Mod, mismod og undergangens angst

Af Kasper Støvring 83

 

Min klumme om den vesteuropæiske vinter, hvor jeg fremskriver en dystopisk udvikling for Danmark og Vesteuropa, er ivrigt blevet diskuteret. Flere har peget på, at det hele slet ikke forekommer realistisk, og at jeg blot bidrager med en selvopfyldende profeti.

 

Jeg mener selvfølgelig, at mit indlæg er realistisk, men andre scenarier er mere sandsynlige. F.eks. at vore politikere og befolkningen besinder sig og får afværget katastrofen i tide. Ligesom man kan forestille sig, at visse lande rammes hårdere end andre. Her står Danmark langt bedre end f.eks. Sverige, Frankrig og Belgien.

 

Hvad gør en dystopi troværdig, sandsynlig? Efter min mening skal den altid rumme genkendelige elementer fra den tid, vi lever i nu. Jeg beskriver ikke et Europa, der fuldstændigt går under i krige, faktisk rummer min beskrivelse stadig så mange lommer, man som virkelighedsfornægter kan flygte ind i, så man kan forblive salig i sin tro.

 

Hvilke formål tjener dystopier? Min tekst er også en slags talehandling. Ligesom utopier ikke skal forstås bogstavelige, men som en slags rettesnore, som regulative utopier, pejlemærker for, hvor vi skal hen og hvordan, så tjener dystopier samme formål: De advarer imod en tilstand, der måske vil komme, hvis udviklingen fortsætter. Opfordrer altså til handling, så dystopia undgås.

 

Undergangsscenariet er overhovedet ikke selvindlysende, historien driver ikke med nødvendighed frem mod ét bestemt mål, som marxisterne mente. Men selv mindre dele af mit scenarie er skræmmende – og sandsynlige, ja, ikke bare det: de er virkelige mange steder i dagens Vesteuropa. Det tjener min kildeliste til at underbygge.

 

Jeg kunne naturligvis have føjet meget mere til i mine kilder, bl.a. den seneste melding fra Frankrig, der handler om, at tusindvis af millionærer forlader landet, og den årsag, der primært nævnes, er utryghed.

 

 

Hærchefer og sikkerhedschefer om fremtiden

 

Lad mig uddybe ét punkt, som nok også er det skrappeste, nemlig risikoen for borgerkrige, intensive eller lavintensive, molekylære borgerkrige. Som læsere her på bloggen også her været inde på, ser man inden for det seneste år mange nye, opsigtsvækkende meldinger fra højtstående personer inden for hærene og sikkerhedstjenesterne i Europa. De kæmper for deres særinteresser, for flere midler, men deres position er også et kald, for de skal sikre vores sikkerhed.

 

I en helt ny kronik af en tidligere stabschef i PET. Det er kultur, ikke sociale forhold, der skaber radikalisering. Sympatisørsumpen er stor, derfor kan terrorister skjule sig i månedsvis i parallelsamfundene. Efterretningstjenesterne har ikke ressourcer til at garantere borgernes sikkerhed.

 

Man kan også læse denne artikel med Europols chef: ”Ifølge Rob Wainwright gør adgangen til kryptering af internetkommunikation det nu i realiteten umuligt for antiterror-efterforskere at beskytte samfundene fuldt ud mod trusler, der organiseres ad online-kanaler. Antallet af personer, efterretningstjenesterne bør holde øje med, er så højt, at det ifølge Europollederen er »ekstremt vanskeligt« for sikkerhedstjenesterne at følge dem alle.”

 

Chefen for Säpo, Anders Thornberg skriver om den voldsomme rekruttering af islamister: ”Jag har arbejdet i Säpo 30 år og inden for politiet i 35 år, og jeg har aldrig nogensinde set noget komme med en så voldsom kraft som dette. Der er et enormt pres på Säpo. Det kan simpelthen ikke fortsætte med at de rekrutterer flere og flere, for så kan vi ikke længere klare det.”

 

Svensk ordensmagt og retssystem er truet kollaps. Det skriver politiinspektør i Region Stockholm Lars Alvarsjö i et indlæg i Svenska Dagbladet: ”I nogle områder er det hverdag, at politiet mødes med stenkast og molotovcocktails,” skriver han blandt andet.”

 

Chefen for den schweiziske hær Andrè Blattmann advarer mod social uro: ”Zum schwächeren Wirtschaftsverlauf kommen noch die Konkurrenz auf dem Arbeitsmarkt und die zusätzlich zu Unterstützenden. Soziale Unruhe kann nicht ausgeschlossen werden; das Vokabular wird gefährlich aggressiv. Bei uns gerät die kritische Infrastruktur in den Fokus der Gegenseite. Aufgrund von Differenzen im Umgang mit den Problemen ist die Solidarität selbst innerhalb von Staatengemeinschaften gefährdet.”

 

Den øverstkommanderende for den norske hær Odin Johannessen siger i en tale: ”The Ukraine crisis and the terror in Paris shows that Europe can no longer expect to live in peace and security, without having to defend its interests and values.”

 

NATOs chef i Europa, general Philip Breedlove, udtaler, at flygtningestrømmen medfører en stor risiko for terror, eftersom Islamisk Stat drager nytte af migrantstrømmen: “He warned that the mass influx of migrants is allowing ISIS to spread “like a cancer, taking advantage of paths of least resistance and threatening European nations, and our own, with terrorist attacks.” Breedlove, who is head of Supreme Allied Command in Europe, said the migration “masks the movement of criminals, terrorists and foreign fighters” into the continent.”
Den forhenværende chef for det engelske efterretningsvæsen MI 6 Richard Deerlove skriver: “Brexit would bring two potentially important security gains: the ability to dump the European Convention on Human Rights—remember the difficulty of extraditing the extremist Abu Hamza of the Finsbury Park Mosque—and, more importantly, greater control over immigration from the European Union.”

 

Man skal ikke bekymre sig

 

Man skal ikke bekymre sig, kan man læse i Den Gode Bog, og det er vigtige ord at besinde sig på. Man skal ikke give sig hen til angsten, for den æder som bekendt sjæle op. Vi kan i avisen heldigvis også læse, at Danmark er verdens næstmest fredelige land, og danskerne er verdens lykkeligste folk. Deri er der intet nyt. Jeg skrev en hel bog om det tilbage i 2010. Men det er relative begreber, der ikke siger noget om udviklingen. Forbliver landet mon stadig så trygt som tidligere? Eller sagt på anden måde: Netop derfor har vi så meget at miste.

 

Man skal værne om det gode, man har. I den forstand skal man bekymre sig, i betydningen: tage vare om, drage omsorg for. Prisen for at fremskrive dystopier er ikke depression, stress eller angst, altså de altfortærende bekymringer, vi netop ikke skal gøre os. Tror man, at disse bekymringer er prisen for at skrive om fremtiden, må man tro om. Prøv at tænk på de bedste bøger, du har læst. Maler de ikke netop – også – rædsler frem? Nogle af mine største læseroplevelser har været Jensens Kongens fald og Manns Doktor Faustus. Undergangsromaner begge to, men på et andet plan så fyldt med et voldsomt overskud, med kraft og inspiration, at de samtidig opbygger. Omvendt er såkaldt ”opbyggelige” bøger som regel fuldstændig døde.

 

Det er kunsten: At se virkeligheden i øjnene uden at miste modet. Ellers kunne man lige så godt lade være med at skrive overhovedet, også disse linjer. Og bliver man mismodig, kan man altid gå en tur ud i verdens bedste land – eller læse i Den Gode Bog.

 

 

83 kommentarer RSS

 1. Af Jens Hansen

  -

  Jeg mener selvfølgelig, at mit indlæg er realistisk, men andre scenarier er mere sandsynlige. F.eks. at vore politikere og befolkningen besinder sig og får afværget katastrofen i tide.

  Skriver Kasper Støvring.

  Kære Kasper Støvring.

  Nu er det jo ikke kun dig som mener, at dine dystre forudsigelser er realistiske.

  Det er der mange af de national konservative på den yderste højrefløj som gør.

  I virker som lidt af en dødskult.

  Er det ikke lidt for simpelt udelukkende at skrive om mulig muslimsk terrorisme og radikalisering når den højreekstremistiske radikalisering virker langt mere truende end den fiktive muslimske.

  Man skal jo huske, at den eneste årsag til en muslimsk terrortrussel imod Danmark skyldes Danmarks forbryderiske deltagele i krige imod muslimske lande.

  Krige som har medført urolige lidelser i disse lande.

  Og millioner af dræbte og millioner af flygtninge.

  Skyldes danskernes frygt hovedsagelig en dårlig samvittighed?

  Kasper Støvring skriver også:

  “Det er kunsten: At se virkeligheden i øjnene uden at miste modet. Ellers kunne man lige så godt lade være med at skrive overhovedet, også disse linjer.”

  Her undrer man sig lidt.

  Er det da ikke meningen, at vi skal miste modet?

  Er det da ikke det, som højrefløjen har plæderet for i årevis.

  For at de mismodige, de frygtsomme, de fremmedfjendske og de intolerante skulle acceptere nødvendigheden af flere krige, overvågning, magtmisbrug og ødelæggelse af det danske velfærdssamfund.

  Desværre Kasper Støvring.

  Dine proselytter har for længst mistet modet.

  De er frygtsomme, fremmedhadende, intolerante, mismodige og uden tro på fremtiden.

  De er lette ofre for den uhyggelige politik som DF og Venstre står får.

  Men her er vi nogle som ikke er enige.

  Fremtiden tilhører de tolerante, de generøse, dem som ikke frygter fremtiden, dem som ikke behøver fjendebilleder, dem som ikke behøver at stigmatisere andre for at føle sig veltilpas.

  De mennesker som hviler i sig selv.

  Som ikke behøver at tilhøre et fællesskab af mennesker med et ekstremistisk og menneskefjendsk grundlag for at føle, at man ikke er fortabt og uden en fremtid.

  Til dig og dine Kasper Støvring er der kun et at sige.

  Jeres dystre fremtidsprofetier har ingen gang på jorden.

  Godhed, tro på fremtiden og medmenneskelighed vil overvinde had, mistro, intolerance og frygtsomhed..

  Kasper Støvring og ligesindede.

  Keep your peckers up.

 2. Af Torben Snarup Hansen

  -

  @ Jens Hansen.

  ” … den højreekstremistiske radikalisering virker langt mere truende end den fiktive muslimske.”

  Vil du venligst uddybe dette udsagn. Kom med noget empiri med navne, steder, begivenheder. Hvem, hvor og hvad er “de højreradikale”? Er de i det politiske liv – eksempelvis i Folketinget? Er de samlet i et eller flere partier? Hvad foretager de sig egentlig? Hvor har de indflydelse? Hvorfor kaldes de “højre …” – og ikke “venstre …”?

  Er islamisk terror og den daglige kriminalitet på gadeplan også “højreorienteret”?

 3. Af Birger Nielsen

  -

  Jens Hansen har en bondegård. Gid det var så vel, så havde han vel ikke tid til at fyre så meget vrøvl af.

  JH skriver:
  “Er det ikke lidt for simpelt udelukkende at skrive om mulig muslimsk terrorisme og radikalisering når den højreekstremistiske radikalisering virker langt mere truende end den fiktive muslimske.”

  Er der gået totalt Zenia-Stampe i argumentationen. Det er helt fra Absurdistan. Kan du ikke eksemplificere dine udsagn?

  JH vrøvler videre:
  “Man skal jo huske, at den eneste årsag til en muslimsk terrortrussel imod Danmark skyldes Danmarks forbryderiske deltagele i krige imod muslimske lande.”
  Vil Jens Hansen overlade sine muslimske venner til Taliban og Islamisk Stat med deraf følgende udbredelse af undertrykkelse, terror og religiøs fordummelse

 4. Af Maria Due

  -

  Da Martin Krasnik i Deadline spurgte Zenia Stampe, hvem hun betragter som farlige højre radikale, kom der kun nogle vage svar og en henvisning til Danskernes Parti, som det vitterligt er meget vanskeligt at betragte som farligt. Medlemmerne virker jo nærmest lidt sølle, synes jeg, og deres store årlige “sag” er uddeling af julepakker til kristne danskere, dvs. at optræde som glædespredende nisser. Af og til marcherer de også af sted med ligesindede i Sverige eller andre steder, og det virker på ingen måde skræmmende, men som sagt lidt sølle. Og det er da også sølle med den neonazistiske bagage, de slæber rundt på og forhåbentlig vokser fra.

  Hvis man ikke kan komme i tanke om andre skræmmebilleder, er der ikke noget at være bange for. Bortset selvfølgelig fra de voldelige venstre radikale, som politiet fx er nødt til at beskytte Nicolai Sennels og hans flok imod, når de går sig en aldeles fredelig aftentur i København.

  Det er på høje tid at få Chris Holmsted Larsens “forskning” under lup og forhindre, at han spreder flere fantasifulde rygter og grundløs sladder om en voldelig højrefløj, der er usynlig for andre.

 5. Af Jens Hansen

  -

  Af Birger Nielsen – 3. april 2016 15:09
  “Er der gået totalt Zenia-Stampe i argumentationen. Det er helt fra Absurdistan. Kan du ikke eksemplificere dine udsagn?”

  Eksemplificere sit indlæg overfor en person med et grimt og primitivt sprog.
  Hvordan gør man det?

 6. Af Birger Nielsen

  -

  Jens Hansen

  Er det ordet “vrøvl” eller “Zenia Stampe”, som et grimt og primitivt sprog?
  Eller er du bare uden fornuftige argumenter, som ZS i deadline?
  Det undrer mig ofte, at venstrefløjen altid forsvarer muslimer, som via deres middelalderlige, dybt
  reaktionære, kvindeundertrykkende og voldelige religion, burde være de venstreorienteredes totale modsætning.

 7. Af Henrik Knage

  -

  Dansk kultur og historie var “To trætte mus, i en spand med mælk. Den ene sagde til den anden – Nej – nej – nej – bliv ved. Og så svømmede de det bedste de havde lært – og til sidst blev mælken til smør! Hvorefter de kravlede op og holdt jul med de andre mus.

  Dansk kultur og historie er lige nu : To trætte mus i en spand med mælk! Og nej – mælken er skiftet ud med skummetmælk og spanden har ændret sig til en turban – og der er hverken udsigt til mus eller smør!

 8. Af Henrik Knage

  -

  Dansk kultur er helt i knæ. Hvis den der skrev “Den Gamle Skærsliber” ville skrive den i dag, ville han have fået en sag på halsen, af både muslimer og psykiatere, samt Søren Pind.

  Pinden ville hævde, at han havde monopol på slibning af knive og sakse, muslimerne ville kræve omgående erstatning ud fra § 266B og psykiatere vil hævde det ikke er muligt, at slibe solskin og dejligt vejr.

 9. Af Jan Petersen

  -

  Vor tids elitære projekt globalisme er et forsøg på social engineering – ændre menneskelig adfærd. Det er allerede forsøgt af tidligere elitære eliter i form af nazisme, fascisme og kommunisme.

  Resultat XXX antal hundrede millioner døde! Vil projekt globalisme virke bedre? Der er vel ikke meget i aktuelle data der tyder på det
  Eller noget jeg har overset?

 10. Af Anders Jensen

  -

  Jen Hansen, når du ikke magter at eksemplificere dine påstande, er det nok fordi at du selv ved, at du er på glatis.

  Og at du forsøger dig med, at den anden debattør skulle have et specielt grimt og primitivt sprog – er primitivt! og vidner om, at du ikke er specielt skarp til selvkritik. Og hvis du bilder dig selv ind, at du tilhører gruppen at “tolerante og generøse”, så svigter din selvkritik dig igen.

  For dit indlæg vidner netop om had. Had til Venstre, DF, “proselytter 🙂 m.v.. Dit indlæg emmer af vrede og angst, og du magter ikke selv den vanskelige kunst at anerkende andres holdninger. Du vil helst reducere en vanskelig flygtningsituation til en primitiv ikketolerant og ikkegenerøs nedrakning.

  For du trives tilsyneladende bedst med stereotype fjendebilleder. Kort sagt, du fremturer i alle de unoder, som du kaster i hovedet på højrefløjen og Støvring. Måske du ikke er så “god”, som du selv bilder dig ind?

 11. Af Henrik Knage

  -

  Det er mystisk der end ikke tænder en gnist oppe i hovederne på politikerne, når man læser den historie fra Kolding “Ødis” – er det navnet der er forkert? Flygtninge – i Danmark. Det er praktisk taget umuligt, at kalde sig flygtning, med mindre man ankommer i privatfly, eller ubåd.

  De VIL ikke være sammen med danskere – så forstå det dog!

  De der forsøg med toprenoverede landejendomme er afprøvet i Midtjylland – men de VIL fucking ikke bo spredt – de vil ghetto, og selv om de påstår, at de er flygtet fra krig – så bliver de syge af fred.

 12. Af Allan Sørensen

  -

  Andets Jensen
  Er du flyttet fra Information. Fik du ikke nok likes?

 13. Af kjeld nielsen

  -

  Nogle politikere, journalister og vælgere har så lidt forstand eller så megen ond vilje, at de hverken kan eller vil forstå at masseindvandring af kulturfremmede ind i et lille land kan ende som en frygtelig katastrofe for den oprindelige befolkning. At mange lande har meget dårlige/skrækkelige/grufulde erfaringer med masseindvandring, er de bedøvende ligeglade med. At Sverige nu er et land hærget af kaos, anarki, gangstervælde og velfærdssammenbrud ignorerer de indvandringsbegejstrede fra godhedsindustrien, indvandringsindustrien og de rødradikale partier. At den “berigelse” de snakker om, snart kan ende i lignende tilstande som i vores naboland få km fra Kbhvn, rager dem en fjer.

  Kort sagt: hvis man ikke fatter at regeringens/borgens samlede politik kan ende i terror , guerillakrig, fattigdom, borgerkrig, sygdom og massedød, så er man nok enten sinke eller korrupt, eller der er noget helt galt med ens hoved.

 14. Af Axel Hammerschmidt

  -

  “Man skal jo huske, at den eneste årsag til en muslimsk terrortrussel imod Danmark skyldes Danmarks forbryderiske deltagele i krige imod muslimske lande”.

  Lad mig se engang. Irak.

  En koalition af vestlige lande (herunder DK) vælter en diktator – som muligvis havde masseødelæggelsesvåben – for en sikkerheds skyld.

  Diktatoren og magthaverne tilhørte et sekterisk mindretal (Sunnimuslimer) som havde undertrygt både det muslimske flertal (Shiamuslimer) og andre grupper (Kurder mm) i mange år.

  Den vestlige koalition og det nye magthavere (som har fået flertal ved valget) bliver så udsat for terrorangreb fra de tidligere magthavere og deres allierede.

  Der er indført frie valg og magten i landet er overgået til flertallet (Shiamuslimer m.fl). Dette demokratiske politiske system er helt nyt, at sådan nået som mindretalsbeskyttelse skal jo først læres.

  Koalitionen trækker sig ud af Irak og landet er fortsat et muslimsk land.

  Hvori ligger forbrydelsen mod et muslimsk land?

  “Krige som har medført urolige lidelser i disse lande”.

  De tidligere irakiske magthavere danner en organistion sammen med deres sekteriske fæller i Syrien som udvikler sig til ISIL.

  De lidelser har de så sandelig selv sørget for.

  Organisationen begyndte så her for nylig at lave terror i Europa.

  En irakisk efterretningsofficer har oplyst, at der i den flygtningestrøm der nu har indtaget Europa er der rejst ca 600 ISIL krigere herunder nogle til DK.

  Så hvorfor skyldes denne terror os andre?

  “Fremtiden tilhører de tolerante, de generøse, dem som ikke frygter fremtiden, dem som ikke behøver fjendebilleder (…). De mennesker som hviler i sig selv”.

  Eller de som bare håber, ikke de at befinder sig på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt?

 15. Af P Christensen

  -

  De bredste skuldre i Europa sørger da for at stå (og tisse) på de smalleste.
  Også derfor er vi på vej ned.

  http://www.business.dk/global/verdensledere-og-superstjerner-afsloeret-i-brug-af-skattely

 16. Af Niels Peter Lemche

  -

  AXEL HAMMERSCHMIDT – 3. APRIL 2016 19:03, udmærket, men ikke helt korrekt. Shia var næppe majoriteten i Saddams Iraq, men i tiden derefter satte se sig på magten støttet af amerikanske bajonetter, og så gav de sig til at spille herrer i forhold til sunni-befolkningen. Frie valg var en by i Rusland. Sådan er det stadig. For at have et offentlig job i Iraq skal du faktisk være shiit. Barnebarnet har en ven på nettet i Baghdad. En sunni; men moren, der er offentlig ansat har fået at vide, at enten skifter hun til shia, eller hun er fyret.

  Det her legitimerer ikke IS, men forklarer noget af tilslutningen (det hele er langt mere kompliceret), men forklarer ikke den rolle, som tjetjenere har fået i organisationen.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt kan hele 2016 Mellemøsten affæren kobles direkte på – false flag 9/11-2001! Men, det er der ingen, der har lyst til at vide. Derfor karter alle rundt i blinde!

 18. Af Axel Hammerschmidt

  -

  NIELS PETER LEMCHE – 3. APRIL 2016 21:03: “… udmærket, men ikke helt korrekt. Shia var næppe majoriteten i Saddams Iraq, men i tiden derefter satte se sig på magten støttet af amerikanske bajonetter, og så gav de sig til at spille herrer i forhold til sunni-befolkningen”.

  Næppe majoriteten? Det havde vel bare noget at gøre med hvem der fik tilkendt valgret.

 19. Af Niels Peter Lemche

  -

  AXEL HAMMERSCHMIDT – 3. APRIL 2016 21:31, måske, men hvem tilkendte amerikanerne valgretten. Husk i øvrigt, at den første shialeder, der tog over, overgik nærmest enhver forgænger mht. korruption, herunder undertrykkelse af modparten. Det blev jo ogso amerikanerne for meget, så han blev sat på pension.

 20. Af Axel Hammerschmidt

  -

  Det var hurtigt!

  ” … hvem tilkendte amerikanerne valgretten”.

  One man (m/k), one vote!

 21. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Et bragende flot og højaktuelt indlæg fra KS.

  Netop at se virkeligheden i øjnene uden at miste modet er essensen i hele problematikken – den virkelighed, som langt de fleste af Europas politikere IKKE vil se i øjnene og, som størstedelen af pressen og tv-medierne forvrænger i en hidtil uhørt grad.

  At se virkeligheden i øjnene kræver, imidlertid, også at man handler derefter – Winston Churchill udtrykte hele problematikken overfor den svage, godtroende engelske premierminister Neville Chamberlain, kort tid efter hans hjemkomst fra München-forliget, hvor han solgte Tjekkoslovakiet til tyskerne i 1938

  citat/

  ….”du have valget imellem en ærefuld fred og vanvære – du valgte vanvære og nu får du tilmed KRIG”!

  Nøjagtig den samme problematik er gældende den dag i dag m.h.t. VEST-europas dybt patetiske underdanighed overfor massiv muslimsk indvandring og folkevandring – desværre har vi ingen Winston Churchill til at rede os idag, men udelukkende ignoranter, virkeligheds fornægtere og massive nuliteter.

 22. Af Holger Overgaard. Andersen

  -

  Til Jens Hansen
  Hvad er det præcist du ikke forstår ved ordet dokumentation, efter at have slynget konspiratiobslignende udokumenterede postulater ud ? Din senere besvarelse af andet viser en eneste ting ; mangel på seriøsitet. Som sådan og i lighed med Zenia Stampe er I vejet .Kastet man jeres synspunkter op i luften er jeg bange for at de forsvinder opad og ud i æteren som al varm luft.

 23. Af Holger Overgaard Andersen

  -

  P. Christensen Afsporing af en tråd er et udtryk for manglende fokusering. Respekter trådens indhold og fyld den ikke med overflødige private dagsordner. Intellektuel dovenskab kommer i mange skikkelser

 24. Af Jens Hansen

  -

  Af Anders Jensen – 3. april 2016 16:12

  Vreden og angsten gennemsyrer højrefløjens indlæg.

 25. Af Jens Hansen

  -

  Af Anders Jensen – 3. april 2016 16:12

  Vreden og angsten gennemsyrer højrefløjens indlæg.
  Og frustrationer.
  Og Anders Jensen.
  Du argumenterer med stråmænd.
  Hvilket må skyldes, at du ingen argumenter har.
  Har du slet ingen holdning til Støvrings blog.
  Og holdninger generelt.

 26. Af Jan Petersen

  -

  Læs iøvrigt denne artikel på JP.dk/nyheder – “EU-regler truer Løkkes værn mod hadprædikanter.”

  Ja, EU-regler og FN-konventioner er direkte designet til at opløse tidligere demokratiske retsstater, før de meldte sig i klubben af diktaturer, under ledelse af EU og FN!

 27. Af Harald Kristiansen

  -

  Saddam Hussein var sunnimuslim.
  Se BBCs documentarserie om “efterkrigstiden” i Irak og Irakernes løsladelse af tusindvis af fanger fra de amerikanske fængsler i Irak. Ganske interessant, forklarer en del om tilblivelsen af de radikale bevægelser i Mellemøsten mm.

  Shianes manglende lyst til at tage sunnier med i regeringen, har bestemt ikke været uden konflikter.
  Folk fra Saddams hær er nu del af de radikale bevægelser. Se førnævnt dokumentar.

  Har noget kendskab til Saudi. Shiaerne er de veluddannede i olieindustrien, på vestkysten, derfor er der en konflikt mellem shia og sunnier, foruden den evige gamle konflikt, tilbage til næsten tilblivelsen af deres religion.

  I sidste halvdel af 70 erne rejste mange saudiske mænd til Afganistan for at kæmpe mod russerne. Disse mænd er omkring de 50-60 i dag. Nogle af dem var ganske unge dengang.

 28. Af Jens Hansen

  -

  Et stort tillykke Kasper Støvring.

  Et stort antal af kommentatorerne fra den yderste hørefløj har i deres kommentarer tydeligt åbenbaret, at de er besjælet af mismod, frygt, had, fordomme og mindreværdskomplekser.

  Heldigvis er dette ikke gældende for hele befolkningen.
  Så ville Danmark være dårligt stillet.

 29. Af Arne Hornborg

  -

  Krigen mod Islam.
  Intet under at det såkaldte fremmedhad er stærkt stigende i disse år, hvor vi oplever 5.kolonne islamister besætter den vestlige verden med deres udemokratiske, menneskeundertrykkende lovreligion. Kommer til Europa under falske forudsætninger.
  Al den polemik der er i øjeblikket om moskeerne, deres rabiate antidemokratiske holdninger, deres bevidste forsøg på at handle stik modsat de danske love.
  De unge mennesker må ikke blive FOR DANSKE. Hustruerne der er underlangt mandens vilje i enhver henseende. Unge kvinder der ikke må indgå ægteskab med den person de SELV vælger. Slet ikke med en dansk mand. Helt grotesk. Hvad i himlens navn vil de mennesker så hér i Danmark.
  Muslimerne der FORBYDER deres trosfæller at stemme til såvel kommune- som folketingsvalg.
  Muslimer der frejdigt erkender at for dem, muslimerne, står Koranen over Den Danske Grundlov. At de vil arbejde, bevidst, på at gøre blandt andet Danmark til en islamisk stat. Det samme overalt i Europa.
  Der er muligheder nok i Grundloven til at bekæmpe islam, muslimerne. Kun et spørgsmål om handlekraft fra politikernes side.
  Den danske ligestillingslov ignorerer muslimerne de islamtroende totalt. Kvinder må ikke tage arbejde hvis manden forbyder det. Kvinder og mænd må ikke, i blandet andet moskeerne, sidde i samme lokale.
  Atter er brud på den danske ligestillingslov.
  Under falsk dække af religionsfrihed, ytringsfrihed, demokrati, misbruger de, benytter de sig af i fuldt omfang at afskaffe de selvsamme DANSKE grundlovssikrede, demokratiske frihedsværdier.
  En af de bedste måder at bekæmpe islam, muslimerne på, er at erkende at den frie, demokratiske vestlige verden ER i krig med islam.
  Islams terrorhandlinger, igennem årtier, taler eget tydelige sprog
  Stop al den forvrøvlede pladderhumanisme. Stop i første omgang for al asyl. Send så mange som muligt, helst flere ud af Danmark. Østrig HAR, forståeligt, strammet gevaldigt op. Hvem skulle kunne forbyde Danmark at gøre det samme? VI har ovenikøbet VORE retsforbehold.
  HER bør de Nordiske Lande virkelig stå sammen.
  Der bliver vrøvlet så meget om, at VI danske krænker muslimerne, islamisternes (læs besættelsesmagtens) religionsfrihed, DERES? ytringsfrihed?
  Besynderligt!!! Krænkede vi også de tyske besættelsestroppers ,,isme’’ DERES frihed til at ændre vort frie demokratiske samfund? Begik modstandsgrupperne, sabotørerne grundlovsbrud, krænkede nazisternes RETTIGHEDER, med de ugerninger denne ,,isme’’ forvoldte?
  Jeg kan, med mine 82 år, søn af en modstandsmand fra BOPA, ikke se forskellen mellem de to ,,besættelses-ismer’’, blot med den forskel at nazismen var synlig uniformeret.
  Under 2. verdenskrig flygtede mange til Sverige. Jøder og modstandsfolk. I Sverige blev ,,Den danske Brigade” oprettet. Den skulle på et givent tidspunkt vende hjem for at deltage i de sidste afgørende kampe mod nazismen.
  Hvorfor bliver der ikke, blandt de mange raske unge mænd (flygtninge?) oprettet en lignende Brigade så DE kan vende hjem og forsvare DERES land. De unge (feje?) mænd flygter og skruppelløst overlader kampen til blandt andre danske soldater samt til de, langt de fleste, landsmænd der bliver i landet, forsøger at få en hverdag til at fungere?
  Jeg savner lidt flere kritiske, dybdeborende spørgsmål fra journalisternes side. Det ville være ønskeligt. Vi skal have det hele med, ned til mindste detalje.
  Parallelsamfundet har allerede alt for godt fat..
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker/forfatter.

  ?

 30. Af Niels Larsen

  -

  Hvad jeg ikke forstår er, at på trods af 1400 års evigt fjendskab mellem de muslimske områder og Europa og på trods af at Koranen kræver evigt fjendskab og advokere udryddelse/ubetinget underkastelse af alle ikke-muslimer, så er der gudhjælpemig stadig mennesker, som tror, at vi kan leve fredeligt side om side i samme samfund.

  Hvor finder disse naive mennesker belæg for deres antagelse?

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN – 4. APRIL 2016 8:39: I historien, i historien! Der er utallige eksempler netop på det, du afviser, og man har vist det i hundreder af år. Du husker vel jøden Isak i Ivanhoe, der til sidst forlader England for at finde et fristed i den muslimske del af Spanien. Det fik de kristne, da de erobrede Andalusien, gjort en ende på. I Mellemøsten levede jøder stort set i fred i 2000 år–ingen absolut fred, men på helt andre betingelser end i det kristne Europa. Meget af det ændrede sig med den vestlige støtte til oprettelsen af staten Israel, således at jøderne mange steder kom til at blive betragtet som forrædere.

 32. Af Sta En Stran

  -

  Zenia Stampe – LOL…. Dumhed defineret! Man kan se det på øjnene!!!

 33. Af Åge vilfred Mortensen

  -

  “Jeg kan, med mine 82 år, søn af en modstandsmand fra BOPA, ikke se forskellen mellem de to ,,besættelses-ismer’’, blot med den forskel at nazismen var synlig uniformeret.
  Under 2. verdenskrig flygtede mange til Sverige. Jøder og modstandsfolk. I Sverige blev ,,Den danske Brigade” oprettet. Den skulle på et givent tidspunkt vende hjem for at deltage i de sidste afgørende kampe mod nazismen.”

  Af en såkaldt søn af modstandsbevægelsen lyder du til forveksling som dem de bekæmpede.
  Brigadens opgave var IKKE at bekæmpe de tyske tropper, men derimod kommunisterne i bl.a Bopa og andre grupper.

 34. Af Karen Elisabet Hansen

  -

  Tak for endnu et fornuftigt indlæg, Kasper Støvring

  Desværre synes jeg ikke, at kommentarerne tager nok fat i, hvad du skriver om. Med mindre man ser en tragisk bekræftelse af, at den store mellemøstlige indvandring til EU splitter Europa og de enkelte lande. Spørgsmålet splitter også danskere. Den første kommentar fra Jens Hansen (pseudonym?) kører alle fordommene og virkelighedsfornægtelsen frem. Det er “højrefløjens skyld alt sammen” “deltagelse i krig mod muslimske lande” o.s.v. “I er frygtsomme og fremmedfjendske” “vi er tolerante, generøse og hviler i os selv” ….. Vi, de gode over for jer, de onde!!! For at fremføre sådan en kommentar kræver det naturligvis, at man overhovedet ikke forholder sig til hvad Kasper Støvring skriver eller hans mange henvisninger.

  Det er faktisk et konstruktivt blog-indlæg, som gerne ville en debat om, hvad vi lige nu skal gøre, hvis vi ønsker at bevare bare noget af et samfund med minimal korruption og stor sikkerhed for den enkelte. For ikke at tale om den personlige frihed.
  Der nytter det desværre ikke meget med dem, der kalder sig selv : “Tolerante, generøse og unden fjendebilleder”, samtidig med at de forsøger at stigmatisere alle, der deler nogle af KS´s bekymringer for situationen, f.eks. for en molekylær borgerkrig. Det nærer bekymringerne.

  Men hvad jeg kunne håbe på i de kommentarer, KS´s indlæg afføder, er naturligvis andet end udtryk for den sædvanlige opsplitning af den danske befolkning og gentagelse af positioneringer.

  1. Hvad med at forholde sig seriøst til bare nogle af de kilder KS henviser til i dette indlæg? Det lyder som risikovurderinger fra særdeles kompetente folk, hvad gør vi med den information?
  At råbe efter “de onde bekymrede” for “vi gode hviler i os selv” :-/ er da pinligt i et demokrati.

  2. Kasper Støvrings indlæg taler faktisk mere om mod end om mismod. Det ville være godt med en debat om, hvordan vi finder modet – og hvad vi så bedst gør for at værne om friheden uden at bruge midler, som begrænser den. Det er en balance, som vi har brug for at tale om.

  3. Spørgsmålet om mod kontra mismod begrundes hos Støvring med en tillid, som støtter sig til “Den Gode Bog” :-). Det er en tillid, som finder sin grund et andet sted, end i vor egen fortræffelighed (JH) – og derfor er noget mere holdbar.
  Der er mod alene i at turde skrive sådan. Tak for det.

 35. Af Flemming Lau

  -

  Det farlige ved Islams proselytter er, hvor hurtigt en drinks nydende disco fil muslim, kan radikaliseres. I tilfældet med Abaaouds søster ( nov, Paris, Bataclan) der skete det på mindre end en måned, før hun stod med selvmords bæltet.

 36. Af Krista Lau

  -

  Ved Flemming grundet digital Koks.
  Jf Gatestone institute.org er der flere unge brittiske muslimske der tilslutter sig IS end der går ind i den brittiske hær.

 37. Af J Støvring

  -

  Tak til Kasper Støvring for endnu en intelligent blog.
  Dine fremskrivelser for den dystopiske fremtid skal du ikke undskylde – eller udglatte.
  Det er måske ikke et ønskværdigt scenarie – men desværre jo ikke urealistisk.
  Jeg synes vi er i et begyndende rædselsscenarie, med normændringer, terror, trusler etc.
  Og selvom jeg ville ønske vi var et helt andet sted – så er det nødvendigt at nogle advarselsrøster høres højt også – for at overdøve noget der minder om scenen hvor orkestret blot spillede mens Titanic sank.
  Og indimellem kan jeg ikke lade være med at tænke på Ghadaffis ord om at Vesteuropa var så naivt, at man ikke behøvede at indtage det med militær eller soldater – men kunne nøjes med at sende kvinder med barnevogne.

 38. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt iflg Rigspolitiet så blev der fragtet min 5.000 illegale udlændinge med bus og tog fra Tyskland til Danmark i første kvartal 2016.

  Meget “betryggende” så har ordensmagten ikke den fjerneste idé om, hvor disse min 5.000 nu befinder dig, eller hvad de foretager sig.

  Flyrejsende må føle sig dybt til grin, når de scannes i hoved og røv og evt nægtes adgang til ombordstigning, fordi en stavefejl af navn på flybillet ikke harmonerer med ID. Fremvisning af ID er et krav!

  Hvorfor accepterer sherif Pind klokkeklare ulovligheder begået på den tysk-danske grænse?

 39. Af Benny b

  -

  Det er mærkeligt, at politikerne fortsætter i en retning, som de ved, at et flertal af borgerne for alt i verden ikke ønsker.
  Spørgsmålet er hvor længe befolkningen forholder sig i ro.
  Det virker desværre som om, at både presse, heraf udpræget DR. og politikerne åbenbart har bestemt sig for at gå planken ud.

 40. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er udtrykket “gå planken ud” meget betegnende for, hvad der vil ske.

  Forrykte elitære politiske ideologier a la nazisme, fascisme, kommunisme og nu globalisme er ikke forskellig fra religiøse elitære magt værktøjer. Alle satser på filosofien – gå planken ud.

  Logisk set holder selv den mest forrykte idé selvsagt vand, indtil brugerne kaster idéen på møddingen. Inden det sker, har idéen formentlig kostet XXX antal hundrede millioner uskyldige livet.

  Pyt være med det – så kommer den elitære elite bare op med et sæt nye forrykte ideer, og hele showet kan starte forfra!

 41. Af Niels Larsen

  -

  @ Niels Peter Lemche – 4. april 2016 10:00

  I Historien?

  I 711-718 erobrede muslimerne hovedparten af den iberiske halvø (nuværende Spanien og Portugal), hvorfra de gradvist blev fordrevet igen i tiden fra 1031 til 1492, hvor de sidste muslimer blev fordrevet fra Granada.

  I 721 stødte muslimerne ind i Frankerriget, men blev standset ved Toulouse.
  I 732 standsede Karl Martel endegyldige muslimernes forsøg på at overvinde Frankerriget i slaget ved Poitiers.

  I den østlige del af Europa standsede den polske konge endegyldigt muslimerne i slaget ved Wien i 1683, hvorefter muslimerne gradvist blev smidt ud af området frem til 1923, hvor den nuværende tyrkiske grænse ved Bosperus blev fastlagt. Dog findes stadig muslimske enklaver på Balkan, bl. a. Albanien, Kosovo og Bosnien-Herzegovina.

  De 2 sidstnævnte områder var som bekendt med i de Jugoslaviske arvefølgekrige i 1990erne, som i høj grad var et udslag af kristne versus muslimer.

  Alt i alt har Europa haft særdeles dårlige erfaringer med den muslimske svøbe stort set siden dens tilsynekomst og på intet tidspunkt har islam opgivet sin tørst efter kristnes blod, jord og værdier.

  I nutiden har erobringstogtet antaget en ny form, som støttes ihærdigt af vore politikeres ulyksalige trang til at overholde nogle stærkt forældede konventioner fra tiden efter 2. Verdenskrig, herunder ikke mindst Flygtningekonventionen, som i sin oprindelige form kun tog sigt på at afhjælpe de europæiske flygtninges situation.

  Dette ændrede nogle lidet fremsynede politikere på i 1968, hvor Flygtningekonventionen blev gjort universelt gældende i hele verden – udelukkende til ubodelig skade for den vestlige verden.

 42. Af Mehmet Sami Gür

  -

  HVAD HVIS DER ER EN (OND) OVERSIND DER KONTROLLERER DET HELE?

  Der er et godt ordsprog der hedder; “man får det man dyrker”. Så, alt er gensidigt og intet sker af sig selv og intethed. De gode og de onde kommer fra det samme sted – nemlig mennesket. Kampen i denne verden sker mellem de gode og de onde.

  Hvem er de gode og de onde er måske lidt svært at overskue? Måske er de gode mennesker med til at hjælpe og støtte de onde uden at vide det. Og på samme er de onde mennesker med til at hjælpe og støtte de gode uden at vide det.

  Vi lever derfor i en mærkelig verden, hvor vi ikke rigtig ved hvad der er rigtigt og forkert – sandt og usandt – godt og dårligt osv. Hvem skal vi tro og stole på?

  Måske er der kræfter i vesten som ønsker mere magt og kontrol over os? Og derfor vælger disse kræfter at give skylden til muslimerne hver gang de er med til at skabe noget sensationelt og ødelægge og forværre forholdene ved at springe os frie og fredelige mennesker til døden!

  Men hvem er disse onde kræfter? Hvad er deres mål? Hvem og hvilke formål tjener de? Hvilke professioner, forposter og andre poster besidder de? Kan de være nogle politikere, journalister, jurister, ordensmagtens medlemmer, akademikere, erhvervslivets højtstående medlemmer eller læge- og medicinvidenskabens medlemmer? Eller sportens verden for den sags skyld? Måske er alle disse ovennævnte loyale medlemmer af hemmelige og underjordiske sammensværgelser som den globale zionisme- og frimurerordenen? Eller er alle disse medlemmer med til at tjene verdens mest indflydelsesrige familie – Rothschild Dynastiet?

  – Kunne disse kræfter være medlemmer fra højreekstremistiske miljøer?
  – Kunne en af disse kræfter være medlemmer til Dansk Folkeparti?
  – Dansk Folkeparti støtter jo terror staten Israel!
  – Får Dansk Folkeparti og dets medlemmer nogen former for hjælp og støtte fra Israel? Det er jo ingen hemmelighed, at højreekstremistiske miljøer i vesten får hjælp og støtte fra Israel!
  – Hvad er bånden mellem DF og højreekstremisterne?
  – Samarbejder DF med disse højreekstremistiske grupperinger i Danmark og i europæisk regi?
  – Samarbejder DF med ekstreme grupperinger som Danerværn, Stop islamisering af Danmark og Europa, Odins Soldiers og m.v.?
  – Hvis det er således, så med hvilke formål samarbejder de om?
  – DF tror og stoler på, at EU og NATO bryder sammen i nær fremtid og deler de meste selvopfyldende profetier som Kasper Støvrings!
  – Forbereder DF og dets medlemmer, undermedlemmer som DF ungdom og andre højreekstremistiske medlemmer sig til en mulig og potentiel borgerkrig i vesten i nær fremtid?

  De frie og forstandige folk i hele verden er udmærket klar over hvem der er hvad og hvilke formål de har med verden og verdensbefolkningerne. Undtagen folk i Danmark lever lyserødt og tror og stoler på alt hvad de ser og hører – ét folk der er hypnotiseret af medieverdenen og som ikke kan vågne op fra falskheden og se sandheden i øjnene…

  Kampen foregår mellem dæmonerne og halvmåne tilhængerne både her i dette liv og i denne verden og i det metafysiske hinsides. Hvem vinder mon…?

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN – 4. APRIL 2016 18:26: Hvad har det med mit argument at gøre? Vi kan også dreje den rundt og tage de kristne erobringsforsøg af Orienten. Men igen: Hvad vedkommer det spørgsmålet?

  Og så bare lidt småt: Du glemte Slaget ved Lepanto 1571, da Juan de Austria som admiral for den kristne flåde standsede den tyrkiske fremmarch over Middelhavet, og Wiens første belejring i 1529, der nok var en alvorligere sag end den anden i 1683, hvor historien var gået videre og Det Osmanniske Rige på fuld retræte.

  Og så skriver du dit sædvanlige lirum-larum: “Alt i alt har Europa haft særdeles dårlige erfaringer med den muslimske svøbe stort set siden dens tilsynekomst og på intet tidspunkt har islam opgivet sin tørst efter kristnes blod, jord og værdier.” Men har Orientens befolkninger egentlig haft bedre erfaringer med os?

 44. Af Jan Petersen

  -

  Mehmet, det er da en gang orddiare, der vil noget . . . gmril

 45. Af Flemmimg Lau

  -

  Selvfølgelig står der en konspiratorisk over djinn bag, og nej han er ikke zionist. Vi kalder ham bare Mørkets fyrste.

  Frit omskrevet efter T. Lehrer:

  “Katolikker hader protestanter og vise versa, sunni og shia hader alle, og alle hader jøderne.”

 46. Af Birger Nielsen

  -

  Nu vrøvler MEHMET SAMI GÜR  igen. Sikke dog en gang enfoldig antijødisk og proislamistisk sludder. Israel har fra landets grundlæggelse været tvunget til at forsvare deres lille territorium mod
  millioner af ondsindede muslimer, der aldrig selv har kunnet nå op på et moderne udviklingstrin
  pga. af dårlig uddannelse, overbefolkning og en religion, der holder masserne i uvidenhed og udgyder had mod såkaldte vantro. Som nævnt af andre debattører, så har europæerne tidlige med våbenmagt jaget arabere og tyrkere ud af Europa, men de sidste 50 år er de lige stille lusket ind igen af bagdøren, og nu kommer problemerne for alvor.
  Jeg har intet imod indvandrere, hvis ellers vil integreres og kan forsørge sig selv. Jeg er hverken højreorienteret eller venstreorienteret, og slet ikke religiøs. I mine øjne skaber religioner og specielt Islam langt de fleste problemer og konflikter på kloden.
  Utroligt at så mange mennesker stadig i 2016 lader sig styre af religiøse skrifter fabrikeret i oldtiden.

  Og til Jens Hansen:
  Man behøver ikke at være højreradikal, fordi man er skeptisk over for den voldsomme indvandring, som foregår i øjeblikket, og jeg tror heller ikke at alle muslimer er terrorister.
  De fleste er sikkert udmærkede mennesker.

 47. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  ..Og når man hører om syriske flygtninge, som ikke vil bo i en ny istandsat flot villa i Ødis uden for Kolding, der er renoveret for 234.000 kr. med solpaneler på taget, moderne køkken, bad og toilet. Det er ikke godt nok for dem!. Mange danskere kan kun drømme om det samme, men har ikke råd!!!
  I svensk TV så jeg det samme med flygtninge, som blev kørt ud i skov, hvor de skulle bo i flotte røde træhuse, men de nægtede at stige ud af bussen. De ville kun bo nær storbyen, hvor der var shoppingmuligheder. Noget som danskere køre til Sverige, for holde ferie i med glæde .
  hvornår går det op for politikerne, at der overhovedet ikke tale om flygtninge, men velfærdsimmigranter???!.

 48. Af Niels Larsen

  -

  @ Niels Peter Lemche
  – 4. april 2016 18:45

  Nu var det jo ikke planen at medtage hvert eneste lille skærmydsel, vel?

  Og at vi ikke har været bedre i Orienten har vel ikke rigtig noget med tingenes ynkværdige tilstand i Europa at gøre her og nu.

  Vi har da ikke eksporteret 50 millioner udueligheder dertil, vel? 🙁

 49. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN – 4. APRIL 2016 21:07: Hvilke 50 millioner udueligheder? Bare det sædvanlige racistiske sludder.

 50. Af Gert Jessen

  -

  “vore politikere og befolkningen besinder sig og får afværget katastrofen i tide”. – Intet tyder på at politikere/befolkningen kan udvise konsekvens dertil. Politikerne siger at de ønsker at reducere antallet af flygtninge der ankommer spontant til landet. Men det gør man ikke ved at give flygtninge ret til: Bolig, familiesammenføring, livslang underhold, uddannelse, gratis hospitalshjælp, børnehavepladser, ældreforsorg og job med løntilskud. Det er INKONSEKVENT politik. Et opgør med disse RETTIGHEDER er absolut nødvendig. De goder og rettigheder spontanflygtninge kan opnå hvis de er heldige og nå den danske grænse er årsagen til det store antal som søger til Danmark/Europa. Og antallet vil stige og langsomt ødelægge Danmark. De spontanflygtninge der drager af sted og rejser den halve klode rundt ved udmærket, at hvis det lykkes at komme frem til grænsen, får de tildelt omtalte goder. – Spontanflygtninge skal afvises ved grænsen, og kan det ikke umiddelbart lade sig gøre skal de placeres i lejre indtil hjemsendelse er mulig. Således vil antallet af spontanflygtninge falde til nul.

Kommentarer er lukket.