Bør Danmark følge Storbritanniens vej ud af EU?

Af Kasper Støvring 147

Her til morgen gav David Cameron de britiske vælgere muligheden for at stemme Storbritannien ud af EU. Det er en beslutning med enorme perspektiver, for det kan betyde, at andre lande kan vælge at gøre det samme. Bør Danmark følge Storbritanniens eksempel, der kan ende med en udmeldelse af EU? Det skal nok blive diskuteret meget og længe.

Jeg er selv dybt skeptisk over for EU, som jeg har skrevet i en lang række indlæg efterhånden. EU har udviklet sig i en helt forkert retning. Projektet mangler legitimitet; det underminerer nationalstatens suverænitet og de basale frihedsrettigheder, herunder ytringsfriheden; det er et multikulturelt projekt, et slags imperium, der vil medføre ustabilitet på kontinentet og i de enkelte stater, bl.a. fordi folkestyret afløses af et domstolsstyre. Afgørende forhold som indvandringspolitik bliver ikke længere en sag for de nationale parlamenter.

Vi får med andre ord en udemokratisk jurisdiktion, ikke blot et frihandelsområde og et forum for samarbejde.

Selvfølgelig vil EU-fortalerne advare imod en udmeldelse. Som Uffe Ellemann vil de tale højt og længe om, at EU skaber fred i Europa, selv om freden i virkeligheden skyldes etableringen af homogene nationalstater. Fortalerne vil bruge en række urimelige kneb, bl.a. ved at tale til borgernes frygt for en ny krig i Europa for at overbevise dem om EU’s velsignelser. Uden EU, ingen fred. Basta.

Selv en politiker som Søren Pind, der engang var en god EU-kritiker, har sat sin saglighed over styr, når han mener, at EU skaber et mageløst fremskridt, fordi man ikke behøver at vente tyve minutter for at passere grænserne mellem landene.

Jeg er modstander af EU, men betyder det så også, at jeg er imod Europa? Overhovedet ikke. Tværtimod. Jeg opfatter mig selv om en dansker, der er dybt forankret i Europa. Europas fælles arv er uhyre værdifuld. Man behøver bare at henvise til den klassiske fælleseuropæiske arv for at blive overbevist: Kristendommen, romerretten, den græske rationalitet. Jerusalem, Rom, Hellas.

Selvfølgelig er det godt, ja, nødvendigt, at samarbejde på tværs af staterne, og dette samarbejde kan da også medvirke til at binde den fredelige sameksistens i fastere former. Det er også klart, at en udmeldelse vil have store konsekvenser, også negative, bl.a. fordi vi har bundet så meget op på EU i årenes løb.

Alligevel mener jeg, at det er den rette vej at gå. Altså ud. For hvis politikerne ikke har fantasi – politisk fantasi – til at forestille sig andre overnationale former for samarbejde, ja, så kan de ganske enkelt ikke betros opgaven som folkets tjenere.

I EU-debatten glemmer man ofte, at det europæiske samarbejde netop kan lykkes, fordi vi har nationalstater, ikke på trods af det. Folkenes kollektive behov for selvbestemmelse er i vidt omfang blevet tilfredsstillet, og derfor kan borgerne nu åbne sig for et europæisk samarbejde.

Det burde bare ikke foregå i det nuværende, udemokratiske EU-regi. Det, man bør forsvare, er folkenes Europa.

147 kommentarer RSS

 1. Af Peter Galberg-Lund

  -

  Ja, ud af EU. Spørg dog typisk , som I plejer om emnet på web avis siden og få svaret, men I tør ikke. PR?
  Klart nok i overskriften.
  Alle aviser parat med spørgetemaer på nettet, undtagen de vigtige. Vil du ud af EU. Uha.. I vil ikke vide svaret. EU’s pressecentrum ligger stadig i Wiesbaden. Mister I arbejde som chefredaktører, med et simpelt net spørgsmål. Har ventet i 20 år på netop det spørgsmål. Ikke set endnu? Men svaret blæser i vinden. Kun pressefolk interesserer sig for EU. Hvad skulle I ellers leve af sammen med kapitalen? Beklager, men den er I selv ude om, p.g.a jeres manglende spørgsmål. Hvad synes du om EU? Ud eller ej. Click , klart ?

 2. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  EN STOR EUROPÆISK TRAGEDIE ER UNDER OPSEJLING…….

  Hvis man gør op hvad EUs politik (som de radikale er vildt forelsket i) har påført europæerne og danskerne af ulykker, står det hurtigt klart at EU har været et dyrt bekendtskab.

  Det er EU vi kan takke for de nedlagte grænser. Som har mangedoblet kriminaliteten, og gjort tusinder af danskere til ofre for indstrømmende forbrydere. Og der er nu over 50.000 (eller snarere 100.000) udenlandske løntrykkere i Danmark, noget som har ført til at tusinder af danske tømrere, murere, smede, gartnere, vognmænd, chauffører og ufaglærte osv. har mistet deres levebrød.

  EU har også medvirket til indstrømningen af millioner af kulturfremmede fra afrikanske, arabiske og asiatiske lande.

  Endvidere har EU svækket både demokratierne og økonomierne i alle 27 lande. Mere og mere er vores eget “folkestyre” en samling marionet-dukker, og i Spanien, Grækenland, Portugal, Frankrig, England, Italien og Tyskland osv. er mængden af social nød og elendighed stormet frem. Planøkonomien, centraliseringen, euroen, ideologien og de udhulede lokale demokratier har skadet millioner af europæere meget alvorligt. Op mod 50 millioner arbejdsløse unge går en usikker fremtid i møde, middelklassen skrumper rundt omkring, velfærdsordninger forringes eller afskaffes, sygdomme spredes, antallet af afgifter, bøder, forbud, konkurser, skilsmisser og hospitalsskandaler vokser……… og der er nu så mange skatteplagede, gældsramte, retsløse og hjemløse, at Røde kors m.fl. frygter at Europa er på vej mod opstande og omfattende uroligheder.

  Den destruktive politik har de radikales fulde opbakning. Det siger meget om dette parti, som man vist roligt kan betegne som det mest landsskadelige og anti-danske parti nogensinde.

  At en del medier støtter dette parti, er sørgeligt.

  Det hele er endnu værre end her skildret. For EUs og de radikales politik har været årsag til utallige tragedier. Både her i Danmark og i resten af Europa.

  Det vender vi tilbage til.

 3. Af Soren Majaard

  -

  Englands lovgivning er baseret på billighedspricippet ligesom i Skandinavien.
  Resten af Europa bygger deres love på romer-retten. Det gør en kæmpeforskel , ikke mindst for de demokratiske rettigheder. Modsat de andre landes administrative tyranni. Men lille Danmark gør knæfald for Bruxelles administrative klæge lag af despoter, der gør det lettere for firmaer at drive lobby virksomhed uden indblanding af de før suveræne stater. Det ser ud til at England har besluttet sig at rådspørge befolkningen inden de til sidst lader sig opsluge i EU. Europa med et menneskeligt ansigt , ja. Men mere i retning af den engelske professor Parkinsons model af kantoner. Det vil tage presset af kedlerne på Corsica, Barcelona området, jyder mod de tovlige Kjøvenhavnere. OSV. Delegaterne kan så samles i Bruxelles og bestemme handel-skat-skoler-udenrigspolitik-pensionist og sundhedspolitik m.m.

 4. Af Thomas Jensen

  -

  Skal Danmark ud af EU ?

  Stem her :

  http://poll.pollcode.com/mtvpuq

 5. Af Simon Frandsen

  -

  Som dansker bosiddende i England kan jeg kun sige Bravo!

  Jeg synes, at det siger ALT om vores politikere og EU som institution, når bla. Lykke Friis frygter, at Cameron spørger folket. Frygter?

  Alle vores politikere uanset blok står i kø for at fremture, med de ulyksageligheder, et valg vil medføre. Udskyld mig, men hvem tror i egentlig i arbejder for? Jeg tror ikke engang, de har stoppet op og spurgt sig selv, om hvorfor de er bange.
  Lykke Friis taler om, at Cameron vil ‘tabe’ den afstemning. ‘VInder’ han så, hvis befolkningen stemmer ja? Er det således, at den interne hakke-orden blandt EU policy wonks er baseret på, hvem der kan bøje deres lands forfatning til at slæbe deres borgere længere ind i EU samarbejdet? Er man som dansk EU-politiker pinligt berørt over, at man ikke har formået, at sælge varen? At man har den her forbandede Grundlov, der tillader stemmekvæget hånd og halsret over suverænitetsafgivelse (som man så kommer omkring gang på gang alligevel)?

  Jeg forstår godt Thorning er bitter. Hun har solgt sin sjæl til djævelen og accepteret den ydmygelse, at blive afsløret som total og aldeles inkompetent i fire lange år i Danmark, for at bygge sit CV op til at tage et godt betalt EU-job – og så kommer der sgu en, der vil reducere EU i omfang netop som hun står til en tiltrængt glans-stund. Intet, at sige til, at hun er stram i betrækket!

  Havde det dog bare været Labour, så kunne sviger-familien have støttet lidt op, men ak….

 6. Af Karl Wilders

  -

  Cameron siger sandheden; – i Europa er der ikke, hvad man kan kalde ‘et europaeisk folk’. Saaledes er der heller ingen grobund for ‘en europaeisk stat’.

  Det er saa saare simpelt. Endeligt er denne sandhed vi er mange, der har set og taenkt i aartier, ude af posen. Vi maatte ikke sige den, vi maatte end ikke taenke den. Nu er den sagt!

  Diskussionen omkring EF og EU er tilbage paa de bonede gulve, og tak for det Cameron!

  For hvem der gaar udaf EU – forbliver naturligvist i EF – med andre ord beholder sin T2 status. Det er noget vroevl, at tro, at man vil blive bom-beskattet, hvis man forlader Unionen, naturligvis vil man ikke det. Som bevis hertil er der 4 andre stater, der heller ikke er med i EU men i en samarbejdsaftale lig EF(T2) – og saagar Schengen.

  EURO’en er problemet – dens krise, bringer den politiske-elite i de stater, der er medlem i EURO’en ‘taettere’, i forsoeget paa, at redde deres forfejlede valuta – hvilket om man vil – haegter de stater af; – lader dem betale, men staa udenfor – der ikke vil og er med i EURO’en.

  Cameron har ret. Han skal forhandle en EF-T2-deal paa plads for UK, og tilspoerge befolkningen, om de vil en saadan deal, hvilket jeg personligt som UK-borger gaar udfra vi vil; – Ikke betale til den forfejlede Union, men samhandle med Europa paa T2.

  Vi vil ikke De Forenede Europaeisk Stater. For godt nok er vi en del af Europa, men vi er Britiske, og vi loeser vore problemer hjemme, og ikke med en beton-hammer fra Bruxelles. Vi er demokratiske og ikke Sovjet-planoekonomisk-teknokratiske. Vi er liberale i UK og ikke fascistoidt diktarorisk – og jeg siger det helt, som jeg ser det, og man basalt i UK ser EU.

  Min far var Spitfire Pilot – may he rest in peace – og overlevede AVK, og vi er mange i UK, der stadigt kender historien fra den tid. Vi alle er af den overbevisning, at de godt 25 millioner soldater, der i AVK blev draebt, blev det til sikring af et frit Europa, men dette frie Europa er i kraftigt forfald, og udvikler sig, under EU, i hoej grad mere til et fascistisk morads; – styret af en flok kommunister, som Barosso, Rompoy & Co, der vil afskaerme en politisk-elite i Bruxelles, og styre Europa udemokratisk.

  Aartiers indbetaling af skatteydernes haardt tjente penge, til en organisation med et saa utilstraekkeligt udkom er frustrerende. Og det er den frust Cameron giver udtryk for. For i bund og grund er vi ingen vegne kommet med EU. For, at komme fra regionalt decentralt naer-demokrati, til centralt udemokratisk kommissionsstyre, kan ikke betragtes som en maalsaetning ej heller en succes for Europa; – i princippet ses det saadan af mange befolkninger, at vi kun er paa vej til et ‘Viertes-Reich-Light’!

  At vi statsligt ikke er et homogent europaeisk folk, beviser de mange samarbejdsaftaler, der gaar paa tvaers af medlemslandene. For kun meget sjaeldent kan EU landene overhovedet – komplet – enes om udenrigspolitiske aktioner og tiltag. Dette faktum er en vaesentlig grund til, at EU aldrig vil lykkes.

  Vi kom ikke paa baade hertil for, at skabe en ny stat, som amerikanerne gjorde det i deres konsekvens, vi var her altid, med vore landegraenser, egenskaber, nationale tilhoersforhold og overbevisning. Dette vil en kommission i Bruxelles ikke kunne aendre paa, og en forfejlet valuta aldrig kunne slaa istykker.

  UK will not walk alone!

 7. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  PS: EUs og de radikales politik har forringet levestandarden og livskvaliteten for millioner af danskere.

  Og på hospitalerne er kvaliteten nogle steder i frit fald. Behandlingen af både fysiske og psykiske patienter er i mange tilfælde nærmest umenneskelig.

  Men da en del medier helst fortier hvad der foregår, vil vi der har modtaget en lang række underretninger, vidneudsagn og rapporter om hvad der sker af overgreb (på især psykisk syge), snarest søge at påvise hvordan de radikales og unionens politik har medvirket til at skabe skandaløse, forrykte og grusomme tilstande diverse steder i sundhedssystemet.

  Det vil være i alles interesse at følge med i de afsløringer vi håber at kunne lægge frem. For før eller siden får vi alle brug for et hospital eller en skadestue.

 8. Af Claus Claussen

  -

  Enig med Kasper Støvring.

  DK skal ud af EU…eller er det mere korrekt at sige EU ud af DK, for det minder mere og mere som en reel landsbesættelse end et samarbejde.

  Vi skal nok klare os uden EU og EU kan sagtens klare sig uden os. Så kan vi måske samarbejde rigtigt istedet for at bukke og skrabe for EU-fascisterne.

  Så ville vi også få en ny national dag på højde med 5. Maj…nemlig Udmeldelsesdagen!

 9. Af Albertina Outofeu

  -

  EU er en anti-demokratisk, gennemkorrupt -drittes Reich in spe-, IQ-befriad (på svensk) mikrocephal (rigtigt stavet) kalkun, som nu er død, trancheret, pakket ind og rede for dumpning. Hurra, hurra. At så Danmark har en statsminister, som ikke har lært sig dansen og stadigvæk tramper personer, som Cameron på tæerne, er kun at beklage, -det giver udlandet indtryk af at vi danskere er dumme i hovedet (sagt uden finesser).

 10. Af Albert Hansen

  -

  Et medlem af kommissionen krævede den svenske statsminister på ½ miliard kroner for at stemme for tilladelse til salg af svensk snus. Det er til og med sandt. Det siger jo alt om EU. Lad Danmark komme væk -hurtigst muligt!! Hvorfor har vi dog fået denne imbecile regering??

 11. Af Good bye, Europe ? « Snaphanen

  -

  […] Roger Scruton: Border control must be at the heart of any EU renegotiations, Kasper Støvring: Bør Danmark følge Storbritanniens vej ud af EU? […]

 12. Af Alexander Nielsen

  -

  Hvad er aternativet til EU?

  Lige nu er står vi i en økonomisk krise som vi ikke kan lukke øjnene for.

  Krisen i Sydeuropa skaber fattigdom, hjemløshed og rascisme.

  Hvis nogen af landene går statsbankerot vil det sende chokbølger gennem Europa og vil også ramme Danmark.

  Det kan godt være at euroen har været en en del af problemet, men nu er vi i suppedasen og må reagere.

  Kan nogen herinde forklare mig hvordan man skal undgå et økonomisk kollaps UDEN et europæisk samarbejde?

  Principper kan være nok så vigtige, men nogle gange må man forholde sig til virkeligheden.

 13. Af Alexander Nielsen

  -

  Den opførsel som David Cameron kommer med er simpelthen for barnlig og ansvarsløs.

  Det kan ikke være rigtig at England skal stikke af og håbe på at andre klare ærterne for dem. Det simpelthen dårlig timing.

  Derudover har jeg hørt at det engelske erhvervsliv har protesteret og sagt at en udmeldelse kun vil forværre engelsk økonomi.

 14. Af A Pedersen

  -

  EU’s største problem er dets demokratiske underskud, og før det problem er løst vil EU skepsisen stortrives

 15. Af Preben F1 Jensen

  -

  Alexander Nielsen…….

  Din logik er da helt ude i hampen. Det er da EUs planøkonomi, betontænkning og udemokratiske direktiver der har skabt de enorme sociale problemer der hærger Grækenland og Spanien osv. Og som også har skadet mange danskere.

  Og så vil du have mere af det samme. 🙁

 16. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Danmark skal ikke følge England ud. Tværtimod skal Danmark være med til at sparke det forslæbende, evigt obstruerende England ud, hvis de ikke finder ud af at gå selv. England har aldrig været en fordel for det europæiske samarbejde og intet tyder på, at de nogensinde vil det.

  England står for en primitiv liberalisme, der hylder det ”naturlige”, konservative, totalitære, monopolkapitalistiske konkurrencehelvede som idealsamfundet, hvis ædle formål er at øge forskellene mellem en besiddende magtelite og en ikke-besiddende underklasse. England er det mest rendyrkede klassesamfund i Europa, netop den samfundstype som alle oplyste europæere bekæmper.

  At love folkeafstemninger til en befolkning, som ikke har fået en uddannelse, der gør det muligt for dem at afgøre, hvad konsekvenserne vil blive af et valg, og som af magthaverne derfor kan manipuleres til at stemme for eller imod hvad som helst er ganske enkelt forbryderisk.

  Folkeafstemninger kræver et uddannelsesniveau, der gør det muligt for den stemmeberettigede at hæve sig over sine fordomme. De fordomme der altid har gjort det muligt for populister, nationalister og folkeforførere til at score stemmer.

  Vi har set det før – lad det ikke ske igen. Kun EU er garanten for frihed, fremtid og demokrati.

 17. Af Karin Bennedsen

  -

  Danmark alene i verden og alle eksporterende virksomheder flygtende til alle sider.

  Det ville være den faktiske situation, som danskerne skulle leve (eller dø) med, hvis vi opsagde vores medlemsskab af EU.

  Og ingen ville stå parat til solidarisk at gå sammen med os, for alle ved, at kun ved sammenhold kan man klare sig i den globale verden, hvor store enheder betyder magt.

  Et land på 5,5 mio. indbyggere, der både fysisk og handelsmæssigt ligger som en lille bitte ø isoleret fra omverdenen, har ikke mange chancer for at klare sig.

  Tør I EU-modstandere tage chancen?

 18. Af Alexander Nielsen

  -

  Kære Preben Jensen

  Er det EU’s “planøkonomi og betontænkning” der er skyld i krisen??? Jeg tror vist det er dig der er helt ude i hampen.

  Som jeg sagde i mit tidligere indlæg kan det godt være at euroen har en del af skylden, men først og fremmest ligger den hos de lande der gerne ville have haft samme velfærdsniveau som i Vesteuropa uden at have råd til det.
  Desuden havde man ( i hvert fald i Grækenland) en ineffektiv offentlig sektor, og et forældet skattesystem, hvor folk selv skulle indgive deres skattekroner.

  Det er en meget svær situation Europa er i, og der er ingen snuptags løsninger, hvor vi kan løse problemerne over en nat, men Gud ved hvor vi ville have været, hvis ikke Tyskland havde taget ansvar og havde punget ud for de forgældede lande.

  Selv om England ikke er en del af euroen ville jeg alligevel ønske at David Cameron ville følge Tysklands eksempel (hvad angår at tage ansvar), og ikke bare “stikke af” midt i krisen. Det er i hvert fald det signal han sender.

  Men du har stadig ikke svaret på mit spørgsmål.

  Hvordan skal vi, lige nu, lige her, undgå gældskrisen UDEN et europæisk samarbejde?

  Eller så du hellere at samtlige Sydeuropæiske lande gik statsbankerot?

  mvh Alexander, fanatisk føderalist 🙂

 19. Af Uffe Palludan

  -

  Melder Storbritannien sig ud af EU, melder skotterne sig ind og så går den storbritiske ”nationalstat” i opløsning.

 20. Af Bør Danmark følge Storbritannien ud af EU? | Kasper Støvring

  -

  […] ord en udemokratisk jurisdiktion, ikke blot et frihandelsområde og et forum for samarbejde. Læs mere. Dette indlæg blev udgivet i Kommentarer af ks. Bogmærk permalinket. Drevet af […]

 21. Af Karl Wilders

  -

  @Karin Bennedsen

  Absolut ja! Og her er der ikke engang tale om, at tage en ‘chance’ – blot, at stille sig det virkelige liv, og det ligger ikke i Bruxelles, men i de europaeiske nationalstater.

 22. Af Karin Bennedsen

  -

  Karl Wilders. De europæiske nationalstater, du fabler om er alle medlemmer af EU, med mindre det er lande som Serbien, Kroatien m.fl. fra den region, du tænker på og som er uhyggeligt nationalistiske.

  Tror du selv oprigtigt, at et eneste land fra EU-medlemsskabet vil følge DK ud af fællesskabet?

  Et Danmark, der er isoleret fra det øvrige Europa, har ikke mange chancer for at klare sig.

 23. Af Niels Poulsen

  -

  @Karin Bennedsen

  “Et land på 5,5 mio. indbyggere, der både fysisk og handelsmæssigt ligger som en lille bitte ø isoleret fra omverdenen, har ikke mange chancer for at klare sig.”

  “Et Danmark, der er isoleret fra det øvrige Europa, har ikke mange chancer for at klare sig.”

  Du har samme forhold til EU, som et menneske på overførselsindkomst har til velfærdsstaten. Hjælpeløst og uden moralsk rygrad, anglende efter omgivelsernes hjælp.

  Uhh, hvordan skal vi dog klare os. Vi er så små og bange! Vi kan ingenting. Og omverdenen vil ikke købe vores varer og services, hvis vi ikke er malet blå med gule stjerner over det hele.

  Men sådan en afhængighed af et system eller en velgører er ikke sundt. Vi må som nation smører ærmerne op og vise at vi er efterkommere af vikinger og ikke pattebørn.

  Desuden kunne det jo være, at David Cameron havde held til at omforme EU til en mere fleksibel version. Jeg tror, at de fleste danskere gerne vil være med i den nye version af Europa (så jeg går ikke helt så langt som Kasper Støvring, som tilsyneladende ikke ser anden vej end Danmarks udmeldelse af EU).

  Men føderationen, med fælles finanspolitik, udlændingpolitik og hær, altså landet Europa er de fleste danskere imod – og det er den vej det alene går, hvis ikke David Cameron får støtte fra andre lande til sin vision for et nyt Europa i det 21. århundrede.

 24. Af Jesper Høegh

  -

  JA smøg ærmerne op – nej der hersker en passivitet
  uden sidestykke – hvor mange deltager i debatten – .

  Systemet har taget over – Journalisterne – bringer overskrifterne – hentet på Borgen – Ritzau osv – enslydende – overførselsindkomst brugerne – sidder i stuen
  og sluger alt råt og usødet på PCeren.

  Deudover kan de for 12-15-29 kr erhverve ekstraordinære
  artikler –

  Nej Danskerne er i vid udstrækning blevet et discount folk
  med en tilsvarende regering – netto – føtex – medierne –
  gør deres til den ringere og ringere udvikling –

  med devisen EU bestemmer!

 25. Af Karin Bennedsen

  -

  Niels Poulsen, jeg kan se, at du sætter al din lid til at David Cameron klarer alle problemer (med Danmarks hjælp?).

  Synes du det er særligt vikingeagtigt?

  I virkeligheden har du jo ikke selv noget forslag til, hvordan Danmark skulle klare sig udenfor EU, hvis en folkeafstemning stemte os ud.

  Hvad skulle vi leve af, hvis alle ordreproducerende og eksporterende virksomheder valgte at forlade landet, fordi en placering udenfor EU med grænsebomme mod alle naboer og handelsrestriktioner er for besværlig.

  Og hvad med landbruget?

  Jeg tror ikke at du og andre EU-modstandere har tænkt situationen særlig godt igennem, hvis DK trækker sig ud af EU.

 26. Af Jesper Høegh

  -

  Ja hvad skal vi dog gøre hvis Navlestrengen til EU blev klippet – rejse os som en befolkning uden formyndere fra
  inkompetente Europæere.

  Frihed er en mental tilstand og så længe vores frihed er
  deponeret i EU – har vores mentalitet lidt et enormt knæk.

  Hvad mon de gjorde i trediverne – statsbankerot – ingen
  SU – barselsorlov – børnechek eller anden overførselsindkomst —— de smøgede ærmerne op.

 27. Af Karin Bennedsen

  -

  Jesper Høegh, det var ikke de opsmøgede ærmer, der fik gang i hjulene i 30’erne, men derimod indledningen til og genopbygningen efter en lille verdenskrig.

  Synes du vi skal have sådan en igen?

 28. Af Niels Poulsen

  -

  @Karin Bennedsen

  “Jeg kan se, at du sætter al din lid til, at David Cameron klarer alle problemer. Synes du, det er særligt vikingeagtigt?”

  Desværre lever jeg jo i et land, hvor de dominerende partier S, V, R og K ikke repræsenterer befolkningens EU-skepsis. På den måde bliver Cameron pludselig til et magtfuldt talerør for store dele af danskerne og andre europæiske landes frustrerede befolkninger.

  “Hvad skulle vi leve af, hvis alle ordreproducerende og eksporterende virksomheder valgte at forlade landet, fordi en placering udenfor EU med grænsebomme mod alle naboer og handelsrestriktioner er for besværlig.”

  Jamen sådan tror jeg ikke, at det går. Jeg tror ikke, at Tyskland vil holde op med at købe danske varer. Og vi handler jo også med lande uden for EU. Der må kunne findes en fleksibel løsning. Jeg tror på, at nationalstaten er et stærkt væsen.

  “Og hvad med landbruget?”

  Så du går ind for den massive støtte, som godsejere og storlandmænd, som driver deres landbrug som fabrikker, modtager?

  Og ellers betaler Danmark mere til EU, end vi modtager. Faktisk forsøger vi jo at opnå en rabat for tiden. Det opfattes jo også som kættersk og asocialt i de danske EU-føderalisters øjne.

  “Jeg tror ikke at du og andre EU-modstandere har tænkt situationen særlig godt igennem, hvis DK trækker sig ud af EU.”

  Ja, det er altid svært at blive selvstændig, efter man har løsrevet sig eksempelvis fra sine forældres forsørgelse. Men efter et stykke tid, når man har etableret sig, så viser det jo sig, at det hele løber rundt. Og faktisk er det forløsende med den nyvundne frihed. Man kan være ret ligeglad med de fjerne tanter i Grækenland og Spanien. Sådan vil det også gå for Danmark som nation. Men som sagt mener jeg ikke, at vi nødvendigvis skal melde os ud af EU. Jeg synes, at Danmark sammen med Storbritannien skal arbejde for et mere fleksibelt EU, et indre marked uden den politiske overbygning. Gid eksempelvis det kæmpestore borgerlige parti Venstre også ville besinde sig på dette.

 29. Af Jesper Høegh

  -

  Ved du hvad det vil sige at smøgerne ærmerne op – træde ud af passiviteten – deltage – uanset med hvad – det er sygt ät høre på når der skrives – jeg har søgt 500 job –
  ja på PCeren – gå dog der ud fysisk – stil op med CV og vis
  personligheden –

  Krig er der ikke masser af krig – naturligvis er der ingen der ønsker krig – men det skal nok komme igen – har du aldrig hørt om religionskrige – eller den gule krig –
  tror du selv på Barosso kan afværge det – eller tvivler
  du på Russernes formåen.

  Hold op med at tro på EU er garant for noget i så henseende-Vi skal kun have EU i den udgave vores forældre
  meldte os ind i.

 30. Af Karin Bennedsen

  -

  @Niels Poulsen

  Det kan godt være, at Tyskland og andre EU-lande stadig godt vil købe vores varer, selvom DK melder sig ud af EU, spørgsmålet er så bare, om de danske producenter ikke bare flytter deres virksomhed til Tyskland eller andre lande indenfor unionen, hvor de er sparet for grænsebomme og handelsrestriktioner.

  For du forestiller dig vel ikke, at DK bare kan melde sig ud af EU og så stadig fortsætte uforandret indenfor det indre marked?

  Landbruget? Ja, hvad med det? Skal vi lade det gå konkurs?

  Hvor mange højtuddannede, arbejdspladser og indtægter tror du det vil koste Danmark, hvis vi forlader EU?

  Skal vi gætte på, at i løbet af højst 5 år er landet lige så fattige som de fattigste afrikanske stater?

 31. Af Alexander Nielsen

  -

  Kære Niels Poulsen

  Jeg må desværre skuffe dig.
  EU er kommet for at blive. Om man kan lide det eller ej.
  Det er en naiv tankegang at tro man kan rulle tingene tilbage til de gode gamle dage under EF.

  Selv om mange nok ikke har lyst, så er vi nødt til at forholde sig til den økonomiske gældskrise der er, og det gør Cameron ikke.
  Det han tænker på er at tilfredsstille de EU-modstandere der er i hans eget parti, og så må Englands erhvervsliv komme i anden række.

  Fattigdommen hersker i Sydeuropa, og hvis vi ikke gør noget vil den også sprede sig til Danmark. Problemet kan kun løses på EU-niveau. Hvad er alternativet??

 32. Af Thomas Jensen

  -

  Ifølge min lille meningsmåling om Danmark skal ud af EU, ( 24 jan-kl.0056), kan jeg på nuværende tidspunkt se flg.:

  3 vil ud, 1 vil ikke, men hele 10 svarer ja til følgende udsagn:

  Tilbage til et EF og mindre union

  Det er nok ikke en fuldstændig repræsentativ og statistisk valid undersøgelse, men det er påfaldende at flertallet vælger den løsning som ikke umiddelbar er mulig.

  Det påstås jo at vi har en traktat med mulighed for udmelding, selv om det endnu ikke er afprøvet.
  Vi kan også forblive i skidtet hvor vi er.

  3/4 vil altså forsøge at overbevise de andre 99,5 % europæere om at vi skal skrotte EU og gå tilbage til EF og kun fokusere på handelsaftaler.

  Det er nok en utopi, men det vidner om stærke idealer og utilfredshed med det nuværende EU.

 33. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  ER EU VIRKELIG VEJEN, SANDHEDEN OG LIVET…..??

  Folk der aldrig har fattet hvad det hele drejer sig om, plus nogle fanatiske (købte og betalte??) EU-tilhængere vil på disse blogs belære os om at vi danskere ikke kan klare os uden en strøm af direktiver fra Bruxelles.

  Men vi har jo ellers klaret os og ernæret os selv i hundredvis og tusindvis af år. Så hvorfor skulle vi ikke kunne blive ved med det?

  Grækerne har også klaret sig selv i tusindvis af år, ligesom Spanierne. Og Frankrig, England, Portugal osv. har også klaret sig uden EU fra et par tusind år før Kristus og helt op til 1960-1970.

  At sige at vi nu ikke kan klare os uden den overflødige politiske overbygning på Fællesmarkedet som EU er, er et tomt postulat og en latterlig floskel. Det rene nonsens ganske enkelt.

  Europaterne taler altid om det store “fællesskab”, men hvad har vi danskere til fælles med det herskesyge og korrupte røde EU-bureaukrati? Svaret er: absolut ingenting. For dette bureaukrati tænker kun på at udbytte, undertrykke og udslette nationalstaterne. Hvorefter EU vil blive til en ny Sovjet-union hvor borgerne kun er undersåtter og slaver uden rettigheder af nogen art.

  I Sovjet-unionen blev millioner af fredelige og harmløse borgere henrettet eller spærret inde i dødslejre. For kommunismen er intet helligt, kun pampernes privillegier. Og menneskeforagten er så stor, at man hellere udrydder hvemsomhelst, end forhandler sig frem til demokratiske løsninger.

  Nu hvor vi har været med i EF/ EU i blot fire årtier, er der økonomisk kaos i en lang række lande, og de sociale problemer er nærmest eksploderet. Oveni er kriminaliteten mangedoblet fordi landegrænserne er blevet udslettet. Og skattetrykket er vokset og vokset, bl.a. på grund af masseindvandring og en masse vidtløftige og korrupte projekter.

  Hvad Grækenland angår, så havde det hele været Grækenlands eget problem uden EU. Og det er jo ret klart, at euroen og medlemsskabet af visse politiske grupper er blevet set som en gunstig lejlighed til at tilrane sig store værdier på den brede befolknings bekostning.

  Også her i Danmark er middelklassen og de svage kommet under pres. Bl.a. via en utrolig og voksende mængde af afgifter, bøder og gebyrer. Og via at titusindvis af arbejdspladser er forsvundet op i den blå luft. ( brandbeskatning plus indstrømmende løntrykkere mv.) Og via at velfærden og sundhedsvæsnet skæres ned og skæres ned og skæres ned.

  At EUs og det radikale partis politik har skadet danskerne og sendt økonomien og velfærden ud på en voldsom rutsjetur nedefter, fremgår bl.a. af de rædselsvækkende forhold man nu finder på visse hospitaler, herunder de psykiatriske, hvor tilstandene nu er blevet sådanne, at tusinder af patienter og pårørende påføres frygtelige lidelser og dødsfald, pga. behandlinger, rutiner og dogmer som er fuldstændig horrible og uværdige for noget der skal forestille at være et civiliseret samfund.

  Noget om det psykiatriske system er på forsiden af en avis i dag. Og i en artikel påvises det at mange psykisk syge ingen hjælp modtager, eller først efter så lang tid, at det er for sent. Og for et par uger siden blev det talt om “systematisk umenneskelighed” af en patientforening mv.

  Det er ikke bare mangel på resourcer det handler om. Der er kommet noget ideologi og dogmatisk tænkning og nogle nye regler ind, som medvirker til at slå folk ihjel. Eller invalidere dem på livstid.

  Snarest muligt vil jeg/ vi fremlægge konkrete eksempler på hvordan psykiske patienter og deres pårørende bliver svigtet, og ofte direkte sjoflet og pisset på. Med dødbringende konsekvenser.

  Det radikale parti der påstår at være humanistisk og økonomisk ansvarligt, har mere eller mindre smadret danskernes velfærd og tryghed, og har sammen med skabsradikale brugt hundredvis af MILLIARDER af kroner på udanske projekter, som vi danskere ikke har haft mindste gavn af, tværtimod.

  I konsekvens af det har Borgens flertal gennem flere år udsultet sundhedsvæsnet, massakreret infrastrukturen og dele af erhvervslivet, og nu forberedes Danmarks nedlukning som en fri og selvstændig nation.

  Står det til de radikale, skal danskernes folkehjem, fædreland og fristed udplyndres og afskaffes.

  Dræbersneglenes og de velnærede bændelormes parti er en forrykt og hyklerisk sekt, en åndsformørket dødskult hvis politik er en slags krigserklæring mod al fornuft, kultur og civilisation.

 34. Af Alexander Nielsen

  -

  Jeg tror jeg undlader at kommentere på dit indlæg Preben….

 35. Af allan Fleischer

  -

  Tak Kasper. Det er mistænkeligt at politekere vil have debat om Eu men ikke tør den? De eneste der forholder sig til Eu er modstanderne. Tilhængerne har et tomt mantra om paradis og alt er smukt. Jeg er fra 61 og blev tvangindrulleret af de gamle. Vi ville være rigere end Schweitz hvis vi havde holdt os ude. Vi ville ikke have eksporteret et gram bacon mindre. Love er som kager, gode kager bager man, dårlige gider man ikke. Eu er brændt sort.

 36. Af S Hald

  -

  Kasper, du kommer med mange storslået konklusioner, fakta er dog at de intet har med virkeligheden at gøre. Du siger at EU er udemokratisk? Vi har et EU parlament med vidtgående beføjelser, der er folkevalgt. Derudover har du det Europæiske Råd som består af vores nationale folkevalgte politikere. Hvad du forhåbentlig ved, nu du skriver så skarpt om EU, er at intet kan blive gennemført af EU uden at disse to demokratiske institutioner godkender det.
  Når folk taler om at EU er udemokratisk tænker de oftest på Kommissionen. Men lederne af Kommissionens afdelinger – Kommissærene er alle udpeget af medlemslandenes regeringer – igen et demokratisk lager. Derudover undrer det mig at folk ser sig så sure på Kommissionen pågrund af dens mangel på demokratisk legitimitet – stemmer vi på bureaukraterne i Finansministeriet eller Miljøstyrelsen? Til sidst er der blot at sige at EU har ca. 1%-1.5% at EU’s samlet GDP at gøre godt med, hvorimod de fleste nationale regeringer styrer ca. 30%-50%+ af deres landes GDP. Er det virkelig nødvendigt at have ligeså stærke demokratiske krav til en institution, der hovedsageligt laver regulationer, som vi har til vores meget mere magtfulde nationale regeringer?
  Jeg har slet ikke nævnt de 100vis af områder som EU seriøst og reelt gavner Danmark på, for heller ikke at tale om at medlemslandende fik mange nye kontrol redskaber igennem Lissabon Traktaten ligesom Subsidiaritetsprincippet. Istedet for instinktivt at tænke EU er farligt og Udemokratisk, så burde Hr. Kasper Støvring måske at sætte sig lidt ind i hvordan tingene rigtigt foregår.

 37. Af Karl Wilders

  -

  @Alexander Nielsen & Karin Bennedsen

  Kig nu rundt i EU, det er enten de lande, der ikke er med i EU – Schweiz, Tyrkiet og Norge – eller lande der ikke er med i Euro’en – Polen og Danmark – det gaar aller bedst i Europa.

  Jeg naevner her DK, da vi trods alt stadigt har plus paa handelsbalancen.

  Saa hvad er det dog for noget vroevl i begge lukker ud, omkring EU, og dets garant for overlevelse og ‘frihed’. Latterligt.

  Kloden drejer hverdag, det goer den ogsaa uden EU, og livet gaar videre. Det er muligt vi skal ruppe r…. noget effektiver, gik vi udaf EU, men som tingene staar lige nu i EU – hvor vi skal betale alle andres gaeld og ikke kun vor egen – og konkurrencedygtighed er en by i Rusland, tror jeg nu nok vi bliver noedt til rigtigt, at komme i de hoeje svingninger, vil vi som stat overleve.

  Jeg kan nu godt forstaa, at UK vil ud, og ikke vaere med til, at betale til vanviddet laengere. Der er jo ingen ende paa moradset. Gaar UK ud, er det starten paa enden. Fred vaere med det.

 38. Af Karl Wilders

  -

  @S Hald

  Jeg mener klart, at man her i debatten anfaegter EUs uduelighed i, at loese krisen i hoejere grad, end i hvilket niveau EU overhovedet er demokratisk.

  Hertil kan man ioevrigt lytte til Mr Farage’s, formand for partiet UKIP og Europa Parlamentsmedlem, udtalelser omkring, hvor demokratisk EU i virkeligheden er. Her maa jeg erkende, at jeg mere saetter min lid til Farage’s udtalelser – og de ser ikke just positive ud, hvad demokrati i EU angaar – end hvad du maatte mene. Det er jo ogsaa ganske interessant, at se, at Mr Farage’s taler sjaeldent modsiges. Kigger man YouTube vil man blot se roede oerer hos Barosso’s kommunisthold, naar Farage taler. Han har jo saa evigt ret; – EU er en klub for den politiske elite, hvor de kan sidde, og regulere hele Europa ned i affaldsspanden.

 39. Af Karin Bennedsen

  -

  @Karl Wilders

  Indrømmet, en kapacitet som UKIP’s formand Nigel Farage er ikke let at hamle op imod.

  Fortsat god aften.

 40. Af j nielsen

  -

  Jeg tror Alexander (var det vist) har ret. Det bliver ikke hele Storbritannien der i givet fald kommer til at stå udenfor. Skotland vil have en ansøgning inde så hurtigt det er muligt.

  Det samme gælder Katalonien, hvis de melder sig ud af Spanien. Belgien 1 og Belgien 2. Regionernes Europa.

 41. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  S. Hald…..

  Hvis du havde kendt kommunismens historie, ville du have vidst at at Sovjet-unionen også havde et parlament som facade-pynt, og en grundlov spækket med menneskerettigheder. Det hindrede ikke kommunisterne i at terrorisere og myrde millioner af medborgere.

  Og nærhedsprincippet/ det lokale demokrati er jo også bare en gang snak, blår og glasur. EU blæser jo på begge dele.

  Med et Mickey Mouse parlament og noget nærheds-humbug er vi stadig meget langt fra et ordentligt EU-demokrati. Og med de mange røde betonhoveder i toppen kan vi godt glemme alt om at EU nogensinde bliver et menneske- og folkevenligt foretagende.

 42. Af Erik Larsen

  -

  “At love folkeafstemninger til en befolkning, som ikke har fået en uddannelse, der gør det muligt for dem at afgøre, hvad konsekvenserne vil blive af et valg, og som af magthaverne derfor kan manipuleres til at stemme for eller imod hvad som helst er ganske enkelt forbryderisk.

  Folkeafstemninger kræver et uddannelsesniveau, der gør det muligt for den stemmeberettigede at hæve sig over sine fordomme. De fordomme der altid har gjort det muligt for populister, nationalister og folkeforførere til at score stemmer.

  Vi har set det før – lad det ikke ske igen. Kun EU er garanten for frihed, fremtid og demokrati.

  Skrevet af Jørgen Villy Madsen, 24. januar 2013 kl. 12:57”

  “Jørgen villy Madsen ” – du er da det mest ulækre menneske der endnu har skrevet indlæg her på Berlingske.
  Du mener – hold da kæft – det KAN iKKE VÆRE SANDT! – at danskere uden en udddannelse ikke skulle deltage i folkeafstemninger!!! Sig mig er du BINDEGAL??? Jeg har selv en høj uddannelse – sikkert væstentligt højere end din børnehave-klasse-viden. Men jeg vil sgu da ikke udelukke uuddannede fra at have en stemme i et demokratisk samfund! Hvad foregår der i dit hovede? Det er jo rent Hitler sprog du fører! Du er bare SÅ bange for at der KOM en folkeafstemning om EU – for så var du og Vestager, Helle og dine out – out – out.

 43. Af Erik Larsen

  -

  Og med hensyn til “Karin bennedsen” – KAN det vist ikke komme bag på nogle at hun supporter EU, Helle, Vestager, Wilhelmsen, – “Danmark ned ad bakke” o..s.v. – Hvorfor? ja, det kan man jo kun gisne om, men totalt uvidende og ligeglad med Danmark – som dansk område, dansk land er hun ihvertfald 1000%!
  Ulækkert.

 44. Af Allan Hansen

  -

  Det geniale ved Wilders Fitna, som betyder strid eller stridigheder, er, at Wildere ikke selv siger ét eneste ord, men lader Koranvers, terrorhandlinger og muslimerne tale for sig selv.(…) Hvis Muhammed levede i dag, ville han være eftersøgt som terrorist. Det mener den Hollandske islamkritiker Geert Wilders, som blev kåret som årets politiker i 2008. Han har vakt furore efter sine bastante udfald mod islam. Wilders har omhyggeligt studeret den bloddryppende koran og har derfor forslået, at man forbyder Koranen i Holland, og advokeret for et forsvar mod islam i Holland – en foldbølge af islamisering, som han har kaldt det. Samtidig har Geert Wilders opfordret landets en million muslimer til enten at opgive deres religion eller forlade landet. Geert Wilders har brugt sin ytringsfrihed aktivt til at fortælle, hvad han mener om en bog og en religion, der uomtvistelig fungerer som inspirationskilde til vold og fascistiske tendenser. (kilde: Ritzau). Man må jo erkende, at overalt i verden hvor man kalder Allahs grise bog for et ”helligt” skrift, er verden blevet et levende helvede. Man bør erindrer sig hvad TH. Stauning havde sagt: Pas på de hellige – ellers er fanden løs i Laksegade.
  Den Europæiske selvudslettelse begyndte med EU skandalen i 1972, som øvrigt var det samme år da muslimerne myrdede de Israelske sportsfolk ved OL.
  I dag må vi erkende, at EU projektet førte til en stor skandale for den europæiske kultur. Reelt indførte man blot en dobbelt administration og en ny hærskare af europæiske levebrøds politiker, skulderklapper og lobbyister, som skulle rette agurker og opfinde nye skatte opkrævninger. Man kunne såmænd sagtens tage på sommerferie i Spanien, spille en fodboldkamp mod Tyskland og købe en ost i Holland uden denne kæmpe dobbelt administration og hvad værre er, så blev EU skandalen det endelige dødsstød for den demokratiske ånd. Lad mig sige det klart og præcist, EU parlamentet er ikke en demokratisk institution idet de europæiske borger, reelt ingen indflydelse har på hvem der sidder i dette parlament eller hvad disse mennesker fortager sig, og hvad værre er, – folket er stort set er ligeglad med hvad disse galninge fortaget sig. EU er som et tog, der bare tordner der ud af; ingen ved hvor det køre hen eller hvorfor – et tog som ingen kan standse. Når den britiske minister Jack Straw tager til EU forhandlinger om Tyrkiets optagelse i EU, er der ikke tale om en demokratisk proces idet en meningsmåling kort forinden viste, at 74 % af den britiske befolkning ikke ønsker Tyrkiet op taget i EU, men det skider Straw på og han tog af sted alligevel. En nylig undersøgelse viste, at 73 pct. af den tyrkiske befolkning støtter Bin Larden, frem for Bush. Hemmeligholdelsen af Lissabontraktaten demonstrer med al tydelighed, at demokratiet er en hul illusion og en narresut. Det mest mærkværdige er, at ingen har opdaget noget! En traktat, der ikke tåler dagens lys har absolut ingen demokratisk gyldighed! Især Frankrig og Holland, som tidligere havde stemt nej til denne traktat, som eksperterne mener stor set er den samme, som den der nu hemmeligholdes, må føle sig røvrendt.
  Denne hemmelige traktat er tillige forfatningsstridig idet borgerne har ret til indsigt i de love og traktater, som politikerne vedtager. I dag er det politikerne selv, der suverænt bestemmer hvad, der er politisk korrekt demokrati og ikke, som det burde være nemlig; demokratiet (borgerne) der bestemmer hvad, der er politisk korrekt. Kun få har så skabt og præcist gennem hullet myten, om det funktionelle demokrati, som den danske forfatter Martin Elmer. (Efterlyses: Demokrati. 2004.) Et kulturhistorisk værk af dimensioner, som man passende kunne bruge, som optagelse eksamen for enhver folketingskandidat.
  Et liv uden olie er i dag utænkeligt for Europa. Derfor benytter islam olien som pressionsmiddel. Europa har begået en stor fejl, da det i november 1973 underskrev FN-erklæringen. Hele verden har med underskrivelsen af FN-erklæringen begivet sig over i islams lejer. Som det næste vil muslimerne forlange Israels udelukkelse af FN, og folkene vil bøje sig. Det gjorde de allerede, da zionismen den 1.11.1975 blev fordømt. Heraf kan man tydeligt se, hvor svag Vesten er blevet. (…).
  Det er sener komme frem, at Socialdemokratiet sammen med det svenske Socialdemokrati, Labour. U. K og det tyske socialdemokrati SPD og andre, længe har indgået hemmelige traktater med de olier producerende lande (muslimer), om massiv masseindvandring fra disse lande til gengæld for sikre leverancer af olie til rimelige priser. Disse traktater er, blevet holdt streng hemmelig for den Europæiske befolkning og er kun blevet diskuteret af en lille elite, og bag lukkede døre. Med Barcelona traktaten 1995. kom det endelige dødsstød mod den Europæiske kultur, at der reelt var tale om landsforræderi, blev aldrig diskuteret idet traktatens indhold blev hold streng hemmeligt.

  Mvh. Allan Hansen.

 45. Af Albertina Outofeu

  -

  som sagt allerede i morges: statsminister Hellefisk er snotdum -nu er det flere som er blevet opmærksomme på samme sag -and then what? OUT OF EU OF COURSE!!

 46. Af Jan Johansen

  -

  Da vi (befolkningen) sagde ja til forløberen for EU, det daværende EF (Det Europæiske Fællesmarked), i 1972, sagde vi ja til noget ganske andet, end det Fællesmarkedet har fået lov til at udvikle sig til i dag. Se, det er netop det, der er problemet. Derfor er der da al mulig grund til at stoppe op og overveje, om vi fortsat skal være med på de foreliggende udemokratiske præmisser. Om det kunne medføre et totalt brud med EU er nok lidt svært at overskue, men meget taler efterhånden for, at vi i hvert fald ikke skal have mere af dette misfoster, snarere langt mindre og langt mindre detailreguleret end det, EU er gennemsyret af i dag. Europas befolkning lider allerede af alvorlig forstoppelse efter mere eller mindre stupide politikeres vanvittige eksperimenter med vores fælles efterhånden meget usikre fremtid!

 47. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  I nykommunismens, unionens og den radikale ekstremismes kølvand har vi fået et koldt og råt samfund, hvor stadig flere borgere får en dårlig behandling af “systemet”.

  Et system som skulle sikre befolkningens velfærd osv. Men velfærdsstaten er blevet til en taberfabrik, til et foretagende som plyndrer borgerne under påberåbelse af de skal serviceres. Men når man så har fået fat i pengene via skat, moms, bøder og gebyrer osv., så bruger man halvdelen af pengene på alt muligt andet end service og velfærd. F.eks. er der siden 1968 blevet brugt flere tusinde milliarder på indvandring, FN/EU, afrika-projekter og diverse skøre eller korrupte formål.

  Hvorfor ordentlig velfærd flere steder er afløst af en meget skrabet og sølle velfærd. På plejehjemmene fyldes beboerne med sløvende piller, så een plejer kan passe 40-50 beboere…….. og værelserne er ofte så små, at de gamles møbler og ting smides ud.

  Og på de psykiatriske hospitaler er hundreder af senge og en stor del af personalet sparet væk. Og mange skadestuer, smerteklinikker, specialister og sygehuse er forsvundet. Resultatet er utilstrækkelig, u-landsagtig og barbarisk behandling af de syge og deres pårørende. Noget som kan ødelægge hele familier.

  Nogle af disse sager er nærmest studier i idioti og rædselsfulde overgreb, hvor både patienterne og deres familier langsomt, men sikkert kværnes ned i dyb, dyb elendighed.

  Igen og igen tvangsudskrives syge længe før de er kommet til kræfter. Og da samarbejdet med de pårørende tit er ikke-eksisterende fordi man ignorerer dem, sker det igen og igen at de syge i hjælpeløs tilstand smides på gaden og ud til ingenting. Noget der allerede har kostet liv og lemmer i adskellige tilfælde, eller de syge er blevet presset ud i ulykker eller selvmord.

  Ringer pårørende til aviserne for at få sat lys på tingene, får de i 24 af 25 tilfælde en sludder for en sladder og ingen hjælp.

  Det er de radikale ekstremister og diverse direktiver der er “hovedarkitekten” bag disse tilstande.

 48. Af John Laursen

  -

  @ Alexander Nielsen

  Du skriver d. 24/1 kl. 16.48
  ” Fattigdommen hersker i sydeuropa, og hvis vi ikke gør noget vil den også sprede sig til Danmark. Problemet kan kun løses på eu-niveau. Hvad er alternativet ? ”
  Dit udsagn er forkert – problemet kan ikke løses på eu-niveau, fordi den økonomiske krise ikke kun er europæisk. USA er også i økonomisk krise med en mega gæld – et kollaps her vil medføre eu`s kollaps.Vestens økonomier er på kollapskurs fordi de forkerte folk styrer.I USA havde en Mitt Romney, allerede nu været i gang med at vende skuden,i stedet synker den. Angela Merkel har fornylig måttet erkende at Tysklands økonomi er gået i stå.
  Pengene til redning af de fattige gældsplagede lande er ikke længere til stede.
  Alternativet er at sløjfe euroen, maastricht aftalen, schengen aftalen og derved give eu landene mulighed for at vende tilbage til deres egne valutaer.
  De fattige gældsplagede lande kunne så devaluere, smøge ærmerne op og starte på en frisk, samtidigt med at masseindvandringen til europa og udgifterne til samme blev stoppet.

 49. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  Nok over halvdelen af pengene…….

Kommentarer er lukket.