Rasmus Brygger – en tidstypisk liberal

Af Kasper Støvring 38

 

Danmark er et fint, gammelt hus på en hyggelig, lille parcel. I dette hus bor den unge Rasmus Brygger, der altid titulerer sig som ”forhenværende”. Det lyder som om, han ikke har nogen fremtid for sig, og som om det bedste allerede ligger bag ham, nemlig tiden som formand for Liberal Alliances Ungdom. Brygger er værten, der i indbydende artikler i Politiken inviterer masser af gæster ind i det danske hus. De skal bare arbejde. Hvis de ikke gør det, skal de være venlige at forlade huset.

 

Det gode spørgsmål er nu, hvad værten vil stille op med alle de indvandrede gæster, der ikke arbejder, men tværtimod nasser, stjæler og ødelægger husets inventar. Brygger er nemlig ikke villig til at opsige Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, der forhindrer udvisning af kriminelle indvandrere.

 

Reelt har Brygger intet svar. Han er den glade giver, værten, der lader andre betale for de gæster, han har budt ind i huset. Han overlader det også til andre, udsmiderne, at rydde op. Bagefter taler han ondt om udsmiderne, de ikke-stuerene, selv om det jo ikke er dem, der har pisset på gulvet.

 

Det er det sædvanlige problem med liberale: De vil gerne have et liberalt samfund, men ikke sikre betingelserne for det. Eller for at tage det gamle LA-slogan: Åbne grænser, lukkede kasser. Selv om man ikke kan få det sidste, vil man gerne have det første, skønt det sidste er en minimumsbetingelse for det første.

 

Men Brygger er imidlertid en særlig type liberal, og måske forregner man sig, hvis man betragter ham som LA’er. Lytter man til ham, hører man i hvert fald en typisk stemme fra Det Radikale Venstre. Dér vil han imidlertid ikke placeres, han vil være ægte borgerlig, kulturradikal liberal. Men i LA er der vist ingen, der vil have ham. Han er som drengen på fodboldbanen, der står alene tilbage, når der skal vælges hold.

 

At følge Brygger på Facebook er at følge én lang hyldest til det multikulturelle samfund. Snart sidder han i København, snart i Berlin og priser sig lykkelig over mangfoldigheden af kulturelle tilbud. So ein Ding müssen wir auch haben! Brygger inkarnerer forbrugeren, der shopper rundt i kulturernes bazar. Det multikulturelle samfund er for ham et gigantisk Bilka med mange eksotiske varer på hylderne. Brygger er den umættelige forbruger, festgængeren i et overdådigt kalas af indtryk og oplevelser, der konstant spørger: Hvordan kan kulturerne berige mig?

 

Brygger fremviser i renform det tidstypiske, liberale ideal om det kulturelt frisatte individ, der hader det indskrænkede kolonihave-Danmark, men elsker shawarmaboderne, de billige indvandrerbutikker, den farverige gade og duften af krydderierne, men i virkeligheden ikke vil have noget med de fremmede at gøre. For de er jo både reaktionære, patriarkalske og fundamentalistiske. U-liberale.

 

Nej, de fremmedes kultur betragtes kun med forbrugerens blik for den kulørte overflade. Som noget, der kan konsumeres og smides væk efter brug.

 

 

38 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Tidligere amerikanske præsident Richard Nixon havde et glimrende udtryk for verdens galskab – det tavse flertal. 99% af verdens befolkning lader sig styre af 1% galninge.

  Hvordan ændrer det tavse flertal dén procent fordeling?

 2. Af dora teglgaard

  -

  Hvis folk går positivt ind for det multikulturelle, må de jo implicit gå ind for det over hele kloden….. ellers ville de negere dem selv. Følgelig skal Grønland, Saudiarabien, Mikronesien, pygmæstammer i regnskove, etc. etc. fremdeles være multikulturelle.

 3. Af Thomas K. Rasmussen

  -

  Sharia og islamismen er ved at overtage styringen af Europa med hjælp af alle de forræderiske pladderhumanister som er ligeglade med deres eget land og deres børns fremtid!
  De Radikale og den røde løftebrudsregering er ved at udskifte den etniske danske befolkning med muslimske indvandrere og mørkemænd som ingen forudsætninger har for at klare sig på egen hånd i et moderne demokrati. Problemet er jo at langt over halvdelen af disse ikke-vestlige indvandrere i den arbejdsdygtige alder er på bistand og derfor slet ikke kan videreføre vores form for velfærdssamfund! En økonomisk katastrofe. Disse indvandrere har hverken uddannelsesmæssigt eller kulturelt en chance for at klare sig i et moderne vestligt land – og så tager de alle deres middelalderlige fordomme og ritualer med til lille Danmark. For et par dage siden kunne vi læse at over hver 3. barn som var født i Danmark af en indvandrer ikke en gang kunne bestå en danskprøve i Folkeskolen!
  Den samfundsundergravende venstrefløj bruger mia. af kr. på udviklingsbistand og på at importere disse mange mørkemænd og fattigdomsflygtninge til lille Danmark som belaster både de sociale myndigheder og Kriminalforsorgen med mia. af kr. om året – og som for de flestes vedkommende bliver en evig social og økonomisk byrde for det danske samfund! Hvornår har vi f.eks. set en indvandrer aktiveret eller i nyttejob og hvor og hvornår har vi set et velfungerende muslimsk land med demokrati?
  Hele den samfundsundergravende godheds- og indvandringsindustri er ude af kontrol og det er tragisk at se hvor mange medløbere som forvarer en totalitær ideologi som islam. Danmark bør gentænke vores udlændingepolitik og melde os ud af nogle af de utidssvarende konventioner som vi er medlem af!
  Tidligere bundeskanzler Helmut Schmidt udtalte i sidste uge at 2 af de største problemer og trusler for den vestlige verden er den befolkningseksplosion som sker i ulandene og så den uhæmmede indvandring af uintegrerbare afrikanske og muslimske fattigdomsflygtninge til Europa! Hvor har han ret! I løbet af 40 år vil Afrikas befolkning være fordoblet iflg. FN – og hvor mon disse mennesker trækker hen? Den landsforræderiske venstrefløj har aldrig svaret på hvor mange af disse millioner af fattigdomsflygtninge som vi kan modtage uden at det går ud over vores sammenhængskraft og demokrati! Selv små øer som Ærø, Langeland, Samsø, Bornholm m.fl . er nu plastret til med asylcentre! Og i forgårs kunne vi læse at ud af over 9.000 flygtninge som vi har modtaget i den seneste tid er kun 270 personer arbejdsmarkedsparate – altså ca. 3%!! En katastrofe!

 4. Af Søren Sørensen

  -

  Alle ved da at borgerlige og især liberalister går ind for åbne grænser for at afskaffe danske lønmodtagere vilkår til tysk standard mv.

  K forlanger 100.000 det første år jo?

  DF hjælp VK med mere at fordoble antallet af indvandrer via deres laisses faire indvandringspolitik!

  Godt at Støvring også endelig har fattet det!

  Han kan naturligvis stemme på liste ø næste gang og få “noget” stram indvandring da de er de eneste som interesserer sig for ordentlige lønvilkår og sociale forhold for statsborgere hvilket ville frasortere mange indvandrer fra EU nu.men radikale er jo også liberalister og modtagere flere penge fra Mærsk mv en noget andet parti som “sidste” opfundet skanse

 5. Af preben f jensen

  -

  De radikales politik er i realiteten en art folkemordspoilitik, der snigende og med korrupte salamimetoder fører Danmark mod statsbankerot, terror, gangstervælde og borgerkrig.

 6. Af preben f jensen

  -

  Tho mas k. ras mussen har ret, rødnazisterne og feministerne/pladderhumanisterne undergraver med stor hast vores kultur, civilisation og fremtid. Det er på tide at danskernes flertal vågner op og ser realiteterne som de er. Tre årtiers sløvhed og søvngængeri må bringes til ophør, ellers kæntrer TITANIC-DANMARK.

 7. Af p f jensen

  -

  Der er brug for en særlig indsats for at afskaffe tvangslicensen. DR har udviklet sig til en radikal og anti-dansk propagandastation. Foretagendet bør stækkes og svækkes via mindre eller nul tvangsbetaling.

 8. Af Søren Revser

  -

  Tidligere amerikanske præsident Richard Nixon havde et glimrende udtryk for verdens galskab – det tavse flertal. 99% af verdens befolkning lader sig styre af 1% galninge.

  Hvordan ændrer det tavse flertal dén procent fordeling?

  Vi skal starte med at skaffe os en uafhængig Presse.

 9. Af Ole Frank

  -

  Nu har Preben fjensen skrevet det samme indlæg i 117 år imod “de røde” og at det er på tide, at danskerne vågner op. Det er en skam, at der er så få, der lytter. tænk sig, at han gider at skrive i den “afhængige presse”. Utroligt, han får lov.

  Thomas Rasmussen – Tyskland er verdens 3. største våbenproducent. Der følger et ansvar med i min verden. At harcelere over, at vi bliver flere og flere of stigmatisere nogle flygtninge som mørkemænd er noget pladder.

 10. Af Preben F Jensen

  -

  Rettet udgave

  NATIONALSTATEN OG VELFÆRDSSTATEN RISIKERER AT KOLLAPSE …..

  Soya skrev engang en bog “PARASITTERNE”. Mon ikke det var de kulturradigale forfatteren tænkte på? For de udsuger jo deres egne landsmænd og landskvinder i et omfang der leder tanken hen på vampyrer og andre snyltere/ blodsugere.

  De falske humanister er “gode” året rundt for andre menneskers penge. Og de lever flot og luksuriøst for de penge der indsamles eller konfiskeres. I godhedsindustrien er årslønninger på en million eller derover til de særligt “gode” det normale.

  Sandheden er at godheds- og indvandringsindustrien og de rødradigale tager pis på alt og alle. Mildt sagt. For disse “gutmenchen”/pladderhumanister/feminister og kommunister underminerer på alle mulige måder Danmarks økonomi, fred og sikkerhed. Hvortil kommer at de også undergraver, udhuler og angriber demokratiet, familielivet, sundhedsvæsnet, erhvervslivet, provinsen/infrastrukturen, privatlivet, velfærden, retssikkerheden samt vores kultur og fremtidsmuligheder.

  I realiteten sætter de radigale Danmarks hele eksistens på spil. Pga. de radigales og deres medløberes politik er vores land nu et land hvor en invasion, en kolonisering, en ny besættelse er i gang. Kulturfremmede fra Afrika og de arabiske lande mv. vælter ind i et aldrig før set omfang, og mange af dem opfatter sig selv som erobrere og kommende overherrer. De er allerede tungen på vægtskålen flere steder. Og konventioner, direktiver og påståede menneskerettigheder er på vej til at reducere danskerne til statister og undermennesker i deres eget land.

  De hundredtusindvis af indvandrere, asylanter, evighedsturister og islamister dominerer nu mange boligkvarterer og områder. Og den voksende terrortrussel, kriminalitet og løndumping osv. gør allerede livet surt for mange danskere. Hvortil kommer de massevis af nedskæringer, spareøvelser, lukninger og forringelser der er resultatet af at snesevis og hundredvis af millioner og milliarder tages fra velfærden og overføres til indvandringen og godhedsindustrien.

  ……………..

  (min pc er lidt ustabil, så diverse ord og linjer forsvandt. læs derfor også mit ps)

 11. Af Jesper Høegh

  -

  De radikale Udbrydere dækker over deres forfejlede masseindvandring –
  med slogans – lukkede kasser – konventioner – lovgivning i DK – sidestiller
  ethvert ankommet individ i DK – med Danskernes rettigheder og Pligter.

  En anden radikal er blevet Alternativ -Hokus Pokus Showmand!

  En Miljøminister SFer er blevet radikal – !
  En Sundhedsminister SFer er blev Socialakrobat!
  En Ole Sohn er blevet Socialakrobat
  En student Skatteminister SFer – Socialakrobat – på prøve.

  En disket Socialakrobat – taget til nåde og styrer Kreditforeningerne!

  Aldrig har der været et så ustabilt sammenrend af Politikere på Borgen –
  alle Vendekåberne bør sættes på Porten -aldrig kunne opnå genvalg.

 12. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Kasper Støvring,

  Tak fordi du hermed udstiller det dilemma, som Lars Løkke vil stå med, hvis blå blok skulle få flertal efter næste valg.

  Der vil være problemer, både med fordelingspolitikken og værdipolitikken, med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

  Der er langt imellem LA’s kernevælgere, som er højtuddannede og højtlønnede – og DF’s kernevælgere, der for en meget stor dels vedkommende er dårligere uddannede og økonomisk dårligere stillet. De to partier ville ikke kunne enes om en fordelingspolitik.

  Ej heller når det gælder dit hjertebarn, værdipolitikken. LA’s meget liberale menneskesyn står i klar modstrid til DF’s nationalkonservative og antimuslimske værdipolitik.

  Det eneste de to partier kan enes om er at pege på Lars Løkke som statsminister.

  At Lars Løkke i denne valgperiode er gået fra flyverskjul i hængekøjen til de mest bizarre bilags- og beklædningssager ser ikke ud til at spille nogen rolle for de to partier. Ej heller at der i lang tid internt i Venstre blev sat et stort spørgsmålstegn ved hans lederskab.

 13. Af K.Larsen .

  -

  Den svundne tidsalder “Vend den anden kind til” var for svær at forstå, så nu hedder det “Vend dem begge til”

 14. Af Jesper Høegh

  -

  De perfide giftpile fra Konvertitten i Lyngby –
  forspilder ikke en chance –

  pas nu hellere på Sønnerne og Børnebørnene – at de ikke er så
  radikaliserede så de skal i KRIG -!

 15. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jesper Høegh

  Hvornår lærer du at gå efter bolden i stedet for manden?

  Er der noget i mit ovenstående indlæg, som du ikke er enig i?

  mvh

  Ateisten i Lyngby

 16. Af Preben F Jensen

  -

  PS: DIKTATURET KAN VÆRE PÅ VEJ….

  Hvis styret i et land ikke er et ægte, direkte og oplyst demokrati/folkestyre, risikerer man at styret ender som et mafiastyre eller et gangstervælde. (eller som et ideologisk diktatur) Det er en gammel historisk erfaring fra over 150 lande.

  Vores eget styre er ikke ægte og direkte sådan som det schweitziske. Og i stigende omfang erstattes oplysning med indoktrinering, propaganda og ce n s ur. Oveni er der så direktiver og konventioner mv. som også medvirker til at svække Danmarks suverænitet og selvbestemmelse.

  Ser vi på hvordan “systemet” i Danmark fungerer, er det tydeligt at det fungerer dårligere og dårligere. Arbejdsløsheden er meget stor. Den sociale velfærd er meget ringere i dag end for 40 år siden. Sundhedsvæsnet er raslet ned ad brættet. Skattetrykket er langt højere. Tusindvis af skoler, biblioteker, motorkontorer, posthuse, skadestuer, servicecentre, butikker, busruter, væresteder, og meget mere er lukket/afskaffet eller nedgraderet. Og kaserner, hospitaler, skoler og rådhuse er blevet omdannet til asylcentre.

  Den samlede politik overfor danskerne er skandaløs, kynisk og næsten fjendtlig. Der er tale om et gigantisk svigt. Og derfor er der opstået et hav af nye trusler mod borgerne.

  Den førte arbejdsmarkedspolitik er en trussel. Den førte boligpolitik er en trussel. Indvandringspolitikken er en trussel. Skattepolitikken er en trussel. Hospitals- og sygdomspolitikken er en trussel. Kriminalpolitikken er en trussel. Familie- og skilsmissepolitikken er en trussel. Og den nye politik i retning af det “ansigtsløse samfund”, det pengeløse samfund, det tvangsdigitaliserede samfund og det totalt overvågede samfund (roadpricing osv.) er en trussel. Det er ikke trusler og svigt der rammer alle på een gang, men den systematiske nedbrydning og forringelse af “det Danmark vi kendte” som Borgen har gennemført, vil før eller siden få konsekvenser for alle, økonomiske eller menneskelige konsekvenser.

  Det skin-demokratiske regime vi nu er underlagt har ført til at terrortrusler og et overbebyrdet politi der “mangler” resourcer” er blevet noget hverdagsagtigt. Til at skilsmisser, boligmangel og hjemløshed er blevet dagligdag…….. til at borgerne nu kan have 60 km eller mere til nærmeste lægehjælp/skadestue………. til at nye sygdomme får lov til at sprede sig……. til at voldsofre nærmest er til grin……. til at flere og flere havner i fattigdom…….. til at mange unge ikke kan finde sig et job….. til at tyvekoster i læssevis føres ud af landet osv., osv.

  Det er på tide at genopbygge vores folkestyre. Alternativet er et Danmark med tyranni, social elendighed, ragnarok-agtige tilstande og voldsomme og blodige konflikter. .

 17. Af r. vangkilde

  -

  TIDSTYPISK LIBERAL ! – er velfærdssamfundet et parallel samfund med en forside og bagside.

  Det politiske velfærd er et gratis samfund, med frit valg på alle hylder i den offentlige service
  butik ELLER, som den danske krone ” for og bagside”, velfærd på den ene side, og privat foretagsomhed med ytringsfrihed og handlefrihed til selvforsørgelse. “RØD eller BLÅ”

  De fremmede har jo ikke blå øjne! – så hvad er forskellen! på social overførsel til din forsørgelse, når bare halvdelen er skat til fællesskabets velfærd, som det multikulturelle samfund efter spørger.

 18. Af D. Christensen

  -

  Den bedste lærestreg man kan give det godtænkende multikulti segment, er på én gang tage 50000 personer af “de udvalgte folk” fra “fredens og kærlighedens religion” ind i Danmark og bosætte dem i Hellerup, Gentofte, Charlottenlund og omegn.
  Så sker der noget drastisk lynhurtigt – nicht wahr?

 19. Af Jørn Christensen

  -

  Kom lige forbi denne blog og kunne som sædvanligt konstatere at det er den samme person som skriver de harmdirrende og sædvanligvis rablende indlæg. Dog skrives de under lidt forskellige navne: Jensen, Jensen, Rasmussen og Revser. Men indholdet er de sædvanlige – ganske vist underholdende – udgydelser om at blive undertrykt af de røde, de sorte og kvinderne.
  Kunne du ikke bestemme dig for bare at kalde dig P Jensen og så droppe alle pseudonymerne? Alle indlæggene er jo alligevel ens. Hvis I alligevel består at mere end 1 person så kunne I også lave et lukket forum hvor I kunne boltre jer. Vi almindelige dødelige fattervalligevel ikke jeres forvirrede ordstrømme. Alternativt kan du/I søge hjælp hos en af de psykiatriske skadestuer.

 20. Af Niels Juul Hansen

  -

  @D. Christensen

  “Den bedste lærestreg man kan give det godtænkende multikulti segment…..”.

  Det lyder som om, du ikke kender ret meget til hovedstadsområdet.

  Det godtænkende multikulti segment bor nu ikke i Gentofte kommune (Charlottenlund, Hellerup og Gentofte bydel).

  Her bor det store flertal af nationalkonservative rigmænd – så langt fra godtænkende multikulti, man overhovedet kan være. De spiller ikke engang selv golf.

  Det har de folk til!

  De eneste multi-kulti her er deres au-pairpiger fra Fjernøsten.

 21. Af Jan Petersen

  -

  En del postnumre nord for København er fredet for multikultur. Det er der, hvor de politisk korrekte selv bor!

  Jeg er så heldig selv at bo der, dog uden at være politisk korrekt 🙂

 22. Af Svend Østergaard

  -

  Niels juul, er du både konvertit og rød? Du vrøvler jo når du udelukker at der er mange godheds multi-kultier i de nævnte områder. Mange fra røde kors, socialdemokratiet, bedstemødre for asyl, indvandringsindustrien og ulandshjælpen med flere bor da netop i de nævnte områder!

 23. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Svend Østergaard

  “Niels juul, er du både konvertit og rød? ”

  Nu har jeg gentagne gange forklaret den lettere fatsvage Jesper Høegh, at jeg er ateist – og det har du tilsyneladende også læst, siden du henviser til udtrykket konvertit. Prøv at slå konvertit og ateist op i en ordbog, så slipper du for at gøre dig selv til grin – igen igen.

  Der findes naturligvis ‘ røde kors, socialdemokratiet, bedstemødre for asyl, indvandringsindustrien og ulandshjælpen’ i alle landets kommuner, men netop Gentofte Kommune er en af de få konservative højborge i Danmark, og de områder du nævner kan ikke just kaldes konservative mærkesager.

  Når jeg mener, at Lars Løkke ikke er værdig som statsminister, så betyder det selvfølgelig, at jeg er rød.

  Det er alle Venstres modstandere per definition – eller hur?

 24. Af Søren Sørensen

  -

  Naturligvis må vi til at befolke Gentofte og Hellerup med muslimer og billige boliger en masse. Dette gøres via at omstrukturer kommunerne og tage politik ud af dem, omdanne dem til rene serviceindustrier med en vejledende tendens fra Christiansborg så vi endelige kan tvinge de borgerlige kommuner til at tage ansvar for de 100 tusinder af billige og undertrykte indvandrer de har indført.

  Skal pr. Lov ikke være længere en 25 meters afstand fra liberalisters huse til en muslimsk indvandrers og gardinerne til liberalisterne fjernes så de kan lære noget om borgerlig kultur og falde til i landet som gode og elskende “buddhistnaboer” alle.

 25. Af søren rasmussen

  -

  Socialdemokraterne prøver, via en dyr kampagne, at kører et karaktermord på Lars Lykke Rasmussen.

  Se på Panduro (S). det ækle menneske som forsvarer alt det snavs de benytter hos Socialdemokraterne . Føj for satan hvor er hun politisk grim. Hun er snavs når det er værst.

  TV2 – den ikke licensbetalte kanal, viser Socialdemokraterne som det de er. Viser deres kampanger og hvor Falske, løgnagtige og uden skam i livet de er for at beholde magten.

  DR kanalen nævner ikke med et ord den nævnte ækle kampagne. DR er radikal og socialdemokratisk højborg sammen med Politiken.

  Den netop bestilte rapport om terror i København, som blev trukket i langdrag? hvorfor? viser at Helle T og Mette F. (S). ikke havde fået alle oplysninger fra PET. Om at PET ikke havde givet politiet besked om at sende folk ind til synagogen. Fire timer efter det første mord!!!

  Vi skærer den lige ud i pap så alle er med.

  Helle T og Mette F. (S). ikke havde fået alle oplysninger fra PET. Om at PET ikke havde givet politiet besked om at sende folk ind til synagogen. Fire timer efter det første mord!!!

  De havde ellers allerede i danske og udenlandske medier oplyst at der ikke var noget at komme efter. Det var der så alligevel….

  Min tese er at Helle T og Mette F. (S), de to damer taler usandt.

  Da var da så sandelig godt at den rapport blev lavet!!!!!

  så de to damer kunne afskedige PET chefen. Dagen efter rapporten blev givet til Mette F. – og to dage før retsudvalget fik rapporten en time før pressemødet.

  Hvad nu hvis den rapport ikke var trumfet igennem af de borgelige? så var PET chefen ikke fyret?

  Helle T og Mette F. (S) kunne lalle videre som de to lystløgnere de har udviklet sig til.

  shame on you girles

 26. Af Kent Andersen

  -

  Kære Kasper Støvring,

  Det er tydeligvis provokerende for dig, at der findes folk (i dette tilfælde liberale), der ikke mener, at vi straks skal kaste os ud i en diskussion centreret omkring din hovedinteresse (“kultur” og “værdier”), når snakken falder på indvandring. Måske der er folk der mener, at det er andre emner man skal diskutere, når det drejer sig om indvandrere/flygtninge. Det betyder ikke, at disse folk nødvendigvis mener, at grænserne skal åbnes for enhver.

  Du vælger at tolke Bryggers indlæg som “typisk liberalt”. Jeg ser det som en dårlig beskrivelse af, hvad liberale mener. JEG kender ingen liberale, der ikke mener, at ordene “lukkede kasser” er helt centrale i sætningen “åbne grænser, lukkede kasser”. Jeg kender heller ingen liberale der ikke mener, at kriminelle udlændinge skal ud af landet igen.

  Jeg tror som sagt snarere det drejer sig om, at du meget, meget godt kan lide at tale om “værdier” og “kultur”, og at det derfor er meget provokerende for dig, at ikke alle tænker, at dette er det centrale i problemstillingen.

  Jeg finder det kort sagt OVERHOVEDET ikke overraskende, at man som konsekvens af, at man skal tage bestemte “kvoter” af flygtninge til Danmark, får en masse mennesker til landet, der hverken kan læse eller skrive, kommer fra primitive beboelser på landet, og som derfor er TOTALT ude af stand til at varetage et job og bidrage til et moderne land Danmark. Kort og godt. Derfor finder jeg det “beside the point” at sludre og filosofere over “kultur”, og “værdier”. Disse emner er disse flygtninge ganske enkelt ude af stand til at have en mening om.

 27. Af Bjørn Sørensen

  -

  Ja jeg læste Parasitterne for mange år siden, så det er da fornøjeligt at få den genopfrisket.

  “Venstrefløjen og alle disse “gutmenchen”/pladderhumanister/feminister og kommunister underminerer på alle mulige måder Danmarks økonomi, fred og sikkerhed. Hvortil kommer at de også undergraver, udhuler og angriber demokratiet, familielivet, sundhedsvæsnet, erhvervslivet, provinsen, infrastrukturen, privatlivet, velfærden, retssikkerheden samt vores kultur og fremtidsmuligheder.”

  Det dækker meget godt realiteterne.

  Den danske velfærdsstat er resultatet af “Det store kompromis.” Som er en lang række kompromiser indgået siden 30-erne. Højrefløjen får ukrænkelig ejendomsret og frie rammer for at drive virksomhed. Til gengæld får venstrefløjen velfærdsstaten

  Vores problem er at velfærdsstaten fik lov til at ekspandere for at opsuge det selvskabte fald i industrijobs, men den er er ineffektiv og når vi ser på uddannelse, sundhed, velstand og kriminalitet formår den ikke at levere varen.

  Når 60% er offentligt forsørget er det svært at få flertal for nødvendige besparelser og reformer, hvorfor løftbrudsregerigen ikke formår at løse problemerne, især ikke når væksten er stagneret fordi velfærdsmodellen har været brugt som løftestang for omkostningsniveauet som forringer konkurrenceevnen.

  Når en tidstypisk liberal er på bølgelænge med venstrefløjen, pladderhumanister og idealister, som er præget af drømmen om det ideale samfund uden at vide hvordan man skaber det, er det klart at landet ender i dyb krise, når man baserer sine drømme om det gode samfund på naive forstillinger

  Jeg hører til dem som merer at dømmen om velfærdssamfundet er mislykkedes fordi et samfund som er baseret på at man kan nyde uden at yde er urealistisk.

 28. Af Martin Nielsen

  -

  Påstanden om, at Rasmus Brygger skulle være en tidstypisk liberal, er en af de massive fordomme, som jeg flere gange har set Støvring lancere om liberale. Denne Rasmus har gebærdet sig som formand i et ultraliberalt ungdomsparti, og han er kun sølle 24 år og meget grøn og teflonagtig, som folk tit er i den alder, hvor uddannelse og erfaring endnu ikke har sat sig spor, og de ofte lader, som om de ved det hele. Skulle jeg skrive noget typisk om den lokale KU i den by, som vi netop er fraflyttet, ville det blive kønne piger og drukfester, og sådan var det også for 25 år siden.

 29. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Bjørn Sørensen,

  Hvor mange offentlige ansatte vil du fyre – 50.000, 100.000 eller flere?

  Skal de sendes ud i arbejdsløshed her og nu, eller synes du, at vi skal vente på, at det private erhvervsliv tilbyder dem ansættelse i virksomhederne.

  Jeg har selv arbejdet i over 50 år på det private arbejdsmarked, både herhjemme og i udlandet, og jeg har aldrig følt at jeg ‘forsørgede’ de offentligt ansatte. Tværtimod har jeg altid foretrukket en offentlig sektor med dygtige pædagoger, lærere, læger, plejepersonale, politi, forsvar o.s.v. der har gjort min og min families dagligdag lettere.

  Vi skal naturligvis konstant sørge for at forbedre den offentlige sektor og forhindre unødig bureaukrati. På det punkt er der ingen forskel på den private og den offentlige sektor.

  Men at tale om ‘dem og os’ er meningsløst. Vi er alle afhængige af hinanden.

 30. Af Martin Nielsen

  -

  “Men statsministeren og justitsministeren tager grundigt fejl, hvis de tror, at de med leveringen af dette højt profilerede sonoffer kan redde sig selv ud af et tungt ansvar. Det gælder selvsagt de to centrale ministre, men det gælder faktisk stort set hele det politiske establishment, inklusive oppositionen, der nu forlanger yderligere undersøgelser og deraf følgende konsekvenser.

  De politiske partier bærer nemlig et tungt, overordnet politisk ansvar for, at vi som nation overhovedet er kommet i den situation, hvor truslen om religiøst funderet terror er blevet et vilkår, som vi dagligt må forholde os til.”

  Fra lederen “Et sonoffer” d.d. i Danmarks største og erklæret liberale avis vedr. PET-chefens fratrædelse.

 31. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Denne Rasmus ser ud til at være beskueren og tænker ikke, hvordan man fortsat skal kunne agere i samfundet og tilgodese fremmede kulturer, der dybest set ikke kan integreres i hverken vores eller andres for dem fremmede kulturer?

  Han virker som denne rygsæk-rejsende, der møder fremmede kulturer og deres befolkninger, som er venlige og imødekommende for manges vedkommende overfor besøgende, turister. En ganske anden situation end hvis vi slog os ned i større mængder med vores krav til en fremmed kultur. Anderledes er det faktisk ikke i Danmark – og vi kan ikke klare at skulle redde hele verden fra dens i stort antal mere end forulempende tyranner, der styrer deres befolkninger og holder dem i endog analfabetisme og uvidenhed. Fængsler, torturerer og slår dem ihjel. Kort sagt giver dem ikke nogen muligheder i det hele taget for at være og være dem, de ønsker. Og – det fortsætter åbenbart overfor generation efter generation.

  De har kun muligheden for at flygte, og ikke alle kun på grund af økonomi. Ofte er det de stærkeste (jeg tænker ikke her uddannede og evt. velstående (de siges at være forsvundet for længe side fra fx Gaza), der flygter. Og – naturligvis vil vi gerne hjælpe; men vi bliver stillet overfor så store krav, der ikke kan honoreres over tid heller, og hvor de uddannede og evt. velstående, faktisk bør være dem, vi sender tilbage, hvor de kan være med til at opbygge deres egne samfund og gøre livet lettere for de svagere fra deres egen gruppe.

  Det siges, at en del indere har forladt England for at være med til at bygge deres tidligere el deres slægts tidligere hjemland op. Det finder jeg frugtbart, da behovet sikkert også er stort for mennesker fra deres egen kultur, der kan være med til at udbygge deres land til et bedre og sikrere sted at være.

  Europa og Norden tilsammen kan udmærket blive en trolig slagmark, hvorfor det må ses som rent selvforsvar, at vi stopper op fremfor at finde os i at få smide os i skoene, at så er vi såkaldte racister. Vi har lov til at redde os selv fra en sådan dominans. Det er et forsvar for os selv og de indvandrere, vi har i forvejen. Et ansvar, vi bør være os bevidst og derfor med rette bør kunne stoppe. Andet kan efterhånden siges at være decideret uansvarligt også overfor de, der gerne vil indenfor her. Vi har tillige i de seneste 4-5 årtier modtaget og også haft glæde af fx gæstearbejderne, vi selv inviterede indenfor; men tillige et temmelig stort antal egtl flygtninge.

  Det handler nødvendigvis også for os om økonomi, hvis vi vil beholde den levestandard, vi er vant til. Det har kostet mere end kassen siden også den økonomiske krise i 2008 Og – vi har ikke uudtømmelige kilder eller andre ressourcer at tage af, dvs kunne tilbyde i form af mange forskellige hjælpeforanstaltninger ved en integration, som de fleste kræver, og hvor vi så tillige kan ses at blive spyttet på efterfølgende, når vi ikke vil gå ind for deres kulturers forskellige præmisser.

  Det er som om det ikke er gået op for nogle indvandrere, at de er kommet til et land, der er indrettet igennem århundreder, så vi har kunnet tilbyde noget – men bare ser: Nå sådan er her, så skal jeg bare kræve og ha’! Ellers er vi racister og vil holde dem nede, selv om samfundet tilbyder hjælp og muligheder – udover tag over hovedet og et sikkert sted at være!

  Så – drop alt den snak om kristendom og næstekærlighed. Det kan ingen til fulde leve op til – heller ikke de indvandrede, hvis det virkelig gjaldt. Det er nødt til at hoppe rundt i egen og vores kultur og tilligemed ’shoppe’!

  Hvis vi fortsat vil være ‘herre i eget hus’, så skal der siges stop. Det gør de fleste af os i forvejen, hver i sær i forvejen i vores liv, så derfor er det sundt med røster, der siger stop på en fornuftig måde, der kan forstås, før det går over gevind.

  Det største problem er, når børn er fremmede overfor forældres tidligere kultur – og derfor naturligt, at de ikke lige ønsker sig tilbage til ringere vilkår og en kultur, de ikke er egtl fortrolige med på samme måde, som var de opvokset dér.

  Jeg ved ikke helt, hvad Støvring mener med, at vi ikke kan sende kriminelle indvandrere tilbage? De sidder mig bekendt også i asylcentre og venter på at kunne vende tilbage til deres egne hjemlande?

  Jeg finder det ligefrem brutalt overfor os, da vi i mange, mange årtier har hjulpet fattigere lande, og hvor vi poster mange penge i også videnskab for fortsat at kunne hjælpe mennesker i det hele taget. En sådan udvikling vil der til skade for alle blive mindre råd til – og ligedan denne diskussion om, hvorvidt vi har råd til at behandle folk med en dyr medicin, hvis den hjælper.

  Så – skal nogle af de sygdomsramte ligge og vente på hellere at dø og ligefrem ønske sig døde – det er så en grusomhed, vi overvejer, selv om en person faktisk kunne reddes og leve videre!? Og – det kan ramme os alle, også indvandrere! Der er sikkert flere eksempler at kunne fremdrage, hvor det faktisk koster for meget med denne forsørgelse på bekostning af egen befolkning og deres muligheder.

  Jeg mener, at vi i forhold til en befolkning på kun ca. 5 millioner mennesker, der udgør et særligt ikke kun landområde – men tillige er et land, en selvstændig stat, har givet rigeligt og stadig bidrager med penge og know how, nu også med diverse indsamlinger, og hvor vi i forvejen har givet afkald og alligevel formår endog pengeydelser i millionklassen til også andre end os selv, fra de private lommer udover en høj skattebetaling.

  Helt ærligt, nogle må drage sydover i Afrika eller østpå til andre lande igen; mens tyrannerne forhåbentlig en dag kan elimineres, så andet kan tage over, som det også over tid er lykkedes i visse afrikanske lande, der har nået lidt større civilisation i forhold til at kunne agere med deres befolkning til fremskridt.

 32. Af Kent Andersen

  -

  Kære Birgit Hviid Lajer,

  Du skriver: “Han virker som denne rygsæk-rejsende, der møder fremmede kulturer og deres befolkninger, som er venlige og imødekommende for manges vedkommende overfor besøgende, turister”.

  Man kunne også bruge noget tid i landet på at lære folk at kende. Istedet for at bilde sig selv ind, at man har lært folk at kende hjemme i sofaen foran pejsen ved at se fjernsyn og læse bøger. Tale med folk personligt. Få noget erfaring. Lade være med at bruge tiden om aftenen i landet på at sidde på hotellet med de andre pensionister, drikke rødvin i baren, kloge sig på hvem lokalbefolkningen er, og opfinde fordomme om mennesker man dybest set ikke kender og aldrig har mødt – for næste dag at tage ud med vennerne og se på de turistattraktioner, der er omtalt i turistguiden.

  Resultat: Man kommer hjem med lidt sol i hovedet, man har slappet lidt af, men man har ikke lært en pind om det sted man har besøgt. Derfor skulle man måske også undlade at udtale sig til andre som havde man lært noget om landet ved at se på de turistattraktioner man også kunne have set ved at købe nogle postkort.

  Den klassisk danske bonde-røvske attitude til omverdenen: Andre lande skal vi ikke lære at kende. Eller sammenligne os med. For de har jo ikke “et velfærdssamfund”. De er derfor ikke ligeså kloge som os. Vores “kultur” er ganske enkelt alle andres overlegen.

  Jeg tror ikke ovenstående beskrivelse er “akademisk korrekt” (Kasper Støvring), men jeg er ret sikker på, at beskrivelsen rammer gennemsnitsdanskeren meget godt.

 33. Af Søren Sørensen

  -

  Et borgerligt samfund baseret på at nyde fra andres ydelse uden deres nydelse -som fx liberalister i operaen- kan naturligvis ikke fortsætte Sørensen…

  Vi må ha dem til at nyde mindre for andre folks penge… Også fx hdp med 1.3 millioner som psykiater , militærfolk, dommere m.fl. De må ned i løn alle.

 34. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Kent Andersen – 9. maj 14:25

  Kære Kent Andersen,

  Det var dog en belærende svada – som jeg så absolut ikke kan genkende mig selv i.

  Så – det du klager over i forh til mig og gennemsnitsdanskeren, er nøjagtig det, du selv her gør! 🙂 Jeg troede faktisk, at det var et indlæg på en anden blog, en bytur i København i forbindelse med et foredrag forleden, jeg foretog, og som du reflekterede på.

  Jeg tilhører en anden ‘kultur’ end den, du forsøger at pådutte mig!

  Er jeg ude her i landet eller udlandet, så er jeg typen, der farer i flæsket på omgivelserne på forskellig vis – og i øvrigt altid taler med folk. Jeg er alt for nysgerrig til din beskrivende antagelse om mig!

  Der er mange lande, jeg ikke har rejst i – men jeg er langt mere obs – end du åbenbart kan forestille dig!

  Og – så havde det være mere befordrende for en debat, hvis du måske havde kommenteret selve mit indlægs indhold. Andet er egtl lidt tidsspilde – for alle! 🙂

 35. Af Kent Andersen

  -

  Kære Birgit Hviid Lajer ,

  Du skriver et kæmpe indlæg (som altid), hvor du oplæser det alle allerede ved og har hørt om emnet fra fjernsynet og aviserne. Jeg kan ikke se hvad jeg skal debatere på basis af dit indlæg. Du fylder altid pladsen her på b.dk med kæmpe indlæg, som man er tvunget til at browse over. Du blokerer pladsen for alle andre der ønsker at deltage. At du fortæller mig, at jeg skal passe på med at spilde tiden, og at jeg skal bidrage til debatten – det må vidst være selvironi.

  Et konstruktivt forslag: Hvad med at prøve at holde dig til essensen af det du ønsker at sparke ind i debatten istedet for at fortælle os andre ALT du nogensinde har tænkt og hørt om emnet?

  Jeg faldt over en enkelt sætning i dit indlæg inden jeg faldt i søvn. Jeg skal ikke kunne sige om du passer profilen på det jeg skriver. Det har jeg ingen baggrund for at vide noget om.

  Ja det er en “belærende svada”. Er det et problem? Jeg brokker mig ikke over at folk er belærende. Jeg brokker mig over, at folk er belærende om emner de ikke ved noget om.

 36. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Kent Andersen – 10. maj – 13:12

  Tja .. nu igen .. klag til Berlingske over, at vi blog efter blog skal præsenteres for det samme, det samme og det samme emne: Indvandringen! Og – og jeg ved ikke, hvad folk har set og ved via TV. Så – fint du bare springer over, hvis et indlæg er for langt, så hellere det end at slå sig på en sætning og falde i søvn – men forhåbentlig har du drømt behageligt om dit forbavsende vid!

 37. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Kent Andersen

  I øvrigt så har du ikke fattet, at Støvring netop er nødt til at tale om værdier og kultur.
  Det er jo ikke kun nys ankomne, måske dårligt uddannede mennesker, vi skal se til her i landet – der er alle de sidste 4 årtiers indvandring inkl. de indvandredes efterkommere, så ..du har vist ikke lige fulgt med i timerne på TV el hvor du får dine info fra.

  Også mere liberale ideer, som Støvring ikke altid er så glad for, da de stadig skal ha’ på nakken af ham. Så – gud ved, hvordan han opfatter liberale – ikke som jeg fx gør det. Enkelt måske – men ikke hovedparten. Liberale går el bør ikke gå ind for et tag-selv-bord .. det er vist sådan, at de bliver opfattet af Støvring – og uden dannelse, kultur el kærlighed til det land, de bebor.

 38. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Niels Juul Hansen

  “Hvor mange offentlige ansatte vil du fyre – 50.000, 100.000 eller flere?”

  Ved naturlig afgang kan vi blive af med flere hundrede tusinde ineffektive offentligt ansatte, eller vi kan reducere deres lønninger til 1/3 hvilket svarer til deres effektivitet.

  I følge Danmaks Statistik er produktiviteten i det offentlige uændret i perioden 1948-2008, hvorimod produktiviteten i det private erhvevsliv er 3-10 doblet. Ydermere har det offentlige et ekstremt sygefravær på 15%, hvilket medfører at der arbejdes under 30 timer om ugen.
  I øvrigt bør det offentlige decentraliseres og de lokale myndigheder og befolkningen gives mandat til at bestemme dens omfang og opgaver.
  Den centralistiske model vi har i dag kan ikke levere varen.
  Eftersom der ikke er udsigt til vækst med vores nuværende danske model, vil vi være tvunget til at reducere den offentlige sektor, som er for stor i forhold til vores indtjening.

  Den økonomiske krise er en overbelåningskrise samtidigt med at vi har udflaget vores merværdiskabende produktion.

  Ligegyldigt hvor meget vi prøver, kan vi ikke leve af at barbere hinanden.

  Vi hører til blandt dem som er hårdest ramt af krisen, vores velstand er stagneret og vi rasler ned ad rangstigen blandt verdens rigeste lande. De sidste 20 år er vi faldet fra en 6. plads til nu en 20. plads.

  Sålænge vi fortsætter med vores forfejlede politik er der ingen udsigt til forbedringer.

Kommentarer er lukket.