Det skal gøre ondt!

Af Kasper Støvring 74

 

 

Det er et stort og saftigt ben, Mikael Jalving har stukket ned i gryden. Så det kan vi sagtens koge noget mere suppe på, selv om nogle måske synes, at det må være nok med diskussionen om hans islamkritiske radioprogram på Radio24syv.

 

”Je suis Jalving” har fremprovokeret en blomstrende buket af reaktioner, der spænder lige fra forargelse (”Det er had!”) og chok (”Mener nogen virkelig det?”) til vrede (”Jeg boykotter den racistiske og xenofobiske kanal”).

 

Det er altid fascinerende at se et så bredt register af følelser folde sig ud, og man må spørge: Hvorfor? Det skyldes ikke blot, at mennesker pludselig hører ting, de ikke er vant til, altså at bølger udefra slår ind i Venligbokøbenhavns gigantiske ekkokammer. Reaktionerne skyldes heller ikke kun, at et hegemoni i medierne er blevet, ikke brudt, men rystet.

 

Nej, svaret på spørgsmålet findes også andre steder. Et sted finder vi i John Carpenters film They Live, hvor nogle specielle solbriller gør det muligt at afsløre det bedrag, mennesker lever under. Ser man gennem solbrillerne, ser man de underforståede budskaber, man afslører det falske syn.

 

Men de fleste viger tilbage for at tage brillerne på, for det gør ondt at få sine idealer undergravet. Klarsynet skal nogle gange så at sige tæskes ind, som Slavoj Zizek har påpeget. Og det er, hvad der sker i denne scene, hvor vores helt med magt påfører sin ven solbrillerne, så han kan se.

 

Det første led i erkendelsesprocessen er at miste sine illusioner, og det gør man kun modvilligt, for det gør ondt. Men at blive desillusioneret er dog positivt: Illusionstab er også et fremskridt i sandhedserkendelse, og Jalvings programmer er i den forstand også ægte oplysning.

 

På sigt begynder den modvillige lytter at tilegne sig en dybere viden om emnet, der er til debat, og mon ikke, at man aldrig bliver helt den samme igen. Uskylden kan i hvert fald ikke genvindes, ja, måske ender lytteren selv langt derude på den stygge højrefløj med Jalving, Uhrskov, Eva Selsing og alle de, vi, andre. Eller et sted i nærheden.

 

Eller for at sige det mindre ambitiøst: Hvis folk ikke vidste, hvor megen opsparet vrede, der findes derude hos folk, ja, så er det saftsuseme da også på tide, at de opdager det.

 

Men de gode mennesker er ikke kun chokerede, de virker også sårede over at høre al den uforstilte tale, som blev der åbnet ind til en ukendt verden, vild som et forhistorisk kaos. Der var ellers ingen ende på deres Angela Merkel-agtige tro på, at taler man bare ordentlig til hinanden, så vil de fleste problemer blive løst. Jeg har tidligere analyseret det underliggende element af magi i den aktuelle humanisme.

 

Man mindes det gamle ordsprog om idealister: De kan gå gennem mure, men får skrammer af luften.

 

Altså: Luk Jalvings program og tal pænt! Jeg mener også, at man skal tale ordentlig. Men bekymringen om tonen er – i det store og hele – fuldstændig ligegyldig. For hvis indvandrere har den rette kultur, trumfer det selv den mest perfide hadtale. Adskillige grupper har været genstand for racistisk, nedværdigende tale – indvandrere og flygtninge fra Sri Lanka, Vietnam og Kina, bare for at tage nogle eksempler. Men alligevel har de klaret sig godt her i landet.

 

Eller tag USA, det store laboratorium for indvandring, hvor især jøder, kinesere og japanere er blevet groft chikanerede og undertrykt. Men i løbet af kort tid steg de til tops i samfundet. Eller tag vores egne, tyske flygtninge efter krigen. Ingen problemer.

 

Vi har ikke fejlet opgaven med at integrere udlændinge; det er nogle særlige grupper af indvandrere, der har fejlet. Som den berømte Harvard-sociolog Robert Putnam spurgte på en konference i Aarhus for et par år siden: ”Is there a Muslim exceptionalism?” Altså udgør muslimer en undtagelse til reglen om, at det kun tager få generationer for indvandrere at integrere sig i værtssamfundet.

 

Radio24syvs kanalchef Mads Brügger er ikke den eneste, der har undret sig over intolerancen hos de såkaldt tolerante mennesker. Kanalen sendte sidste sommer en række udsendelser, hvor venstrefløjshumanisten David Trads fik lov at udbrede sig om multikulturalismens velsignelser og Dansk Folkepartis hadefulde propaganda. Måske var Jalvings og Trads’ programmer ikke helt identiske i formen, men den substantielle ensidighed hos Trads var ikke til at tage fejl af. Trads fik bare ikke ret mange klager, som Brügger noterer. Forklaringen er, at ingen gider klage, bl.a. fordi man er så vant til bashing af islamkritikere i medierne.

 

Og det har intet at gøre med den påståede lødighed hos Trads, sammenlignet med Jalving. Trads er en uvederhæftig kanalje, der taler imod bedre vidende, når han f.eks. kalder sine modstandere ”muslimhadere”. Det er ofte sket for mig, selv om jeg altid har pointeret, at jeg anerkender islam som en af de store kulturkredse.

 

Et modargument lyder, at Trads ikke mobiliserer had, modsat Jalving. For det første er der hertil at sige, at der heller ikke her er nogen substantiel forskel, for det andet – og vigtigere – kan man om Jalving (og for så vidt også Trads) sige, at det i sig selv er tvivlsomt, om han mobiliserer had.

 

Snarere er Jalvings programmer en kanaliseringsmekanisme, der forhindrer vold, så længe folk kan få verbalt afløb. Det er faktisk en kæmpe gevinst ved ytringsfriheden. Man kan måske mene, at Jalving burde gå i rette med decideret tåbelige og aggressive indslag fra lyttere. Men programmets ræson er netop, at ingen skånes, heller ikke og især ikke Jalving selv. Alle kan tale frit. Det er ikke et forum for moralsk fordømmelse. Og det er Jalvings signatur. Også i ”Je suis Jalving”.

 

Den ene fløj har ikke noget at lade den anden fløj høre. De gode kan som bekendt også være særdeles onde. Når man kritiserer venligboerne, bliver de aldeles uvenlige, og deres galde slår pludselig ned som forbandelser fra himlen. Det har bl.a. Kristian Ditlev Jensen erfaret. Og når ”For Frihed” mødes for at demonstrere i Kbh., skal de politibeskyttes mod gale venstreradikale, som vi så det i weekenden. Og hvor mange islamkritikere optræder mon på en dødsliste her og hisset?

 

Nogle gange gør det ondt at høre noget ubehageligt, nogle gange ledsages af det af erkendelse, andre gange er det bare slet og ret dumt. Vi kan ikke altid vide det, derfor er det vigtigt at sikre den frie debat og en høj grad af pluralisme. Og dér har vi i Danmark et problem, som jeg vil omtale i et kommende indlæg.

 

74 kommentarer RSS

 1. Af Søren Rasmussen

  -

  Meget enig i dette indlæg. Det er en svær en at erkende at evidens og logik ikke relaterer til den radikale venstrefløj. Mange ismer har samme problem. – så langt så godt…..

  Men hvordan åbner ‘man’ dette panser af manglende erkendelse for fakta hos den radikale venstrefløj? Ofte er det jo mennesker der har skole og uddannelse etc. på plads.

  Venstrefløjen har mange medløbere som får proselytter og anderkendelse ved at sige racist, DF, Pia Kjærsgård etc. – men som ofte ikke kan argumenterer. Afbryde, støje etc. – ja. Men fakta argumenterer kan den selvretfærdige, gode humane venstrefløj ikke. – det er et kafkask problem af dimensioner.

  Den eneste løsning jeg kan se er erfaring og alder på bagen. Håndværkere som i fællesskab kan bygge et hus, løse problemer er jo ikke kendetegnenede for partier som EL, Alternativet eller SF. Er det ikke underligt?

 2. Af Gert Hansen

  -

  Der stilles ikke noget krav ved indrejse fra det officielle Danmark om, at indvandrer/asylanter skal ‘integrere’ sig, endnu mindre assimilere sig. Hvis visse indvandrere/asylanter nægter at gøre det, kan man ikke stille noget op.

  Der er selvfølgelig også forskel på, hvilke lande man indvandrer til. Der er en del lande (vel de fleste) hvor man ganske enkelt ikke kan rejse til, i forventning om, at komme på offentlig forsørgelse. Det kræves, med andre ord, at man skaffer sig et arbejde, så man har råd til at overleve helt basalt, d.v.s. betale for bolig, transport, mad m.v., eller alternativt gå til grunde eller tigge.

  Det er naivt grænsende til dumhed, at ‘man’ ikke har indset helt fra starten, at der er nogle fra specielle grupper der ikke integrerer sig. Man behøver blot at kaste et blik ud i verden, og se på samfund der har meget længere erfaring med disse grupper, og se hvad det medfører af parallelsamfund. Man kan så også se på, hvilke forholdsregler disse samfund tager, for at undgå medfølgende problemer. Det er ikke forholdsregler der stemmer overens med ‘danske (nordeuropæiske) værdier’, og så må samfundet leve med de herskende tilstande.

  At kalde folk der gør opmærksom på de faktiske forhold for ‘racister’ og ‘fremmedfjendske’, er helt hysterisk fejlagtigt, og i givet fald, dækker det over dumhed eller en anden dagsorden man ikke ønsker at stå ved offentligt.

 3. Af Andreas D

  -

  Det irriterer mig, når det i indvandrerdebatten ustandseligt hævdes, at folk “sover”. Vel gør de da ej, for selv om man ikke har gidet at låne koranen på biblioteket eller at sætte sig ind i andet vedr. islams grundlæggende tankesæt, kan ingen på nuværende tidspunkt være i tvivl om, at tåbelighed har bragt os et megaproblem på halsen, som ingen af os nogensinde vil opleve blive løst. Derfor tror jeg heller ikke på, at vi skal regne med, at det gælder om at få folk til at tage nogle nye briller på, så at de kan erkende, hvad der er sket. Det er min erfaring, at de mest skurvede hoveder blot vil gå mere og mere i baglås og kun i bedste fald kan “tæskes” på plads af de ubehageligheder, som måtte vælte ind over dem med tidens fylde. Langt mere sandsynligt er det, at de vil fortsætte med at bøje sig under salamitaktikken med stedse flere krav om at gøre samfundet islamvenligt og “relevant”. De vil fortsætte med at fortælle os andre, at vi bor på månen og lever i en anden tidsalder, for fejhed og dumhed har altid kronede dage og bliver solgt som pragmatisme og hensynsfuldhed.

 4. Af søren rasmussen

  -

  Hvor er de uddannede demografer i denne debat?

  Det er i virkelighedens verden igen og igen blevet bevist at ‘man’ ikke kan blande folkslag, religioner eller mennesker fra fremmede lande i større omfang, uden det giver grande problemer. Vi kan se det i alle vores nabolande. Ja selv polske arbejdssomme mennesker giver problemer i England. Om det så er i guds eget land, USA, så viser det sig at det giver kæmpe problemer. ja, i alle samfund, hele vejen rundt. Det burde være logik for perlehøns.

  At det så er muslimer fra tredieverden ‘man’ prøver at integrerer i et Europæisk land, som kommer med anden arbejds-, religions-, kriminalitets-, familiekultur, og en tåbeligt menneskesyn på kvinder, bøsser, politi, brandvæsen etc. etc. – ja, så skal det gå ad helvede til. – og Den radikale venstrefløj tier eller råber fascist efter budbringeren. Vi har f…. et problem som ligner en gordisk knude.

 5. Af Ludvig Hellberg

  -

  Der er kun een gud, Den Naturlige Udvælgelse, og Darwin er hans profet.
  Dette får vi bekræftet fra første parket, som vi ser civilisationerne bryde sammen for vore øjne, på grund af misforholdet mellem jordens ressourcer og de menneskemasser der vil overleve på dem. En ny folkevandringstid er begyndt, takket være naive selvfede dummernikker i de rige lande, som indbilder sig at selv kan søge tilflugt i ‘gated communities’ for evigt og lade proletarerne klare kampen mod folkevandrerne.
  På de godtænkendes gravsten skal der skrives:
  “I deres tid opdagede de aldrig Darwins kakofoni, de troede kun på TONEN.”

 6. Af P Christensen

  -

  Selvfølgelig er David Træls nødt til at fyre floskler som
  xenofobi, islamofobi, racisme og fremmedhad af.

  Han har som andre på den radikale venstrefløj indset, at
  den ikke moralsk kan forsvare dels at have lavet klasseforræderi
  overfor lønmodtagerne ved socialt og økonomisk at have importeret
  sociale klienter og problemer til DK, dels har kastet sig for fødderne af en totalitær
  ideologi, hvis menneske- og kvindesyn mildest talt er omvendt proportionalt med,
  hvad venstrefløjen selv rendte rundt og proklamerede for 30-40 år siden.
  .
  Fløjens markante kritikløshed overfor idioti indenfor fx visse religioner og grupperinger
  er nutidens mest markante racisme.

 7. Af kent jensen

  -

  Det er ikke bare klassefor ræd eri, men lands for ræd eri at medvirke til at ens land kommer under fremmed herredømme. Det er også straffelovens ord.

 8. Af Hans Von Stuhlenberg

  -

  Norges konge siger “je suis homo” , “je suis islam”….Lidt ærgerligt at DK halter bagved her, og altid skal være så tilbagestående..
  http://www.independent.co.uk/news/people/king-of-norway-delivers-emotionally-charged-speech-in-favour-of-lgbt-rights-and-refugees-a7226216.html

 9. Af René Bergqvist

  -

  Kasper,
  Jeg tror ikke det blot er en illusion der brydes men en selvdefinition.
  Den følger Erasmus Montanus logikken jeg er god ergo er dem der mener noget andet end mig onde.
  David Trads er et fint eksempel herpå. Når han foreholdes fakta med flere referencer søger han først at mistænkeliggøre og dernæst at relativere. Egne udsagn undergår aldrig kildekritik og ofte bruges floskler som tonen – som sjovt nok i sit udspring kan henføres til Carsten Jensen og Poul Nyrup med hhv skimlede kældermennesker og stuerene (som hvis det var køtere).
  Associering er næste teknik – Breivikificering.
  Ergo kan man ikke diskutere med folk for hvem ignorance i forhold til problemstillingen er askese.
  Forklaringen må ligge i disse ellers umiddelbart intelligente menneskers selvdefinition. Det er som med Kresten Poulsgaard “hvis det er fakta så benægter jeg fakta” – hvilket er essensen af David Trads.
  Der skal for sådanne resistente mennesker en livsdefinerende selvoplevelse af problemstillingen til, før at selvet kan forandres.
  Det har lange udsigter eftersom de personer skærmer sig mod sådanne (se bare reaktionen på Jalvings program) og opsøger enhver pseudobekræftelse uden kritisk tilgang (se f.eks. Pinds referencer og brug ifht Sunni vs. Shia terroren i München).

 10. Af Finn Bjerrehave

  -

  Ligesom DR,s røde lejesvende, kan man bare lade være med at lytte, men at gennemføre programmet, fortæller at ytringsfrihed stadig findes, men at hver 4 dansker stemmer på Kommunisterne, forstår jeg aldrig, men disse kønne sexudstrålende piger gør os vel ikke ondt, og det forklarer alt om politisk kultur samt manglende historisk forståelse.
  Tak 24/7. Finn Vig.

 11. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ja, det er noget underligt noget denne opdeling i højre og venstre, fordi vi er jo nødt til at se på realiteterne af et emne, også en stor indvandring fra en os fremmed kultur, hvis værdier vi ikke helt deler i forhold til, hvad et menneskes frihed er eller frihed i det hele taget, hvor de indvandrede i for stor stil vil videreøre, hvad de er flygtet fra, og kalder det frihed.

  Det er en påstået frihed og det modsatte af, hvad egentlig frihed er og indebærer, hvorfor den er en pseudo-frihed, hvor mennesker under en sådan type af hat er lost og ikke ser det; men finder den bekvemmelig, får den til at passe, fordi de uselvstændiggøres i så stor stil, makker ret og ved, hvad der forventes af dem, så de ikke behøver at tænke eller gøre andet, og ikke ser miséren. Og ikke mindst holder sammen – uanset hatten egtl godt kan stramme for nogle – eller ?

  Det er en sådan frihed, der understøttes – og imod egne landsmænd og kultur.

  Vi er blevet ‘de forkerte’, der skal rette ind imod sædvane og skik her i landet samt slægters mange kampe og værdier for værdige og anstændige forhold for mennesker – ikke mindst igennem de seneste vel 300 år, så de er herre i eget hus. Mest muligt i hvert fald.

  Det er jo ikke noget imod det enkelte menneske, der søger husly her – det er sådan, vi er og landet allerede ligger. Det er ikke noget, vi sådan pludselig har fundet på for at genere nogen, fordi folk føler sig fremmede. Det er jo naturligt, fordi det er jo det, de er, og ting kan tage tid og gør et ofte.

  Så – det er desværre overmåde narcissistisk at ville ændre et modtagerlands kultur. Det er direkte den omvendte verden, vi naturligvis ikke kan acceptere og gå med til, fordi vi vil ikke miste vores vundne frihed, som vi stadig søger at bevare og endog udvide for hvert enkelt menneske.

  Det er det, man kalder udvikling og ligedan det, man forstår ved at integrere sig og alligevel kunne bevare sin ‘medbragte’ identitet: at der ikke går skår af nogen ved at indrette sig i større frihed end man evt. er vant til og blevet beskåret fra et hjemland. Dvs afskåret fra – og det kræver naturligvis ofte tid og kan være en omvæltning – men for det gode for den pågældende selv.

  Så – smid skyldfølelsen ud og forsøg at blive mindre dette og hint hjemland i denne udlændighed, da det vil gavne jeres efterkommere, så de ikke bliver ligefrem splittede imellem to kulturer i så stor grad, at de lader sig radikalisere for at finde og have et ståsted.

  Sikkert lettere sagt end gjort – men I om vi skal kunne trække vejret i dette liv og have det bedst muligt og mest ud af det, inden det er slut. Det bli’r det nemlig for os alle en dag , så grin chancerne her for et mere frit liv efter eget valg, så længe det ikke generer andre og er ifølge loven.

 12. Af Anders Madsen

  -

  David Trads påstår masseindvandring giver økonomisk fremgang. Hans henvisning er udtalelser fra Obama.

  Det er utroligt sådan en bruges i den offentlige debat. Er det for at give clicks og seere fordi han bevist provokerer.

  Han hader også Inger Støjberg fordi hun ikke “integrerer” de grupper han mener beriger Danmark og så taler han om den dårlige tone mens han selv provokerer med had .

 13. Af Bent Jensen

  -

  Fortræffelig klumme.! Men det med vore egne tyske flygtninge og ingen problemer er en svipser. De tyske flygtninge blev anbragt i bevogtede lejre, og skiftende danske regeringer arbejdede på af al magt at få dem sendt til Tyskland.

 14. Af Flemming Lau

  -

  K Støvring.

  Dit kommende indlæg om den fri debat, er længe ventet da div digital spærrere er på vej. Med internettet mente man sig sikker på altid at kunne få kommunikation igennem til relevante styrker, i det tilfælde at ballonen gik op. Personligt tror jeg at det er spørgsmål om tid, inden magthaverne global set vil få total kontrol med nettet. Totalitære stater er det lykkedes for i stort omfang og i den indtil nu frie verden er der ihærdige bestræbelser på det, herunder Facebook. Magthaverne er lede og kede af Islamkritik for den ødelægger den gode stemning og illusionen om at vestens værdier er stærke nok til at modstå det islamistiske Sharia pres på alle områder.” Vi skal bare leve som vi plejer” siger de, velvidende at det usandt!. Nødvendige sikkerhedshensyn i Frankrig, har gjort det umuligt at afholde forskellige arrangementer. Trusselsbilledet nødvendiggør det siges der, og med årets sommer taget i betragtning et det jo heller ikke helt forkert. Vedrørende danske forhold så lever islamkritikken på lånt tid dels pga ovennævnte og dels fordi justitsen har udpeget den som en fare på linje radikaliserede muslimer uagtet den for det meste bunder national konservatisme og netop ikke i modsætning til Islam, har et globalt netværk men er yderst fragmenteret. Hvad betyder det ? Det betyder at primært de politiske partier kan hæve røsten offentligt, fodfolket vil være henvist til at give udtryk for deres politiske ståsted, med fødderne. Men det vil man nok først registrere den dag, hvor middelklassen, for alvor bliver konfronteret med den nye” virkelighed”.

 15. Af Jan Petersen

  -

  Da bloggen her også omtaler David Trads, så lidt om hans tidligere “glorværdige” fakta fremstilling – iflg David Trads Wikipedie:

  >>I 2003, da Trads var chefredaktør på Information beskyldte avisen på forsiden daværende kirkeminister Tove Fergos kommunikationsrådgiver, mag. art. i filosofi, Henrik Gade Jensen for højreekstremisme og nazi-forbindelser. Beskyldningerne resulterede i at Gade måtte tage sin afsked fra posten. Information måtte efterfølgende udsende en beklagelse over at have fejlinformeret offentligheden og betale Henrik Gade 60.000 kr. i erstatning. David Trads ville ikke på det tidspunkt undskylde sit ansvar i sagen. Først ni år senere udtrykte David Trads sin beklagelse, og konstanterede at han “havde begået en stor journalistisk fejl”, som han for længst burde have undskyldt for, men at han var “for fej” til at undskylde tidligere.[4]<<

 16. Af ib nielsen

  -

  Hvorfor er der så få indlæg her? Holdes lige så mange eller flere skjult? Vi er fem bloggere som undrer os over redigeringen. Selv folk der er på linje med støv ring kan ikke komme fri af cen sur fil tret…??

 17. Af J F

  -

  Ludwig Hellberg –

  “Si non è vero, è bene trovato” 🙂 🙂 😉

 18. Af Flemming Lau

  -

  Jan Petersen.

  Jeg kan godt huske den sag! Det var et usselt forløb. Er der så kommet mere fileretik når et medie går efter en person som Gade Jensen! Næppe. Churchills citat om at fremtidens facister, vil være selverklærede antifacister er stadig lige aktuel!

 19. Af Niels Larsen

  -

  Hvis man nu tager en gennemsnitlig muzzis ordforbrug i debatten og sammenligner med en gennemsnitlig venstrefløjsers ordforbrug og yderligere med en gennemsnitlig højrefløjser, så vil jeg vove at påstå, at fordelingen er som følger

  muzzien 5
  venstrefløjseren 3
  højrefløjseren 2

  hvor beskidt sprog er max. 5 og pænt sprog er max. 0.

 20. Af bo nielsen

  -

  Svar til 20.38: Det er klart at sandheden skal undertrykkes, for den er at EU, merkel og de røde pladderhumanister mv. er i fuld gang med at destabilisere og ødelægge Europa, og det kan snart ende i overvældende kriminalitet, velfærdssammenbrud og altomfattende terror-tilstande. Ja, det vil kunne føre til et ragnarok værre end 1. og 2. verdenskrig tilsammen. For EU arbejder hver dag på at transportere tusindvis af kulturfremmede fra Afrika til Europa, og millioner af dem er allerede inde i Tyskland, Frankrig, England og Belgien osv. Men det skal helst holdes hemmeligt at vi har kurs mod barbari, undergang, krig og masse død, for ellers kan folk måske begynde at stritte imod at blive genstand for endnu en “endlösung”. Læs KRIGENS DAGBOG fra Skandinavisk Bogforlag 1945 og se netaviserne.

 21. Af bo nielsen

  -

  Svar til 20.38: Det er klart at sandheden skal undertrykkes, for den er at EU, merkel og de røde pladderhumanister mv. er i fuld gang med at destabilisere og (rest skjult i filtret)

 22. Af Jan Petersen

  -

  De fleste – mest nederdrægtige – “ord-jonglør” (journalisters) største force er, at publikum allerede idag har glemt, hvad de jonglerede af ord igår 🙁

 23. Af Jan Petersen

  -

  Men iøvrigt apropos ovennævnte – en “fej journalist” – der først kan undskylde efter ni år, er formentlig også en “fej journalist” i de mellemliggende otte år !

  Hvad er iøvrigt forskellen på professionen journalist og andre prostituerede?

 24. Af Thomas H Jensen

  -

  Resumé: Hvis islamkritikere taler hadefuldt og nedladende er det uvæsenligt fordi muslimer enten er idioter eller også kan gennemskue, at det ikke handler om dem specifikt. Faktisk er det positivt, at der fra den yderste højrefløj lyder så hadefulde toner, fordi det giver afløb for en vrede, som ellers ville kunne finde afløb i form af vold.

  Hvis venligboer og muslimer taler hadefuldt og nedladende er det udtryk for deres himmelråbende naivitet og manglende forståelse for den verden vi lever i. Når venligboer og muslimer taler hadefuldt fremmer det ligefrem terror og undergraver demokratiet.

  Personlig kommentar: Jeg synes det er patetisk, at Kasper Støvring kan påstå at “Jeg mener også, at man skal tale ordentlig”, og så ellers bruge resten af sin spalteplads på at undskylde de idioter, der mener som han selv, mens han fordømmer de idioter, der mener noget andet.

  Jeg mener også, at Kasper Støvring selv skulle tage og prøve de solbriller, han mener man burde prøve på venstrefløjen.

 25. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt lidt news fra den “almene debat”, der er til at brække sig over, iflg TV2.dk:

  “Støjberg svines til efter Facebook-joke: – Jeg har ingen respekt for de her mennesker”
  http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-09-05-stoejberg-svines-til-efter-facebook-joke-jeg-har-ingen-respekt-for-de-her

 26. Af Andreas D.

  -

  David Trads er der, hvor det bedst kan betale sig for ham selv at være, og han har ofte givet pokker i moral og etik. Der må vel være nogen, der stadig husker, hvor langt han var ude, da han var chefredaktør for Nyhedsavisens ofte skidne forsider og indhold. Hvordan mon han har det i dag med Khader, mener han fortsat, at Naser er den nye Kennedy, og hvad sigtede han egentlig til med den ofte citerede bemærkning? Jeg kan ikke få øje på et eneste sammenfald mellem Kennedy og Khader, men jeg ved selvfølgelig heller ikke, hvordan Khader har det med damerne.

 27. Af Brian Jørgensen

  -

  Der var få klager fordi ingen gad høre tågehornet på 24/7. Derfor

  Når man læser Trads blog på JP er det iøjnefaldende at 99% af alle indlæg er uenige med ham, det gælder Iøvrigt også Allerslev. Og det er alle deres blog indlæg.

  Man undres over om der overhovedet er nogen der er enig med dem

  Man kan vel godt kalde Trads for en klassisk internet trold, Allerslev viker bare “helt væk”

  Iøvrigt et godt pragmatisk og neutralt indlæg af Kasper S. om “elefanten i rummet” som de tilsyneladende er fuldstændig blinde overfor, elefanten er Islam og vi er nødt til at tage stilling til om Danmark, som vi har til låns skal være domineret af den elefant som nogen af os tilsyneladende ikke har problemer med at se i fremtiden, eller om vi skal fortsætte med dialog bænke, og dialog kaffe.

  The awfull truth skal der tages stilling til…

 28. Af Andreas D.

  -

  Jeg ville da ellers tro, at det var lige din stil, Jan Petersen. Som du kunne have skrevet det selv.

 29. Af lars svendsen

  -

  Kasper Støvring er meget indsigtsfuld og kender til fulde den danske befolknings reelle følelser og oplevelser…”Eller for at sige det mindre ambitiøst: Hvis folk ikke vidste, hvor megen opsparet vrede, der findes derude hos folk, ja, så er det saftsuseme da også på tide, at de opdager det.”. Det er hørt før, at man mener at vide, hvad den samlede befolkning faktisk mener og hvordan den har det. Men lad os da holde os til, at vi har et demokrati; hvis folk er så vrede, må de jo vælge nogle andre til at sidde på tinge. Det kan så konstateres, at hverken Nye Borgerlige, Danskernes Parti eller Dansk Samling endnu ikke er lykkedes med at samle sølle ca. 20.000 underskrifter til bare at blive godkendt til opstilling til et valg. Så…vreden derude er måske ikke så stor, som Kasper og hans ligesindede gerne vil have den til at være.

 30. Af Jan Petersen

  -

  Til ANDREAS D. – 5. SEPTEMBER 2016 22:23

  ? 🙁

 31. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en artikel på DR.dk:

  “ANALYSE Verdens ledere famler efter en vej ud af kriserne”

  Kommentar – ja selv “Maren i kæret” kan skabe problemer og kriser for sig selv – og sine omgivelser. Det er straks lidt vanskeligere at løse de problemer og kriser igen 🙁

 32. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt iflg JP.dk en artikel om verdens “Maren i kæret” store lederes interne omgangstone:

  “Efter at Filippinernes præsident har kaldt USA’s præsident en horeunge, overvejer Obama deres planlagte møde.”

  Kommentar herfra – kan det mon gøres meget bedre på fjæsbook? Griner højt 🙂

  PS: Gu’ ved, hvordan de store ledere mon forventer – almuen tiltaler dem?

 33. Af j nielsen

  -

  ” Den følger Erasmus Montanus logikken jeg er god ergo er dem der mener noget andet end mig onde.”

  Den eneste sammenhæng mellem E .Montanus logikken og ovenstående er ordet “ergo”.

 34. Af allan hansen

  -

  Hvorfor i alverden er 21.15 m.fl. stadig skjult? Skal debatten bare være så tandløs som muligt? For fremtiden dropper vi støv ring.

 35. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, henviser jeg blot til nyheder, fundet hist og pist. Jeg er ikke selv forfatter til noget af det news junk. Forsøger egentlig blot at vejlede almene læsere til den spand ren affald, de bliver stopfodret med 24/7 på news. Kan en præsident betegne en anden præsident som – en horeunge, er det vel lidt ude i hampen – at miskreditere det almene svinske sprogbrug på feks Facebook?

 36. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos – det skal gøre ondt – JA, ondt i røven, iflg BT.dk:

  “Avis: Toppolitiker afsløret i købesex af unge mænd”
  http://www.bt.dk/udland/avis-toppolitiker-afsloeret-i-koebesex-af-unge-maend

 37. Af Niels O

  -

  Blog fra een blogger om to andre bloggere.
  Meget spændende sørme for den almindelige læser.
  Ananas i egne juice. I egen juice
  (og det er den pæne måde at sige det på, da jeg ikke er så meget for at bande)

 38. Af Kurt Dejgaard

  -

  Citat:
  “[…]Bekymringen om tonen er – i det store og hele – fuldstændig ligegyldig. For hvis indvandrere har den rette kultur, trumfer det selv den mest perfide hadtale. Adskillige grupper har været genstand for racistisk, nedværdigende tale – indvandrere og flygtninge fra Sri Lanka, Vietnam og Kina, bare for at tage nogle eksempler. Men alligevel har de klaret sig godt her i landet.”

  Kommentar:
  Med andre ord: Mobning er iorden. Det er måske ikke “pænt”, men tager nogen skade af det, er det deres egen taberkulturs problem.
  Det blev vi så klogere af… skal jeg love for…

 39. Af ejner petersen

  -

  Fint oplæg af støv ring. Men hvorfor er redigeringen så rådden? Hvorfor skjules indlæg der bakker støv rings oplæg op?

 40. Af Andreas D.

  -

  En blog, hvor Jan Petersen har skrevet 9 ud af 34 kommentarer, er en død blog. Kurt Dejgaard, at fremstille det store muslimske mindretal i Danmark som moppeofre er, som du må vide, at smide benzin på de mange bål, de dagligt tænder.

 41. Af Jens Hansen

  -

  AF BRIAN JØRGENSEN – 5. SEPTEMBER 2016 22:12
  “Når man læser Trads blog på JP er det iøjnefaldende at 99% af alle indlæg er uenige med ham, det gælder Iøvrigt også Allerslev. Og det er alle deres blog indlæg.”

  Det er ikke iøjefaldende.
  JP er en islamfobist, muslimhadende og intolerant sprøjte.
  Som ser det som sin opgave at stigmatise, spotte og forhåne muslimer.
  Jalving og Morten Uhrskov har i årevis kørt en ensformig fremmedfjentlig hetz imod muslimer i den avis.
  Naturligvis tiltrækker denne avis det værste sammenrend af højreekstremister og rygklappere.
  Ligesom i Berlingske.

 42. Af Michael Vestergaard

  -

  Man kan se at 21.15 fra 5. september stadig er skjult, hvad den fulde tekst angår. Hvorfor vises kun en lille del af kommentaren? Det virker besynderligt.

 43. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  – et godt faktuelt korrekt indlæg!!

  – om multi-kulti-samfund udtalte den store mellemkrigskrigs forfatter – Stefan Zweig, som flg.:

  “Hvis 1ste. verdenskrig var 1ste. fase af Europas undergang bliver AMERIKANISERINGEN den næste”!!

  PS.. bemærk at han ikke sagde 2. verdenskrig skønt oplagt og bemærk især den nuværende
  amerikanske valgkamp om 12 mill. illegale grænseoverløbere fra Latinamerika, der
  medfører stribevis af mord, voldtægter, narko, vold og røverier m.v..

  – om den “politisk korrekte” venstrefløj samt andre “Gutmenschen” kan Winston Churchills kloge citat bruges.:

  “Engang i fremtiden vil de SANDE fascister betegne sig selv som ANTI-fascister”

  – og om vore egne politikeres stupide fortsættelse af den muslimske indvandring og dens katastrofale konsekvenser for Europa kan geniet Albert Einstein defineringen på begrebet SINDSYGE med rette anvendes.:

  “Til trods for alle tidligere, negative erfaringer med effektuering af en given handling, alligevel at fortsætte med samme og forvente et andet resultat nu”!!

  PS:: om manglende integration og især viljen til samme

  -og sluttelig om få år, såfremt Europas historieløse, ignorante og uduelige politikere ikke markant ændrer den nuv. indvandring af fup-flygtninge, lykkeriddere samt lignende

  “Vi nærmer os nu det tidspunkt, hvor vi skal vælge imellem krig og vanære – min fornemmelse er, at vi vælger vanære og får krigen på et senere tidspunkt på mere ugunstige betingelser for os”!!!

  Winston Churchill ( kort før 2. verdenskrig )

  ALT er prøvet før – m.h.t. muslimsk indvandring/aggression især slaget ved Poitiers i Frankrig i året 732, Konstantinopel 1453 , Wien 1524 samt igen i 1683, Beograd 1707, Bulgarien 1874,
  den græske frihedsskrig 1824, folkemordet på armenierne i 1915, massakren i Smyrna 1922, krigen mellem Indien og Pakistan i 1947, besættelsen af halvdelen af Cypern i 1974, borgerkrigen i Kosovo samt hele Jugoslavien i 1990 samt mange andre lignende eksempler og skrækscenarier…………………men det gør, naturligvis, intet indtryk på langt størstedelen af vore arrogante politikere!

 44. Af Lars Svendsen

  -

  Kasper Støvring er en meget indsigtsfuld mand, han kender folkedybets inderste følelser: ” Hvis folk ikke vidste, hvor megen opsparet vrede, der findes derude hos folk, ja, så er det saftsuseme da også på tide, at de opdager det.”. Det kan stille konstateres, at ingen af de såkaldte vrede partier uden for folketinget, dvs. Nye Borgerlige, Danskernes Parti eller Dansk Samling endnu har formået at samle hver sølle ca. 20.000 stillere. Det er ringe, når man betænker hvor megen medieplads, Kasper Støvring, Morten Uhrskov Jensen osv. gives ved flere ugentlige blogs, optræden i Deadline, radioudsendelser osv.. Så måske er vreden slet ikke så stor, Kasper. Eller den rummes fint af de etablerede partier på tinge.

 45. Af AH Andersen

  -

  Skal David Trads nu være eksponent for venstrefløjen? Ja, i Berlingskes myopiske univers og hos den gennemsnitlige borgerlige bloglæser, måske, men næppe andre steder.
  Og skulle Kristian Ditlev Jensen havde været udsat for uvenlige venligboere, hvis ‘galde slår pludselig ned som forbandelser fra himlen’? Som en af dem, der ofte kritiserer Kristian Ditlev Jensen på de sociale medier, må jeg fortælle læserne her, at det er en decideret løgn. Venligboerne, herunder ikke mindst A. Marstrand-Jørgensen, har argumenteret imod KDJ, men aldrig udsat ham for forbandelser fra himlen.
  Støvring må lige komme med et par eksempler på Venligboernes galde. Ellers kunne man jo få den tanke, at Støvring er en manipulerende og uvederhæftig ideolog.

 46. Af Frederik Olesen

  -

  Det er meget bekymrende, at det ikke gør ondt i migranternes moral. Migranterne tropper bare op her i Danmark og andre EU-lande med frimodig forventning om fyrstelig modtagelse.

  Kunne det aldrig falde migranterne ind, at de kun er en belastning for “modtagerlandende”?

  En hvilken som helst migrant giver blanke fa’en i, om han med sin tilstedeværelse tager brødet ud af munden på en fattig ledig dansker. De fattige danskere er trods alt dem, som skal betale for migranternes bovlamme forsøg på integration i Danmark.
  Efter min mening, er det ikke så lidt frækt at vade ind i fremmed land under løgnagtige og amoralske forudsætninger; kun for at rage til sig og rage på naive danske piger.
  Migranter uden lovligt visum og pas burde ikke tillades at søge asyl. Som de dovne parasitter de er, skulle de omgående afvises ved enhver dansk grænse. Normale danskere gider altså mere fodre på usympatiske kristenhadere – lad venligboerne og radikale venstre betale for “festen” – de vil jo så gerne – ikke sandt?

 47. Af Erik Larsen

  -

  Enig med dig igen Kasper Støvring.
  Trads er dog ikke næsten værd at kommentere, – hvad de fleste jo heller ikke gider.
  Han (som flere) ville jo i 40’erne være blevet kaldt for “landsforrædere” og det der var værre.
  I dag har han spalteplads og han er som alle de “der ønsker kulturberigelse” fra den røde-radikale side af samfundet. Hans “begavelse” KAN simpelthen ikke være høj – hvis han har familie/børn m.m. så er det ikke lige dem han tænker på.

 48. Af Erik Larsen

  -

  Nu har jeg været væk i flere uger , men er der igen stop for (endda rosende meninger( m.m.?

 49. Af Allan Hansen

  -

  UPS.
  Det er ikke mig, der har skrevet indslag
  5/9 – 23:52

 50. Af søren rasmussen

  -

  Hvor er de uddannede demografer i denne debat?

Kommentarer er lukket.