Bør Danmark følge Storbritanniens vej ud af EU?

Af Kasper Støvring 147

Her til morgen gav David Cameron de britiske vælgere muligheden for at stemme Storbritannien ud af EU. Det er en beslutning med enorme perspektiver, for det kan betyde, at andre lande kan vælge at gøre det samme. Bør Danmark følge Storbritanniens eksempel, der kan ende med en udmeldelse af EU? Det skal nok blive diskuteret meget og længe.

Jeg er selv dybt skeptisk over for EU, som jeg har skrevet i en lang række indlæg efterhånden. EU har udviklet sig i en helt forkert retning. Projektet mangler legitimitet; det underminerer nationalstatens suverænitet og de basale frihedsrettigheder, herunder ytringsfriheden; det er et multikulturelt projekt, et slags imperium, der vil medføre ustabilitet på kontinentet og i de enkelte stater, bl.a. fordi folkestyret afløses af et domstolsstyre. Afgørende forhold som indvandringspolitik bliver ikke længere en sag for de nationale parlamenter.

Vi får med andre ord en udemokratisk jurisdiktion, ikke blot et frihandelsområde og et forum for samarbejde.

Selvfølgelig vil EU-fortalerne advare imod en udmeldelse. Som Uffe Ellemann vil de tale højt og længe om, at EU skaber fred i Europa, selv om freden i virkeligheden skyldes etableringen af homogene nationalstater. Fortalerne vil bruge en række urimelige kneb, bl.a. ved at tale til borgernes frygt for en ny krig i Europa for at overbevise dem om EU’s velsignelser. Uden EU, ingen fred. Basta.

Selv en politiker som Søren Pind, der engang var en god EU-kritiker, har sat sin saglighed over styr, når han mener, at EU skaber et mageløst fremskridt, fordi man ikke behøver at vente tyve minutter for at passere grænserne mellem landene.

Jeg er modstander af EU, men betyder det så også, at jeg er imod Europa? Overhovedet ikke. Tværtimod. Jeg opfatter mig selv om en dansker, der er dybt forankret i Europa. Europas fælles arv er uhyre værdifuld. Man behøver bare at henvise til den klassiske fælleseuropæiske arv for at blive overbevist: Kristendommen, romerretten, den græske rationalitet. Jerusalem, Rom, Hellas.

Selvfølgelig er det godt, ja, nødvendigt, at samarbejde på tværs af staterne, og dette samarbejde kan da også medvirke til at binde den fredelige sameksistens i fastere former. Det er også klart, at en udmeldelse vil have store konsekvenser, også negative, bl.a. fordi vi har bundet så meget op på EU i årenes løb.

Alligevel mener jeg, at det er den rette vej at gå. Altså ud. For hvis politikerne ikke har fantasi – politisk fantasi – til at forestille sig andre overnationale former for samarbejde, ja, så kan de ganske enkelt ikke betros opgaven som folkets tjenere.

I EU-debatten glemmer man ofte, at det europæiske samarbejde netop kan lykkes, fordi vi har nationalstater, ikke på trods af det. Folkenes kollektive behov for selvbestemmelse er i vidt omfang blevet tilfredsstillet, og derfor kan borgerne nu åbne sig for et europæisk samarbejde.

Det burde bare ikke foregå i det nuværende, udemokratiske EU-regi. Det, man bør forsvare, er folkenes Europa.

147 kommentarer RSS

 1. Af Niels B. Larsen

  -

  Ja. Vi bør ubetinget følge Storbritanien ud af EU.

  EU har udviklet sig til et monster, som danskerne aldrig har bedt om eller sagt ja til – politikerne er jo begyndt at se stort på grundlov, befolkning og afgivne løfter, så vælgerne bliver jo ikke længere spurgt om deres mening.

  Jeg sagde ja til et handelssamarbejde i 1972 – og et handelssamarbejde mellem suveræne nationer uden overstatslige institutioner af nævneværdig grad.

  Jeg har aldrig sagt ja til andet samarbejde end det handelsmæssige – og jeg er modstander af´”ét Europa, én stemme, én politik”. For jeg er ofte uenig i de andre landes politiske mål og bestemt ikke interesseret i at have afdankede udenlandske politikere til at fortælle mig, hvad jeg har at rette mig efter!

  Jeg går nemlig ind for demokrati!

 2. Af Allan Hansen

  -

  EU.blev demokratiets død
  og hvad værre er, at man nu også er i gang
  med at kvæle friheden!
  Lad os straks komme ud af
  det forbryder syndikat.
  Giv os demokratiet og friheden tilbage.
  Det eneste EU. har opnået er den nye jihad
  samt de borger krige, der venter forude.
  Luk det lort!!!

  Ping-pang-pong.
  Så er den ikke længer.

 3. Af Glen Madsen

  -

  Er Storbritannien på vej ud af EU?

  Danmark skal følge deres eksempel og få gang i debatten, om EU i dets nuværende form er det vi ønsker? Og om vi i fremtiden ønsker mindre Danmark og mere EU?

  Jeg synes dagens tale er det utrolig forfriskende for debatten!

  Jeg går ind for at vi reformerer EU og sætter nærhedsprincippet på dagsordenen igen.

  Den primære beslutningskompetance skal væk fra Bruxelles og tilbage til Christiansborg!

  Europæisk samarbejde og dansk folkestyre – TAK!

 4. Af Krister Meyersahm

  -

  Hvad man kan konstatere er, at EU er en skabelse store dele af europas befolkning både hader og frygter. Man ønsker det nære – med reelt folkestyre. Man ønsker at samarbejde om handel og alt muligt andet – så langt det nationale selvstyre er bekvem med det.

  Cameron kan sammen med andre skeptikere vise sig at være dem, der redder eu-samarbejdet fra total opløsning ved at føre os alle tilbage til start – det mellemfolkelige samarbejde. Det passer os bedst – vi er trods alt selvstændige væsener og ikke hjernedøde soldater der blot tramper i takt.

  Alle de fordele det europæiske samarbejde giver os, kan jo sagtens realiseres, selvom de enkelte lande beholder retten til at, alene, adoptere de dele af flertallets beslutninger man finder rimelige og fornuftige for sit eget land og folk.

  Samarbejde mellem lande er et stort gode men samarbejde hvor man løbes overende er ikke holdbart. Det duer ikke, at de enkelte landes folkevalgte forsamlinger, skal gennemføre noget, deres vælgere er imod. Det er i direkte konflikt med demokratiets grundtanke, den, at det er folket der bestemmer. Ikke nationale eneherskere eller overstatslige forsamlinger. Det var jo netop denne styreform, demokratiet skabte en vej væk fra.

  EU må finde vejen til en ny samarbejdsform, uden domstol, parlament, forordninger og direktiver. Ellers vil det på et tidspunkt ende med folkelig opstand, f.eks. i form af national vægring ved, at udføre fælles beslutninger.

 5. Af t. petersen

  -

  Nej, det rager Danmark en høstblomst, at en gruppe af mikrosefale højreorienterede nationalister i England tror de befinder sig i det forrige århundrede. Nationalstaten har ingen fremtid i en globaliseret verden. Se at få det lært.

 6. Af Otto Kjærgaard

  -

  Lad os følge UK ud af det EU, der har ødelagt demokratiet og givet magten til det ansigtsløse bureaukrati.
  Vi får ikke for alvor skabt ny selvttild og optimisme i Danmark før vi selv får magten og suveræniteten tilbage.

  Europa er en geografisk realitiet, der ligger syd for vores grænse, EU er en unaturlig konstruktion, der på lang sigt kun kan eksistere ved at tage magten fra de enkelte lande.

  Derfor lad os håbe britterne træffer de rette valg og forlader EU, vi bøe gøre de samme.

 7. Af Palle Kant

  -

  Bravo Cameron ! EU er ikke længere et netværk af stærke og velhavende stater. EU er et monster som kun er til fordel for de bureaukrater og politikere som arbejder i dette vanvittige system.
  Lad DK stoppe med at være et stort veldækket tag selv bord for østbander samt migrationsindustrien, og lad os istedet som Norge få en handels aftale med EU. Det kommer ikke til at ske for DK, for vi har simpelthen ikke nok politikere som har mod nok til at følge danske interesser – det er 10 gange sjovere at stå i diverse fora og smide lidt gode danske milliarder i puljen. Joh, vi kan skam det der.

 8. Af Kasper Støvring

  -

  t. petersen: “Nationalstaten har ingen fremtid i en globaliseret verden. Se at få det lært.”

  Ok, men så har du et stort arbejde foran dig. I 1950 var der 89 stater i verden, i 1995 var der 192.

  The world won’t listen!

 9. Af Kasper Støvring

  -

  Det er i øvrigt en vigtig pointe, at der gives fleksible løsninger ift EU, ikke bare et enten-eller (ind eller ud), en pointe, der ikke står så klart i mit indlæg. Men det er, hvad jeg mener. Se også her: http://jyllands-posten.dk/international/europa/article5114756.ece

 10. Af Benny L. Nielsen

  -

  Nu ønsker Cameron ikke Storbritannien ud af EU, og en eventuel folkeafstemning kommer i givet fald først efter en genforhandling af vilkårene med de øvrige EU lande. Så spis brød til før jubelen bryder løs. Jeg forstår godt behovet for at styrke de nationale parlamenter, men jeg begriber ikke at så mange har glemt Europas historie med krig som det faste punkt på dagsordenen til og med 2.verdenskrig. EU er den bedste sikkerhed for fred og samhandel i regionen, det siger sig selv, men jeg er for så vidt enig med KS i at stærke nationalstater er en forudsætning, ihvertfald i en lang overgangsperiode. At låse sig fast i den overbevisning i et længere perspektiv er urealistisk. Vi lever i en foranderlig verden, og hvis vi ikke bevæger os med, ender vi som nationale museumsklenodier uden indflydelse.

 11. Af Allan Hansen

  -

  Der var engang et yndig land (…)

  EU tanken blev Europas største skandale
  i Europas historie – det blev også den sidste!
  EU blev det største selv udslettelse våben
  siden atombomben.!
  EU blev til Europas undergang.
  Jeg har i mere end 20 år prøvet, at råbe folk op
  men, der var ingen, der forstod hvad jeg sagde.
  I dag er det for sent!!!

  Når man ikke vil høre – må man føle.

  I dag er Europa under belejring af besættelse magten islam.
  Man burde have lært af den tredje jihad på balkan i 1994.
  Den fortalte os “alle,, at islam er en verdens krig imod alle, der ikke vil underkaste sig
  “Allah,,.
  Den gang burde man have set at islam er en besættelse
  magt forklædt, som en slags “religion,,. Man skulle da havet
  lukket alle Europas grænser, og
  stoppet ALT indvandring fra den islamiske verden, og lukke
  alle moskeer og koran skoler samt sende så mange muslimer, som
  muligt tilbage til de islamiske lande.
  I dag ser vi dagligt nye borgerkrige blomster op over alt i Europa
  især frankrig og england, sverige, tyskland og Holland er under
  hårdt pres. Islam deler verden op i to meget forskellige og helt uforenelige
  lejre. Dar al-islam og Dar al-harb (fredens hus og krigens hus).

  Koranen befaler: “før krig indtil al fordærvelse og ulydigehed mod
  den guddommelige lov (sharia) er renset ud ,,,, Krig indtil sejr!
  En religion uden krig er en forkrøblet religion.
  ” Et folk, som ikke er rede til at dræbe og dø for at skabe et
  islamisk samfund, kan ikke forvente nogen støtte fra ” Allah,,.
  Det er Allah selv, som befaler mænd at føre krig for at dræbe
  indtil målet er nået dvs. islamisk overherredømme.
  Den krig stopper aldrig!!!

  Hvordan kunne det gå til? Hvordan kunne det ske?

  Nu sider jeg her og læser det sidste kapitel
  af den europæiske kulturs undergang – GLOBAL JIHAD 2012.
  Den får selv en gammel hårdkogt “islamofobiker,, som jeg
  til, at bløde igennem. Eurabia, som jeg troede vil tage mindst
  100 år er allerede en realitet og alle I, der skriver og læser på
  denne blog er (uden at i ved det eller vil vide det) den sidste
  danske generation – vores børn er blot dhimmer dvs. islams
  slaver – urene svin og hunde.

  Hvordan kunne det ske???

 12. Af Jan Jørgensen

  -

  Jeg er enige i Kasper Støvrings betragtninger, og vil tilføje at en noget mere stram udlændingepolitik også er grunden til at jeg mener, vi skal ud af EU.

  Eu er blevet en byrde for de europæiske nationalstater og er blevet et forsøg på at eliminerer netop nationalstaten. Fordi man fjerner hver kulturs egen forståelse og Europas forskellighed, så kommer man ikke enigheden nærmere.

  EU burde erkende sit niveau, at være mellemstatlig og ikke overstatlig.

  Demokratiet forsvinder. Hvem kender overhovedet en parlementasriker i EU?

  Ja EU bygger faktisk på, det er uoplyst vælde.

 13. Af Allan Hansen

  -

  What the West needs to Know!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dwnSRx-l8wE

 14. Af Jens Hansen

  -

  Lad os dog for guds skyld komme ud af EU, og det uanset hvad Briterne så end måtte beslutte sig for ved en eventuel folkeafstemning i 2017. Eu er absolut ikke det ‘fredens projekt’ som flomme-Europæerne ønsker at bilde os ind. Tværtimod, vil dette stigende EU-tyranni over nationernes selvbestemmelse på snart sagt alle områder, føre til øget social uro og ustabilitet. Og ja, i sidste ende krig i Europa.

 15. Af Kasper Støvring

  -

  http://www.youtube.com/watch?v=R9tkd2z_soo

 16. Af Jørgen Christensen

  -

  Bør Danmark følge Storbritanniens vej ud af EU? Spørges der.
  Tja, som EU har udviklet sig, så er der vel ikke megen tvivl.
  Som du selv skriver:
  ’Projektet mangler legitimitet; det underminerer nationalstatens suverænitet og de basale frihedsrettigheder, herunder ytringsfriheden; det er et multikulturelt projekt, et slags imperium, der vil medføre ustabilitet på kontinentet og i de enkelte stater, bl.a. fordi folkestyret afløses af et domstolsstyre. Afgørende forhold som indvandringspolitik bliver ikke længere en sag for de nationale parlamenter’.
  Så kan det ikke siges bedre – lad os få den folkeafstemning og komme ud, så hurtigt som muligt. Institutionen lever på lånt tid, indtil den bliver kvalt i bureaukrati.
  Glem Uffe E. Jensen, så må han købe nye sokker. Som hans fader altid sagde: ’Der er for meget Ellemann og for lidt Jensen’.

 17. Af t. petersen

  -

  @Kasper Støvring

  Din konstatering (af at antaller af nationalstater i en periode er steget) har ingen betydning for deres fremtid. De globale problemer kan kun løses i et tættere og mere forpligtende samarbejde staterne imellem. Et samarbejde, der vil betyde afgivelse af national suverænitet, og dermed nationalstaternes funktionstømning og gradvise opløsning. Det er den vej hønsene skraber.

  Din fremskrivning minder derfor om manden, der kigger på en kurve over salget af juletræer i december og antager at udviklingen vil forsætte.

  Sagt på en anden måde, så var udviklingen i antallet af nationalstater i den anførte periode historisk bestemt af en række kolonier der opnåede selvstændighed. Der var tale om en forbigående udvikling, og en udvikling der ikke er forsat.

 18. Af Kristian Olesen

  -

  Danmarks alternativ til at være med i EU er at blive en tysk klientstat. Det en hvad romantiske eller rent ud sagt tåbelige nationalister som Kasper Støvring har at tilbyde. Det er D.G. Monrad om igen og sikken en succes han bragte os i 1864.

 19. Af Miguel Wrisberg

  -

  Nationalstater som historiske garanter for fred er den værste gang vås, der længe er blevet skrevet i dette forum. Selvfølgelig er EU et fredens projekt. Det er et faktum, som kun bestrides af de mest rabiate nationalister, venstreorienterede nationalromantikere og smånazistiske historie-revistionister. Desværre lider Kasper Støvring under revisionistiske aversioner imod EU, som gør at han i ramme alvor betragter nationalstaten som garant for fred. I en historisk kontekst har nationale ideologier i Europa været en direkte og inddirekte årsag til 2 totalt ødelæggende verdenskrige i det 20´ende århundrede med ca. 100 millioner døde europæere til følge. 1. verdenskrig blev igangsat at en serbisk nationalistisk terrorist og årsagen til 2. verdenskrig var i høj grad understøttet af nationalistiske strømninger overalt i Europa. Måske er det fordi vi i Danmark gik sorgløst igennem 1. og 2. verdenskrig, at der findes plads til sådanne ytringer og derfor reelt mangler et alternativ til at forstå hvordan europæiske krige er blevet til. Men såre trist er det.

 20. Af t. petersen

  -

  @Kasper Støvring

  Vedrørende dit indlæg kl. 12:25

  Det du forestiller dig er, at de enkelte stater skal have lov til at pille rosinerne ud af kagen. Den ide er gift for konkurrencen og den fælles valuta (og dermed effektiviteten) på det indre marked, der under de forhold ikke vil kunne opretholdes som et værn mod national protektionisme og ramme for kapitalen og produktionsfaktorernes fri bevægelighed.

  Den ineffektivitet du hermed påfører det indre marked vil forringe EU’s konkurrenceevne, og betyde tab af velfærd. En pris jeg ikke tror nogen i EU er indstillet på at betale.

 21. Af Jørgen Christensen

  -

  Kristian Olesen skriver. ’Danmarks alternativ til at være med i EU er at blive en tysk klientstat’.
  Der er da ingen tvivl om, at Danmark ville stå meget stærkere efter dette skridt. Der var måske en chance for, at danskerne vågnede op af deres
  Tornerose søvn, og måske igen kunne blive en stolt nation (delstat).
  Jeg har i mange år – ønsket/håbet – at Danmarks delstats regering, havde hjemme i Hamborg.
  Jeg er så dansk som nogen, tidligere var jeg stolt af landet og befolkningen; men denne respekt er forsvundet. Hvad har danskerne udviklet sig til – et kuld gøgeunger (set på anden blog) – der blot kræver, uden at yde.

 22. Af Erik Larsen

  -

  100% enig med dig Kasper Støvring!
  Fordi vi melder os ud af EU er vi da stadigvæk “europæere”, vi er også stadigvæk “skandinaver” , men forhåbentlig mest danskere! (selvom Vestager og Thorning ikke ligefrem bærer præg af “danskhed”.
  Der er gået 40 år siden vi sagde ja, – sagde ja til noget helt, helt andet – noget der idag har udviklet sig til nærmest et “forenet Tyskland/Frankrig”!
  Det er fuldstændig urimeligt at danskerne ikke skal have lov til en folkeafstemning herom og det er ufatteligt at – som du skriver – at en Søren Pind og hans parti går så meget ind for dette pampervælde og tilsyneladende ikke vil lade folket være med på råd. EU er sjovt nok et emne, hvor et meget bredt flertal imod strækker sig fra EL, SF, V, og DF med adskillige V-og S-vælgere der også er imod!
  Tænk det er et emne der virkeligt kan samle befolkningen over en bred kam.

 23. Af Kirsten Rasmussen

  -

  Hvis jeg ikke husker meget forkert, så var det et særdeles vægtigt argument i 1972, at vi skulle følge England og stemme ja til EF, ellers ville det gå Danmark og baconeksporten så gruelig galt.
  Selv om meget er ændret siden 1972, så holder jeg mig til det samme argument – vi skal følge England: ud, delvis ud eller ikke.

  Lad det være indrømmet: jeg er overhovedet ikke ekspert på området. Men som jeg ser det, skal de enkelte nationalstater i EU være homogene, hvis en sådan union skal have en chance for at fungere. Altså samme skat, arbejdsmarkedsforhold, velfærdsydelser osv., og det er der vist ikke stemning for lige med det første – eller andet, eller tredje, eller nogensinde….

 24. Af Arvid Holm

  -

  Poul Schlüter sagde i sin tid: ”Unionen er stendød!”
  Måske løj hen, eller han var ført bag lyset af andre, der løj.
  EU har vist sig som et frugtbart miljø for anti-demokratisk bedrag.
  Politikerne lyver og skiftevis lokker og truer borgerne og hinanden for at fremme skjulte dagsordener.
  Magtbalancen i EU er dermed også fordækt, da man ikke ved, hvornår de andre får deres vilje eller giver efter.
  I virkeligheden kan det være en ganske lille kreds af mennesker, der fører Europa mod en skæbne, som kun de kender.

  Vi ved hverken, hvem de er, eller hvad de vil.
  For nylig kom et højtstående medlem af Enhedslisten til at afsløre, at partiet gerne ser et økonomisk sammenbrud, der kan gøde jorden for en revolution.
  Dermed ikke sagt, at de ukendte, der holder Europas tøjler, også har en ekstrem målsætning.
  Men vi ved det ikke – og det er muligt.

  Vi skal stemme i blind tillid til en ukendt flok løgnere og bedragere, der er ude på Gud ved hvad?

  Som Kasper Støvring skriver: ”Hvis politikerne ikke har fantasi – politisk fantasi – til at forestille sig andre overnationale former for samarbejde, ja, så kan de ganske enkelt ikke betros opgaven som folkets tjenere.”

 25. Af Danielle Christoff

  -

  EU er magthavernes sammensværgelse mod almindelige borgere. Den ønskede og naturlige nedgang i Europas befolkninger er blevet afbrudt af uhæmmet import af mennesker fra uønskede og unaturligt fanatisk religiøse fattigzoner i verden. EU’s elite vil indføre konkurrenter til EU’ plebejerklasse – sålænge plebejerne kæmper indbyrdes om krummerne fra de riges bord, får eliten fred til mere udplyndring. Derfor får plebejerne ingen folkeafstemning om EU!

 26. Af Allan Hansen

  -

  Kære Kasper.
  Tak for dit link – den trak vand!

  Mvh. Allan Hansen

 27. Af Gert Hansen

  -

  EUs projekt har den store fejl, at det aldrig er blevet, eller synes at blive, et folkeligt, og dermed i videste forstand et demokratisk, projekt.

  Intet almindeligt menneske har den fjerneste muligged for at overskue projektet. Man spørger sig selv, om der er nogle politikere der kan? På trods af det formelle, og ureelle, demokratiske skær, bliver projektet kørt af en elite af EU topembedsmænd, der ikke er folkevalgte, og står til ansvar over for nogle politikere, der ikke kan overskue projektet. Når man ser på kvaliteten af nuværende danske ministre, gyser man ved tanken om hvordan de vil kunne køres rundt med at EU embedsmænd.

  Ud kommer Danmark nok ikke. Ved en folkeafstemning vil der på EU tilhængersiden blive kørt en massiv kampagne, der nok skal gøre at eventuelle EU tvivlere falder til patten.

  Med Storbritannien ved man nok ikke rigtigt. Spørgsmålet er vel, om ikke Skotlands eventuelle udtræden af Storbritannien, kan sætte en EU udtræden i bero?

 28. Af Gert Hansen

  -

  @ Kasper og Allan

  Vera Lynn’s sangskriver har noget svært ved at skille begreberne. Der synges om England, og også om Briterne og deres rød-hvid-blå. (Enghland er jo kun rød-hvid). (Og der synges om Empire!).

  Nationalismen er i vore dage på fremmarch i Storbritannien, og kan meget vel ændre tingene. Også m.h.t. EU.

  Men den sang, og Vera Lynn er længe siden. Der er også en gammel sang der gå på ‘Land of Hope and Glory’. Den spiller de vist ikke så meget mere.

 29. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kasper Støvring

  “Bør Danmark følge Storbritanniens vej ud af EU?”

  Hvem siger, at Storbritannien er på vej ud af EU?

  Ønsker Cameron udmeldelse, ønsker Labour eller Liberale udmeldelse?

  Man taler om en MULIG afstemning i 2018!

  Hvorfor blander du Storbritannien ind i en diskussion om en dansk udmeldelse. Mener du ikke som arg EU-modstander, at Danmark bør forlade EU, UANSET hvad de kan finde på i Storbritannien?

  Og herhjemme er chancerne nok endnu mindre end i Storbritannien.

  Hele den borgerlige blok i Danmark (V,K,LA og R) er glødende tilhængere af EU. Det gælder også S (og SF).

  Venstre, som nogen forventer kommer til magten i Danmark igen, ryster fortvivlet på hovedet af Cameron.

 30. Af Søren Jensen

  -

  Godt at vi følger England. For meget besluttes i EU og vores forbehold accepteres ikke, det vælter ind med flygtninge, som vi netop har frabedt os. Mange kommer fra Lampedusa og det var så let at kontrollere dem i lufthavnen men vores politikere har lavet en lokumsaftale så vi tager vores del, som havde vi ikke forbeholdene.

 31. Af Dennis Jensen

  -

  Flertallet i Folketinget er dybt utroværdigt når det handler om EU. De frygter folkets mening og vil gøre alt for at forhindre danskerne i at få en folkeafstemning om EU! Og det skulle være et demokrati ? Folketingets flertal repræsenterer kun sig selv når det kommer til en europæisk føderation! Udemokratisk, Udansk og Ubehageligt

 32. Af Morten Holgersen

  -

  Ja! Jo før jo bedre!
  Farvel til nassere og daskere og byrokratsvin alle skrid.Jeg er sikker på at både Jens Rohde og Emilie Turunen finder andre steder at suge.
  Vi slipper for kassebedrøvere,lige agurker og grimme nummerplader samt langfingrede østsnuder.Hurra for os selv.
  Mvh Murermester Morten Holgersen

 33. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  MEN BEDSTEMOR DOG, HVORFOR ER DIN MUND SÅ STOR OG DINE TÆNDER SÅ LANGE??

  Hvis vi ikke kommer fri af blæksprutten med det store gab og de mange og kilometerlange fangarme med sugekopper, så ender det med ufrihed, tyranni, plyndring, fattigdom og massedød.

  Og hvis vi ikke slipper væk fra det mangehovede uhyre som overvåger os, herser med os og bider os med sine lange spidse tænder, så ender vi med et samfund der er som Grev Draculas kældre.

  Politikerne, med nogle stiletter i spidsen, er muligvis købt og betalt af de to uhyrer der holder til syd for grænsen, som de to monstre har hjulpet hinanden med at udslette, så de hen ad vejen kan få al deres blæksprutte- og drageyngel sendt ind i det lille yndige land.

  I Draculas torturkamre driver blodet allerede ned ad væggene, men flertallet af danskerne fatter stadig ingenting, men har travlt med at læse romaner og se tv-serier.

  Men engang med tiden kommer Lille Lars med fadbamserne vel og redder os allesammen fra den store stygge ulv?

 34. Af John Laursen

  -

  @ t.petersen

  ” Nej, det rager Danmark en høstblomst, at en gruppe af mikrosefale højreorienterede nationalister i England tror de befinder sig i det forrige århundrede. Nationalstaten har ingen fremtid i en globaliseret verden. ”
  Sikke noget nonsens t.petersen. Globalisering og multikultur er fikse ideer og statsledere som Angela Merkel og David Cameron har erklæret multikulturalismen for en fiasko. De er klicheer som ikke er et alternativ til nationalstaten og civilisationen, fordi disse fikse ideer hvis de blev realiseret kun kan tilbyde menneskene fattigdom, anarki, krig og ondskab.
  Man kan ikke afskaffe national bevidsthed og samhørighed, normer, gode manerer, civilisation og god moral uden at få gangstervælde, fattigdom, krig og ondskab.
  Med andre ord man kan ikke afskaffe civilisationen uden at få barbari.
  Din kommentar indikerer at du er uden national bevidsthed og forankring.Så bosæt dig i et land som feks. saudi arabien – dette land svarer nok bedre end Danmark til dine fikse globaliseringsideer.

 35. Af Grethe OUTOFEUNOW

  -

  helt klart DK skal skynde sig ud af EU alt hvad remmer og tøj kan holde, magen til PIS

 36. Af mogens Møller

  -

  Er der nogen der i deres vildeste fantasi tror på, at vi kan tøjle finanssektoren, hvis vi ikke gør det i fællesskab?
  Det er Danmark, der ikke vil være med til at beskatte spekulation – ikke EU.
  Vi vil ikke have en chance for selv at have indflydelse på noget som helst. EU er ikke andet end det, vi selv gør det til, så i stedet for at stå og brokke jer på sidelinjen, så kom ind i kampen.

 37. Af t. petersen

  -

  @John Laursen

  Vrøvlet er på din side, og globaliseringen er bestemt ingen fiks ide. Den kører derud af for fulde smader. Det vi har brug for er at få internationalt styr på den.

  Det spiller i den forbindelse ingen rolle, hvad et par statschefer i begyndelsen af den 21. århundrede har sagt om multikulturalisme. Natioalstaten har på den lange bane ingen fremtid. Løsning af de globale problemer vil kræve et stadig større og mere forpligtende samarbejde, og det vil funktionstømme nationalstaterne og gradvist opløse dem. Det er den vej det går.

  Nationalstaten er jo ret beset bare en organisationsform, der har sin historiske epoke, og den er selvfølgelig (ligesom alt muligt andet) slut på et tidspunkt. Men fortvivl ikke. Der vil opstå nye og større fællesskaber, der er mere på omgangshøjde med de globale udfordringer.

  Civilisation og nationalstat skal du ikke blande sammen, og f. eks. tro at nationalstaten er en forudsætning for civilisation. Som du måske ikke ved, så har vi civilisationer længe før vi har nationalstater. Sådan er det.

 38. Af Thomas Jensen

  -

  mogens Møller:
  Danmark har ingen indflydelse i EU på nogen måde. Det kan vi med vores 0,5 % stemmevægt vel heller ikke forvente. Hvorfor skal vi blande os i andre landes suveræne beslutninger ?

  Desværre er EU særdeles dominerende på dansk område, det er vores frihed vi skal kæmpe for.

 39. Af Thomas Jensen

  -

  t. petersen:
  Der var dog imidlertid næsten ingen kulturelle eller teknologiske fremskridt for menneskeheden før vi fik nationalstaterne.

 40. Af Knud Madsen

  -

  Som jeg skrevet mange gange før, så er jeg et af de fjolser, der i 40 år har stemt ja til alt vedr. EF og senere noget nølende EU.
  Det fortryder jeg bitterligt nu, hvor har set bedraget.
  Jeg mener nu heller ikke, at det er enten eller, men en aftale som flere andre lande har, noget i stil med det oprindelige EF og frihandelsområdet, ville være fint.
  Følgende brave debattører ville jeg, hvis det havde været muligt givet et + eller “synes om” eller “like” eller “anbefal”

  Kasper Støvring
  Niels B. Larsen
  Allan Hansen
  Glen Madsen
  Krister Meyersahm
  Otto Kjærgaard
  Palle Kant
  Allan Hansen
  Jan Jørgensen,
  Jens Hansen
  Jørgen Christensen
  Erik Larsen
  Kirsten Rasmussen
  Arvid Holm
  Danielle Christoff
  Gert Hansen
  Søren Jensen
  Dennis Jensen
  Morten Holgersen
  PREBEN F 1 JENSENH
  John Laursen
  Grethe OUTOFEUNOW
  Thomas Jensen

 41. Af Jan Petersen

  -

  EF (frihandel), som vi oprindelig tiltrådte, var ok. EU (opløsning af nationalstaterne) vil selvsagt ende i et ragnarok.

 42. Af Finn Bjerrehave

  -

  Til de historieløse, Danmark følger altid storebroder Tyskland, og England ønsker måske som Norge, at betale samme medlemsbidrag, uden indflydelse.
  England har aldrig accepteret at deres tidligere fjender Tyskland Frankrig , bestemmer i EU, netop fordi det er ders forening, som vi har ønsket at komme ind i, netop fordi handel og samarbejde er livets grundlag, og England som før beherskede hele verden (næsten) har aldrig kommet sig over tabet af Imperiet.
  Euro er vores livslinie, netop fordi denne valuta som Danmark 100% er tilsluttet, garanterer devalueringer som Sverige og England, og vores sydlige lande har overlevet valutakrisen, takket være Euro, og hvem er ikke tilfreds i vores alles Europa, det er nemlig 100% solidaritet, noget som Europa aldrig fær har været beræmt for, og tak for det.
  England har i to store krige bevist Europa er det hele værd, og hvorfor Cameron nu har fået kolde fødder, er måske finanssektoren, som ønsker at stoppe skatter på finanshandel, samtidig med Englands industri er globaliseret, måske ligesom den Danske.
  EU lever uden bekymringer foruden både Danmark og England, men vi vil aldrig kunne leve uden vores store EU marked, og hvorfor udfordre det besværlige liv.
  Jubeleuropæer med 68 år i fred.Finn Bjerrehave Vig

 43. Af t. petersen

  -

  @Thomas Jensen

  Sikke noget vrøvl du skriver. Landbrug, vand- og vindmøller, skrift- og talsystemer, vin, øl, miner, bronce og jern, våben og skibsfart, krudt og kugler, kompas og købmænd, penge og gældsbreve, aktieselskaber og børser, banker, markeder og bygningskunst, matematik, videnskab og filosofi og demokrati, love og værtshuse, domstole og slaver, arbejdere og ægteskab, told og skatter osv. osv. er altsammen dele af en udvikling, der finder sted længe før nationalstaterne overhovedet opstår.

 44. Af Niels Poulsen

  -

  Jeg synes, at det var en meget vigtig tale, David Cameron holdt i dag.

  http://www.youtube.com/watch?v=Lhk5Ceyzgks

  Det var som at overvære, at Martin Luther hamrede sine 95 teser op på domkirkedøren i Wittenberg. Cameron siger selv i sin tale, at Europa har en lang tradition for kættere, som faktisk viste sig at have en pointe (11.21 inde i videoen) for derpå at forklare sin egen pointe.

  Jeg håber, at Camerons tale bliver begyndelsen på et paradigmeskifte for Europa. Cameron fremlægger en ny vision for Europa, udtrykt ved fem principper.

  Det er betegnende, at hverken den tyske kansler, den franske udenrigsminister eller den danske statsminister forholder sig til disse fem gennemtænkte principper. Det gælder forresten også de føderalistiske politiske kommentatorer i Danmark, eksempelvis Uffe Ellemann.

  De udviser ingen rettidig omhu angående, at der blæser nye vinde i Europa og i verden. De repræsenterer alene fastlåste positioner. Et snævrere og snævrere samarbejde hen imod en føderation, hen imod landet Europa. Det er den magtfuldkomne pave, som frygter romerkirkens opløsning om igen, paven, som sender bandbulle mod kætteren. Men kætteren har en pointe. Så lyt dog til ham!

  Jeg håber, at der er andre, som vil studere de fem kloge britiske principper for et nyt Europa. Det kan blive en ny begyndelse for et mere fleksibelt, mindre bureaukratisk, mere konkurrencedygtigt og mere demokratisk og folkeligt Europa.

 45. Af J P

  -

  Jeg synes man glemmer et vægtigt argument for at blive i EU:
  Se på Norge de er nødt til at vedtage alle EU regulativer for overhovedet at kunne exportere varer til EU. Uden at sidde med ved bordet, og derfor uden indflydelse. Er det virkelig det alle i nej sigere ønsker skal overgå Danmark?

 46. Af t møller

  -

  Helle T og regeringen burde spørge vælgerne om EU og ikke gå på tv skærmen for at udtrykke egne ego ønksker Danske vælger ønsker det samme som de Franske da de stemte nej til Lisabontraktaten, men AF diktat vejen blev de franske vælger fejet af bordet. Storbritaniens vælger kan bryste sig med sådan en demokrätisk regering her kunne De danske politikker virkelig lære noget- noget om demokrati.
  Ser man på de tykse menings målinger ja så er der ca 65% imod EU ej heller der er demokratiet hørt-
  Danmark skal selvfølgelig følge Storbritanien og se at komme ud af det udemokratiske manipulerende,magtorgan hurtigst mulig.

  Gør DK demokratisk indfør folkeafstemning som de har det i Irael, ægypten etc

  DK ud af EU

 47. Af t møller

  -

  Hvad skulle vi gøre ud Italiens Berlosconi, Storbritaniens David Cameron, de Danske vælger der stemte nej til Mastrich aftalen.

  bevar alle 4 forbehold, stemmer vi ja til bare et af de forbehold er grundlovens § 20 sat ud af kraft.

  Det er den måske allerede

 48. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  Ja, hvor er det dog en pragtfuld byttehandel, vi giver 95% væk af hvad der findes af demokrati, frihed og medindflydelse/ selvbestemmelse i vores eget land, og får til gengæld 0,1 procents indflydelse på hvad der sker i resten af EU.

  Helle og Jelved er bare så geniale. Næste gang de “sidder med ved bordet” får de nok lov til at bestemme dugens farve. Og så ordner Tyskland, Frankrig, England, Polen, Spanien, Italien osv. nok resten.

  Men uden de 0,1 procent havde de 26 lande også bestemt dugens farve.

  Hvor skylder vi danskere dog Marianne Helved og Barbie-dukken meget.

 49. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  t.petersen……..

  Du fantaserer, for uden nationalstater kan man ikke have ægte demokrati. Og uden ægte demokrati får man gangstervælde.

  Måske du har forslugt dig på det meget enkle og letfattelige. Een verden, eet folk, een fører.

  Nogen tror at bare alt bliver så enkelt, at dem der kun har tre brikker at flytte med, også kan forstå, skal alt nok blive godt. Heri tog både nazisterne, kommunisterne og islamisterne fejl.

  Det du fabler om er et utopia. I praksis vil det blive et tyrannisk diktatur af værste slags.

  Og de “civilisationer” du hentyder til, var mere barbariske end civiliserede.

 50. Af Jesper Høegh

  -

  Ja vi er blevet forført – ingen Danskere der stemte os
  ind i det foretagende – havde vidst i deres vildeste fantasier forestillet sig den Europæiske Unions overmagt- .
  Vores daglig dag er underlagt en hoben af selvbestaltede herrefolk – der gør sig spændende på Europa befolkningens bekostning -vi er stavnsbundne.

  En dame med udslået hår – står på TV og fortæller os –
  hvad der er bedst for Danmark – hun ved ikke en gang hvad der er bedst for hende selv.

  Hvis Venstre fortsætter sin overbegejstring for EU
  vil jeg ikke kunne sætte mit X der mere.

  Vi må have tilkendegivelser – men ikke fra hr. Ellermann

Kommentarer er lukket.