Beklager, vi skal til det igen: vold og kriminalitet blandt udlændinge

Af Kasper Støvring 459

Danskerne gider angiveligt ikke at diskutere udlændinge længere. I hvert fald ikke i samme grad som tidligere. Men det bliver vi nødt til, hvis vi skal have det mindste håb om at ændre de problemer, der bare bliver ved med at tårne sig op.

Problemet med kriminalitet blandt udlændinge er et enormt samfundsproblem, der risikerer at blive blive større og større. Men hvorfor fokusere på udlændinge, etniske danskere er jo også kriminelle? Rigtigt, men i tilfældet med udlændinge kan man faktisk gøre en del ved problemet – hvis man vil: bedre grænseovervågning kombineret med større politiindsats, strengere straffe, strammere indvandringspolitik, bedre integration, flere udvisninger osv. Men netop på disse punkter fejler regeringen fatalt.

Lad os først se på tallene.

Seks gange i løbet af forrige weekend blev der begået gaderøverier i København. Den slags uhyggelige overfald er desværre blevet mere og mere almindelige. I 2011 blev der anmeldt hele 841 gaderøverier i København. Det var en stigning på næsten 30 procent i forhold til året før. Som leder af røverigruppen ved Station Bellahøj, Brian Belling, har formuleret det: På trods af et målrettet arbejde fra politiets side er antallet af gaderøverier eksploderet de seneste år, og de er tilmed blevet grovere. De fleste gerningsmænd truer deres ofre med kniv, men også skydevåben er brugt.

Oplysningerne fra politiet svarer også til oplysningerne fra Københavns dommervagt. Hele 2099 personer blev sidste år fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for grov kriminalitet. Det er det højeste antal i fem år og 202 personer flere end i 2010.

Danmark har hidtil været et særdeles fredeligt land. Er det ved at ændre sig? Det ville i så fald netop være et enormt samfundsproblem. For vold virker dybt traumatiserende, og ofre for vold må ofte i årevis leve med både fysiske og psykiske ar på sjælen.

Gaderøverier og hjemmerøverier var stort set ukendte fænomener for få år siden. En hovedårsag er den svækkede grænsekontrol. For gerningsmænd til hjemmerøverier er ofte østeuropæere, sigtelserne mod denne gruppe er fordoblet på fem år og udenlandske statsborgere står ifølge Rigspolitiet bag hvert femte drab i Danmark.

En anden hovedårsag er den fejlslagne integration. Det eneste signalement i alle seks sager fra weekenden er f.eks., at gerningsmændene er arabiske eller afrikanske af udseende. Og det er meget symptomatisk.

BT og Ekstra Bladet har i den seneste tid haft fokus på vold og kriminalitet blandt udlændinge, dvs. typisk efterkommere af indvandrere. Politiets døgnrapporter viser således en markant overvægt af gerningsmænd med anden etnisk herkomst end dansk, når det gælder gaderøverier.

Tilsvarende er omkring to tredjedele af de sigtede, der fremstilles i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling, personer af udenlandsk herkomst. Det gjaldt 1422 af de 2099 sigtede i 2011, og det er en stigning på 139 personer fra året før. 245 blev fremstillet for vold, hvilket er en kraftig stigning fra 191 i 2009. Antallet af sigtede personer med udenlandsk herkomst har faktisk været konstant stigende i fem år.

Tallene fra dommervagten bliver endnu mere uhyggelige, når man ser på de 15-17-årige. Her er cirka tre fjerdedele af de unge kriminelle af udenlandsk herkomst.

Ser man på oplysninger fra Danmarks Statistik, så viser de, at efterkommere står for mere end 3 gange højere (volds)kriminalitet. Generelt er der en klar overkriminalitet blandt ikke-vestlige efterkommere. Næsten hver fjerde af de 20-29-årige mandlige efterkommere blev fundet skyldige i et eller flere forhold i 2010. For personer med dansk oprindelse var den tilsvarende andel 8 pct.

Hertil kan man for det første sige, at der skal altså meget til, før man overhovedet får en dom. For det andet bliver rigtig megen kriminalitet især i udlændingedominerede områder overhovedet ikke anmeldt. I visse bydele er det op mod hele 70 procent, hvad angår vold. Der er altså et enormt mørketal. For det tredje: Samtlige ikke-vestlige grupper tæller med. Men f.eks. kinesere har det laveste kriminalitetsniveau blandt udlændinge. Så vi kan kun gisne om, hvad det reelle tal er for de efterkommere, der er mest kriminelle, dvs. dem fra Afrika og Mellemøsten.

Det samme mønster ser vi over alt i Europa: Multikulturalismen er slået fuldkommen fejl. Kristeligt Dagblad kastede for nylig lys over det forhold, at i Danmark udgør muslimer 4,1 procent af befolkningen, men ifølge tal fra Kriminalforsorgen udgør de 19 procent af de indsatte i fængslerne. Omtrent samme tal gør sig gældende i bl.a. Holland, Belgien og England. I Frankrig er det forbudt at lave statistik baseret på etnicitet og religion. Men ifølge eksperter optager muslimer nu 60-70 procent af fængselscellerne, selvom de kun udgør 12 procent af befolkningen.

Det siger sig selv, at denne overrepræsentation er ekstremt ødelæggende for de mange borgere med udenlandsk herkomst, der bidrager positivt til landet.

Hvad gør man så ved denne uhyggelige udvikling? Enhedslisten har fremsat et udmærket forslag om oprettelsen af en offerfond, der skal hjælpe ofre for grov vold. Det er fint i en tid, hvor man som Claus Meyer mere tænker på at hjælpe gerningsmænd end ofre. Modellen indebærer, at gerningsmanden bliver tvunget til at bidrage til en fond, som skal betale for psykologbistand, mentorordninger og forskning.

Ellers er det betegnende, at politikerne ikke vil lave et effektivt forebyggende arbejde. Københavns Kommune har helt kapituleret. Det er de sociale forhold, der er afgørende, ikke de kriminelles indvandrerbaggrund, som Lea Bryld fra kommunens ”Center for Sikker By” har udtalt til Den Korte Avis. Det er mærkeligt. For der er en massiv overrepræsentation af kriminelle blandt efterkommere, selv når man korrigerer for sociale og økonomiske forhold.

Og regeringen? Den burde indføre minimumsstraffe for grov vold. Men det gør den næppe. Regeringens retspolitik er nemlig utrolig slap. Regeringen synes også, at det er forfærdeligt, at kriminelle udlændinge bliver udvist. Derfor ændrer den nu reglerne, så forhærdede kriminelle som Vollsmose-bandelederen Fiz-Fiz ikke udvises. Når regeringen samtidig lemper udlændingepolitikken, så flere vanskeligt integrerbare kan komme til landet, er dens handlinger direkte skadelige.

Det kunne tyde på, at volden og kriminaliteten vil blive ved med at stige i de kommende år.

Til sidst en udgangsbøn: Det beskrevne alvorlige samfundsproblem har bedst tjent med at blive behandlet på saglig vis. Så hold hovedet koldt og tag en dyb indånding, inden I skriver jeres kommentarer til denne blog. Grove og anonyme indlæg vil blive slettet.

[Dette indlæg bygger på en kommentar, jeg havde i fredagens avis].

459 kommentarer RSS

 1. Af Jesper Jensen

  -

  En ting er sikker, Islam er farlig!,.

  Men hvordan kan en så ond “religion” få lov til at invadere vores lande, hvorfor inviterer vi ondskaben ind i landet?.

  Det svar er aldrig dukket op!. Og det er sgu da hamrende uhyggeligt!!!!.

  For når noget så ondskabsfuldt som islam kan komme ind, så kan alt jo komme ind.

  Vi må være mere på vagt, samt sætte spørgsmålstegn på tingenes tilstand. Politikere som bliver taget i løgne skal væk, sandheden må frem løgnen skal væk for et land bygget på løgn vil falde sammen, bur løgnerne ind.

 2. Af peter kocsis

  -

  Steffen Nielsen,

  “Vil det sige, at kriminelle muslimer er meget religiøse generelt?”

  Næ, hvis de var det, ville de ikke være kriminelle, idet koranen forbyder kriminalitet.

  “Hvis det holder stik, at religionen spiller en væsentlig større rolle for kriminelle muslimer end for danske ditto, hvorfor virker den så ikke som en bremseklods for de kriminelle aktiviteter?”

  Jeg tror ikke at kriminelle muslimer er særlig religiøse, men hvis de KAN blive overtalt af en imam til at standse kriminaliteten udefra argumentet om at en rigtig muslim begår ikke kriminalitet, kan da jeg ikke se hvorfor det er bedre, at de forbliver kriminelle. Her vil imamens begrundelse ikke være specielt religiøs, snarere sigter det på en almen kulturel muslimsk identitet, som er uforenelig med kriminaliteten.

  “Her kan man så bytte Khomeini ud med Hitler eller Breivik.”

  Ja selvfølgelig, du synes ikke at kunne forstå, at løgne generelt er kontraproduktive, hvis du kritiserer Hitler og siger at han myrdede 20 millioner jøder kan en holocaustfornægter hævde,at siden man opgiver tal der spænder fra 6 til 20 millioner ofre, gør alene denne margen på 14 millioner, at BEGGE tal intet videnskakabelig relevans har.

 3. Af Steffen Nielsen

  -

  Peter Kocsis

  “Næ, hvis de var det, ville de ikke være kriminelle, idet koranen forbyder kriminalitet.”

  Gælder det i alle sammenhænge? Også over for vantro?Muhammed overfaldt selv karavaner, er der forøvrigt ikke regler for, hvordan rovet deles efter røvertogt.

 4. Af peter kocsis

  -

  “Muhammed overfaldt selv karavaner, er der forøvrigt ikke regler for, hvordan rovet deles efter røvertogt.”

  Før Muhammeds tid var der ingen regler der nogensteds regulerede hvilke udlændinge man måtte overfalde eller hvorhenne,og overfald på udlændinge forekom overalt og blev ikke regnet for kriminelt, tværtimod for den største ære, jvf vikingernes senere århundredelange udbredte terror i Europa eller den danske terrortogt til Estland.I forhold til disse er Muhammeds påståede overfald på et par karavaner et bagatel.

  Men i så henseende er det bemærkelsesværdigt , at koranen faktiks eksplicit påbyder ,at man kun må føre krig i selvforsvar, samt at der indstiftes særlige regler overfor kristne og jøder, som man altså ikke bare kunne hugge ned uden videre.Faktisk var Koranens regler langt mere civiliserede end Tysklands love 1400 år senere.

 5. Af Jan Jørgensen

  -

  peter kocis, om koranen er en moderne lov i 600 er ligegyldigt.

  Kriminelle, som begår en lovovertrædelse af en vis grovhed skal senden hjem i år 2012 og fremover.

  Debatten er ude på et sidespor.

  Muslimers vold gennem tiderne kan vi tage med i vores ide om den store kriminalitet blandt ikke-vestlige indvandrer, og da demokratiet bestemmer, så er den potte ude.

  Om i har siddet skævt på poten siden et raketangreb på en jødisk bosættelse og et efterfølgende gengældelsesangreb, det er ikke så vigtigt.

  Om jeres tro er i radikal modstrid med folkeret og menneskerettigheder, det tager vi løbende til efterretning.

  Om islam er religion, det er underordnet, for islam er ikke på nogen måde hellig her, og bliver det aldrig.

  Debatten er, vi har et problem med kriminelle, og der er heldigvis en voksende stemning for, dise mennesker sendes hjem, hjem, hvor straffes er tilpas og hvor der ikke er samme kolde holdning til ofrene, at de jo er fremmede, danskerne, det går ud over.

 6. Af peter kocsis

  -

  Jan Jørgensen

  “Om i har siddet skævt på poten siden et raketangreb på en jødisk bosættelse og et efterfølgende gengældelsesangreb, det er ikke så vigtigt.

  Om jeres tro er i radikal modstrid med folkeret og menneskerettigheder, det tager vi løbende til efterretning.”
  i”
  Jeg er meget smigret over at du tiltaler med med
  pronomenerne “i” og ” jer” der her må opfattes som en majestætsflertal, men jeg foretrækker at blive tiltalt med den borgerlige du.

 7. Af Allan Hansen

  -

  Livet er for kort til pølsesnak, kaffebar and small talk!
  God sommer til alle.
  Slut herfra.

  P. s Kasper Støvring er naturligvis blokeret.

  Mvh. TAO (…)

 8. Af Jan Jørgensen

  -

  peter kocis, I er meget velkomne!

 9. Af Anonym http://monclerdown.tobiiro.jp/

  -

  Hello! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

Kommentarer er lukket.