Johannes flotte hus

Af Kasper Støvring 78

 

Fortællingen om Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsens køb af et stort, meget dyrt hus i Valby er en sød lille fortælling om idealer og virkelighed. Lad dog Johanne få sit hus uden at hovere over det. Det siger dog unægtelig noget om Enhedslistens politik, om ideologi og måske også om hykleri. Men hykleriet er som bekendt lastens hyldest til dyden.

 

Og så siger det noget om, at Enhedslistens politikere bør have lov at bruge penge, som de vil, men så bør de jo nok også unde andre mennesker samme mulighed.

 

Man kommer igen til at tænke på den herlige reklamefilm, der blev vist på TV2 for nogle år siden. Den viste Karl Marx sidde og gumle på nogle lækre karameller, imens han lytter til Engels, der pludselig får en ny ide: ”Vi må skabe et samfund, hvor alle deler med alle”. Forbavset og lidt urolig lister Marx langsomt posen med karameller ned i sin skrivebordsskuffe og låser den.

 

Vi er fortrolige med lignede episoder: om 68’ere, der i deres ungdom talte magten midt imod, men i voksenalderen blev kyniske magtmennesker; om politikere, der harcelerer imod egoistiske forældre, der benytter privatskoler, men når de selvsamme politikere får børn, ja, så vælger de også privatskole; om at tale om solidaritet, men bo i velhaverghettoer (”mine børn skal ikke undgælde for mine idealer”); om Venligboere, der prædiker godhed og mener, at man (dvs. de andre) skal hjælpe flygtninge, eventuelt huse flygtninge, men aldrig selv melder sig (mon Johanne vil huse en flygtningefamilie, nu hvor hun ikke bor så trangt?) Og så er der selvfølgelig klassikeren: Man ønsker et højt skattetryk, men udfører eller betaler for sort arbejde. Osv. osv.

 

Vi ved jo godt, at det forholder sig sådan. At mennesker lyver, ikke bare for andre, men også for sig selv. Det handler langt hen om identitet, om at tage sig ud på en særlig god måde, om angsten for at tabe sig selv og stirre ned i et tomrum, dér hvor man troede, der var en kerne.

 

Idealister kan betragtes som en slags kujoner, der flygter fra virkeligheden ind i deres utopiske verden – og tilbage igen. For som altid skal man se på, hvad folk gør, ikke kun på, hvad de siger. Intet menneske er en hykler i sine fornøjelser, som Camus sagde. Og Johanne er helt sikkert glad for sit hus. Det ser da også flot ud.

 

Budskabet til Enhedslisten og deres støtter? Det er ikke at lade handling følge ord, Gud forbyde det, men omvendt: At lade ord følge handling. Vær ærlig, så får vi en bedre debat og måske endda et bedre samfund.

 

Så hvis nu, at der ikke er noget hold i Enhedslistens utopi, hvis nu den dementeres af selvsamme segment, der foretrækker at leve med højt forbrug, privat ejendom, et borgerligt liv, osv. – hvad så med ideologien?

 

Den slovenske filosof Slavoj Zizek har sagt det på følgende måde: Problemet er, at vi godt ved, at vi lever på en måde, vi anser for falsk, men alligevel gør vi det. Zizek fortæller ofte anekdoten om Niels Bohr. Den berømte fysiker havde en hestesko hængende over sin dør. Den skulle beskytte ham mod onde ånder. ”Men tror du virkelig på det? Du, der er så klog?”, spurgte en gæst. ”Nej, selvfølgelig ikke”, svarede Bohr, ”jeg er jo ikke dum, jeg er videnskabsmand”. Gæsten spurgte så: ”Jamen, hvorfor fjerner du den så ikke?” Hvortil Bohr svarede: ”Jeg har ladet mig fortælle, at den også beskytter, selv om man ikke tror på det.”

 

Ifølge Zizek er dette udtryk for en oplyst falsk bevidsthed. Som han skriver et sted, er man helt på det rene med, at ideologien er falsk, men alligevel forkaster man den ikke.

 

Vi ved, eller mener at vide, at noget er forkert, men vores handlinger afspejler det ikke. Vi bekræfter dermed stiltiende samfundsindretningen. Konsumerer og køber store villaer, f.eks. Mon ikke også det ender med, at Johanne får vovse og Volvo? Dermed vedkender vi med vores handlinger en ideologi, selv om vi eventuelt opfatter os selv som kritiske over for den. Med Marx’ ord: Man ved, at man i sin aktivitet følger det, man opfatter som en illusion, men man gør det alligevel.

 

Der er intet alternativ til kapitalismen, ser det ud til. Og søger man at realisere den kommunistiske utopi, skal den fremtvinges med magt. For folk er ikke med på den. Som vi kender det fra de kommunistiske diktaturer.

 

Zizek kalder denne type ideologi – ”jeg ved det, men gør det alligevel” – for ”unknown knowns”. Her spiller han på Donald Rumsfelds berømte tale ifm. efterretningerne om Irak op til interventionen:

 

”Reports that say that something hasn’t happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns – the ones we don’t know we don’t know. And if one looks throughout the history of our country and other free countries, it is the latter category that tend to be the difficult ones.”

 

Zizek peger nu på, at der jo mangler en fjerde variation, præcist “the unknown knowns”. Det, vi nægter at anerkende, at vi udmærket ved.

 

Dét forekommer mig at være moralen i den lille fortælling om Johannes flotte hus i Valby

 

78 kommentarer RSS

 1. Af Henning Svendsen

  -

  Egentlig er det uretfærdig at Enhedslisten kan rende rundt inde på Borgen uden at lyfte en finger de skal bare have tiden til at gå således at de kan optjene hele svineriet
  for de har jo magt til at give landet et bedre miljø uden at det koster en Rød øre istedet plaprer de løs om vindmøller-nasserrøve er vel egentlig en rigtig betegnelse og det er ikke engang løgn

 2. Af jens petersen

  -

  Nu skal man jo ikke klandre Enhedslisten for Johanne Smith Nielsen. Hun er i sidste periode hvor hun kan tygge på benet i folketinget, så nu kommer villaen, og ved næste valgperiode skifter hun helt sikkert parti som hendes forgængere.

  Det er nu lidt sjovt at Enhedslistens tidligere frontfigur har købt hus for 400% af hvad statsministeren har, 200% af hvad den tidligere statsminister gjorde, 300% af hvad vilde Villy med hans Rover Turbo gjorde.

  Nu skal man jo ikke gå efter Johanne – hun har jo en moral der er dobbelt så god!

 3. Af Niels Larsen

  -

  Tæt på hykleriet ligger også misundelsen.

  Og den slår også godt til i øjeblikket. 🙂

  Når det er sagt, må man da anerkende, at Johannes hykleri når nye højder.

  Hun er velkommen til hytten, men hun bør nok skrue gevaldigt ned for indignationen overfor folk, som finder skatterne for høje. Og måske undskylde til alle de vælgere, hun har fuppet i årevis. 🙂

 4. Af Rikke Nielsen

  -

  Nu kan jeg ikke forestille mig andet end Johanne og hendes mand nok skal betale de seriøst høje skatter, de er tvunget til, fordi de i fællesskab har købt et hus. Så jeg har egentlig svært ved at se problemet.

  Sålænge Johanne følger landets lovgivning er der ikke meget at klandre hende for; heller ikke, at hun skulle ønske at ændre på noget.

  Eneste problem i Johannes valg er faktisk, at mindre huse på ca. 150 m2 virkelig koster 6.5 mill; det er sgu ikke nemt at være almindeligt menneske i København.

 5. Af P Christensen

  -

  Ufrivillige selvmål er altid godt.

  Da Lars Saxo-Seier i går kommenterede Johannes huskøb med sætningen: »Den bedste måde at få færre socialister på er, når de får smag for at leve godt«
  må man spørge sig selv, hvorfor han og LA har så travlt med at give arbejdere en sulteløn, der hindrer dem i at leve bare anstændigt.

  http://www.politiko.dk/nyheder/borgerlige-driller-johanne-med-koeb-af-millionvilla-den-bedste-maade-at-faa-

 6. Af Ursula Overgaard

  -

  Er der nogen, der kan nævne mig bare et enkelt land, hvor den socialistiske/kommunistiske ideologi har været til gavn for befolkningen?

 7. Af Carsten Høi

  -

  Tak til KS for den sædvanlige kvikke analyse. Man kan i DK grine eller græde over
  de socialister gennem tiden, som så viser sig at være skakbssocialister eller
  “Strandvejssocialister”: Søvndahl,Sohn,Lykketoft,Helle Thorning og nu Johanne.
  Èn ting er at det efter min mening er dårlige og uærlige politikere, men slutresul-
  tatet pga de såkaldte “røde politikere” og deres fejlslagne projekter de sidste 50 år
  har statistisk beviseligt gjort DK meget fattigere iflg den seneste forskning. De kan
  fortsætte med deres forrykte ideologi, og der er unge nye grådige politikere på vej, idet over
  en tredjedel af DKs arbejdsstyrke mellem 18 og 67 er på statsbetalt overførselindkomst,
  og de stemmer på dem. Asger Aamund har flere gange nævnt denne “alliance” som vil føre
  DK mod afgrunden.

 8. Af - Niller

  -

  Jamen det er jo så typisk dansk! -men det er da godt at vi har fået noget som vi kan pege fingre af – så glemmer vi nok at regeringen og landet står i problemer til halsen.
  En regering der er handlingslammet og som er lagt i en politisk benlås af sine støttepartier LA og DF.

 9. Af Finn Bjerrehave

  -

  Johanne så er det slut med kommunisterne og måske LA kan blive enden, nemlig kommunisterne har ikke udtrykket : Privat ejendomsret som andet end en bekæmpelse i partiprogrammet, og altså Johanne skal ekskluderes.
  Hvordan hun kan opnå lån, er måske det største spørgsmål, hun har ingen uddannelse, hun ryger ud af kommunisternes part som folketingskandidat ved næste valg rotationsrteglen, og hvem kan garantere for fortsat indkomst?
  Kommunisterne pisser på alle. undtagen Cordua i debatprogrammet borgerlige 24-syv, han syntes nemlig at det er ok og måske han har tabt virkelighedens overblik.
  Gør som jeg siger, ikke som jeg gør. Finn Vig

 10. Af A. Bierce

  -

  Hvis man ikke som ung er socialist og som gammel ikke er konservativ, har man hverken hjerte eller hjerne.

 11. Af Jens Erik Starup

  -

  Det er meget interessant at erfare, hvad en ph.d. kan præstere af åndrigheder.

 12. Af Helge Nørager

  -

  Gad vide hvad det hus kostede i 2001 før ejendomsværdi skattestoppet.
  Og prisen er et helt klart eksempel på den fejlslagne politik der ønsker at lille hus skal koste så meget at “normale” aldrig kan købe, virker perfekt.
  Men prisen er vel ingen gang høj…………
  Men forargelsen over købet går desværre ikke på det helt absurde i prisen, skabt af neoliberale fantaster med deres ejendomsværdi skattestop.

 13. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  Allerede i første sætning går det her galt for Kasper Støvring. Han plejer ellers at kunne nå længere frem.

  For i første sætning skriver han at hun er flyttet ind i “et stort, meget dyrt hus i Valby”

  For det første er 150m2 hus ikke særlig stort, sammenlignet med den gennemsnitlige m2 for huse i Danmark.
  For det andet svarer 6 millioner for et hus i Valby til markedsprisen for et typisk hus i området.

  Har ikke læst resten af Støvrings tirade, men jeg kan næsten forestille mig hvad den indeholder, nemlig noget med at man som medlem af Enhedslisten helst skulle bo i et hul og ikke bruge penge, for at undgå kapitaliststemplet.

 14. Af A. Bierce

  -

  @JENS ERIK STARUP – 15. SEPTEMBER 2016 19:40
  Som den beskedne person jeg er, takker jeg for din forståeligt uforbeholdne beundring for mine indsigtsfulde åndrighed; men K.S. er nu heller ikke dum.

 15. Af Jesper Hansen

  -

  Der er da INTET hyklerisk i, at J.S.N køber hus med sin kæreste. De fleste danskere bor i egen bolig. Huset er heller ikke særligt stort eller specielt dyrt. Man kan da sagtens have en holdning til, at samfundet burde være anderledes indrettet samtidig med, at man gør det, som giver mening sådan som det er nu. Jeg mener for eksempel, at hastigheden på motorvejen burde sættes ned til 80 km/t, men selvfølgelig følger jeg trafikken og kører 110 når det nu er det, vi er blevet enige om. Jeg synes ikke, der er ét eneste gram hykleri i huskøbet. Artikelen er en dum, pinlig og lav talen til læsernes laveste instinkter. Dum og plat.

 16. Af Jan Petersen

  -

  Tilbage i 1970’erne have Socialdemokratiet folketingsmedlem Hans Buchart Petersen, der af Per Hækkerup fik tilnavnet “den røde godsejer”. Idag har Enhedslisten så sin egen “røde baronesse”. Når socialistiske idealer omsættes til personlig klingende mønt, bliver grænsen mellem socialisme og kapitalisme lidt udsvævende 🙂

 17. Af Niels O

  -

  Jeg kommer til at tænke på Bertolt Brecht. En velhavende mand, men som gjorde alt for at ingen så det. Det ville jo ødelægge illusionen om ham som marxist.

  Ellers tænker jeg på vendingen “socialist, ja, men kun hjem til egen hoveddør”.

 18. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Det gør rigtig ondt blandt mennesker på højrefløjen med de alt for små sko. Johanne har købt hus. Når man nu ved, at alle ægte kommunisters eneste mål er at skabe et samfund, hvor alle lever i rendestenen bortset fra de hjemløse, der ikke engang har egen rendesten, så er det chokerende at se en af de ægte røde fornægte sin natur.

  Hun begår jo forræderi mod alt der burde være helligt for hende. Kommunister vil, at alle skal leve i sult og kulde og hver gang en eller anden kapitalist begynder at udbytte andre for at skabe lidt rigdom og ordentlige forhold, så klynger de ham op i nærmeste lygtepæl. Sådan er jo kommunismen, det er de fattiges paradis og rigtige kommunister synes, at det er så skønt, ved højrefløjen.

  Ufatteligt at samme højrefløj er så fuldstændigt fastgroet i primitive fordomme. Gang på gang udsættes man for ævlet med en rørende overbevisning og naivitet uden lige. Er der overhovedet ingen højreorienterede, der gider sætte sig ind i socialisme og kommunisme?

  Den eneste viden højrefløjen åbenbart har om kommunisme, er den perverterede, antikommunistiske, amerikanske propaganda, der var alibi for USA’s krigsforbrydelser i Vietnam og for inddæmningen af Rusland og Kina og som stadig bruges til formålet. Hvornår oplever vi selvstændig tænkning på højrefløjen? Er frigørelse helt udelukket?

 19. Af Niels O

  -

  Så var der Villy Søvndals Rover:
  http://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/article4765173.ece

  Der tænkte SF’eren heller ikke engang på miljøet. ;o)

 20. Af Mette Thomsen

  -

  Man kan være for eller imod venstrefløjen, men det er gået meget tilbage, siden det var en kapacitet som Preben Wilhjelm, der markerede sig. Begavet, indsigtsfuld, saglig og skarp og altid værd at læse eller høre på var/er han.
  Med en frontfigur som Johanne S. Nielsen er politiske venstrefløjsmarkeringer i reglen degraderet til populistisk engagement i sager, der i forvejen kører i medierne – typisk i forbindelse med enkeltpersoner, hvis ansøgning om opholdstilladelse er blevet afvist helt efter reglerne. Når en historie har kørt tilstrækkeligt længe i medierne, kan man være helt sikker på, at Jonanne S Nielsen ser det som sin mærkesag at forsøge at få ministeren til at gå ind i sagen og sikre ophold for netop denne person.
  At hun nu køber hus er vel en lille ting i forhold til den populisme, hun i forvejen dyrker. Johanne S Nielsen er blevet en mediedarling. Hvornår skal hun være med i “Vild med dans”?

 21. Af A.H. Andersen

  -

  Så nu er JSN et ‘kynisk magtmenneske’?
  Det er en helt mageløs og meget dansk smålighed, der stikker frem her. JSM har betalt partiskat af sin folketingsløn, og nu køber hun et hus til almindelig Københavns-pris sammen med sin kæreste, der har to børn.
  Husprisernes himmelflugt er liberalisternes værk; den forrige og den kommende boligboble er liberalisternes værk, og nu begår et medlem af Enhedslisten den forbrydelse at købe et hus i Valby? Hvad bilder hun sig ind? Hun skal da bo i en jordhule uden lokum, ellers kan hun da ikke tordne mod den borgerlige regerings vanvidslove.
  Salig Carl Madsen sagde engang, at “Danmark er et land af spytslikkere og drikkepengemodtagere”, og han har stadig ret.
  Hvor er det her bare småtskårent og lallende misundelsesdumt.

 22. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en ret fed sigende overskrift fra en blog på borsen.dk:

  “Tillykke med ligusterhækken, Johanne”

  Kan den fuldfede røde dobbeltmoral udtrykkes meget bedre? Iøvrigt har Johanne vel nu mulighed for at udleje et værelse eller to til flygtninge – eller en asylteltlejr på den store grønne græsplæne – bag ligusterhækken – griner højt 🙂

 23. Af jørgen mikkelsen

  -

  Enten er johanne en kynisk og hårdkogt hykler, eller hun er en snakkende og pludrende papegøje der intet fatter af virkeligheden. For hvordan kan man støtte kommunismen, når den i alle lande endte i diktatur, rædsler og massemord? Det må da kræve at man er en iskold fisk, eller en uvidende/tåbelig ignorant. I Sverige har kolde hyklere og pladderhumanistiske tumper haft magten i nogle år, og se resultatet! Kæmpekriminalitet og hverdagsterror næsten overalt i landet.

 24. Af jørgen mikkelsen

  -

  At et mindre parcelhus i Kbhvn nu er oppe i 4-8 millioner kr., er jo et resultat af de sidste tre regeringers superkyniske boligpolitik. Som V og løkke nu har suppleret med grov diskrimination af boligsøgende, jobløse, syge, voldsramte, fraskilte og andre vanskeligt stillede danskere.

 25. Af J L

  -

  Kasper Støvring mener vel at flygtninge skal hjælpes i “nærområderne”. Drager Kasper Støvring ud til de områder for at hjælpe flygtninge der? Nej. Han er så selv en stor hykler.

  Hilsen Jesper Lund

 26. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt lidt gratis rådgivning til røde “EL-baronesser” – og andre – omkring køb af ejendom, iflg Penge.dk:

  “1. INDKOMSTMETODEN
  En populær regel tager udgangspunkt i husstandens årsindkomst. Gang årsindkomsten med 3,5, og læg husstandens nettoformue til.

  Har du en nettoformue på 500.000 og tjener 600.000 kroner om året, har du altså råd til en bolig på cirka 2,6 millioner kroner. Nettoformuen forudsættes brugt som udbetaling.”

  Så med en nettoformue på feks 1 mill ved køb af bolig til 6.4 mill, kræves en årsindkomst på lidt over 1.5 mill kr. Det er nu meget godt gået af en Enhedslistens “røde kapitalist baronesser” 🙂 –

  PS: Muligvis har røde Johanne vundet i Lotto?

 27. Af jørgen mikkelsen

  -

  Danmark er et samfund i frit fald. Læs den korte og snaphanen.

 28. Af Thomas Jensen

  -

  Hvorfor skal politikere have mulighed for at købe så dyre huse for vores skattepenge. Deres overførselsindkomst bør sænkes til det generelle niveau for kontanthjælp, 10.938 kr / md.

  Det er ikke rimeligt at politikere som de eneste kan bestemme hvor høj deres egen løn er, og betale sig selv med andres penge.

 29. Af Kurt Dejgaard

  -

  Kasper Støvring kaster sig i nærværende blog selv ud i en, for ham, “known-unknown”:

  Den faktisk allermest oplagte fortolkning er at hvorom Johanne mener at huse er noget en alfaderlig stat bør stille til rådighed for… ‘værdigt trængende’… sønner og døtre, så må man indtil idealet/mareridtet er opnået, tage til takke med selv at skaffe sig villaen (hvis man virkeligt ER så… ‘trængende’).

  Men så ville Støvrings mulighed for at hovere jo falde til jorden.
  Om som mantraet sædvanligvis er, i dette hjørne af blog-skoven: Konklussion skrives først. Dernæst udvælges så møjsommeligt de argumenter som passer til konklussionen, hvorefter hele smøren udråbes til ‘analyse’.
  Ironien er velnok at denne måde at ‘analysere’ på, er udbredt blandt Marxister. (Til gengæld er den noget så hamrende ukonservativ).

 30. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, for at købe et hus til 6.4 mill kr – kræver det “blot” en udbetaling på ca 1 mill kr og en årlig indtægt på ca 1.5 mill kr! Det kan enhver rød EL lejesvend vel klare – evt med lidt hjælp fra en kæreste 🙂

 31. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt til dem, der evt ikke rigtig tror på de tal – jeg oplyser – regn selv lidt på de her tal:

  En populær regel tager udgangspunkt i husstandens årsindkomst. Gang årsindkomsten med 3,5, og læg husstandens nettoformue til.

  Har du en nettoformue på 500.000 og tjener 600.000 kroner om året, har du altså råd til en bolig på cirka 2,6 millioner kroner. Nettoformuen forudsættes brugt som udbetaling.

 32. Af klaus hansen

  -

  Det er første gang jeg hører om et hus køb , hvor der bliver budt en halv million over salgspris.

  Kommunisten er helt klart gravid.

  OG TAG MIG PÅ ORDET !!! om 4-5 er hun alenemor, og der bliver MANGE DDR tv programmer om johannes baby.

  DDR TV …

 33. Af john hansen

  -

  DDR tv tid med følelser

  MASSIV DDR tv – om den nye kommunist baby !

  kæft Danmark er på vej mod afgrunden.
  senest alternativet
  en ny religiøs sekt i Kbh.
  http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-06-16-tv-2-journalist-til-morgenfest-hos-alternativet-her-danser-de-dagen-i-gang

  alt imens den muslimske horde invadere

  efter 1000 år + er ALT pludselig – rosen rødt-

  game over .

  Jeg napper mine millioner og smutter
  vi ses ikke

 34. Af klaus hansen

  -

  Og jer der vil bevare Danmark, og som bliver ….MÅL NO1 DDR ! Danmarks radio / kommunist . vi lever af jeres penge.
  Og alt indsigt i regnskab er lukket –
  http://www.b.dk/kommentarer/perspektiv-venstre-floejens-lange-march-ind-i-danmarks-radio
  Alt er godt
  http://www.bt.dk/danmark/tv-2-traekker-respektloes-og-upassende-video-tilbage-det-var-slet-ikke-meningen
  kom dans dans

  FANTASTISK FEMTID DANMARK går i møde

 35. Af klaus hansen

  -

  Og jer der vil bevare Danmark, og som bliver ….MÅL NO1 DDR ! Danmarks radio / kommunist . vi lever af jeres penge.
  Og alt indsigt i regnskab er lukket –
  http://www.b.dk/kommentarer/perspektiv-venstre-floejens-lange-march-ind-i-danmarks-radio
  Alt er godt
  http://www.bt.dk/danmark/tv-2-traekker-respektloes-og-upassende-video-tilbage-det-var-slet-ikke-meningen
  kom dans dans
  FANTASTISK FEMTID DANMARK går i møde

 36. Af Ole H

  -

  Underlig bagvendt logik at man ikke må. eje noget fordi man er socialist.
  Må jeg heller ikke bruge sundhedsvæsnet fordi jeg er borgerlig liberal? Det er jo betalt af fælleskassen.
  I øvrigt prisværdigt at EL kun kan sidde 2 perioder. Det burde være lov.

 37. Af Erik Bramsen

  -

  @Jesper Hansen
  De fleste danskere bor i egen bolig. Huset er heller ikke særligt stort eller specielt dyrt.

  Jeg tror at det, de fleste af os fascistsvin hoverer over, er at det kvarter hun har valgt, er kemisk renset for kulturberigere; at der inde i ethvert kommunistsvin bor en lille kapitalist der blot venter paa en loenforhoejelse for at bryde ud, kommer efterhaanden ikke bag paa os.

  Min Maserati mod et par udtraadte badesandaler paa, at naeste punkt paa dagsordnen er familieforoegelse. Der er intet som udsigten til en guldklump eller to, der kan kurere hadet mod hvide middelklassedanskere.

 38. Af professor trivia

  -

  Johanne ender som skilt barnerøver og barselsmisbruger, hun bliver fed og som gammel lidt mere rynket end Margrethe Auken. Samtlige af årene vil hun fede sig på danske arbejderes sved.
  (sved er så noget der kommer ud af huden når man arbejder)
  men først skal hun til gardenparty hos Pelle Dragsted i hans villa på Frederiksberg Nyvej 17.

 39. Af Jens Hansen

  -

  Kære Kasper Støvring.

  Er du ikke sunket lidt for dybt denne gang.
  Må man ikke bo i et hus, hvis man er socialist.
  Alle burde have mulighed for at bo nogenlunde ordentligt.
  Hvad angår huset som Johanne har købt.
  Så ligner det noget som vi betaler ca. 2 millioner for på Sydfyn.

 40. Af Hening Petersen,

  -

  Lad være med at bebrejde Johanne at hun er ved at blive voksen. Jeg mindes en ung journalist, der i VS rasede mod det kapitalistiske samfund. Senere blev hun socialdemokrat og gik videre i Venstre. Hun hedder Karen Jespersen og er Idag sammen med sin mand indehaver af IT-mediet Den Korte Avis, der næppe kan kaldes socialistisk

 41. Af J L

  -

  En politiker kan godt have nogle idealer, som vedkommende kæmper bliver ført ud i livet, selvom politikeren ikke selv 100% lever et liv i overensstemmelse med idealerne.

  Det må så være op til vælgerne at afgøre om de har tillid til politikeren, selvom politikerens private handlinger ikke altid er i overensstemmelse med de idealer, som politikeren giver udtryk for at have.

  Hilsen Jesper Lund

 42. Af Kasper Støvring

  -

  Bestemt må man det, det skriver jeg også.
  Men er en billigere lejlighed på det multikulturelle Nørrebro ikke godt nok? Eller: Hvorfor gøre noget andet end det, partiet selv foreslår, og partiet vil jo gerne afskaffe privat ejendom, have højere skatter (så man bl.a. ikke har råd til dyre boliger), gøre op med forbrugerisme og indføre af multikulturalisme. Det virker ikke, som om Enhedslistens velhavende partitop er enig i deres egen politik, eller hur?

 43. Af J L

  -

  Kasper Støvring

  Jeg stemmer ikke på Enhedslisten. Men Johanne kan jo stadig kæmpe for de ting, du nævner at Enhedslisten står for, selvom et køb af en stor Valby villa ikke just afspejler dette. Det må være op til Enhedslistens vælgere at afgøre dette.

  Moralen i Johannes villakøb er vel mere at fleste er sig selv nærmest.

  Hilsen Jesper Lund

 44. Af Mads Berg

  -

  Det alder til Kasper Støvring begår den klassiske borgerlige stereotyp og blander kommunisme og socialisme sammen. Enhedslisten og JSM er socialister. De er ikke modstandere af den private ejendomsret i modsætning til kommunismen.

  At KS åbenbart kan finde tid til at skrive en perifid håneartikel, siger trods alt noget om, hvor pressede borgerlige egentlig er på samvittigheden. De ved godt, de venstreorienterede moralsk har fat i den lange ende. Derfor viser behovet for at fryde sig (omend på en misforstået baggrund) også altid lynhurtigt , når en socialist i deres optik ikke lever op til egne idealer.

 45. Af Arvid Holm

  -

  Menneskekærlighed er det fremherskende ideal, som især venstrefløjen ynder at posere med.
  Man bør hjælpe mennesker, der er ringere stillet end een selv, selvom det medfører personlige afsavn.
  Da verden vrimler med nødstedte, der er langt fra en almindelig dansk levestandard, følger langt hovedparten af danskerne ikke idealet.
  Johanne ved godt, at børn dør af sult og fattigdomsrelaterede sygdomme på Afrikas savanner.
  Men som alle andre køber hun sit hus til 6 millioner alligevel, i stedet for at donere pengene til en hjælpeorganisation.
  Det kan derfor undre, at folk påvirkes af udskamning over manglende menneskekærlighed som eksempelvis: “Der er børn, der drukner, når de forsøger at sejle over Middelhavet til Europa!! I bør hjælpe dem, hvis I vil undgå udskamning!!”
  For menneskekærlighed er tydeligvis ikke en generel norm, men kun et støvet ideal, der lejlighedsvis findes frem, så den kan postuleres som norm, når det passer i nogle manipulatorers kram.

 46. Af J L

  -

  Anker Jørgensen var troværdig og autentisk. Det skyldtes ikke mindst han blev boende i sin tre-et-halvt-værelses lejlighed i Sydhavnen fra 1949 indtil 2008, hvor han flyttede på plejehjem i et arbejderkvarter. Han fornægtede ikke sine rødder.

  Den troværdighed er der ingen nulevende politikere, som har.

  Hilsen Jesper Lund

 47. Af Mikkel Mus

  -

  Hvis jeg var dårligt stillet i Danmark, ville jeg gerne have nogen stillede op og tog en tørn eller en kamp for mig.
  Det er der ikke mange der gør, uanset partifarve.
  Så, helt ærligt, jeg ville være ligeglad med, hvor de boede, eller om de selv var millionærer. En milliardær kan jo godt være et socialt bevidst og ansvarligt menneske, uden derfor at forære sine egne penge væk.
  Der er jo ikke en modsætning mellem selv at have succes og at ønske et godt samfund for alle.

  Så at en venstreorienteret politiker køber en villa, er da totalt ligegyldigt. Hvis hun har pengene, hvorfor skal hun så bebo en et-værelses i Høje Gladsaxe ?

 48. Af jesper christensen

  -

  Hvorfor overdænges vi hele tiden med hilsener fra jesper lund? Og hvorfor prøver den tomatrøde mads berg at bortforklare at enhedslisten er kommunistisk? Og hvorfor påstår mikkel mus at det er ligegyldigt om en rød skrighals køber en villa til over seks millioner for penge som er konfiskeret fra hårdt plagede skatteydere? Og hvorfor synes flere at man ikke bør sammenligne hvad politikere sig og hvad de gør? Men hvordan kan vi ellers finde ud af hvem der hykler og lyver, og hvem der er ærlig?

 49. Af Jens Hansen

  -

  At Johanne køber et hus, det viser at hun har styr på tingene.
  I modsætning til statsministeren som lader vennerne betale for hans bolig.
  Og undertøjet.

 50. Af Dan Frederiksen

  -

  Kasper Støvring er en fremragende skribent, som jeg håber vil holde på sin blog i mange år. Vi har brug for det. For snart 20 år siden figurerede historien om Niels Bohr og hesteskoen ofte i den alternative litteratur om fx astrologi. De alternative kunne godt lide, at en stor videnskabsmand dybest set var som dem. Jeg var efterhånden træt af den evige strøm af hvide og sorte løgne om videnskabsmænd, der var overtroiske, så jeg spurgte Niels Bohr-arkivet i et brev, om det var rigtigt. De svarede meget udførligt, at det var den absolut ikke, men historien var allerede kendt på Bohs tid. Bohr benægtede altid pure, og der eksisterer intet belæg for, at den skulle være rigtigt. Der er fx tonsvis af billeder af Bohrs ejendom – uden hestesko. Bohr mente selv, at fysikeren George Gamow (så vidt jeg husker) havde spredt historien for at lave sjov med Bohr og resten af den dengang relativt lille europæiske elite af naturvidenskabsmænd. Historien er altså desværre urigtigt, men det regnede de fleste af os nu nok også med. Men bortset fra det er den stadig god.

Kommentarer er lukket.