Pressen og Lars Løkke

Af Kasper Støvring 78

 

Hvad er det for noget med pressen og Lars Løkke? Da Lars Løkke citerede direktøren for Panorama – der havde udtalt sig om en medarbejder, der foretrak at leve af kontanthjælp, fordi det ikke kunne betale sig at arbejde – blev Løkke i den grad beklikket af både presse, 3F og statsministeren. At Lars Løkke har citeret direktøren korrekt, og at andre direktører bekræfter problemet, synes ikke at afficere pressen og vennerne i 3F.

 

Eksemplet er langt fra enestående. Vi kender historien om bilagssagerne. Socialdemokratiets annoncekampagne, den såkaldte bilagskampagne, trækker dygtigt på Lars Løkkes personsager. Eller som det hedder i Politiken i dag: Løkke fremstår som det, liberale mennesker hader sosserne for: En pamper.

 

Vælgermålinger viser da også, at bilagssagerne har belastet Lars Løkke. Venstres formand lever over evne for andres penge, han er ikke til at stole på, osv. Mange gange har man da også på Ekstra Bladets spisesedler – her er betegnelsen velvalgt – læst overskrifter i stil med ”Vinen flød i stride strømme på Løkkes flyrejser”.

 

Den slags billeder hensætter straks læseren til antikkens ædle storhed, et bakkanal eller et guddommeligt ædeorgie. Man ser for sig Lars Løkke og venner sidde til højsæde ved et skinnende madbord, hvor de langer godt til de herlige retter. Sprødt brød i store kurve, lækkert vin i fyldte kander og godt med sul i vældige fade bæres ind, imens der drikkes lystigt af prægtige guldpokaler, som fyldes af villige mundskænke i samme øjeblik, de tømmes. Og det sker hyppigt.

 

Men ak, vi ved jo godt, at Løkke som alle andre har siddet med skrøbeligt service af den slags, der knækker, når man stikker til maden, at han har spist lunken mad, opvarmet i mikroovn og pakket ind i cellofan, imens en fortravlet stewardesse har serveret et enkelt glas billig vin i et tarveligt plastikkrus. Gilderne i statsministeriet er heller ikke værd at skrive hjem om, hvis man da holder sig fra de frapperende billeder. ”Ved to nytårskure for personalet, hvor der i alt deltog 145 mennesker, er der serveret 17 flasker champagne (0,7 genstand pr. pers.)”, som Løkke selv har meddelt.

 

Til gengæld må man rose pressen for evnen til at opløfte ordinære måltider til gudestatus – og i samme ombæring hive lille Lars ned på jorden, hvor han kan gøres til genstand for hellig forargelse. For det er præcist meningen med behandlingen af Løkke. Imens kan statsministeren sole sig i pressens lys, som da hun i går besøgte det nye Carlsberg-bryggeri. Den røde journaliststand holder nemlig med henrivende Helle, og det er let at slippe godt fra manipulation, når man ikke i forvejen døjer med lav troværdighed, som Christopher Arzrouni skriver i dagens Børsen.

 

78 kommentarer RSS

 1. Af P Christensen

  -

  Vi må have redefineret partifarverne.
  Rød er død.
  Venstrefløjen gør i dag intet for lønmodtagerne/arbejderne.
  Tværtimod, i sine bestræbelser på at behage alle indvandrere mest muligt.

 2. Af poul boie pedersen

  -

  John Hansen, Erik Larsen
  “Alle ved at journalister i over 80% er tilhængere af enten EL, S, SF samt R.”

  Jamen ved alle det?
  I den undersøgelse der henvises til, er der kun undersøgt blandt et udpluk af medlemmer af norsk journalistforbund. Andre må derfor forklare, hvor danske og svenske tal kommer fra. I disse norske tal ser tilslutningen til norske partier sådan ud

  Journalister Borgerne
  rødt 5% 1%
  SV 11% 4%
  Ap 43% 32%
  Rød blok 59% 37%

  Centerpart 3% 3%
  Vestre 11% 6%
  KrF 3% 5%
  Højre 10% 15%
  Frm.part. 1% 6%
  Miljøpartiet
  de grønne 13% 3%
  Andre 0% 2%
  blå blok 41% 40%

  Ikke sikker 0% 23%

  Det vil sige, at blandt befolkningen var 37% røde mod journalisterne med 57%
  Og 41% blå mod journalisterne med 40%
  og 23% blanke mod journalist. med 0%

  Men korrigeres disse tal for blanke, stemte blandt befolkningen, der afgav stemme
  48% rødt mod journalister 57%, og 52 % blå mod journalister 40%.

  Den samlede forskydning mellem befolkning og journalister er jo således væsentligt mere forståelig end det anførte, og kan forklares indenfor udsvinget mellem land og by, idet journalister i langt højere grad end befolkningen hører til den metroseksuelle minoritet.

  Når det er sagt, er det nok i tillæg værd at bemærke, at det ikke er journalister, der udgiver aviser, men deres redaktioner med det ståsted, som mediet tilslutter sig. Derfor er den langt dominerende borgerlige presseandel ikke anfægtet af den viste undersøgelse.

 3. Af poul boie pedersen

  -

  John Hansen – 30. maj 2015 12:10
  Jeg har gennemgået dit henviste materiale og svaret med et indlæg, der ikke har passeret gennem filteret. Dertil har jeg føjet, at det er avisens linie, der definerer journalistikken og ikke tilfældige journalisters personlige holdninger, og derfor står mit synspunkt ovenfor til troende.
  Jesper Høeg.
  Står man med skyklapper og røde linser på, helt ude i kulissen til højre, er alt jo rødt.

 4. Af Henning Svendsen

  -

  Ja denne Løkke får så hatten passer han er under opsyn døgnet rundt og det er vel også kun et spørgsmål om tid før han igen må krybe til alteret.
  Så var Anders Fogh helt anderledes og han ville selvfølgelig for længst have besøgt “den korte avis” og sagt “goddag i stuen” ja denne Fogh havde frie tøjler og slap godt fra alt-vi vidste han var lemfældig med sandheden men selv den Røde presse måtte overgive sig
  Anderledes med Løkke!-da Mike Tyson besøgte København var han ikke for fin til at købe sin habit hos “Store Robert” og ligne en million men en skide gnom fra Bøhlandet er ophøjet til Gud og svøber sit luksus legeme som en af dem fra DR der holder til på øverste etage-hvor man også flotter sig på andres regning.

 5. Af John Laursen

  -

  DR`s,TV2`s, Ekstra Bladets og B.T.s journalister`s personforfølgelse af Lars Løkke Rasmussen, viser jo tydeligt at de politiserer for deres eget politiske ståsted og deres eget ønske om at S-R skal danne regering og føre de seneste 4 års bevidstløse kaospolitik videre efter folketingsvalget d. 18 juni.
  Denne svinestreg viser tillige at journalist professionen med få hæderlige undtagelser er degenereret til useriøs politisering for egne personlige politiske ønsker om en S-R regering og S-R politik.
  Tidligere satte journalisterne en ære i at præsentere vælgerne for de opstillede partiers politik, hensigter og mål på en sober, upartisk måde, så vælgerne havde et så godt grundlag som muligt at træffe deres valg på – dette er ikke længere tilfældet.
  For ikke så forfærdelig længe siden blev en journalist og oplæser på DR, taget i at manipulere de nyheder han skulle oplæse for lytterne og seerne. Han blev fyret, for dette kunne selv DR ikke holde til. Det sidstnævnte understreger kun den journalistiske deroute på DR.

 6. Af Nis Andersen

  -

  @Henning Svendsen
  Du er godt klar over, at Lars Løkke Rasmussen fik sit tøj betalt af Venstre, ikke. Dette skyldtes som bekendt, at han, i modsætning til f.eks. Helle Thorning Schmidt, ikke fik et fast honorar af partiet til at dække udgifter af denne art. Eftersom jeg går ud fra, at de medlemmer af Venstre (og Socialdemokraterne) som har et problem med, at deres formænd får en eller anden form for kompensation for at påtage sig det pågældende hverv, har meldt sig ud af de respektive partier, har jeg svært ved at se, hvad det egentligt rager os andre. Nu kunne du jo så hævde, at partierne også modtager et offentligt tilskud, hvilket er fuldstændigt korrekt, og så vidt jeg husker, udgør statstilskuddet ca. 50 % af Venstres indtægter, mens medlemskontingenterne vel udgør 6-7 %. Det forholdsvis store statstilskud skyldes naturligvis, at Venstre er landets største parti, hvilket om noget kan tilskrives Lars Løkkes person, så jeg har personligt aldrig fundet det mærkeligt, at ledelsen i Venstre ønskede at påskønne hans indsats, når der nu ikke var tradition for et fast honorar.

 7. Af Monokultur » Hvem gider arbejde?

  -

  […] Støvring skrev på Berlingske Tidende at tilliden til Løkke Rasmussen er svækket. Pressen tegner et billede af beruset frås  og […]

 8. Af John Hansen

  -

  John Laursen 30 maj 2015 kl. 22:46

  Du har fuldkommen ret!

  Det er en kendsgerning af journalisterne stemmer rødt det viser alle meningsmålinger. At ni ud 10 journalistelever stemmer rødt er direkte skræmmende, men ikke overraskende.

  Poul Boe Pedersen

  Du er spild af tid!

 9. Af Finn Bjerrehave

  -

  Da Lars Løkke afløste den selvsikre AFR, blev det alle journalisters drøm, nemlig der kunne ikke stikkes en kniv i isbjerget AFR, og den bløde runde Dansker Lars Løkke, blev drømmen for vores journalister.
  Kun personligt, politiske sager er u-interessante, og udtryksformen: Der er ikke noget at komme efter, og stå fast, besad desværre kun AFR, og lavinen ruller videre.
  Al Helles skattefuskeri og mand uden Dansk skat, er fejet ind under gulvtæppet, og samarbejdspartneren Kommunisterne med de kønne piger, rager desværre ikke en journalist.
  Politik er krig.Finn Vig

 10. Af Jesper Høegh

  -

  Journalisterne på DR -TV2 – med ganske få undtagelser – lever trygt og godt
  med Selfie ved Roret – der kræves intet – diverse Bureauer leverer Nyhederne-pudses lidt af – Journalisterne bringer det i TV avisen – Ask farer
  rundt på Borgen – bringer lidt Rødt til Torvs – de indoktrinerede Seere –
  sluger det RÅT og USØDET – sætter sig godt til rette for nye oplevelser –
  Genudsendelser.

  Lige nu er alle Mand indkaldt for at bevare deres gode solide Røde Front.

  Deadline gør deres ypperste for at indkalde flere Røde til at bekræfte
  Selfiehæren!

  Senere kommer Detektor – der er sat til at kontrollere alt hvad blå blok
  fremkommer med!

 11. Af poul boie pedersen

  -

  Af John Hansen – 31. maj 2015 9:57

  “Poul Boe Pedersen

  Du er spild af tid!”

  Jeg bruger skam gerne min tid, når indholdet i øvrigt er i orden. Og det er jo kun, når man støder ind i debattører, der ynder den sport som strudsen at stikke hovedet i busken, når man støder ind i information man ikke kan lide, at den er spildt.

 12. Af Tommy schürer

  -

  Hvorfor fortæller journalisterne om deres egne metoder de får oplysninger på uanset om de er rigtige eller ikke: jeg har set flere gange hvordan journalisterne betaler penge under bordet på en bodega i København for oplysninger: men som dem der gav oplysningen til denne journalist sagde: dette er trods alt skattefrie penge: så gav journalisten dem nogle øl og gav dem penge under bordet. og da denne journalist gik sagde han til disse to oplyser her er mit telefonnummer og i er altid velkommen til at ringe til mig: ja der er mange røde journalister og de bevidst skjuler mange ting omkring HTS der også har haft sin mand med på rejser og andre ting: omkring Lars Løkke har han helt ret omkring denne person der sagde at det ikke kan betale sig at arbejde for 8000 Kr mere end kontanthjælpen: prøv at lave en efterberegning omkring dette: så Lars Løkke har ret så hjælper det ikke at HTS, fagforeningen og store dele af jer journalister forsøger at sige at dette ikke er rigtig hvad Lars Løkke siger: jeg har sendt en beregning til Berlingske så må vi se om de kommer frem med dette.

 13. Af Elise Johansen

  -

  Pressen og Helle Thornings mand efter skandalesagen hos Skat

  Hvorfor gik pressen ikke i flæsket på Skat i København, da Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, blev frikendt for skattebetaling til Danmark i 2010? 7 – 8 måneder tidligere besluttede Skat i Fredensborg, at en anden kvinde og hendes mand var skattepligtige i Danmark. Det skete efter en den gang 18 år gammel skatteregel, men Helle Thornings mand blev frikendt i en lignende sag ( sagerne var næsten identiske), og det skete på baggrund af en ændret praksis, som blev indgået mellem Skat i København og Skatteministeriet i forbindelse med denne pinlige frifindelse. Det har Skat efterfølgende benægtet ved flere lejligheder og det endda på skrift, og så må det jo være rigtigt. Det er der i hvert fald en del mennesker, der tror. Parolen synes at være: “Alt, hvad der udkommer fra Skat, er rigtigt”, men det behøver – som bekendt – på ingen måde at være tilfældet”. I dette tilfælde snarere tværtimod!

  Den ellers opmærksomme presse burde i det mindste have undret sig over følgende:
  01. Hvorfor offentliggjorde Helle Thorning ikke hele afgørelsen, som hun havde lovet?
  02. Hvorfor blev frikendelsen af Helle Thornings mand holdt hemmelig i godt 2 år?
  03. Af hvilken grund blev den 9 sider lange afgørelse omsider offentliggjort?
  04. Hvem var det, der havde rådet Helle Thorning og hendes mand til at tie?
  05. Hvad var det, der skulle skjules for offentligheden?
  06. Hvad var det helt præcist, der blev ændret af Skat og Skatteministeriet?
  07. Både Østre Landsret og Landsskatteretten henviste direkte til frifindelsen af Helle Thornings mand, da de frikendte og omstødte skattesagen vedr. ovennævnte ægtepar. De var ellers blevet idømt 21 måneders fængselsstraf for grov skatteunddragelse af 3,4 mio. kroner og en bøde på 6.6 mio. kroner.
  08. Hvordan kunne Skat komme afsted med at bilde offentligheden ind, at deres praksisændring skulle være foretaget på baggrund af skattesagen mod omtalte ægtepar, når ægteparrets skattesag blev besluttet efter en 18 år gammel skatteregel?
  09. Hvorfor skal vi tro på Skat, når de rent faktisk frikendte Helle Thornings mand på baggrund af deres ændrede praksis? Omtalte ægtepar blev jo først frikendt mere end 2 år senere!
  10. Hvem ændrede praksis? Kunne nogle iblandt være inhabile? Det var jo tilfældet, da Helle Thornings egen skattesag blev afgjort hos Skat i København i 2009 eller 2009!

 14. Af Christian K

  -

  Jeg kan se, at klynkemanualen er udleveret og brugt flittigt også herinde.

  Det er uden ære, at klynke så meget som I gør,……..Og yderst tvivlsomt om det skaffer nye stemmer.

  Hvem fanden gider, at være på hold med en flok klynkere, der står til, at smide en sikker sejr i skraldespanden.

  Specielt når selvsamme klynkere, har kørt x 100 personforfølgelse på statsministeren de sidste 4 år.

  Har I hørt statsministeren klynke?

  Gu har I ikke nikke nej.

 15. Af Elise Johansen

  -

  Naturligvis har statsministeren ikke klynket, Christian K. Hun er jo lykkedes med at rage til sig i stor stil på forskellige måder gennem de sidste mange år. Først gennem et uberettiget fradrag over 6 -9 år. Så var der mandens skattesag, som hun var stærkt involveret i – i hvert fald, da det begyndte at brænde på. Da skortede det ikke på kreativiteten i et eller flere forsøg på at undgå at bidrage til det danske samfund, som han i den grad var en del af “hver fredag til mandag morgen hele året rundt og i flere år”. Og endelig var der den private bil, som absolut skulle leases på tyske momsforhold. Næh, hun har såmænd ingen grund til at klynke!

 16. Af Jørn D.

  -

  Statsminister kandidat duel
  ja
  Poul Erik Skammelsen “ih hvor sku Du skamme dig” !
  når
  du prøver at stresse Løkke med afbrydelser og skåner Helle Thorning og tillader salgstaler !
  bestående
  af hysteriske angreb på venstre og Løkke med et selvforherligende “selfie” ego
  og
  et skønmaleri af egne resultater, der får en Jehovas vidne reklame, til at ligne Ragnarok
  ja
  Poul Erik Skammelsen er en rigtig rød radikal “guttermann” – hjælpe Helle det ka han !

  ironi.mus

 17. Af Jørn D.

  -

  Efter at Venstre på udemærket vis har præsenteret deres fornuftige “unge udspil”

  går medierne straks igang med at finde negative vinkler på udspillet
  idet
  de ved, at det ikke er hvad et udspil indeholder
  men
  hvad der bliver sagt om det !
  ja
  direkte citat fra JERSILD minus SPIN – Jersild, der er mester i praktiseret minusspin !
  og
  Statsministeren får udover mediernes hjælp i form af tid til salgstaler og Løkkehetz
  sikkert
  også sine spindoktorer til at videretænke sin Skousen politik
  efter
  deres politiske parole: “Vi matcher ethvert tilbud” !

  ironi.mus

 18. Af Jørn D.

  -

  Inklusion – en Aarhus historie – i det her inferno
  ja
  når jeg tænker, hvis jeg da ellers ka’ gør’ det i den her ballade

  Tak til Venstre for Venstres “unge udspil” – fem minutter i tolv

  ro på nu !

  ironi.mus

 19. Af Else mari Hansen

  -

  LLR er udsat for en uhørt hetz , alt, hvad han gør bliver fordrejet og forhånet, skønt han prøver på at forklare Venstres politik. Det var MÅSKE en fejl, at han rejste
  på 1. Klasse, men det var godkendt af regeringen. At han får noget tøj betalt af venstre er ganske rimeligt, han er i yderste forpost, og han må være velklædt
  Det er kun i Danmark en sådan smålighed kan forekomme, det er håndører i det store perspektiv.? Alle glemmer, at Thorning brugte sin mands personfradrag igennem en årrække ulovligt, havde det været en almindelig dødelig, havde vedkommende været sat bag lås og slå.. Desuden gjorde Thornimgfamilien alt for at undgå Kinnocks skattebetaling i Danmark. Havde alt dette foregået mellem skattebetalende danskere
  , havde der været en klar KRIMINEL.

 20. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Poul Erik Skammelsen var noget emsig og Helle var fra starten noget nervøs og kunne ikke takke hurtigt nok til Skammelsens velkomst, hvor Løkke Rasmussen beholdt fatningen og end ikke bad om at lade være med at blive afbrudt hele tiden af denne alt for emsige ellers udmærkede journalist! Pinligt.

  Men – Løkke Rasmusen var lidt for tilbagelænet, så man næsten ikke lagde mærke til hans også udmærkede udsagn.

  Ingen af dem vandt egentlig el overbevisende, så .. ja, jeg ved det ikke, og vi kom slet ikke ind på landet som helhed og vores værdier. Det skal nok komme siden i valgkampen – og ligedan mere forholdet til de erhvervsdrivende i alle størrelser.

  Og – vi står med to kandidater, som ikke ret mange ønskede for et par år siden. Det spiller også ind, selv om Helle Thorning er en del erfaringer rigere – men Lars Løkke er nok den dygtigste og mest vidende og erfarne politiker stadigvæk. Det kan ingen tage fra ham – men han skal turde komme mere frem i skoene. Han kan stadig være ydmyg – men vise, hvad han egentlig duer til politisk, hvis de borgerlige skal vinde valget med ham som statsminister.

 21. Af Jørn D.

  -

  Panorama sagen – sig mig tager HTS nu panorama selfies ?
  når
  Helle Thorning Schmidt hysterisk råber: “Der er gået Panorama i den”

  er det måske for at få alle med i “selfies billedet”
  eller
  er det måske fordi hendes rådgivere ikke har fortalt hende
  at
  Panorama sagen blev klappet A efter 1 dag
  da
  Direktøren for det hele i Panorama verificerede Lars Løkkes eksempel
  men
  HTS er måske “undskyldt”, da det tog 71 dage at blive ajour ang. Synagoge beskyttelsen

  efterfølgende var det måske en ide , at Lars løkke tog “fløjshandskerne” A
  og
  hver gang Thorning turnerer med “der er gået Panorama i den” eller anden hetz

  anførte at det er klart, at Thorning ikke er ajour
  når
  HTS ser ud til at være op til 71 dage bagud !
  og
  selv tolererer, at “nødløgnen” blev indført selv i Justitsministeriet !
  samt
  Hvor troværdige er socialdemokratiske løfter egentlig
  når
  de røde sidst lovede 3000 flere pædagoger

  kom der 3000 mindre pædagoger dvs. 6000 mindre end lovet !!!

  hvorfor skulle danskerne nu tro på dem nu, når de igen lover 3000 flere pædagoger ?
  ja
  Ved ethvert Venstre forslag anvendes samme taktik
  enten
  anvender de deres “Skousen taktik” – “Vi matcher ethvert tilbud”
  eller
  sværger at de kan se, at der er problemer og derfor overvåger situationen !
  ja
  observationer hvor intet er for småt og intet er for stort
  eller
  der er afsat penge til problemet – til betaling i næste valgperiode
  men
  resultatet er at intet bliver gjort !
  ja
  de socialdemokrater de socialdemokrater de lover og lover
  ja
  det skal jeg da også lige love for

  ironi.mus

 22. Af Jørn D.

  -

  Detektor bestod ikke selv Detektor testen ang. Helle og Løkke tal
  men
  afslørede sig som en del af de rødes valgmaskine, der arbejder for
  at
  S vinder og R bevarer magten til at fortsætte imod “multi kulti koster kassen kaos”
  oplægget
  HTS som sædvanligt aldrig argumenterende, men hysterisk febrilsk postulerende
  HTS råbte:
  “Det er da ingen der tror på” ( 700 af 20.700 – Løkke’s tal ) !
  der
  var en afslørende korigering af den socialdemokratiske kampagne påstand:
  “der er skabt 4000 NYE jobs” – – ordet NYE er her vigtigt !
  ja
  venstre’s modkampagne korrigerede S påståede 4000 Nye jobs til kun 20.700 fuldtidsjob
  og
  heraf er kun 700 gået til danskere og de 20.000 jobs gået til udlændinge !
  for
  hvis man medregner “alt der bevæger sig på arbejdsmarkedet”
  så kunne man jo påstå, at have skabt 550.000 jobs !
  ja
  Lars Løkke fortalte så, at det var tal fra DA og Danmarks statistik
  men
  det umotiverede hysteriske udfald, var jo for at kunne råbe:
  “Så gik der vist Panorama i den” – kodeordet til planlagt Løkkehetz netkampagne !
  og
  ikke som man skulle tro et oplæg til en panorama selfie
  tilbage til Detektor
  Nydelig mand, der viste sig, at være ligeså partisk, som SKAT var overfor HTS
  idet
  enhver kunne regne ud, at 20.700 NYE jobs minus 20.000 nye udlændinge jobs
  jo
  gav en rest på 700 NYE jobs til danskere ! ( ikke nye i gamle jobs )
  men
  der blev “ævlet” noget om usammenlignelige æbler og pærer
  og
  konkluderede, at det kunne være mindre eller flere
  men “glemte”
  at det i hvert tilfælde ikke kunne være 40.000 NYE fuldtids stillinger
  og
  prøvede desuden, at sløre lidt mere med påstanden:
  Når for eksempel en person går på pension eller får job i udlandet,
  bliver denne erstattet af en ny medarbejder, uden der i statistikken
  kommer flere stillinger.
  men
  halløj bliver der herved skabt NYE arbejdspladser/stillinger ???
  for
  så kan vi alle jo gå på pension og skaffe 2.5 mio “NYE” stillinger !
  som
  de 40.000 NYE jobs som socialdemokratiet påstår, at de har skabt !

  det var vist kun 700 NYE jobs til danskere !
  og
  så røg røde Helle forøvrigt op i det røde felt, da Løkke fortalte
  at
  ifølge Dansk Arbejdsgiverforening DA er, der i virkeligheden
  7.500 færre danskere i arbejde !
  ja
  Hvem tror nu på noget som Detektor eller HTS hysterisk påstår ?

  ironi.mus

 23. Af Elise Johansen

  -

  Else Marie Hansen, 1. juni, kl. 13:36

  Du har fuldstændig ret, Else Marie. Helle Thorning-Schmidt er meget værre end Lars Løkke, men det ved mange socialdemokratiske vælgere åbenbart ikke. Havde de vist det før valget i 2011, var endnu flere socialdemokrater faldet fra allerede den gang.

  Hendes først kendte ulovlighed blev, som du meget rigtigt anfører, begået over en årrække. Det drejede sig om et ulovligt eller flere ulovlige skattefradrag, som retteligt tilhørte hendes engelske mand, men da han ikke bidrog skattemæssigt til den danske stat, kunne han naturligvis ikke være berettiget nogen former for fradrag. Altså var det uberettigede fradrag Helle Thorning-Schmidt ragede til sig på bekostning af den danske stat, og ansvaret var naturligvis hendes, idet enhver skatteyder i dette land er forpligtet til at indgive oplysninger om ændringer i indkomst- og fradragsforhold – år for år. Det gælder for os, og det gælder naturligvis også for hende. Provenuet på omkring 150.000 kroner fik hun angiveligt lov til at beholde, og det er unægtelig absurd, men forklaringen kender den tidligere skattedirektør for Skat i København alt for godt. Han er partikammerat med Helle Thorning-Schmidt.

  Den næste ulovlighed blev begået, som du også anfører, i forbindelse med Thorningfamiliens forsøg på at undgå, at manden kom til at betale skat i Danmark. Der blev løjet om mandens tilstedeværelse i Danmark, da Skat i København fandt ud af, at manden faktisk var skattepligtig her og havde været det i længere tid. Sagen var den, at Helle Thorning-Schmidt af flere gange havde udtalt, at manden var hjemme hos familien på Østerbro i København “hver weekend fra torsdag eller fredag til mandag morgen – hele året rundt rundt”. Det blev bl.a. oplyst til Justitsministeriet Civilkontor i en eller anden sammenhæng, og denne myndighed modtog også oplysning om, at det havde stået på i flere år. Senere viste det sig, at Skat i København fik modsatrettede oplysninger. Altså stak hun Skat en løgn. Det er vist ikke lovligt, vel?

  Af en eller anden grund fik Thorning/Kinnock-familien en meget pinlig særbehandling, da der skulle træffes en endelig afgørelse om, hvorvidt manden var skattepligtig i Danmark. Det skete i efteråret 2010. Forinden havde Skat i Fredensborg besluttet, at en familie med en lignende sag var skattepligtig her. Det var der forsåvidt ikke noget mærkeligt i, idet familiens skattesag var blevet afgjort efter den tids gældende skatteregler. Reglerne var på det tidspunkt 18 år gamle, men de regler kunne åbenbart ikke bruges til Thorning/Kinnockfamilien, og det kan jo undre. De to sager viste sig senere at være så godt som identiske. Alligevel valgte Skat i København i samråd med Skatteministeriet at ændre på gældende praksis på den slags sager, men hvad værre var. Det skulle for alt i verden holdes hemmeligt, og det blev det i godt 2 år, og bemærk venligst: Det var faktisk ulovligt!

  På denne groteske baggrund blev Fredensborgfamilien holdt på pinebænken i mere end 2 år. De nåede at blive idømt en hård fængselsstraf for grov skatteunddragelse og et bødeforlæg på 6,6 mio. kroner, men da ovennævnte praksisændring hos Skat endelig blev offentliggjort, og det var altså efter godt 2 år, blev dommene i henholdsvis Østre Landsret og Landsskatteretten trukket tilbage. De blev omstødt med direkte henvisning til den praksisændring, Skat i København og Skatteministeriet havde foretaget 2 år tidligere, forud for frifindelsen af Helle Thorning-Schmidts mand, og naturligvis blev Fredensborgfamilien pure frikendt.

  Ja, vist var og er det en pinlig sag, så man kan kun undre sig over, at ingen har fundet anledning til at kræve en nærmere undersøgelse af denne. Hvorfor skulle eks. Helle-Thorning-Schmidt og hendes mand have en særbehandling 7 måneder efter Fredensborg-familien? Hvem sad i det udvalg, der tog beslutning om praksisændringen? Hvorfor skulle praksisændringen holdes hemmelig? Var hemmeligholdelsen lovmedholdelig? Hvilke konsekvenser burde det have fået for de involverede embedsmænd/-kvinder? Osv., osv.

 24. Af Tommy Schürer

  -

  Ja tænk sig: vi er nu tilbage som i valget 2011: dengang lovede HTS også en masse ting som ikke blev holdt og det samme vil ske denne gang bla. takket være hjælpen fra journalister: man gør Lars løkkes sande ord til usandheder: Thornings usandheder gør man til sandheder igen med hjælp fra pressen: dersom damen igen vinder valget så vil hun igen blæse danskerne et stykke: man må også sige at Danskerne der har stemt på damen så ikke skal pive dersom damen ikke holder ord: ja dette bliver hårde tider for folkepensionisten: næsten ingen stigning i pensionen men til gengæld vil trækprocenten igen stige som i år: dertil stiger afgifterne igen kraftig som i år: kig bla: på licensen , vægtafgiften og andre ting ligeledes vil ejendomsskatterne stige og mange andre ting: går man tillbage de sidste år har denne regering udhulet pensionistens købekraft: jeg er selv på folkepension får ingen ældrecheck eller andre tilskud netop fordi jeg har sparet lidt op og jeg synes at når man sparer op til alderdommen så bliver man straffet: jeg tror at befolkningen bliver delt i to lejre og ligeledes vil journalisterne blive dømt for ikke at være upartisk : men man må også sige at de har gået meget let hen over Thorning men til gengæld har Journalisterne gået hårdt til Lars Løkke og selv om han har ret har pressen betvivlet han ord: hvad har Thorning kommet med vedr. reel politik jo damen nærmest angriber Lars Løkke på sin uvidenhed: prøv at tage Thorning ind og gi hende et stykke kridt og lade hende lave en økonomisk og budgetberegning fjernsynet og lad os set hvad damen kan finde ud af: jeg tror direkte at hun vil falde til jorden: ligeledes er damen meget uhøflig hun lader ikke folk tale færdig før hun begynder at blande her burde TV værten stoppe hende og lade dem der har ordet tale færdig: ja man kunne blive ved men uanset så holder journalisterne hånden over hende.

 25. Af Th. Elizabeth Amalie Valdemar Høyer

  -

  Pressen og Lars Løkke Rasmussen,

  OM VOLDSOMME ÆRESKRÆNKELSER og brud på privatlivets fred!

  Jeg spørger – hvad siger historien – om pressen?

  I år 1999 – 2001, overværede jeg Danmarks radio udvikling, som kørte et IT forløb der var parallelt med reklamer kanaler og dermed hamrende ULOVLIGT.

  Dette skete på IT blogsystem under DR Danmarks radio hjemmeside.

  Ingen greb ind overfor DR og da jeg senere ringede til Kulturministeriet, som har del af ansvar for DR, sagde Kulturministeriet – at de var vandt til DR ulovligheder, men ikke længere greb ind.

  I år 1999 – 2001, gik DR journalister fra P3 og P4 natradio, ud på en slags blogger chat og udlagde meget meget grove seksuelle interesser om at anvende asiatiske kvinder som seksuelle retninger.

  Privatlivets fred blev direkte brudt af DR værterne i IT blog systemet som chattede med brugere om emnet. Et emne som DR udlagde.

  Det var – lige på kanten af – brud på menneskerettigheder, om at handle med mennesker.
  RUFFERI!

  Igennem ½ år, gik DR IT blog system med disse tanker i et forum.

  Hver nat kunne man høre om blufærdighedskrænkelser, æreskrænkelser og misbrug mod kvinders rettigheder. Heri særligt asiatiske kvinder, som DR Journalister udlagde.

  Sagen har aldrig været anmeldt af nogen og der er ikke sket nogen konsekvens mod DR.

  Men….!, formentlig blev hele DR fyrret og i hvert fald tror jeg personligt, at man fik nok og derfor flyttede DR til Ørestaden.

  Det er sådan, det hænger sammen, om pressen!

  Det er min vurdering.

  ———————————–

  I år 1999, hvor jeg gik fra VU Venstre Ungdom til Venstre parti og boede i Nordsjælland, havde vi borgerlige en kamp som en skrue uden ende, med pressen.

  De nødstedte og syge, herunder særligt psykisk syge, jamrede efter hjælp til pressen.
  MEN INTET SKETE!
  Og pressen hængte disse nødstedte borgere ud i æteren, dag ud og dag ind.

  Det var en frygtelig tid. Selvmordsraten i Danmark og på Grønland, siges at være den højeste i hele verden.

  Efter forhenværende Statsminister Anders Fogh Rasmussen kom til og senere med overtagelse af statsminister Lars Løkke Rasmussen , skete der ændringer.

  STORE ÆNDRINGER.

  Samfundet blev mødt af Motions Danmark og nu skulle alle i gang med at motionerer mere.
  Dette hjalp for rigtig mange danskere.

  Jeg siger derfor bare: Pressen og LARS LØKKE?

  Måske hellere sige: PRESSEN og ULOVLIGHEDERNE i PRESSEN!

  På forhånd tak!

 26. Af John Laursen

  -

  Tak til Else Marie Hansen d. 1/6 kl. 13.36 og Birgit Hviid Lajer d. 1/6 kl. 20.09 og Elise Johansen d.2/6 kl. 18.19 for deres gode og sandfærdige indlæg. Deres indlæg fortjener at blive læst af et større publikum end her på b.dk.

 27. Af John Laursen

  -

  TAK til Else Marie Hansen, Birgit Hviid Lajer og Elise Johansen for deres gode og sandfærdige indlæg. Deres indlæg fortjener at blive læst af et større publikum end det der findes på b.dk.

 28. Af T HA

  -

  Det er godt nok synd for Lars Løkke med den usaglige hetz fra alle de røde journalister.

  Det er et velkendt faktum, han hverken ryger, drikker, misbruger bilag og selvfølgelig køber han selv sit tøj.

  Det var jo heller ikke en borgerlig kampfælle, der i sin tid afslørede den jo ikke eksisterende drukkenskab.

  Løkke betjener sig jo tilsvarende aldrig af beskidte kneb som at lancere en ikke eksisterende skattesag mod en politisk modstander for senere at lade sin håndgangne forkarl forsøge at påvirke den skattefaglige afgørelse.

  Skam få den dert tænker ilde om en så ædel statsministerkandidat!

Kommentarer er lukket.