Merkel bør ikke være Vestens leder

Af Kasper Støvring 126

At gøre Merkel til Vestens leder vil betyde en forværring af de problemer, Merkel allerede har været medskyldig i. Vi vil se en global elite uden forståelse for og bekymring for et nationalt orienteret folk. Vi vil se flere højreradikale grupperinger, en forværring af det europæiske samarbejde, et mere aggressivt Rusland, en legitimering af Erdogans regime osv. Trump er populist, og han kalder på skepsis. Men populisme er også demokratiets autentiske stemme.

 

Efter Trumps sejr anser europæiske politikere og kommentatorer og vores egen statsminister Angela Merkel for at være den rette leder af Vesten. Trump er nemlig autoritær, imens Merkel er demokrat, hedder det.

 

Merkel inkarnerer den globale elites progressive værdier: Menneskerettigheder, universalisme, rationalisme og humanisme. Det er den slags værdier, der udstyrer mennesker med fantasier om åben indvandring, opgør med nationalstater og multikulturel identitetspolitik.

 

At gøre Merkel til Vestens egentlige leder er imidlertid en rigtig dårlig ide, som jeg sagde i gårsdagens Deadline. Det vil blot uddybe polariseringen, kløften mellem elite og folk. Der findes naturligvis flere eliter og flere folk, men med elite mener jeg her den globalt indstillede elite, og med folket mener jeg det nationalt orienterede folk. Jonathan Haidt har beskrevet sondringen i denne artikel i The American Interest.

 

Jeg forstår heller ikke elite som en klassebetegnelse. Man kan være veluddannet og velhavende uden at tilhøre den globale elite. Elite er snarere et ideologisk begreb, et bestemt tankesæt man finder i brede kredse inden for medierne, universiteterne, embedsværket og det politiske system.

 

At gøre Merkel og den globale elite til Vestens ledere rummer især tre farer:

 

For det første mangler eliten forståelse for folket. De blev chokerede over Trumps sejr, ligesom de ikke forudså Brexit. Men skønt Trump er vag i sine formuleringer, og skønt man kan have sin tvivl om, hvor vidt han er den rette mand til at indløse den på papiret fornuftige politik, har han faktisk givet udtryk for sammenhængende ideer, som Joshua Mitchell skrev i Politico. Men eliten forstår dem ikke; de tager dem i hvert fald ikke alvorligt.

 

For det andet bekymrer eliten sig ikke om folket. Eliten møder folket med moralsk fordømmelse og udskamning, når folket ønsker at bevare grænserne og modsætter sig EU og andre transnationale institutioner. Eller for at tage Trumps tre markante politikområder: begrænset indvandring, hjemtagelse af arbejdspladser og opgøret med en aktivistisk udenrigspolitik.

 

For det tredje tager eliten fejl af verden og formår derfor ikke at handle kløgtigt. Det gælder især i udenrigspolitikken. Som jeg skrev i sidste uges blogindlæg, har verden ændret sig. Vesten er svækket, og andre civilisationer er blevet stærkere. Lande som Rusland og Kina revitaliserer deres egne kulturværdier, der er autokratiske og værner om den suveræne stats magtkrystal i modsætning til Vestens liberaldemokratiske værdier. At søge at universalisere Vestens værdier gennem konfrontation kan ende galt.

 

At anse Merkel for Vestens leder er et udslag af den slags selvovervurdering, der ikke blot kan ende galt, men allerede er endt galt, selv om Merkel prøver at genoprette de skader, som især hendes flygtningepolitik har anrettet. Det vidner om en meget dårlig dømmekraft.

 

Kun en gud kan redde os nu, hører man næsten eliten stønne, og om Merkel er genstand for forgudelse, skal jeg ikke kunne sige. Men for os andre minder det om følgende jødiske vittighed, Joseph Dorinson fortæller:

 

”Chaim Mintz beslutter sig en dag for at bestige Karmel-bjerget i det nordlige Israel. På vej op glider han på et af trinene og styrter 150 meter ned i afgrunden, og kun ved et mirakel får han fat i en gren. Nu hænger han så der. ”Hjælp! Hjælp! Hjælp!”, råber han. En stemme fra himlen lyder ned mod ham: ”Min søn, tror du på mig?”. ”Ja! Ja!”, svarer Chaim Mintz med en blanding af desperation og lettelse, ”JA!”. ”Stoler du på mig? Uden forbehold?”, ”Åh, ja, ja, det gør jeg.” ”Så slip grenen.” ”Hvad?”, ”Jeg sagde slip grenen.” Der bliver stille i et stykke tid. Så råber Mintz: ”Undskyld mig – men er der nogen andre deroppe, der kan hjælpe mig?”.”

 

At Merkels politik fremprovokerer kriser, er tydeligt inden for flere områder, hvor hun om ikke er direkte ansvarlig så en medvirkende katalysator. Man er i gang med at ødelægge EU ved at promovere typer som Juncker, der driver udviklingen mod Europas Forenede Stater så hurtig frem, at folket hægtes af. Brexit var bare den seneste konsekvens. Finans- og gældskrisen forstærkes ved at yde støtte til lande som Grækenland, der hverken kan eller vil reformere sit system. Man fremprovokerer et aggressivt Rusland ved at agere part i Ukraines indre anliggender (ifølge visse kommentatorer endda ved at gøre sig til part i kuppet mod den folkevalgte præsident Janukovitsj). Man giver legitimitet til en diktator som Tyrkiets Erdogan og stiller endda et EU-medlemskab i betragtning. Endelig udgør ”velkomstkulturen”, hvormed millioner af syriske flygtninge inviteres ind i Europa, en trussel mod stabiliteten i Europa. Lad mig minde om, at Frankrig stadig er i undtagelsestilsand, og der har været eksplosiv stigning i kvindeovergreb og kriminalitet generelt.

 

Flere af disse punkter kan diskuteres, men de er tilstrækkelige til at fastslå, at den utilsigtede konsekvens af Merkels politik er en destabilisering af det politiske system stort set overalt i Europa. Her skal man huske, at højrepopulisterne er reaktionsfænomener. De er de etablerede partiers, elitens, egne børn.

 

Fortsætter Merkel sin kurs, vil vi med tiden se en radikalisering af disse fænomener, en hård og antidemokratisk identitetspolitik med klangbund i etniske, hvis ikke deciderede racistiske irrationalismer langt værre end fx Front National i Frankrig, der står til at blive den næste ubehagelige overraskelse for eliten.

 

Trump er populist. Hvad er populisme? Populisme bliver næsten altid skandaliseret. Men populisme er også, hvad Christopher Lasch kaldte ”demokratiets autentiske stemme”. Det er at give en stemme til almindelige mennesker, der er hægtet af udviklingen, mennesker, som globaliseringen og indvandringen har ramt og forarmet, men det er også at give dem et håb om indflydelse. Uden populisme, der kan kanalisere frustrationer ind i demokratiet, risikerer vi at få antidemokratisk ressentiment og politikerlede over elitens teknokratiske afpolitisering af det demokratiske system.

 

Det bliver i sandhed sataniske vers, man i så fald skal lægge øre til. Og så kan man smykke sig med nok så fine ord om humanisme og menneskerettigheder, sådan som Merkel og hendes elitære adepter gør for tiden.

 

 

 

 

 

 

126 kommentarer RSS

 1. Af Svend Jensen

  -

  Kasper Støvring har lige forklaret hvorfor Eliterne er ved at udskifte deres befolkninger. Det drejer sig jo om at slå til, før befolkningerne udskifer Eliterne.

 2. Af Niels Thomsen

  -

  Der skrives om roskildesyge. Men er der mon ikke snarere tale om en kombination af røde hunde/mæslinger plus hjernebetændelse og døvblindhed?

  Hvad indvandringens og “integrationens” omkostninger angår, er det officielle tal 16 milliarder om året. Men sandheden er at de samlede omkostninger er over 100 milliarder, og nok ret tæt på 200 milliarder. Det er jo derfor der smadres løs på velfærden og infrastrukturen. (postvæsnet, sundhedsvæsnet, forsvaret, politiet, den sociale velfærd osv.)

 3. Af Niels Larsen

  -

  Så er de endelige tal inde:

  Trump 62.972.226 stemmer / 306 valgmænd
  Clinton 62.277.750 stemmer / 232 valgmænd.

  Trump vand fair and square på begge fronter.

  https://www.instagram.com/p/BMu_ypuB6WZ/

 4. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Med hensynet til valget af Trump som U.S.A’s president, så kan Merkel kun på råbe sig Human Rights, hvis disse rettigheder er til et lands befolknings beste!

  Hvis EU’s Human Rights skader et lands befolkning, kan de ikke på råbes, da oprindelige befolkning også har Human Rights!

  Dette er indlysende logik, når vi ser på indvandrings, og asyl problematikken!

  Så, at sætte sig mod EU’s brug af Human Rights konventionerne, med hensyn til Europas landes befolkninger, er det eneste rigtige, at gøre for, at beskytte Europa, og Danmark!

  Og det er så sandeligt på tide, at den Danske regering virket i folkets interesse, og får opsagt EU’s konventioner!

  Se bare på Frankrigs problemer!, som for en stor del er forårsaget af EU’s Human Rights konventioner!
  M.v.h.

 5. Af John Laursen

  -

  Karsten Rimmer Larsen d. 14 November 2016 kl. 20.35

  ” Hvordan du kan udlede fra Trumps stemmeandel på godt 25% af de stemmeberettigede til at han udgør folkets stemme må forblive et mysterium. Faktum er at knap 75% af amerikanerne ikke stemte på Trump, hvilket ligesom underminerer dit elite contra folket-meme. ”

  ————————————————————————————————————
  Du lyver!
  Trump og Hillary havde hver knapt 50 % af de afgivne stemmer. 6 % gik til kandidater der hverken var for Trump eller Hillary. Så når du skriver at knap 75% af amerikanerne ikke stemte på Trump så er det en løgn.
  Hvis knap 75% af amerikanerne ikke stemte på Trump så var han ikke blevet valgt til president. Kan du forstå det?
  Hvorfor lyver du?

 6. Af Allan Hansen

  -

  Hvem stemte hvad og hvorfor?

  https://www.youtube.com/watch?v=yhUXSX3ZnpE&feature=youtu.be

 7. Af Fritz Wolder

  -

  Tyskland som Vestens leder? Det kan siges meget kort: Ikke alle atommagter er stormagter, men alle stormagter er atommagter. Tyskland er ikke atommagt.

  Angela Merkel som samlende figur for Europa? Det er der vist ingen, der tror på. Og hvem andre har tyskerne andre at byde på?

  Og hvad med Frankrig? Vil franskmændene på sigt acceptere rollen som Tysklands juniorpartner og deres præsident som en slags “Gross-Gauleiter von Paris”?

  Fransk nationalisme, der nu har momentum, breder sig til alle politiske partier i Frankrig, og den er måske den største trussel mod EU’s beståen.

 8. Af jan ulrik friis

  -

  Imorgen forsamles alle disse sammesvordne i Berlin, spændende hvilken ondskab de nu finder på i Obamas sidste timer, nye desperate forsøg at forplumre vandene, at accelererer volden, at udslette nationalstaterne, at ødelægge Europa, men denne forsamling af landsforrædere har ikke længere folket med sig, ingen vil komme EU, og et Stortyskland til hjælp, end ikke Nato, denne forsamling af sammensvordne der imorgen forsamles i Berlin, har gjort sig til uvenner med så godt som alt og alle, de er landsforrædere, omverdenen ser til i gys!

  Også ærgeligt nu var de næsten og ligeved den totale ødelæggelse af Europa, og så det uheld at Trump valgt til president, nu gik det ellers lige så ‘godt’, lidt tid endnu og det var lykkedes de sammensvorne en fuld destruktion af nationalstaterne, i den islamistisk ‘berigelse’, ikke så underligt disse sammensvordne betragter Trump som en spielverderber!

  Imorgen vil de sikkert lægge onde planer op imod Trump, og imod det europæiske folk!

  Ja Englands May er også med i Berlin imorgen, men som en af EU uønsket gæst, Merkel en af verdens førende våbenhandlere, går under dæknavn Angela, kontakt til italiensk mafia, ses ofte i selskab med selveste Federica Mogherini, det er det tilbagevendende meget tyske, og tysk mentalitet at nu igen vil have en’ Fører’ “den frie verden” for dette 3 rige i forfald, i direkte selvdestruktion, for vores øjne at ikke langt igen, for nu går det hurtigt, et multi-kulti Tyskland kan ikke bestå, ingen kommer EU, ingen kommer Tyskland til hjælp, de har ingen venner, kun fjender, EU som en hund med rabbies, at klogest at holde sig langt fra.

  Morsomt at se Federica Mogherini og Von Leyen afsløret med hånden i kagedåsen, nægter at ændre politik, selv om en ny president i det hvide hus, deres plan at ødelægge Ukraine, at ødelægge Europas nationalstater, at islamiserer Europa, denne plan vil de fortsætte uanset uden sund fornuft, uanset en Trump i det hvide hus, uanset at ingen længere kommer EU til hjælp, men disse der imorgen forsamles i Berlin, deres mål endnu ødelæggelsen af nationalstaterne, deriblandt ødelæggelsen af Danmark, islamiseringen af Europa, etnisk udrensning de oprindelige folk, symbolværdi at de nettop forsamles i Berlin, og udfaldet det samme som sidst (1945), et sådant Tyskland kan ikke bestå, Merkels multi-kulti planer, EU planer at fjerne nationalstaten, Frontex der konstant pumper nye islamister op i Europa, borgerkrigen er planeret, alt helt forudsigelig, men Danmark burde sige helt klart fra, at krigen bliver uden dansk deltagelse!

 9. Af niels Lemche

  -

  FRITZ WOLDER, vorherre bevares for et indlæg. Tyskland er ved at være der, hvor de var inden landets krigseventyr. Det er den centrale kraft i Europa, og vant til at betale for vore tåbeligheder. Landet ligger det rigtige sted, hvor det ikke er til at komme udenom dem. Nu skal tyskerne lægges for had, fordi de er så meget dygtigere end os andre. Den der regerer i Tyskland er derfor de facto Europas leder.

  Men de afspejler også EUs problemer, fordi de er så berøringsangste (af god grund) over for alt militært. Nu nøjes de bare at købe sig til det hele. Og så kunne de blæse os et langt stykke, hvis de ville. Bryder EU sammen med euroen og det hele, kan de bare gå tilbage til deres D-mark og blæse på det økonomiske morads adskillige andre europæiske lande havner i.

  Merkel er snart det sidste lys i et Europa, der bliver mere og mere vanvittigt. Det vil være utroligt ironisk, hvis det er tyskerne, der skal redde os for endnu et ragnarok i Europa, fordi alle de små Napoleoner, der vil til magten, får problemer med at snakke sammen, og så gælder den gamle maxime, at krigen er diplomatikens fortsættelse.

  Tro du virkelig, at europæerne har ændret sig? Skal vi virkelig ud igen og slås med hinanden?

 10. Af John Laursen

  -

  Hillary Clinton vandt America!s folkerigeste stat Californien med en overvægt tæt på 3 mill. stemmer. I de øvrige 49 stater vandt Donald Trump langt de fleste stater. De 3 mill. stemmer fra Californien gør at Hillary Clinton har en mindre overvægt i samtlige afgivne stemmer, hvilket fremgår af nedenståënde fakta.

  2016 General Election
  270 needed to win

  Hillary Clinton
  Tim Kaine
  Hillary Clinton 232

  Donald Trump
  Mike Pence
  Donald Trump 290

  232
  290
  Popular Vote
  Hillary Clinton 61,324,576
  Donald Trump 60,526,852

  16 electoral votes remain

  Popular vote
  Stein
  1,269,800
  Johnson
  4,191,131
  McMullin
  0
  ———————————————————————————– California Results
  55
  Electoral Votes

  58
  Counties

  39.1mil
  Population
  State Results
  Percent In 70%

  Hillary ClintonTim Kaine
  61.7%
  6,240,224

  Donald TrumpMike Pence
  32.8%
  3,319,143
  Stein
  1.8%
  177,798
  Johnson
  3.2%
  328,330

 11. Af Niels Thomsen

  -

  NPL skriver at Europa præges mere og mere af vanvid. Og deri har han jo helt ret. Men når han beskriver Merkel som lyset i det tiltagende mørke, er der vist rigtig meget som NPL har misforstået og fejlopfattet. Men det ligger vel under NPLs værdighed at søge sig nærmere oplyst ved at se de film på you tube der dokumenterer at terror, gangstervælde og et Europa i flammer kan blive vores allesammens virkelighed om kort tid.

 12. Af Tove Høst@outlook.dk

  -

  Jeg vil godt svare på bemærkningen om at DK ikke ville støtte Merkel i Tyskland .
  Hvorfor ikke !!! hun er en ærlig person hård arbejdende og afhold af de fleste i Tyskland .
  Uden hende så det ikke så godt i EU.
  Det er ufattelig så kloge de danske journalister er , har I haft kontakt med fru Merkel eller er det noget I føler.
  Jeg kunne ikke anbefale nogen her i DK til at lave noget politisk, ikke engang den siddende statminister. Han har ingen karakter og står ikke for noget..
  Jeg har været væk fra dk i over 40 år og det er en rædsel at høre på de danske politiker. Selve DK er ikke noget mere, før var dk et anerkendt land med en høj moral, og hård arbejdende personer, det passer ikke mere.. Venlig hilsen Tove. Høst

 13. Af niels thomsen

  -

  To ve høst, er DDR-Merkel en ærlig person? Hvor véd du det fra? Er det ærligt at udsætte de tyske kvinder, mænd og familier for de uhyrlige tilstande der i den sidste tid er opstået i snesevis af tyske byer? Er alt du skriver bare noget du føler?

 14. Af niels Lemche

  -

  NIELS THOMSEN, putenik? DDR-Merkel!§ Hvor infam har man lov til at være. Jep, hun voksede op i det diktatur, og nu skal hun være agent for noget lignende. Det er simpelthen en forvridning af den mest svinske art af en person, som faktisk mange gange har vist sit sindelag, specielt når hun udsattes for angreb som dine.

 15. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Det burde stå ganske klart, for alle nogenlunde normalt begave mennesker, hvad EU har udviklet sig til! Dette behøver man ikke nogen akademisk uddannelse for!

  EU vil være en overstatslig myndighed i Europa! De forskellige lande skal gradvis fratages deres selvbestemmelsesret, så de reduceres til en slags kommuner, grænserne skal stå åbne!

  Europa skal fyldes med mange mange flere muslimer, og dertil bruges menneskeretskonventioner til, at slå de enkelte landes politikere i hoved med!
  Og alle der ikke godtager dette bliver simpelt hen kaldet for fasister, nazister, fremmedfjendtlige, rasister o.a. At det koster skatteborgerne ca. 60,000 kr./år pr muslim holdes der tyst med!
  Den tøjløse indvandring er derfor skyld i økonomiske problemer for sygehusvæsnet, ældreforsorgen, skolerne, børnehaver, socialhjælp, forsvaret, og selvfølgeligt politiet!

  De to mest fremdrivende af dette projekt, er Merkel, og Junker!

  Dette EU som vi har fået, har vi aldrig stemt ja til, EU har udartet sig til en mardrøm for Europas stater!

  For Danmarks vedkommende er vi nødt til, at opsige nogle konventioner, og siden arbejde på, at komme ud af EU. Og så prøve, at bevare handelsforbindelser!

  Dette er som jeg ser det den eneste mulighed for at bevare Danmark som en selvstændig nation!
  M.v.h.

 16. Af P Christensen

  -

  Folk der ikke lider af virkelighedsfornægtelse og selvbedrag,
  ved jo godt hvad der skete da muren faldt.
  Sovjets alter ego rykkede vestpå og kaldes nu for EU.

 17. Af Gert Hansen

  -

  Jeg er meget enig med Støvring. Men jeg vil ikke anerkende at der findes en ‘global elite’ som skulle dele Vestens liberale værdisæt.

  Støvring skriver også: ‘Merkel inkarnerer den globale elites progressive værdier: Menneskerettigheder, universalisme, rationalisme og humanisme. ‘ Dette er absolut ikke ‘globalt’. Det findes højst hos liberale Vestlige ledere, som eksempelvis Merkel, men har meget lidt klangbund (bortset fra rationalisme) hos de fleste regimer uden for Vesten. Valget af Trump, og Brexit, viser også, at der selv i Vesten er en vis opposition til, hvordan den liberale elite i Vesten har grebet tingene an i den sidste menneskealder.

  Der er altså ikke tale om et ‘globalt værdisæt hos en global elite’. Man kunne istedet tale om et ‘Vestligt værdisæt hos en Vestlig liberal elite’. Som altså nu er kommet under pres.

 18. Af Erik Larsen

  -

  DDR-Merkel kan ALDRIG blive “vestens leder”, men hun er godt nok en god veninde med Erdogan , Løkke og Hollande og ikke mindst Juncker.
  Kultur-eliten har det bare så rigtig, rigtig skidt lige p.t. efter at der endnu i 2016 fandtes en person der promoverede sit land frem for migranter, der kun ønsker at komme ind og modtage ydelser. Det får de så nu svært ved i USA – i Rusland kan det slet ikke lade sig gøre – jamen hvor, hvor skal man så kravle hen og få ydelser som gamle danskere betaler: Ja, selvfølgelig vores land, der ikke har nogen form for ledelse, som lytter til folket. Sådan er det – som M. Vestager sagde engang – og hun har jo stor succes i pampervældet EU. Giv os en folkeafstemning og alle de tåbelige såkaldte meningsmålinger vil smadres. STort flertal for UD AF EU! 100% sikkert. Og lad os så få lukket monopol-DR og fast licensbetaling som folk , der ikke gider se deres manipulationer kræves op.

 19. Af Helge Nørager

  -

  Den globale elite kun har et værdisæt.
  Følgende.
  Ejendomsrettens ukrænkelighed, nul skat, samt sikring af deres værdier mod social uro.
  Dertil skal lige lægges.
  Love gælder alle andre end dem.

 20. Af Niels Larsen

  -

  Niels Lemche – 15. november 2016 17:55

  Vi lægger skam ikke tyskerne eller Tyskland for had. Men vi hader det afsindige kvindemenneske, som sidder i Führer-bunkeren i Berling.

  Med god grund. Hun skaffede os flygtningetsunamien på halsen. Hun betalte blodpenge til bastarden i Ankera. Hun har med sit værdiævl forværret vores forhold til Trump. Noget ævl om værdier, som vi ikke længere hylder, da de er ved at ødelægge Europa indefra.

  Og hun er ikke Europas leder, for langt hovedparten af Europas befolkninger hader hende som pesten – så hun kan ikke lede dem.

  Hun skal afsættes hurtigst muligt.

  Merkel er ikke et lys, men en formørkelse. HUN har en meget stor del af skylden for, at EU(ropa) er ved at blive et vanvittigt sted.

 21. Af j nielsen

  -

  “Du lyver!
  Trump og Hillary havde hver knapt 50 % af de afgivne stemmer. 6 % gik til kandidater der hverken var for Trump eller Hillary. Så når du skriver at knap 75% af amerikanerne ikke stemte på Trump så er det en løgn.
  Hvis knap 75% af amerikanerne ikke stemte på Trump så var han ikke blevet valgt til president. Kan du forstå det?
  Hvorfor lyver du?”

  Det er nemlig rigtigt. Sikke en lyvende løgnagtig løgnhals.

  For enhver kan regne ud, at med en valgdeltagelse på 58.1 %, hvoraf 47.2 % har stemt på Trump, så er der hele 27.4 % af amerikanerne der har stemt på ham. Og dermed kun 72.6 % der ikke har stemt på ham. Hvilket er meget meget langt fra de “knap 75 %” som der postuleres. Det er ikke engang i nærheden.

  Så det er klart at der lyves. Spørgsmålet er bare hvorfor? Hvorfor?? Kan man nu forstå det?

 22. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  NPLs kommentarer omkring die Führerin provokerer alle – normalt begavedes realitetssans !

  – virkelighedens Merkel er en massiv katastrofe for hele Europa og kan kort beskrives som.:

  “Hvis Hitler var 1ste. fase af Europas undergang bliver Frau Merkel den næste”

  – og vel at mærke UOPRETTELIGT!!

  – en lettere omskrivning af den store mellemkrigs forfatter – Stefan Zweigs – berømmelige citat om Europas undergang behørigt tilpasset nutidens massive vanvid med import af millioner af lav IQ – fup-flygtninge, der hader al vestlig kultur bortset fra muligheden for livsvarig forsørgelse på bekostning af de europæiske befolkninger.
  Med mennesker som NPL er kommende borgerkrige i hele Europa sikret – enhver form for
  dialog er ganske udelukket..!

  Det store geni, Albert Einstein, udtrykte fænomenet således.:

  “Der er to ting i denne verden, der er uendelige – universet og menneskets dumhed og, ved nærmere eftertanke, er jeg ikke sikker på at UNIVERSET er uendeligt”
  citat/slut

 23. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Niels Larsens indlæg d. 15.11 – kl. 21:23

  – er læseværdig for alle, der vil gøre sig en smule håb om, at bibeholde en smule af europæisk kultur, civilisation samt humanisme inden det, definitivt, er for sent

  – aldrig tidligere i hele verdenshistorien har man været vidne til et større forræderi fra netop de politikere, der er valgt til at varetage de europæiske folks sikkerhed og interesser…….

  Det 20. århundredets største statsmand – Winston Churchill – udtrykte det således.:

  “Det eneste jeg IKKE kan redde englænderne fra er englænderne selv”!
  citat slut

  og nu kan dette kloge citat udvides med

  “Det eneste der ikke kan redde europæerne fra sig selv er deres EGNE, rådne politikere”!

 24. Af niels Lemche

  -

  Niels Larsen, Ja, her skilles vandene desværre. De højrenationales had til damen er meget betegnende. for hun er snart det eneste værn, der er tilbage–og sikkert ikke meget længere–mod den nationalradikale (for nu at kalde det noget pænt) genopblussen i Europa efter lidt over 70 års forsøg på at forhindre, at vi igen skal havne der, hvor Merkels modstandere vil have os hen.

  Pas nu på, at du ikke bliver identificeret med nationalsocialisterne. Det er vist dem der marcherer ned ad avenuerne lige nu. Jeg håber, at vi overlever. Arbeit macht frei!

  Men konens egentlige problem er nok, at hun er så uendelig meget mere begavet end sine modstandere. Hun er simpelthen sin modparter uendelig overlegen intellektuelt, og det er aldrig rart for en markedsskriger, og dem er der mange af for tiden.

  Men lad os se, hvad der sker i Tyskland næste år. Der er vel ti måneder til forbundsvalget. Jeg var dernede kort før sidste valg. Alle havde givet op over for hende på forhånd. Lad os se, om tyskerne som flest vil have det højreradikale ros tilbage. Jeg håber, at de er vacineret.

  Det I vil have (og når denne Bjarne Munch taler, bliver det helt klart) er ragnarok i Europa. Hver skal være sig selv nok. Jeg gad vide om, hvad næste generation siger, hvis de skal ud og slås med alle andre på den gamle europæiske manér.

  Og Gud nåde os, hvis tyskerne bliver trætte af os. De behøver os egentlig ikke, men kan sagtens finde en aftale med russeren og sikkert også amerikanerne til fælles økonomisk bedste. Frem ned de gode gamle D-marks igen, og resten af os kan sejle vor egen sø.

 25. Af j nielsen

  -

  “Men vi hader det afsindige kvindemenneske (…)”

  Det er altid positivt når en åbenbart royal person endelig finder frem til sin kernekompetence. Det er ikke enhver beskåret at blive ekspert i at hade, og da især ikke folk man ikke kender.

  Det er 10% talent og 90% hård træning. Man skal være dedikeret for at blive en god hader. Standardtræningen er selvfølgelig de berømte “to minutters had” beskrevet i verdenslitteraturen. Det lyder ikke af meget, men gentaget dag og år ud og ind og med de rette rekvisitter (s.k. “props”) kan man oparbejde et reaktionsmønster af Pavlovske dimensioner.

  Her er det øjensynligt lykkedes. Til lykke med det.

 26. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  NPL

  ….”Gud nåde os,hvis tyskerne bliver trætte af os osv..!

  Mage til vås skal man lede længe efter..,,,,,!

  – det behøver du overhovedet ikke være bange for – Tyskland lever af EKSPORT og russerne har absolut IKKE råd til at betale for deres høj kvalitets produkter – derfor intet marked der
  og
  m.h.t. amerikanerne vil de, utvivlsomt, genoptage deres egen produktion af høj teknologiske produkter meget snart, som er Trumps erklærede mål, og derfor heller intet marked der.
  – Kina hypper, som bekendt sine egne heste og derfor kun en begrænset tid, inden de selv fremstiller alt ligesom Japan …….
  – tilbage bliver så kun Mellemøsten ( syd-Amerika = massiv korruption samt ustandselige
  kup og mod-kup samt statsbankerot ( = snart Brasiliens tur..)
  og
  med USAs massive satsning på skifferolie er deres købekraft også et spørgsmål om begrænset tid

  Joh..sandelig Tyskland er absolut afhængig af et købestærkt Europa for afsætning af deres produkter – stol kun trykt på det!

 27. Af Helge Nørager

  -

  Husk nu.
  Åbne grænser, lukkede kasser.
  Topskatten fjernes.
  Bilafgifter fjernes.
  Selskabsskat afskaffes.
  Frit arbejdsmarked uden fagforenings tyranni.
  Pensionsalder op.
  Kæmpe afgifter når studerende skal til eksamen.
  Afskaf offentlig transport.
  Indfør mere kontrol af dovne arbejdsløse og kaffepause holdende offentlige ansatte.
  Ned med mindstelønnen, og op med huslejen.
  Så bliver alt meget bedre……………………………for dem som tror at andres ulykke gavner.
  Eller var det blot en check liste over løsninger fra LA og lige sindede. ?.

  Så længe sammenhængskraften i samfundet, skal defineres udefra tesen om at vi lever i et konkurrence samfund, og alle er sin egen lykkes smed, i denne lykkelige globaliserede verden.
  Hvor der ingen grænser findes for utilfredse med tegnebogen i orden.
  Er der intet behov, for en nationalstat, eller et tilhørsforhold udover hvad som gavner personligt.
  V og K, opfandt slogan i 1983, du er din egen lykkes smed, tak til f.eks Uffe.
  Deres børn, som er deres egen lykkes smede, har nu opfundet konkurrence samfundet, hvor intet andet end penge og penge gælder, alt er ligegyldigt.
  Empati en hæmsko, forståelse for andre tåbeligt, for hvad gavner det nu min tegnebog.
  Globaliseringen blev også startet blandt andet af de før omtalte vise mænd med kløgtige meninger og fornuftige børn som har indført 225 timers regel og 8 års regel.
  Vi skal have ophævet sammenhængskraften for den er en hæmsko for den ægte, egen lykkes smed.

 28. Af john doe

  -

  dette er sidste post offentlig.

  Hvad er det I “” ! ikke forstår

  —————ISLAM————–

  Det Danske militær kan samles på en fodboldbane ,
  Jeg har hørt om en der hørte ens søsters ven kendte en der havde en fætter der siger at “DE” har brugt årtier på at opbygge en hemmelig DANSK hær og kan samle 200.00+ bevæbnet klar til kamp på få timer.

  SÅ VÅGN OP og KIG JER OMKRING “politikkere”
  POLEN ØSTRIG UNGARN FRANKRIG HOLLAND TJEKKIET osv osv. sov. ..videre

  Så fortsæt “journalister”, alt bliver godt .
  Bagedysten 4 og MEGET mere EU….

  FORTSÆT, VI er alle smilende kældermennesker , der tilfældigvis er bevæbnet og trænet i kamp.
  At vi ser ISLAM som den ABSOLUT største trussel for A_L_T !, gør os til at vi lukker os om os selv vi er islamobofer , fremmed fjendsk, vi forstår ikke “international solidaritet” , no borders, vi SKAL have “en fælles EU løsning”, de flygter fra krig , “største flygtninge”” krise siden 2.verdenskrig”ingen er illegal , vi har brug for indvandring for flere giver mere af mere mangler ! , Vi er racister , vi burde skamme os over vores land. Vi burde faktisk aflevere alle vores ejendele til den første neger vi møder og sige undskyld.

  Brug 1 uge alle din vågne timer og se nyheder og LOKAL nyheder i hele EU , og du vil SE og forstå hvad “problemet” er og se ALLE politikkere egentlig siger DET FUCKING samme som MSM , som om de alle har læst et script . samme ord forskellige ansigter og sprog

  FOR 1400 års HISTORIE, er glemt

  nu er vi alle bare ens ikke…..alle skal dele .

  MSM censur fortsætter. “shadow banning” ” DDR “debat !! ” (log ind med nem id, og vores kommunist debat redaktør censurere) osv. osv. osv.

  Mål NO1 – LUK
  DDR TV /radio ! ! !
  AFSKAF medie STØTTE 100%

  Der er ingen grund til at skrive mere.

  I har glemt èn ting ..FOLKET !

  kommunikation slut

 29. Af Arne Hornborg

  -

  Merkel som Vestens leder???
  Tanken er helt absurt.
  Merkel er, om nogen, skyld i de sammenbrud Europa og EU er udsatte for.
  Den EU-begejstrede, gæstfrie Merkel der er direkte årsag til det store kaos på flygtningeområdet.
  Årsag til at de enkelte lande, der i selvforsvar, sætter græsebomme op.
  Merkel, der er nogen, har været både blind og døv for de store svigt, de store problemer
  det har givet med undladelse af bevogte EUs ydre grænser.
  Den gæstfrie Merkel der inviterer alverdens flygtninge til Tyskland, hvorefter hun gladeligt sender dem videre til Nabolandene.
  Selv det førhen gæstfrie Sverige har fået nok. Lært at se realiteterne i øjnene.
  Merkel som leder?? Intet er mere forfejlet.
  Merkel har vist rigeligt med problemer på hjemmefronten.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegraiker, forfatter.

 30. Af jan ulrik friis

  -

  Idag forsamles disse sammesvorne i Berlin, hvilken ondskab vil de nu finder på i Obamas sidste timer, et desperate forsøg at forplumre vandene, accelererer volden, udslette nationalstaterne, ødelægge Europa, denne forsamling af landsforrædere har ikke folket med sig, ingen vil komme EU, et Stortyskland til hjælp, end ikke Nato, forsamlingen idag af sammensvorne i Berlin, har gjort sig selv til uvenner med så godt som alt og alle, de er landsforrædere!

  Ærgeligt nu var de næsten og ligeved den totale ødelæggelse af Europa, dette uheld at Trump valgt til president, om Hillary var det lykkedes fuldt ud, for nu gik det ellers lige så ‘godt’med at undertrykke folket, lidt tid endnu og det var lykkedes de sammensvorne en fuld destruktion af nationalstaterne, i denne islamistiske ‘berigelse’ i vold, ikke så underligt disse sammensvordne betragter Trump som en spielverderber!

  Idag vil de lægge onde planer imod Trump, imod det europæiske folk!

  Ja Englands May er også med i Berlin, men som en af EU uønsket gæst, Merkel en af verdens førende våbenhandlere, går under dæknavn A ngela, kontakt til italiensk mafia, ses ofte i selskab med selveste F ederica M ogherini, tilbagevendende dette meget tyske, tysk mentalitet at igen vil have en’ Fører’ “den frie verden” for dette 3 rige i forfald, i direkte selvdestruktion, frem for vores øjne at ikke langt igen, for nu går det hurtigt, et multi-kulti Tyskland kan ikke bestå, ingen kommer EU, ingen kommer Tyskland til hjælp, de har ingen venner, kun fjender, EU som en hund med rabbies, at klogest at holde sig langt fra.

  Federica Mogherini og Von Leyen afsløret med hånden i kagedåsen, nægter at ændre politik, selv om en ny president i det hvide hus, deres plan fortsat at ødelægge udplyndre Ukraine, deres store guldreserver forsvandt, at ødelægge Europas nationalstater, hærge og udplyndrer, at islamiserer Europa, denne plan vil EU/Nato fortsætte uanset ond og imod alt sund fornuft, uanset en Trump i det hvide hus, uanset at ingen længere kommer EU til hjælp, men disse der nu forsamles i Berlin, deres mål ødelæggelsen af nationalstaterne, deriblandt ødelæggelsen af Danmark, islamiseringen af Europa, etnisk udrensning de oprindelige folk, symbolværdi at de nettop forsamles i Berlin, og udfaldet det samme som sidst (1945), en regulær nedslagtning, et sådant Tyskland kan ikke bestå, Merkels multi-kulti planer, EU planer at fjerne nationalstaten, Frontex der konstant pumper nye islamister op i stormløbet på Europa, borgerkrigen er fra start af våbenindustrien planeret, alt helt forudsigeligt, men Danmark burde sige helt klart fra, at krigen bliver uden dansk deltagelse, Danmark burde slå i bordet, at nu er det nok, vi er allerede gået alt alt for langt i ‘berigelsen’, vi kan ikke risikerer at nu ødelægges vores fornemme urgamle danske kultur, vores land omvandles i no-go zoner, i ingenting, vores folk udryddes, bedre at stoppe borgerkrigen nu, inden den bliver til den ensidige regulærer nedslagtning og udryddelsen af vores det danske folk!
  Idag i Berlin lægges der planer imod nationalstaten Danmark!

 31. Af jan ulrik friis

  -

  9:40……..i filter…………de sammensvordne idag forsamlet i Berlin…..!!!

 32. Af Merkel bør ikke være Vestens leder

  -

  […] Merkel bør ikke være Vestens leder […]

 33. Af Jens Hansen

  -

  EU er som alle ved fredens project.
  Takket været EU har vi haft fred i Europa i over 70 år.
  Men de sorte, mørke og populistiske kræfter rører på sig overalt i Europa.
  Demagoger fylder højrefløjens aviser med kommentarer, hvis formål er at skabe had, frygt, bitterhed, mindreværdskomplekser og fremmedhad.
  Merkel er efterhånden det sidste bolværk imod de sorte kræfter som igen huserer i Europa.
  Heldigvis har hun lovet at genopstille til næste valg.
  Hun er Europas naturlige og moralske leder.
  Danskere med storhedsvanvid, dem vrimler det med på disse blogs skal lige huske, at småstaten Danmark ikke kan klare sig alene.
  Danmark behøver Tyskland. Og EU og konventationerne.
  Tyskland klarer sig fint uden besværlige enklaver som Danmark.
  Man skal huske, at ikke engang Bismarck rigtigt at indlemme Danmark i Tyskland.
  Han kunne ikke se noget formål med et lille dovent, krakilst og tilbagestående samfund som Danmark indlemmet i Tyskland.

 34. Af Niels Larsen

  -

  Lemche: “Pas nu på, at du ikke bliver identificeret med nationalsocialisterne. Det er vist dem der marcherer ned ad avenuerne lige nu.”

  For min skyld kan man kalde mig for nazist, racist og hvad man ellers i afsindig fråde kan finde på af ukvemsord.

  For mig er det Danmark og danskerne først – og EU langt, langt, langt nede i listen.

  Jeg er nationalist og jeg er konservativ. Du kan selv sætte ordene sammen, så ved du, hvor jeg står!

  Og jeg afskyr alt, hvad Det radikale Venstre og partierne til venstre derfor står for – bortset fra, at jeg går ind for et rimeligt sikkerhedsnet under DANSKE STATSBORGERE. Udlændinge må klare sig selv, flygtninge kan få tøj, lægehjælp, kost og logi – i lukkede lejre, hvor de skal blive indtil hjemsendelsen.

  Og Merkel kan få et velrettet spark ud i Østersøen. 🙁

 35. Af Bjørn Sørensen

  -

  “Merkel inkarnerer den globale elites progressive værdier: Menneskerettigheder, universalisme, rationalisme og humanisme. Det er den slags værdier, der udstyrer mennesker med fantasier om åben indvandring, opgør med nationalstater og multikulturel identitetspolitik.”

  Tyskerne har klaret sig godt, fordi det næsten er det eneste land som har en velfungerende korporativ stat og således har formået at bevare industrien og arbejdspladserne, men også fordi man producerer efterspurgte kvalitetsprodukter.
  At Løkke således er Merkels logrende puddel er forståeligt, eftersom vi lever af at eksportere til Tyskland, for uden den så det ikke godt ud.

  Merkels pladderhumanisme er ved at sætte det hele over styr, alene udgifterne til de syriske flygtninge er 10.000 Euro/år, hvilket er mere end hvad det koster i DK for muslimer som koster Kr 60,000 i DK, hvilket er de kosmetisk manipulerede tal.

  Den globale økonomi har gjort at hundredtusindvis af arbejdspladser er blevet nedlagt i DK og en stor del af forbrugsvarerne importeres, resulterende i at vi bruger 140 mia Kr om året i arbejdsløshedsunderstøttelse, hvilket svarer til Kr 25,000 per indbygger.
  Så hvor er fordelen ved de billigere forbrugsvarer når vi skal betale så meget for at forsørge de arbejdsløse. Og så har vi ikke medregnet de sociale omkostninger som lediggangen medfører, som formodentlig er større pga. vantrivsel, ødelagt familieliv og børn som klarer sig dårligt i skolen.

  Hvorfor tror i at mange amerikanske kvinder stemte for Trump. Kunne det tænkes at kvinderne er trætte af at erfare at lediggang er roden til alt ondt, fordi deres mænd er blevet lemmedaskere og forfalder til drug og andre narrestreger.

  Merkel og den globale elite repræsenterer alt hvad der er gået galt.

  Så deres dage er talte, eftersom befolkningen efterhånden har fået nok af deres misregimente.

 36. Af niels Lemche

  -

  Ja, Bjørn Sørensen og meningsfæller, nu tror I på den store forvandling. Gudsriget er på vej! Sådan har mennesker til alle tider reageret: Nu kommer der en leder, som skal gøre verden til et bedre sted, hvor det er værd at leve! Trump har et par år til at få det gjort, derefter vender hans vælgere sig mod ham, hvis han ikke har skaffet dem paradis på jord.

  Lige nu er det EU og dets leder, Merkel, der står for skud. Hun har været her i tre valgperioder, så nu skal hun væk. Hvad der var før, og hvad der kommer efter, har I ingen idé om, kun at hun må væk, for at gudsriget skal komme, jeres gudsrige selvfølgelig.

 37. Af Svend Jensen

  -

  @Niels Lemche – 16. november 2016 11:13
  Gudsrige og Paradis.
  To nøgleord for de hellige enfoldige godnaive væmligboere og andre, der kalder sig danskere.

  Trump er højst sandsynligt bedøvende ligeglad med teologiske fantasier. Han repræsenterer dem som er dødtrætte af at blive manipulet af Elitens sammenspiste korrupte karriéredyr.
  Hans vælgere tror nok ikke på, at han kan skaffe USA en gylden fremtid. De vil bare gerne have et arbejde man kan leve af og rimelige betryggende sociale forhold. Uden samtidigt at skulle tage ansvar for befolkningseksplosionen i latinamerika.
  Humanister som Merkel og Halalary elsker alle mennesker, undtagen dem de møder personligt. Lad de to mødes til fælles blokfløjtespil i en kirke, så slipper vi for dem.

 38. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Niels Lemche
  Du kan ævle lige så meget du vil, men hvis du ikke kan skaffe arbejdspladser, så er der ingen der gider at høre dit forsvar for et system som totalt har svigtet store dele af befolkningen.

  I USA er 1/3 uden fast arbejde og overlever som løsarbejdere og med velfærd og mange har belånt deres boliger og nærmer sig bankerotten og mange bliver sat ud af fogeden.

  Hvis du ellers fatter hvad der foregår her i landet fra din udsigt til østersøen, vil du vide at velfærdsydelser konstant bliver beskåret, og det vil fortsætte til der engang kommer gang i hjulene, som der er ingen der aner hvornår, hvis overhovedet. I hvert fald ikke så længe man fortsætter med den forfejlede politik.

  Trump er ikke Supermand, men han er blevet valgt af et flertal af den amerikanske befolkning, som i årtier har set deres tidligere komfortable liv er ved at forsvinde eller er forsvundet og er træt af at deres politikere kommer farende hver gang der er valg og lover medvind på cykelstierne og lignende mirakler som aldrig bliver til noget.
  50 års forfejlet politik kan ikke løses i hverken en eller to præsidentperioder, men Trump er den eneste som har forstået problematikken og er kommet med løsningsforslag der er forståelse for i befolkningen.
  50 års slendrian tager formodentlig lige så lang tid at genoprette.

 39. Af John Laursen

  -

  Tyskland skylder sig selv og sine omgivelser for én gangs skyld at kæmpe den gode kamp, på den rigtige side. Det gør Tyskland ikke med A.Merkel.
  A.Merkel tumler rundt på den politiske scene og begår den ene katastrofale tåbelighed efter den anden, f.eks holder hun åbent hus ( åbne grænser ) for og opfordrer islamiske invasorer til tage for sig af retterne og gøre hvad der passer dem. Hun er så tåbelig at hun betaler beskyttelsespenge til Erdogan fra det muslimske broderskab, i den tro at hun på den måde kan stoppe invasorerne. Hun og hendes EU evner ikke at opretholde de ydre grænser som er forudsætningen for at have åbne indre grænser. Hun holder møder med stammehøvdinge fra Ghana for at få stoppet invasorerne derfra, i den tåbelige tro at det hjælper noget.

  Nej, A.Merkel er ikke en leder, hun er en politisk dilletant og en katastrofe for sit land og Vesteuropa.

  A.Hitler og A. Merkel pynter ikke på Tysklands CV.

 40. Af niels thomsen

  -

  I NPL har vi en mand der ligesom en jukebox kører rundt i de samme slidte pladeriller år efter år, uanset hvad der sker omkring den. NPL spiller den samme melodi og de samme refræner igen og igen, hjernen er slået fra og der er kun automatreaktionerne tilbage. Men sådan er det når man er faktaresistent på samme måde som Merkel, fede rica, jelved, zenia stampe, johanne og pernille osv. Iflg. NPL går det vældig godt i Sverige og Tyskland, og Merkel er et stort geni og et lys i mørket. Betales NPL for at levere påstande uden jordforbindelse?

 41. Af Niels Vestergaard

  -

  Den nationaltorienterede elite bliver groft diskrimineret af den globaliserede elite. Undervisere, herunder undertegnede, har mistet sit job for at føre islamkritisk værdikamp I deres fritid. Kulturkampen indenfor undervisning, kulrur og medier undertrykkes af venstrefløjens socialt sanktionerende propaganda-atilleri og kan kun vindes gennem en kulturrevolution, hvor disse brancher underlægges en stærkt centralistisk instrumentaliseret statskontrol med en plan for “renationalisering” af en global og historieløs generation uden national identitet. Disse identitetsbærende institutioner må IKKE decentraliseres til venstreorienterede embedsmænd og fagfolk som selvejede enheder. Staten er garanten for overleveringen af vores kulturarv og identitetsdannelse. Den skal være centralt politisk styret med en nationalt orienteret dagsorden!

 42. Af J Støvring

  -

  Jeg er ualmindeligt enig i at eliten fuldstændigt har mistet forståelsen og fornemmelsen for folket.
  Og hvad næsten endnu værre er så forsøger eliten at udskamme den del af befolkningen der er uenige med eliten.
  Således at forstå at eliten desavouerer den del af befolkningen til at være “uuddannet (læs: dum), lavtlønnet etc etc.
  Måske det er derfor at en stor del af de adspurgte ved opinionsundersøgelser faktisk ikke tør indrømme de støtter Trump, nationalpolitiske kræfter, Ny Borgerlige etc etc.
  Når man hører Merkel, Juncker, Hollande – og alle vores egne politikere herunder Stampe – råbe op om at svaret er “mere union – mere Europa” så vil jeg tillade mig at påstå at DE er årsagen til en eventuel farlig højredrejning i Europa.
  Den fuldstændige manglende lydhørhed overfor et voksende ønske om mere nationalisme vil blot betyde at fronterne skærpes yderligere.
  Migrantsituationen er kaotisk. Tabet af nationalstaterne er farligt.
  Og de der påstår andet bliver simpelthen nødt til at forholde sig til fakta.
  Og selvfølgelig vandt Trump.
  Han gav folket en stemme.
  Og selvfølgelig forudså “parnasset” det ikke.
  Parnasset overså nemlig at både latinoer, højtuddannede, højtlønnede etc kan findes blandt de mennesker som oprigtigt er trætte af at blive desavouerede såfremt de har en anden holdning end den den såkaldte elite præsenterer.
  Og igen kan man spørge sig selv hvem den selvudnævnte elite egentlig består af.
  Men ihvertfald tyder det på at de er gode til at udnævne både sig selv og hinanden og blive svært enige om at de har set lyset.
  Mads Fuglede skal iøvrigt have stor ros for selvindsigt og selvkritik.

 43. Af niels Lemche

  -

  Svende og Bjørn m.fl., Det er ganske tydeligt, at I ikke stod i første række, da der skulle uddeles intelligens. I kan jo ikke engang forstå metaforer, omskrivninger og den slags.

  I er ubeskrivelige naive, og fangede overhovedet ikke pointen: At reaktionen på Trumps sejr, hvor han kun fik minus en million stemmer i forhold til Hillary, er, at nu kommer jeres drømmerige, den verden I drømmer om, hører op i det øjeblik, det står klart, at han ikke kan levere varen. Men han har nok et par år til at forsøge det.

  Obama blev modtaget med lignende forventninger–omend nok af en anden karakter–og hvad skete der så? Nu er alle glade, siger de, for at slippe af med ham.

 44. Af Svend Jensen

  -

  @Niels Lemche – 16. november 2016 18:15
  Hvad kender væmliboere som Niels til såkaldte Trump-tilhængeres forventninger sådan som stråmændene vælter ud af ham.
  Når yankierne kun har to tumper at vælge imellem, vælger de naturligvis den mindst besmittede af to onder. Halalary er så indsyltet i arabiske petrodollars, at hun må skylde araberne utroligt mange vennetjenester og alle forventer at Obama konverterer senest et par måneder efter sin afgang. Teflon Tony viste sig at være skabskatolik i et ellers pavehadende land; således også analogt med Obama, hvis tilbøjeligheder i mellemøstlig retning er velkendte.
  Clinton klanen skulle være portåbnerne for islamisk folkevandring til Guds eget land. Har Niels ikke fattet den, må han være væmliboer eller præst.

 45. Af Bjørn Sørensen

  -

  Et hundrede års politik er kørt træt og kan ikke længere løse de voksende problemer.
  At Hr Lemche ikke kan fatte det er indlysende.

  Obama er uden tvivl en velmenende mand, men magtede ikke at reformere samfundet fordi han ikke havde indflydelse og politisk magt til at gennemføre ret meget. At Guantanamo stadigvæk ikke er lukket ned viser håbløsheden.
  90 mil amerikanere er uden et ordentligt arbejde, sådan har det været længe og de siddende regeringers politik har ikke formået at vende udviklingen og i mellemtiden er oligarkerne blevet rigere og rigere og den brede befolkning fattigere.
  Man taler nu om the “corporate empire” som styrer verdensøkonomien. Det politiske establishment er købt og betalt af denne magtelite.
  Pengene rullede ind på Hillarys konto, fordi hun førte deres politik.

  Alligevel vandt Trump, fordi han havde ideer om hvordan han ville løse arbejdsløshedsproblemet, som er det det hele drejer sig om, fordi store dele af befolkningen lever på et meget stramt budget og mange med underskudsøkonomi.
  Når befolkningen i årtier i det uendelige er blevet lovet løsninger uden at der sker noget og er blevet fattigere fordi den førte politik ikke har kunnet løse problemerne, ja så bliver man træt at høre på alle dem der lover medvind på cykelstierne og ellers ingen substans.

  USA er som sædvanligt avantgarden, så vi vil snart se lignende tilstande i Europa.
  Velfærdssamfundene er overalt i krise, infrastrukturen forfalder, og der skæres i de offentlige ydelser, sundhedssystemet forfalder og kvaliteten i undervisningssystemet falder og det på et tidspunkt hvor erhvervslivet mangler kvalificeret arbejdskraft.

  Ak ja, vores system er kørt træt, og der skal meget mere end “viagra” til for at forny dynamikken. Og alt for mange lukrerer på systemets gavmildhed.

  Merkel fik chancen for at gøre en forskel men faldt til patten, og har dermed mistet al troværdighed for hun er alt for gennemsyret af idealisme og pladderhumanisme.

  Utopisme har vi set nok af.

 46. Af niels Lemche

  -

  BJØRN SØRENSEN, selv om du ofte lyder som en af de der med skrårem i tredverne, så er alt, hvad du skriver i sidste indlæg ikke helt forkert. For den amerikanske middelklasse startede ulykkerne med Reagan: Store skattelettelser til velhaverne og tilsvarende nedskæringer på infrastrukturerne. Et af Trumps programmer er at billiggøre uddannelsen, hvor udgifterne til tuition i dag simpelthen kvæler selve uddannelsessystemet. Reagans store triumf var Sovjetunionens sammenbrud, og tak for det; men derefter fik den uhæmmede kapitalisme frit spil, fordi ‘den havde bevist sin overlegenhed’. Jeg har også set fattigdommen i USA, posedamerne og andre, og det er givet, at der er noget at tage fat på; men bliver det Trump? Han søger nok sin basis i mellemklassen, og med rette, for en velfungerende mellemklasse er nødvendig, for at et moderne samfund skal kunne fungere. I Nordeuropa, inklusive Tyskland og Holland, har man løst problemet lidt anderledes ved at rykke det meste af det, man kaldte arbejderklassen, op i mellemklassen med eget hus og bil. Hvis noget har det skabt vore meget rige samfund. I virkeligheden skal Trump derfor ikke rette op på Obamas politik. Det republikansk dominerede kongres gjorde jo livet surt for Obama. Nu er det Trumps tur. Men Trump skal rette op på den sociale og økonomiskepolitik siden Reagan, som har været katastrofal. Kan han det, bliver han en stor præsident. Men han får sine slagsmål med kongressen.

 47. Af Niels Larsen

  -

  @ Bjørn Sørensen

  Den nuværende “elite”, som langt fra er nogen elite, da ingen anser den for at være det (udover den selv), skal halshugges.

  Måske ikke in reality, men bestemt i overført betydning. Den skal sættes udenfor enhver indflydelse og nye folk med helt andre værdier og ideer skal på banen.

  Humanismen skal væk – den er roden til Europas undergang.

  Pressen skal stækkes, ment på den måde, at den skal kontrolleres for sandhedsværdi i hoved og r**. I øjeblikket lyves der for os, manipuleres og bedrages i stor stil.

  Virksomheders mulighed for at flytte rundt på penge og jobs skal begrænses, så skatteunddragelse mindskes og arbejdskraften ikke indbyrdes konkurrerer om laveste løn.

  Og så skal konventionerne opsiges og nye, som giver europæerne fuld og hel ret til at sige nej til “flygtninge”, udarbejdes.

 48. Af niels Lemche

  -

  B S:_ Mit svar røg i filtret. Det var ellers ikke uvenligt!

 49. Af Bjørn Sørensen

  -

  “Den nuværende “elite”, som langt fra er nogen elite, da ingen anser den for at være det (udover den selv), ”

  Denne selvudnævnte elite er ikke en intellektuel elite, for det er de ved gud ikke.
  Men de er i høj grad en flok “fauster” og vindbøjtler som bare mener hvad der er moderne og de vil som kamæleoner tilpasse sig den nye virkelighed.

  Bare vent og se, for mennesket har en utrolig tilpasningsevne. Så vidt jeg ved så er der ca. 20 mandater i folketinget som tilhører den forstokkede venstrefløj.
  De er uden for pædagogisk rækkevidde.

 50. Af niels Lemche

  -

  Niels Larsen, og andre: Det er ren nationalsocialisme, I står for, en direkte fornægtelse af den europæiske arv fra de sidste 600 år og længere tilbage endnu. I lyder som lejrkommandanter i Ausschwitz og Treblinka med flere. For hvor langt er der til at sige, at humanisterne skal udryddes ved at miste enhver indflydelse, til at sige, at de skal udryddes!

  Det er utroligt, at I kan få spalteplads på en hæderkronet avis som Berlingeren til at sprede dette onde had fra en ikke så fjern, sort fortid, fra en mørk plet i europæisk historie.

  Og Se, Kasper Støvring, dette indlæg vil du nok heller ikke publicere; men så stempler du dig selv. Er det virkelig det, vi er oppe imod i nutiden? Nazismens genkomst, og for fuld udblæsning. Den er og bliver illegitim i det moderne Europa, uanset hvor meget man vil vaske de sorte pletter af.

Kommentarer er lukket.