Danskerne afviser det multikulturelle samfund

Af Kasper Støvring 152

I gårsdagens avis kunne man læse en ny undersøgelse, der viser, at 92 procent af danskerne mener, at udlændinge helt eller overvejende skal leve efter danske normer. Det er der sådan set ikke noget overraskende i. En omfattende undersøgelse fra Ålborg Universitet fra 2008 viste, at ud af 26 sammenlignelige lande ligger Danmark helt i toppen, hvad angår danskernes afvisning af multikulturalisme. Hele 77 procent foretrækker monokultur. Tilsvarende er 75 procent af danskerne uenige i, at etniske minoriteter bør have offentlig støtte til at bevare deres skikke og traditioner.

Nogle af forklaringerne er, at danskerne er et kulturelt homogent folk, og at sammenhængskraften er stærk. Multikulturalismen truer begge dele, og derfor afviser danskerne de parallelsamfund, der følger med. Dansk kultur skal selvfølgelig nyde forrang herhjemme. Punktum.

Derfor var det også meget lidt opmuntrende at høre den ellers begavede historiker Michael Böss i søndagens Deadline 2. sektion. Böss blev bedt om at forsvare og karakterisere bevaringsværdige danske værdier, men det kunne eller ville han ikke. Det blev alene til en formummet tale om universelle værdier og om værdien af den politiske – modsat kulturelle – nation.

Det er ellers let nok at svare på: Der findes ikke unikke danske værdier, men værdier, der i særlig grad præger danskerne. Lad mig bare nævne tre: Tillid, tilfredshed med livet og evnen til at indgå i frivillige netværk og foreninger. Alt sammen er dokumenteret grundigt. På alle tre områder er danskerne verdensmestre.

Så afvisningen af multikulturalismen hænger jo også sammen med, at der for danskerne er rigtig meget at miste ved at omdanne landet til et multikulturelt lavtillidssamfund, hvor folk ikke kan samarbejde og ikke føler tilfredshed med livet. Men også regeringslederne i England, Frankrig og Tyskland er begyndt at forstå, at multikulturalisme betyder vold, frygt og kaos. I disse lande er der ved at opstå områder uden for jurisdiktion! Det er vi så småt også begyndt at se herhjemme. Jeg har tidligere skrevet om faren ved det multikulturelle. Men vi kan også tage et kig på et par af de seneste ugers nyheder fra fronten:

En ny PISA-undersøgelse viser, at omkring 50 procent af de tosprogede elever forlader folkeskolen uden at beherske de basale færdigheder til at kunne fortsætte på en ungdomsuddannelse. Hvad mon der så sker med dem? Ja, det kan måske aflæses i den anden nyhed. En rapport fra Rockwool Fonden dokumenterer nemlig, at kriminaliteten blandt efterkommere af indvandrere er fire gange så høj som etniske danskeres. Når der så samtidig siden 1990 er sket en firedobling af antallet af efterkommere, ja, så har vi altså ikke ligefrem at gøre med en solstrålehistorie, som DF’s Peter Skaarup peger på.

Der er ikke noget at sige til, at danskerne ikke ønsker mere, men derimod mindre multikulturalisme. Dermed er vi ved enden og kan binde en sløjfe ved at inddrage en anden nyhed fra avisen i går, nemlig at 64 procent af danskerne mener, at udlændingepolitikken i høj grad eller i nogen grad er vigtig for, hvem de stemmer på ved næste folketingsvalg. Det kaldes overraskende af en ekspert, selv om der heller ikke er noget overraskende ved det.

En analyse fra Altinget.dk (ikke online) fra marts sidste år viste, at 15 års meningsmålinger bærer vidnesbyrd om, at værdipolitik aldrig helt glemmes af vælgerne. Udlændingespørgsmålet kan nærmest fra den ene dag til den anden blive det vigtigste emne. I analysen var der flere eksempler på “meget voldsomme spring i vælgernes bekymring for flygtninge og indvandrere”.

Økonomiske temaer gør altså ikke værdipolitikken overflødig.

152 kommentarer RSS

 1. Af Hvad er assimilation? — Kulturkamp

  -

  […] af indvandrere i absolutte tal er næsten fire gange så høj som etniske danskeres (læs mere her). Og for det fjerde viser rapporterne, at uintegrerede indvandrere årligt koster landet mindst 16 […]

 2. Af Kristian Frimer Linde

  -

  At sige at vi skal være åbne over for indvandrer accepterer deres kultur er det samme som at sige at vi skal accepterer at piger bliver opdraget til at skule have tørklæde fordi det står i en 1400år gammel bog og at accepterer homofobi blandt indvandrer og at de bliver hjernevasket til ikke at ville spise svinekød fordi Muhammed engang har fået mavepine af det. Muslimer tænker ikke kritisk de følger koranen. Muslimerne står for alt det vi har bekæmpet de sidste 200år. Og lad være med at sige det er lille flertal der er sådan for 90% af indvandrer gifter sig med andre indvandrer. Det er typisk jer radikale venstre på den ene side går i ind for kvindekvoter for virksomheder og på den anden side lader i nogen af de mest kvinde undertrykkende folk komme til landet hvor de får bistandshjælp så selvom de på ingen måde har været med til at bygge det her samfund op(tvært i mod hvis der kom nok af dem ville de ødelægge det) så bliver de betalt. Se bare på de lande hvor der er flere indvandrer end Danmark som i fx Frankrig hvor der er kæmpe store ghettoer som politiet knap nok kan kontrollerer eller i England hvor nogen muslimer har forsøgt at oprette sharia-zoner. Få nu øjnene op for den indlysende virkelighed. Og drop det der med at vi ville have druknet i flæskesteg og frikadeller hvis ikke indvandrerne var kommet vi har ikke lært noget af dem som i jeres drømmebillede på et multietnisk samfund hvor de forskelle kulturer lær af hinanden og hvorfor skulle vi også det, så kunne vi lige så godt gå tilbage til middelalderen. Vi havde ikke druknet i flæskesteg og frikadeller tænkt bare på alle de udenlandske film og bøger vi ser og alt den mad fra hele verden vi spiser. Islam er jo en stor sekt. Det kan ikke ladesig gøre at integrerer så dybt religiøse mennesker som indvandrer, det er jo flere generationers hjernevask. Folk taler altid om hvor ekstreme sådan nogen som Jehovas vidner, indvandrerne er squ da lige ekstreme islam er jo en stor sekt. Hvad ville i sige til hvis der boede 200.000 Jehovas vidner eller momoner. Se ud på verden de lande med nogenlunde samfundstabilitet er dem med ensartede kulturelle grupper, multikulturalisme skaber kun konflikter og uenigheder. Tænk Danmark om 30år hvis Raikale Venstrer fik magten. Jeg har intet problem med at muslimerne lever som de vil i deres egne lande (jeg er også imod både Irak og Afghanistan krigen) men når de tager deres syge kultur til Danmark og lever i deres egne små samfund og oven i købet bliver betalt for det samtidig med at deres mange børn laver kriminalitet der trækker jeg grænsen. og jeg kender mange der ikke ville have noget problem med at gifte sig med en muslimsk pige. Men højst sansynligt ikke ville få lov til det for barnets forældrer og hvis de enelig fik lov ville de ikke orke at skulle i gennem alle mulige ritualer og anerkendes af forældrerne og sikkert også blive muslim.
  Og det er ikke racehad at være lidt kritisk overfor immigration fra Mellemøsten, man er det jo ikke på grund af deres hudfarve det er fordi de har en skræmmende religion og en helt anden måde at se tingene på end danskere. Men jeg see ikke ned muslimer eller synes deres kultur og religion er mindre vær end vores men mener at vores kulturer ikke passer sammen.Jeg ved godt at meget af det jeg har skrevet om islam også kan findes i kristendommen, men kristendommen ihvertfald den i Danmark er kommet videre og betyder ikke lige så meget i dagligdagen som islam gør for muslimer. I er blændet af jeres politisk korrekthed og snæver synede måde at se tingene på. i tænker jeg ikke om og vælger bare den politik der lyder bedst i jeres øre.
  Muslimerne vil jo ikke integreres.
  Hvis det i siger er sandt vil det sige at 92% af danskerne er racister bare fordi de ikke ønsker er multikulturelt samfund.

Kommentarer er lukket.