Anerkendelse OG afvisning af islam

Af Kasper Støvring 717

I sommerheden skrev jeg en avisklumme om sondringen mellem (moderate) muslimer og (radikale) islamister, som jeg opfatter som problematisk al den stund, at grænsen er svær at trække (såmænd!). Undersøgelser viser, at flertallet af muslimer i Vesten og Danmark deler følgende træk:

De bor i de samme områder, og stort set ingen gifter sig ind i den oprindelige befolkning. De føler sig ikke som danskere, har dårlig kontakt med danskere, opfatter ikke dansk som deres modersmål, mener ikke, at man skal tilpasse sig værtslandets kultur, er imod at en muslimsk kvinde gifter sig med en ikke-muslimsk mand, mener at homoseksualitet skal være ulovlig, mener at flerkoneri skal være tilladt, og de mener desuden, at det skal være forbudt at kritisere religion.

Er de så muslimer eller islamister? Lidt flere eksempler:

I efteråret sad jeg på en internetcafe i Rom drevet af muslimer, og stort set alle brugere var, om ikke muslimer, så dog efter alt at dømme af arabisk afstamning. En del af dem sad helt åbenlyst og knaldede ud til You Tube-videoer med Osama bin Laden. Åbenbart almindelig praksis blandt tilsyneladende almindelige muslimer.

Et indblik i Facebook-diskussioner, hvor man som bekendt ytrer sig uden filter (hvilket man ikke nødvendigvis gør i en spørgeundersøgelse, hvor risikoen for behagesyge er større), viser også talrige eksempler på gennemført radikal bekendelse til islam med sharia og hele pakken.

I maj måned var der så skandalen, hvor muslimske drenge stenede nogle smågrise, der efterfølgende måtte aflives (ganske betegnende valgte ejeren af landbruget at fjerne grisene i stedet for drengene). Disse børn er vel ikke ”islamister”, men almindelige muslimer? De kommer jo i hvert fald fra en kultur, hvor grisen er så uren, at det er tilladeligt, måske endda velset, at stene den ihjel.

Min pointe med dette er og var ikke at slæbe læseren igennem endnu en omgang debat om fejlslagen integration – selv om sommerens begivenheder nok kunne tåle en runde mere: Stenkast mod myndighederne og bilafbrændinger (bemærk de eufemistiske udtryk ”unge” og ”enkeltstående tilfælde”) og indførelsen af halalkød i offentlige institutioner (at halalslagtning er en ganske grusom praksis, kan man forvisse sig om ved at se forskellige klip på You Tube, hvis man kan holde til det). Nedbrydning af skellet mellem det sekulære og det religiøse (lovreligion) er i fuld gang, og regeringen viger og viger som sædvanligt.

Min pointe er, at vi kan og bør anerkende islam som en af verdens store religioner. Hverken muslimer eller islamister er vores fjender, og vi bør afstå fra at fordømme dem moralsk, når de praktiserer deres religion. Hvis man forstår kulturens og religionens betydning for mennesker – at traditioner giver livet mening og retning – bør man kunne indse det.

Denne pointe hviler dog på (mindst) to præmisser: At anerkendelsen er gensidig, og at praktiseringen af islamiske skikke ikke foregår i vestlige lande med en helt anden kernekultur. Vi har ganske vist religionsfrihed, men ikke –lighed. Hvad dette indebærer politisk, kommer jeg til sidst i mit indlæg. Det afgørende er at forstå, at vi har at gøre med en dem og os-sondring, hvor vi går fra at være fjender til at være modstandere. Islam er noget helt anderledes, noget eksistentielt andet, og selve denne forskel gør det vanskeligt for os at leve sammen.

En af mine Facebook-veninder formulerede det på denne måde: ”Tænk, hvis vore politikere ville tænke så dybt over sagerne og komme til den erkendelse, at vore veje må skilles. I stedet for at finde på lovforslag, som skal forsøge at chikanere muslimerne ud af landet. Mange af disse love (f.eks. krav om, at børn SKAL gå i daginstitution) kan ikke undgå også at ramme danskerne, og samtidig er de næsten umulige at administrere.”

Denne enhed af anerkendelse og afvisning var, hvad Yildiz Akdogan ikke forstod i sin kritik af mit indlæg.  Akdogan mener, at vi stigmatiserer og påfører muslimer en identitet, der gør integration vanskelig. Jeg mener snarere, at muslimer selv vælger at modstå vestliggørelse og leve som muslimer. De tager deres tro alvorligt, og det kan man da ikke klandre dem for.

Naturligvis gælder det ikke alle, men min formodning er, at det gælder flertallet. Vi er for længst inde i identitetspolitikkens æra, hvor mennesker stiller sig selv det mest elementære spørgsmål, man kan stille sig: Hvem er jeg? Og de besvarer det på den måde, mennesker altid har gjort det, nemlig gennem henvisning til det kulturelle fællesskab, til tro, hjemland og etnicitet.

Anerkendelse af og på visse punkter beundring for islam er farlig, hvis den ikke ledsages af en vilje til at stå fast på vores eget. Det er Vestens problem: Vi viger konstant, når vi presses på vores ytringsfrihed, sekularisme, lov og orden. Politisk bør vi genindføre en stram udlændingepolitik med begrænset indvandring fra muslimske lande, ingen særbehandling af muslimer i det offentlige rum samt større mulighed for udvisning af kriminelle udlændinge.

Mennesket er et meget tilpasningsdygtigt væsen. Hvis vi bliver ved med at vige, får vi endnu flere områder, hvor man ikke længere kan færdes frit, vi vil påføre os endnu mere selvcensur, og vi vil ikke længere kunne stole på hinanden. De fleste af os vil endnu kunne huske, hvordan det fredelige Danmark så ud, men vores børn vænner sig til at leve med en grad af forråelse, vi ikke havde forestillet os for bare få år tilbage.

Det bliver et umådeligt kulturtab.

 

717 kommentarer RSS

 1. Af Maria Due

  -

  Bravo, Kasper Støvring, du har leveret en fin og velplaceret kommentar i dagens Berlingske, og jeg tilslutter mig gerne hvert et ord. Det er længe siden, mindst et år, at jeg skrev, at vi har brug for et nyt konservativt parti.

  Jeg tror mest på balancen, og desværre forholder det sig sådan, at vi også har stærkt brug for et nyt klassisk liberalt parti.

  Hvor blev Venstres værdipolitik af? Den forsvandt vel med Anders Fogh Rasmussens personlige ambitioner og manglende fornemmelse for dannelse, der skal jo mere til end at lære sig fransk og gå på universitetet. Jeg husker desværre så alt for godt den dokumentar om EU-topmødet i København, hvor Fogh fejede Per Stig Møller bort, som var han noget, katten havde slæbt ind. For slet ikke at tale om hans tone overfor den forjagede sekretær. Og så den næstformand, Fogh valgte sig! Som Henrik Jensen skrev i sin JP-klumme for nogle måneder siden, ligner Kristian Jensen stadig en bankelev fra Lemvig.

  Noget af det værste, Venstre har præsteret, er knæfaldet for den socialistiske, ensrettede helhedsskole, der med al ønskelig tydelighed viser, hvordan Venstre har mistet sin sjæl. Hvordan kan man dog prisgive landets vigtigste ressource, børnene, til alle de SF’ere etc., dem der aldrig var de skarpe knive i skuffen og derfor valgte de lettilgængelige lærer- og pædagogstudier og i øvrigt er kendt for en masse indbyrdes kævl og ballade?

  Jeg ved, hvad jeg skriver om, for jeg har arbejdet i bedriftssundhedstjenesten og ingen, absolut ingen af de mange faggrupper, jeg kom i nærheden af, var blot tilnærmelsesvist så inficeret med intriger, ballade og populær overtro som lærere og pædagoger. De havde et umætteligt behov for psykologhjælp, og hvordan i alverden kan man bilde sig ind, at sådanne mennesker skal kunne skabe “hele mennesker”,mens forældrene har travlt med deres “liv”?

  Situationen er på mere end en måde uholdbar for både De konservative og Venstre.

  (LA’s populisme kan jeg slet ikke forliges med. Fri hash er jo en vanvittig idé. Som om vi ikke allerede har tilstrækkeligt mange samfundstabere og dokumentation for, at hashrygning forfladiger, degenerer og ødelægger. Det er komplet ansvarsløst at kræve fri hash. Men blandt de borgerlige er det vel trods alt kun LA, der er så uvidende/afstumpede, at man ønsker det.)

 2. Af georg christensen

  -

  Annerkendelse af “Islam”, som religon, som alle de andre religoner, som næsten alle de andre i “bøvlet og fillosofering om?”. Ja, alt kan annerkendes, hvis bare disse religøse tosser af alle arter ikke blandede sig i LIVET´s hverdag, som det burde være, simpelthen gemte deres religøse holdninger indtil LIVET er forbi,”illusionsverdenen”, så kan de give den “gas” hvor end deres paradis måtte være, eller ikke være, hvis bare de ikke forstyrrer LIVET.

 3. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  Når en stor del af vores politikere er skoletøser og play-boys, karriere-ryttere og pampere, nykommunister og radikale “islamister”, politikerbørn og sammenspiste, bedrevidende og nævenyttige halvhjerner……………. pga. et forældet valg-system, et alt for indirekte demokrati og en række medier der manipulerer mere end de oplyser…………… begynder det at se ud som om Danmarks ikke kan reddes.

  Når vælgerne er så tilfredse med at blive regeret i årevis af politikere med masseindvandring, afgifter og nykommunisme samt EU på hjernen……….. at samme vælgere intet foretager sig i retning af en demokrati-bevægelse…………. så er Titanic-Danmarks undergang nok uundgåelig.

 4. Af Balther Jensen

  -

  @ PREBEN F 1 JENSENH, 10. august 2013 kl. 10:33

  PREBEN !

  Det ville jo kun vare godt hvis Danmark forsvant helt og holdent. Mage til rasister skal man lede lange efter.

  Danskerne tror hvist noget om dem selv.

  Danskerne er jo nasten som Joderne som tror, og siger,at de er ‘Guds udvalgte’ ?

 5. Af Axel Eriksen

  -

  @ Balther Jensen!

  Ja, danskerne er racister – bortset fra det mindretal, som du tilsværger – Islam!

  Der er ingen racister blandt muslimer, vel – kun henvendt mod ikke-muslimer?

  Alle vantro er hunde, svin og ludere – derfor skal de dø!

  Det er naturligvis ikke racisme – det er bare intolerance, stupiditet og fuldkommen mangel på viden om humanisme og demokrati!

  Lev videre i din formørkede verden!

 6. Af Allan Hansen

  -

  ISLAMS EVIGE KRIG!
  Allah giv os i dag det daglige blod!

  Jeg hader ikke muslimer men har den dybeste foragtfor islam, der er ingen kærlighed og frihed i islam – derfor. Jeg så meget gerne, at muslimerne fik kærlighed og frihed ligesom alle andre. Den dag det går op for muslimerne, at deres største problem er islam så bliver der fred i verden. Lad os se på et par eksempler på hvad der forgår i den muslimske verden:
  Til daglig myrder islam hinduer, buddhister, jøder og kristne eller hvad de nu lige kan få fat på, men når der nu ikke er nogen hinduer, buddhister, jøder eller kristne i nærheden hvad gør man så ? For at tilfredsstille deres daglige blodtørst begynder så, at myrde hinanden!!!
  Jeg har samlet en lille håndfuld artikler fra Juni, Juli og August 2013:
  En kraftig bombe er fredag eksploderet inde i en sunnimuslimske moské.

  Mindst 20 mennesker er omkommet ved sprængningen, der fandt sted under fredagsbønnen. Ifølge irakisk politi er 40 personer blevet såret ved eksplosionen. Abu Bakr al-Sadiq moskéen ligger i den irakiske by Al-Wajihiya øst for byen Baquba, der er hovedstad i Diyala-provinsen.

  Det er uvist, hvem der står bag bomben, men sekteriske spændinger mellem sunnimuslimer og shiamuslimer er blusset op i takt med borgerkrigen i nabolandet Syrien.

  Se også: En serie af bomber i Irak dræber mange

  Således er irakiske krigere fra begge muslimske grupper draget til Syrien for at kæmpe på hver deres side af konflikten. Angrebene synes imidlertid at sprede sig til Irak.

  De seneste måneder har der været en lang række angreb i Irak, som dog fortrinsvis har været rettet mod shiamuslimske områder, og det har vakt frygt for en regulær sekterisk borgerkrig i Irak.

  Sunnimuslimske grupper med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda formodes at stå bag en del af bomberne.

  Se også: Blodig dag i Irak: 16 døde nær moské

  Generelt har Irak oplevet en stigning i volden. Flere end 2500 mennesker er blevet dræbt i år, herunder over 460 i juli.

  Den stigende vold er gået hånd i hånd med en forværring af konflikten mellem shiamuslimer og sunnimuslimer. Sidstnævnte har længe protesteret for at sætte en stopper for det, de opfatter som en marginalisering af deres trosretning.

  Seks bilbomber har indtil videre kostet 65 mennesker livet i den irakiske hovedstad Bagdad.
  Mindst 65 personer har mistet livet som følge af en stime af bilbomber i den irakiske hovedstad, Bagdad.
  Det skriver nyhedsbureauet AFP her til aften.

  Bilbomberne var timet til at gå af samtidig med, at irakere efter solnedgang strømmede til byens shoppingområder under muslimernes fastemåned Ramadanen.
  Irakiske sikkerhedsmyndigheder fortæller, at mere end 70 personer blev såret ved eksplosionerne.
  To bomber blev udløst i en butiksgade i centrale Karrada-distrikt. Yderligere to bilbomber blev detoneret i det sydlige Bagdad. Og endnu to eksplosioner fandt sted i hovedstadens nordlige område.
  Siden den muslimske fastemåned, ramadan, begyndte 10. juli, er mindst 2014 personer blevet dræbt i Syrien, viser den seneste optælling fra den britisk-baserede overvågningsgruppe Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.
  Ofrene tæller både præsident Bashar al-Assads soldater og oprørere, der kæmper mod dem. Ifølge observatoriet var 1323 af de omkomne enten soldater eller oprørere, mens 639 var civile. De sidste 52 lig har det ikke været muligt at identificere.
  – Dødstallet har især været højt de seneste fire dage, siger observatoriets direktør, Rami Abdel Rahman.

  Samtidig understreger han, at dødstallet med stor sandsynlighed i virkeligheden er langt højere.

  – Begge sider skjuler det rigtige antal døde, forklarer han.
  Før ramadanens start i midten af juli tilbød den syriske opposition ellers præsident Assad at indføre en våbenhvile i den muslimske fastemåned i den strategisk vigtige by Homs. Men våbenhvilen trådte aldrig i kraft.
  Optællingen fra observatoriet kommer samme dag, som FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, bekræfter, at der nu er dræbt over 100.000 personer i den 28 måneder lange borgerkrig.
  Ban Ki-moon appellerer samtidig endnu en gang til, at der bør indkaldes til en fredskonference mellem præsident Assads regime og oprørsbevægelsen.
  Senest er syv personer blevet dræbt i den blodige konflikt, da en bilbombe torsdag eksploderede i en forstad til hovedstaden, Damaskus.
  62 blev såret af bilbomben, rapporterer syrisk stats-tv, der viser billeder af, hvordan eksplosionen har ødelagt flere af de omkringliggende bygningers facader
  De to eksplosioner, der i går rystede en markedsplads i det nordvestlige Pakistan, er endt med at have kostet 51 mennesker livet, fortæller officielle kilder. Mindst 150 er kvæstede, hvoraf flere er i kritisk tilstand.

  »Dødstallet fra selvmordsangrebet er steget til 51«, siger seniorembedsmand i Kurram, Riaz Mehsud til AFP.

  »Vi samler stadig data omkring antallet af tilskadekomne, da mange af dem er blevet flyttet til Peshawar og Kohat«, siger han.
  Antallet af dræbte er bekræftet af hospitalet.

  Blodigste angreb under ramadanen

  Der er tale om det blodigste angreb i landet, siden den muslimske fastemåned, ramadanen, begyndte 10. juli.

  Eksplosionerne fandt sted på en markedsplads i Parachinar, den største by i Kurram-distriktet, der ligger tæt på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan.
  Den første eksplosion var så voldsom, at trækvogne fløj op i luften, netop som folk indfandt sig på stedet for at købe madvarer ind til ramadanen.
  LÆS OGSÅ Eksplosioner koster 41 mennesker livet i Pakistan

  Bomberne eksploderede i et område, der hovedsageligt er domineret af landets shiamuslimske mindretal. Men de pakistanske myndigheder har endnu ikke kunne identificere ofrene.
  Ifølge nyhedsbureauet dpa har en gruppe, der kalder sig Ansarul Islam, påtaget sig skylden for bombeangrebene og udpeget shiamuslimerne som angrebsmålet, fordi gruppen opfatter dem som islams fjender.
  Ramadanen strækker sig over 29 til 30 dage, hvor man blandt andet ikke må indtage mad og drikke fra daggry til solnedgang.
  ritzau

  Mens Det Muslimske Broderskab oplyser, at mindst 70 demonstranter er dræbt i voldelige sammenstød i Cairo natten til lørdag, rapporterer egyptisk baseret medie om 120 døde og så mange som 4.500 sårede.
  DET MUSLIMSKE BRODERSKAB

  Egypten

  Mohamed Morsi

  EGYPTEN: Det er fortsat usikkert, hvor mange liv nattens sammenstød i Cairo mellem tilhængere og modstandere af den afsatte præsident Mohamed Morsi har kostet.

  Al Jazeeras egyptiske tv-station rapporterer om 120 døde og op mod 4.500 sårede i de tidlige morgentimer lørdag, mens Det Muslimske Broderskab siger, at mindst 70 mennesker lørdag morgen blev dræbt, da sikkerhedsstyrker angreb en demonstration med tilhængere af Mohamed Morsi.
  »De skyder ikke for at såre, de skyder for at dræbe,« siger Det Muslimske Broderskabs talsmand, Gehad El-Haddad, til Reuters og tilføjer, at dødstallet kan være endnu højere.

  Læs også: Pistolmænd beskyder og dræber demonstranter i Egypten

  Samtidig rapporterer Egyptens statslige nyhedsbureau, Mena, ifølge CNN, at dødstallet er 75, mens yderligere 1.000 demonstranter er såret.
  Det Muslimske Broderskab annoncerede fredag, at de vil blive på gaderne i »fredelig protest«, mens den midlertidige regering natten til lørdag advarede Broderskabet og dets tilhængere om, at de vil blive fjernet fra gaderne »på lovlig vis«, hvis de fortsat demonstrerer.
  Den egyptiske hærledelse har anklaget den afsatte præsident for at samarbejde med den militante palæstinensiske bevægelse Hamas. Samarbejdet skulle have fundet sted i 2011 under opstanden mod daværende præsident Hosni Mubarak, hvor Morsi ifølge anklagen skulle have samarbejdet med militante palæstinensere om angreb mod politistationer og fængsler. Det resulterede i adskillige fangeflugter, hvor islamistiske fanger slap væk.
  Mohamed Morsi blev fredag officielt varetægtsfængslet i 15 dage og risikerer nu anklager blandt andet om drab.
  Den afghanske familie fejrede afslutningen på ramadanen ved at tage på udflugt til familiegravstedet.

  De nåede formentlig ikke at opdage, at en bombe var anbragt på gravstedet.

  Eksplosionen rev 14 kvinder og børn med i døden, bekræfter de lokale myndigheder i den østlige provins Nangarhar.

  En lokal klanleder og forhenværende politimester fortæller, at kvinder og børn fra hans familie var mødt op ved gravstedet for at bede for hans afdøde kone, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Han antager, at bomben lå gemt tæt på gravstedet.

  Selv tror han, at personligt fjendskab kan ligge bag forbrydelsen.

  Nangarhar og provinsens hovedstad Jalalabad er de seneste uger blevet ramt af en serie bomber og selvmordsangreb.

  Det er en tradition i Afghanistan på den første dag af Eid, der markerer afslutningen på den muslimske fastemåned, at møde op ved familiegravsteder for at mindes de døde.

  Splittelserne i det irakiske samfund risikerer at sende landet ud i en åben krig.

  Sådan lyder advarselen fra landets indenrigsministerium efter en yderst blodig sommer i landet. Den skærper sikkerheden i landets byer, mens USA nu udlover kæmpedusør for lederen af al Qaeda i landet.

  Alene i juli er over 1.000 mennesker blevet dræbt. Det er ifølge FN det højeste antal ofre siden 2008, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  LÆS OGSÅBlodigste måned i fem år – 989 mennesker dræbt i Irak

  I går blev mindst 60 irakere slået ihjel og over 150 kvæstet ved en stribe angreb mod mål flere steder i landet. Her slog gerningsmændene til i det, der tilsyneladende er en koordineret aktion for at tage så mange liv som muligt i anledningen af Eid-festerne ved ramadanens afslutning.

  Omkring et dusin bombeattentater ramte markedspladser, cafeer og restauranter i løbet af den blodige festdag. Mange af angrebene skete inden for en times tid i hovedstaden Bagdad.

  Shiiter er udsatte
  Hovedparten af målene var shiitiske. Det kan udløse gengældelsesangreb mod sunnimuslimer i landet og dermed få splittelsen i Irak til at øges.

  I Bagdad vakte terrorhandlingerne fortvivlelse.

  »Butikkens vinduer blev knust og der var røg over det hele. Jeg gik uden for og kunne knapt se. I bund og grund havde vi en forfærdelig dag, selv om den skulle være hyggelig på grund af Eid«, siger butiksejeren Saif Mousa til nyhedsbureauet AP.

  Angrebene ramte ifølge AP blandt andet følgende mål:

  Et beboelsesområde i byen Tuz Khormato. 8 blev dræbt.
  Et marked i Jisr Diyala i Bagdad. 7 blev dræbt.
  En p-plads i Ny Bagdad-kvarteret. 3 blev dræbt.
  En handelsgade i Amil. 3 blev dræbt
  Et andet mål i Amil. Yderligere 3 blev dræbt.
  En cafe i Kerbala. 4 blev dræbt
  En cafe i Abu Dashir i Bagdad. 4 blev dræbt.
  En restaurant i Khazimiyah i Bagdad. 5 blev dræbt.
  En cafe i Baiyaa i Bagdad. 5 blev dræbt.
  Et område i Shaab i Bagdad. 6 blev dræbt.
  En restaurant i Husseiniyah i Bagdad. 7 blev dræbt.
  En forretningsgade i Dora i Bagdad. 5 blev dræbt.
  En park i det sydlige Bagdad. 4 blev dræbt.
  En handelsgade i Nasiriyah. 4 blev dræbt.
  En moske i Kirkuk. 1 blev dræbt.
  Ved flere af angrebene benyttede gerningsmændene bilbomber.

  Skærpet sikkerhed og kæmpedusør
  De irakiske myndigheder har tidligere konstateret, at de stigende dødstal skyldes en ændring i terroristernes taktik, hvor de nu forsøger at få ram på steder med mange uskyldige civile, blandt dem cafeer og markeder.

  Regeringen har nu øget sikkerhedsindsatsen og kontrollerne i landets byer i et forsøg på at dæmme op for bølgen af terrorangreb.

  USA har reageret ved at udlove en dusør på ti millioner dollar (knap 56 millioner kroner) for oplysninger, der kan føre til pågribelsen af al Qaedas leder i Irak, Abu Bakr al-Baghdadi.

  Voldsomme sammenstød mellem rivaliserende stammer i den uroplagede Darfur-region.
  Kampe mellem to arabiske stammer har kostet 100 mennesker livet i Sudans Darfur-region, hvor uroen i øjeblikket er stigende.

  Kampen opstod mellem folk fra Rezeigat-stammen og den rivaliserende Maaliya-stamme, og de udspillede sig tæt på Adila i det østlige Darfur lørdag.

  – Vi havde et sammenstød med Maaliya, og vi ødelagde en af deres bygninger og dræbte 70 af deres mænd, siger en anonym kilde fra Rezeigat-stammen.

  – Vi mistede selv 30 af vores mænd.

  – Der er fortsat spændinger i området, og mænd på begge sider er samlet, siger den anonyme kilde fra Rezeigat-stammen.

  Hovedkilde til vold

  Stammeopgør og etniske sammenstød har i år været en hovedkilde til vold i Darfur-regionen, hvor 300.000 mennesker i regionen ifølge FN-missionen (Unamid) er blevet fordrevet alene i årets første fem måneder.

  En kilde fra den rivaliserende stamme Maaliya bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at kampene kan bryde ud igen.

  – Vi forventer, at der vil opstå flere kampe i løbet af dagen.

  Maaliya-kilden vil ikke fortælle, hvor mange af hans folk, der har mistet livet i kampene, men siger, at hans gruppe har dræbt 40 af Rezeigat-stammens mænd.

  Det østlige Darfur har i vid udstrækning været forskånet for stammeopgør, som først og fremmest har fundet sted i nord og vest.

  Udtryk for skift

  I slutningen af juli indgik en anden del af Rezeigat-stammen en fredsaftale med den rivaliserende arabiske stamme Beni Hussein.

  Et medlem af parlamentet siger, at hundredvis af stammefolk er blevet dræbt i de seneste uger.

  De mange sammenstød mellem stammer er ifølge eksperter udtryk for et skift i den 10 år lange konflikt i Darfur, idet regeringen ikke længere kan kontrollere deres tidligere allierede arabiske stammer kendt som Janjaweed.

  I juli blev syv afrikanske soldater fra en FN-styrke dræbt ved et bagholdsangreb i regionen.

  FN overvejer i øjeblikket en ændring af sin fredsbevarende indsats i området.

  /ritzau/AFP

  Ritzau

  PAKISTAN: Ni personer blev dræbt og 27 blev kvæstet, da flere mænd affyrede skud mod en folkemængde, der var på vej hjem fra en moské i byen Quetta i det vestlige Pakistan under en begivenhed i forbindelse med den muslimske højtid Eid, oplyser Reuters.

  Quetta, som er hovedbyen i Baluchistan-provinsen, er kendt for at huse flere aktive terrorgrupper, herunder det pakistanske Taleban, som tog ansvar for et selvmordsangreb, der kostede 30 personer livet ved en politimands begravelse torsdag.

  Pakistan er hårdt plaget af angreb i øjeblikket, og natten til fredag meddelte, det amerikanske udenrigsministerium således, at man har givet ordrer til at evakuere alt »ikke-essentielt« personale fra ambassaden i Lahore på grund af en terrortrussel.

  »Vi skrider til handling på baggrund af informationer om en troværdig trussel mod det amerikanske konsulat i Lahore,« siger en talsmand for udenrigsministeriet, der samtidig advarer alle amerikanske statsborgere om at undgå alle unødvendige rejser til Pakistan efter truslen.

  BNB/Reuters

 7. Af Axel Eriksen

  -

  @ Allan Hansen!

  Far nu ikke så hårdt frem – det er jo “Fredens religion”, som du omtaler!

 8. Af Allan Hansen

  -

  P.S:

  Foreløblig har det såkaldte arabiske ” forår,,
  kostet mere end 250.000 muslimer livet!
  Det er vel og mærket muslimer, som myrder
  muslimer. Islams krig stopper aldrig – islam
  begyndte som en krig og vil ende i en
  total selv udslettelse krig. Man skal huske på, at stort set alle muslimer er blevet muslimer ved krig, vold, voldtægt
  og slavehandel!

 9. Af Allan Hansen

  -

  I Pakistan findes der over 12 milioner børenslaver
  af disse er ca. ti milioner piger. 25 milioner børn kommer aldrig i
  skole (fortrinsvis piger). ca. tyve milioner er piger.

  Kilde: BBC.

  Egypten er verdens største bistandsklient
  med en befolkning på ca. 80 milioner skønt
  de aldrig vil være i stand til, at brødføde 20 milioner!
  Med den raserende borgerkrig får de nu lejlighed til
  at slippe af med alle de borger man ikke kan forsørge – på “bekvemligvis! De sendes nu til Europa, som “flygtninge,,
  dermed spredes islams krig til resten af verden – sådan har det altid været med islams krig.

  Hilsen ærligmand.

 10. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  @ Allan Hansen

  Hvorfor disse lange opremsninger? Hvad er det for et budskab, du vil have frem? Kan du ikke kort forklare, hvorfor du gør så meget ud af at fortælle, hvad alle ved i forvejen, men som ingen ændre eller bruge. Hvad kan du bruge det til?

  Fortæl formålet – gerne i en enkelt sætning? Ønsker du at øge spændingen, frygten og hadet mellem os, de gode og dem, de onde. Ønsker du den totale krig, så sig det. Tror du, at danske kugler, bomber, granater og missiler vil bringe muslimerne til fornuft, så de konverterer til demokrati, jødedom eller kristendom.

  Så naive er ellers kun politikere.

 11. Af Allan Hansen

  -

  Milioner af muslimer forlader islam
  – for såhvidt “omstændighederne;;
  gør det muligt.

  Hilsen ærligmand.

  http://www.youtube.com/watch?v=19FU7Yyx4D4

  Lev Vel

 12. Af Allan Hansen

  -

  Nuvel, der skal også være lidt
  godt at sove på – sov godt Europa!

  http://www.youtube.com/watch?v=qS2yMn3JbQk

  Lev Vel

 13. Af Allan Hansen

  -

  WoW man har aldrig hørt noget ligende!

 14. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  En form for landsforræderi tænkte jeg i går da jeg så Deadline med Akkari og Khader, da Akkari nævnte de mere ortodokse muslimer, som vil dominerer de mere moderate her i landet og som har deres kontakter i deres tidl hjemlande?

  Disse kontakter kan nok ikke ses at være uvæsentlige, så derfor kunne disse ortodokse formentlig glimrende og bedre befinde sig dér?

  Især hvis de med hjælp fra deres gamle hjemlande og penge derfra skal forsøge at ændre vores samfund, og som Akkari sagde det: Ændre hvad vi netop står for og sætter pris på for at ændre til det ufri og værre. i vores helt specifikke form for demokrati, som de foreløbig har nydt godt af; men som de gerne vil afskaffe.

  Jeg håber ikke, at Akkari lader sig spænde for nogen vogn – men holder sig fri af ‘forkerte’ omklamringer, hvor han heldigvis ser, at dele af venstrefløjen om ikke den hele slet ikke er obs på, hvad mange af vi andre forsøger at fortælle dem om netop frihed og demokrati og i forhold til indvandringen, hvor det med også de radikale slet ikke er noget problem!

 15. Af Allan Hansen

  -

  Demokratites tre vigtigsete principper!

  Det, som er demokratiets vigtigste principper
  for at opretholde ro og orden, social tryghed, velfærd
  og frihed for det største flertal af borgerne er:

  1). Den lovgivende.

  2). Den udøvende.

  3). Den dømmende.

  Disse enstandser skal holdes streng
  adskilt og må aldrig infiltrere med hindanden.
  Terror organisationen islam (sharia) gør krav på
  alle tre begreber på samme tid!

  Derfor er terror organisationen islam
  totalt uforenlig med demokrati og burde forbydes!!
  Dem, som ikke kan leve med det bør straks
  tager hjem til islams krig i grise landene – i Mellemøsten osv.
  Kun et svin kryber i støvet for islam.

  Hver gang du spiser terror kød, er du med
  til at støtte islams grusom og blodige forbrydelser
  rundt omkring i verden.

  P.S: Det er kun svin, hunde og rotter, der spiser den slags.

 16. Af Michael Sørensen

  -

  Jeg er bange for, at fremtiden vil vise, at det var en stor fejltagelse at tro, at kristendom og islam kan leve side om side. DET KAN GANSKE ENKELT IKKE LADE SIG GØRE – Hele denne debat er omsonst. Jeg er grundlæggende TRÆT af at høre om islam. Tanke: Hvordan kan man stoppe med at servere svinekød i en DANSK børnehave?? Al denne leflen for islam er til at brække sig over. De må indordne sig eller land fly!!

 17. Af Identitet | ricardtriis

  -

  […] Denne artikel er udtryk for, at jeg har et hængeparti. Der er et emne, jeg forlængst skulle have taget op. Det går helt tilbage til 2013, hvor Kasper Støvring på sin blog på Berlingske kom med følgende overvejelse om vort forhold til islam, se her: […]

Kommentarer er lukket.