EU’s gigantiske kontraktbrud

Af Kasper Støvring 33

 

Den norske filosof Asle Toje var i tirsdagens Deadline, hvor han, som i forsideinterviewet i Weekendavisen, talte om EU’s ”gigantiske kontraktbrud”, da man indførte Schengen-systemet. De ydre grænser er ikke blevet sikret, og det var ellers, hvad man lovede nationerne, hvis de gik med til at åbne de indre grænser. Endnu en gang er vi holdt for nar, løjet for, bedraget, som så mange gange før. Jeg vil gå længere med analogien: Ved porten til Europa står eurokraterne og lukker vores mordere ind i vores eget hus. Sådan bør vi tænke, imens Paris-terroren stadig er i vores erindring.

 

Det er til EU, vi med dagens afstemning risikerer at overdrage yderligere suverænitet. At blive suget ind i EU-systemet er som at miste enhver sund dømmekraft. Det viser aftalen med Tyrkiet tydeligvis. EU har lovet Tyrkiet 22 milliarder kroner for at gøre det, de bør gøre, nemlig at bevogte deres grænser. Desuden indeholder aftalen visum-frie rejser til EU for tyrkerne samt en genoptagelse af forhandlingerne om medlemskab af EU. Det er ren afpresning fra tyrkerne, der under Erdogan ikke længere er et pro-vestligt, sekulært land, men en islamistisk stat med en islamisk befolkning på 75 millioner, der frit vil kunne rejse ind i Europa. At EU overhovedet indgår den slags aftaler med Tyrkiet, der tillige støtter Islamisk Stat, er ren og skær vanvid.

 

Det herlige ved EU-debatter er ellers den broderlige ånd, man pludselig føler. Nu synes man, at selv den yderste venstrefløj lyder fornuftig. Enhedslisten leverer en udmærket indsats, og noget af det mest fornuftige kommer endda fra en radikal politiker (Lave K. Broch). Man får af og til samme sære fornemmelser i miljø-, kultur- og uddannelsesdebatter. Men nu vi er ved det, siges det, der skal siges, måske klarest af et parti uden for Folketinget, nemlig Dansk Samling. Her er, på falderebet, nogle vigtige pointer hentet fra partiets EU-folder:

 

”EU-partierne, som anbefaler et ja til at afskaffe retsforbeholdet, ønsker Danmarks fulde tilslutning til EU, men de ved, at de ikke ville kunne få folkets direkte tilslutning til det; derfor forsøger de i stedet at få folket til at opgive retten til at blive spurgt ved en folkeafstemning, så de senere på egen hånd uden videre kan opgive resten af forbeholdene.”

 

Også Dansk Samling argumenterer for, at den grænseoverskridende kriminalitet i høj grad er en følge af nedbrydningen af EU’s indre grænser. Og, som det påpeges, er det lidt underligt, at vi nu skal give mere magt til en institution, der har skadet Europa og begået, med Tojes ord, et ”gigantisk kontraktbrud”. Underligt er det også, at ja-partierne pludselig gør meget ud af at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet, når nu de helt har undladt at lukke grænserne og føre kontrol med de illegale migranter, der i tusindtal – november slog endnu en gang rekord – der ugentligt kommer til landet. I valgfolderen får vi en udmærket metafor for overdragelsen af endnu mere suverænitet:

 

”[Et ”ja”] afskaffer den danske selvbestemmelse; vi får således ikke »indflydelse«, men mister derimod retten til at sige fra over for fremtidige ændringer, vi ikke kan lide. Det er som en åleruse: Har Danmark én gang til EU afgivet sin selvbestemmelse på et givent politisk område, kan den ikke tages tilbage igen, heller ikke selv om det udvikler sig til noget andet, end det oprindeligt var.”

 

Lad os til slut, inden vi går ud og stemmer nej, rekapitulere Asger Aamunds kompromisløse nedsabling af EU-projektet:

 

”Dette kolossale svigt på alle niveauer i EU viser, at det politiske samarbejde i Europa ligger i ruiner. Det kan jo heller ikke være andet, når vore politiske ledere både på det nationale og føderale plan er rådvilde og hjælpeløse, fordi de savner mod, handlekraft og lederkompetencer, der er forudsætningerne for at kunne varetage de europæiske borgeres interesser på forsvarlig måde.

 

I stedet vil vi nu se en udvikling, hvor hvert medlemsland i stigende grad vil varetage sine egne interesser som følge af et voldsomt pres fra borgerne. Inden der er gået et år, vil alle de gamle grænser være genetableret, og EU vil reelt være sat fra bestillingen som grænsevagt.”

 

Aamund spår, at vælgerne vil være ”betænkelige” ved at stemme ja til afviklingen af retsforbeholdet. ”Fordi den sunde fornuft dikterer, at man ikke deponerer de sidste stumper af sin nationale handlefrihed i en synkende skude.”

 

Synkende skude og åleruse. I morgen ved vi, om metaforer fra havets verden kan afgøre valg!

 

33 kommentarer RSS

 1. Af E. Larsen

  -

  Kære Kasper. Tak for en god artikel. Du står bestemt ikke ene med disse synspunkter. (Asger Aamund, og mange andre erhvervsledere siger det samme. Mange venstre, og konservative vælgere også det samme. Men V’s ledelse p.t. er nok den værste det Danske Folketing nogensinde har set. Løkke og Pind svigter jo danske borgere totalt. Og netop p.g.a at Schengen-aftalen aldrig har virket. Pind har lige slettet et indlæg fra undertegnede, hvor jeg sagde at han skulle skamme sig netop fordi han og regeringen ikke er vågnet og lukket grænserne, som Norge og mange EU-lande, ja selv Sverige nu har gjort. (Det måtte jeg ikke skrive! )
  Og reglerne om at asylansøgere ikke skal komme fra et andet EU-land ind over et lands grænse uden videre er altså nu også trådt ud af kraft. (så svenskere og tyskere kan bare sende dem til lille Danmark.= ja, man tror ikke at det er sandt=)

 2. Af Karl Nielsen

  -

  Løkke’s gigantiske kontraktbrud:

  For kun 5 måneder siden lovede Løkke:

  “Straks-opbremsning af flygtningestrømmen”

  Asyl-tal:
  Juli 1038
  Aug 1815
  Sep 2761
  Okt 3646
  Nov 4500

  Løkke kaldte sit udspil “styr på tilstrømningen”

  Løkke har ikke styr på noget som helst!

  Nu lover Løkke:
  “Asyl-garanti til solen brænder ud”

  Tillid til Fadbamsen? – HAHAHAHAHAHAHA – Stem NEJ!!!!!

 3. Af Claus T.

  -

  Nå så det er et “gigantisk kontraktbrud” at EU ikke kan forhindre borgerkrige i Mellemøsten med efterfølgende flygtningestrømme? Hvem har nogenmsinde lovet det? Navne, datoer?

  Lad os for sjovs skyld antage, at kontraktbruddet er en kendsgerning: mener Støvring så i ramme alvor, at Danmark helt alene og uden EU skulle kunne gøre kunststykket?

  Fælles problemer kræver fælles løsninger – men hvis Støvring mener, at han har opskriften på fred i Mellemøsten, så må han da lægge den frem?

  Og hvis han bare mener, at vi skal være ligeglade og nøjes med at lukke vores grænser, så må han jo kunne forklare, hvordan det skal gøres? Vi har ca. 70 km. landegrænse og 7.314 km. kystlinje. Hvordan er det helt præcis, at Støvring og hans tosse-venner i dansk Samling vil fixe det problem?

  Kom nu: fortæl, fortæl!

 4. Af Henrik Knage

  -

  Hvis en skæv agurk, en kanelsnegl, samt en for rød tomat kan få et EU parlament op i det røde felt, så har EU efter min bedste overbevisning overlevet sig selv, og gjort sig selv til noget i bedste fald politisk flueknepperi ud over alle politiske grænser, i værste til noget overflødigt tidsspilde – for andre end politikere.

 5. Af Henrik Knage

  -

  Det næste der kan opleves i EU regi, det er hvis man er født med en nedgroet negl – kan man risikere at blive kasseret som menneske og derved nægtes både pas og retten til at bage sine egne kanelsnegle – da måde skidt og kanel bliver forbudt, anført af Margrethe Vestager – hun hader både skidt og kanel. Det gjorde Hitler også.

 6. Af Henrik Knage

  -

  Både 🙂

 7. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvorfor stiller USA ikke op og forsvarer Europas grænser, ligesom vi gjorde, da amerikanerne blev angrebet og mistede de to tårne? Gælder Nato-eden kun, når bestemte lande rammes af bestemte angribere? Eller kun når USA’s fjender angriber USA? Der er mange, der tror, at vi som medlemmer af Nato har amerikanernes støtte, når EU’s grænser trues. Det er åbenlyst ikke tilfældet. Europæerne ofrer enorme summer på Natos militære udrustning, fordi Nato forventes at sikre Europas grænser.

  Det gik aldrig op for europæiske politikere, at Nato ikke har mandat til at sikre EU på nogen måde. Det troede man og derfor sparede man grænseværnet af Europas ydre grænser. Det var rigtig mange penge. Det var også ufatteligt småligt. Troen på at Nato var løsningen på grænseproblemerne må have fået et alvorligt knæk.

  For selvfølgelig skulle EU have haft grænseværn og en militær dimension. Det er der EU fejlede. Selvfølgelig skulle de 100 000 amerikanske besættelsestropper for længst været sendt hjem til USA og udskiftet med europæiske tropper. Amerikanerne kunne ikke drømme om redde Europa, hvis det ikke betød et angreb på russerne. De er ikke tro mod Europa og har ikke svoret en loyalitets-ed til EU, og det vil en amerikaner aldrig gøre. Det gør dem utroligt farlige – for Europa.

 8. Af Henrik Knage

  -

  Bare lige for at illustrere hvor ”Funky” politik kan gøres til – det sker på Søren Pinds blog, hvor han skriver, at han rejser til EU den 4. december med hele to taler, en rød og en blå hhv. en nej – tale og en ja –tale.

  I morgen er valget afgjort – så hvorfor belaste et flys vægt med en overflødig tale – og derved belaste miljøet yderligere, med mindre man har et ”potteproblem” – man lader skatteyderne betale for – uden de opdager det?

  Jeg mener Søren Pind er uegnet som minister, for andre end sig selv. Han kan ikke skelne mellem en ”ørehænger” – jeg hader dem – og så et hit. Søren Pind er en ”ørehænger” med dårlig lyd fra A-Z og på den måde gør han sig bemærket, altså en bevidst spurv i kontinuerlig tranedans – der når han får skovlen verbalt – så lukkes der ned for musikken på debatten – han gider ikke længere mig – og det er gensidigt.

 9. Af Jan Petersen

  -

  Hvad der er sket i EU regi de sidste par måneder er vel i det hele taget så forrykt, at det er svært at sætte ord på. Hvordan skal man debattere åbenlyse ulovligheder, der er gjort lovlige – med afsæt i et såkaldt retssamfund?

  Det svarer vel til at genstarte diskussionen, om jorden nu også er rund!

 10. Af Claus T.

  -

  @ Jørgen Willy Madsen

  Du spørger, hvorfor USA ikke påtager sig opgaven at lukke Europas grænser.
  Hvorfor skulle de dog det? Er vi en amerikansk koloni?
  Du spørger så til Nato. Nato er en forsvarsalliance, som skal sikre medlemsstaterne mod angreb fra andre stater.
  Flygtninge og terrorisme er ikke en sag for Nato.

  Men det undrer mig, at du fremstiller det som et militært problem – det er det jo ikke. EU har allerede et “grænseværn”, kaldet Frontex. Grænseværnet er ikke effektivt og bliver det heller ikke af den simple grund at det ikke er fysisk muligt at lukke Europas grænser. Landegrænser og kystlinjer er mange titusinde kilometer – hvordan havde du forestillet dig, at de skulle lukkes?

  Med alt det sagt har du en klar pointe, når du undrer dig over, at EU tilsyneladende er passiv. Problemet er efter min opfattelse, at vi ikke har en fælles flygtningepolitik og heller ikke har en fælles og slagkraftig politik for Mellemøsten. Det er for sølle, og det bør der gøres noget ved.

 11. Af Henrik Gøtke

  -

  Eurokraterne understreger deres inkompetance og løftebrud når de tilbyder Tyrkiet penge for noget, som befolkningen i Europa har en aftale med EU om, at EU skulle klare inden for budgettets rammer. Ingen grund til at støtte de plattenslagere yderligere. Stem nej og arbejd for et uafhænigt Danmark uden hverken EU eller FN.

 12. Af E. Larsen

  -

  Den lille Løkke har 19% der stemte på (ikke ham) men venstre sidst! Hvad har han i dag? Jeg tror ca. 5% der stemmer på venstre og 1% der stemmer på ham. Uhyggeligt – den dårligste statsminister nogensinde. Tænk at der kom én værre en Thorning og én der åbenbart endda er endnu mere selv-fokuseret. (og hans “følge” – Kristian Jensen, Pind og flere , ja, selv Støjbjerg er nu forvandlet totalt).
  Træd af og det nu. Og hvis ikke, så vælt ham kære andre partier. Jo før jo bedre.

 13. Af E. La rsen

  -

  Der er lukket totalt for meninger hos hr. Pind, der bare siger ham lidt imod! Tænk, hvis disse ting var kommet frem før afstemningen. Så ville det have blevet en endnu større sejr til demokratiske danskere. Han sletter lige nu ALLE INDLÆG der er lidt imod hans mening.

 14. Af michael andersen

  -

  De 22 retsakter/nye regler er et fup-nummer. Det er nu kommet frem at det handler om 872 retsakter/ nye regler. Et NEJTAK til mere EU bør være svaret.

 15. Af E. La rsen

  -

  Og “Karl Nielsen” – du har så ret, så ret.
  Og så kommer der et par DDR-kommunister på banen straks, når du fortæller sandheden.
  DET kan de ikke lide – og det kæmpe-nederlag de oplever i aften kan de slet ikke klare. Men skønt for os der stadig er danske.

 16. Af Henrik Knage

  -

  Jeg holder meget af TV udsendelsen ”Flodmonstre”, men hader til gengæld dets modpol X – Faktor, da den hverken har noget med X eller Faktor at gøre, men er et forsøg på at gøre folk uden talent, til helte via en dødssyg TV serie, som i bedste fald handler om menneskets forfængelighed, i værste om menneskets direkte vej til selvindbildte talent for abstrakt kunst – uden forståelse for hvad abstrakt er – eller diffus, alias flydende, åndende og levende.

  EU er et forsøg på at skræmme befolkningerne i de respektive lande, til at indlægge Radon – spærre – i alle fremtidige nybygninger – i hele EU (Radon – siger næsten sig selv hvad det er, det er en radioaktiv luftbåren strøm der strømmer op fra Jorden) der selv om man har garderet sig i sin bolig mod denne luftstrøm, ikke kan udelukkes findes i Gul Netto – eller på enhver arbejdsplads i det hele Danmark.

  En Radonspærre er ikke abstrakt, eller diffusionsåben – den er fucking lukket – og skal ventileres ud ved soklen på et nyt hus.

  EU er hverken eller, både og – for politikerne ved ikke om det er lettere at kaste sig over uskyldige kanelsnegle, end de evner at tage fat på de virkelige unødvendige problemer i dansk byggeri – jeg gætter ikke, da jeg ved det – jeg er nemlig udlært i konstruktion – specielt i fejl – og EU er en klar K1, samt en K2, og 127 K3 – der aldrig ville kunne sælges til andre, end sig selv.

  Jeg vil hellere bo i en jordhule – men det må jeg ikke.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Der er nogen, der styrer showet – europæisk ragnarok for tredje gang – men hvem? Det er uendelig svært at følge spillet, når man konstant skal Google udenlandske medier, bare for at få en flig af det afsindige spil blandt hardcore globale psykopater, der lige pt er igang.

 18. Af Henrik Knage

  -

  Prøv lige at høre det citat Søren Pind: Jeg vil føle (føle), at vi (vi) har svigtet – hvem har svigtet – i forhold til hvad – Søren Pind?

  Hvis du kun kan føle frem for at tænke i ”mavefornemmelser” så skrid fra posten Søren Pind.

  Jeg har sku´aldrig svigtet – men det har du Søren Pind, ved at prøve på at gøre dine skide mavefornemmelser til lov – bare fordi du er Justitsminister for sidste gang – håber jeg.

  Diamanter Søren Pind – rend mig røven – jeg er udlært i diamanter.

 19. Af Frank Wulff

  -

  Hr. Støvring bør da vist lige læse op på hvad Schengen drejer sig om samt tage et kig på hvem der er medlemmer.

  Men jeg vil da lige hjælpe ham lidt….

  Schengen har til formål at nedlægge europæiske grænseposter og fjerne grænsekontrollen inden for Schengenområdet samt harmonisere eksterne grænsekontroller.

  Der står ingen steder at EU har overtaget den eksterne grænsekontrol, hvilket også vil være vanskeligt da der er en række ikke-EU lande med i Schengen.

  Eller sagt på en anden måde det er ikke et problem med Schengen eller EU’s skyld at der f.eks. er kommet en masse flygtninge hen over grænsen mellem Rusland og Norge.

  Hvis der på nogen områder har været et svigt, så har det været fra de nordeuropæiske EU-lande at de ikke allerede for 2 – 3 år siden hjalp Grækenland og Italien.

 20. Af Henrik Knage

  -

  Jeg vil gerne personligt finansiere Søren Pinds næste brandret i både rødvin, champagne, whiskey (Blå Johnny Walker) 24 år, samt en xxxxx Cognac – hvis han bare bliver i Brüssels – med hans elendige taler ingen gider høre.

 21. Af Frank Lassen

  -

  @Claus T.
  Det er ganske enkelt: vi bruger det danske militær til den rolle det er tiltænkt, nemlig at forsvare Danmark frem for at fjolle rundt ude i verden og lade sig dræbe så danske politikere kan få internationale poster som eksempelvis NATO generalsekretær.
  I Danmark skal de så patruljere kyster/grænser, evt. sammen med hjemmeværnet. Er der fremmede der forsøger at krydse vore grænser, så skal ovennævnte skyde dem ned på stedet.

  Så spredes budskabet og de såkaldte “flygtninge” går herefter langt uden om Danmark. Herefter kan den danske velfærd måske reddet alligevel, til glæde for Jensen, Hansen og Petersen frem for nasserøvene fra Mellemøsten.

 22. Af Henrik Knage

  -

  The Crystal Ship. Doors. Forsanger Jim Morrison.

 23. Af Hektor Heimlich

  -

  Ja vi har sågu fået nok af linial rette agurker, 10 øremærker i hver kos ører, undersøgelse af afgrøder på markerne med droner -kort sagt hele EUs OCD (obsessive-compulsive disease) samfund-
  og nu har EU så åbnet portene for islamisterne, som i de kommende år vil æde os levende når de opdager at det er svært at leve i Danmark – knivdrabene, skudepisoderne, kvinde fortryk og kvindedrab vil bare tiltage. Nej, gør som Schweizerne, de passer deres eget og lever i fred uden minareter.

 24. Af Hektor Heimlich

  -

  HUSK NU AT ET NEJ ER ET NEJ -VI VIL IKKE TIL EN NY AFSTEMNING OM 1 ÅR IGEN -LIGESOM DENGANG KRAG OG HARTLING TVANG DANMARK IND I EU- AT IKKE RESPEKTERE ET NEJ ER DET SAMME SOM VOLDTÆGT!!!!!!

 25. Af Hektor Heimlich

  -

  Resultaterne tikker ind, for første gang i 30 år er jeg stolt over at være dansk!

 26. Af Uffe Staulund

  -

  Eurokraterne i Brusseles er kolde i rumpen, de får deres god løn og pension. De skal ikke stilles til ansvar for andre, end nogle vælgere, som betragter EU, som en sygekasse eller et menighedsråd.
  EU har ageret varmestue i mange år.
  Jeg vil håbe, at det danske resultat vækker opsigt i udlandet, så EU bliver til EF, det var det vi ønskede i sin tid.

 27. Af Jens Hansen

  -

  Af Claus T. – 3. december 2015 14:57
  “Nå så det er et “gigantisk kontraktbrud” at EU ikke kan forhindre borgerkrige i Mellemøsten med efterfølgende flygtningestrømme? Hvem har nogenmsinde lovet det? Navne, datoer?”

  Og EU kan heller ikke forhindre, at lande som USA og Danmark starter den ene krig efter den anden i Mellemøsten og bomber landene tilbage til stenalderen.
  Og dermed skaber flygtningestrømmene.

 28. Af hektor heimlich

  -

  De som stemte ja -det vil sige sosserne og de vestjyske bønder- bliver idag kaldt kultureliten af redaktøren for BT -det er bare at takke og tage imod -tillykke!

 29. Af Ib Skaale Christoffersen

  -

  Det er utroligt hvad EU-ELITEN sælger ud af for at beholde magten i EU.

 30. Af søren rasmussen

  -

  Tillykke med valget DK, vi er på vej, lad os vise verdenssamfundet hvordan man handler….

  Næste step er at få nationalstaterne til at få fjernet de ledere der ikke lever op til de ønsker flertallet i det enkelte land ønsker.

  De fjollede tyskere må få ryddet op i deres eget politiske rod.

  Tyskers aflad for nazismen skal vi andre ikke lide under en gang til. – kom videre Tyskland…., i er en stormagt som burde vide bedre.

  Merkel og nuværende ledelse i EU er en total katastrofe. – de skal væk. Ikke belæres og irettesættes men væk. De tumber er ved at smadre demokratier og sammenhold på alle niveauer.

  Erdogan skal ikke pleases men sættes på plads. Lær af Putin. Det er noget Erdogan kan forstå.
  Ikke enig med Putin men han kan noget med at sætte sig igennem.

  Og så skal vi bruge al vores ekspertise og økonomi i hjælp i nærområdet. Send folkevandringen retur med skills og tro på at de har et Homland de selv skal forsvarer og genopbygge. Erdogan er femtekollone i hele det spil. – han er modspiller.

  Tillykke med valget DK, vi er på vej, lad os vise verdenssamfundet hvordan man handler….

 31. Af soren majgaard

  -

  Valget viiste sig klart mod at afgive selvbestemmelsesretten. Det danske befolkningsflertal har talt og ja siden med LLR i spidsen vil nu forhandle med ‘kollegerne’ i EU. Men er det nu tilrådeligt at overlade dem, der stemte mod flertallet, opgaven at forhandle om en løsning med Europol?
  I stedet er det bedre at LLR helty trækker sig for mere regereri og overlader det til en ny og mere realistisk gruppe i ‘Akademisk Folketingsparti’.
  Europol burde indse at det i langt højere grad er i dets interesse at gå fuldt og helt ind på de vilkår, de udmærket kan leve med, med mindre at MErkel og Mogherini spænder ben. Men så må vi jo selv se at få ændret reglerne og stå fast. Og det kan vi også gøre. Måske endnu bedre end EU kan, da de jo har vist, at de ikke kan.

 32. Af Jesper Kristensen

  -

  @ Jørgen Willy Madsen: Det er et rigtig godt spørgsmål (hvorfor USA ikke forsvarer os under migrantkrisen), og besvarer man det, åbenbarer det en en rotterede af problemer. I sin korteste for er svaret: fordi europæerne på fuldstændig ligefod med amerikanerne tydeligvis ikke ønsker at forsvare sig. Vi ønsker ikke at forsvare vores grænser og ej heller vores kultur.

  I USA har man i praksis udelukket eksperter fra at uddanne efterretningspersonale i det, der er drejebogen for islamisk aggression og krigsførelse mod Vesten. F.eks. Bill Warner og Robert Spencer er persona non grata, selv om de ved hvad de taler om, og man har i praksis sat ræven til at vogte fårene. Det er ikke meget bedre herhjemme, hvor vi – eller i hvert fald et massivt antal af vores ledere – konstant nægter at navngive fjenden.

  Samtidig har vi en venstresnoet presse, der stadig bærer rundt på et udansk had mod USA som jo er udsprunget af den kommunistiske og socialistiske propaganda og kulturelle undergravelse i efterkrigstiden og især halvfjerdserne.

  Det glæder mig dog meget i dette matte, historiske billede af et vildfaren Danmark, at der er flere og flere lystårne af vilje til at forsvare vores fantastiske kultur. Der er godt nok sket meget.

 33. Af vivian edsberg

  -

  Ang. grænsekontrol: indtil for kun 15 år siden var det den naturligste sag af verden, at der var grænser og at man identificerede sig med gyldigt pas, når man rejste fra det ene europæiske land til det andet (undtagen de skandinaviske). Vores meget korte landegrænse i Sønderjylland er det faktisk lykkedes at bevogte i 1600 år! Og hvad angår kysterne, så havde vi da indtil for nylig noget, der hed Søværnet, de holdt meget fint øje med de danske farvande, så de vil sikkert også kunne spotte en gummibåd i Køgebugt, hvis de får mulighed for det.
  Det burde have været den naturligste sag af verden omgående at genindføre god gammeldaws grænsekontrol allerede i den første uge af september. Den skulle aldrig have været afskaffet. Den omsiggribende grænseoverskridende kriminalitet har haft kronede dage i de seneste 15 uden grænser.

Kommentarer er lukket.