Liberal Alliances store svigt

Af Kasper Støvring 113

I min fredagsklumme her i avisen kritiserede jeg Liberal Alliances aftale med regeringen om at lempe værdipolitikken, særligt udlændingepolitikken. Aftalen indebærer mere åbne grænser OG mere åbne kasser, altså det modsatte af det, LA ellers plæderer for.

Min kritik fremkaldte øjeblikkeligt modindlæg af Anders Samuelsen og især Simon Emil Ammitzbøll, der i en skinger kommentar anklager mig for fusk, fordi jeg ikke skriver, at LA stemte imod afskaffelsen af starthjælpen og kontanthjælpsloftet. Det sidste skriver jeg dog ikke (altså at LA var for afskaffelsen af loftet), og det første overrasker ganske rigtigt, eftersom LA jo faktisk er imod starthjælpen, hvilket man kan læse af partiets politikprogram på hjemmesiden.

Indvendingerne er naturligvis figenblade, der skal dække over det store svigt, LA har begået mod dem, der håbede på en sund borgerlig politik. Aftalen er ubetinget et venstrefløjsprojekt – selv Enhedslisten bakker op – og de små indrømmelser, LA har fået, kan langt fra afbalancere de katastrofale følger af aftalen: ringere integration, dårligere indvandring, flere omkostninger og så videre og så videre.

Ammitzbøll skriver, at jeg ”har muslimer på hjernen”. Den retorik viser én ting: arven fra Det Radikale Venstre. Sådan prøver man nemlig at udskamme folk, der har andre synspunkter på indvandringen.

Men er bekymringen over stigende offentlige udgifter ved ikke-vestlig, især arabisk og afrikansk indvandring usaglig? Det er da dokumenteret af både CEPOS, Nationalbanken og Rockwool Fonden. Er det usagligt at mene, at kriminaliteten er størst blandt ikke-vestlige efterkommere? Det er dokumenteret af bl.a. Danmarks Statistik. Er det usagligt at mene, at der ikke er en økonomisk fremtid i den samme type indvandring? Det lave uddannelsesniveau er dokumenteret af bl.a. PISA Etnisk.

LA burde indse dette og reagere imod det. Men partiet svigter, og som jeg spørger: Hvorfor stemme på LA når man kan få den ægte vare hos De Radikale?

Min klumme må have rørt et ømt punkt i partitoppen, og klummen debatteres da også ihærdigt på diverse netfora, bl.a. 180 grader.dk, hvor man kan læse adskillige indlæg herom, bl.a. af Torben Mark Pedersen, der står tæt på partiet. Der kan fremføres mange indvendinger imod LA ud over dem, jeg har nævnt. Jeg har sådan set ikke afgørende nyt at tilføje, men vil henvise til debatten, også i kommentarsporet, på de indlæg, der har været bragt på bl.a. 180 grader.

Ud over Torben Mark Pedersens glimrende kommentar gælder det Ola Hansens, Rune Kristensens, Juuls, HansJoachims, Jacques D’Bianns.  Læs også Mikael Jalvings indlæg på JP og debatten på Uriasposten.

Debatten er i gang, og det er en nødvendig debat, for partiet – eller i hvert fald mange af dets synspunkter – har efter min mening en eksistensberettigelse, og flere af partiets folketingsmedlemmer har faktisk gjort en glimrende indsats.

Det er det sørgelige ved LAs store svigt. Og det er ekstra begrædeligt, at vi må håbe på et rent VKO-flertal efter næste valg. For med aftalen bliver det svært at samle hele den borgerlige fløj om en stram udlændingepolitik efter næste valg.

 

113 kommentarer RSS

 1. Af Jens Nielsen

  -

  Peter Larsen, 25. maj 2012 kl. 16:09

  “@Jens Nielsen.
  Jeg tror bare ikke på at det nogensinde kommer til at ske. Desuden er jeg ateist, så hvad f*** folk kalder deres gud rager mig langsomt. Og du kender intet til mine skatteforhold. Hvad det så end har med sagen at gøre.”

  Kære hr. Larsen – Islams tilhængere går meget op i hvad alle andre kalder deres gud; og har du ingen, er du i koranens optik en værdiløs slave (dhimmi).

  Kære hr. Larsen – Som skatteydere bidrager vi alle til at betale regningen på min. 16 milliarder årligt for det sindssyge multikulti experiment. Ih hvor det morsomt 🙁

 2. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Peter Larsen……

  Det er vist ikke rigtigt hvad du skriver. Utallige vidneudsagn, artikler og bøger fortæller om at mange indvandrere har en særdeles voldelig kultur eller ideologi.

  Og din drøm om at de kan integreres/inkluderes lyder som om du er lidt naiv eller har ladet dig besnære af radikal propaganda.

  Prisen for indvandringen/de nedlagte grænser/rødradikal og feministisk politik samt vildledning af danskerne løber allerede op i hundredvis af milliarder af kroner, tusinder og atter tusinder af danskere er blevet arbejdsløse, velfærden er allerede kraftigt forringet, sygehusvæsnet er faldet betydeligt i kvalitet, kriminaliteten er mangedoblet, utallige familietragedier har fundet sted, utallige danske børn har fået en forringet eller ødelagt barndom, forbruget af angstdæmpende medicin har aldrig været større, og i længden kan vi få nogle kolossale og meget voldelige omvæltninger her i landet som følge af kortsynet og udansk politik.

  At bagatellisere de uhyggelige konsekvenser af Borgens illoyale og tåbelige lovgivning er nok ikke fornuftigt.

 3. Af Peter Larsen

  -

  @Jens Nielsen.
  De må kalde mig hvad de har lyst til. Og nu er realiteten altså, at vi har en stor del af befolkningen med muslimsk baggrund. Vi kan vel blive enige om at “Danmark for Danskerne” ikke er en holdbar løsning. Jeg synes “Åbne grænser – Lukkede kasser” er et ganske fornuftigt tiltag.

  @Preben
  Jeg prøver lige at se forbi din lidt Anders Breiviske retorik.
  Du beskriver mange forskellige problemer, som ikke umiddelbart hænger sammen med indvandring.
  Du kan jo ikke give en indvandrer i Danmark skylden for en international økonomisk krise, som har skabt arbejdsløshed.
  Kriminatiteten er et vidt begreb. Voldskriminaliteten er faldet ganske betragteligt de senere år… Indbrud har haft en stor stigning, men er begyndt at gå ned igen. Det er iøvrigt danskere og personer fra Østeuropa der står for den
  type kriminalitet.
  Generelt synes jeg ikke dine argumenter hænger sammen. Disse artikler, bøger og vidneudsagn du omtaler. Hvor kommer de fra. Kan du henvise til nogen reele undersøgelser?

 4. Af Søren Vendelboe

  -

  Peter Larsen.

  Hvis man googler hvor mange muslimer der bor i DK.
  så vil men finde ud af.
  Der er 226.000 muslimer unge til oldning.
  Muslimske kvinder får 1,88 barn og danske 1,86 barn.

 5. Af Karl Wilders

  -

  @Soeren Vendelboe

  Men Soeren, der bor over 400,000 ikke-EU-borgere i DK – google it og du vil se. Vores punkt her er, at for i lille samfund, som Danmark, er det et problem hvis vi vil holde fast i vores kultur ongoing. 🙂

 6. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Et par stykker her lyder som om de tror på alt hvad den officielle propaganda fortæller. Lytter man f.eks. til DRs P1 eller ser DR-TV mv., og sluger budskaberne råt, så ender man selvfølgelig som “nyttig idiot” for de politiske partier som gerne ser demokratiet og fædrelandet, friheden og velfærden afskaffet osv.

  Men vi er altså også nogle som ikke ønsker at lade os ensrette eller narre af Borgens hykleri og visse mediers nysprog og anti-danske retorik.

 7. Af Erik Larsen

  -

  Hr. Peter Larsen” der bekender sig som “ateist” OG “politimand”! Jeg tror ikke på du er det sidste.
  Ikke et øjeblik.
  Hvis du er – så er det landbetjent i Tarm eller lignende.
  Jeg kender særdeles mange indefor politiet og min svoger er vicepolitikommissær. ALLE har samme mening og de har endda deres VIDEN om f.eks. kriminalitet – og ALLE siger at der er langt, langt større problemer med unge indvandrere og det helt fra 10 år til 40 år!!!

 8. Af Søren Vendelboe

  -

  Wilders.
  Bla. min kone hun er fra østen men lever sgu lige så dansk som os andre.
  Skal hun så også smides ud.?

 9. Af Bent Hansen

  -

  @Erik Larsen, 26. maj 2012 kl. 09:37

  “…Hvis du er – så er det landbetjent i Tarm eller lignende…”

  I hvert fald landbetjent i den ende!

 10. Af Karl Wilders

  -

  @Soeren Vendelboe

  Naturligvis ikke, proev nu, at udvis et vis niveau af intelligens mand. Jeg troede lige vi havde fundet en platform vi kunne kommunikere fra……sigh…….

 11. Af Bolette Pedersen

  -

  En stor tak til Kasper Støvring!

  Fremragende og velargumenteret indlæg.

 12. Af John Laursen

  -

  Saurons orker fra Mordor vil ødelægge os hvis ikke vi tilføjer dem deres endegyldige nederlag.

 13. Af Birte frandsen

  -

  Mon ikke det er således at LA er og bliver tilknyttet Radikale.
  Der kom fra hr Joachim nogle relevante meninger angående “fattigdom”, men den øvrige argumentation
  lokker med en evig frihed for alt og alle–og da vi ikke alle er så gode må der love til–også for at
  holde uønskede ude af landet–og for at mindske
  velhaveres skattesnyderi….hvem turde købe en brugt
  robåd af Anders Samuelsen–?

Kommentarer er lukket.