Ironien i, at Ungarn redder EU

Af Kasper Støvring 72

 

 

Det er dybt ironisk, at det er Ungarn, der – måske – redder EU-projektet. Uden sikre ydre grænser, ingen åbne indre grænser. Det synes selv EU-fortalerne at være enige i. Og Ungarn beskytter de ydre grænser med det nye hegn, opført mod de menneskemasser, der spøgelsesagtigt siver ned gennem Europa. ”Allahu Akbar”, råber den rasende, stenkastende mængde foran hegnet, og mængden sekunderes af EU-folkets fordømmelse. Ungarn forsvarer EU’s grænser og dermed EU, men for den indsats høster landet massiv kritik, ja, bliver betragtet som en paria.

 

Men ironien gælder også den anden vej, for Ungarn har under Victor Orbáns ledelse defineret sig selv som et ”illiberalt demokrati”, der bevæger sig væk fra det, man anser som et svækket og dekadent EU. EU er af Ungarns ledelse blevet opfattet som en gammel, syg mand på briksen. Fra Bruxelles har man kun hørt lyden af kisteklapren, og ser man mod Vest, har man kun set et dæmrende halvlys, der sænker sig over Aftenlandet. I stedet har man nærmet sig Rusland. Det gamle og det nye Europa.

 

Så en illiberal nationalstat redder altså et liberalt og humanistisk sindet EU, der arbejder på at underminere nationalstaternes suverænitet. Det viser også noget andet interessant. Nemlig, at en liberal orden afhænger af en ikke-liberal orden, sat af en suveræn. Eller lidt mildere formuleret: Den suveræne nationalstat træder i karakter, når EU viser sin afmagt. Lige nu suser forandringens vinde i tidens store hjul, og måske vil vi se en tilbagevenden til nationalstaternes Europa. Flere lande genindfører lige nu grænsekontrol.

 

Den aktuelle krise viser præcis det politiskes primat. Når det ikke er muligt at opnå konsensus og kompromis gennem samtale og forhandling – og det formår EU-lederne ikke – må der træffes en beslutning, også når det strider imod den retslige ide bag EU. Politik kommer før jura. Det er jernets lov, og den jernhårde nødvendighed viser sig, når al øregassen er drevet væk, og EU, det blide monster med de bløde værdier, ikke længere går frem for at erobre nyt territorium, men snarere bevæger sig som et dyr under åget.

 

Når nationalstaterne, og her især de østeuropæiske med Ungarn i front, træffer deres foranstaltninger i krisens stund og dermed viser sig handleduelige, så skaber det kontroverser og fordømmelse fra de liberale, humanisterne og EU-tilhængerne. Men denne handlekraft har sine årsager, også af historisk art.

 

De østeuropæiske stater har vundet deres selvstændighed gennem en hård kamp, de har dyrekøbte erfaringer med Sovjetkommunismen, der ligesom EU var et imperium, en overstatslig, transnational jurisdiktion, der dikterede staterne en lovgivning, der bød folket imod. Dertil kommer dystre historiske erfaringer med fjendtlige erobrere fra den muslimske verden. Deraf den ungarske ambassadørs afvisning af multikulturalismen og Orbáns retorik om beskyttelsen af Europas kristne arv. Når Orbán taler sådan, ser mange en gal hund, der med glubske tænder snapper ud i luften. Men på det punkt har Ungarns leder mere ret, end mange tror. For korset fryser som et froststivnet råb, som man kan læse hos Helge Rode: EU har ingen europæisk identitet, slet ikke en kristen. Ønsket om at indlemme det islamiske Tyrkiet har længe næret eurokraterne.

 

Alt dette var, hvad jeg forsøgte at forklare i mandagens Deadline, og det fremkaldte hovedrysten, himmelvendte øjne og stemmer, dirrende af harme, der afviste mine pointer. Hvem der afvise mig? De to engleblide luftånder Marlene Wind og Sophie Carsten Nielsen. Men mere end tre årtiers dårlige erfaringer med integration af indvandrere og flygtninge fra Mellemøsten og Afrika har altså gødet grunden for en række landes beslutninger om at lukke grænsen.

 

Man kan beskytte sine grænser, hvis der er en vilje til det. Det er de faktiske forhold i jernindustrien.

 

72 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Dahl

  -

  Du har ret Støvring, men jeg har nu også opfattelsen af, at f.eks. du og Jalving kun bliver inviteret til Deadline, for at legitimere indbydelsen af de sædvanlige EU liderlige personager. Nationalstaternes grænser skal genindføres, evt. med militærets hjælp ved grænserne i en periode.

 2. Af mia jensen

  -

  så benævnte deadline, og lagde også mærke til de himmelvendte øje m.m.
  de føler sig pressede……
  I al den tid jeg har levet har disse personer undgået et helt bestemt tal, nemlig hvor mange.
  Johanne gled af på det ved partilederrunden, og også i debatten i går mellem svenskere og danskere gled socialdemokraten for Sverige af på det. Poul Madsen kaldte danskerne kujonagtige, men så vil jeg gerne høre tallet fra ham…
  Jeg har aldrig nogensinde hørt nogen sige tallet….de vil altid sige, at man kan ikke vide….og sno sig udenom spørgsmålet
  De vil ikke engang komme med et hypotetisk tal….

 3. Af Jan Petersen

  -

  Ja landene i Østeuropa ved af smertelig erfaring, hvad det vil sige at være under fremmed herredømme. Utroligt at de er medlem af EU idag. Ussel mammon har villedt mange i søgen på “lykke”.

  Men da kun glædeligt at et land som Ungarn vågner op fra den fiktive penge døs!

 4. Af Ole Skovgaard

  -

  Det siger sig selv, at med en leve standard i Europa det er en faktor 4-5 what do I know + den outside Europa kan man ikke opretholde en Union mellem 28 forskellige lande, hvor eks differensen mellem de offentlige sektorers størrelse og dermed osse niveauet for de sociale ydelser er enorm. Uanset om det er Ungarn eller Kroatien der lukker de ydre grænser, så er facit det samme “Unionen er stendød”

 5. Af Marie Iversen

  -

  Når man har set det kaos, der opstod i Ungarn, bl.a. på banegårde, er det da indlysende, at de måtte skride til handling, for den situation er da ikke til at leve med i længden. Og kan vi overhovedet i længden leve med, at hele kontinenter bevæger sig til Tyskland, Danmark og Sverige. I EU snakker man stadig, intet andet.

 6. Af Jan Petersen

  -

  Den snakkende politisk korrekte elite “løser” problemer ved at sidde i en pædagogisk rundkreds og udveksle personlige synspunkter.

  Det kommer der i praksis ikke meget fornuft ud af. Men, når de har siddet og ævlet tilpas længe, begynder “gadens parlament” at reagere.

  Det kommer der til gengæld noget ud af – ikke altid lige vel gennemtænkt. Men reaktionen giver altid en modreaktion. Så lad os se, hvem der er den stærkeste – denne gang!

 7. Af merethe hansen

  -

  på sæt og vis er EU som Christiania….en flad struktur. Det går godt så længe der er medvind, men så snart problemer med to onder opstår, så kommer det på prøve. Og jo, jeg vil hævde det er en flad struktur, trods centralisering af styrelser, råd og organer i EU, fordi det er suveræne stater, og de kan blokere og melde sig ud igen.

 8. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kasper Støvring

  Det skuffer mig, at du skal helt til Ungarn, for at finde et statsmand, du kan se op til.

  “EU er af Ungarns ledelse blevet opfattet som en gammel, syg mand på briksen.”

  Utroligt så travlt Ungarn ellers har haft med at få lov til at blive indlagt på selvsamme hospital!

  Ungarn er ofte blevet kritiseret for ikke at lave op til menneskerettighederne, så for min skyld må de meget gerne forlade EU-samarbejdet. Det kan næsten ikke gå for hurtigt.

  Med din store interesse for Ungarn, har du nogen fornemmelse af folkestemningen i landet? Ønsker flertallet at forlade den gamle, syge mand?

 9. Af Erik Lar sen

  -

  Ja, alle har da lov at have et håb, – men jeg tror ikke et sekund på at der vil ske stramninger ved grænsen. Som Thulesen-Dahl fortæller – gik de ikke i regering fordi man ikke kunne blive enig om grænsekontrollen. Og så hører man alle de mennesker der jo intet forstår sige at DF har svigtet deres vælgere m.m.???!!! Hvordan kan de dog have gjort det? Der er jo bare ingen der vil det samme som deres uforståeligt kun 21% vælgere. Løkke ville ikke have DF i regering p.g.a. af deres krav om grænsekontrol. Og sikkert også andre ting. Og ja, undskyld at jeg siger det , men bare læs indlæg fra folk fra venstrefløjen, der jo mener at Thulesen-Dahl er “løftebryder”!!!!! Hvordan kan ma n være eller blive det når man holder fast i sit synspunkt, men ikke kan FÅ FLERTAL FOR DET??? Hvor dum kan folk være??

 10. Af Erik Lar sen

  -

  Ja, og Ungarn ved jo om nogen – HVOR slemt det kan gå! Under kommunisterne og nazisterne for ikke mange år siden, men det virker som om mange danskere har GLEMT den tid og de unge lærer jo intet om kommunisme, nazisme, Stalin og hitler m.m. – Åh, nej.

 11. Af Claus Henriksen

  -

  Ja – tak til Ungarn for som det eneste land at vise rygrad og forsvare både deres men også EU’s ydre grænse! Hverken EU, Schengen eller især de ydre grænser fungerer – og de svage danske politikere er ikke andet end stik-i-rend drenge for kansler Merkel og EU-systemet! Denne migrationsbølge er især opstået fordi den vanvittige kansler Merkel og Tyskland har indbudt alverdens mennesker til Europa! Tyskland er endnu en gang i færd med at ødelægge Europa! Ufatteligt at EU ikke fysisk spærrer vores ydre grænser og evt. laver modtage- og registreringscentre ved disse! Disse migranter/flygtninge er meget bevidste om hvor de skal flygte hen og flygter gennem adskillige EU-lande – uden den lovpligtige registrering – for at komme til de lande hvor der flyder mest honning og mælk i form af sociale ydelser!
  Den nyeste Frontex rapport viser at kun ca. 1/3 af de flygtninge/migranter som er kommet til Europa i år kommer fra Syrien. Resten er lykkeriddere som ønsker et bedre liv! Så vi får flere og flere bistandsklienter at brødføde da de fleste af disse ikke-vestlige indvandrere er på overførselsindkomster ifl. Danmarks Statistik! Om 40 år vil befolkningen i Afrika og Mellemøsten iflg. FN være dobbelt så stor som nu – og hvor mon disse folk vandrer hen?? Og i går meddelte Europol at tusinder af hårde kriminelle gemmer sig blandt disse såkaldte flygtninge. Menneskesmuglerne har besejret det mægtige EU-apparat og Europa er ved at begå kollektivt selvmord!

 12. Af Jan Petersen

  -

  Skyggespillet i enhver flad struktur kører upåklageligt, lige indtil “magtfaktoren” i strukturen erklærer – at nu er strukturen ændret!

  Så vil rundkredsen igen dannes og ævle videre ud fra den nye “orden”.

 13. Af Niels B. Larsen

  -

  Det må gøre ondt i visse kredse, at så mange over hele Europa hylder Orban og Ungarn for indsatsen for at holde migranterne – for det er, hvad de er, ikke flygtninge i konventionsmæssig forstand – ude fra EU. Flygtningestatus mistede de alle som én da de satte sig i båden i Middelhavet, for de er alle kommet gennem sikre lande før det tidspunkt.

  Men jeg tvivler på, at Ungarn redder EU. Slagsmålet om fordeling I kan muligvis vindes af Führerin Merkel. Fordeling II, som bliver endnu mere omfattende, går østeuropæerne aldrig med til – og så bryder lerkolossen i Brüssel sammen.

 14. Af Karl Nielsen

  -

  EU er et vanvidsprojekt styret af fanatiske fantaster som Martin Schulz, der mener man skal ofre befolkningerne af hensyn til det sindssyge EU-projekt:

  -De kaotiske forhold i det sydøstlige Europa får EU-parlamentets formand, Martin Schulz, til at advare om, at unionen kan være på vej mod opløsning, og at mange landes handlinger sker af hensyn til befolkningerne uden at tage det fælleseuropæiske projekt med i overvejelserne.

  http://politiken.dk/udland/fokus_int/Flygtningestroem/ECE2847468/kroatien-giver-op-flygtningene-faar-lov-at-fortsaette-nordpaa/

 15. Af mia jensen

  -

  Rockwoolfonden anslår 33.000 illegale i landet inden der her begynder…..

 16. Af Erik Lar sen

  -

  Mon ikke “rigtige danskere” – særlig unge mellem 16-40 år skulle komme væk fra X-factor, fjæsbog, twitter, ipod m.m. og lave en virkelig stor kæmpe-demonstration på Christiansborg og Rådhuspladsen m.m. her og nu.?!
  Men Kjovenhavnstrup, er jo RØD, så måske det skulle være i Sønderjylland eller andre steder i Danmark hvis det skulle virke? (desværre trist – ironi her).

 17. Af Jørgen F.

  -

  …al-Sisi har jo også reddet Egypten.

  Sådan er det med mandeløsninger. De virker.

  Kvindeløsninger føles bare bedre. Men det gør pis også i starten.

 18. Af Allan Hansen

  -

  Jeg har nu lidt svært ved, at få øje på
  ironien – men det er måske meningen?

  Ungarn har igenmen mange århunderede
  kun haft dårlige erfaring
  med døds kulten islam og alle dens dårligedomme!

  I 1717 sendte det osmanniske forbryder syndikat
  i hær på 105.000 kavalerister for, at knuse
  kejseren i Ungarn – men de fik mega klø
  og blev slået hjem. På retiraden tog de ca.10.000
  slaver, der blev solgt på det afrikanske
  slave market. Dette er kun én af de mange
  forbrydelser, som osmananerne har begået
  på Balkan!

  P.S: 97% af Osmananerne var analfabeter
  de sidste 3% der kunne læse og skrive
  var alle jøder og kristne.

  DET LOVLØSE SAMFUND!

  Lad mig sige det klart og tydeligt
  – den illegale invasion er ulovlig
  og skal stoppes nu!
  Luk alle grænser straks og sæt
  militæret ind. Danmark sender militær
  hjælp til mange konflikt ramte områder
  i Mellemøsten – men vi er ikke i stand
  til, at forsvarer vores egen land.
  Det er en skandale, som leder tankerne tilbage
  til 1864.

 19. Af Michael Falkner

  -

  Ja Ungarn satte sig til modværge mod migranterne og det var godt at se. Men Angela Merkel greb jo ind og bad dem om at slippe igennem til Østrig. Problemet er at så længe migranterne frit kan komme ind i Grækenland og Italien er problemet ikke løst, der kommer til at blive flere og flere migranter på Balkan og på et tidspunkt vil Ungarn, Kroatien og Slovenien ikke længere kunne modstå presset. Som det er nu er der fri indrejse til EU, der er ingen indrejse restriktioner overhovedet. Så derfor må trafikken over Middelhavet og til de græske øer stoppes. Grækenland og Italien kan ikke klare denne opgave. EU må træde i karakter for at få løst dette problem, ellers kommer det til at eksplodere på et tidspunkt. Vi kan ikke alle gå og gemme os og håbe at naboerne tager byrden.

 20. Af Jan Petersen

  -

  Det er da lidt ironisk, at det netop er en dødskult, der lige pt styrer EU helt analog til de nazistiske fantaster 🙂

 21. Af M v Jensen

  -

  Det vi tydeligt ser nu hvor indvandringen er gået fra massiv, men kontrollabel til helt uden for kontrol er, at vi er blevet holdt hen i de sidste 30 år af tomme endeløse diskussioner om konventioner og anstændighed, – og de fortsætter endda helt skamløst. Politikerne kan fx alvorligt diskutere om en indvandrer skal have 5000,- eller 10.000,- om måneden og hvilken indkvartering som er passende. Det er helt absurd! Politikerne håber vel at forvirringen til sidst bliver til overgivelse. Det er også sådan man må se på dø-forliget i Sverige, – et forsøg på at holde folket hen i endnu 6-7år med portene åbne for at få slukket den sidste gnist af kampvilje i folket.
  Rifbjerg- og Pandurogenerationen må have hadet deres rødder i en grad som kun tragedierne i 2. Verdenskrig kan gøre fattelige og har ikke ønsket at efterlade sig noget. De har gjort alt for at ødelægge vores samfund, og tænk alligevel hvor standhaftigt det har holdt imod, – indtil nu.

 22. Af Lars Himler

  -

  Vores folkevalgte har svigtet Danmark og danskerne – det ENESTE de er sat i verden for. De er valgt af folket FOR folket og de har svigtet!

  Orbàn derimod…

 23. Af Allan Hansen

  -

  Om statsborgerskab:

  Lad os nu forstille os, at jeg
  er født i USA. men min mor og far
  er etniske dansker (med 300 års stamtavler).

  Er jeg så amerikaner?
  Svaret er NEJ – jeg er dansker.

  Og dog er det sådan, at hvis man er født
  Amerika så er man automatisk Amerikansk
  statsborger!

  Den lov arbejder alle amerikanske politiker
  på, at få afskaffet!
  Det var også på tide!

 24. Af Benny B

  -

  Løkke er et skvat og du skuffer dybt.

  Ikke siden Scavenius erklærede:
  “Ved de store tyske sejre, der har slået verden med forbavselse og beundring, er en ny tid oprundet i Europa, der vil medføre en nyordning i politisk og økonomisk henseende under Tysklands førerskab”
  Ja ikke siden, Har danmark haft såden en landsskadelig og følgagtig leder.

  Løkke, du vil gå over i historien som en landsskadelig person på linje med Scavenius og Corfitz ulfeldt.

  Løkke, den moderne Corfitz ulfeldt

 25. Af peter kocsis

  -

  Støvring: “Deraf den ungarske ambassadørs afvisning af multikulturalismen og Orbáns retorik om beskyttelsen af Europas kristne arv”

  Denne afvisning af den skadelige multikultur var allerede godt i gang under 2 VK., da i 1944 ungarerne nedslagtede jøderne i Budapest på så bestialske måder ,at selv tyskerne fik nok og satte soldater til at bevogte ghettoen. At Ungarn nu fortsætter i samme spor overfor vor tids jøder kan derfor ikke undre. At Støvring beundrer en sadistisk afstumpet diktatorspire og antisemit som Orban undrer heller ikke: den national fascitiske diktatur er en helt naturlig følge at Støvrings ideologi.

  “De østeuropæiske stater har vundet deres selvstændighed gennem en hård kamp, de har dyrekøbte erfaringer med Sovjetkommunismen, der ligesom EU var et imperium, en overstatslig, transnational jurisdiktion, der dikterede staterne en lovgivning, der bød folket imod.”
  Både Ungarn og Støvring glemmer bekvemt de ungarske opstand i 1956 mod selvsamme kommunisme- her modtog den ludfattige og krigs svækkede Østrig uden kny hundrede tusinder af ungarske flygtninge og nej , Østrig satte ikke 4 m høje pigtrådshegn op for at stoppe folkevandringen og heller ikke satte man tusindevis af stupide betjente til at banke løs på kvinder og børn . Dette er forskellen på den europæiske , kristne civiilsation og det facsistoide barbari ,som Støvring savlende beundrer.

 26. Af M v Jensen

  -

  Politikerne handler ofte direkte modsat borgernes interesser. Både med salg af vital infrastruktur, institutionaliseret hemmelighedskræmmeri og nu senest med en helt uforståelig nølen med at indkalde hjemmeværnet for at få lukket og afpatruljeret grænsen. Der bør derfor skrives nogle begrænsninger af politikernes alt for vide beføjelser ind i grundloven, så de (som de kujoner de er) med den i hånden kan undslå sig presset fra både det muslimske fn og tyskland.
  Det skal ikke være op til et tilfældigt flertal på 90+ mandater – ofte med meget personlige ambitioner – at bestemme antallet af flygtninge vi skal modtage eller hvor mange som skal tildeles statsborgerskab.

  Derudover kunne man overveje at indføje en maximal skatteproent og forbud mod at staten låner penge foruden i krigs- eller undtagelsestilstand.

 27. Af preben jensen

  -

  EU har haft 40 år til at få den ydre grænsekontrol frontex til at virke. Det er ikke sket endnu, selvom den var forudsætningen for sløjfningen af de nationale grænser. EU er ikke andet end et bureaukratisk, ideologisk og totalitært monster til fremme af sære og ikke-folkelige interesser. Sløjfningen af landenes grænser var en kæmpefejl. Læs bøgerne “EU = Europas undergang/fjende” og se 180 g.

 28. Af Niels Juul Hansen

  -

  Dansk Folkeparti har herhjemme helt fejlvurderet fordelene ved at stå udenfor regeringsmagten. Som Kasper Støvring ser partiet også op til de østeuropæiske højrefløjspartier og deres brutale håndtering af flygtninge. Det har betydet, at de nu er fuldstændig isoleret i dansk politik og helt uden indflydelse på flygtningeområdet.

  Løkke må sande, at han intet har at bruge DF til på dette felt. For Løkke og Venstre er EU-samarbejdet betydeligt vigtigere end hensynet til DF’s ønsker om grænsebomme/kontrol.

  Derudover kan han heller ikke regne med DF’s støtte i den økonomiske politik. Hertil ligger DF alt for tæt på Enhedslistens velfærdspolitik. DF vil under ingen omstændigheder være med til det Venstre har lovet Liberal Alliance – en fjernelse af topskatten. Det bliver spændende at se, hvad den stålsatte Anders Samuelsen så vil gøre, for fjernelsen af topskatten var en forudsætning for LA’s støtte til Lars Løkke. Hvis Thulesen Dahl accepterer en fjernelse af topskatten, så er den sidste rest af hans troværdighed forsvundet.

  Blå stue virker ikke længere som en solidt sammentømret gruppe.

  Tværtimod.

 29. Af Alf Hansen

  -

  Som nævnt andet steds:
  Luk alle grænser straks og sæt militæret ind. Danmark sender militær hjælp til mange konflikt ramte områder i Mellemøsten – men vi er ikke i stand til, at forsvarer vores egen land.
  Det er en skandale, som leder tankerne tilbage til 1864.

 30. Af Claus Henriksen

  -

  Hvorfor får afviste asylansøgere i øvrigt kontanthjælp? Hvorfor får de ikke bare et engangsbeløb til at kunne rejse hjem?

 31. Af Jens Hansen

  -

  det fremkaldte hovedrysten, himmelvendte øjne og stemmer, dirrende af harme, der afviste mine pointer.
  Skriver Støvring.

  De himmelvendte øjne skyldes mest manglen på pointer.
  Tankevækkende at Støvring roser det Ungarn, hvor fascismen altid lurer lige under overfladen.
  Under Anden Verdenskrig underlagde Ungarn sig nazityskland om muligt endnu mere beredvilligt end Danmark gjorde.
  Ungarn deltog yderst velvilligt og aktivt i jødeudrydelsen.
  I modsætning til Danmark som nøjes med at smide jødiske flygtninge i togvogne og sende dem tilbage til nazisternes udryddelseslejre.
  Men alt dette kommer Støvring jo ind på når han skriver:
  “denne handlekraft har sine årsager, også af historisk art.”
  Ja, Ungarnsk handlekraft er noget som vil noget.
  Som man også ser på blødende flygtninge som er mishandlet af ungarske politi knipler.
  Det ungarnske politi synes at have en forkærlighed for at mishandle kvinder og børn.
  På nærbilleder ser man stupiditeten og brutaliteten i fjæset på fascisterne.

  Fra 1933 til i dag har Ungarn været gennemsyret af nationalisme, fascisme og nazisme.
  Kun afbrudt af nogle årtier ind i mellem.
  Hvor fascismen blev undertrykt.
  Men de spildte årtier rådes der bod på nu.
  Som Støvring så korrekt anfører.

 32. Af Finn Bjerrehave

  -

  Ungarn som EU,s ydre grænse, har selfølgelig grænsekontrol, endda ansvaret for hvem de slipper ind i EU, hvor de åbne ikke kontrollerede grænser, giver fri rejse, derfor er de ydre grænser, vores bolværk mod de fremmede, og altså fuld kontrol.
  Ydre sikkerhed, skal give indre frihed, og opgaven er fordelt.
  EU betaler hegnet.Finn Vig

 33. Af preben jensen

  -

  De kulturfremmede indvandrere har fået FØRSTERET til alt, penge, boliger, møbler, taxaer, gavepakker, uddannelse, lægehjælp, hospitalspladser, menneskerettigheder, job/arbejdspladser, særlig service, særlige hensyn, ekstra velfærd, ekstra ydelser, positiv særbehandling, familieliv, gratis villaer, ekstra omsorg og mere til. Politikernes flertal forkæler deres kæledægger året rundt, mens danskerne der betaler gildet, må nøjes med smuler, krummer og levninger fra “humanisternes” store fest for besætterne fra Afrika og Arabien.

 34. Af merethe hansen

  -

  I Tyskland kan det også omkalfatre det politiske billede. CSU er trukket til højre i år, for at hindre ankomsten af et decideret nationalistparti landspolitisk. Man har 5% spærregrænse. Det presser Merkel mere over mod SPD, men paradoksalt nok også over mod CSU, fordi hun også frygter et nyt parti med historiske konnotationer……generelt ændres spillet.
  Ankomst af nationalistparti vil blive forsøgt forpurret med alle kneb. Ankomst vil dog fristille CSU igen, men med færre stemmer, ligeså formentlig CDU og SPD. Det vil givet fryses ud af de fire andre partier, hvilket vil gøre deres vælgere arrige, især med en stadig indvandring kørende simultant…….og det presser de andre ligesom herhjemme.
  I EU-parlamentet vil et nationalistparti mere fra netop et af de helt store lande presse på…..De får mange pladser alt relativt, netop fordi de kommer fra store Tyskland med 82mio. Så vidt jeg husker, er fordelingsnøglen ikke 100% proportional til befolkningstal, og det vil nationalistpartiet måske presse på for at den bliver?

 35. Af Svend Jensen

  -

  Fra Wikipedia:
  Hunnerne var et centralasiatisk folk, der slog sig ned i Ungarn. Ved floden Nedao i Pannonien (nuværende Ungarn) kæmpede hunnerkongen Ellac i 454 mod gepidekongen Arderic. Ellac faldt i slaget og hunnerne måtte opgive overherredømmet over gepider og flere andre folkeslag i området.
  Senere blev størstedelen af Ungarn en provins i det osmanniske rige, indtil dette rige kollapsede, godt hjulpet af ungarnske oprør.

  Ungarn har efterhånden en del erfaring med, hvorledes man holder de asiatiske folkemasser væk fra Europa – vi skylder ungarerne meget.

 36. Af Marie Iversen

  -

  Demokrati? Selv om europæerne ,når de stemmer, giver et klart signal om, at indvandringen er gået for vidt, så gælder det ikke – i et så vigtigt spørgsmål har vi ikke noget at skulle have sagt.

 37. Af Kasper Støvring

  -

  Til de indlæg, der handler om et tema, jeg slet ikke forholder mig til i indlægget: Om jeg foretrækker den ungarske samfundsmodel. Ungarn har defineret sig som et “illiberalt demokrati”. Det er Ungarns valg, men ikke mit. Jeg foretrækker den vesteuropæiske model med det liberale demokrati. Jeg har da heller aldrig skrevet andet. Som sagt: Ungarerne kan have deres grunde, nogle gode, andre dårlige, dem om det. Men det er da ironisk, at det er det illiberale demokrati, der synes at redde det liberale demokrati.

 38. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Hvorfor tages der ikke direkte beslut om at sende alle disse islamister hjem til deres islamistiske lande? ( Se et verdens atlas hvor lille Europa er….se hvor store de islamiske lande Afrika og Mellemøsten er, og deres befolkning gigantisk sammenlignet med Europa’s)……Hvor vanskeligt kan det være at sende alle hjem til deres eget hjem?

  De har plads nok! Rigeligt!

  Intet ondt i at sende alle hjem, derimod bedst for alle at vi ungår et blodbad.

  Hvorfor venter vi på vores undergang, at vores EU lande bliver forvandlet til Islamistisk Stat og etnisk udrensning af Europa.

  Inden hemmelighed at den dag islamisterne mange nok vil vi danske alle (i bedste fald) blive fordrevet.

 39. Af merethe hansen

  -

  Kasper, valid pointe, men ligefrem at redde EU-samarbejdet er nok en sandhed med modifikationer. Så meget samarbejde kan jeg ikke få øje.
  Og jeg tænker f.eks på de langsigtede konsekvenser for EU-parlamentet…
  I Tyskland kan det over ti år omkalfatre det politiske billede. CSU er trukket til højre i år, for at hindre ankomsten af et decideret nationalistparti landspolitisk. Man har 5% spærregrænse. Det presser Merkel mere over mod SPD, men paradoksalt nok også over mod CSU, fordi hun også frygter et nyt parti med historiske konnotationer……generelt ændres spillet.
  Ankomst af nationalistparti vil blive forsøgt forpurret med alle kneb. Ankomst vil dog fristille CSU igen, men med færre stemmer, ligeså formentlig CDU og SPD. Det vil givet fryses ud af de fire andre partier, hvilket vil gøre deres vælgere arrige, især med en stadig indvandring kørende simultant…….og det presser de andre ligesom herhjemme.
  I EU-parlamentet vil et nationalistparti mere fra netop et af de helt store lande presse på…..De får mange pladser alt relativt, netop fordi de kommer fra store Tyskland med 82mio. Så vidt jeg husker, er fordelingsnøglen ikke 100% proportional til befolkningstal, og det vil nationalistpartiet måske presse på for at den bliver?

 40. Af preben jensen

  -

  Tre fjerdedele af danskerne, hele det radikale parti plus EL, S, LA og Alternativet, samt typer som sti ne bo sse, jel ved, stam pe, jo hanne, pia dy hr, kris tian jen sen osv. har stadig ikke forstået at Danmark og danskerne er truet på eksistens, liv og velfærd. For flodbølgen er lige begyndt og den vil snart vokse til en kæmpemæssig stormflod. Uden et grænseværn og en genopbygning af politiet, hjemmeværnet og forsvaret vil Danmark blive oversvømmet og gjort bankerot, og danskere i hundredtusindvis vil blive fredløse og snart svømme rundt eller drukne i de IS-kolde bølger. Men det ser ikke ud til at de skinhellige verdensfrelsere fatter alvoren. Og indvandringsindustriens agenter og medløbere er stadig ligeglade med konsekvenserne af masseindvandring og IS-lamisering. Læs snaph. og 180 g.

  Igår jøderne. Imorgen jyderne.

 41. Af Peter Bruno Holmgren Gerckens

  -

  Kasper Støvring, efter din tur ad den gamle folkevandrings-rute gennem Centraleuropa
  og over Alperne, accepterer din energi ingen grænsekontrol, det er godt at høre og læse om.
  Og de to “engleblide luftånder”, Marlene Wind og og Sophie Carsten Nielsen afslørede en
  naiv uvidenhed, om de faktorer, det er ved at forme Europas fremtid. Man kunne i denne
  sammenhæng fristes til at mene, at der er en ny kvindebevægelse på vej, der vil
  smide alt det overbord, der -strammer op, selvom det dog er nødvendigt. Og de vil aldrig
  kunne anerkende, at selv Angela Merkel må bøje sig for bevisbyrden og faremomentet,
  og vælte tyskernes naive tyrkertro på, at ” Mutti Merkel wirds schon machen!”
  Lige siden Bismarks overfald på Danmark og tiden op i sidste århundrede, har tyske politi-
  ske strategier og handlinger været præget af volds-kultur og brutalitets-beredskab, som
  har domineret forholdet til de europæiske naboer. Denne politiske dysfunktionalitet, set
  ud fra et europæisk behov for fredelig sameksistens, bevirker nu, at tyskerne har et meget
  stærkt ønske om forandring. Og Angela Merkels emotionelle handlingsmønstre, er blevet
  karakteriseret, som “hendes indre synkronisering med tyskernes længsel efter det, de i
  sidste århundrede sjældent har kunnet opnå, længselen efter normalitet.”
  Men samtidig er tyskernes billede af den øjeblikkelige, kaotiske udvikling påvirket af
  Merkels selfi-smil med en syrisk mand, og i kontrast til denne harmoni står så politiets
  drab på en iraker, der med en kniv var gået til angreb i Berlin-Spandau. Befolkningen er i
  høj grad foruroliget, mens menings-eliten i pressen og på venstre-fløjen stadigvæk føl-
  ger mantraet – Mutti Merkel wirds schon machen!
  De politisk ansvarlige i regeringkoalitionen og i del-staterne, er derimod begyndt at miste
  troen på Merkel-miraklet. Man er ved at forberede ændringer i den lovgivning, der gør
  Tysland til et drømmeland for menneske-smuglere, migranter og flygtninge. Denne
  udvikling væk fra “Merkels Land des Lächelns”, har bl.a. fået den tyske regeringsleder
  til at udtale, at ” når man skal beklage, at man i en tilspidsest situation viser venlighed, så
  er det ikke mere mit land!”
  Og med denne udtalelse har Angela Merkel skabt yderligere usikkerhed om hendes per-
  son, politik og evne til at kunne løse den krise, hun selv har været med til at kreere, ved
  at åbne Tysklands grænser. Og Angela Merkels dag-drøm om Tyskland som “Smilets land”
  har fået onde tunger til at antyde, at en ny version af denne kendte operette er under
  opsejling. Og med væsentlige ændringer i teksten, som f.eks. “Dein ist mein ganzes Herz, du bist mein Reim auf Schmerz” -vil bliver skiftet ud med “Dein ist mein ganzer Schmerz, du
  bist mein Reim auf Scherz.” Men det er kun de mest sarkastiske stemmer, der udbreder
  disse ideer. Og dog er man begyndt at gøre sig tanker om, hvilket land der er målet
  for Angela Merkels emigrations-tanker – “na klar, Kanada!”

 42. Af Allan Hansen

  -

  Om menneskesmugling:

  Menneskesmugling er strafbart og
  alle de lande, der aktivt har deltaget
  i denne menneskesmugling bør straffes
  hårdt og eftertrykkeligt.

  Nu opfordre Morten Østergård ligefrem
  danskerne til, at begå ulovligheder.
  Det er altså jihadisterne der bestemmer
  lovgivningen i Europa. Denne idiot
  burde sendes på børnehjem på
  ubestemt tid – for landsforræderi.
  Europa har kapituleret – det rene galehus.

 43. Af Allan Hansen

  -

  Dennis Prager:

  “Allowing millions of Syrians and others from the Muslim Middle East into Europe will end up a catastrophe for Europe, and therefore for the West.

  This may be the most difficult sentence I have ever written. Little seems more obviously moral than to allow these benighted Syrians, Iraqis and others to flee from hell into heaven. Therefore, arguing against allowing large numbers of them into Europe (and the United States) seems to be advocating for something that is heartless and just morally wrong.

  Also, as a Jew, I am particularly sensitive to any parallels to the Holocaust. And looking at photos and videos of families trying to escape Syria, where two monsters — the Assad regime and the Islamic State — are devouring each other and hundreds of thousands in their way, how can I not think back to a time when Jews sought to escape the Nazi monster devouring them?

  It was precisely this thinking that led the distinguished former chief rabbi of the United Kingdom, Jonathan Sacks, to write a moving column for The Guardian, comparing the Syrian refugees to the Jews of Europe before and during the Holocaust:

  “One of the dark moments in that history occurred in July 1938, when representatives of 32 countries gathered in the French spa town of Evian to discuss the humanitarian disaster that everyone knew was about to overtake the Jews of Europe wherever Hitler’s Germany held sway. Jews were desperate to leave. … Yet country after country shut its doors. Nation after nation in effect said it wasn’t their problem.”

  How does an ethically motivated person — Jew or non-Jew — deal with the emotionally powerful Holocaust argument?

  For one thing, the parallels are far from precise.

  Every Jew in Nazi-occupied Europe — man, woman, child, baby — was targeted for death. The Syrian people are not targeted for death. The only such targets in the Middle East — aside from the Jews of Israel — are Christians and Yazidis, every one of whom should most definitely be allowed into Europe and the United States.

  The parallel is also imprecise because the vast majority of the Jews of Germany and many other European countries were assimilated citizens of their respective countries, who thoroughly embraced Western culture and values. In contrast, most of the Muslims of the Middle East — and the largely Muslim population (from non-Arab countries) already in Europe — hold values that are not merely different from, but opposed to, those of Europe.

  It is not as if Europe has no experience with large numbers of Muslim immigrants. And the experience has been largely negative. Most European countries are bad at assimilating people from other cultures, especially from Muslim cultures. And large numbers of people from Muslim cultures are bad at assimilating into non-Muslim cultures.”

 44. Af Henning Svendsen

  -

  Støvring har sat poesibogen tilbage på reolen-han er romantiker og vil bo i et land med blomster og sommerfugle! Overfor ham står de selverklærede humanister der vil forære landet til en græshoppe sværm
  I spidsen for disse humanister har vi præsteskabet som formidler budskabet fra Martin Luther dog kun på børn og ble stadiet! med Jesus som mirakelmager
  Luther hader både Jøder og Islam ikke på grund af hudfarve men fordi de har den samme Gud en sindsyg galning fra det Gamle Testamente-en advarsel som folkekirken skider højt og flot på
  Så os der er romantisk anlagt vi må beundre Ungarn der ikke smider sig i støvet foran Mandela Merkel og hvem ved!-måske er der Jesus genkomst vi nu er vidne til ydmyg som leder af et ringe land”?

 45. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Rent faktiskt tror jeg det snart vil ske dagen at svenskerne må flygte for deres liv, i det lyn tempo islamisterne nu invaderer Sverige, svenskerne velkomne i Danmark når det sker at islamisterne slår til.

  Ingen selvfølge at ikke Danmark frontløbes først, med islamister forvildet rundt i Jylland forsøger at finde Danmark og civilisationen at udplyndre.

  Svenske flygtninge vil bestemt ikke være en overraskelse, kun at snart forvente, men svenske naturligt velkomne i Danmark.

  Islamister derimod livsfarlige, må hurtigst muligt hjemsendes, til deres egne lande eller deres egne nabolande, til deres egen kultur.

 46. Af Jan Petersen

  -

  Svenskerne flygter sgu ingen steder hen, det vil danskerne iøvrigt heller ikke gøre. Det menneskelige overlevelsesinstinkt vil bare bevirke, at man vil samle sig i kulturelle / etniske ghettoer og tage bestik af situationen, derfra.

 47. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Jan P @ ……også mest naturligt for svenskere at flygte nordud, at flygte til Danmark vil være nærmest skakmat i situationen, at også Tyskland i store problemer og Danmark uden grænser.

 48. Af Jan Petersen

  -

  Ja hvis Danmark stadig holder fast ved Grønland som en del af “det danske rige” kan næste generation af danskere og skandinavere vel søge tilflugt der, som den nye hjemstavn.

  Grønland er sikkert for koldt og ugæstfrit for de mere eksotiske nydanskere!

 49. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Jan p ……ja heldigt nydanskerne vil ikke til Grønland, det vil de ikke.

  Der stod disse velfærdsflygtninge i Sydsverige, og råbte og protesterede, da de var blevet tildelt penge og cykler af den onde migration, og hvad man de nu modtager, og tildelt alt betalt fribolig i Nordnorge, men nægtede at rejse, og protesterede foran asylmodtagelsen, da de alle ville til Stockholm.

  Hvor ville jeg gerne et sådant tilbud, penge & cykel & fribolig alt fremover betalt i Nordnorge, skattefrit, men tilbuddet galdt ikke mig, kun disse velfærdsflygtninge, derfor ved jeg at velfærdsflygtninge vil ikke til Grønland…..men vil gerne have en lejlighed med alt betalt i Stockholm.

 50. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er det pludselig iscenesatte flygtninge-show en tro kopi af det iscenesatte 9/11-show. Og hele horden af billed-orienterede TV-får sluger hvert et “grufuldt” billede ned med aftenmaden foran propagandamediet TV.

  Billeder siger som bekendt mere end 1000 ord – eller gør de?

Kommentarer er lukket.