Når Toyotakrigerne ruller Nettovognen ud

Af Kasper Støvring 107

 

Islamisk Stat fejrer nye triumfer. Nu har terrorgruppen indtaget den vigtige irakiske by Ramadi, og det fejrer man på behørig vis ved at lave paradekørsel gennem byen med sorte flag i Toyotabilerne.

 

Fantastiske Toyota! Den japanske klassiker Toyota Hilux er populær blandt ørkenkrigerne i Islamisk Stat. Det er deres foretrukne stridsvogn på vejen til det næste orgie i halshugninger. Med en maskinkanon på ladet trodser Hilux alle ørkenens farer, kører durk igennem vældige sandmasser, mudrede floder og udbombede veje. ”Intet kan stoppe Toyota Hilux”, forsikrer reklamerne, og Toyotakrigerne, med Mikael Jalvings nøjagtige betegnelse, fortsætter da også deres raske felttog.

 

Der i ørkensandet kører de så. Men hvad ser man nu på Twitter? En ærkedansk Nettovogn, let genkendelig med sine gule og sorte farver og den søde Terrier med indkøbskurven i munden. Hvad er nu det? Er det surrealistisk kunst? Er det et tragikomisk udråbstegn, plantet i ørkenen som et memento om de mange danske jihadister i Islamisk Stat? Eller er det en modbydelig djævel af en provo-kunstner, der håner, spotter og latterliggør vores muslimske medborgere ved at smække et billede af en beskidt hund op foran fjæset af dem?

 

Eller har de entreprenante købmænd i Netto udvidet forretningen og set deres snit til at lave en god handel med Toyotakrigerne? Købestærke islamister skal da også have gode tilbud lige ved hånden. Måske findes der endda en døgn-Netto i nærheden? Krigere har jo brug for forsyninger hele døgnet.

 

Men passer det så ind i Nettos virksomhedsetik? Man kan på Nettos egen hjemmeside læse, at Netto hjælper ”nydanskere” på kant med loven til at få et job. Til det formål samarbejder man med en lang række offentlige instanser. Men nu også med Islamisk Stat?

 

Dansk Supermarked kan imidlertid berolige. Organisationen har indskærpet over for sine logistikleverandører, at de skal fjerne reklamefolien, hvis lastbilen skal sælge til Toyotakrigerne: »Hvis det sker, at de sælger en lastbil videre, som så bliver solgt videre flere gange, og til sidst kan havne i Mellemøsten, så skal der naturligvis ikke være en foliering med et Netto-logo på. Det er noget, som kun er på, når den kører for os,« fastslår Sussi Staugaard i Berlingske.

 

Toyota og Netto. Ja, verdens brændpunkter er kommet tæt på, verden er blevet en global landsby. Endnu er vi, der bor langt ude på landet her i Danmark forskånet for Toyotakrigerne. Men de er på vej, det ved vi fra pålidelige kilder i Europol. Ja, de er her allerede, i tusindvis overalt i Europa, og mange af dem befinder sig også her i Kongeriget. Det ved vi fra PET. Regeringen har nemlig åbnet grænserne for dem.

 

Nogle af dem er gået i krig i Langtbortistan, men får naturligvis deres kontanthjælp med. Det manglede da bare! Og når de vender hjem igen, byder regeringen dem velkommen med statsborgerskab, kurser om danske værdier og pjecer om demokratiet til de vrangvillige.

 

Toyotakrigerne foretrækker dog ørkener og storbyer, ikke landlig idyl med skove, søer og marker – gamle Danmark. Men de kommer en dag, selv til os. Vi vil se det på bilsalget og antallet af Netto-lastbiler i landskabet. Når Toyota og Netto udvider forretningen, ved vi, at klokken er slået. Fra min udkantsidyl på Vestsjælland deklamerer jeg derfor ufortøvet: Når Toyotakrigerne kommer, har jeg solgt min hacienda og købt en ny i Californien!

 

107 kommentarer RSS

 1. Af Erik Larsen

  -

  Demokratiske, danskere bør samle sig og anklage (med grundloven, advokater m.m.) de politikere, der har ødelagt Danmark og de politikere der har ført ren landfor——sk politik nu i adskillige år.
  Hvad ER det der sker, når selv et tidligere fornuftigt medie (berlingske) jo nærmest er blevet , ja, jeg tør jo ikke sige det men – så bare i hverfald ikke en DANSK avis og medie.
  Jeg og min familie forsøger at skrive og komme med vores meninger – og DE er ikke ekstreme, – men om og om igen bliver de slettet.??? Hvad sker der???

 2. Af Søren Sørensen

  -

  Svært at vide om en religiøs kriger fra IS eller en religiøs kriger og emeritus i bibel vrøvl Niels lemche med et dødbringende våben i fodenden er mest farlig i længden. Jeg konkludere at de begge er og at alt for lidt lyttes i verden til de fornuftige ateister. Nok ca 80% af alle krige siden opiumets opfindelse er startet pga af 3 konservative religiøse grupper som har forpestet verden lige siden.

  Kære Preben mus bo sandheden er ilde hørt@

  11 kommentarer har du her. Jeg takker for den der kun nævner at men skal læse hdp’s blog. Tanken ville aldrig ellers have strejfet mig som vedrørende støvrings emne.

  Nået at læse din søde kommentar igår før den blev slettet. Var noget om 11 mus jagtet af en kat?
  Faldt i søvn før slutningen. Overlevet de alle?

 3. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er en IS-Nettovogn i araberland vel egentlig ret uinteressant. Men sammenlignet med regeringens “børnepakke” på 2.5 milliarder kr over de næste 4 år sat i relief til, at det koster ca 200.000 – 250.000 kr pr år for Danmark at huse en såkaldt “asyl-flygtning”, er det vel mere interessant for disse “begavede” danske børnefamilier at vide ……. at de sølle 2.5 milliarder i almisser blot svarer til omkostninger for at importere 2.500-3.100 asyl-flygtninge NU, og de famøse 2.5 milliarder er ædt op over de næste 4 år.

  Good deal …… or no good deal for danske børn, deres forældre og resten af Danmark?

 4. Af p jen

  -

  “Børnepakken” er kun valgflæsk, er kun tom snak. Det “forsvundne” indlæg handlede om det britiske valg og dets overraskende resultat mv. Noget som danskere ikke kan tåle at høre om, iflg. tante B.

 5. Af p jen

  -

  “Børnepakken” er kun valgflæsk. Det “forsvundne” indlæg handlede om det britiske valg og dets overraskende resultat mv. Noget som danskere ikke kan tåle at høre om, iflg. tante B.

  Redigeringen af B.s blogs er uforståelig. Derfor kan læsning af den korte avis, af jalving/uhrskov og af bogen “Der VAR et yndigt land” stærkt tilrådes!!

 6. Af Niels Peter Lemche

  -

  til Erik Nielsen,

  Jeg kan føre min familie tilbage 400 år i Gentofte kommune. Alle de gamle gårdnavne, som er bevaret i vejnavnene, Tranegård, Dyssegård, Bregnegård osv. var gamle slægtsgårde. Den første Lemche kom til landet omkring 1770, nok fra Holsten. Men der er masser af schweizere, østrigere, tyskere, italienere, spanier, skotter, og sikkert flere endnu, hvis man går stamtræet ordentlig igennem. Jo, jeg er dansk, og jo, jeg er europæer. Og jo, jeg er helt sikker på, at Danmark er i problemer uden EU og uden NATO. Betydningen af NATO, jo, der kan man blot se på, hvad der skete i 1940.

  Men hvis ens verden er begrænset til kaffen og wienerbrødet i kolonihaven, så kan jeg godt forstå holdningen hos adskillige her. Man tror i sin enfold, at vi er os selv nok og kan få lov til at være os selv nok. Det er ikke bare naivt, det er dumt.

 7. Af Jan Petersen

  -

  Her er iøvrigt en meget god artikel omkring en britisk terror mistænkt, der helt frit bevæger sig rundt i Århus og omegn. Kilde BT:

  http://www.bt.dk/krimi/britisk-terror-mistaenkt-opholder-sig-i-aarhus

 8. Af Niels Juul Hansen

  -

  @NIELS PETER LEMCHE

  USA’s krig i Vietnam var en katastrofe – og invasionen i Irak har resulteret i en situation, der er mange gange værre end før den vanvittige krig.

  At kalde Obama et skvat bare fordi han ikke ønsker at fortsætte denne linie, mener jeg er helt malplaceret. Jeg tror faktisk, at flertallet af amerikanere støtter hans politik på dette område. De er godt trætte af at få deres unge sendt hjem i ligposer.

 9. Af Seker Gün

  -

  Jeg var for hurtig på aftrækkeren, og citerede efter hukommelsen, det er ikke altid en god ide. Beklager.

 10. Af p jen

  -

  EU er en overflødig, centralistisk og diktatorisk overbygning på EF. Nu hvor kriminaliteten har bredt sig til kolonihaverne pga. de af EU nedlagte landegrænser mv. har mange danskere nok mistet lysten til at have en kolonihave. Den største dumhed er måske den der går ud på at ødelæggelsen af Danmark vil ende i ” berigelse”. (lige nu er det feministdominerede DR så i gang med mistænkeliggørelse, ikke af kriminelle børnemishandlere, men af mænd i bred almindelighed)

 11. Af Niels O

  -

  Støvring

  Tænk, at du skriver for et site, der kalder sig nationalisten.dk.

  Det ville svare til et arbejdersite, der kaldte sig proletarsvinene.

  “Nationalist” emmer af brovtende hadefuldhed. Men ok hvis det er det, du identificerer dig med. Bare du ikke blander Konservative ind i det her.

  Mærkeligt også at se, at der er en hel rubrik, der henviser til LA-sitet 180grader.dk.

  Hvad har de to sites med hinanden at gøre?

 12. Af p je

  -

  Emner sympati for nationale værdier af brovtende hadefuldhed??? Det er NO’s påstand, men er da vist det rene vrøvl. (lige nu er Asger Baunsbak og Sofie Carsten Nielsen fra de radigale i DR, hvor de ævler løs om at vi sagtens kan modtage flere indvandrere fra Syrien og Afrika)

 13. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det er simpelthen skammeligt at USA og Europa ikke for længst har sat massive landstyrker ind for at stoppe det fuldstændige vanvid som har foregået i Syrien og Irak i årevis. Vi kan da ikke bare blive ved med at se på ødelæggelsen af uvurderlige kulturskatte for hele menneskeheden( Nu er det Palmyra som står på Unescos verdensarvsliste, som bliver destrueret, kendt som sandets Venedig). Verdens stærkeste militærmagter står på sidelinjen imens de kan se at IS hærger, myrder og ødelægger alt på sin vej og sender millioner på flugt. Vi mangler som aldrig før stærke og kloge ledere som Churchill og Roosevelt.
  For det første skulle vi aldrig være gået ind i Irak.. Jeg glemmer aldrig den general i Saddam Husseins hær, som stod i udkanten af Bagdad og advarede om at Vestens angreb ville føre til borgerkrig og kaos i hele Mellemøsten. Han fik ret!
  For det andet skulle vi aldrig have støttet oprørerne imod Gadaffi, Assad og Mubarrak. Det hele er kun blevet endnu værre.

 14. Af Jan Petersen

  -

  AF FERDINAND EGIDIUS SANDER – 21. MAJ 2015 23:19

  Iøvrigt, er der kun én vinder i hele Mellemøsten-konflikten, og det er staten Israel. De kan leve i nogenlunde fred og og ro, så længe Irak, Syrien, Libyen og Ægypten smadrer sig selv indefra. Så er der Iran, men de har tilsyneladende allerede A-våben i lighed med Pakistan, så dem holder alle sig i behørig afstand fra.

  Men når og hvis, bevægelsen Islamisk Stat, får held til at blive store og mægtige og udgøre en reel trussel mod staten Israel, så vågner såvel USA som NATO op for at “beskytte Unescos verdensarvsliste”, INGEN TVIVL DEROM ….. griner !

 15. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt var den “legendariske” Osama Bin Laden måske ikke så dum endda. Iflg en artikel på DR-nyheder “Bin Ladens bogreol bød på konspirationsteorier og porno”.

  En af disse bøger var en bog, der beskylder George W. Bushs regering for at stå bag terrorangrebet på World Trade Center og Pentagon 11. september 2011; ‘The New Pearl Harbor: Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11’ af David Ray Griffith.

  Jeg mener, hvorfor skulle “hjernen” bag det “9/11-medie-stunt” dog sidde og læse om “konspirationsteorier”, når han selv vidste, at han styrede hele showet fra en bjerghule i Afghanistan?

  9/11 var iøvrigt indledningen til hele det total kaos i Mellemøsten, vi alle trækkes med idag!

  Men HVEM er de egentlige forbrydere/skyldige i det kaos?

 16. Af Frederik Egidius Sander

  -

  Der sker jo ingenting. Hvor er Obama, Merkel, Hollande og Cameron? Har de overhovedet udtalt sig på TV om situationens alvor?.. Krigen har stået på i årevis.. IS får større og større tilslutning og bliver ved med at vinde frem. ..Man kan da ikke vinde en krig ved kun at bombe fra luften.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Det er vel heller ikke så let at bekrige de krigere, man selv har skabt? ……. så falder hele den overordnede store plan vel fra hinanden …… !

 18. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det må være de svageste politiske ledere vi nogensinde har haft. Det kan være, at den svenske feministiske udenrigspolitik har slået igennem i alle vestlige lande!

 19. Af Jan Petersen

  -

  De politiske ledere er sgu IKKE svage. De HAR et mål, de kører efter, UANSET konsekvens for befolkningerne. Det ER befolkningerne, der ER svage …… når de blot tillader politiske fantaster at ødelægge samfund og kulturer totalt …… UANSET om det gælder Mellemøsten eller vor del af den Vestlige kultur ….. !

 20. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Og den anden dag kunne vi læse at der var mange terrorister blandt disse bådflygtninge og fattigdomsflygtninge som er ved at oversvømme Europa!! Stop galskaben og indvandringen!

 21. Af Jørgen F.

  -

  Frederik,

  Jeg har desværre en snigende fornemmelse af at Obama sidder alene i en kælder under det hvide hus og råber “Das War ein Befehl! – Der Angriff Steiner war ein Befehl”

  Mens den samlede US generalstab ser undrende til.

  Der er INGEN millitære eksperter , der har anbefalet den nuværende strategi i Irak. Chuck Hagel gik frivilligt da han heller ikke troede på den.

  Pænt beskrevet på WIKI:

  “Hagel was frustrated with the White House decision-making process, national security policy, and “excessive micromanagement” within the White House”

  “Micromanagement” betyder vel her at militæret reelt ikke længere har styringen og ansvaret for strategien og operationerne.

  Det er stærkt stærkt bekymrende.

 22. Af Kasper Støvring

  -

  Niels O.:

  Bare for god ordens skyld: Jeg skriver ikke for sitet Nationalisten. De har bragt mine artikler i fuld længde uden at få lov. Jeg har nu rettet henvendelse til dem.

 23. Af p jen

  -

  Det kan stærkt anbefales at læse under Henrik Day Poulsens seneste blog, specielt kl. 6.39 den 19. maj!! (hvorfor foretrækker DR at udsende danske sange i nyindspilninger hvor der synges i en vrængende stil der ødelægger melodierne….?)

 24. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Ferdinand Egidius Sander

  Med hvilken begrundelse skulle vi ofre så meget som én soldat for at forhindre shia i at slagte sunni og sunni i at slagte shia? Det er så absolut helt i vores interesse, at de gør det så længe vi kan holde kampene i Mellemøsten, da det forhindrer barbarerne i at kæmpe andre steder på kloden.

  Lad dem da bare ødelægge egne lande. Vi skal blot ikke hjælpe dem på fode igen, da det er imod vore sande interesser, som er at holde islam nede.

  Det er yderst beklageligt, at fortidsminderne bliver ødelagt, men det er stadig ikke én vestlig soldats liv værd at forsøge på at redde dem. De er gennemfotograferede etc. Det må fremtiden så beklageligvis nøjes med.

  Med den viden, vi har i dag er det klart, at vi ikke skulle være gået ind i Irak (eller rettere, vi skulle have afsluttet arbejdet i 1991). Den viden havde vi så beklageligvis ikke.

  At vi skulle have holdt os fra Libyen er der vist stor koncensus om i befolkningen. Det var politikerne, som var krigsgale.

  Det overordnede er, at det helt klart er i vores interesse, at muslimerne bekriger hinanden og ødelægger hinandens lande. Det gør dem svagere.

  Vi skal blot se at få lukket for deres vandring mod Europa. Ikke én af dem hører til i vor civiliserede del af verden!

  Kynisk, men sandt. Den eneste interesse, vi har i området er olien og at Rusland holder sig væk. Så længe den flyder frit og russerne forholder sig i ro, så pyt.

 25. Af Henrik Knage

  -

  ”Når IS ruller Netto- vognen hen over ørkenen”.

  Det svarer vel i store træk til, at De Radikale ruller et gigantisk bæltekøretøj af passivitet ud over den danske befolkning.

  De Radikale har lige holdt 110 års jubilæum, som et parti i dansk politik. De er stolte over, at de med forholdsvis få stemmer har præget Danmark op gennem tiden – hvilket er tragik – komisk, da der ikke er noget at være stolt over, da de har været landsforrædere siden 2. verdenskrig – hvor de allierede Danmark med Nazityskland, og siden arbejdet målrettet på at få danskerne til at holde op med hvad som helst – hvad der ser ud til at være lykkedes, også at arbejde.

  De Radikale er ”skabs” hvad som helst og det er svært at finde ud af hvor de ”springer” ud, og som hvad – også i spørgsmålet om terrorgruppen IS A/S der ser ud til at være den hidtil bedst organiserede og mest økonomisk velfunderede terrorgruppe til dato i historien.

  Det til trods breder partiet deres beskyttende vinger ud over Syrien – krigere på ”udflugt” og hilser dem velkomne når de vender hjem – som helte på kontanthjælp.

  Det er let at forstå, når Morten Østergård ligner en mellemting mellem en usoigneret ”mørkemand” i jakkesæt, og en nøgen rhesus – abe, flankeret af en pakistansk muslim der har været kirkeminister i Danmark.

  Det vil ikke undre mig, hvis den nuværende regering glider over i danmarkshistorien, som den mest handlingslammede, mest utroværdige og mest uduelige danske regering til dato.

 26. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels B. Larsen,

  Der afslørede du dig igen i din ufattelige arrogance og mangel på indsigt. Tænk at du forestiller dig, at vi bare kan lade dem dernede ødelægge sig selv og vores kulturarv! Du har sandsynligvis aldrig besøgt de steder, vi taler om, ej heller har du forstået, hvad vi har gjort siden krigen for at genoprette de ødelæggelser, vi–det europæiske menneske–tilføjede os selv. Vi bliver hver dag utroligt fattigere og–viser indlæg som dit–mere og mere forsimplede hvis ikke forråede. Derfor byggede vi de ødelagte byer og monumenter fra fortiden op igen for at modvirke vores identitetstab pga. den ødelagte kulturarv.

  Men hvis din horisont begrænses til kolonihaven Danmark, så er der nok ikke meget at gøre ved det. Forståelse for fortiden (vores, fordi f.eks. Palmyra er bygget i græsk-romersk stil, samtidigt med, at omgivelserne i ørkenen er så utroligt ‘orientalistiske’–dvs. præget af vort syn på Orienten) sætter vores egen identitet i perspektiv–kig engang på de usle, om end interessante, rester af vores egen fortid (nå ja, Egtvedpigen var altså sydtysker, selv om hun nok ikke vidste det), og se, hvad du finder ude i verden; men det er du nok ligeglad med i din egen selvtilfredshed.

  Og for at ‘glæde’ dig, så garanterer jeg, at så snart de er færdige dernede, så går vi ind igen med gigantiske hjælpepakker og begynder at genopbygge det ødelagte. Palmyra i nutiden bestod i hvert fald, som en ven inden for arkæologien plejer at sige, af temmelig meget Portlandcement.

  Men det er så naivt, at det skriger til himlen, at tro, at du kan begrænse ulykkerne til verden lige uden for din hoveddør. Skulle ISIS vinde, står Persien naturligvis, Tyrkiet, og specielt Europa næst på deres ønskeliste. På det punkt er de meget historiebevidste. Og derefter kan det gå helt galt, når/hvis Kina, Indien og andre lande blander sig..

  Ét punkt har du ret i: Angrebene på Irak. Gamle Bush, tidligere CIA-chef, vidste, hvad det handlede om. Derfor stoppede han Schwarzkopf. Han vidste, at brutale banditter som Saddam og Ghaddafi var nødvendige for at holde disse lande sammen. Desværre var sønnen for dum til at forstå, hvad det handlede om.

  Men som du fører dig frem, repræsenterer du virkelig ‘die dumme Dänen’.

 27. Af Jørgen F.

  -

  …jeg vil mene at en PNINF Bataljon+ ville kunne holde det vejkryds ved Palmyra.

  Men det har Obama så valgt ikke at gøre.

  Alle har vidst længe at Irak ville blive udgangspunktet for magtkampen mellem Iran og Saudi – og det kun var et spørgsmål om tid inden det hele eksploderede.

  Derfor var besættelsen af Irak også det rigtige at gøre. Problemet er, at man ikke , som i tilfældet Jugoslavien , opdelte landet efterfølgende.

  Der var et konsekvent og underligt pres, især fra liberalistisk side , om at holde Irak som en hel stat. På trods af at nationen var yderst splittet også før invasionen.

  Undskyldningerne dengang var at olierigdommene var ulige så fordelt, at man ikke kunne lave 2-3 bæredygtige stater.

  Men jeg er ikke i tvivl om at Tyrkiet spillede en afgørende rolle dengang – som nu under Syrienborgerkrigen. Det har hele tiden været tyrkerne, der har bremset for øget selvstyre til kurderne, og som har forhindret et stabilt/opdelt Irak.

  Vi står derfor- og har stået der i 15 år snart – i en situation hvor 3 stormagter i regionen udkæmper en sekteriskkrig igennem støtte til militser og terrorgrupperinger. Med Irak som den primære slagmark.

  Vores problem er flygtningestrømme, kriminalitet i forbindelse med finansiering, og spredningstendenser af volden blandt immigranter. Ødelæggelser at kulturrigdomme – udryddelser af etniske mindretal.

  Men Saddam havde været død og borte i dag – uanset 2003 krigen…. Og situationen prik den samme – specielt nu efter Obama har forladt landet.

 28. Af Martin Nielsen

  -

  Nu hvor enhver avis med respekt for sig selv skriver på forsiden, at “vores” kulturarv er i færd med at blive ødelagt, går jeg rundt med et stille håb om, at en eller anden modig redaktør en dag får den idé at spørge, hvordan det kan være, at folkene i de før så fremmelige egne af verden, siden sakkede dramatisk bagefter på så sølle vis, mens vi – der end ikke kan få lov til at beholde Egtvedpigen – forventes at tage mod flygtninge og klistre oldtidsminderne sammen igen?

  Man kan også med god grund spørge sig selv, hvorfor der blandt alle de angiveligt velintegrerede og højtuddannede herboende muslimer ikke er nogen, der interesserer sig for, at deres kulturarv bliver smadret og ranet fra museer for at blive solgt for usselt mammon? Hvorfor skriver de ikke læserbreve og optræder i medierne med opfordringer til fred?

  Ærligt og redeligt, Niels Peter Lemche fra gårdene i Gentofte, tror du virkelig, at vi kan redde de muslimske lande fra sig selv? Har vi ikke allerede hænderne fulde? Dine forfædre kom fra mange lande, mine fra nogle, og hvis Saxo havde ret, har vi i tusind år været blandt dem, der forsvarede dette lille frimærke, som du konstant håner og for længst har forladt for at købe dig noget stort og biligt.

  Jeg synes ikke, at Danmark er verdens navle, jeg har aldrig været typisk dansk, hvad det end måtte være, jeg har set smukkere landskaber og trives bedst med højt til loftet og udsyn. Men jeg er ikke så dum at jeg ikke har forstået, at nogen har skabt et velfungerende lille land ud af nogle karrige vilkår, der i århundreder ikke gav overskud til megen finkultur, og at der er grund til at være taknemmelig over, hvad de efterlod. Dertil kommer så den danske bøgeskov og strandene, efterårsstormene, de herligt vekslende årstider og maj måned med en overflod, som jeg ikke har oplevet tilsvarende andre steder, og som du ikke ser omkring dig i denne tid.

 29. Af Niels Peter Lemche

  -

  ak ja, Martin,

  Hvis det ikke havde været for amerikanerne, englænderne og russerne, havde der nok ikke været noget af det lille frimærke tilbage.

  Så meget for din historiske belæring.

 30. Af Jesper Høegh

  -

  De overordentlige ødelæggende galninge – er ustoppelige i deres Vanvid –
  om deres kulturarv lider overlast er mig inderligt ligegyldigt – når det foregår i eget regi !

  Vi bør sætter hårdt ind overfor ødelæggelserne der finder sted i Danmark –
  da galningene – sandsynligvis har aflæggere i Danmark der hærger i
  visse bydele – bekriger hinanden i vores Land – !

  Vore Kirker er blevet nedlagt af en indvandrer Inder – vores Kulturarv –
  hvem befatter sig med det!

  At der er Seværdigheder ude i den store Verden –
  men intet er skønnere end mit Fædreland Danmark.

 31. Af Henrik Knage

  -

  Planen er at stoppe dem midt i krydset, og den er jeg med på.

 32. Af Jørgen F.

  -

  Hørt i Berlin i foråret 40 .

  Ribbentrop: “Vi skal allernådigst bede om lov til at låne Ålborg lufthavn til en mellemlanding – under skyldig hensyntagen til vores ikke angrebspagt. ”

  P. Munch(R): “Tag os – indlem os – gør os til Tyskere – vi vil ikke længere småstaten!”

  Ribbentrop: “Undskyld De misforstår – vi ønsker en mellemlanding”

  P.Munch(R): “Før os ind i 1000 års riget – berig os med det tyske folks gener. Min datter skal hedde Zenia!”

  Rippentrop: “Skøre apparat – men så okay da.”

 33. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Lemche

  Jeg har nok rejst lige så meget i verden som du har. Jeg har erfaring fra Australien, USA, Saudi-Arabien og andre steder i Mellemøsten.

  Men jeg er ikke indstillet på at min søn, som har rette alder, skal sendes ned for at kæmpe og redde nogle stensøjler eller for den sags skyld nogle mennesker, som vi ikke har ansvar for. Uanset at jeg er særdeles historisk interesseret – og jeg har rent faktisk været i Palmyra.

  Jeg er enig med dig i, at vi burde have bibeholdt de gamle diktatorer. Folk dernede er for dumme til at kunne styre sig selv og er nødsaget til at have en hård og brutal hersker, hvis der skal være bare en smule orden.

  Vi skal blot ikke skabe den (og vi kan sikkert heller ikke, da vore politikere lider af det blålys at vi skal skabe demokrati, hvor det vil falde på absolut ufrugtbar grund – islam er totalt uforenelig med demokrati) – og forhåbentlig spilder vi ikke en masse ressourcer på at genopbygge, hvad de i øjeblikket smadrer.

  Og jeg holder fast i, at vi bør isolere såvel Mellemøsten som Afrika. Vi kan ikke løse deres problemer og vi har ikke råd til at overtage deres flygtende horder. Endsige lyst til at gøre det.

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels B. Larsen,

  Fint, bliv bare siddende i kolonihaven og vent på, at det hele eksplodere i skødet på dig. Så kommer din søn ikke til at kæmpe i ørkensandet; så kommer han til at kæmpe på stenbroen i København. Du vil ikke stoppe ødelæggelsen af verdensarven dernede, men vent så til de sprænger Amalienborg i luften.

  Du minder om alle de, der forsøgte at please Hitler i 30erne. Dengang var verden større, så hvad ragede det os, hvad der skete i Spanien? Bingo, og hvad kom der ud af det?

  Mht. din holdning til Mellemøsten–og for den sags skyld Afrika, så er det en kendt sag, som jeg har observeret mange gange hos mine studerende, at nogle afstødes af Mellemøsten og kommer aldrig tilbage, andre — som Lawrence — kan ikke få nok, fordi Mellemøsten er eksotisk og anderledes, og så stadig en del af vor egen forhistorie.

  Men som sagt, nyd din kaffe–jeg håber ikke, at den kommer fra Afrika.

 35. Af Martin Nielsen

  -

  Et indlæg i filteret.

  Der er ikke sammenhæng i tankegangene i dine indlæg, Lemche. Når folk skriver om deres frygt for fremtidens Danmark, håner du dem. Og du håner dem også, hvis de ikke vil blande sig i Mellemøstens og Afrikas krige. Du fabler endda om, at Amalienborg sprænges i luften. Det er muligvis dit opholdssted, der gør dig til en angst og vred Knausgaard-svensker.

 36. Af Hans Hansen

  -

  Jan P

  “De politiske ledere er sgu IKKE svage. med videre …”

  Ja det kan man godt sige. Problemt er blot, at når stærk elitær politisk stædighed er dagsorden, så bliver den til svaghed. De beslutninger man tager bliver underlagt hvad man som politiker ikke forstår. Befolkningen har ikke mange andre muligheder end at gøre sin stemme gældende den ene gang hvert fjerde år, men den er på politikernes præmisser.

  Nu er befolkningens tillid til politikerne faldet til den laveste nogen sinde. På 4 år er den faldet fra 65% til 25%. Jeg forstår du vil indvende at befolkningen bare kunne lade være med at stemme som konsekvens, eller noget lignende, for at demonstrere/tvinge politikerne til at tage befolkningen politisk/demokratisk alvorligt. Jeg tror man skal se spørgsmålet underlagt en længere tidslinje, hvor det repræsentative begrænsede demokrati er en udvikling på vej mod egentligt folkestyre. Jeg er enig i at den nuværende styreform er demokratisk primitiv. Der er blot intet der tyder på, at man over tid kan uddanne en befolkning stadig bedre, og så forvente det ikke ender med de forlanger direkte indflydelse på beslutningsprocessen.

 37. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Lemche

  Hvis der er noget, jeg ikke gør – så er det at forsøge på at please nogensomhelst. Så skulle jeg nok have en mere krybende indstilling til en del ting og mennesker.

  Jeg er nationalist og jeg er realist. Jeg ved, hvornår det kan betale sig at kæmpe – og det kan det ikke i Mellemøsten. Menneskene dernede er vore fjender, har været det i 1400 år og er det sandsynligvis de næste 1400 år – med mindre de kaster den islamiske svøbe fra sig, hvad ikke meget tyder på. Og gør de ikke det, kan man ikke forvente fornuft fra dem.

  Og jeg indrømmer gerne, at jeg er bedøvende ligeglad med deres skæbne, når de opfører sig, som de gør med evindelige krige og et indgroet had til hverandre på grund af en 1300 år gammel strid om, hvem der burde have været kalif. Idioter alle til hobe at gå op i noget så inderligt ligegyldigt. Men dem om det. De skal bare ikke komme flæbende til mig.

  Men når de kan kriges over noget så inderligt ligegyldigt, så er trangen til at hjælpe totalt borte. Og så er det fint at nøjes med at drysse lidt sprængstoffer ud over området fra 12 km højde. 🙁

  Afrika har modtaget tusindvis af milliarder fra Vesten gennem 60 år – og området er nøjagtig lige så forsumpet, som det var før hjælpen. Det har været en ulykke for området at blive afkolonialiseret – that’¨s the goddam truth, selvom den er politisk ukorrekt. Alt hvad det har medført er børnefødsler, krige, diktatorer og brutalitet. Sydafrika, som var et velordnet, omend særdeles racistisk sted, er efter Apartheid blevet verdens mest kriminelle land. Sydrhodesia, nu Zimbabwe, som var korneksporterende, kan under slynglen Mugabe end ikke brødføde egen befolkning.

  Nok er Mellemøsten et eksotisk sted med dets bazarer og små kringlede veje i byerne og de “storslåede” ørkenlandskaber. Det er samtidig et særdeles uhumsk og ildelugtende sted mange steder. Må jeg eksempelvis anbefale Damman/Dhahran/Al Khubar i Saudi. Stanken er ubeskrivelig. Støjen fra moskeerne et helvede 5 gange om dagen. Ufriheden så trykkende at man kan tage og føle på den. Frygten blandt folk lammende. Ugideligheden ødelæggende for alt initiativ – bortset fra bedekransekrammeriet.

  Du er velkommen til Mellemøsten. Men hold mig udenfor alt, hvad det indebærer! Jeg holder af civilisationen – og jeg er ikke indstillet på at lade horder af folk dernedefra ødelægge den i Europa!

 38. Af Seker Gün

  -

  Knausgaard er fra Norge og kalder i “Min Kamp” Sverige for et “forpulet fisseland”.

 39. Af Niels Peter Lemche

  -

  Martin Nielsen,

  Som jeg skrev til Niels B. Larsen,

  Bliv bare siddende og nyd din kaffe i kolonihaven. Du kan jo joine ham. Jeg påpeger blot, at det er en gammel sandhed, at det er bedre at kæmpe i fjendens land end i dit eget. Ret mig i den antagelse. I jamrer og hyler over indvandringen og især faren for at islamister kommer hertil. Jo, det er der ingen tvivl om, at der gør. Men hvad vil I gøre ved det? Ingen verdens ting, men fortsætte med at drikke kaffe. Og lave kandestøberier. Det er så let, fordi I intet ansvar har. Så fortsæt med at drikke kaffe og rakke ned på alt og alle, fordi verden ikke er, som I gerne vil have den til at være.

  Fred i vor tid!

 40. Af Hans Hansen

  -

  “Jeg er enig med dig i, at vi burde have bibeholdt de gamle diktatorer. Folk dernede er for dumme til at kunne styre sig selv og er nødsaget til at have en hård og brutal hersker, hvis der skal være bare en smule orden.”

  Det er jeg også enig i, desværre må jeg sige, men det er ikke desto mindre sandheden. Mellemøstens udvikling mod demokrati er på “spædbarns” stadiet, hvis man overhovedet kan tale om den endnu er født. Man kan ikke trække viljen til demokrati ned over hovedet på antidemokrater over natten, med mindre man handler som man gjorde i Japan og Tyskland. DVS med metoder der bogstaveligt bomber dem tilbage til stenalderen, for så bagefter at bygge dem op. Det betyder blandt andet drab på enorme mængder af uskyldige. Det er ikke acceptabelt, og under alle omstændigheder sidste løsning.

  Noget andet er at det totalt inacceptabelt at man tillader antidemokratisk indvandring.

 41. Af Martin Nielsen

  -

  Gør han. 🙂

  Ja, der er noget umådeholdent norsk over Knausgaard, men han har jo boet i Sverige i mange år. Det sidste nye fra Norge er i øvrigt, at erhvervslivet er blevet inficeret med en helt ny type korruption og mafiavirksomhed, så det er vi nok også.

  Og så er der den helt uimodståelige udtalelse fra Abbas, der giver pal-araberne fingeren, når de er på flugt fra Syrien og ønsker at komme til Vestbredden.

 42. Af Martin Nielsen

  -

  Du ved da ikke, hvad jeg foretager mig, Lemche. De seneste dage har faktisk igen været ret oprivendeog involveret store bunker papirer og skruppelløse advokater. Nu har jeg taget mig et lille frikvarter før pinsen og er på vej til en tidlig drink.

  Nogen kolonihave har jeg aldrig haft, men i min barndom besøgte jeg noflw gange en kær gammel dame, som det var gået dårligt, og som forsøgte at få pengene til at række vha. en kolonihave. Hun lavede kaffe over en petroleumsprimus, og i haven var der masser af lige rækker med grøntsager og især kartofler til vinteren. Jeg tænker altid på hende, når der bælges ærter, og jeg er i nærheden af petroleum. Der er ingen grund til at gøre grin med småfolks kolonihaver, og det er ingen betingelse, at man skal være dum for at få dem. Den tidligere biskop i Helsingør stod denne kære dame meget nær og holdt begravelsestalen over hende, så at ikke et øje var tørt i en fuld kirke. En tidligere biskop i Roskilde var i flere år forelsket i hendes niece. (dette er kun en luns til dit snobberi)

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  i håb om, at dette kommer igennem anden gang:

  Martin Hansen,

  Ingen grin med kolonihaven, men du ved godt, hvordan udtrykkes bruges her. Jeg kunne også have skrevet andedam (eller måske endda Korsbæk). Det er dog vanskeligere at drikke kaffe i en andedam.

  Jeg kendte biskop Johannes Johansen udmærket fra mine år i Helsingør. Mht. biskoppen i Roskilde, gad jeg vide hvem, da jeg har kendt de sidste to fhv. og har rejst med en af dem flere gange i Mellemøsten og Tyrkiet.

  Så meget for det. Og så tilbage til sagen:

  ISIS har nu kontrol med mere end halvdelen af Syrien. Næste stop Damaskus? Der er udmærkede veje fra Palmyra til Damaskus; men hvornår tror du, at de stopper? De er–modsat den unge generation i Europa–særdeles velorienteret mht. deres historie og ved givetvis, hvordan Islam bredte sig som en steppebrand i de første hundrede år efter Muhammad.

 44. Af Niels Peter Lemche

  -

  men så da tredje gang …
  Martin Hansen,

  Ingen grin med kolonihaven, men du ved godt, hvordan udtrykkes bruges her. Jeg kunne også have skrevet andedam (eller måske endda Korsbæk). Det er dog vanskeligere at drikke kaffe i en andedam.

  Jeg kendte biskop Johannes Johansen udmærket fra mine år i Helsingør. Mht. biskoppen i Roskilde, gad jeg vide hvem, da jeg har kendt de sidste to fhv. og har rejst med en af dem flere gange i Mellemøsten og Tyrkiet.

  Så meget for det. Og så tilbage til sagen:

  ISIS har nu kontrol med mere end halvdelen af Syrien. Næste stop Damaskus? Der er udmærkede veje fra Palmyra til Damaskus; men hvornår tror du, at de stopper? De er–modsat den unge generation i Europa–særdeles velorienteret mht. deres historie og ved givetvis, hvordan Islam bredte sig som en steppebrand i de første hundrede år efter Muhammad.

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  OK, Martin N, jeg får ikke mere igennem filtret i dag–øjensynligt.

 46. Af Hans Hansen

  -

  Niels P L

  Der er fuldstændig “ged” i Berlingerne’s blokfilter 😉

 47. Af Søren Sørensen

  -

  Indlæg i filteret til slægtsgård navnet lemche også kendt som emeritus i bibel vrøvl?

  Venstre bønderne ved roeret ville uden tvivl smadre alt fornuft mht håndtering af krisen i Syrien.
  Fornyeligt kom det frem at saudi Arabien har hemmeligt givet 16 milliarder dollars til Israel i år. Jeg er ikke forundret sa de 2 har samme politik og det eneste der skiller er religiøs ævl.

 48. Af Niels O

  -

  @Kasper Støvring – 22. maj 2015 8:23

  Det glæder mig at høre :o)

 49. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  Niels O: Du beskriver nationalisme som “brovtende hadefuld”. Det er et fantastisk rammende udtryk – tak for denne sprogfornyelse 🙂

 50. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Man kan vel efterhånden godt sige, at Nørrebro er blevet muslimsk territorium, hvor danskerne er kommet i mindretal og muslimsk lov gælder. Der har lige været en episode, hvor en ung Syrienkriger blev skudt på åben gade på Nørrebro, hvorefter flere biler kørte vildt rundt og skød på hinanden inden den kørte frontalt ind i en pizzeria. Det var kun et held, at tilfældige ikke blev ramt. Vi må se i øjnene, at det kommer til at ske i flere og flere bydele hvor muslimerne bliver den dominerende befolkningsgruppe. De tager deres konflikter fra Mellemøsten med til Europa, hvor de fortsætter. Politiet tør jo ikke engang at bevæge sig ind i de områder med mindre de er mange nok og svært bevæbnet.
  Jeg så for nylig en udsendelse i TV fra et sted i Libanon, hvor børn allerede fra 5 årsalderen bliver oplært i at skyde med kalashnikov maskingeværer og slå ihjel.

Kommentarer er lukket.