Dronningen minder os om samfundspagten

Af Kasper Støvring 40

 

 

I en ny bog udtaler Dronningen: ”Det er ikke en naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark.” De ord griber jo direkte ind i Den Store Debat om danskhed. At ordene ikke blot kan rettes mod udlændinge, men også mod etniske danskere, var emnet i mit forrige indlæg om den liberale kommentator Rasmus Brygger, der skrev:

 

”Jeg er egentlig temmelig ligeglad med mit land. Jeg føler ærligt talt ikke en større forpligtelse overfor danskere end vores svenske naboer på den anden side af sundet eller tyskerne mod syd.”

 

Udsagnet baserer sig på ideen om et transnationalt værdifællesskab og en universalistisk etik: Alle menneskeliv har lige stor værdi. I en opfølgende debat skrev Rasmus Brygger til mig: ”Hvis jeg stod over for valget mellem at redde en dansker og en afghaner, mener jeg ikke, at jeg har større ansvar for at redde danskeren.”

 

Det er jo klartekst. Hvad vil der mon ske med et samfund, hvis langt de fleste tænkte sådan? Hvis de brød samfundspagten? Hvad vil der ske med helt basale følelser som loyalitet, tillid, solidaritet, gensidighed, villigheden til at forsvare hinanden, når vores rettigheder blev trådt under fode, osv.? Typer som Rasmus Brygger glemmer, hvor politisk set mirakuløs den nationale ide har været – og hvor skrøbelig den er.

 

Teoretisk har alle liv samme værdi, ja, men mennesker er gjort af kød og blod; de har partikulære, ikke universelle tilknytninger. Man holder mest af sine egne. Sådan er det, og jeg vil nødig leve i et samfund, hvor de fleste tænker som Brygger, for så ville jeg være ilde stedt, fordi min skæbne ikke kun afhænger af mine nærmeste (om end mest af dem), men også af mine landsmænd. Heldigvis er de fleste, nok også Brygger selv, klogere i deres handlinger end i deres udsagn.

 

Lad os tage nogle delvist tænkte eksempler, der kan belyse samfundspagtens nødvendighed: At vi først og fremmest bør være loyale over for vores landsmænd.

 

Hvis folk går rundt med mord- og terrorplaner mod dig, er det afgørende, at omgivelserne viderebringer de oplysninger i stedet for at holde dem skjult, sådan som Omar el-Husseins venner gjorde det, ligesom Paris-terroristerne blev skjult i månedsvis i den belgiske forstad Molenbeek. Men ok, det er jo ulovligt. Her er der ikke blot tale om, at man udviser manglende samhørighed med resten af nationens borgere til fordel for ”klanen”.

 

Lad os derfor tænke os et andet eksempel: Staten skal bygge en motorvej eller nogle vindmøller, men dit hus står i vejen, så staten konfiskerer din private ejendom. Du er ilde stedt, hvis dine medborgere ikke råber op og protesterer imod denne uretfærdighed. Dine rettigheder er afhængige af andres pligter. Hvad nu, hvis dine landsmænd tænkte, at de hellere vil bruge deres tid og penge på at kæmpe for, lad os sige en russers rettigheder. En russer lever jo under værre forhold, kunne de tænke, og ressourcer er altid begrænsede.

 

Eller tag eksemplet med ytringsfrihed. Hvis nogen vil slå dig ihjel, fordi du har kritiseret profeten Muhammed (eller Kristus eller Stalin eller Hitler), men dine landsmænd sagde som Uffe Ellemann: Du kunne jo bare lade være, du er selv ude om det. Og i øvrigt er problemet langt større i Pakistan, så hvorfor engagere sig i dig? Hvad så? Så ville man i praksis ikke miste sin frihed.

 

Lad os tage to andre eksempler. ”Udkantsdanmark” er ved at blive forarmet, Danmark er ved at flække over, og du føler måske ingen solidaritet med en fisker fra Hanstholm, der har mistet sit erhverv. Skal han så at sige sejle i sin egen sø? (Sjovt nok lyder et gammelt mundheld, at humanisten foragter fiskeren, men ernærer sig af de fisk, han fanger. Eller i en anden variant: Humanisten elsker alle mennesker med undtagelse af dem, han møder). Og skal vi bare nedlægge politistationer, sygehuse, biblioteker osv.? Hvorfor overhovedet bryde sig om ”udkanten”? For et fattigt menneske i Indien har det jo værre.

 

Lad os antage, at du blev indlagt på et sygehus og har behov for en meget dyr, livsvigtig behandling. Der skal prioriteres og spares, for igen er ressourcerne begrænsede. Hvem skal have hjælp? Dig eller de nyligt ankomne flygtninge, der kan se frem til et liv på førtidspension, der koster mange milliarder? Men flygtninge har det generelt langt værre end danskere. Så hvem hjælper du? Og hvem vil hjælpe dig, når skæbnen rammer?

 

Hvad kalder man et menneske, der opsiger samfundspagten, et menneske, der ikke selv vil yde, kun nyde? Man kalder det en free rider, en snyder, en snylter. Vi kender det alle sammen fra det små: Et fællesskab kan ikke bestå, hvis der bare er ganske få snyltere. For det ”smitter”. Man begynder at mistænke andre, og måske begynder man selv at snylte. ”Andre gør det jo sandsynligvis også”.

 

Evnen og viljen til samarbejde, til at opbygge fælles goder og dele dem ligeligt med hinanden, forsvinder. Hvis man ikke kan stole på hinanden, hvis man ikke føler, at man arbejder med på samme mål, forfalder gensidigheden. Ind træder kontrolmekanismer, advokater og måske en mafia. Samfundet forringes, havet drikkes op.

 

Det kan meget vel være, at der kan tænkes bedre eksempler end dem, jeg her har fundet på, og det kan også meget vel være, at der kan findes andre løsninger (f.eks. privattegnede forsikringer), eller at man kan hjælpe både landsmænd og udlændinge. Der er ofte tale om etiske dilemmaer, som jeg bl.a. har klargjort her, men til sidst skylder du dine landsmænd mest.

 

Ligegyldigheden over for Danmark betegner et brud på samfundspagten. Jeg skriver netop pagt, ikke samfundskontrakt, for der er ikke kun tale om en egennyttig, rationel konstruktion; der er faktisk tale om en følelse, man har for sine landsmænd. Heldigvis er den nationale samhørighedsfølelse stærk blandt danskere. Danmark ligger højest i verden på tillidsindekset, så det går jo godt, indtil videre. Mon ikke denne høje grad af tillid forklarer vores høje grad af frihed og solidaritet?

 

Og er der nogen, der glemmer det, så er det godt, at vores kloge Dronning minder dem om det.

 

40 kommentarer RSS

 1. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Deres Majestæt,

  De skulle nok have kommet med det synspunkt for 30 år siden.

 2. Af finn andersen

  -

  Hvis der er nogen der har brudt samfundspagten, er det en række regeringer og politikere. De har holdt befolkningen for nar gennem mange år, ved flittig brug af hykleri og løftebrud. Deres politik ligner uduelighed, vanvid, ondskab, korruption og forræderi til forveksling. De har skadet og tyranniseret/terroriseret titusindvis af familier med kommunistisk familie- og skilsmissepolitik, de har fjollet og ødslet hundredvis af milliarder væk på luksus, skandaler og verdensredning, de har udhulet og forringet vores demokrati, infrastruktur, velfærd, sundhed og sikkerhed, og nu er de så gået igang med at diskriminere, fordrive og udskifte befolkningen med migranter. De overdænger os med dødssyge “reformer”, de forærer vores land væk, de udleverer kvinderne til afrikanske og arabiske kriminelles forgodtbefindende, og fattige, syge, arbejdsløse, gamle, voldsramte og vanskeligt stillede danskere skubbes i stigende omfang ud i kulden og mørket. Alle normalt begavede borgere kan se at vi SVIGTES OG FORRÅDES ud over alle grænser. Kursen er sat mod ragnarok.

 3. Af hans andersen

  -

  Det er først og fremmest de forskere og institutter danske skatteydere har betalt for at vide noget om muslimer der har fejlet, disse såkaldte lærte har været for dumme eller er blevet betalt for at misinformere den danske befolkning.

 4. Af Flemming Lau

  -

  K Støvring der var engang, noget der var større end mennesket selv. Dette noget, lod alle folk, bosætte sig på hele Jordens flade, og dette noget, fastsætte bestemte tider og landegrænser for dem, for at de skulle søge………hvem ? Gud! Apg 17:26 For ca 150 år siden dukkede der en lille skægget fantast op og påstod at mennesket blot var en “Tunet Abe”! Siden har flere og flere drukket af hans kilde, uaget han aldrig fik fundet The Missing Link. Darwin må undskyldes for han bedrev jo ikke eksakt videnskab. Selvom 85% af befolkningen har revet “båndene” over til vor Gud og Skaber, tror de ikke helt på at deres forfædre var aber! Men de er yderst tilfredse med den “Frihed” Evolutions teorien skabte rum for!

  Hvorfor ? Simpelthen fordi de derved ikke står til ansvar for nogen over dem!

  Men uansvarlighed og ligegyldighed har aldrig skabt noget godt, og det er det vi som befolkning betaler prisen for idag!

 5. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kasper Støvring

  Dronningen er efter min mening en meget klog kvinde, som jeg har stor respekt for, og efter snart 50 års ægteskab med prins Henrik, så ved hun udmærket, at det ikke er en naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark.

  Jeg vil også give dig ret i, man skal være solidarisk med sine medborgere, og at det er helt forkert at vise loyalitet med terrorister eller diverse rockerbander, der spreder frygt i befolkningen.

  “Humanisten elsker alle mennesker med undtagelse af dem, han møder”.

  Er det ikke lige omvendt. Venligboere f.eks. går netop aktivt ud for at møde mennesker, de mener har brug for en hjælpende hånd? Det gælder også Læger uden Grænser, Folkekirkens Nødhjælp og andre hjælpeorganisationer.

  “Man kalder det en free rider, en snyder, en snylter. ”

  Jeg går ud fra, at du tænker på på Mogens Glistrup, der på trods af sine millioner havde nulskat, og måtte ind og ruske tremmer for sit snyderi – og senere igen for sine racistiske, antimuslimske udtalelser. Danmarks svar på Donald Trump.

  Selvfølgelig skal man kere sig om sit land, sine medmennesker og sit nærmiljø, ligesom man skal kere sig om ofre for krig i det store udland og miljøkatastrofer langt fra Danmark.

 6. Af Jan Petersen

  -

  Jeg tror egentlig bare Dronningen på “sine gamle dage” har fået en lidt besk smag i munden over tidligere – dumsmarte bemærkninger. Men OK, det er da bedre sent end aldrig at vågne op til – det virkelige liv 🙂

 7. Af Tommy Runge

  -

  Mit hjerte hoppet af glæde, når vores dronning siger sådan, for hun har så ret, dejligt at en dame af sin kaliber går ud og skriver sådan. GODT GÅET.

 8. Af Niels Lemche

  -

  Hvorfor ikke spørge den gode Rasmus Klump, og hvordan han ville vælge, hvis den ene var et nært familiemedlem og den anden en afghaner? Vælger han at sige det samme, har han dømt sig selv ude, helt ude. Vælger han familien, jo, så har han jo indrømmet, at danskeren, som han måske tænkte på at fravælge, er et familiemedlem, simpelthen fordi han står, den gode Rasmus Klump, så meget nærmere danskeren end afghaneren.

  Men manden er helt klart bare dum. Hvis nogle lytter til ham, er de såmænd også lige så dumme.

 9. Af finn andersen

  -

  KL. 18.19 er nu på, se ovenfor. Ni els ju ul som er muslimsk gift, ser naturligvis anderledes på tingene end en dansksindet dansker. Det fremgår af alle hans kommentarer.

 10. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et DR tilbageblik til nytåret 1984/85 og hvad Dronning Margrethe mente om dumsmarte danskere, på det tidspunkt:

  “Dronningens nytårstale skaber debat – 1. januar 1985”
  https://www.youtube.com/watch?v=On_UxFO6Y2s

 11. Af M.S. Carstens

  -

  Endelig kom vor Dronning igennem, med en klartekst, i form af en bogudgivelse, som selv ikke den venstresnoede MSM formåede at banke ned under radaren!

  Hun har ved flere lejligheder gennem årene givet udtryk for sin skepsis, men alt blev tysset ned.

  Jeg siger tak, for et klart og utvetydigt tegn til “de politisk korrekte” om at stikke piben ind og forholde sig det Danmark, som de er gjort af, uddannet af og har frihed i.

  Venstrefløjens Journalistforbund nappede alt hvad de kunne fra de offentlige midler, fra barn til “højt” uddannet, men sked en hund i dem som betalte, da de kunne fremme sig selv andet sted/gennem andre.

  Tjaa, Dronningen har jo bare sagt det, som vi er rigtig mange der har sagt, gennem rigtig mange år!
  Hmm, er hun så også så ond, racistisk og skimlet som vi er blevet stemplet som gennem årene?
  Jeg tror det ikke!

  Derfor vil jeg meget henstille til de venstresnoede, “politisk korrekte”, at de nu lytter ret så meget mere til, og skriver for, den del af folket, som stadig kæmper for, at Danmark er og skal forblive dansk, med ALT hvad de selv har nydt godt af og som de vel ikke i drømmeverdenen ville have undværet i livet!

  Eller mener de virkelig, at 68’ernes kamp om frihed og lighed var deres fejlslag i livet?
  Eller at det var smadder ærgeligt, at Na zi sm en ikke fik rødder i Danmark?
  Eller aner de blot ikke deres egne rødder og derfor fører landet i sænk, for at finde sig selv supergode, på andres/deres børns bekostning?

  Tak, at Dronningens ord dog ikke, som forsøgt i de første døgn, blev fejet ind under det venstresnoede “humanitære” gulvtæppe!

 12. Af HappyBREXIT heimlich

  -

  Hvad enten folk som Zenia Stampe kan lide det eller ej så tilhører Danmak danskerne -det er gammel hævd og står desuden i FN konventionen -vi behøver ikke finde os i overgreb ordnede af en galning ved navn Merkel!

 13. Af Svend Jensen

  -

  Bag alle dronningens forsinkede klog ord ligger virkeligheden. De muslimske landes befolkningsoverskud er på vej til nordeuropa. Overskuddet medbringer sin egen kultur, religion og egen samfundspagt. Denne kultur og religion tillader ikke plads for andre kulturer og samfundspagter – hvilket erfaringsmæssigt udgør en uløselig konflikt.
  Så længe danskerne tillader det, vil muslimerne sive ind i Danmark som overflødigt overskud, både i hjemlandet og her i Danmark. De indsivende bliver stærkere hver gang én overflødig person mere ankommer. Kampen om pladsen og ressourcerne vil derfor tiltage i styrke og råhed, hvor det mest folkerige parti automatisk vinder sejr.
  Har man nogensinde hørt om fredelig indvandring af store menneskemasser til allerede beboede områder? Blev de til nordamerika indvandrede europæere indianere?
  Antallet betyder alt.

 14. Af Erik Carlsen

  -

  Det er meget svært at tro på noget fællesskab i landet Danmark,.Når man først har mødt det danske system i praksis. Først fik jeg frataget retten til at se min datter efter skilsmissen, af Statsforfatningen, som mente, at jeg som mand og dansker ikke mere skulle se min datter. Jeg mener, at enhver immigrant har ret familiesammenføring. Men denne ret gælder ikke for danske mænd i Danmark. Her mister vi danske mænd Altid retten til at se vores fælles børn. Ret sjovt ikke?. Så har vi alle de sager med Skat, der bare bliver ved med ulovligt, at inddrive forkerte ejendomsskatter, selvom Rigsrevisor Lone Strøm udtaler at 41% af ejendommene er vurderet forkert af skat, og at skat har kendt til problemet siden 2003.. Statsrevisor Peder Larsen udtaler at skat har kendt til problemet siden 2003og, at op til 75% af ejendommene er vurderet forkert., og betaler derfor en forkert ejendomsskat. Så har jeg ikke nævnt EFI sagen ulovlig skatte opkrævning af borgerne. Udbytte skandalen hvor skat, blev snydt, og sendte 12,3 milliarder, af borgernes penge, ulovligt ud af landet . Jeg har heller ikke nævnt skandalesagen Camilla Vest, hvor skat forsøgte at sætte hende i fængsel ulovligt. Jeg har mere end svært ved at se noget som helst fællesskab i landet Danmark som er under afvikling, desværre. EC

 15. Af Tommy Runge

  -

  Er det ik snart på tide, at vi som danskere, siger et stort NEJ til krig og tænker på Danmark og dens borger.
  Jeg synes at vi skal lære børn, fravalg ,istedet som det er i dag, hvor de lære tilvalg,
  Burde det ikke være sådan , at den kloge hjælper den mindre kloge og ikke som det er idag, hvor den kloge narre den mindre kloge.
  Tænk lige denne tanke igennem, for jeg synes ,at det kunne værre en god måde at agere på. Men så kan alle dem, der tjener de store penge, ikke værre egoister og samlings kraften bliver stærker og det er godt for vores land, hvis det bliver brugt positivt. Men ligesom alt andet ,kan det osse misbruges, men hvis vi alle talt sandt og ikke var så selvisk, den der tænke måde med ,jeg har betalt skat, så jeg har ret og krav på at gør som jeg gør, nej og atter nej, det er den tankemåde vi skal væk fra.
  Jeg har sjældent hørt dem der tjener de store penge sige: nej hvor er jeg heldig at jeg kan lave og tjene de penge, næ derimo siger de, jeg har ret og jeg har krav ellers flytter jeg alle de danske arbejdspladser, til et land hvor lønnen og sikkerhed er dårlige for den arbejdende mand/kvinde.
  Vores land er osse bygget op med tillid og åbenhed, har vi glemt hvad det vil sige.

 16. Af jan ulrik friis

  -

  Det står frit for de der ønsker at udforske islamismen og dyrke volden at udrejse til Mellemøsten eller Afrika!

  Dronningen har så evigt ret, vi skal lade være med at presenterer migrationen i et positivt lys.

  Egentligt kunne vi også i Danmark begynde at tage hensyn til danskerne selv, det tror jeg danskerne ville påskynde.

  Skræmme eksemplet ser vi fra Sverige, igår tysk N24 en skælvende kvindelig svensk minister, stående sammen med Stefan Lofven, ministeren nærmest grædende at erkender noget er ligesom gået galt i Sverige, vist noget med den islamistiske migration, jamen dog, noget var der galt, at svenskerne kunne ikke længere genkende deres eget land, at nu vil Sverige ligesom ikke mere migration!

  Det kunne vi da godt have fortalt, men svenskerne ville absolut helt ud hvor nu røgen ses tydeligt helt fra Danmark, brændende biler, brændende flygtningeforlægninger, langskæggede ‘flygtningebørn’ har overtaget Sverige, landet har udviklet sig i frygt og terror!

  Et fejlslagen svensk eksperiment, idioti der kun i turbo fremavler radikal islam, det behøver vi nødvendigvis ikke at gentage i Danmark, nu kender vi til ulykken, et Sverige i undergang forvandlet i terror, fatalt om Danmark frivilligt går med Sverige ned i undergangen, for så er det da vores egen skyld, og Hendes Majestæt Dronningen har nu advaret os!

  Tak og lov for en Dronning Margrethe d II, og på folkets side, for Gud og Fædrelandet, Gud bevarer Danmark.

 17. Af Erik Larsen

  -

  Unge mennesker i dag tager alting for givet. De aner ikke at vi engang har haft et land, hvor folk kunne være i fred, gå i fred og endda tænke på hinanden og ikke kun sig selv.
  Unge indoktrineres i den grad fra de vokser op i skolerne og igennem de ufatteligt venstre-orienterede medier vi har i dag og som er værre end nogensinde.
  Stort tak til dronningen at smide sin “dumsmarte” bemærkning væk (selvom journalisterne stadigvæk bruger den mere) – og se realiteterne i øjnene. Dog tør hun ikke sige at “løbet er kørt”, men det er det nok desværre. Parallel samfundene skyder op, bliver større og større og imamer og moskeer kæmper for Koranen
  Mest barokt lige nu er at medierne kører og kører på DF’s tåbelige brug af EU-penge og danskerne springer fra det eneste parti (før de nye borgerlige) der kæmper for Danmark skal bestå. (Men bilagsfusk som ifl. Jens Peter Bonde , der har været i EU i 29 år alle partierne har udført er vigtigere end at kæmpe for Danmark. Uha, uha).
  De sidste 30 = tredive års medie påvirkning og manipulationer med den faktiske sandhed viser sig nu at være ødelæggende og fatal for vores lille land.
  Tænk, hvis vi bare havde 2-3 partier der så kunne SAMARBEJDE og ikke bare tænke på sig selv………………

 18. Af Allan Hansen

  -

  When islam comes to town
  dead comes around !!!

  Sura(65:8)
  Hvor mangen en by der trodsede ikke sin Herres og hans udsendinges befaling! Så drog Vi dem eftertrykkeligt til regnskab og gav dem en frygtelig straf.

  http://shoebat.com/2016/10/24/muslims-invade-christian-area-remove-the-crosses-and-declare-that-all-christians-must-take-the-mark-of-the-beast-they-slaughter-the-christians-that-refuse-the-christians-then-take-up-arms-rise-up/

 19. Af Brian Jørgensen

  -

  En stor tak til vores dronning som nu tager bladet for munden og siger tingene som de er, viser at hun har trods alt har fingeren på pulsen i Danmark stadigvæk

  Ellers er de store propaganda kanoner kørt i stilling i øjeblikket af diverse røde medier, hvor vi får tudet ørene fulde af at det er Danmarks ansvar at tage sig af flygtninge og emigranter fra primært Afrika og Mellemøsten

  Ikke et ord om de lande der ligger i nærheden, og ikke et ord om ansvarlig børne fødsels kontrol i disse områder, ikke et ord fra FN om dette efter min mening mest kritiske og farlige udvikling for menneskeheden, og det er i en ikke så nær fremtid

  Vi har kun set dråben af det enorme overskud af, lejren i Cailas med op til 10000 beboer er et godt eksempel på emigranter og lykke riddere, forestill jer om 20 år vil disse selv bestaltede anarkistske lejre måske rumme flere hundrede tusinde emigranter

  Iøvrigt har DR i sin dækning af rydningen af lejren konsekvent kaldt den for “flygtninge lejren i Cailais” de sidste par dage, mere komisk bliver det ikke…

 20. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Dronningen har sit særlige vid og dejlige måde at sige tingene på, så man alligevel forstår alvoren. Det er så ganske dejligt, at landets regent og overhoved, landets monark er så begavet og kan samle de fleste af os, trods sin ophøjede position.

  Rigtigt, at i omtalte nytårstale, så var vi flere, der undrede os – men også forstod, at fremmede skulle vi tage vel imod. De er mennesker som vi andre.

  Ærlig talt – vi er alle, de fleste af os i hvert fald – VENLIGBOERE. Disse nordjyder er bare trådt sent til, hvor mange af os andre kunne se, at det kan blive nok og for meget for os i forh til landets størrelse. Så drop egentlig dette, som om vi andre var de rene skarn. Det har vi årtier vist, at vi netop ikke er el har været i forh til at give mennesker husly.

  Angående valg, om jeg ville vælge en afghaner eller dansker at hjælpe eller redde … det kom da an på situationen, om jeg ikke kunne redde dem begge fra fx at drukne – rakte et hvilket som helst menneske hånden ud, så ville jeg efter bedste evne forsøge at tage den i et forsøg på at kunne hjælpe, hvis jeg vidste, at jeg ikke var truet af en kriminel eller en fjende, der ville mig det ondt lige efter og måske selv var på flugt. Det kommer altid an på den givne situation.

  Men – inden for landets grænser, hvis det var her, så har vi pligt til at sætte ind med hjælp straks og ikke forlade et hvilket som helst menneske i nød – enten hvis vi selv kan eller at hente hjælp.

  Derudover betaler vi gerne og ideligt og samlet ind med penge, tøj og meget andet, så .. ofte megen sludder i debatterne sideløbende med, at vi hjælper, også over finansloven i stride strømme til andre lande i nød.

  En stor tak til Dronningen for lissom at sige tingene mindre firkantet – og ligedan for, at hun vil være der for os og sammen med os – og uden at være og på mit bedste franske: Højrøvet.
  Jeg under gerne Prinsgemalen et otium – men når han så har haft et årstid og sundet sig over ikke at være konge af titel, så behøver vi også ham og sammen med Dronningen og den øvrige familie.

  Dronningen udtrykker et sted, at hun ikke er så dygtig som kronprinsesse Mary ud i alt det med ligestilling osv. – det er ikke rigtigt, hun har nemlig levet det! Hjertelig tak herfra.til et dygtigt menneske med et dejligt format. 🙂 – Og også tak til Prinsgemalen for hans store støtte til Dronningen og hans arbejde for landet igennem alle årene og dermed for os.

  Monsieur – kom lidt ned fra træet, det klæder alle mennesker bedst jo.- at være lidt realistiske også. 🙂

 21. Af Allan Hansen

  -

  Sig det, som det er! og ikke flere løgne!!
  Pat Condell her:

  https://youtu.be/sHCul_DIM_4

 22. Af HappyBrexit Heimlich

  -

  Vi danskere har ikke brug for en tysker til at køre os rundt i manegen. Man kan ikke tænke sig et værre folk end tyskerne til at styre andre, de har i generation efter generation fuldstændigt opført sig som barbarer. Ingen har begået værre folkemord end tyskerne. Og nu skal de så regere over os danskere, som i århundreder har bekæmpet dem? Hvad har de forskellige danske regeringer tænkt med? det kan ikke have været med hjernen -de havde/har ingen -obviously- Jeg så for nyligt et TV program fra England, hvor de viste de sørgelige rester af en kirke fra 1100 tallet i Coventry, fuldstændigt pulveriseret af tyskernes bomber under 2. verdenskrig. Kan man tænke sig værre grise end tyskerne? og nu skal de så bestemme om Danmark skal islamiseres eller ej. Tag jer i agt siger jeg bare og lyt til jeres kloge dronning Margrethe!

 23. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – vores kloge dronning – et DR tilbageblik til nytåret 1984/85 og hvad Dronning Margrethe mente om dumsmarte danskere, på det tidspunkt:

  “Dronningens nytårstale skaber debat – 1. januar 1985”
  https://www.youtube.com/watch?v=On_UxFO6Y2s

 24. Af J Nielsen

  -

  “Det er ikke en naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark.”

  Heldigvis. Der er nok en del der ville betakke sig.

  For der er noget uhelbredeligt navlepillende og selvbeskuende over dette folkefærd. Ethvert emne skal snart sagt have en Dansk vinkel for overhovedet at dukke op på radaren. Der er noget Monty Python over det:

  “Ingen papegøjer kom til skade under det store harmonikasammenstød på M25 her til morgen.”

  Er der ikke en vinkel, så finder vi en.

 25. Af J Nielsen

  -

  ”Hvis jeg stod over for valget mellem at redde en dansker og en afghaner, mener jeg ikke, at jeg har større ansvar for at redde danskeren.”

  Det er jo en ren cliff-hanger.

  Der hænger to mennesker ud over klippekanten. Man kan kun hjælpe den ene. Hvem skal det være.

  Går det efter

  – nationalitet?
  – køn?
  – alder?
  – hudfarve?
  – vægt?

  Er det som på Titanic: kvinder og børn først. Eller er det: danskere først.

  Det må enhver jo gøre op med sig selv, hvis det skulle komme dertil.

 26. Af Svend Jensen

  -

  Citater fra Berlingskes leder i dag.
  “Der er principper og værdier, som er langt vigtigere end Dansk Folkepartis islamfrygt og omsorg for landbrugseksporten til Rusland.”
  bemærk:
  Frygter man ikke det hadefulde islam, må man tage hvad der kommer.
  EU’s bovlamme sanktioner mod Rusland er ved at ruinere dansk landbrug.

  “Ethvert land skal have friheden til at bestemme, hvilke alliancer det ønsker at indgå i. Ethvert land skal have friheden til at beslutte, om dets sikkerhed skal søges i NATO og om dets økonomiske og værdimæssige tilhørsforhold findes i EU.”
  bemærk:
  ‘Ethvert land’ bør rettes til ‘Ethvert lands magthavere’. USA og Merkel vil aldrig tillade Danmarks udtræden af Nato samt Danexit og de bestemmer over Danmark.

  “Intet land skal frygte at blive domineret af et stort land gennem bøllemetoder.”
  bemærk:
  Hvorfor finder Løkke sig så i at blive mobbet af Frau Merkel? Fordi han frygter tyskernes hegemoni i Nordeuropa.

  Glem aldrig at andre faktorer end samfundspagten bestemmer vores gøren og laden.

 27. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Dronningen har sin særlige måde ar formulere en problematik på uden at nogen kan føle sig egentlig stødt. Tak for det – og hvor er vi heldige, at hun så gør det. 🙂

  Hvad angår spørgsmålet i indlægget, hvor der spørges til, om vi ville redden danskeren eller afghaneren i nød. Det ville komme an på, om mulighederne var ens, og at man ikke var truet af den ene af dem i situationen – men ellers og hvis muligt så da råbe el ringe på yderligere assistance.

  Hvis jeg ikke var i direkte fare fra en af personerne, så ville jeg ikke skelne – men hjælpe hvis det var muligt og rekvirere mere hjælp.

 28. Af jan ulrik friis

  -

  J Nielsen – 26. oktober 0:25
  `”Er det som på Titanic: kvinder og børn først. Eller er det: danskere først.
  Det må enhver jo gøre op med sig selv, hvis det skulle komme dertil.”`?

  Det kommer!

  Frankrig, hvor politiet nu åbent erkender de ikke magter situationen, betjente dræbes hver dag, i virkeligheden er borgerkrigen begyndt, allerede 750 no go zoner alene i Frankrig, hvor politiet ikke tør komme, islamistiske bander har taget kontrollen, men hvem fortæller, vi har presse black out, om ikke i dette forum, om ikke Kasper Støvring, DR er tavs som graven, hver dag 400 bilafbrændinger i Frankrig (officielle tal) det virkelige tal er 1000 bilafbrændinger om dagen, 200 voldtægter dagligt (officielle antal kvinder der voldtages dagligt) det virkelige antal kvinder der voldtages dagligt alene i Frankrig nu 600 dagligt er det virkelige mørketal !………Frankrig forvandlet i et helvedet……engang det mest vidunderlige land…….det er slut!
  Alt dette kommer også til Danmark, voldsomt, voldeligt, og i fuld styrke, når nu vores nabolande bukker under et efter et i vold og anarki, det kommer……og nu går det hurtigt!

  Dagens bizzarer meldinger fra EU deres plan at alle told og skat for fremtiden skal opkræver af EU,(planen fremlægges idag) EU vil at alt revision, alle skatteintægter gå igennem Brussels, at nationalstaterne ikke længre selv kan råde over deres skatteintægter, men pengene først igennem EU koruptionen……..hilken EU maffia virksomhed som sædvanligt, hvilken koruption, nationalstatens endeligt, uden penge = intet, magten centraliseret til EU, og i betragning at experter mener Brussels bliver første ISIS hovedstad for Islamistisk Stat, Kalifatet i Europa, byen allerede nedluset af radikale salafister, altså allerede nu at forudse vores skatteintægter kommer til at gå igennem ISIS, det nye EU Kalifatets sharia administration, med sharia profeter og martyrer som Merkel & Hollande & Løkke & Stefan Lovfen & Erdogan & Frontex & Hillary…………

  Det kommer……og nu går det hurtigt!

 29. Af jan ulrik friis

  -

  ……et svar til tekst af J Nielsen – 26. oktober 0:25….i filter……

 30. Af Josefine Kaldan

  -

  Chefredaktionen har taget en rygepause, for at oplyse læserne om, at potmisbrugerne i Colorado efter redaktionens mening er underforsynede med deres foretrukne narkotikum;

  “…der må fortsat »kun« sælges 28 gram til forbrugerne pr. dag…”, står der minsandten.

  Hvis avisens redaktion ikke kan nøjes med 28 gram pot om dagen, så forklarer det avisens hastigt dalende kvalitet.

  Det må vist være dét, de unge kalder en “belgian bummer”.

 31. Af Jan Johansen

  -

  Vi har ikke brug for tomme floskler. De er omkostningsfrie. Vi har derimod brug for et forpligtende samvær mennesker imellem. Det betyder slet og ret, at vi er der for vores nærmeste familie, vores gode venner og naboer, der har hjælp behov, og det uanset hvor de måtte komme fra. Det er der perspektiver i for såvel afsender som modtager, og det har overordentlig stor betydning for sammenhængskraften i vores samfund, så spar os for de tomme floskler, ingen nævnt, ingen glemt.

 32. Af jan ulrik friis

  -

  Jan Johansen har ret, ikke flere pladderhumanister, her gælder det den nationale sikkerhed!

 33. Af Tommy Runge

  -

  Åh Frankrig er for langt væk, kig på Sverige er det sådan et samfund, vi vil , jeg vil ikke. Den tanke er så skræmmende , de danske politikerne må se at komme ud af start hullerne og tænke anderledes , vi havde allesammen chancen for at ændre systemet, da vi skulle fravælge digital post, j
  Jeg kan sælge meget til de danske borger, bare jeg bruger nogen stærke ord: bekvemt , nemt, tryghed , frygt.
  Den taktik bruges af mange, vil vi bedrag og folk der ikke vil Danmark det godt, er det det du vil, for børns børn.

 34. Af jan ulrik friis

  -

  Nej Danmark kan ikke redde hele verden, vi får nu problemer med at redde os selv, hvad i virkeligheden en noget umulig opgave i situationen, i godhedsindustriens navn har Danmark snydt sig selv, danskerne endnu naive, ved endnu ikke hvad der kommer over os af alverdens ulykker, engang var vi verdens lykkeligste folk.
  Det var så helt unødvendigt fra start da Merkel lader islamisterne ødelægge Europa, Tommy Runge* du har helt ret “vores politikere må komme ud af starthullerne og tænke anderledes”, men de er koldblodige virkelighedsresistante følelseskolde imod deres eget danske folk, men her skal vi danske ikke være naive, for islamisterne er bestemt ikke naive, her må vi danske ikke stå som om vi ikke vidste, ikke forstod, ikke troede at islamisterne havde onde lumske bagtanker, endda så onde at spille danskerne ud imod hinander, at udnytte godhedsindustrien, konventionerne imod os, at alt er planeret af islamisterne af godhedssegmentet, af ISIS, der er jo intet hemmeligt at dette er en islamistisk magtovertagelse af Europa, det er allerede beordret af ISIS, der ved profetens skæg vil forvandle Europa i en Islamistisk Stat under sharia lov.
  Virkeligheden er grum, noget så ondt det der nu er på vej til os her i Danmark!

  Gud bevarer Danmark.

  Vores Dronning Margrethe har advaret os, hedder vel ikke Margrethe for ingenting, Margrethe d I forsvarede Danmark, og samlede hele Norden, vores Dronning Margrethe et håb, et lys i mørket.
  Vi har ikke glemt at “Vores land også bygget op med tillid og åbenhed”*

 35. Af Arvid Holm

  -

  Samfundspagten kan ses som en national sammenrotning til fælles fordel.
  Den dominerende ide er individuel og kollektiv egoisme.
  Sammenrotningen kører “Danmark” som operativ enhed.
  Velfærdsstat og retsstat beskyttes af myndighedernes kontrol og eventuelle indgreb.
  Hele butikken kan i givet fald forsvares af militæret, der også kan angribe konkurrerende sammenrotninger.
  Modstandere af nationalstaters sammenrotninger går ud fra, at angreb ophører generelt, så der opstår global fred, hvis der ikke findes nationalstater.
  Men velfærdsstater, retsstater og forsvar må så også ophøre.
  Desuden er en sammenrotning ikke nødvendigvis nationalt afgrænset.
  Og nationalstatens modstandere går desværre ud fra, at alle nedlægger deres sammenrotninger, hvis vi selv gør det.
  Det ligner pacifismens ensidige nedrustning fra blomsterbørnenes dage.

 36. Af J Nielsen

  -

  “Gud bevarer Danmark.”

  Gør han det. Jamen det var da godt.

 37. Af Jens Hansen

  -

  I en ny bog udtaler Dronningen: Det er ikke en naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark.
  Skriver Kasper Støvring.
  I den reaktionære avis Berlingske.

  Jo. Det ved ingen vel bedre end Margrethe.
  Eftersom hun jo tilhører en indvandrer familie.
  Hvis medlemmer har svært ved at tilpasse sig de danske forhold.

  Pia Kjærsgård udtalte engang, at indvandrere avler som kaniner.
  Hun ville have sagt rotter.
  Men nåede at moderere sig lidt.
  Men Pia Kjærsgård har uden tvivl haft denne kongelige indvandrer familie i tankerne. En familie som tilfældigvis har nedslået sig i Danmark.
  Men prinserne har vist avlet en fire til fem børn hver.
  Og avler vel derfor, som Pia Kjærsgård så koket kalder det, som kaniner.

  Støvring skriver om den kongelige indvandrerfamilie:
  “Hvad kalder man et menneske, der opsiger samfundspagten, et menneske, der ikke selv vil yde, kun nyde? Man kalder det en free rider, en snyder, en snylter.”

  Ikke særligt pænt skrevet af Støvring.
  Efter min mening.
  Og som dronningen udtaler under nytårstaler:
  Her titter et fortidens spøgelse frem.

  Heller for at citere Magrethe ordret, hun er jo trods alt vores dronning.
  Hvad enten vi kan lide det eller ej.

  Eller fortidens spojelser som det mere ordret udtrykkes af hende.

  Nu er det jo ikke sådan, at Margrethe intet yder for kontanthjælpen.
  Ved særlige lejligheder læsses hun op i en gammel hestevogn, og trækkes igennem gader og stræder.
  Vinkende til små uskyldige børn som er udkommanderet til at stå i vejkanten og vinke med små flag når den gamle kone passerer.
  Ikke engang i Nordkorea kan man få tingene til at fremstå så smukt og festligt.

 38. Af Erik Larsen

  -

  Jan Ulrik Friis, du har bare SÅ ret – men ingen, INGEN lytter. Danskerne snork-snorksover – og det har de nu gjort i over 30 år!!! Så tænk hvor mange unge, der slet ikke aner hvad der er foregået overhovedet!!

 39. Af P Christensen

  -

  Dronningen er officielt udtryk for den udøvende magt, der i praksis forøves
  gennem ministrene/regeringen.
  Ligesom hos den lovgivende magt, Folketingets medlemmer, har vi desværre set mange eksempler på, at disse først får tilnærmelsesvis rette erkendelser af virkeligheden med 30-40 års forsinkelse.
  I det forløbne tidsrum kan er og rigtig meget tit gået galt, grundet deres ofte fejlagtige og enfoldige anskuelser.

 40. Af jan ulrik friis

  -

  Tak Erik i den din så rigtige betragtning: ” Så tænk hvor mange unge, der slet ikke aner hvad der er foregået overhovedet!!”

  Selv var jeg også ung engang…..
  ….men dengang var alt endnu trygt og intet at frygte, intet knivstikkeri, dengang fandtes også en mur at den onde Merkel ikke kunne slippe ud af DDR.

  I den sammenhæng kom jeg her at tænke på engang Kinas: Mao Tse Tung, han vidste heller intet om Danmark, engang en officiel dansk deligation besøgte Mao i Kina, vel nærmest en mærkværdighed, Mao spurgte da også forundret til Danmark, Mao var synderligt meget bekymret for dette vores lille lands indbyggere, da han hørte at der kun var 50 millioner danske:

  “Om der kun er 50 millioner danske, da skal vi passe godt på dette folk!”

  Mao blev da gjort opmærksom på han havde hørt forkert, der var ikke 50 millioner, men kun 5 millioner danske!

  “Om der virkeligt kun er 5 millioner danske tilbage, da skal vi være rigtigt gode ved disse, ja passe rigtigt godt på dette folk, for de er ikke mange tilbage!”

  Tydeligt Mao var bekymret for det danske folk, vores fremtid, et så lille folk.

  Ikke at forveksle med vores egne danske politikere, de er følelseskolde, uden naturlig empathie, uden medfølelse over for deres eget danske folk.
  Danmark kastes nu istedet hovedløst ud i destruktion og selvdestruktion, den pågående udplyndring, vores folkevalgte forærer nu Danmark bort til fremmede, der kun vil os det ondt!

Kommentarer er lukket.