Med udsigt til højrefløjen

Af Kasper Støvring 86

 

 

Det endelige bevis på ”højrefløjens” påståede radikalisme er dens varsel om en kommende borgerkrig. Det hører vi i hvert fald hos bl.a. justitsministeren og andre politikere i regeringen (Jan E. Jørgensen), og senest har Morten Hesseldahl været inde på det i ugens WA. Pessimisterne på højrefløjen er langt ude, mener Hesseldahl, for vi lever jo i et godt samfund.

 

Jeg er ikke uenig, måske lever vi endda i verdens bedste. Men til Menckens ord om pessimister: De holder udkig efter kisten, når de lugter blomster – vil jeg føje: Netop fordi vi lever i så godt et samfund, har vi så meget desto mere at miste. Vores samfund er skrøbeligt, derfor skal vi passe ekstra godt på det. Og det gør vi ikke ved ét væk at afblæse alarmerne som ”alarmisme”.

 

Al den tale om truslen fra ”højrefløjen” er desuden meget velegnet til at camouflere den virkelige vold – som når en bosnisk, muslimsk mand, muligvis med sympati for Islamisk Stat, skyder en ung politibetjent i hovedet. Dertil kommer den rutinemæssige vold med knivstikkerier, brændende biler osv. At dømme på signalementerne er det ikke ligefrem den typiske “højreorienterede”, der efterlyses.

 

Men, nej, højrefløjens tale om borgerkrig er den virkelige trussel, skal vi forstå på bl.a. Søren Pind. Måske forøger han blot at overtale andre til at tro det, han ikke selv tror?

 

Lad os da se på udsagnet om en mulig, kommende borgerkrig. Først kan vi notere, at bl.a. Frankrigs sikkerhedschef har advaret om en kommende borgerkrig, det samme har den anerkendte historiker Uffe Østergaard, ligesom talrige vestlige sikkerheds- og hærchefer har advaret om massive uroligheder i kølvandet på indvandringen og islamiseringen. I min blog fra april citerer jeg nogle stykker.

 

Hvad er en borgerkrig? De fleste ser nok billeder for sig af brændende tankstationer og udplyndrede butikker, tusindvis af fordrevne på ladet af overfyldte lastbiler, osv. Men borgerkrige findes også i andre, mindre og knap så synlige former, og de behøver ikke at være organiserede af stater.

 

Faktisk begynder de lavintensive, molekylære borgerkrige (med Enzensbergers ord) i det små, med selvbestaltede grupper eller bander, der ønsker at sikre deres territorium og rense ud i uønskede etniske eller religiøse grupper. Det er heller ikke flertallet, der er engageret. Sandsynligvis skal blot en ud af 100 være voldsparat for at gøre al civiliseret samliv umuligt, som Enzensberger skriver i bogen Med udsigt til borgerkrigen.

 

Vi kender det fra Balkan, men tendenser ses naturligvis også i dag. Når grønlændere stenes ud af Gellerup, og bander visiterer fremmede på deres territorier – som borgerkrigskenderen Jens-Martin Eriksen har udtalt ifm. hændelser på Blågårds Plads – så minder det om Balkan. I større målestok ser vi udrensningen af tusindvis af jøder fra bl.a. Malmø og franske byer.

 

Leksikalsk defineres borgerkrig ”som krig mellem forskellige politiske, religiøse el. etniske grupper af borgere i det samme land. Ofte om regeringsmagten el. om retten til dannelse af en selvstændig stat”. Det sidste kan være slutresultatet. Men den indledende generalmobilisering foregår snarere som i Houllebecqs mere realistiske roman, hvor borgerne ikke helt ved, hvad der foregår i forstæderne. De hører skudsalver, skrig, ambulance- og politisirener, men medierne rapporterer ikke om kampene. De foregår jo mest i områder uden for jurisdiktion.

 

Jeg vil ikke kalde mig højreorienteret – det er i hvert fald ikke en særlig præcis betegnelse – men snarere konservativ. At være konservativ er bl.a. at støtte sig til historiens erfaringer, ikke teoretiske utopier. Ser vi nu på, hvad der ofte er sket i historien, når dybt forskellige grupper bebor samme territorium, så har fjendtligheder og i sidste ende borgerkrige ofte været udfaldet. Hvis der altså ikke er en stærk statsmagt til at undertrykke grupperne. Det skrev jeg om i min seneste avisklumme.

 

Har vi da opfundet et helt nyt menneske? Nej, vel? Så borgerkrigen er da absolut en risiko, ikke lige nu, og måske aldrig (i praksis: så langt vi nu kan se frem).

 

Verden er ikke moderne, oplyst og liberal, eller: Det er den også, men det er en overfladisk betragtning. I bund og grund søger folk sikkerhed, og det gør verden anderledes end vores idealer. Et eksempel: Efter Charlie Hebdo-angrebet stod europæiske ledere frem og sagde, at vi skal beskytte frihedsrettighederne. Nu, efter angrebene et halvt år efter, er svaret autoritært. Undtagelsestilstand er dagens orden i Frankrig. Hollande er blevet Orbanit (opkaldt efter den illiberale ungarske premierminister), som den norske filosof Asle Toje har sagt. Liberalismen er vældig god i fredstid, selv om den er en tynd og ikke særlig overbevisende ideologi.

 

Således de anstændiges udsigt til ”højrefløjen”, en udsigt der i høj grad er skæmmet af egne fantasiforestillinger. Lad os i skyndingen vende et par andre falske fiksérbilleder:

 

Højrefløjen er deterministisk, den ser kun borgerkrigen som udgang på krisen. Nej, konservatismens idehistorie er et langt opgør med den teleologiske historieforståelse i fx kommunismen og senest i liberalismens selvgratulerende tese om historiens afslutning.

 

Højrefløjen er essentialistisk. Nej, konservatismen betoner det historiske, traditioner, kultur osv. Altså foranderlige og forgængelige størrelser, og mennesket er i bund og grund ufuldkomment, bl.a. derfor er det klogt at støtte sig til historiske erfaringer. Essenser overlader vi helt til Vorherre.

 

Højrefløjen er konspiratorisk og anser islam som én stor voldelig vækkelsesbevægelse, der ønsker et verdensherredømme. Nej, men mange muslimer drømmer om et panarabisk kalifat, en global menighed af sande troende, og en del islamister konspirerer om et verdensomspændende kalifat. Intet nyt dér. Selvfølgelig gælder det ikke alle muslimer. Nuancer, tak, også om ”højrefløjen”.

86 kommentarer RSS

 1. Af Benny B

  -

  Anders Madsen
  Du har ret, det er absurd, at neokommunisterne gang på gang angriber fredelige demonstranter, der bruger deres grundlovssikrede ret, til at demonstrere mod vanviddet.

  Ufatteligt, at det fortsætter og fortsætter, mens ingen af de “ansvarlige” løfter et øjenbryn.
  .

 2. Af christian petersen

  -

  Det forekommer mig at indlægget i dat 7.54 fordrejer tingene. JH mener at kunne fastslå at Danmark er et godt samfund. Men det er måske mere nuanceret end som så. Se 17.52 den 3/8! Videre taler JH om nogle “få” indvandrere. Men er sandheden ikke at der nu er tæt på en million registrerede migranter. Plus et par hundrede tusinde som ikke er registreret. Både by- og landdistrikter vrimler jo nu med afrikanere og arabere. Iflg. mange netaviser og kilder er velfærdsstaten og freden ved at kollapse under trykket.

 3. Af Benny b

  -

  Og så har den forræderagtige vatpind den frækhed at citere Ronald Regan, som om de to kan sammenlignes.
  Nej, hvis vatpinden skulle citere nogen skulle det være Chamberlain.

 4. Af Rikke Nielsen

  -

  ANDERS KIRKEGAARD JAKOBSEN – 4. SEPTEMBER 2016 16:57
  “Du og dine medløbere lever i en parallelkultur, der langsomt isolerer jer, som de fanatikere I er.”

  Der er kun én medløber – Preben er gået undercover og leverer sine milliarder af indlæg under et stort antal opfundne navne.

 5. Af Lars Hansen

  -

  Lad os alle ære Søren Pind og PET for klart at have udmeldt at faren er konservative dyder og højreradikal…Var også på høje tid!

 6. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt med udsigt til højrefløjen – se til højre / venstre i Tyskland, iflg DR.dk:

  “Exitpoll: Højrenationalister giver sviende nederlag til Merkel
  Angela Merkels CDU bliver slået af det indvandrerkritiske AfD og socialdemokratiske SPD, viser første exit poll.”

  Iøvrigt er CDU også et højreparti, men partiet bliver alligevel slået både højre- og venstre om . . . griner!

 7. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt lidt Jean Claude Juncker underholdning iflg DR.dk. Er den mand virkelig ved sine fulde fem – eller bare beruset . . . igen, igen?

  http://www.dr.dk/nyheder/udland/korrespondenter-faerdige-af-grin-eu-formand-kysser-kinas-diktator

 8. Af Bent v Jensen

  -

  Skal Søre n Pin d have årets Nobelpris for saglighed, for at have kaldt en spade for en spade?

 9. Af Anders Madsen

  -

  BENNY B – 4. SEPTEMBER 2016 19:36

  Det er ellers et stykke tid siden man sidst har set de venstreradikale i aktion – men MSM – her igen Ritzau – vidste jo godt deres sympati skulle være med de voldelige.

 10. Af Anders Madsen

  -

  Breibart kalder nu AfD for et populistisk parti – men det er positivt ment. Omvendt benævnes CDU som migrantpartiet.

  http://www.breitbart.com/london/2016/09/04/afd-party-election-merkels-home-state/

 11. Af Anders Madsen

  -

  Strømmen af migranter fortsætter i øvrigt. Dem som Lügenpressen kalder “flygtninge”.

  http://www.b.dk/globalt/migrantstroem-mod-italien-blusser-op

 12. Af Benny B

  -

  Anders Madsen
  Noget andet er, at AFA og rødfascisterne ses i skøn forening med islamister, kaste sten mod fredelige islamkritiske demonstranter.

  Venstrefløjen og islam er pot og pande.

 13. Af Flemming Lau

  -

  Sheriffen som nobelspris tager ? Skulle vi ikke starte mere ydmygt med fx “Årets nytårs torsk ?”

 14. Af Bent V Jensen

  -

  Højrefløjen er pot og pande med islamisterne når det kommer til at være en terrortrussel…

  PET og Pind har forstået det. Synd at højreradikale ikke har mere selvransagelse og selvindsigt her, og blot beviset på PET og Pind´s udmeldinger. Breivik alene har dræbt flere end alle islamister i Skandinavisk historie, samlet…..Siger alt nødvendigt!

 15. Af Anders Madsen

  -

  AF BENNY B – 4. SEPTEMBER 2016 22:02

  Har ikke set dem sammen med islamister, men bemærker de og “det radikale venstre” ikke demonstrerer imod islamisterne.

 16. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt ret tankevækkende – at ordet / frasen radikal – stort set altid forbindes med en eller anden for terror !

 17. Af Jan Petersen

  -

  Google iøvrigt selv Drudge Report. Det største amerikanske alternative medie. Rimelig anti NWO, formentlig derfor jeg ikke kan give link til siten direkte på Berlingske blogs. Men absolut værd at følge.

 18. Af Niels Thomsen

  -

  I Tyskland, Frankrig, England og Sverige er der nu så stærk bevægelse i folkemasserne, at de regerende partier sandsynligvis bliver sat på porten. De regeringer, ministre og politikere der var på toppen for bare et år siden, er på vej til at blive skiftet ud, folk er dybt skuffede over dem. Merkel ryger indenfor få måneder, og det samme vil nok snart ske i mange EU-lande, hvor borgerne er dødtrætte af EUs vanvids-politik, og af deres egne politikeres uduelighed. Alene det at EU har oprettet færgeruter fra Afrika til Europa, siger jo alt. At Borgens partier V og K plus R, S, SF, EL og DF osv. stadig ikke har fattet alvoren, viser jo en enorm inkompetence.
  Også her i DK er der brug for nye partier og et jordskredsvalg.

 19. Af jørgen mikkelsen

  -

  Merkel indkasserede valg-lussing, the rise of a police-state!, terror i Sverige og Danmark mv., EU = Europas fjende, EU-chef kritiserer EU, kaos, vold og uroligheder ved calais, rekorder i mord, osv. Se 180g og snaph.

 20. Af Anders Madsen

  -

  Tvangsmonopolet DR som man ikke kan slippe for at betale til kalder i øvrigt migrantlejren i Frankrig ved Calais for “flygtningelejr”. (De fleste vil stort set alle til UK – så meget er de “flygtninge”),

  http://www.dr.dk/nyheder/udland/fransk-flygtningelejr-loeber-toer-mad

 21. Af Anders Madsen

  -

  RIKKE NIELSEN – 4. SEPTEMBER 2016 19:57 lyder i øvrigt til at være en lydig kulturradikal parteigenosse.

 22. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt lidt mere ordleg fra de røde legesvende ved statsmonopolet DR:

  “Merkels CDU taber til højreparti ved delstatsvalg
  Det indvandringskritiske AfD får større opbakning end Merkels CDU ved delstatsvalg.”

  Hvad artiklen meget behændig IKKE nævner, er – at Merkels CDU faktisk selv er et højreparti! Ja bevares, CDU bliver nævnt som “konservative”, hvad det skrammel så ellers dækker over? Muligvis alternative sex-M/K-kandidater i forklædning 🙂

 23. Af anton mosberg

  -

  Ja, der er for en gangs skyld opmuntrende nyheder på diverse net-aviser. Mer kel har vist fået en ordentlig dukkert.

 24. Af Jens Hansen

  -

  En interessant debat.
  Som altid når Kasper Støvring kommer på banen med et relevant debatoplæg.

  Man læser en smule overrasket, at flere foreslår, at Søren Pind anbefales til at modtage Nobels fredspris.
  Her mener undertegnede nu ikke, at man bør forhaste sig.
  Ganske vist er Pind trådt i karakter her på det sidste.
  Det var sandelig også på tide.
  Men godt at Pind formaner højrefløjen til at beherske sig.
  Ingen ønsker jo en dansk breivik. Vel?
  Men en del taler nu alligevel for, at Pind ikke bør have Nobels fredspris i denne omgang.
  Pind bakkede jo op om Foghs forbrydelser i Iraq. En krig som har medført flygtninge problemer og terror.
  Pind har også en del lig i lasten.
  Engang i en livlig debat kaldte han undertegnede for en galning.
  Inden undertegnede nåede at sende et passende svar, havde han indført censur.
  Om han var beruset skal undertegnede ikke kunne sige. Men ikke helt umuligt.
  Men vent lidt med nobel prisen.

  Hvad angår Morten Hesseldahl.
  Så er en nobelpris vist heller ikke relevant her.
  Manden er faktisk usympatisk.
  Han forsvarede engang Pinochets militærdiktatur i Chile.
  Om Støvring og den yderste højrefløj finder dette usympatisk skal undertegnede dog ikke kunne sige.
  Man kan have sine tvivl.

  Kasper Støvring skriver:
  Nuancer, tak, også om ”højrefløjen”.

  Naturligvis da.
  Der findes mange nuancer af mørke farver.

 25. Af Benny b

  -

  Anders Madsen
  FX. Ved Danish defence leauge demo i Århus, sås muslimer og AFA i skøn forening kaste sten mod den lovlige demo.

 26. Af Niels Larsen

  -

  Flemming Lau: “Sheriffen som nobelspristager ? Skulle vi ikke starte mere ydmygt med fx “Årets nytårs torsk ?””

  Nu ikke så beskeden. Lad os udnævne ham til “Årtiets Nytårstorsk” – med fuld ret til alle til at klaske ham med en velvoksen en af slagsen!

 27. Af jan nielsen

  -

  Pind siger jo bare, hvad løkke siger han skal sige. Så mon ikke årtiets nytårstorsk er lille lars ulykke? Som har vist sig at være lige så ringe som helle, jelved og vestager var i den røde regerings tid.

 28. Af Niels Larsen

  -

  Nyårstorsk rækker vist ikke i Lars Løkkes tilfælde.

  Der skal tungere ting i sædet!

  Hvad med en hvidhaj fra 3. sal?

 29. Af J Støvring

  -

  Tak for et fint og sobert indlæg hvor det netop er sagen der diskuteres – og ikke personangreb eller dæmoniseringer af mennesker med en anden mening.

  Personligt undres jeg simpelthen igen og igen over den del af mine medborgere, der fortsat ønsker at forsvare islamisme, retten til at bære tørklæde etc etc under dække af frihed etc.

  Hvordan kan man forsvare mennesker der går ind for Sharia-lovgivning og kvindeundertrykkelser etc etc – og påberåbe sig at det er for at forsvare det frie samfund????

  Jeg ville ønske at mange af de såkaldte “forsvarere af det frie samfund” prøvede at sætte sig ned stille og roligt for at tænke situationen gennem.

  Ret beset må man jo erkende at det er den såkaldte “højrefløj” der står mest vagt om de frie værdier.

 30. Af Vincent Adamsen

  -

  De eneste som venligboerne er uvenlige imod, er andre venligboere og rigtige danskere. Giv alle venligboere en gratis tur til IS i Syrien – det vil enten kurere de venlige eller slå dem ihjel.
  God tur til det islamiske helvede.

 31. Af jan ulrik friis

  -

  / And ers Mad sen – 0:07

  “Tvangsmonopolet DR som man ikke kan slippe for at betale til kalder i øvrigt migrantlejren i Frankrig ved Calais for “flygtningelejr”. (De fleste vil stort set alle til UK – så meget er de “flygtninge”), ”

  Fransk politi kalder nu Calais en “no go zone” (tidligere et elsket sted med sommerturisme) sådant overgår det til anarki – vold og kaos når der ligesom i Danmark ikke gribes ind fra start arrest og hjemsendelse denne islamistiske ´kulturberigelse´!
  Danmark vil naturligvis ligesom Calais blive en no go zone, ingen tvivel om det, under 2 verdenskrig kunne vi danske flygte til sikkerhed i Sverige, den mulighed eksisterer ikke længre, vi danske nu godt og grundigt på røven, jihadisterne henretter, det er nu engang det de gør, spørger ikke først om du er højrefløj eller venstrefløj, det rækker rigeligt om du er dansk!
  Vi danske vil da også gå over i historien som det hovedløse folk, hvad fremtidige udgravninger da også vil vise, gammel islamistisk sædvane, at for at vanærer sine fjender; begraver islamister hoved og krop hver for sig, sådant vil det også gå det danske folk, nu det er klart for enhver at jihadisterne og vores folkevalgte handler bevidst imod det danske folk, det ses også tydeligt i Frankrig, i Tyskland, i Sverige hvor de folkevalgte også handler imod sund fornuft og imod deres eget folk, til vores alles undergang!

 32. Af ole hansen

  -

  Mange politikere er uvidende, historieløse og forrykte umuliusser. Ingen tvivl om det. Men hvorfor stemmer så mange vælgere på kvinder bare de er tuttenuttede eller “damede”…? Se pe r ni lle skipper, jo han ne s-n, helle t-s, rosen kran tz-theil, jel ved osv. Eller hvorfor stemmer man på kendte løftebrydere som løkke og lignende?

 33. Af peter kocsis

  -

  “Vi kender det fra Balkan,” Nå ja hvor de kristne,højrefløjs serbiske patrioter startede 4 krige mod de sagesløse nabolande ( og tabte dem gudskelov alle) en fantastisk eksempel der modsiger hele Støvring komiske blog.

  ” Når grønlændere stenes ud af Gellerup”, Når en aggressiv hvid patriot ( utvivlsom t en af Støvrings fans) laver borgerkrig og smider en sagesløs beruset grønlænder ud af S toget på Bernstoffsvej Station.

  “. I større målestok ser vi udrensningen af tusindvis af jøder fra bl.a. Malmø og franske byer.” 1)Der er ikke udrenset en eneste jøde fra nogen af de nævnte lokaliteter . måske skulle Støvring udrense lidt i sine grove løgne, der allesom sædvanlig er i større målestok
  2) højrefløjen hyler op om snakker om borgerkrig i DK hvorfor så nævne Malmø og Frankrig? .

 34. Af niels jensen

  -

  “under 2 verdenskrig kunne vi danske flygte til sikkerhed i Sverige, ” ja det var heldigt for danskerne a svenskerne ikke tænkte ligesom dig.

 35. Af Hans Von Stuhlenberg

  -

  MHT. Nobelprisen i liberalist saglighed for Søren Pind, er denne skam blot fordi at det at postulere noget sandt er uendeligt ilde set, og ekstremt unormalt i liberalist fløje.

  Når nu det er sket for første gang, mener jeg at en belønning skal frem.Måske ved videre tanker ville et klap på hovedet og hive lidt i gavtyv kinderne der være mere passende trods alt?

  Det er jo helt og aldeles unormalt at den fløj står bag basale frihedsidealer, og forstår at faren altid kommer fra deres egen højreradikale side her..Det har Pi nd og PET dog forstået læser man nu.

Kommentarer er lukket.