Det skal gøre ondt!

Af Kasper Støvring 74

 

 

Det er et stort og saftigt ben, Mikael Jalving har stukket ned i gryden. Så det kan vi sagtens koge noget mere suppe på, selv om nogle måske synes, at det må være nok med diskussionen om hans islamkritiske radioprogram på Radio24syv.

 

”Je suis Jalving” har fremprovokeret en blomstrende buket af reaktioner, der spænder lige fra forargelse (”Det er had!”) og chok (”Mener nogen virkelig det?”) til vrede (”Jeg boykotter den racistiske og xenofobiske kanal”).

 

Det er altid fascinerende at se et så bredt register af følelser folde sig ud, og man må spørge: Hvorfor? Det skyldes ikke blot, at mennesker pludselig hører ting, de ikke er vant til, altså at bølger udefra slår ind i Venligbokøbenhavns gigantiske ekkokammer. Reaktionerne skyldes heller ikke kun, at et hegemoni i medierne er blevet, ikke brudt, men rystet.

 

Nej, svaret på spørgsmålet findes også andre steder. Et sted finder vi i John Carpenters film They Live, hvor nogle specielle solbriller gør det muligt at afsløre det bedrag, mennesker lever under. Ser man gennem solbrillerne, ser man de underforståede budskaber, man afslører det falske syn.

 

Men de fleste viger tilbage for at tage brillerne på, for det gør ondt at få sine idealer undergravet. Klarsynet skal nogle gange så at sige tæskes ind, som Slavoj Zizek har påpeget. Og det er, hvad der sker i denne scene, hvor vores helt med magt påfører sin ven solbrillerne, så han kan se.

 

Det første led i erkendelsesprocessen er at miste sine illusioner, og det gør man kun modvilligt, for det gør ondt. Men at blive desillusioneret er dog positivt: Illusionstab er også et fremskridt i sandhedserkendelse, og Jalvings programmer er i den forstand også ægte oplysning.

 

På sigt begynder den modvillige lytter at tilegne sig en dybere viden om emnet, der er til debat, og mon ikke, at man aldrig bliver helt den samme igen. Uskylden kan i hvert fald ikke genvindes, ja, måske ender lytteren selv langt derude på den stygge højrefløj med Jalving, Uhrskov, Eva Selsing og alle de, vi, andre. Eller et sted i nærheden.

 

Eller for at sige det mindre ambitiøst: Hvis folk ikke vidste, hvor megen opsparet vrede, der findes derude hos folk, ja, så er det saftsuseme da også på tide, at de opdager det.

 

Men de gode mennesker er ikke kun chokerede, de virker også sårede over at høre al den uforstilte tale, som blev der åbnet ind til en ukendt verden, vild som et forhistorisk kaos. Der var ellers ingen ende på deres Angela Merkel-agtige tro på, at taler man bare ordentlig til hinanden, så vil de fleste problemer blive løst. Jeg har tidligere analyseret det underliggende element af magi i den aktuelle humanisme.

 

Man mindes det gamle ordsprog om idealister: De kan gå gennem mure, men får skrammer af luften.

 

Altså: Luk Jalvings program og tal pænt! Jeg mener også, at man skal tale ordentlig. Men bekymringen om tonen er – i det store og hele – fuldstændig ligegyldig. For hvis indvandrere har den rette kultur, trumfer det selv den mest perfide hadtale. Adskillige grupper har været genstand for racistisk, nedværdigende tale – indvandrere og flygtninge fra Sri Lanka, Vietnam og Kina, bare for at tage nogle eksempler. Men alligevel har de klaret sig godt her i landet.

 

Eller tag USA, det store laboratorium for indvandring, hvor især jøder, kinesere og japanere er blevet groft chikanerede og undertrykt. Men i løbet af kort tid steg de til tops i samfundet. Eller tag vores egne, tyske flygtninge efter krigen. Ingen problemer.

 

Vi har ikke fejlet opgaven med at integrere udlændinge; det er nogle særlige grupper af indvandrere, der har fejlet. Som den berømte Harvard-sociolog Robert Putnam spurgte på en konference i Aarhus for et par år siden: ”Is there a Muslim exceptionalism?” Altså udgør muslimer en undtagelse til reglen om, at det kun tager få generationer for indvandrere at integrere sig i værtssamfundet.

 

Radio24syvs kanalchef Mads Brügger er ikke den eneste, der har undret sig over intolerancen hos de såkaldt tolerante mennesker. Kanalen sendte sidste sommer en række udsendelser, hvor venstrefløjshumanisten David Trads fik lov at udbrede sig om multikulturalismens velsignelser og Dansk Folkepartis hadefulde propaganda. Måske var Jalvings og Trads’ programmer ikke helt identiske i formen, men den substantielle ensidighed hos Trads var ikke til at tage fejl af. Trads fik bare ikke ret mange klager, som Brügger noterer. Forklaringen er, at ingen gider klage, bl.a. fordi man er så vant til bashing af islamkritikere i medierne.

 

Og det har intet at gøre med den påståede lødighed hos Trads, sammenlignet med Jalving. Trads er en uvederhæftig kanalje, der taler imod bedre vidende, når han f.eks. kalder sine modstandere ”muslimhadere”. Det er ofte sket for mig, selv om jeg altid har pointeret, at jeg anerkender islam som en af de store kulturkredse.

 

Et modargument lyder, at Trads ikke mobiliserer had, modsat Jalving. For det første er der hertil at sige, at der heller ikke her er nogen substantiel forskel, for det andet – og vigtigere – kan man om Jalving (og for så vidt også Trads) sige, at det i sig selv er tvivlsomt, om han mobiliserer had.

 

Snarere er Jalvings programmer en kanaliseringsmekanisme, der forhindrer vold, så længe folk kan få verbalt afløb. Det er faktisk en kæmpe gevinst ved ytringsfriheden. Man kan måske mene, at Jalving burde gå i rette med decideret tåbelige og aggressive indslag fra lyttere. Men programmets ræson er netop, at ingen skånes, heller ikke og især ikke Jalving selv. Alle kan tale frit. Det er ikke et forum for moralsk fordømmelse. Og det er Jalvings signatur. Også i ”Je suis Jalving”.

 

Den ene fløj har ikke noget at lade den anden fløj høre. De gode kan som bekendt også være særdeles onde. Når man kritiserer venligboerne, bliver de aldeles uvenlige, og deres galde slår pludselig ned som forbandelser fra himlen. Det har bl.a. Kristian Ditlev Jensen erfaret. Og når ”For Frihed” mødes for at demonstrere i Kbh., skal de politibeskyttes mod gale venstreradikale, som vi så det i weekenden. Og hvor mange islamkritikere optræder mon på en dødsliste her og hisset?

 

Nogle gange gør det ondt at høre noget ubehageligt, nogle gange ledsages af det af erkendelse, andre gange er det bare slet og ret dumt. Vi kan ikke altid vide det, derfor er det vigtigt at sikre den frie debat og en høj grad af pluralisme. Og dér har vi i Danmark et problem, som jeg vil omtale i et kommende indlæg.

 

74 kommentarer RSS

 1. Af Allan Hansen

  -

  Jeg kan oplyse, at jeg ikke længer ønsker at deltage i
  debatten – efter Tom Jensen slettede to af mine indlæg
  d. 10/8 – da jeg bad om en forklaring blev det også
  slettet. Dan slags debat er der ingen voksen mænd, der
  gider at deltage i!

  Så fremover er Alle indlæg skrevet under ” Allan Hansen,,
  ikke skrevet af mig!

  Mvh. Islamkritiker og systemkritiker Allan Hansen.

  Fortsat god debat.

 2. Af Allan Hansen

  -

  P.S:

  Det skal for en ordens skyld tilføjes, at der findes omkring 5.000
  mennesker rundt omkring i Verden, der hedder “Allan Hansen,,
  stavet på denne måde fx. i USA, UK Canada og Australien.
  ( Danmark) Etc.
  Men da jeg har trukket mig fra debatten, vil man ikke længere
  se indslag fra mig – altså den “gamle,, Allan Hansen.

  Keep Smiling.

 3. Af Rikke Nielsen

  -

  Personligt har jeg ikke et problem med Jalvings program; jeg gider ikke høre på det og så skifter jeg over til en anden kanal; simple as that.

  Ensidig misinformation er som bekendt lig med propaganda.

 4. Af Jan Petersen

  -

  Der findes iøvrigt helt nøjagtig 863 Allan Hansen i Danmark ved indgangen til 2016, iflg Danmark Statistik 🙂

 5. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt tror jeg, der er lidt kuk i Berlingske blog system. Jeg har indtil nu fået vist to andre email adresser – end min egen – når jeg vil skrive en kommentar 🙂 . . . 🙁

 6. Af Anders Madsen

  -

  Kunne man bare slukke for tvangslicensen til DdR ville meget være nået.

 7. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos “integration”, skal man bare le eller græde, iflg JP.dk:

  “Gymnasium deler eleverne efter etnicitet
  På Langkaer Gymnasium i Aarhus er de nye 1. g’ere opdelt, så de etnisk danske elever går i nogle få klasser, mens resten er rene indvandrerklasser.”

  http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8981416/gymnasium-deler-eleverne-efter-etnicitet/

 8. Af eik kranlang

  -

  Din reference til John Carpenters film “THEY LIVE” er usand. Du omskriver brillernes funktion i filmen for at understøtte dine egne pointer. I filmen kan man igennem brillerne se de mennesker som er rumvæsner, og som er ved at overtage jorden.

 9. Af j nielsen

  -

  “elefanten i rummet”

  Så længe den holder sig helt derude generer det ikke nogen. Man skal have en stjernekikkert for at få øje på den. Og medmindre den er selvlysende er det ikke engang sikkert det er nok.

 10. Af Niels Peter Lemche

  -

  BJARNE MUNK CHRISTENSEN, når han ikke skrev om Den 2. Verdenskrig, kunne det jo nok skyldes, at han begik selvmord i Brasilien i 1942. Men hans afsluttende ord fra Die Welt von Gestern om lysene, der slukkes i Europa (jeg mener, at det er sådan bogen ender; men har ikke set efter), siger såmænd nok.

  Men 1. Verdenskrig var blot 1. halvleg, 2. verdenskrig blev så den anden. EU blev skabt for at hindre en tredje halvleg; men det har folk naturligvis glemt i dag.

  Og med hensyhn til Churchill-citatet, så kan man sige, at de såkaldte kommunister kom først: Den Tyske Demokratiske Republik!

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  filtret virker i hvert fald i bedste velgående.

 12. Af Erik Carlsen

  -

  Spændende læsning Kasper. Du har ret i at det gælder den frie debat som er under stor trussel i dag. Hvis du siger din mening offentlig residerer du at blive overfaldet eller det der er værre. Hvis du kommenterer immigranternes indtog i Europa bliver man udsat for verbale og fysiske overgreb. Men vi borgere lægger mærke til hvad der sker i Tyskland, hvor AFD lige har sejret stort ved et delstatsvalg. Ret spændende hvad der så sker i Tyskland. Fortsæt venligst Kasper.
  EC

 13. Af Erik Carlsen

  -

  Hej Kasper. AFD har lige sejret i et delstatsvalg i Tyskland. Så Dette vil ændre tysk politik fremover. Fortsæt venligst Kasper.
  EC

 14. Af jan ulrik friis

  -

  Allan Hansen ……”Så fremover er Alle indlæg skrevet under ” Allan Hansen,,
  ikke skrevet af mig!

  Mvh. Islamkritiker og systemkritiker Allan Hansen.

  Fortsat god debat.”

  Skal det forstås sådant at Hr Allan Hansen er her, men er her ikke alligevel, at Hr Allan Hansen som jeg først nu erfarer med Allans egne ord en ” islamkritiker og systemkritiker “, det kunne du godt have fortalt fra start, til tider troede jeg det var en koranskole..men det skyldes nok mere Søren Søren sen og NPL og en anden Hansen der bevidst forplumrer debatten……..men ja som borgerkrigen udvikler sig time for time, vil vi komme til at savne dig i debatten, Danmark ikke langt igen, islamkritikere og systemkritikere iøjeblikket en mangelvare; nu islamisterne rykker ind, vi etniske danske allerede 4 rangs i eget land, så Allan Gamle Hansen velkommen tilbage til debatten, og uden tvivel dag for dag kommer alle at se hvor alvorlig situationen er for vores land vores folk, undergangen kan ikke overlades til radikale ala Jelved, Løkke, Pind,, NPL og Søren Sørensen og Hansen d II at dikterer den islamistiske magtovertagelse vores land, vi har endda en tv station: DR, den udstiller hvor tossedumme vi danske er, og det udnytter ilamisterne til vores undergang, det skal ikke lykkedes dem, men det bliver en uhyre dyrekøbt en sejr for Danmark!……som jeg hørte det her i ugen, en endnu overlevende engelsk marinesoldat fra 2 verdenkrig ( forsyningsruten til Rusland) fortalte: ” It was hell!”….historien tager ikke fejl, derfor ved vi hvad der venter forude……

 15. Af Jens Hansen

  -

  Selv Jyllands Posen er ved at få nok af Jalving.
  Og det øvrige islamfobiske slæng på JP.
  Den nye chefredaktør udtaler, at JP ikke længere bare skal fokusere på at forhåne, spotte og stigmatisere muslimer.

 16. Af En nødvendig korrektion | ricardtriis

  -

  […] var som altid en fornøjelse af læse et blogindlæg af Kasper Støvring, nemlig dette her. Og dog føler jeg det nødvendigt at fremkomme med en mindre korrektion. Den vil, så vidt jeg kan […]

 17. Af Erik Larsen

  -

  Enig Erik Carlsen, men hvad hjælper det? Unge danskere snorksover stadigvæk og ved overhovedet intet )tilsyneladende) om fortiden, 40’erne, 50’erne, 60’erne og så der hvor Danmark ændredes totalt. De har jo ikke oplevet andet end indoktrinering gennem massemedierne DR forrest og aviserne, der jo pludselig blev “kulturradikale” og bare mente at alt fra Afrika og Mellemøsten ville “gøre os godt”. Selvom resultatet har været det præcist modsatte. (kinesere, japanere, polakker m.fl. har været O.K.) – men bekvemmelighedsindvandrerne og endda terrorister har været noget som vi kunne have stoppet med et DANSK flertal i folketinget. Ikke Løkke og “sheriff Pind”.

 18. Af jan ulrik friis

  -

  Af Jan Petersen – “Der findes iøvrigt helt nøjagtig 863 Allan Hansen i Danmark ved indgangen til 2016, iflg Danmark Statistik :)”

  Det interessante i denne sammenhæng, hvor mange Allan Hansen findes der i Danmark eksempelvis indgangen til 2020, jihadisterne i betragning, mit bud 1 % tilbage år 2020 = 8,63 Allan Hansen tilbage, dette antal 8,63 Allan Han sen kunne rundes op, men fakta runder man ikke op, det svarer meget godt til at Allan Gamle Hansen er tilstede, men alligevel ikke tilstede, ikke deltager i debattet, altså derfor kun i statistik registreret som 0,63 %, og det på trods at vi nu mere end nogensinde mangler en skarpsindig islamkritiker & systemkritiker som Allan Gamle Hansen, til at pynte på den fremtidige statestik af anno 2020.

 19. Af Kasper Støvring

  -

  25 kommentarer var fanget i spamfilteret. De fleste er nu frigivet.

 20. Af Jens Hansen

  -

  AF KASPER STØVRING – 8. SEPTEMBER 2016 15:00
  25 kommentarer var fanget i spamfilteret. De fleste er nu frigivet.

  Tak.
  Glædeligt at det ikke er dig som censurerer.

 21. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  NIELS PETER LEMCHE

  – Ja – netop han begik selvmord i Sydamerika i 1942 altså 3 år EFTER starten på 2. verdenskrig og,
  følgelig, måtte han have vidst omfanget af katastrofen – alligevel skrev han at AMERIKANISERINGEN ville blive 2. fase af Europas undergang – klogt, fordi vi, netop, idag ser resultatet af AMERIKANISERINGEN og dens fallerede multi-kulti-samfund overalt i VESTeuropa
  (ØSTeuropa er, som bekendt, noget klogere).

  Om muslimer skrev Winstonn Churchill allerede i 1898 flg.:

  “…den ENKELTE muslim kan have glimrende kvalifikationer, men, samlet set, er denne befolkningsgruppe ikke i stand til at leve med og udnytte videnskabens og industriliseringens fremskridt i den moderne verden. Hvor vestlige befolkninger forstår at udnytte de af nævnte frembragte fremskridt modarbejder muslimerne samme.
  Dette kan blive den vestlige verdens og hele kulturs undergang, hvis disse kendsgerninger ignoreres……..!!

  – vor egen store forfatter – Karen Blixen – skrev noget i samme retning, men dette er naturligvis glemt og ignoreret af vort tids stupide, virkeligheds-fornægtende politikere.

 22. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  – ok- så engang til til ære for prins Knud og alle multi-kulti-tosserne

  – en af DKS kendeste drabs chefer, der nu er gået pension, har skrevet en bog, hvori han
  påpeger
  at MERE end 85% af AL personfarlig kriminalitet begås af ikke-danskere her i landet
  – kendsgerningen er, at på blot 1 år – nemlig fra 1ste. halvår 2015 til og med 1ste. halvår 2016
  er voldtægter og anmeldser herom STEGET med 100%

  – yderligere kommentarer ganske overflødige – landet er reduceret til en ren GALEANSTALT, der
  ikke engang er i stand til at forsvare sine egne kvinder – FØJ! – præcis det samme som i
  Sverige, Frankrig og Tyskland m.v..

 23. Af Søren Rasmussen

  -

  Jens-Hansen, Måske lidt blog tilretning?

  På stort set alle blogs fremture en muslim Jens Hansen, på fuldtids overførselsindkomst.

  – kunne medierne enes om at samle alle de inkompetente bemærkninger, i en spand, som er mange, rigtig mange, men desværre altid uden vid og evidens for noget som helst.

  Den lille ‘Jens’ er støj og idioti på alle niveauer. Flere kompetente indlæg drukner i det forvrøvlede univers vores lille ‘Jens’. har så meget energi at formidle.

  Blog’en kunne slet og ret hedde Jens-skraldespand.

 24. Af B. Nielsen

  -

  Michael Jalving har skrevet fremragende blogs i flere år – kun godt at hans visdomsord nu tages til radioen.
  De almindelige journalister fortier eller fordrejer jo sandheden – f.eks. som i forbindelse med klynkediskussionen om vore langtidskontanthjælpsmodtagere, hvor det forties, men viser sig, at langt hovedparten af disse er ikke-vestlige indvandrere, og hvor det ligeledes viser sig, at en uforholdsmæssig stor procentdel af kriminalitet angår samme befolkningsgruppe.
  Vore journalister har et stort forklaringsproblem, godt vi har Jalving og ligesindede til at afdække disse ting.

Kommentarer er lukket.