Hvad de sagde om Det arabiske forår 2

Af Kasper Støvring 189

Jeg skal da lige love for, at de nye magthavere i Egypten forstår at kvase det fremspirende demokrati. Godt for os i Vesten, for et tilregneligt militærdiktatur er alt andet lige bedre for vores interesser end et islamisk demokrati. Men det er ikke godt for Egyptens flertal, de muslimske borgere, der bakker talstærkt op bag islamisterne – og velsagtens heller ikke godt for de adskillige vestlige politikere, journalister, kommentatorer og andet godtfolk, der fyldte medierne med lovprisninger af det arabiske forår og udsigten til demokrati i den del af verden.

I min seneste klumme i avisen skrev jeg om den svage – og fatale – dømmekraft, der hersker i Vesten, når det gælder muslimer i Vesten og den muslimske verden. Dømmekraften er svag hos prominente folk som Søren Pind, Martin Krasnik, Michael Irving-Jensen, Mogens Lykketoft, Lene Espersen, Michael Aastrup-Jensen, Fathi El-Abed Villy Søvndal, Jakob Erle – altså hele vejen rundt om det politiske spektrum. Læs engang hvad ”mellemøsteksperten” El-Abed skrev i Berlingske:

”[…] vi, der har rødder i den arabiske verden, vidste fra starten, at forandringsvinden ville blæse over hele den arabiske verden. Måske ville det tage uger, en måned eller to eller et år. Men frihed og demokrati ville uden tvivl rense hele regionen fra despoterne og diktaturerne.”

Så dumt skrev man, det var faktisk standarden; Irving Jensen mente, at Broderskabet overhovedet ikke var interesseret i magten, og Venstres udenrigsordfører Aastrup-Jensen mente, at 99,9 procent af de libyske oprørere var liberale individer, der kæmpede for demokrati og ytringsfrihed. Jeg skrev om det i min første “hvad sagde de”-klumme.

Hvor står vi nu? Hvis jeg må have lov at citere mig selv:

”Det arabiske forår er et veritabelt væksthus for radikale islamister, der truer Vesten direkte. Især af den grund kan vi hurtigt komme til at længes efter tilregnelige diktatorer: De sikrer stabilitet, nedkæmper jihadisterne, inddæmmer flygtningestrømmene, vi kan handle med dem, og de overholder fredsaftalerne. Endelig ved de liberale muslimer – og de kristne – at diktatorerne er det eneste værn imod islamisk undertrykkelse.”

I Syrien er det nu kommet så vidt, at den islamiske oprørsbevægelse er begyndt at halshugge kristne børn. Jo, det er skam gode allierede, vi har… Sjovt nok blev vi, der fra dag ét var kritiske over for ”foråret” udskammet som dårlige mennesker, naive og kyniske. I min klumme har jeg givet nogle eksempler, men lad mig her nævne nogle blandt de ærede kommentatorer på denne blog, så vi også får dem inviteret inden for i debatten.

Vi spoler tiden tilbage til den 22. februar 2011, altså få uger efter revolutionerne, hvor jeg skrev en lille blog om mulighederne for liberalt demokrati i den arabiske verden. Blandt nogle af de kommentarer, der blev skrevet om og til mig, hører (NB: jeg har ikke læst korrektur):

Omar Marzouk: Det er nu sjovt at se alle ”Islam kritikeren” kæmp for at holde sig selv relevante og interessante. Nu når jeres grund argument imod islam ”at islam og demokrati og uforenlig” så hårdt er blevet manet til jorden.

Glenn Lynge Andersen: Kasper Støvrings kronik er kun det seneste eksempel på, at den seneste udvikling i Mellemøsten har betydet at “muslimer-på-hjernen-segmentet (som især udfolder sig på jp.dk men også repræsenteres fint af Kasper Støvring er på b.dk) befinder sig i en art eksistentiel panik-angst.

Birger Frandsen: Ubehagelig viden om Kasper Støvring: Han har i en kronik i Berlingske erklæret sig som modstander af tredelingen af magten. Dvs. han er grundlæggende modstander af demokratiet.

Henrik Ladegaard: Støvring, hvis du havde tilføjet anden kønslig omgang med mindreårige drenge til din svada, ja så passer det meget godt på Vatikan staten.

Claus Sønderkøge: Det er ikke ubehagelig viden om Ægypten Støvring. Du er naiv.

Kristian Andersen: Berlingske – JP…same same. En omgang racistisk gyllespredning!

Hannibal Olsen: Helt igennem noget formørket vrøvl, hvis primære drivkraft er et indædt had til alt der ikke er af samme anæmiske og gennemsigtig lød som ham selv.

George J: pudsigt hvor mange hadske og paranoide ‘ægte-dansker’ wackoes støvrings tåbelige skriblerier tiltrækker – det i sig selv er vel en ganske god indikator for hvad det er støvring står for. Pinagtigt at berlingske giver plads for den slags.

Kristian Olesen: Kasper Støvring er uhyrlig i sin mangel på basal viden om forholdene i Egypten og om meningsmålinger … Du og Karen Jespersen er nu placeret på en dansk Le Pen fløj på højre side af DF. Helt derude, hvor ingen bare nogenlunde klarttænkende borgerlig-liberale nogensinde mere bevæger sig ud.

Zeki Laurent Sadic: Kasper Støvring har tilsyneladende fået en agenda: At gå Lars Hedegaard m.fl i bedende i ren islamofobi.

P Miller: Støvring overgår påny sig selv i smalsporede og uforstandige betragtninger. Han går i bedste danskfolkeparti-stil helt i sort når han hører ordet muslim. I Hr. Støvrings reaktionære verden er Mubarak og Gadaffi selvfølgelig bedre til at fastholde den arabiske befolkning som en ekskluderet del af verden. En befolkning og kultur vi ikke behøver bekymre os om og som lever bedst som slaver under en autoritær hersker.

Poul Madsen: Fy for satan en gang Nazi lort Kasper Støvring lukker ud. Det er sgu da ufatteligt at berlingske bliver ved med at give spalteplads til sådan noget. Man skulle jo tro berlingske forsøger at overgå “Der Sturmer”.

Tom Romdal: Jeg kan kun udlede […] at Støvring mener at det rigtige at gøre er at holde demokratiet nede for enhver pris. Tak for kaffe. […] Hele ideen om at det er “farligt” at indføre demokrati i de arabiske lande er dybt dybt latterlig.

 

189 kommentarer RSS

 1. Af Hans Andersen

  -

  Spørgsmålet er hvornår den civiliserede del af verden får nok af muslimsk terrorisme og bruger den spanske metode til at løse problemet:-)

 2. Af Kim Olsen

  -

  søren sørensen,

  “Det var altså nu hvad Hitler sagde angående handicappet osv. Sig mig er du en fascistisk DF’er? ”

  Næh, men jeg vedgår da gerne, at jeg er borgerlig 🙂

  Når man daglig kan læse indlæg fra tosser som dig og Jens Hansen, er der jo ikke så mange andre muligheder hvis man har bare en lille smule omløb i hovedet.

  En falleret kædestrammer og en fantast, som tror at CIA igennem århundreder har dirigeret regn fra Sahel til USA….

  En kædestrammer, som benægter, at Sverige har en våbenindustri. Som benægter, at Sverige er til stede i Afghanistan, og at Sverige deltog i Libyen..

  Helt ærligt, i har jo knald i låget begge to.

 3. Af Niels B. Larsen

  -

  @ søren sørensen

  Det var såmænd bare en gang drøje sandheder om muslimer i forbindelse med 9-11, som visse muslimrøvslikkende venstrefløjsere ikke kunne tåle at høre.

 4. Af Kim Olsen

  -

  Jens Hansen

  “En internet-trold (inkl. usenet-trold, forum-trold) er et fænomen, der huserer på internettets forskellige debatfora, særligt på nyhedsgrupperne (også benævnt USENET), hvor vedkommende skriver indlæg egnet til at provokere folk og fremkalde en hidsig diskussion. En troll mener ikke nødvendigvis, hvad han skriver; hans primære formål med sine indlæg er ikke at argumentere for en påstand, men at få folk til at hidse sig op og “bide på krogen”. Trolls ses meget ofte på sider som Youtube og Facebook”

  Jeg skrev:

  “Du er en antidemokratisk barnlig demagog, som ikke tåler modsigelser uden at trække fornærmelseskortet. Et sølle kommunistisk skvat er hvad du er!”

  Hvorefter Jens Hansen skriver til en anden debattør:

  “Du er en antidemokratisk barnlig demagog, som ikke tåler modsigelser uden at trække fornærmelseskortet. Et sølle nazistisk skvat er hvad du er!”

  Det viser to ting: Jens Hansen kan ikke tænke en eneste selvstændig tanke og Jens Hansens primære formål med sine skriverier herinde, er at få opmærksomhed, og at pisse så mange af som muligt.

  Don’t feed the Troll!

  Lad Jens Hansen rådne op i sit selvvalgte eksil. Det kan nok være ensomt, men det må han så finde en vej ud af uden at helaste normale mennesker.

  Hvil i fred Jans Hansen – dit fjols!

 5. Af søren sørensen

  -

  ko@
  CIA har altså kun stjåldet vand fra andre lande i modernet tid og mens teknologien eksisteret. Er du sådan en fantast at du end ikke har lært at følge med nyhederne angående NSA.Følg Gleen Greenwald på twitter/Guardian og du vil lære meget. Er dog sent i livet for dig at forvente forbedringer men..

  MHT. til Sverige i lybien så vidt jeg erindre noget de populistisk aldrig at få et fly på vingerne..Det er jo også en form for DF politik!

  Niels B@
  Hvilke sandheder? Det er vel lovlig at gengive den..Du kan bare skrive nedenunder at du nu angre sætningen..Ytringsfrihed er dog en frihed som er over alle. Mener ikke at religiøse,politikere eller andre kan forlange at folket ikke får sin ytringsfrihed. Det er en vej fluks ned i det borgerlige helvede af Fritz langs industrielle “metropolis” og Orwells 1984.

  KO@
  Den der med at beskylde alle og enhver mand for at være en trold fordi du har fundet en Engelsk ven i “second life” er en ommer. Denne er nu så forældet og kun brugt af dem uden argumentative og cognitive muligheder. At du tilhører segmentet er jo nu forståligt dog!
  Et “normalt menneske” er du dog langtfra. De tilhører jo homo …….. !

 6. Af Kim Olsen

  -

  Nå for sørensen,

  Hvor var vandet i Sahel så før amerikanerne begyndte at stjæle det?

  Klaphat!

  Jeg tror du skal blande dig udenom diskussionen om Sveriges våbenindustri og krigsdeltagelse. Jeg mener, en person som har talt med væsener fra en UFO og slået verdens største barracuda (fire meter) ihjel med et spyd er nok ikke specielt troværdig, vel sørensen?

 7. Af Christian Knudsen

  -

  Kære Niels B. Larsen, Kim Olsen, Niels O., M.fl.,
  VIL I dog ikke lade være med at kommentere de personer der hedder , eller kalder sig søren Sørensen, jens hansen, kocsis. kr. andersen m.fl.!!!
  Det eneste der sker er jo at de sender uafladelige flere indlæg – som er lige hvad de ønsker og er betalt (sandsynligvis for) . Det er ulideligt for alle almindelige danskere og borgere at skulle læse disse hjernedøde indlæg der intet har med den fornuftige artikel en journalist har skrevet. Det er kun og kun sabotage, forstå det dog.

 8. Af Christian Knudsen

  -

  Kære Niels B. Larsen, Kim Olsen, Niels O., M.fl.,
  VIL I dog ikke lade være med at kommentere de personer der hedder , eller kalder sig søren Sørensen, jens hansen, kocsis. kr. andersen m.fl.!!!
  Det eneste der sker er jo at de sender uafladelige flere indlæg – som er lige hvad de ønsker og er betalt (sandsynligvis for) . Det er ulideligt for alle almindelige danskere og borgere at skulle læse disse hjernedøde indlæg der intet har med den fornuftige artikel en journalist har skrevet. Det er kun og kun sabotage, forstå det dog kære b.dk.

 9. Af søren sørensen

  -

  Kims@

  At du ikke er klar over at det stadig regner noget i sahel(sahel er modsat sahara som jo er mindre end sahel en blandet område med noget vegetation og regn) og at verdens vejr system kan laves om og regn diregeres derhen hvor ønsket-her USA´s midtvest og syd via spredning af gasser fra fly? viser et helt unormalt lavt informativt menneske! Alt information kommer fra NSA og USA´s egen statsapparat. Du kan få det fulde navn i morgen mht til gasserne men undersøg det selv og lær….Det regner nu også noget i sahara..

  Vandet i Sahel har som vand andre steder altid kommet oppefra og nedefra. Tror du det er blæst ind fra hvide sande? Når vandet oppefra manipuleres og mindre kommer, tro det eller ej, men mindre ender så under jorden også og altså er det totale mindre i verdens fattigste regnområde og verdens største hungernød zone. Glædelig jul…

 10. Af Jens Hansen

  -

  Kim Olsen.
  “Du er og bliver en antidemokratisk barnlig demagog, som ikke tåler modsigelser uden at trække fornærmelseskortet. Et sølle nazistisk udskud er hvad du er”

  Det er ikke nogen undskyldning, at du har en ligesindet, Niels Buksemarius Larsen.

  Prøv at stå på egne ben Kim Olsen.
  Voks med dine opgaver.

  Du er et sølle ynkeligt fjols, som ikke tør stå ved dine fjollerier.

 11. Af Jens Hansen

  -

  Kim Olsen, 29. september 2013 kl. 18:52

  Kim Olsen har åbenbart et meget stort behov for at forklare sin opførsel.
  Og undskylde sig.
  Men det er ret uklart, hvem han egentlig henvender sig til.
  Hans fantasiløse brug af skældsord og tilsvinelser er vel det normale for det som kaldes White Trash.

  Kim Olsens indlæg viser lidt om, hvad der rører sig på den aller yderste højrefløj.
  Små Breiviker tumler med deres forstyrrede tanker.

  Kim Olsen er en stakkel.
  Han tigger konstant efter opbakning fra hans ligesindede på disse blogs.
  Som da også iler til hans undsætning.

 12. Af Niels B. Larsen

  -

  søren sørensen: “Ytringsfrihed er dog en frihed som er over alle.”

  Se – det er dér, du tager fejl.

  I §266b-sager tillades det ikke anklagede at føre sandhedsbevis. Man bliver dømt for at fremsætte faktuelle, efterprøvningsbare objektive sandheder. Jvfr. Basrafkans nylige dom, hvor hun netop blev dømt for at fremføre bevislige sandheder:

  shariaunveiled.wordpress.com/2013/08/06/95-of-child-rape-and-molestation-convictions-in-the-uk-were-committed-by-muslims/

  tribune.com.pk/story/191075/child-rape-murder-uncle-suspected-in-rape-murder-of-nine-year-old/

  youtube.com/watch?v=3X2R7iBRbOQ

  Hvilket gør, at man ikke på nogen måde kan kalde Danmark for et retssamfund. Retssikkerheden er i disse sager helt på linie med retssikkerheden i muslimske lande: ikke-eksisterende.

 13. Af Ole Madsen

  -

  Til Jens Hansen, 30.09, kl. 01.33. Jeg formoder, at din våde drøm må være: bare dagen kommer, hvor jeg med skrårem, hammer og segl kan få ekspederet mennesker af sted til genopdragelseslejrene. Du er garanteret ferm i anvendelse af håndvåben. Det er blevet fortalt, at du sjældent rammer forbi det sted på kroppen, hvorpå hovedet er fastgjort.

 14. Af Jens Hansen

  -

  Til Ole Madsen, 30. september 2013 kl. 10:17.
  Jeg formoder, at din våde drøm må være: bare dagen kommer, hvor jeg med skrårem, SS og nazi emblem kan få ekspederet mennesker af sted til genopdragelseslejrene. Du er garanteret ferm i anvendelse af håndvåben. Det er blevet fortalt, at du sjældent rammer forbi det sted på kroppen, hvorpå hovedet er fastgjort.

 15. Af Kim Olsen

  -

  jens hansen

  Find dog på noget selv i stedet for bevidstløst at skræppe løs som en anden hjernedød papegøje!

  Du kunne f.eks. elaborere over dine udsagn om Sverige som en fredselskende og anstændig nation.

 16. Af Kim Olsen

  -

  jens Hansen

  “Kim Olsens indlæg viser lidt om, hvad der rører sig på den aller yderste højrefløj.
  Små Breiviker tumler med deres forstyrrede tanker.”

  Hvordan det? Jeg beder dig jo bare dokumentere, at Sverige ikke har en våbenindustri, og at Sverige ikke har deltaget i krigene Afghanistan og Libyen. Det bliver man vel ikke en Breivik af?

  Bliver man en Breivik, hvis man ikke umiddelbart accepterer søren sørensens teori om at CIA dirigerer regn fra Sahel til USA ved hjælp af kemikalier fra passagerfly (de hvide striber man kan se på himlen).

  Er det virkelig hvad der skal til for at skabe en Breivik?

  Hvem er det som lider af forstyrrede tanker her 🙂

 17. Af Jens Hansen

  -

  Kim Olsen, 30. september 2013 kl. 10:50

  Kim Olsen.
  Hvad er den af?
  Ingen injurier endnu.
  Jamen så slipper vi andre jo også indtil videre.

  Hans tanker er dog fortsat forvirrede og forstyrrede.
  Og han husker ikke længere, hvad var grundlag for denne dialog.
  Nå. Bedre at Kim Olsen er forstyrret, end at han er aggresiv.

 18. Af Kim Olsen

  -

  Jens Hansen

  Jamen, så er der vel intet til hinder for at du svarer på spørgsmålene i mit seneste indlæg vel?

 19. Af Jens Hansen

  -

  Kim Olsen

  Du har lagt ud med denne blog helt uprovokeret at svine undertegnede til.
  Noget som du escalerer igennem hele bloggen.
  Du er ikke en person, som jeg overhovedet vil nedlade mig til at debattere med.
  Du får et passende svar på dine tilsvinelser og injurier.
  Intet andet.
  Du må have storhedsvanvid, siden du tror, at nogen gider besvare spørgsmål fra en så svinsk person som dig.

 20. Af Kim Olsen

  -

  Jens Hansen,

  Nuvel, jeg tror nu bare, at en simpel besvarelse fra dig er for stor en intellektuel udfordring 🙂

  Hvis du tror på dine egne udsagn om at Sverige ikke har en våbenindustri. Hvis du ikke anerkender, at Sverige er til stede i Afghanistan eller deltog i Libyen operationerne – så lader vi den da bare ligge der.

  Hvis du tror på sørensens teorier om CIA kemikaler, som flytter regn fra Sahel til USA – så lader vi den da bare ligge der.

  Hvis du mener, at man er Breivik fordi man ikke tror på ovenstående – så lader vi den da bare ligge der.

  Hyg dig hansen, og afstå gerne fra at besvare dette indlæg. Jeg vil gerne, at andre ser hvordan det i virkeligheden forholder sig med dig 🙂

 21. Af Kim Olsen

  -

  Jens Hansen,

  “Du må have storhedsvanvid, siden du tror, at nogen gider besvare spørgsmål fra en så svinsk person som dig”

  Sandheden er, at du fik revet bukserne ned for åben skærm. Alle kan nu se, at du er varm luft og meningsløse provokationer.

  Taber…

  Det var så sidste kommentar fra mig på denne blog.

 22. Af Jens Hansen

  -

  Kim Olsen

  Sandheden er, at du er så langt nede i skidtet, at du ikke fungerer normalt og socialt og mentalt sundt.
  Havde du været en velfungerende person, så havde du jo ikke deltaget i debatter bare for at svine andre til.

  Har du været taber hele livet Kim Olsen?
  Meget tyder på det.
  Stakkel.

 23. Af Hans Olavsen

  -

  Til Jens Hansen, 30. september, kl. 12.44. Hvad får du af medicin for diagnosen: sykregen??

 24. Af Jens Hansen

  -

  Beklager Hans Olavsen.
  Jeg kan ikke afse mere tid til idioter i denne omgang.
  Brug krudtet et andet sted.

 25. Af Jens Olavsen

  -

  Du reagerede, hurra. Kan du ikke huske PNS?? Du møgede dig i trods alt i samme rende som mig, men dit storhedsvanvid kunne jeg dog ikke slå. Du gik altid rundt med højre hånd mellem nogle knapper i jakken, og du havde et lille overskæg. Jeg havde større overskæg. Du drejede altid til højre, hjem til sengen, hvor jeg for rundt til venstre til min madras. Mindes du ikke de gode tider? Personalet omtaler dig stadig, og de savner manden med det lille overskæg. Dog er personalet vidende om, at din mission her i verden er større, end hvad vi såkaldte almindelige mennesker forstår. Vi venter:
  Messias.

 26. Af Jens Hansen

  -

  Jens Olavsen.

  Jeg tror, at mit svar til dig 30. september 2013 kl. 15:38 er fyldestgørende.
  Jeg har intet at tilføje.

 27. Af Hans Andersen

  -

  Man kan også forestille sig at de politikere der naivt klappede i deres små hænder over det arabiske forår slet ikke var så naive, men benyttede lejligheden til at sætte så meget af Arabien i brand som muligt.
  De letantændelige muslimer samles jo der hvor der er nogen at plyndre og hvor der er brand i gaden, ved at de futter af i Arabien gør de jo ikke skade i nabolaget, nu kommer så opgaven med at holde branden vedlige indtil de alle er futtet af.
  Man må håbe det lykkes.

 28. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Hans Andersen, 1. oktober 2013 kl. 12:02

  Det formål kan man kun ønske god vind!

  Jo mindre islam, jo bedre verden.

 29. Af Maria Due

  -

  Hjertelig tillykke, Kasper Støvring. Måtte du udholde mange debatter også i årene fremover og fortsat forsvare konservativ borgerlighed af den genuine slags, for det er der hårdt brug for.

  Du kan sagtens gentage nogle af dine guldkorn fra JP, for mange af de såkaldt borgerlige debattører aner ikke, hvad god gammeldags borgerlighed er, såsom en frivillig mådeholdenhed og ofte diskret levevis.

  Jeg bragte en gang en mand udi stort raseri. Han var vokset op med DKP og SF men var med et fedt job i Bruxelles begyndt at stemme på Venstre. Vi diskuterede biler, fordi et at hans yndlingsemner var, at han simpelthen aht. sit renommé var nødt til at udskifte sine store og dyre biler cirka hvert andet år. Hvortil jeg svarede, at min lille bil var knap 18 år gammel, og at jeg anså den for at være shabby chic. Den havde endda den mest håbløse farve af dem alle, som på det tidspunkt var hvid.

  Dette fandt manden til min forundring stærkt provokerende, og han blev aldeles rasende, da jeg nævnede, at jeg godt kan lide det pænt vedligeholdte og måske lidt slidte og desuden slap for at forsikre min bil, da den ikke var noget værd i handel. Det sidste faldt overhovedet ikke i god jord, og til sidst blev også jeg irriteret og sagde, at min modpart ikke behøvede at bekymre sig om mit renommé og bekendtskabet med mig, for jeg regnede med, at “folk” godt vidste, at jeg havde råd til at købe mig en ny bil, hvis jeg havde lyst til, det eller min fint kørende lille “katastrofe” mod forventning skulle bryde sammen. Så koksede han helt og begyndte at tale om kapitalister vs. det arbejdende folk, hvortil det fremgik, at han stadig ikke regnede de borgerlige.

  At leve under evne er også en borgerlig dyd, der (indrømmet) kan drives ud i det excentriske og måske ligefrem en anelse hovmodige, men ikke desto mindre eksisterede allerede i middelalderen. Det ved du sikkert. Det er vist endda ved at være moderne igen, ikke alene fordi folk holder på pengene i krisetider, men fordi flere er begyndt at anse det for mere moralsk at genbruge, at passe på deres ting og i det hele taget at bevare, selv når det ikke er bydende nødvendigt.

 30. Af Niels Poulsen

  -

  @Hans Andersen

  “Man kan også forestille sig at de politikere der naivt klappede i deres små hænder over det arabiske forår slet ikke var så naive, men benyttede lejligheden til at sætte så meget af Arabien i brand som muligt.”

  Først vil jeg takke for et indlæg, som faktisk handler om bloggens emne.

  Men jeg er ikke enig.

  Der er ingen ansvarlige politikere og meningsdannere i Vesten, som ønsker bål og brand i Mellemøsten og Nordafrika. For det afføder massive flygtningestrømme til Vesten (som i tilfældet med den syriske borgerkrig) hvilket vi også mærker her i Danmark.

  Nej, troen på, at det arabiske forår ville omkalfatre de arabisk-muslimsk dominerede diktaturer til demokratier – i lighed med de demokratiske revolutioner i de tidligere østeuropæiske diktaturer i efteråret 1989 – er udtryk for ren og skær idealisme.

  1989 – 2013/14 er en periode, som er kendetegnet ved en idealistisk udenrigspolitik fra Vestens side – den nye verdensorden – hvor vestlige værdier som demokrati og menneskerettigheder skulle udbredes til alle verdenshjørner – nogle gange med blød magt, andre gange med krudt og kugler.

  Den tid bør være endegyldig forbi. Vesten har hverken råd eller vilje til flere korstog. Den konklusion er man i magtens centre i USA og GB nået til – i hvert fald hvad angår krudt og kugler.

  Hvad angår den bløde magt så er Vestens vilje til at udbrede sine værdier tilsyneladende usvækket.

  Det er nok inden for dette område, at det næste slag i debatten skal udkæmpes, så Vestens politikere også på dette område besinder sig på en mere realistisk politik.

  Idealisme er både en farlig og bekostelig affære, som perioden 1989 – 2013/14 har lært os (i hvert fald i den sidste halvdel af idealismeæraen, efter 11.9.2001. Lad os for Vestens egen skyld håbe, at realismen vil dominere de næste ca. 25 år.

 31. Af Niels B. Larsen

  -

  Hvis dit håb skal gå i opfyldelse, Niels Poulsen, så skal stort set samtlige vestlige politikere udskiftes på en studs.

  For der findes ikke mere end nogle få håndfulde realister iblandt dem.

  De fabler om demokrati, menneskerettigheder, fred og harmoni mens store dele af verden står i brand – bl. a. fordi de vil udbrede deres menneskerettigheder og deres demokrati til lande, som ikke vil vide af hverken det ene eller det andet.

 32. Af Hans Andersen

  -

  @ Niels Poulsen
  Håber De har ret i at vestens politikere indser at overtroiske fanatikere er uden for pædagogisk rækkevidde.

  Men Syrien er jo et heldigt sammentræf, nogle mindretal der kæmper for overlevelse mod alverdens “hellige” krigere når disse ser ud til at få overtaget giver Putin mindretallene våben og når mindretallene får overtaget giver USA de “hellige” krigere våben, så myrderierne kan fortsætte, på et eller andet tidspunkt kan de politisk korrekte medier nok ikke tilsløre hvad der egentligt foregår.
  Nemlig en religiøs udslettelseskrig mellem “hellige” krigere og anderledes tænkende.

 33. Af Niels Poulsen

  -

  @Niels B. Larsen, 1. oktober 2013 kl. 13:39

  Det har du ret i. Men de idealistiske politikere kan blive nødt til at rette ind. Dels efter, at Vestens økonomier er i krise, og så er der ikke så mange penge til demokrati- og menneskerettighedsprojekter i fjerne underudviklede lande. Der er ikke noget som pengemangel, som kan forvandle idealister til realister. Dels vil befolkningerne i Vesten ikke være med mere. Den er, som præsident Obama har udtrykt det, dødtræt af desillusionerende krige og bekymrer sig mere om den kriseramte velfærd i deres eget land.

  Jeg synes egentlig, at Mrutyuanjai Mishra siger det meget godt på sin blog:

  http://blogs.jp.dk/braendpunkt/2013/10/01/populismens-triumf/

  Det med at se skriften på væggen. Indse virkeligheden. Det må vores idealistiske politiker blive nødt til.

  Jeg vil ikke påstå, at der er lys for enden af tunnelen. Men en svag grålig plet, måske? En fjern drøm om, at vi kan komme ud af det helvede, som Vesten kulturimperialistiske idealisme om at udbrede demokrati og menneskerettigheder og selvskadende adfærd med masseindvandring og multikultur har bragt os i.

 34. Af Niels Poulsen

  -

  @Hans Andersen, 1. oktober 2013 kl. 13:49

  Jeg forstår godt tankegangen: Lad blot sunnimuslimerne og shiamuslimerne, Al Qaeda og de danske bandemedlemmer myrde hinanden, indtil der ikke er flere tilbage (selvom det ikke er særligt politisk korrekt at sige det højt).

  Men jeg har nu ondt af det kristne mindretal i Syrien. Ligesom kopterne i Egypten var de jo de oprindelige indbyggere før den arabiske invasion i 600-tallet.

 35. Af Hans Andersen

  -

  @Niels Poulsen
  De kristne mindretal i Syrien er forrådt ligesom de kristne mindretal armenierne i Tyrkiet når de “hellige” krigere svinger sabelen skider vestlige politikere i bukserne, men vestlige befolkninger fatter til trods for propaganda hvad det egentligt går ud på, nemlig overlevelse.

 36. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Niels Poulsen, 1. oktober 2013 kl. 14:05

  Jeg ville ønske, at jeg havde din optimisme, når det kommer til politikerne.

  Men jeg tror desværre, at de er for højt hævet over hverdagen, for indsmurt i intetsigende diplomati og fraser, for indfedtede i utopiske konventioner, traktater og erklæringer og for selvoptagede til at kunne evne at fatte, hvordan verden reelt er skruet sammen.

  Kun en fejning med den helt brede kost kan ændre på tingenes tilstand.

 37. Af Maria Due

  -

  Læs Kristeligt Dagblad, I der synger med på sangen om, at det kun er de konservative, der har værdier.

  Venstre er det parti, der har forholdsvis flest medlemmer af Folkekirken. Det kommer ikke bag på mig.

  kristeligt-dagblad.dk/artikel/527606:Kirke—tro–De-fleste-medlemmer-af-folkekirken-stemmer-blaat

 38. Af georg christensen

  -

  “Hvad de sagde”, en ulogisk takegang, det arabiske forår ulmer og gløder stadig, det er kun et spørgsmål om hvornår EU lukker op giver araberne muligheden, for at være med.

  Det er især EU, som bør lukke dørene op , fjerne sig fra “neokapitalismens” forvranskede værdiløsheder, lige netop her, har EU brug for tyrkernes hjælp.

  I dette “øjeblik”, tænker jeg på Ungarn, medlem af EU og EU reagerer overhovedet ikke, på det ungarnske diktatur ,så hellere tyrkerne, med eller uden tørklæder, sammen med araberne og selvfølgelig også iranerne, eller perserne, allerede nu er fokene i forståelse med europæerne også inden den nye statsminister kom på banen, (spørg bare tyrkerne) indbefattet kurderne, inde hos EU folket, EU folket manger kun, at vores småtbegavede politikere, følger med. EU folket har brug for politikere med “vissioner” og ikke en flok tomhoveder.

  NB: Af og til får jeg tanken om et nyt parti. Det Eurabiske folkeparti. Unionen kan sagtens indeholde småtbegavede diktaturstater, (se bare Ungarn).

  Det er kun politisk vilje som mangler.

 39. Af Niels B. Larsen

  -

  @ georg christensen

  Du må være – ganske seriøst – vanvittig.

  At åbne op for Mellemøsten og Tyrkiet vil være Europas undergang, som vi kender det.

  Det er bestemt ikke mere islam og flere muslimer, vi har brug for, men meget, meget mindre af begge dele.

Kommentarer er lukket.