Kanaljen David Trads

Af Kasper Støvring 79

 

Bloggeren David Trads skriver i et indlæg i JP: ”Manden, der spytter, er et barn af højrefløjens had […] De forløbne to årtier er den danske humanisme, den danske anstændighed og den danske medmenneskelighed bragt i defensiven af et galopperende og stadig stærkere kor af mænd og kvinder, hvis had til islam og muslimer synes ude af kontrol.”

 

Ja, sådan skriver han. ”Højrefløjsbloggere” og Dansk Folkeparti er nu skyldige i, at en mand opfører sig afskyeligt ved at spytte på flygtninge. Er man ikke ”humanist” som David Trads og ligesindede, ja, så er man hadefuld. Stigmatiseret som et ondt menneske i kraft af den mest forrykte moralisme, der endnu er set i den meget følelsesladede debat om folkevandringen.

 

Udsagnet er ikke bare uforskammet og uhæderligt. Det er også usandt. Trads viderekolporterer konstant påstande uden nogen som helst dokumentation. Hvordan ved jeg det? Ja, man kan jo undersøge sagen og f.eks. konsultere den forskning, der faktisk er lavet om emnet.

 

Læser man i bogen ”Små og store forandringer” (2011), redigeret af sociologiprofessor Peter Gundelach, vil man se det stik modsatte af David Trads’ påstande. I de store europæiske værdiundersøgelser, der er lavet i årene fra 1981 og frem til 2008, fremgår det klart, at danskerne år for år er blevet mere tolerante over for indvandrere. Og nu kommer det sjove: Det er sket i årene, hvor Dansk Folkeparti har gjort sin indflydelse gældende, og hvor der er kommet en langt større pluralisme i debatten. Altså, hvor også indvandringskritiske skribenter er kommet til orde.

 

Hvad dækker disse tal så over? Hvordan forklares de, med hvilken teori? Mit bud er, at et parti som DF tjener til at kanalisere borgernes frustrationer ind i det parlamentariske system. Dermed tæmmes de. Debatten fungerer tilsvarende som en slags ventil. Den virker også kultiverende. De bloggere, Trads nævner, er desuden rationelt tænkende mennesker, der sætter sig ind i tingene. De udspyder ikke had.

 

Tværtimod. Nu nævnes jeg ikke selv i Trads’ blog, men Trads har tidligere indforskrevet mig i de hadefuldes rækker. Også jeg hader angiveligt muslimer og islam. Intet er mere usandt. Jeg mener, som jeg også har skrevet utallige gange i mange år, at der findes masser af gode, lovlydige muslimer i Europa, selvfølgelig. Jeg kender selv en del, og jeg har arbejdet sammen med og promoveret mange udlændinge, også med muslimsk baggrund. Islam er desuden en af de store monoteistiske religioner, som rummer adskillige anerkendelsesværdige elementer. Også det har jeg skrevet mange gange.

 

Alligevel stemples jeg som hadefuld. Men det er endnu værre for andre. Legendarisk er tv-debatten på JP mellem Trads og Dansk Samlings formand Morten Uhrskov. Trads påstår her, uden noget som helst belæg, at Uhrskov har talt nedsættende om muslimer (se fra minut 09:41). Det afviser Uhrskov naturligvis, ja, han dementerer det faktisk i praksis, lige dér i samtalen med Trads. Han taler respektfuldt om andre. Men alligevel bliver Trads ved, og Uhrskov må seks-syv gange stå model til disse absurde, usande anklager. Det er ganske grotesk.

 

Sådan taler en kanalje som David Trads.

 

 

79 kommentarer RSS

 1. Af Jesper Lund

  -

  Kasper Støvring, hvordan mener du at Danmark og EU skal håndterer den nuværende flygtningeudfordring? Fælles asyl-regler? Det skriver du intet om.

 2. Af Jens Cini

  -

  Jeg mener, at det er journalisten Erik Meier Carlsen, som har leveret denne teori, at folk blot skal have et DF eller ligende, at udtrykke deres frustrationer igennem og så kan man fortsætte med samme politik. Der er også andre bevægelser, som peger på, at folk kommer mindre i kontakt med følgerne. Man har i perioden set en større segregering i skole systemet og omkring andre samfundsforhold, så folk er måske ikke blevet mere tolerante men snarre opgivende. Den manglende modstand mod kommunismen var jo heller udtryk for, at systemet virkede. Sociologien Robert Putnam, som har undersøgt konsekvenserne af multikultur siger, at folk mister fornemmelsen for samfund og vender det ryggen. Det er nok en sådan tolerance det hele ender med-en form for ligegyldighed.

 3. Af Steffen Richter Nielsen

  -

  Kasper

  Hvorfor bruger du al den energi på David Trads?
  Det fortjener han slet ikke.
  Jyllandsposten er en omnibus-avis. Da der ikke er ret mange landsdækkende aviser tilbage, er man nødt til at lade (næsten) alle synspunkter kommme til orde. David Trads er formentlig valgt med omtanke til at dække nogle synspunkter, som vel ikke lige er dem , som chefredaktionen ønsker at fremme.
  Det er vel derfor , at man har valgt David Trads til at fremføre dem..

 4. Af Niels Andersen

  -

  Der er ingen grund til at tage David Trads højtideligt. Dels er han på slankekur og virker noget utilregnelig sandsynligvis af sult. Og dels er det altid det indtryk, han har efterladt, synes jeg. der husker ham som en ekstremt kynisk person, da han var chefredaktør på det tarvelige sensationsblad Nyhedsavisen. Bladet ejedes af det islandske selskab Baugur Group, og begge er forlængst hedengangne. Wikipedia oplyser følgende:

  “Ekstra Bladet skrev i efteråret 2006 en række artikler, hvori det blev anført, at Baugur Group med associerede selskaber var involveret i skattefusk og samhandel med korrupte russiske forretningsfolk. Baugur Group klagede til pressenævnet, der dog ikke fandt anledning til kritik af Ekstra Bladet.”

  Så meget for David Trads, og det hører til JP’s dyder, at man giver sådanne personer spalteplads og lader dem gå linen ud. De vakse forstår det, de andre forarges. Trads får penge for det.

 5. Af Vi er trætte af c en - su ren

  -

  Hej KS, kan du tage en lille snak med LK ang. frasorteringen og sletningen af massevis af seriøse indlæg. Hvorfor ma nipu leres der så meget? Vi er flere som ikke længere gider spilde tid på skrivning af indlæg der skjules for læserne.

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Kasper Støvring,

  Det er da glædeligt, at du kan konstatere, at til trods for antimuslimske bloggere som dig OG Danske Folkeparti, så er vi blevet et mere tolerant folkefærd.

  Det lover godt for fremtiden.

  En ny meningsmåling fra Megafon foretaget for TV2 og Politiken viser, at 54 procent af danskerne mener, at Danmark skal tage imod flere flygtninge. Hele 65 procent mener, at Danmark skal deltage i et europæisk asylsamarbejde, som fordeler flygtninge mellem landene.

  Det er også positivt at du skriver om de ekstremistiske højrenationalister skriver:

  “Dermed tæmmes de. Debatten fungerer tilsvarende som en slags ventil”.

  Tak fordi du er med til at tæmme de allermest ekstreme!

 7. Af p jensen

  -

  Da vid tra ds er en dagdrømmer, teoretiker, fantast, utopist og pseudointellektuel. Tjekkiet ADVARER nu i stærke vendinger om at hele Europa kan være på vej mod en GIGANTISK katastrofe. Se s nap ha nen og 180 grader.

 8. Af Jens Hansen

  -

  Undertegnede læser Støvrings indlæg som om, at han fralægger sig ethvert ansvar for dansk fremmedfjentlighed, intolerance, frygtsomhed og den svinske flygtningedebat generelt.
  Støvring fralægger sig ikke bare ansvaret på egne vegne, men på højrefløjens bloggere generelt.
  Det bliver man nok ikke glad for at læse om på redaktionerne på Berlingske og især på JP.
  Jyllands Posten har siden 2001 brugt store ressourcer på at fremme muslimhad, stigmatisere muslimer, fordumme befolkningen, ensrette befolkningen, fremme intolerance og gøre integration helt umuligt.

  Og nu påstår Støvring så frejdigt, at pengene som JP har investeret i dette project er helt spildt.

  Og det bliver værre endnu.
  Det er heller ikke det sorte sammenrend omkring JP, Trykkefrihedsselskabet, DF, højreekstremistiske bloggere og den afstumpede krarup familie som er skyld i, at nogle danskere har lidt svært ved at holde spyttet indenbords.
  Påstår Støvring.

  Nu er der jo trods alt ikke taget billeder af ret mange danskere som spytter på flygtninge.
  De fleste spytterier og udgydelser er rablende fremmedfjendske ofte racistiske indlæg i de borgerlige aviser.

  Men alt dette er i henhold til Støvring opstået ud af det blå.
  Det har aldrig været de højreekstremistiske bloggeres hensigt at medvirke til dette.

  Nu nævnes jeg ikke selv i Trads’ blog.
  Skriver Støvring lettere fortørnet.
  Men Trads har tidligere indforskrevet mig i de hadefuldes rækker.
  Medgiver Støvring dog.

  Til sidst anfører Støvring, og her viser Støvring sig fra sin ironiske side:
  “DF tjener til at kanalisere borgernes frustrationer ind i det parlamentariske system. Dermed tæmmes de. Debatten virker kultiverende.”

  Det var noget af en mundfuld.
  DF og medløbere har i årevis fyldt medierne med tåbelige, racistiske, fremmedfjendske, intolerante og rablende udtalelser.
  Men det er i henhold til Støvring fordi, at de er kultiverede.

  Det er vist Støvring som er en kanalje ikke Trads.

 9. Af Claus Henriksen

  -

  “Terroristen Che Guevara støttede dødsstraf, og på Cuba efter revolutionen blev såkaldte moralske afvigere som bøsser, poeter og rockmusikere udsat for standretter. Alligevel kalder David Trads ham for en helt!” Ja, på nettet kan vi læse om David Trads’ store helte – The Beatles og terroristen Che Guevara! Denne David Trads som forsøgte sig som socialdemokratisk folketingskandidat, og blev vraget, har tilsyneladende en brist – et eller flere steder! Manden er helt uinteressant!

 10. Af Benny B

  -

  Jeg tror, at vi er mange som venter på, at Trads indretter sin fr.breg lejlighed til flygtningecenter og dornere hele sin hyre væk til flygtninge på evig tid.
  Det er det han kræver af os andre, så det ville klæ ham at gå forrest.

  Men, manden er jo en gigant hykler på højde med de andre overløbere Bosse og Stampe,
  Ingen kvaler de andre betaler!

 11. Af Erik Carlsen

  -

  Ak ja Kasper S. Godt at vi boer fredeligt i Vestsjælland, lang væk fra alt disse flygtninge strømme og de mange problemer og vanskeligheder, som dette enorme flygtninge pres vil påføre gamle Danmark

 12. Af Claus T.

  -

  Støvring skriver: “Mit bud er, at et parti som DF tjener til at kanalisere borgernes frustrationer ind i det parlamentariske system. Dermed tæmmes de. Debatten fungerer tilsvarende som en slags ventil. Den virker også kultiverende.”

  Ja, det er jo et interessant bud, men er det sandt? Støvring påstår, at der er en årsagssammenhæng mellem Dansk Folkepartis eksistens og det forhold, at befolkningen som helhed er blevet mere positiv over for indvandring.
  Det kan han bare ikke udlede af Gundelachs undersøgelser.
  Forholdet er snarere, at et mindretal af befolkningen føler sig truet af indvandring og serfor stemmer DF, mens et flertal prioriterer andre emner højere og derfor ikke vil stemme DF.

  Der er altså ingen som helst dokumentation for Støvrings påstand. Alligevel udnævner han Trads’ analyse til at være “uforskammet og uhæderlig” og Trads personligt kalder han en “kanalje”.
  Men hvis disse tillægsord skal passe på Trads, hvad kan man så kalde Støvring oven på hans uvederhæftige misbrug af Gundelachs undersøgelser?

 13. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  @ Claus T: Tak for din præcise kommentar. Støvring er lige så bevidstløs efterhånden i sine automatreaktioner på andre meninger end hans egne som hans kollega Henrik Day Poulsen. Derfor er input som dine vigtige for at få afbalanceret deres meget enøjede blogs.

 14. Af Kent Andersen

  -

  Som (international) forsker ved jeg ikke rigtigt, om jeg skal grine eller græde: “Forskning” der viser, at danskerne er blevet mere tolerante? Undskyld – men jeg fangede ikke lige den matematisk korrekte definition af ordet “tolerance”? Der er sikkert lavet en statistisk undersøgelse/meningsmåling, og så har nogle folk læst en hel masse ind i tallene, som de absolut INTET belæg har for at gøre! Mon ikke man – blot ved at se på spørgsmålene, og høre, hvorledes man havde tænkt sig at drage konklussioner ud fra svarene – kunne give et kvalificeret gæt på, hvad resultatet ville blive.

  Perverst! Hold dog op! Det har ikke en PIND med forskning at gøre! Lad dog være med at svine min branche til!

  Hvis jeg skal komme med et GÆT: Hvad jeg mærker i Danmark ift. så mange andre lande, er en total ligegylighed og mangel på interesse overfor resten af verden, og en meget udbredt ignorant overbevisning om, at man bare er bedre til alt end resten af verden. Mere kreativ, mere effektiv osv.osv. Men man kan ikke på en meningsfuld måde være intolerant overfor noget man ikke ved en pind om. Der er bedre måder at beskrive den enorme udbredelse af sådanne holdninger på: En uforholdsmæssig stor udbredelse af bonde-røvske holdninger end i så mange andre lande! Landsbymentalitet! Det er min observation. Jeg har dog ikke den frækhed, at blande det sammen med noget jeg vil kalde “forskning” eller “videnskab”.

 15. Af a Artke

  -

  I 2003 var David Trads chefredaktør på Information. På sin forsiden beskyldte avisen Henrik Gade Jensen, den gang spindoktor for kirkeministeren i den borgerlige regering, for at være nazi-sympatisør. Det var en grov og grundløs anklage, der kostede HGJ hans arbejde og plagede hans familie. Ikke desto mindre forsvarede David Trads den løgnagtige artikel. I samfulde 9 år undlod Trads at give HGJ en undskyldning, selv om han vidste, at beskyldningen var grundløs.

  Kun ved et tilfælde blev sagen draget frem igen. Det skete i 2012, hvor TV-programmet Detektor undersøgte grundlaget for Trads’ beskyldning. Trads blev selvfølgelig inviteret til at deltage i pro-grammet, men undslog sig. Da udsendelsen imidlertid vakte stor, offentlig harme imod Trads, følte han sig tvundet til at reagere. Det gjorde han med en undskyldning på Facebook – vel at mærke ikke en undskyldning for sit beskidte angreb på Henrik Gade Jensen, men for at han var for fej til at stille op i Detektor.

  På det tidspunkt var der gået 9 år, siden han bevidst havde ødelagt HGJ’s liv og karriere.

  På journalisten.dk skrev Trads, hvad han havde lært af hele forløbet: »Jeg har lært, at man altid på et medie skal være helt hundrede procent sikker på, at de påstande man afleverer, de er korrekte. Og hvis man ikke er helt sikker, så skal man lade være med at bringe dem.”

  Dette har han åbenbart glemt i mellemtiden, eftersom Morten Uhrskov kunne konstatere, at Trads løj ikke færre end 4 gange i løbet af de 27 minutter, deres debat varede.

  David Trads har på det seneste kaldt en række debattører, hvis synspunkter han ikke bryder sig om, for “sure gamle mænd”. Bliver det næste, at han igen forsøger sig med karaktermord? Hans had til anderledestænkende synes i hvert fald usvækket.

  David Trads har vist sig som en uhæderlig og hadefuld overlevering fra de gale tressere.

 16. Af Finn Bjerrehave

  -

  Jeg opfatter Trads som Teflon manden, nemlig alt preller af på manden, og sidste måned i Radio 24syv, gjorde min opfattelse, af en person som elsker / rummer vores fremmede, men forskanser sig på Frederiksberg.
  Godhedsindustrien lever. Finn -Vig

 17. Af Jacques d´Biann

  -

  Ansvarsomfordeling er et kendt fænomen i kollektivistiske rækker. Trads erkærede også for nyligt, at han ikke selv ville tage en flygtning ind i sin egen bolig hvor der ikke ligefrem mangler plads. Det er “fællesskabets” ansvar. “Fællesskabet” er altså noget Trads ikke selv betragter sig som værende en aktiv del af. Denne hykleriske bajads burde rulles i tjære og fjer og trilles ned af Valby bakke!

  Skal vi endelig til at omfordele ansvar, så er den spyttende mand er et produkt af venstrefløjens eklatante redeskideri financieret med andre menneskers penge, imens de fleste af dem selv ligger og patter på staten. Ingen kvaler, minoriteten af privatansatte betaler. Et estimat fra EuroStat siger at det højest er 25% af sværmen der er krigsflygtninge og det er et tal hvor tvivlen er kommet løgnerne til gode, resten er uberettigede. Antager vi – og det er ganske realistisk – at halvdelen af disse 25% er løgnere, så er mængden af sociale bedragere i sværmen altså helt oppe på svimlende 87-88% af den samlede masse.

  Vi i vesten er altså lige nu udsat for verdens største sociale massebedrageri og den narcissistiske selvdyrker David Trads er bedøvende ligeglad, han skal bare kunne lide smagen af sig selv!

 18. Af Marie Iversen

  -

  Denne situation kan åbenbart let føre til personfnidder. Så er der det med historisk skyld og skam og til i dag ‘hvad synes de andre om os’. Spørgsmålet må være, hvilke samfund vi ønsker i dag og i fremtiden. Det må være muligt for nationalstater at sætte en grænse for indvandring i forhold til deres indbyggertal med henblik på at bevare ’sammenhængskraft’. Der er konventioner for flygtninge, men ikke for ‘oprindelige befolkninger’?

 19. Af Torben Johansen

  -

  Det er ikke alene uforskammet og uhæderligt hvad denne “Trash” skriver – det er skandaløst.
  Jeg er helt enig med dig KS.
  Man må ikke sige noget som helst mod én eneste muslim, så er man hadefuld og rascist.
  Det på trods af at der vel ikke er mange danskere i dag der går ind for Koranen og Sharia, behandlingen af kvinder , bare for at tage noget.
  Men den såkaldte “kulturelite” har ordet og det får de næsten uafbrudt. Almindelige danskere bliver ikke hørt i TV m.m.
  Folk som Trads forstår åbenbart ikke at man godt kan være kærlig, god og ville hjælpe andre mennesker uden at det behøver at skulle ske lige her i landet. Hvor meget giver vi ikke i U-landsbistand m.m. i forhold til vores størrelse. Men eliten, der sjovt nok alle bor der hvor der ikke er én eneste med “tørklæde” i kilometers omkreds, de synes godt at vi bare kan blive ved med at tage imod mennesker, hvor det bevisligt IKKE er flygtninge de fleste men unge mænd der vil til et bedre sted.

 20. Af Axel a

  -

  @ Claus T. og Elisabeth Lindhardt

  Støvring påstår ikke en årsagssammenhæng mellem Gundalachs undersøgelse og DFs fremgang – således som du skriver og Lindhardt roser dig for. Hvad Støvring skriver, er, at de to nævnte ting fandt sted på samme tid. Han påpeger med andre ord et tidsmæssigt sammenfald, hvad der langt fra er det samme som en (kausal) årsagssammenhæng.

  Det ville tjene jer begge til ære og os andre til gavn, hvis I ville undlade at være så “uvederhæftige”, “bevidstløse” og “enøjede” – for nu at genbruge jeres smagfuldheder.

 21. Af Bent Andersen

  -

  Well, på begge fløje trives adjektiverne om ‘de andre’. For sådan en som mig, der ikke føler mig hjemme nogen af stederne, er det ofte en sælsom oplevelse. På en og samme dag – ja, tit indenfor samme time kan blive kaldt racist, naiv, en del af godhedsindustien, en trussel mod fædrelandet, kold eller det, der er værre.

  Den eneste variabel synes at være, hvor mange onlinedebatter, man gider at involvere sig i. Skældsordene, derimod, er en konstant, man lige så godt kan regne med.

  Så sådan en som mig, der synes, at vi som nation selv skal bestemme vores flygtningepolitik, at flygtninge ikke selv skal kunne vælge destinationsland som var det et rejsekatalog, men som samtidigt kan se, at vi lige pt. står i en ekstraordinær (og svær) situation, der nærmest kan sammenlignes med force majeure, og i håndteringen heraf må vi være humane og pragmatiske og ikke ty til panikløsninger, der både gør flygtningene (som de jo er – i hvert fald hvis de er fra Syrien) og os som samfund ondt.

  Jeres evindelige råben efter hinanden graver kun skyttegravene dybere og forhindrer det helt nødvendige fokus, vi burde have som samfund: Hvordan håndterer vi alle de flygtninger og emigranter, der pt. søger mod Europa i stort tal – og hvordan får vi taget fat ved nældens rod? Er Jeppe Kofods idéer om en Marshallplan løsningen…i en tid, hvor ungdomsarbejdsløsheden i store dele af Sydeuropa er historisk stor? Jeg ved det ikke (endnu), men jeg prøver at lytte, så vil I ikke godt lade være med at råbe efter hinanden hele tiden og så være konstruktive? Det ville være en lise….

 22. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  Der foregår IKKE et højreskred. Tværtimod.

  For to måneder siden ville blot 16% af danskerne tage imod flere flygtninge.

  I dag vil 54% tage imod flere flygtninge ifølge en Megafon undersøgelse.

  Humanismen trives fint i Danmark.

 23. Af Svend Jensen

  -

  Zeki Laurent Sadic nævner overhovedet ikke migranter, altså illegale indvandrere, selv om de fleste såkaldte “syriske flygtninge” ikke er fra Syrien, ikke er flygtninge og kommer fra sikre beskyttede områder i muslimske lande.
  Eksperterne fortæller at menneskestrømmene er en gedigen folkevandring af alle muslimske folkeslag, skjult under dække af den tragiske borgerkrig i Syrien.
  Den tjekkiske ambassadør udtalte i går aftes på dansk TV, at hvad der foregår lige nu, er en muslimsk invasion af kristne europæiske lande. Det ville det de kristne østeuropæiske lande ikke støtte, men bekæmpe.
  Se det er da åben og ærlig tale.

 24. Af Steen Grønlund

  -

  @ Axel A

  Støvrings udsagn om Gundelachs undersøgelse og DFs fremgang giver ingen mening, hvis DFs fremgang ikke forstås som netop årsagen til den øgede tolerance. Hvad skulle pointen være, hvis der ikke var en årsagssammenhæng? Så vidt jeg kan se, argumenterer Støvring ikke for, at øget tolerance er årsagen til DFs fremgang. Derimod har han en søgt og ubegrundet forklaring på det modsatte.

  Bortset fra det har Kent Andersen ret i, at Gundelachs undersøgelse ikke kan bruges til noget som helst.

 25. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  Svend Jensen.

  Undersøgelserne omhandler flygtninge og danskernes syn på dem. Ikke alle mulige andre. Ikke migranter. Heller ikke romaer eller studerende eller østeuropæiske lastbilchauffører. Men flygtninge.

 26. Af Svend Åge Jessen

  -

  David Tras og Poul Madsen Ekstrabladet er to personer der ikke klær dette land
  Tras vil kun provokere og fortælle borgerne i dette land de er ikke normale når de ikke mener det samme som ham det er utrolig der er dagblade der gider ar give denne person spalte plads
  og så også betale ham fordet.
  Paul Madsen her kan vi tage det mere roligt den dag han ikke kan svine Lars Lykke til mere og andre den dag er Ekstrabladet en dø avis som vi i dag godt kan undvære.
  Hvor er der mangel på Journalister der kan deres fag personer der ikke dyrker deres egne politisje meninger.
  Jeg vil gerne hvide er der is personer mellem alle de Flygtninger der nu vandrer ind i EU ??
  dette er et vigtigt spørgsmål som en hver Journalist bør intersere sig for.

 27. Af Inge Petersen

  -

  Jeg vil blæse på David Trads! Han vil ikke tage så meget som et flygtningebarn ind i sin store Frederiksberglejlighed. Hans eneste selvopfundne opgave her i tilværelsen er at tilsvine alle, der ikke er af samme opfattelse som han selv.

  Til gengæld synes jeg det er ret så morsomt at læse andetsteds, at en svensk ekspert på EU og Dublinkonventionen i dag udtaler i svensk avis, at den Danske regering og Lars Løkke har handlet fuldstændigt korrekt i henhold til samme Dublinkonvention. Samtidig udtaler den svenske statsminister – efter i går at have talt utroligt nedsættende om Danmark – at Sverige heller ikke vil registrere flygtninge men lade dem frit rejse videre til enten Norge eller Finland, hvis det er deres ønske, hvilket har fået Finland til at skælde Sverige ud. “Det er vigtigt at understrege, at vi ikke tvinger nogen til at afgive deres fingeraftryk eller søge asyl i Sverige”.

  Sverige lod sig skræmme fordi nogen såkaldte flygtninge truede med at springe overbord fra en færge på vej mod Trelleborg. Jamen så lad dem dog springe. Vandet i Østersøen er rimeligt koldt.

  Det korte af det lange er, at Sverige heller ikke vil lægge de rejsende i benlås for at tvinge dem til at lade sig registrere.

  Sverige er er stort, hyklerisk land. Jeg spår stor fremgang til Sverigesdemokraterne.

 28. Af Axel Artke

  -

  @ Steen Grønlund

  Læg mærke til forskellen mellem Trads´ og Støvring argumentationsform. Trads hævder en årsagssammenhæng mellem handlingen (spytteriet) og højrefløjens had (“barn af …”). Støvring forsøger sig derimod med en forklaring (“mit bud”), men påstår ikke nogen kausalitet som Trads gør.

  Trads demonstrerer endnu en gang sit had til dem, der mener noget andet end han selv gør. Det blev han landskendt for allerede i 2003, hvor han som chefredaktør på Information beskyldte Henrik Gade Jensen, dengang spindoktor for kirkeministeren i den borgerlige regering, for at være nazi-sympatisør. Det var en grov og grundløs anklage, der kostede HGJ hans arbejde og plagede hans familie. Ikke desto mindre forsvarede David Trads den løgnagtige artikel. I samfulde 9 år undlod Trads at give HGJ en undskyldning, selv om han vidste, at beskyldningen var grundløs. Da han endelig følte sig nødt til at undskylde, var det ikke angrebet på Henrik Gade Jensen, han undskyldte, men at han havde været så længe om at gøre det.

  Siden har han forsøgt at marginalisere endnu en række debattører, som han stempler som “sure gamle mænd”.

 29. Af Thomas Andersen

  -

  KS og andre har så travlt med at retfærdiggøre sig selv og deres synspunkter over for “humanisterne”, “de hellige”, “de frelste” og hvad ved jeg, at jeg næsten begynder at tro at der er noget om snakken.

  Kan i holde Jer til substansen og bidrage til en løsning istedet for patetisk navlepilleri.

 30. Af Axel Artke

  -

  Sjovt nok udelades kommentarer, der bringer henvisninger til David Trads´ karaktermord på Henrik Gade Jensen i 2003. Det har jeg nu gjort et par gange samtidig med svar på tiltale fra Steen Grønlund, men begge kommentarer er slettet af censuren.

 31. Af Uffe Staulund

  -

  @ Thomas Andersen,

  Du en typisk repræsentant for Sine Bosse segmentet, hvorfor må jeg spørge dig, hvilke tiltag dit segment kommer frem med ? Der er larmende tomt i alle Blogs med forslag fra dit segment.

  En løsning på den ulykkelige situation, som de mennesker i især de muslinskelande er kommet i, er at tage ulandsbistanden fra disse lande og bruge dem på flygtninge fra landene. Så kan man lægge pres på de rige oliestater for at få dem til at bidrage til at hjælpe de flygtende muslimer. Det er det vi har FN til!

 32. Af Jan Petersen

  -

  Apropos venstrefløj (gode) versus højrefløj (onde) var et par af nyere tids største politiske psykopater/forbrydere (Hitler og Stalin) begge “gode” venstre-socialister. Den ene nationalsocialist, den anden kpmmunist.

  Men det er måske glemt i hele godheds-forvirringen?

 33. Af Niels O

  -

  Der er ikke noget som blogger-bitch-fights, der kan fylde….bloggene op.

  Er det ved at være ti år nu, det fænomen har eksisteret?

 34. Af Bent Andersen

  -

  Incrementalisme

  At danskerne bliver gradvist mere tolerante over for intolerancen skyldes den farlige incrementalisme. Den farlige glidebane – dråbevis små forandringer der skridt for skridt bliver accepteret.

  Som metaforen med den kogte frø. Tager man en frø og putter end i lunkent vand og varmer op skulle den – ifølge myten – blive sidende til den dør af varme. Tager man derimod en frø og putter end i meget varmt vand vil den springe ud for at redde livet.

 35. Af Bent Andersen

  -

  Lad os da more os lidt med at ‘medtænke’ David Trads. Han påstår – trods økonomers enslydende modargumentationer – at Sverige har økonomisk fordel af deres migranter. Men David, burde disse mennesker så ikke blive hjemme i de lande der har så uendelig meget mere brug for økonomisk vækst? Kan du tillade dig at tænke så nationalistisk?

  Man undres på alle dimensioner.

 36. Af John Laursen

  -

  Irans præsident og vogternes råd roser A. Merkel og EU. Hvorfor mon det?
  Golfstaterne, Rusland, USA, Kina og resten af verden minus Europa modtager ikke migrant/flygtningestrømmen. Hvorfor mon det?
  Skænk det en tanke.
  Handler migrant/flygtningestrømmen i virkeligheden om ” Lebensraum ”?

 37. Af Allan Hansen

  -

  Fra Jihad til Demografi:

  Migrantruter til Europa
  Indvandringen til Europa sker enten med fly eller via en af otte migrantruter, der fører over Middelhavet eller landjorden til Europa.

  Frontex har opgjort antallet af illegale grænseoverskridelser via disse ruter for årets første fire måneder. I januar – april 2015 er der sket i alt 98.586 illegale grænseoverskridelser.

  Den største tilvandring er sket ad Vestbalkan ruten til Ungarn, hvorfra 39.802 indvandrere er kommet. Der er navnlig kommet mange fra Kosovo (22.907), hvis fattige indbyggere benytter menneskesmuglere for at omgå visumkravet, Afghanistan (6.402) og Syrien (5.042).

  Der kom 27.565 migranter ad den østlige Middelhavsrute gennem Tyrkiet. Heraf angives 15.692 at komme fra Syrien, 5772 fra Afghanistan og 1145 fra Irak.

  Den tredie mest benyttede vej til Europa går via den centrale Middelhavsrute og Apulien/Calabrien ruten til Italien, som 26.257 indvandrede ad – heraf 5118 fra Erithrea, 3.818 fra Somalia og 2.544 fra Nigeria.

  Der var 1896 illegale grænseoverskridelser fra Albanien til Grækenland.

  Den foreløbige opgørelse har ikke medtaget Gambia, hvorfra der i 2014 kom 8.730 migranter, og Senegal, hvorfra der kom 4.789 migranter. I 2013 kom der 2.887 irregulære migranter fra Mali.

  Den demografiske udvikling i hjemlandene
  Migranterne kan være tiltrukket af de velordnede velfærdsstater i Europa og udvandre fra lande præget af uro og fattigdom.

  Den tyske sociolog og økonom Gunnar Heinsohn påpeger, at en befolkningsudvikling, der giver en pukkel af unge frustrerede mænd, der føler sig til overs, virker destabiliserende på samfundet.

  Overbefolkning går ud over de berørte samfunds bæredygtighed, idet der opstår ressourcemangel, fattigdom, boligmangel, arbejdsløshed og uroligheder.

  Ser man på nogle af de lande, der af Frontex fremhæves som væsentlige migrantlande, ses en signifikant befolkningsforøgelse i løbet af de seneste årtier.

  Syrien, der hærges af Islamisk Stat, har oplevet en seksdobling af indbyggerantallet siden 1950, hvor der boede 3,5 millioner mennesker, til 22,6 mio. i 2014.

  Somalia er præget af borgerkrig. Landet havde i 1950 2,4 mio. indbyggere; i dag er der 10,4 millioner, og hver kvinde føder i gennemsnit 6,1 børn.

  Nigeria, der hærges af Boko Haram, har næsten seksdoblet sit befolkningsantal siden 1950, hvor der var 31,8 mio. indbyggere, til 177,2 mio. i 2014. Fertilitetsraten er 5,3 børn per kvinde.

  I Albanien er indbyggertallet næsten tredoblet fra 1950 (1,2 mio.) til 2014 (3,0 mio.).

  Irak er, i lighed med Syrien, hærget af Islamisk Stat. Landet har nu seks gange så mange indbyggere som i 1950 (5,1 mio.), idet der i 2014 var 32,6 millioner mennesker.

  I Gambia er befolkningstallet syvdoblet fra 1950 (0,3 mio.) til 2014 (1,9 mio.).

  Senegals befolkningstal femdobledes mellem 1950 (2,7 mio.) og 2014 (13,6 mio.).

  I Mali er befolkningstallet firedoblet fra 1950 (3,7 mio.) til 2014 (16,5 mio.), og fertilitetsraten er 6,2 børn per kvinde.

  Der er i dag 1,12 milliarder mennesker på det afrikanske kontinent, og antallet ventes at stige til det dobbelte i løbet af få årtier.

  United States Census Bureau vurderer, at der i 2050 vil være 2,24 milliarder mennesker i Afrika, mens Population Reference Bureau estimerer antallet til at blive 2,4 milliarder.

  Befolkningstallet i Mellemøsten er steget med en faktor 5 på et halvt århundrede: fra 44,0 millioner mennesker i 1950 til 229,4 mio. i 2014. I 2050 ventes antallet at være steget med yderligere 105 millioner mennesker.

  Med disse tendenser og befolkningsfremskrivninger kan det forventes, at folkevandringernes omfang vil tiltage og øge presset på Europa.

  Migranter nærmer sig Europas ydre grænser
  Folkevandringerne mod Europa er tiltagende, og menneskesmuglerne bliver stadigt mere velorganiserede. Dette gør sig gældende for ruterne over land såvel som ved Middelhavet, hvor menneskesmuglerne fremtræder som rejsebureau’er.

  Der indkøbes store partier af gummibåde i Kina, mens der på Facebook annonceres med sikre fartøjer, der ligner krydstogtsskibe.

  I Grækenland udtaler den fungerende minister for migrationsspørgsmål, Tasia Christodoulopoulou, at man forventer op til 100.000 migranter vil krydse de græske grænser i år.

  I Italien udtaler indenrigsminister Angelino Alfano, at 300.000 – 600.000 migranter langs den nordafrikanske kyst afventer at kunne krydse Middelhavet før eller siden.

  Udsigten til disse store folkevandringer giver mindelser om Jean Raspails fremtidsroman ‘Le Camp des Saints‘ fra 1973, hvori han forestillede sig, at store folkemasser fra den tredie verden samtidigt udvandrer og sejler til de franske kyster, mens den oprindelige befolkning ser magtesløse til.

  Jean Raspail: politikerne forstår hvad der foregår, men tier
  Jean Raspail har sendt bogen ‘Le Camp des Saint’ til flere ledende politikere fra såvel venstrefløjen som højrefløjen, og de giver ham ret i, at vi står over for et stort problem, men:

  “De må forstå, at det kan man ikke sige”. Politkerne kan godt se faren, men den kan ikke artikuleres offentligt. I den offentlige debat forsikrer de selvsamme politikere, at alt går godt.

  Udtalelser, der støtter “nærhedsprincippet” fremfor migration
  I Irak opfordrede det kristne parlamentsmedlem Khalis Ayshoa Esttaifo i 2011 sine trosfæller til at blive og kæmpe for bedre forhold i landet, ligesom han ønskede udlandets hjælp til projekter i Irak, der kunne fremme sikkerheden for landets udsatte kristne.

  Asyl i Europa er ikke løsningen, sagde han, for hvis Vesten letter adgangen til asyl, går man ekstremisternes ærinde.

  Morten Sodemann, leder af Indvandrermedicinsk Klinik ved Odense Universitetshospital, udtalte den 28. juni 2010 i ‘Sundhed på P1?, at det at flytte fra én kulturkreds til en anden i sig selv er så traumatiserende, at det er sammenligneligt med posttraumatisk stresssyndrom.

  Man må deraf kunne udlede, at det ville være mere skånsomt at tage til et naboland.

  Også Morten Kjærum har betonet det formålstjenlige i at forblive inden for samme kulturkreds. I 1993, hvor han var direktør for Det Danske Center for Menneskerettigheder, gav han ved et seminar i CSCE udtryk for, at det er bedst og billigst hvis de, der insisterer på at flygte, rejser til et naboland med samme klima og kultur, men målet må være, at de bliver hjemme.

  “Nabolandene skal støttes, hvis de tager imod flygtninge, og frivillig hjemsendelse til oprindelseslandet bør opmuntres.” (Fred og Frihed nr. 2 1993)

  Fornylig udtalte Morten Kjærum dog, at vi har brug for indvandringen; den er nødvendig for at undgå stilstand i Europa, så vi fortsat kan forblive et dynamisk samfund. Mange indvandrere kommer imidlertid ikke ud på arbejdsmarkedet, men det har ifølge Kjærum meget lidt at gøre med religion og kultur.

  Tak til Kirsten Valeur og DEN KORTE AVIS!

 38. Af Jesper Lund

  -

  Bent Andersen

  Du må åbenbart ikke følge med i, hvad der foregår eller har foregået ude i den store verden. Krige for eksempel. Jeg kan oplyse dig om at der lige nu foregår der en blodig krig i Syrien. En krig, som mange mennesker flygter fra. Derfor modtager bl.a. Danmark og Sverige flygtninge fra Syrien.

 39. Af Niels B. Larsen

  -

  Jeg skrev følgende som svar på David Trads’ tåbelige indlæg:

  “Had, David Trads, er hvad du føler.

  Vi andre føler frustration og afmagt.

  Frustration over at være omgivet af imbecile personager som dig og resten af det virkelighedsfjerne slæng af no good Do-Gooders, som er villige til at forære deres fædreland bort til en flok muslimer, som forlængst er kommet gennem første sikre land og derfor ikke længere er flygtninge, og afrikanere fra overbefolkede lande, som burde have et spark tilbage til Afrika, da de er rene emigranter uden det mindste krav på ophold i Europa.

  Og afmagt over at have så ringe, rådvilde og uselvstændige politikere at de end ikke kan tage sig sammen til at standse galskaben ved at sætte flåderne ind og forhindre horderne i at komme til Europa.

  Vi hader ikke udlændingene, hvis motiver vi udmærket forstår. Vi ønsker dem blot ikke her i landet og vi mener ikke, at de har noget rimeligt krav på at komme her.

  Men vi føler så absolut en meget stor, indestængt vrede og foragt overfor folk som dig og de politikere, som har magten til at standse galskaben uden at gøre det!”

  —–

  Som A. Artke er inde på er David Trads en helt igennem ussel og løgnagtig personage, som intet anstændigt menneske bør tage alvorligt.

  —–

  Jesper Lund spørger Støvring, hvordan han mener at Danmark og EU skal håndterer den nuværende flygtningeudfordring?

  Jeg skal ikke forsøge at svare på Støvrings vegne, men på egne:

  Jeg mener, at vi burde sende hele bundtet tilbage til Middelhavets øst- og sydkyster, hvor de kommer fra. Begrundelsen er, at de alle som én er kommet gennem sikre lande FØR de tog på sejlads og derfor har fortabt retten til at kalde sig flygtninge og søge asyl.

  Vi bør yde al den hjælp, vi kan blive enige om at yde i nærområderne – og den hjælp bør ikke være større i kroner og øre end vi yder i forvejen.

  Sendte vi de 300.000 tilbage, som i år er kommet til Europa, ville vi opnå 3 ting. For det første ville der blive frigivet milliarder af kroner til hjælp i nærområderne – mindst 6 millioner ville kunne hjælpes for det beløb, de 300.000 ville koste her i Europa. For det andet ville vi undgå en mængde kriminalitet, spildte immigrationsomkostninger etc. Og for det tredje ville vi fratage mange lysten til at prøve lykken og udsætte sig selv for fare ved at tage til Europa fremover.

  Ren win-win for alle parter.

 40. Af Lars Petersen

  -

  @ Kasper Støvring.

  “Tal fra 1980 til 2008, viser Danskerne er blevet mere tolerante over for indvandrere. (red.).

  SVAR: Hvilken fabelagtig idiotisk, åbenlys løgn.. se på vælgervandringerne kære ven, hvilket
  i øvrigt gælder i EU. Jeg vil godt vædde på, at her ikke går tre måneder, og du har begået et
  indlæg, omhandlende hvordan de indvandrekritiske partier i EU, (såvel DK), vil vokse yderligere
  de kommende år, efter seneste indvandre-boost, og hvorpå du bekræfter mine ords rigtighed.

 41. Af Benny B

  -

  “Vi vil erobre Europa, ikke med kampvogne, men med barnevogne.”
  Libyens forhendværende oberst Gaddafi.

 42. Af Kim Kaos

  -

  Gør som alle andre normalt begavede mennesker: Lad være med at læse det idiotiske vrøvl Davis Trads lukker og skift kanal hver gang Deadline hiver ham i studiet.

  Hans selvfedme er ganske enkelt ulidelig.

 43. Af Bent Andersen

  -

  Jeg praktiske grunde anvender jeg Danmarks Radios hjemmeside som opstartsside. Men det undre mig at de stort set kun kan finde positive vinkler på migrationsproblemet. Aktuelt skriver de at Vejle kommune finder at det er god arbejdskraft. Sikkert rigtigt, men faktum er at kun 22,8 pct. af syrere i den arbejdsduelige alder – rent faktisk er i job (heraf en stor givet i aktivering).

  Jeg finder ikke at DR løfter sin opgave om almen orientering af befolkningen så vi kan tage stilling på et bare nogenlunde oplyst grundlag.

 44. Af John Laursen

  -

  Så fik vi en ny 9. April.

 45. Af Niels B Larsen

  -

  I sidste uge da jeg og min kæreste Klaus gik gennem strøget blev vi anstastet af indvandre.
  det kommer sig af, at Klaus ( min kæreste ) godt kan lide at gå i dametøj.
  det er konstant indvandre der chikanere os når vi går i byen, hvilket er typisk for en religion der hader homoseksuelle og undertrykker kvinder.

 46. Af poul boie pedersen

  -

  Når Trads åbenbart skoser højrefløjsblogere og DF politikere for at puste til ilden og øge fremmedhadet, er han en kanalje. Tja – det er vel det bedste dansk debat kan præstere, når disciplinen er mudderkastning.
  Støvring henviser til diverse undersøgelser der viser, at tolerancen i årene 1981 til 2008 skulle være steget, Og det mener Støvring så er på grund af Dansk Folkeparti!?:
  “Hvad dækker disse tal så over? Hvordan forklares de, med hvilken teori? Mit bud er, at et parti som DF tjener til at kanalisere borgernes frustrationer ind i det parlamentariske system.”
  Men det er da en totalt uvidenskabelig og ubegrundet påstand. Der findes jo læssevis af parametre man kan måle på, hvis man ønsker at begrunde en påstået øget tolerance, og netop integrationsprocessens manglende succes forekommer at have begrundelse i manglende tolerance og inklusion. F.eks. forekommer det mig åbenlyst, at DF’s stadige fremhævelse af 1,2,3,4,5,6 osv. generationsindvandrere for muslimske medborgere er anledning til, at de for en stor gruppes vedkommende fastholdes i deres indvandrerstatus, selv om de er født og opvokset her, og i alle daglige forhold agerer og må regnes for almindelige danskere.
  Tolerancen målt i procent af befolkningen fortæller heller intet om, i hvor høj grad grøfterne er gravet dybere, hvilket man godt kan frygte når man læser blogs og indlæg i tonefarver, der til tider ser noget ekstreme ud.
  I går i TV så vi en debat mellem Lisbeth Zornig Andersen og Marie Krarup, der var kommet i stand, fordi Zornig i medfølelse med to fortabte børns trætte ansigter havde formastet sig til at køre en flygtningefamilie med to børn fra Rødby til København. Marie Krarup harcelerede over denne ækle udstillede godhed, fordi Zornig havde omtalt hændelsen på de sociale medier. Hun mente dertil, at det er ulovligt at køre med dem, og at det er helt utilstedeligt at vise venlighed overfor for sådan nogen, der jo kunne være udsendt af Islamisk Stat – vidste Zornig at de ikke var det?
  Jeg vil sige at Krarup her virkelig udspyede had og ikke skyede noget middel for at mistænkeliggøre denne familie, og det helt på trods af Støvrings ivrige forsvar for muslimkritikerne:
  “De bloggere, Trads nævner, er desuden rationelt tænkende mennesker, der sætter sig ind i tingene. De udspyder ikke had.”
  Skal man virkelig, hver gang man tilbyder hjælp, kræve dokumentation for, at de ikke er folkemordere, terrorister eller rokkere? Eller kunne det være nok med lidt normal god menneske bedømmelse og lidt indføling.
  Jeg tror ikke at mange er i tvivl om, at tilstrømningen af flygtninge er et problem. Men forstandige personer vil vide, at den skyldes en krise, og at disse mennesker generelt i stor udstrækning er yderst sårbare og flygtet fra reelle rædsler. Og problemet går ikke væk bare fordi vi skælder ud. Derimod er der stadig mange, der ikke forstår, at en helt urimelig mistænkeliggørelse af især muslimske flygtninge er med til at udskille også herboende muslimer som andenrangsborgere. Derved skades integrationen fordi der så ikke kommer normal fragang fra indvandrergruppen. Når en stribe personer fastholdes i denne rolle opbygger vi det fænomen, som vi ser i USA, hvor den sorte befolkning i århundreder har været holdt ude som anden rangs borgere med den løbende sociale konflikt til følge, og med dette udviklingen af racisme.
  Så galt bør det ikke gå herhjemme, hvor befolkningsprognosen med lave fødselstal råber på tilførsel af ekstra hænder udefra, hvis vi fortsat skal kunne forsørge den voksende gruppe, der ikke kan deltage i arbejdsmarkedet.

 47. Af Niels B. Larsen

  -

  Niels B Larsen
  – 11. september 2015 19:08

  Indlæg er skrevet af en troll – men det er der vel ingen, der er i tvivl om.

  Venstrefløjserne har ingen hæmninger. Sandsynligvis grundet manglende hjernekapacitet. 🙁

 48. Af Niels O

  -

  Af John Laursen – 11. september 2015 17:31

  “Så fik vi en ny 9. April.”

  Hvornår var det? Har tyskerne invaderet os igen? Jeg har ikke hørt nogen sirener overhovedet.

 49. Af Eva Madsen

  -

  Ja trash / trads har vi nok af i Danmark – han lever fint op til sit navn – – skrald, noget man kan undvære eller smide ud. – men det lugter normalt fælt og ildelugtene !!!

  Man kan da kun lykønske muslimerne i Danmark — tænk på – at de nu har hærget landet i årtier – oprettet parallel samfund og indført muslimske skikke i Danmark – moskeer – anti svinkøds spisere , tørklæder , kalotter , flagrene mumier indhyllet som telte , bederum , problemer i svømmehaller , problemer alle vegne og steder – stort set alle er på overførselsindkomst , flere muslimske folkeslag er næsten 100 % kriminelle, + osv. — derfor vil Danskerne ikke have flere muslimer indenfor landets grænser – ja det er jo bare synd for flygtningene – men sådan eret jo !!!

  Som vi har set – har andre folkeslag assimileret sig fint i vort land – dem lægger man ikke mærke til — men muslimerne er en evig pestilens , de burde egentlig udvises alle til hobe . !!!!

  Og det er helt utroligt at der er så mange – så mange – der syntes det er så synd for flygtningene — men de har GLEMT at de er MUSLIMER: !!!!

 50. Af John Laursen

  -

  Niels B. Larsen – 11. September 2015 19.23

  ” Indlæg skrevet af en troll – men det er der vel ingen der er i tvivl om. ”
  ——————————————————————————————————-
  Der er tale om udviklingshæmmede, menneskeligt og moralsk ødelagte personer som ikke er set magen til i Danmark, siden HIPOèrne under den forrige besættelse af Danmark.

Kommentarer er lukket.