Ironien i, at Ungarn redder EU

Af Kasper Støvring 72

 

 

Det er dybt ironisk, at det er Ungarn, der – måske – redder EU-projektet. Uden sikre ydre grænser, ingen åbne indre grænser. Det synes selv EU-fortalerne at være enige i. Og Ungarn beskytter de ydre grænser med det nye hegn, opført mod de menneskemasser, der spøgelsesagtigt siver ned gennem Europa. ”Allahu Akbar”, råber den rasende, stenkastende mængde foran hegnet, og mængden sekunderes af EU-folkets fordømmelse. Ungarn forsvarer EU’s grænser og dermed EU, men for den indsats høster landet massiv kritik, ja, bliver betragtet som en paria.

 

Men ironien gælder også den anden vej, for Ungarn har under Victor Orbáns ledelse defineret sig selv som et ”illiberalt demokrati”, der bevæger sig væk fra det, man anser som et svækket og dekadent EU. EU er af Ungarns ledelse blevet opfattet som en gammel, syg mand på briksen. Fra Bruxelles har man kun hørt lyden af kisteklapren, og ser man mod Vest, har man kun set et dæmrende halvlys, der sænker sig over Aftenlandet. I stedet har man nærmet sig Rusland. Det gamle og det nye Europa.

 

Så en illiberal nationalstat redder altså et liberalt og humanistisk sindet EU, der arbejder på at underminere nationalstaternes suverænitet. Det viser også noget andet interessant. Nemlig, at en liberal orden afhænger af en ikke-liberal orden, sat af en suveræn. Eller lidt mildere formuleret: Den suveræne nationalstat træder i karakter, når EU viser sin afmagt. Lige nu suser forandringens vinde i tidens store hjul, og måske vil vi se en tilbagevenden til nationalstaternes Europa. Flere lande genindfører lige nu grænsekontrol.

 

Den aktuelle krise viser præcis det politiskes primat. Når det ikke er muligt at opnå konsensus og kompromis gennem samtale og forhandling – og det formår EU-lederne ikke – må der træffes en beslutning, også når det strider imod den retslige ide bag EU. Politik kommer før jura. Det er jernets lov, og den jernhårde nødvendighed viser sig, når al øregassen er drevet væk, og EU, det blide monster med de bløde værdier, ikke længere går frem for at erobre nyt territorium, men snarere bevæger sig som et dyr under åget.

 

Når nationalstaterne, og her især de østeuropæiske med Ungarn i front, træffer deres foranstaltninger i krisens stund og dermed viser sig handleduelige, så skaber det kontroverser og fordømmelse fra de liberale, humanisterne og EU-tilhængerne. Men denne handlekraft har sine årsager, også af historisk art.

 

De østeuropæiske stater har vundet deres selvstændighed gennem en hård kamp, de har dyrekøbte erfaringer med Sovjetkommunismen, der ligesom EU var et imperium, en overstatslig, transnational jurisdiktion, der dikterede staterne en lovgivning, der bød folket imod. Dertil kommer dystre historiske erfaringer med fjendtlige erobrere fra den muslimske verden. Deraf den ungarske ambassadørs afvisning af multikulturalismen og Orbáns retorik om beskyttelsen af Europas kristne arv. Når Orbán taler sådan, ser mange en gal hund, der med glubske tænder snapper ud i luften. Men på det punkt har Ungarns leder mere ret, end mange tror. For korset fryser som et froststivnet råb, som man kan læse hos Helge Rode: EU har ingen europæisk identitet, slet ikke en kristen. Ønsket om at indlemme det islamiske Tyrkiet har længe næret eurokraterne.

 

Alt dette var, hvad jeg forsøgte at forklare i mandagens Deadline, og det fremkaldte hovedrysten, himmelvendte øjne og stemmer, dirrende af harme, der afviste mine pointer. Hvem der afvise mig? De to engleblide luftånder Marlene Wind og Sophie Carsten Nielsen. Men mere end tre årtiers dårlige erfaringer med integration af indvandrere og flygtninge fra Mellemøsten og Afrika har altså gødet grunden for en række landes beslutninger om at lukke grænsen.

 

Man kan beskytte sine grænser, hvis der er en vilje til det. Det er de faktiske forhold i jernindustrien.

 

72 kommentarer RSS

 1. Af John Laursen

  -

  Globalistiske fantasterier kan ikke bruges til noget i den nuværende situation. Kun realpolitisk handling fra europæernes side, kan bruges til noget. Stop al illegal indtrængen i Europa med vold og magt og deporter alle illegale personer som befinder sig i Europa til de områder de kom fra.

  De europæiske lande må nu opruste militært og hurtigst muligt indgå en alliance med Europas største og stærkeste land, Rusland om først og fremmest et fælles militært forsvar af Europa.
  Til hest med Nato.

 2. Af Allan Hansen

  -

  Der var faktisk én imam, der tog bladet fra munden, og stod
  frem – nemlig Ahmed Akkari, men han fik desværre
  ikke den opbakning, som han har fortjente!
  Alle burde læse Ahmed Akkari bog
  ” Min afsked med islamisen,,.
  Det er faktisk en rigtig “god,, historie
  – med stof til efter tanke.

  ” Jeg har bedt til “Allah,, om for “guds skyld, at
  ingen islamister nogensinde når til Grønland.
  For de ville ødelægge det land. Hvis de kunne, ville
  de ikke alene smelte isen. De ville brænde den
  i deres vanvittige kamp. Jeg har set de samfund, de
  gerne vil have. Jeg har set den “gode,, islamstiske
  verden, og jeg håber, grønlænderne aldrig behøver
  at se det samme,,,.

  ” De ene guddommelige vej, jeg havde prædiket og
  forsøgt at finde i alle disse år, var en illusion og intet andet.
  Jeg havde spildt mange år af mit liv på en løgn,,.
  ” Til Danmark vil jeg til slut gerne sige: Undskyld.
  Og tak for alt!
  – Ahmed Akkari, 1. marts 2014.

 3. Af peter kocsis

  -

  AF SVEND JENSEN – 19. SEPTEMBER 2015 9:02
  Fra Wikipedia:
  “Hunnerne var et centralasiatisk folk, der slog sig ned i Ungarn. Ved floden Nedao i Pannonien (nuværende Ungarn) kæmpede hunnerkongen Ellac i 454 mod gepidekongen Arderic. Ellac faldt i slaget og hunnerne måtte opgive overherredømmet over gepider og flere andre folkeslag i området.
  Ungarn har efterhånden en del erfaring med, hvorledes man holder de asiatiske folkemasser væk fra Europa – vi skylder ungarerne meget.”
  Selv med Wikipedia i hånden kan DF segmentet ikke skrive andet end idiotisk vrøvl.
  Hunnerne kom til Ungarn 500 år FØR ungarerne selv kom dertil og har altså intet med disse at gøre.
  Desuden er Ungarerne selv en asiatisk folkemasse der oprindeligt spredte skræk og rædsel i hele den civiliserede Europa.

 4. Af P Christensen

  -

  Man behøver ikke læse Akkaris bog for at kunne ræsonnere,
  at islam(ismen) er en totalitær, destruktiv ideologi.
  Også ikke-nazister kender således til nazismens destruktive ideologi.

  Desværre lider mange af en racismeparanoia,
  der afholder dem fra kritik af ideologier, hvis udøvere afviger for meget
  fra dem selv.

 5. Af Arne Hornborg

  -

  Ungarn er, desværre, det eneste EU.land der gør det helt rigtige.
  Tyskland og Østrig har virkelig svigtet.
  Specielt Tyskland der er så EU begejstret, euforisk fortaler for Schengenaftalen.
  Den Schengenaftale der, ikke alene giver fri bevægelighed EU landene imellem, men, i lige så høj grad bevogter EUs ydre grænser.
  DET er ikke tilfældet.
  EU landene BURDE forlængst have hjulpet Grækenland og Italien med at bevogte EUs ydre grænser. Nægtet asyl til bekvemmelighedsflygtninge. Have gjort det samme som Australien.
  Opgaven har været alt for omfattende, uløseligt for såvel Grækenland som Italien.
  Et fælles EU? En EU union?
  Vist ikke lige noget der fungerer og aldrig kommer til det.
  Statsministeren ignorer åbenbart de danske retsforbehold.
  Han burde, hvis han havde været statsmand, for det første holde sine løfter om NUL flygtninge, dernæst hvis han ikke havde så travlt med at logre for Merkel, ventet med det uholdbare løfte indtil folkeafstemningen om retsforbeholdene var overstået.
  Atter en GOD grund til at bevare, helst udbygge retsforbeholdene.
  Lidt, næsten uhyggeligt, at Det radikale Venstre, der ikke har mere en 4-5 % opbakning fra den danske befolknings side, har så stor indflydelse.
  Europa står med den største, belastende indvandrekatastrofe nogensinde.

 6. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Her må vi huske på at alle disse voldelige velfærdsflygtninge der nu hærger det sydlige Europa, alle de der nu i et fredeligt Europa går amok at kun store politistyrker kan kontrolerer dem, her må vi huske at alle disse aggresive islamister alle på vej til os i nord: Tyskland og Skandinavien, de er alle på vej til os, her om kun kort tid, vold, anaki og kaos, og mange mange flere kommer med dem, og islamistisk magtovertagelse af Danmark.

  Imens tid endnu er, endnu tid for Danmark ligesom Ungarn at bygge en mur langs hele den Tyske grænse, og at stoppe alt færgefart fra Tyskland og fra Europa indtil dette exodus overstået, nu gælder det vores allesammens overlevelse……..her må vi ikke sove i timen!

  ……………..sandet …..tiden ……..sandet løber nu ud for Danmark…………

 7. Af Allan Hansen

  -

  Hjælp Julemanden kommer.

  Kære dansker jeg er ked af, at måtte sige
  det, men danskerne er meget naive mennesker.
  De lever alle i Disney-land med Julemands syndromet.

  Køleskabet er tomt i Syrien – slaverhandlerne
  kan ikke længere brødføde alle sin slaver!
  Hvad gør man så? – man drager ud på
  plyndringtogter i Europa, sådan har det altid
  været med døds kulten islam – krig og atter krig.
  Når den ene krig er “slut,, så starter døds kulten islam
  blot en “ny,, krig et andet sted – den evige krig!
  Nu har man erobret nyt tæring læs “slagmarker,,
  i Eurabien “den nye islamiskestat,, mens man
  æder alt hvad du har i køleskabet.

  Lad os kaste et kort blik på hvordan
  døds kulten islam kom til magten.
  ” En dag skal du arve et land du aldrig
  har set,, Koran!
  Det begyndte med de fire berømte vers.

  1). Tag deres land og brand deres
  huse.
  2). Dræb alle mænd og store drenge.
  3). Voldtage alle kvinder og børn.
  4). Sælg dem som slaver.

  Muhammadanerne eger den jord
  hvor på de sætter deres boldige fødder.

  Hvor svært kan det være?

  Mvh. Ærligmand.

 8. Af Allan Hansen

  -

  ” På det amerikanske kontinent lever
  der i dag omkring 70 millioner efterkommer
  efter de sorte afrikanere, som gennem den
  transatlantiske slavehandel blev deporteret
  til slaveri.
  I den arabiske muslimske verden er
  der i dag kun meget få efterkommer efter det større
  antal slaver, som fra det centrale Afrika over
  en periode på mere end tusind år blev deporteret
  til Nordafrika, Mellemøsten og Indien.
  Araberne ønskede ikke en sort befolkning
  og imødegik en sådan udvikling gennem
  omfattende kastration af mandlige slaver
  og drab på spædbørn,,.

  Kilde: ” Det tilslørrede folkemord – den arabiske slavehandel i Afrika,,.

  Skrevet af den sorte fransk talende Antropolog
  og professor i økonomi Tidiane N´Diaye og
  oversat af Kirsten Valeur 2015.

 9. Af Per Torbensen

  -

  Ungarn vil blot ikke ende op som Sverige-se dette indslag.

  https://www.youtube.com/watch?v=PiodZctX2TY

 10. Af Per Torbensen

  -

  Lidt om den muslimske fertilitet i dagen Europa og fremtiden.

  https://www.youtube.com/watch?v=OUJNxRqrcyQ

 11. Af Bjørn Sørensen

  -

  “EU-Europa er uendeligt svagt og uintelligent.”

  EU er reelt et multietnisk og multikulturelt samfund med en svag centralmagt. En sådan samfundmodel er historisk dømt til at mislykkes.
  For EU- Europas nationalstater er ikke modne til at opgive de sidste 1000 års kamp for skabelsen af nationalstaten.

  Er det så svært at forstå, hvorfor EU er mislykkedes.

  At det er Ungarn som siger stop er forståeligt når man tænker på at de har været overrendt af kommunistiske og muslimske horder og ved hvad det indebærer.

  Ungarn er et frihedselskende land som ser med forragt på de pladderhumanistiske liberalister som ikke magter at forsvare os når vores demokratiske verden bliver overrendt af lykkeriddere, oprørere, desertører, kriminelle, fundametalister og terrorister.
  Den aggession de udviser på deres vej til de lande som lover dem guld og grønne skove, vidner om hvad der er at forvente, for her kommer herrefolket er alt for tydeligt deres attitude, som har krav om at vi skal opfylde deres behov
  Jo da en køn samling, som vil kunne få urinstinkterne frem i befolkningen, og så kan vi risikere at blodet flyder.
  Og så må vi gøre os klart at vores velfærdsmodel kan ikke klare den udfordring når den allerede er stærkt underskudsgivende.
  Folk tror at fordi de har betalt til velfærdssamfundet et helt liv, at så vil de være ganteret at det er der når de har behov. Men vores velfærdsmodel bygger på løbende skatteindtægter, der er således ingen opsparing, som var det en forsikring. Så derfor er der ingen resourcer at tære på. Det bliver ligesom med kædebreve, at det er dem, der var med fra starten som skorer, og de sidste bliver snydt. Så med de besparelses runder vi skal igennem og med de kostbare immigranter så kan vi snart vinke farvel-velfærd.

 12. Af Per Torbensen

  -

  Destruktionen af Europa er i fuld gang,her et link om krigen i en Europæisk by anno 2015.

  https://www.youtube.com/watch?v=OUJNxRqrcyQ

 13. Af Per Torbensen

  -

  Forkert her det rigtige.

  https://www.youtube.com/watch?v=a73Q9UgAaH4

 14. Af Allan Hansen

  -

  @ Per Torbensen

  Tak for linket – det havde jeg
  ikke set før.
  Godnat Europa – sov godt!

 15. Af Hektor Heimlich

  -

  EU er fuldstændig paretisk -tænk at et fattigt tidligere kommunist hærget land skal redde den store store guru!!
  men snart får Putin vel stop på Islamisk stat -han kender jo taktikken

 16. Af Hektor Heimlich

  -

  Das deutsche Kvatz

 17. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Besættelsen af Danmark den 9. april 1940, en pludselig tysk besættelse kom som et chok og en ydmygelse for den danske befolkning, nu er den gal igen, befolkningen tiljubler asylturisterne, kun mangler de syriske flag, men de kommer de kommer, eller rettere Islamisk Stats sorte med kruseduller, danske medier en ordstrøm af pladderhumanisme, og en statsminister der glimrer ved sit fravær, tror han er valgt til en periode af 4 år, i bedste fald måneder, de med penge vil med deres sunde fornuft se efter plan b, langt borte fra Europa/Danmark, og ikke nu brænde inde med værdier i en islamistisk magtovertagelse af Europa/Danmark, også mit råd at de der kan, nu søger en plan b udenfor Danmark , udenfor islamisternes rækkevidde……en islamistisk magtovertagelse af Europa nu forudsigelig, og kapitalflugt, inden vi går indt i totalt kaos og voldelig borgerkrigstilstand der vil komme, at uden dansk ledelse, uden europæisk ledelse klart at Europa tabt…..Europa at betegne som en galeanstalt, hverken mere eller mindre et galehus, som det ser ud nu alt tabt, danskerne, europæerne ved det bare endnu ikke, da de har ørene fulde af godhedsindustri og pladderhumanisme.

 18. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt findes der tonsvis af fakta videoer på youtube, som mainstream propaganda TV-stationerne DR/TV2 ikke vil røre med “politisk korrekt” indrager.

  Vil man informeres bare nogenlunde upartisk, må man selv finde de bare nogende upartiske nyheder på alternative medier på nettet!

 19. Af Jan Petersen

  -

  Indrager er så lig med ildrager, undskyld.

 20. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Europa at betegne som et galehus, de med penge vil med deres sunde fornuft ikke brænde inde med værdier i en islamistisk magtovertagelse af Europa/Danmark, forudsigeligt at kapitalflugt med tak til godhedsindustrien og pladderhumanismen.
  Endnu tid for Danmark ligesom Ungarn, bygge en mur langs den Tyske grænse, nu det gælder overlevelse.

 21. Af Arne Hornborg

  -

  Hjemmeværnet!?
  Værne hjemmet. Værne om Danmark og Danmarks befolkning.
  Jeg forstår ikke rigtigt Politiet modstand mod at Hjemmeværnet skulle kontrollere de danske grænser, se efter om illegale indvandrere, noget der i sig selv er kriminelt, har de fornødne tilladelser, pas med videre for at rejse ind i Danmark.
  Det måtte da være en oplagt opgave for det, i dagens Danmark, meget, meget dygtige, veltrænede Hjemmeværn.
  Netop at værne om Danmark, Danmarks grænser.
  Her i Danmark blev Hjemmeværnet oprettet i 1948. Med erfaringen fra 2. Verdenskrig, ønskede Danmark ikke at være uforberedt en gang til.
  Hjemmeværnet blev oprette som efterfølger af modstansgrupperne, disse gruppers store engagement, der betød så uendelig meget for et frit Danmark.
  Selv Forsvaret, Militæret bør inddrages.
  Danmark har en Forsvarsminister, ikke en angrebsminister.
  Vort Forsvar består af meget dygtige, professionelt personel. De vil gøre god gavn ved at være med til at bevogte Danmarks grænser mod uønskede personer, mod de horder der ikke har et reelt grundlag for at slå sig ned i Danmark eller at bruge Danmark som transitland.
  Det hårdt prøvede, stærkt underbemandede politi mener at det er politiet opgave at bevogte grænserne.
  Muligvis? Men jeg mener at det er Folketinget og de forskellige Ministre der træffer de afgørelser.
  Afgører hvilke af ovennævnte grupper der kan og skal arbejde sammen. Fordele opgaverne mellem disse grupper bedst muligt.
  Det er kun på papiret at Schengelaftalen, Dublin-traktaten samt arbejdskraftens frie bevægelighed eksisterer.
  Ingen af de, på papiret, aftaler har aldrig virket i praksis. Tværtimod.
  Den misbrugte arbejdskraftens frie bevægelighed har skabt større problemer end goder.
  Politikerne både her i Danmark såvel som i resten af EU bør, realistisk, se sandheden i øjnene.
  Disse aftaler skal ophæves, sådan som de jo reelt er i virkeligheden.
  Horder af migranter viser med al tydelighed EU’s svaghed.
  Uenigheden mellem EU landene viser også den manglende folkelige opbakning.
  En stærk forøget grænsekontrol er stærkt påkrævet.
  Mennesker der ikke har et reelt grundlag for at søge asyl, bør afvises omgående.
  Ret til asyl? Mon ikke det hedder: Ret til at SØGE om asyl.
  Kravene hertil bør skærpes betydeligt.
  Ingen i hele Europa, incl. Skandinavien har overblik om hvor mange illegale migranter der befinder sig, uretmæssige, i vore lande.
  Hvornår skrider Europas politikere til handling, fremfor blot at tale om det.
  Det haster.
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker
  Spangåvej 34 . 2630 Sengeløse

 22. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  /Nu ligefrem ISIL rekruterer på internettet at opfordre radikale muslimer til invasion af Europa, ligefrem opråb fra islamisterne om at dræbe de vantro tyskere i deres eget land Tyskland ( ifølge RT idag )
  Helvedes sluser vid åbne….ISIL har dusinvis af video’s på internettet de sidste dage at opfordre til at invaderer Europa, en råbende imam i Jerusalem opfordre til ved islamistisk yngel ved formering at erobre Europas territorium, der opfordres til at dræbe de vantro.
  Slovakiet giver nu op, og lader velfærdsturisterne rejse frit igennem Slovakiet i tog og busser som de selv vil, se nu går det hurtigt, og ingen hemmelighed de kommer for at slå os alle ihjel at tage vores land, det er hvad de siger de vil gøre, det er hvad de dagligt gjorde hvor de kom fra, det er hvad der nu vil ske i Europa.
  Der opfordres allerede nu fra islamisterne direkte til at slå tyskerne ihjel, det kan vi vel ikke bare i Danmark sidde overhørigt, nok kan vi ikke hjælpe tyskerne da islamisterne blevet for mange i Tyskland, men vi kan endnu nå at hjælpe os selv, at stoppe dette digebrud, inden undergang.

Kommentarer er lukket.