Dramatiske tal bag vold og røverier begået af udlændinge

Af Kasper Støvring 480

Den kommer tættere på, volden og den grove kriminalitet. Blot inden for de seneste par uger er nært beslægtede til et par af mine venner blevet overfaldet med slagvåben eller blevet frarøvet værdier efter trusler med skydevåben, knive og baseballkøller. Gerningsmændene havde alle udlændingebaggrund og var sandsynligvis efterkommere af indvandrere fra Afrika og Mellemøsten.

Weekendens mest brutale sager omhandlede dels en 15-årig dreng, der begik voldtægt i Vollsmose, dels to unge mænd der stak en 25-årig ned i en stillekupe på Nørreport Station – offeret bad dem dæmpe sig – og dels Bent Sandberg, der blev udsat for et voldeligt overfald.

Fælles for gerningsmændene er ikke blot deres udlændingebaggrund, men at det især drejer sig om unge mænd med somalisk baggrund. Det er næppe tilfældigt. Nye chokerende tal viser nemlig, at bl.a. denne gruppe er næsten ti gange så kriminelle som danskere. Ti gange!

Modeskaberen Christian Stadil fortalte også i denne weekend om sin erfaring med at være offer for et gaderøveri, og netop antallet af gaderøverier er stigende. Der var 664 anmeldte røverier i 2010, og det var vokset til hele 921 røverier i 2012. Lægger man dertil, at de danske fængsler har særdeles mange udlændinge blandt de indsatte, så har vi et skræmmende billede af en stigende kriminalitetsbølge, der angår noget af det mest forfærdelige, man som offer kan komme ud for.

Jeg skrev om det i min seneste avisklumme og var her inde på, at der bag hvert af de voldelige overfald findes et offer, der resten af livet sandsynligvis må leve med depression, angst, post-traumatisk stress, med søvnforstyrrelser, koncentrationsbesvær og svækket selvtillid. Nogle ofre kan igen blive relativt velfungerende borgere, men andre vil få svært ved at klare selv almindelige ting i dagligdagen. De vil ikke kunne passe deres rolle som forældre, deres arbejde eller uddannelse godt nok.

Det virkelig triste er, at politikerne overhovedet ikke vil indføre tiltag, der kan dæmme op for alt dette – tværtimod. Der lempes på udlændingepolitikken på alle afgørende områder. Og det er mange. Det virker som om, at det hele er ude af kontrol. Selv politiet undlader at føre tilsyn med de udlændinge, der ankommer i lufthavnen. Og nu vil regeringen så også gøre det lettere at få dansk statsborgerskab…

Jeg gennemgik i min avisklumme de seneste tal fra Danmarks Statistisk, der entydigt viser, at der generelt er en større andel af mandlige indvandrere og efterkommere end af mænd med dansk oprindelse, der er dømt for kriminalitet, herunder vold. Og de nye tal om somalierne mere end bekræfter tallene. Tilmed går det hele i den gale retning: Der bliver flere og flere kriminelle.

Naturligvis er der mange, der er lovlydige borgere blandt ikke-vestlige udlændinge, og der er også modige mennesker fra denne gruppe, der står op imod forråelsen. Jeg har i de seneste måneder haft fornøjelsen at samarbejde med og fremme nogle af disse personer, bl.a. Ahmed Akkari, Naser Khader, Mehmet Necef og Yahya Hassan.

Men der er altså et generelt problem, og man – dvs. politikerne – kan faktisk gøre noget. Hvis de vil. Strammere indvandringspolitik, flere udvisninger og hårdere straffe er effektive midler. Hvad det sidste angår, kunne man passende skue til New York. At man kan gøre noget effektivt med relativt enkle midler er en af grundene til, at jeg bliver ved med at skrive om disse problemer.

Det er bare ubegribeligt, at politikerne undlader at handle effektivt. Man bliver så trist og vred og nogle bliver måske også mere og mere desperate. Ikke mindst når borgerne i stigende grad synes at miste tillid til politiet, som Eva Selsing skrev i går. Der tales nu meget mere og meget mere åbenlyst om selvtægt i forskellige diskussionsmiljøer, om muligheden for at bevæbne sig og slå igen for at beskytte sig selv. Folk er ved at miste tiltroen til politikerne og myndighederne og måske også besindelsen. Det er virkeligt bekymrende at tænke på, hvad fremtiden i så fald vil bringe med sig.

 

 

480 kommentarer RSS

 1. Af Jens Han sen

  -

  Af Axel Eriksen
  – 31. december, 2013
  @ Jens Hansen!

  “Jeg håber ikke der er spejle i Kina, så du kan se dig selv i øjnene!!”

  Den gennemførte løgnhals er dig Axel Eriksen.
  Du har skrevet i en lang række navne.
  Bl.a. “lille stygge”.

  Vi to indgik en aftale om, at hvis du stoppede med dine svinske indlæg om undertegnede, så ville undertegnede ikke så meget som nævne dit navn.

  I den verden som jeg arbejder i, Axel Eriksen, er det sådan at aftaler overholdes 100 procent.
  Min verden er rederidrift.

  I den Venstre/DF krejler verden som du opholder dig i AE, så er man jo en “hædersperson” hvis aftaler overholdes ca.60-70 procent.
  Man kan jo justere lidt i henhold til flæskepriserne.
  Og om man har smidt tyve eller tredive kroner i kirkebøssen.

  Din verden Axel Eriksen og min kunne ikke være mere forskellige.

  Desværre AE.
  Du har stemplet dig selv igennem dine navne de seneneste uger.
  Uanset om du skriver som “Axel Eriksen”, “lille stygge”, eller hvad ved jeg.

 2. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jens Hansen!

  Ja, du er troværdigheden selv. Enhver på denne blog vil give dig ret i det!

  Der var måske et “hændeligt uheld” den 18. december, hvor du skrev i mit navn og blev afsløret!

  Nå, du er 100% troværdig – ja, så!

  Det eneste, der er 100% sikkert med dig, er: “Fuld af løgn og latin”!!

 3. Af Vinni Jensen

  -

  De 2 indlæg skulle slettes hurtigt, hvad har det med det meget alvorlige emne og gøre, i Korsør er der en forretningsindehaver der har hærværk dagligt, mens han har åbent smider små andengenerationsindvandrere sten ind i butikken, med fare for, at ramme kunder Århus kører der ikke busser i et bestemt kvarter, samme slags smider sten mod busserne, smid dem ud, det kan ikke gå for stærkt, tag Palæstina, der smides med sten i forvejen. i Helsingør er der et boligkvarter, hvor nogle småknægte af samme slags, smider sten ind af de ældres vinduer, de tør ikke gå ud om aftenen, i mine øjne skulle Margrete Vestager og de andre naive politikkere tvinges til, at bo sammen med dem.

 4. Af Jens Hansen

  -

  Axel Eriksen.
  Du har igennem de seneste uger stemplet dig selv som en gennemført løgnhals.
  Dine svinerier berører nogle personer som formodes at tilhøre venstrefløjen.
  Herunder undertegnede og S Sørensen.
  Du har derfor haft frit spillerum sammen med din partner Kim Olsen.
  Den yderste højrefløj har jo frit spillerum på disse højreekstremistiske blogs.

 5. Af Jens Hansen

  -

  Af Birgit Hviid Lajer
  – 31. december, 2013
  søren Sørensen

  “Jeg skal naturligvis heller ikke blande mig i folks behov i formidlinger, så det må være op til Berlingske og dets blog-ejere. Slut herfra for denne gang. BHL”

  Det mest gennemførte hykleri fra Lajer.
  Hun popper pludselig op i debatten.
  Uden at hun har læst noget som helst.

  Hun tager pr. instinkt parti for Kim Olsen og Axel Eriksen.
  Uanset deres svineri overfor S Sørensen og undertegnede.
  S Sørensen og undertegnede bør naturligvis underkaste os alt, hvad der kommer fra højrefløjens “herremennesker”.

  Uhyggeligt at “undermennesker” tillader sig at tage til genmæle overfor de værste verbale fækalie fra højrefløjen.
  Ikke sandt Lajer?

 6. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jens Hansen!

  Er du et voksent menneske – eller vil du gerne forblive et lille pattebarn?

  søren sørensen og du har vist haft frihed nok til at udbrede jeres budskaber – og det har I da sandelig benyttet jer af!

 7. Af søren sørensen

  -

  AF VINNI JENSEN – 31. DECEMBER, 2013

  Er enig med dig i nødvendigheden af at tvinge borgerlige beboer i borgerlige kommuner til at tage deres sociale ansvar alvorligt og bo sammen med de problemer som de har udvidet via manglende og ukorrekte skattebetalinger..

  Når landets rigeste borgerlige kommuner tvinges til at bygge sociale boliger til hele folket og ikke frasortere indvandrer i ghettoer vil de automatisk få et bedre forhold mellem kulturfornemme og fattige indvandrer internt via nødvendigheden af at samarbejde..Disse enklaver af forfærdelighed tillader først denne når kommunerne er opløste og en stat kan tvinge dem til at tage deres sociale ansvar for hele samfundet alvorligt…Det kan ikke gå stærkt nok!

  Fru Layer@

  Et læserbrev er kort og præcist!..600 ord for at skrive hvad var fuldt muligt på 12 ord er en ufarlig debattørtendens som aldrig bliver slettet..Harmløs kritik, uden idé,indhold mv. har frit spil på alle blogge..Børn er et oplagt emne som værende ufarlig. Hjemmegående husmødre mv., bliver aldrig slettet..

  Lille stygge Eriksen@

  Hvorfor beder du ikke Støvring om at rense dit og Ko´s beskidte falsknerier af navne i denne omgang?

 8. Af Jens Hansen

  -

  Af Axel Eriksen
  – 31. december, 2013
  @ Jens Hansen!

  “søren sørensen og du har vist haft frihed nok til at udbrede jeres budskaber – og det har I da sandelig benyttet jer af!”

  Eriksen.
  Må jeg betro dig noget?
  Fra en mand Jens Hansen. Til AE.
  Jeg havde ingen intentioner om overhovedet at deltage i debatten på denne blog.
  Havde ikke tid og lyst.
  Men da jeg så at falske indlæg var indsat i mit navn.
  Og Søren Sørensens er jeg ret overbevist om.

  Og at du og Kim Olsen begyndte at svine mig til. Selvom jeg ikke deltog i debatten.

  Ja. Så endte jeg med at deltage.

  Hvad er dit bud AE?
  Hvem indsætter falske indlæg i mit navn? Kan du ikke bede Støvring om at undersøge det Axel Eriksen?

  Har salget af fed flæsk været godt her i højtiden?

 9. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  søren sørensen, – den jo så forfulgte uskyldighed, der slet ikke deltager i nogen form for tilsvining – skriver, hvad han ønsker skal være virkeligheden, fordi han ikke kan magte endsige overskue andet.
  Det er synd.

 10. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Hvis man vil minimere andre mennesker på det personlige plan, så er det udtryk for at være rigtig, rigtig langt ude. Det er da også for galt, at kvinder kan have en endog længerevarende og sjældnere taget uddannelse. Det må i sagens tur minimeres bedst og mest muligt! Sølle – ikke at kunn eklare sig bedre – søren sørensen.

 11. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jens Hansen!

  Bed dog selv Kasper Støvring om at få det identificeretl Det gjorde jeg, da du skrev falsk i mit navn!

 12. Af søren sørensen

  -

  Fru Layer@

  Det er aldrig pænt at forfølge…Det forsømte forår kommer aldrig tilbage ved en vis alder og følgerne derefter kan være uoverskuelige..Men for at være en ” læsere” er repetering af retstavningsordbogen ikke nok for en udvidende tendens, selv lagt sammen med en sjælden uddannelse..At måtte påkalde sig et svagt køn er en svag debatform. Børnenes organisation hentyder her til “Jagten” på den uskyldige mand som værende ikke værdig for barnets tarv når det ikke tør krydse linier på fortovet kan en mand fungere lige vel som en kvinde..

 13. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  søren ørensen – jeg følger såmænd blot op, og synd du er så uklar igen i dine formuleringer, så det ikke er til at forstå; men hvad angår kvindekønnet, så er det her nævnt, fordi dine anskuelser udi dette er ret så ..ja, som du udtrykker det her, svagt – det er ikke min opfattelse, og ..for at trøste dig..kærlighed har ingen alder, er mine erfaringer!

 14. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg slutter hermed og hverken kan eller vil kunne leve op til eller udfylde den virkelighed, andre gerne vil tillægge mig her el på anden blog, når der endog ikke kan læses indenad – og det hedder på godt og grundigt dansk, ifølge også min retskrivningsordbog: Det er min tid ikke til, såvel som jeg ikke gider den form for samtale! Og – slet ikke fremover, hvorfor jeg frabeder mig yderligere og i det hele taget fra søren Sørensen på Berlingske. BHL

 15. Af Balther Jensen

  -

  @ Af Axel Eriksen- 31. december, 2013

  Axel!

  Det er alle Advokaterne, Dommerne, Politiet, Fangsel Betjentene, alle Forbryderne, og alle de offentligt ansatte som vil bevare det nuvarende danske retsvasen, fordi, Det er Forbryderne som giver dem alle de andre arbejde, samt en stor lon.

  Hvis der ikke var nogen som begik Forbrydelser, ja, saa ville mange Politibetjente, Advokater,Dommerer, Fangsels Betjente, og mange andre offentligt ansatte blive arbejdslose.

  Saa, lange leve alle Forbryderne.

  Kapish !

 16. Af Jens Hansen

  -

  Af Axel Eriksen
  – 31. december, 2013

  “Bed dog selv Kasper Støvring om at få det identificeretl Det gjorde jeg, da du skrev falsk i mit navn!”

  Du er en gennemført løgnhals Axel Eriksen.
  Du står ikke ved dine falske indlæg.
  Flere har faktisk bedt Støvring om at følge op på falske indlæg.
  Men dette kunne Støvring ikke drømme om.
  Der gælder to regelsæt på disse højreekstremistiske blogs.
  Et for din slags Axel Eriksen.
  Og et andet for hæderlige mennesker på centrum-venstre fløjen.

 17. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jens Hansen!

  Først og fremmest vil jeg slå fast, at jeg IKKE er højreekstremist!
  For det andet findes der ingen hæderlige mennesker på venstrefløjen : De er alle fulde af løgn og bedrag – utroværdige – lyver stærkere end 10 vilde heste kan rende!
  For det tredje: En så stor dreng med bukser på og bosat i et diktatur – han kan vel ikke være bange for at spørge direkte?

 18. Af Jens Hansen

  -

  Af Axel Eriksen
  – 1. januar, 2014
  @ Jens Hansen!

  “Først og fremmest vil jeg slå fast, at jeg IKKE er højreekstremist!
  For det andet findes der ingen hæderlige mennesker på venstrefløjen : De er alle fulde af løgn og bedrag – utroværdige – lyver stærkere end 10 vilde heste kan rende!”

  Axel Eriksen.
  Ja. Det gør de uden tvivl..
  Men nu er debatten vist ved at være på det sidste.
  Kan du have et godt ny år Axel Eriksen.
  Vores smukke veltalende, respekterede og velklædte statsminister vil levere en velformuleret, formfuldendt og flot tale om et par timer.
  Så falder freden nok over dig Axel Eriksen.

  Jeg ønsker dig alt godt i det nye år.

 19. Af Axel Eriksen

  -

  @ Kasper Støvring!

  Vil du gøre mig en tjeneste?

  Svare d´herrer søren sørensen og Jens Hansen på deres utallige indlæg, hvor de beskylder mig for at have skrevet i deres navne!

  Jeg har aldrig skrevet i en meddebattørs navn – og er træt af deres bestandige beskyldninger om det modsatte!

 20. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jens Hansen!

  Du var desværre et par minutter for sent på den – men bedre sent end aldrig!

  Også “Godt nytår ” til dig!

 21. Af Jens Hansen

  -

  Af Axel Eriksen
  – 1. januar, 2014

  Ok. Axel Eriksen.

  Godt nytår,.

 22. Af Jens Hansen

  -

  Af Axel Eriksen
  – 1. januar, 2014

  Ok. Axel Eriksen.

  Godt nytår,.

 23. Af Jens Bay

  -

  Axel Eriksen skriver: “Først og fremmest vil jeg slå fast, at jeg IKKE er højreekstremist!”
  Jo. du er.
  Og jeg og Kasper Støvring er højreextremister.
  Søren Søren og Jens Hansen har gennem lang tid forsøgt at anbringe ca 90% af den danske befolkning på den yderste højrefløj.
  Alle der ikke stemmer EL er højrefløjsextremister.

  Mht den surrealistiske diskussion om at skrive i andres navne, så er det vel ikke Axel Eriksen der skal bevise at han er uskyldig, men derimod Søren Søren og Jens Hansen der skal bevise at Axel Eriksen er skyldig.
  Og vi ved at Jens Hansen er skyldig. Han skrev mindst 8 falske indlæg i Kim Olsens navn..
  Og tilstod. (på en anden blog)
  Til Jens Hansen. Har du undersøgt om det kunne være Ole Olesen der har skrevet dette falske indlæg, som du harcelerer over, og ikke Axel Eriksen, som stædigt benægter enhver skyld? Hvor er dit bevis?

 24. Af Jens Han sen

  -

  Af Jens Bay
  – 2. januar, 2014
  ” Og vi ved at Jens Hansen er skyldig. Han skrev mindst 8 falske indlæg i Kim Olsens navn..
  Og tilstod. (på en anden blog)”

  ?????
  Undertegnede har ikke skrevet i Kim Olsens navn.
  Og tilstået på en anden blog.
  Nu rabler det da fuldstændig for Jens Bay.
  Du nævner jo selv falske indlæg.
  Er det slet ikke faldet dig ind at en “tilståelse” også er et falsum fra en af dine meningsfæller.
  Er du overhovedet ikke i stand til at se tingene fra to sider Bay.

  Det er den 2. januar Bay.
  Lad være med at lyve om undertegnede.
  Og andre.

 25. Af Kim Olsen

  -

  Jens Hansen,

  Det er kendt for alle (Incl. blogejer), at du har skrevet i andres navn.

  “Lad være med at lyve om undertegnede.
  Og andre.”

  Jeg har et meget bedre forslag Jens Hansen: Du lader være med at begå falske indlæg og lyve om os andre. Til gengæld vil lade være med at skrive sandheden om dig – det er en rigtig god deal for dig. 🙂

 26. Af Kasper Støvring

  -

  Jens Hansen: Hverken Axel Eriksen eller Kim Olsen har skrevet i falske navne. Det har du derimod, og jeg har allerede sagt, at jeg ikke ønsker dig her på bloggen af samme grund.

 27. Af Kasper Støvring

  -

  Ole Olesen/Jens Olavsen: Du skriver under flere flaske navne og er hermed udelukket fra debatten.

 28. Af Kim Olsen

  -

  Tak Støvring!

 29. Af Axel Eriksen

  -

  Til Kasper Støvring!

  Også tak fra mig!
  Mangler der så ikke også en undskyldning fra Jens Hansen og søren sørensen for 14 dages gentagne beskyldninger – og “tæppebankning”?

  Men det er vel for meget forlangt af de “hæderlige fra venstrefløjen”?

 30. Af Josephsn Josephsn

  -

  Great looking site. Presume you did a great deal of your very own coding. inteligentny dom

Kommentarer er lukket.