Er der stadig nogen, der orker det multikulturelle samfund?

Af Kasper Støvring 309

Vold, trusler, kriminalitet, hærværk, had til dansk kultur og svimlende økonomiske udgifter – det er alt sammen omkostninger ved det afsindige samfundseksperiment, der hedder den multikulturelle samfundsmodel. Synes De, at jeg overdriver? At jeg higer og søger i gamle arkiver for at kunne bringe dårligt nyt om multikulturalismen?

Jamen, så lad os da bare se på de sidste par ugers høst:

Beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere er faldet markant de seneste år. Fejlslagen indvandring koster omkring 16 milliarder om året. Og det er endda et bud, der er langt overgået i andre undersøgelser. Så hedder det andre steder, at Danmark er blandt de bedste lande i EU til at integrere indvandrere på arbejdsmarkedet. Men historien er kun en halv succes. For man skal skelne mellem vestlige og ikke-vestlige indvandrere, og blandt ikke-vestlige indvandrere skal man skelne mellem muslimer – primært arabere og nordafrikanere – og resten. Opgørelser fra Danmarks Statistik har således vist, at op mod halvdelen af indvandrere fra oprindelseslande som Irak, Somalia og Libanon er fuldtidsmodtagere af offentlige forsørgelsesydelser (se side 51).

Det var økonomien. Så er der alle de andre ”nyheder”:

I Vollsmose trues jøder og kristne ofte af tæsk, og deres biler brændes af. Så nu må de gå under jorden. I Gellerup udsættes kirken for hærværk. Så nu må der ansættes vagtværn. Og i de områder i København, hvor der bor mange muslimer, uddrives jødiske gymnasieelever. ”Kristne og jøder flygter fra danske ghettoer”.I Weekendavisen den 5. februar interviewes tre muslimske kvinder. Resultatet opsummeres i følgende citat: ”Integrationen har ikke virket. Tag til Vollsmose: Det er ikke dansk. Det er Saudi Arabien.”

I Tingbjerg og Mjølnerparken i København er der igen og igen påsatte brande, der lige så sikkert som Amen i kirken – eller Allahu Akhbar i moskeen – ledsages af stenkast imod nødhjælpen og politiet.

Omkring Bazar Vest i Gellerup i Århus hersker et parallelsamfund, hvor klanloyaliteten er afgørende, hvor man må betale for at få fred for tyverier, og hvor man af frygt undlader at anmelde trusler.

I mainstream-medier og blandt almindelige, skikkelige borgere tales der nu i ramme alvor om risikoen for en fremtidig borgerkrig her i landet på grund af konflikten mellem muslimer og ikke-muslimer, en risiko, der underbygges af det forhold, at etniske danskere i fremtiden vil være i mindretal i deres eget land.

I en af landets fineste bygninger, Det Kgl. Bibliotek, afholder en ekstremistisk muslimsk organisation et apartheid-lignende møde, hvor de opfordrer til drab på danske soldater.  Biblioteket kaldes også den sorte diamant, men bør måske omdøbes til Kabaen på Søren Kierkegaards Plads.

Er der overhovedet nogen, der stadig orker det multikulturelle samfund? I Frankrig, Tyskland og England er politikere på allerhøjeste niveau i hvert fald begyndt at sige fra: De erklærer krig mod multikulturalismen.

Men noget tyder på, at politikerne herhjemme stadig er klar på en omgang multikulti. I hvert fald taler integrationsministeren varmt om mangfoldighed – hvilket fordrer en god del uskyld – og masseindvandringen til landet fortsætter. For udlændingepolitikken er ganske enkelt brudt sammen som følge af den umættelige EU-molok, der er godt i gang med at fortære Europas gamle nationale kulturer.

Man bliver så træt af al den herlige mangfoldighed.

309 kommentarer RSS

 1. Af Martin Salo

  -

  Hr Vestergård, 19. februar 2011 kl. 17:46:

  “Du siger, at danskere samlet set koster 27 mia. årligt. Dette sammenholder du med en udgift på 16 mia. kr for ikke-vestlige indvandrere.

  Hvis det er de tal du opererer med, kan vi så ikke også blive enige om at ikke-vestlige indvandrere koster RIGTIG RIGTIG meget? For der er jo mange flere om udgiften på 27 mia. end om udgiften på 16 mia. (Lad os sige, at der er 50 gange så mange om en udgift på 27 mia som på en udgift til 16 mia, – det betyder at sidstnævnte er mere end 30 gange dyrere end førstnævnte).”

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH! Hvor mange gange skal det siges? Det er CEPOS tal! Det er ikke MIG der opererer med de tal. Det er CEPOS! CEPOS! CEPOS! CEPOS! CEPOS! CEPOS! CEPOS! CEPOS!

  Læs nu for i helvede hvad der bliver skrevet!

 2. Af Hr Vestergård

  -

  Martin Salo, du skrev: “Samlet set, så løber samtlige danskere op i et underskud på 27 mia. årligt. Tallene er fra CEPOS. De er ikke mine.”

  Det antager jeg at du havde en pointe med.
  Og det fremstod som om din pointe var, at alle danskere kostede dyrt. Her er det blot at jeg ligesom andre siger; ud fra det andet CEPOS-tal SOM DU SELV VÆLGER AT BRINGE (med en pointe?) er konklusionen uændret: Ikke-vestlige indvandrere er vanvittigt dyre.

  Jeg forstår godt, at det er tal fu har fra CEPOS, og at du ikke stoler på de 16 mia.
  Jeg forstår bare ikke hvorfor du selv vælger at bringe et tal for danskernes udgifter, hvis ikke der var en pointe med det. Det måtte da være for at vise en eller anden uoverensstemmelse? Og den er bare ikke til stede. Tallene hænger sammen. Ikke-vestlige indvandrere er vanvittigt dyre for samfundet og koster et antal milliarder – hvilket kan beregnes på forskellige måder.

 3. Af Søren F.

  -

  Salo et barn du ikke kan nå!

 4. Af Martin Salo

  -

  Hr Vestergård, 19. februar 2011 kl. 21:12:

  “Jeg forstår bare ikke hvorfor du selv vælger at bringe et tal for danskernes udgifter, hvis ikke der var en pointe med det. Det måtte da være for at vise en eller anden uoverensstemmelse? Og den er bare ikke til stede.”

  Så er det enten fordi du ikke kan eller ikke vil forstå.

  Jeg skærer det ud i pap:

  I følge CEPOS koster danskerne 27 mia. årligt.

  Betyder det så, at statskassen kan spare 27 mia. årligt, hvis 5 mio. danskere forlod Danmark?

  Ja eller nej?

  Hvis du stadig ikke kan se pointen, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig mere.

 5. Af Martin Salo

  -

  Søren F., 19. februar 2011 kl. 23:22:

  Søren F er en gammel mand der ikke kan regne!

 6. Af Hr Vestergård

  -

  Martin Salo, tak for forklaringen. Jeg forstår nu hvad du mener. Du har delvist ret, men i sidste ende tager du fejl.

  Tillad mig at forklare.

  Du har ret i at hvis en gruppe danskere koster statskassen X kr så sparer statskassen ikke bare X kr hvis de smutter. Regnestykket er naturligvis mere indviklet end det.

  Dit problem er primært, at du sammenligner tal fra to forskellige rapporter/beregninger. Der er jo mildest talt mange forskellige faktorer, man kan tage med i en beregning. Så hvis du vil sammenligne tal, skal beregningerne være foretaget ens og om præcis det samme.

  Den rapport som viser at indvandrere og efterkommere fra mindre udviklede lande giver et underskud på 16 mia. kr, viser også (ud fra denne beregningsmåde) at ikke-indvandrere giver et samlet overskud på 8 mia. kr.

  Den anden rapport du henviser til, som viser at en indfødt dansker koster samfundet 5470 kr viser så samtidig at en indvandrer fra et ikke-vestligt land koster 29598 kr årligt. Altså ca. 5-6 gange så meget som en indfødt dansker.

  Begge rapporter viser samme fænomen: At en bestemt gruppe indvandrere er meget dyre for samfundet. Det endelige tal man når for udgifter til en befolkningsgruppe afhænger af hvilke faktorer man regner med. Så du er nødt til at se tallene relativt til hinanden i SAMME undersøgelse.

  Men for at få en fornemmelse af om fænomenet er retvisende, kan jo sammenholde disse tal med din egen sunde fornuft. Du ved jo samtidig at f.eks. mere end 70% af irakere og somaliere i Danmark forsørges af det offentlige. Og du ved også at den samlede gruppe af indvandrere fra et ikke-vestligt land har en bekæftigelsesprocent på mindre end 50% (hvor indfødte danskeres hedder 75% – og ja, unge og pensionister, invalide osv er regnet med her).
  Så giver resultatet også god mening. Selvfølgelig er denne gruppe indvandrere en stor økonomisk belastning. Men om man ville spare præcis 16 mia. hvis de ikke var her – det kan ingen sige. Nogle skønner faktisk, at det ville være noget mere. Men man ville i hvert fald spare i milliardklassen, og denne gruppe bidrager samlet set negativt til økonomien. Det hersker der ingen tvivl om. Du kan også skele til udenlandske undersøgelser som viser præcis samme tendens. En lignende undersøgelse i Holland sagde 7 mia. euro om indvandrerne i Holland. Men igen; det er en anden beregning, så tallene vil ikke kunne oversættes 100% til den danske rapport – men det kan fænomenet.

  Disse beregninger vil dog altid være skøn. Og de er også baseret på filosofier om hvad man lægger vægt på og hvad man vil regne med. Eksempler på to åbenlyse udgifter man f.eks. ikke har regnet med er:
  – Penge som af indvandrere sendes til familie i udlandet og derfor ikke indgår i den danske økonomi
  – Forhøjet kriminalitet blandt ikke-vestlige indvandrere, som koster samfundet dyrt (i kroner så vel som i ulykke)

  Når alt det er sagt, så mener jeg dog ikke at det væsentlige er, om indvandrere og efterkommere fra mindre udviklede lande koster 1 mia, 16 mia eller 100 mia årligt.
  Disse udgifter vil jeg og mange andre gerne være med til at betale, hvis der kommer lykke og fremgang ud af det. Det man blot skal gøre op med sig selv er blot hvad de positive ting er ved denne indvandring. Økonomisk set er det negativt – det ved vi. Men skabes der lykke? Kulturel velstand? Intellektuel velstand? Social velstand?
  Personligt mener jeg, at denne indvandring også har skabt negative resultater på disse punkter. Jeg mener ikke, at samfundet heller er blevet rigere her. Og hvad allerværst er; jeg er ikke engang sikker på at disse mennesker har det godt. I mine øjne er det meget svært at få øje på de positive samfundsmæssige effekter af multikulturen. Det med økonomien er i virkeligheden en banalitet, for vi har i mange år vidst, at det kostede.

 7. Af Danskerne afviser det multikulturelle samfund — Kulturkamp

  -

  […] uden for jurisdiktion! Det er vi så småt også begyndt at se herhjemme. Jeg har tidligere skrevet om faren ved det multikulturelle. Men vi kan også tage et kig på et par af de seneste ugers […]

 8. Af Kasper Støvring forveksler race og kultur | Denfri

  -

  […] gjorde du nok også d. 14.2., hvor du spurgte om vi virkelig orker det multikulturelle samfund. Her ville det igen være fint, hvis du skrev race i stedet for kultur. Så står din pointe i […]

 9. Af Kasper Støvring forveksler race og kultur

  -

  […] gjorde du nok også d. 14.2., hvor du spurgte om vi virkelig orker det multikulturelle samfund. Her ville det igen være fint, hvis du skrev race i stedet for kultur. Så står din pointe i […]

Kommentarer er lukket.