Det geniale Alternativ

Af Kasper Støvring 35

 

 

Alternativets video med kyllingedansen eller “evolutionslegen” er blevet mødt med grin og græmmelse (se videoen i linket). I virkeligheden er Alternativet genialt, og det mener jeg helt uden ironi. Med denne slags ritualer løser partiet de problemer, politiske partier og andre grupper altid har stået over for. Ritualerne tjener ikke blot til at adskille Alternativet fra andre partier, men også til at udskille de halvhjertede medlemmer, snylterne.

 

Politikerne har et problem med at definere sig eksternt ekskluderende i forhold til andre partier. Hvordan bliver man et unikt parti? Enhver gruppe har et andet problem, nemlig med intern eksklusion. Hvem er inde, og hvem er ude?

 

Disse problemer løser Alternativet på fornem vis. Alternativet etablerer meget konsekvent en skelnen mellem ”dem” og ”os” til trods for, at Alternativet altid taler imod denne skelnen. Ingen partier ligner det, og man kan ikke deltage i denne slags ceremonielle udskejelser med forstillelse. Det afsløres nemlig øjeblikkeligt. ”Either you’re with us, or you’re against us.”

 

De ceremonielle ritualer er ligesom religionernes pagtstegn: De er ”irrationelle” og for udenforstående komiske, men tjener på et dybere plan til at skabe sammenhængskraft i den kultiske menighed. Og det er en alvorlig sag. Sammenhængskraft kræver altid noget af medlemmerne, man skal ikke mindst følge de uskrevne regler, kende koderne, man skal have internaliseret de uformelle normer for korrekt adfærd.

 

Jeg tror, man ville komme langt med en funktionalistisk, sociologisk analyse af Alternativets gøren og laden. Som når man analyserer kvækerbevægelser og den slags menigheder. Det er både irrationelt og dybt rationalt, selv om det ikke ser sådan ud. Medlemmerne nyder helt åbenlyst at danse, selv præsten danser med, men alt dette har også en for partiet livsvigtig funktion, der ikke slår den udenforstående (deraf grinet og græmmelsen over at bevidne menighedens adfærd).

 

En stor del politisk engagement har instrumentel værdi. Man debatterer, skriver indlæg osv. Det kan forekomme besværligt og kedeligt. Derfor skaber Alternativet en – alternativ – organisering, der er beslægtet med mange kultiske bevægelser også på dette punkt. Det har værdi i sig selv at praktisere ritualerne, det er en glædens befrielsesteologi, der griber menigheden.

 

Det er et egentligt alternativ til de ”kloge”, der skeptisk-måbende ser på ”tossernes” udskejelser. Det er en lukket have for de indviede, en gummicelle for de udenforstående. ”Ud af denne verden, men dog inden for verden”, kunne man kalde mantraet, for der er ingen himmelsk transcendens hos Alternativet. Derfor forstår Alternativet sig også som et venstrefløjsparti.

 

Og det er det egentlig mystiske ved bevægelsen. Alternativet er ikke en verdensforsagende sekt som Jehovas Vidner, men den er dybt idealistisk og nogle ting minder om barfodsgængerne, astrologerne, alkymisterne og de andre fantaster, som stalinisten Scherfig satiriserede over i romanen Idealister:

 

”Hver især har de ud fra deres specialitet fundet vejen til tusindårsriget og mener det godt og uegennyttigt. Hvorfor klassekamp? Hvorfor økonomisk krig og lønstrid, når saligheden kan opnås ved at skue ind i sin egen sjæl? Eller ved at spise råkost og gå med sandaler eller tale esperanto eller male kubistisk eller danse swing eller pleje sit uhæmmede seksualliv? Hvorfor al denne tale om løn og husleje? Det økonomiske er dog ikke alt. Verden kan reddes på mange måder. Hver enkelt har sit lille speciale, der gør klassekamp og politisk virksomhed overflødig. De er alle idealister.”

 

Rettelig burde Alternativet for længst være blevet kritiseret sønder og sammen af den venstrefløj, partiet mener, det tilhører. Hvis man har en materialistisk forståelse for samfundets egentlige problemer, bør Alternativet afsløres som eskapisme, og partiets politik bør afsværges som en legitimering af den småborgerlighed, der snylter på den arbejdende klasse. Det er jo dem, der tjener de penge, der understøtter den kreative klasses gøgl og pjank.

 

Alternativet repræsenteret en velbjerget middelklasse, der tilbyder falsk bevidsthed, en verdslig religion med en undertrykkende ideologi. Forstået på den måde har de mennesker, der tiltrækkes af Alternativet, ikke forstået den økonomisk kamps primat. Alternativets livsfilosofiske vitalisme er opium for folket.

 

Ja, det er nemt at latterliggøre Alternativet, men ikke nemt at gøre det godt. Når nu Ulrik Høy ikke længere skriver sine platugler, er det godt, at vi har nogen, der forsøger at løfte arven, som bl.a. Søren Jacobsen Damm, der har skrevet denne bidende onde udstilling af Alternativets vælgersegment og Zenia Stampe-følgerne – græshopperne:

 

”Alternativet sælger denne generations politiske himmerige på jord, hvor alt er gratis, alle elsker alle – de ved det bare ikke endnu – principløsheden råder og ethvert problem kan løses med en sjov t-shirt, selvmalede ladcykler, grønne strutskørter, sabelslugning, og legaliseret hash. Intet kan dæmpe Sankt Uffes glorie.”

 

Jeg forstår ganske enkelt heller ikke, hvorfor venstrefløjen ikke tager Alternativets glade evangelium ved vingebenet. Det er jo helt oplagt at nedsænke dette “borgerlige” projekt i ideologikritikkens syrebad og en gang for alle vise, hvordan partiet mystificerer arbejderklassens – eller bare arbejdernes eller “almindelige menneskers” – bevidsthed. Det var jo noget af de gode ved den marxistiske ideologikritik: afsløringen af falsk bevidsthed, den konkrete situationsanalyse, demaskering af magtudøvelse gennem retoriske falbelader, osv.

 

Men ret skal være ret: Ingen andre partier er så unikke og tro mod sig selv som Alternativet. Hverken Enhedslisten, der udlever den kapitalistiske drøm om dyre huse, eller Dansk Folkeparti, der lever af EU-midler. Snylterne er nemlig fordrevne fra Alternativets frelste menighed. Der er en del, jeg ikke forstår, men jeg forstår derimod godt, at man kan blive tiltrukket af Alternativets ”autenticitet”, men ikke af partiets politik, for den er lige så gakket som adfærden i videoen og sidste års store hit i denne video.

 

Det er genialt – ”Love is in the air!”

 

Læs et uddrag fra Scherfigs Idealisterne her.

 

 

 

35 kommentarer RSS

 1. Af Svend Jensen

  -

  Snart skifter ‘Alternativet’ måske navn til ‘Folkets Tempel’ og Uffe Elbæk navn til Jim Jones?
  Uha-uha.

 2. Af Jens Cini

  -

  Kasper, dit link til Søren Jacobsen Damm klumme virker ikke. Dette skulle være ok;
  http://ekstrabladet.dk/opinionen/sorenkjacobsen/Sankt-Uffe-og-hans-ubesmittede-græshopper/6049989

 3. Af Carsten Hansen

  -

  Adolphe Menjou som general Broulard til Kirk Douglas som oberst Dax i Stanley Kubricks “Ærens Vej”: “De er idealist, altså idiot.”

 4. Af Erik Larsen

  -

  Det værste ved “Alternativet” er jo at der i dag er så mange, så mange danskere der ingen, ingen viden har om fortiden, historien, livet, da vi havde det godt og så videre.
  Unge mennesker er totalt og jeg mener totalt indoktrinerede af DR og medierne, professorer, såkaldte skolelærere m.m.
  De ANER IKKE hvad der engang var et samfund der holdt sammen stort set i “tykt og tyndt”. De slemme personer vi havde under sidste krig, der holdt med nazisterne – var heldigvis få, men i dag er der ligefrem unge der konverterer til noget der jo ønsker langt, langt værre regler via Koranen og stadig jødehad ekstremt m.m.
  I dag er vi så alle blevet “vantro” iflg. dem.
  Ufatteligt at det tilsyneladende er så let at ændre et rart og fredeligt samfund til noget meget, meget utrygt og slemt.
  Men det såkaldte alternativ og i øvrigt v, k., r , sf, el er jo næsten også i dag totalt udanske og svigter alle andre danskere end dem selv.

 5. Af Niels Larsen

  -

  “Ritualerne tjener ikke blot til at adskille Alternativet fra andre partier, men også til at udskille de halvhjertede medlemmer, snylterne.”

  Korrekt. Ritualerne sikrer, at kun de virkeligt rablende gale medlemmer er tilbage.

  “Jeg tror, man ville komme langt med en funktionalistisk, sociologisk analyse af Alternativets gøren og laden.”

  Ja. Ikke mindst i psykoanalyseøjemed på psykologiuddannelsen. Et yderst informativt studie i psykisk lidelse i grænseområdet til sindssygdom.

  “Partiets politik, [som] er lige så gakket som adfærden i videoen og sidste års store hit i denne video.”

  Amen!

  At over 167.700 vælgere lod sig forføre til at stemme på denne eklatante tåbelighed ved seneste vaæg er en skandale, som man kun kan græmmes over.

 6. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – Det geniale Alternativ . . . . og Berlingske nye geniale blog “radikalt” ved . . . . AF ZENIASTAMPE 9. JANUAR 2017 15:33. En genial blog, hvor bloggeren end ikke kan stave eget navn, og blog i øvrigt er lukket for kommentarer.

  Det er lige før, jeg foretrækker kaospilot partiet Alternativet 🙂 . . . . ;(

 7. Af Helge Nørager

  -

  Alternativet skiftede lyn hurtigt mening vdr. genåbning / nedlæggelse af Irak kommission.
  Og beviste at alle løfter er tomme og ansvarsfornægtelse en folkesport også ved dem.
  Siden den beslutning har det været klart for alle at de er en flok levebrødspolitikere som udnytter tidens trend til at berige sig selv.

 8. Af Kim Larsen

  -

  Endnu et udtryk for den forkælede overklasse mentalitet som præger danske Politikere. Uduelige pattebørn.

 9. Af ole hansen

  -

  Hos SG kan man læse om lars ulykke, matador og de utrolige tosserier og rædsler der breder sig i Sverige og Danmark osv.

 10. Af J Nielsen

  -

  “At over 167.700 vælgere lod sig forføre til at stemme på denne eklatante tåbelighed ved seneste vaæg er en skandale, som man kun kan græmmes over”

  De må jo have ment at alternativet var værre end Alternativet.

 11. Af Niels Larsen

  -

  @ J Nielsen

  Eller de er ganske enkelt utilregnelige…

 12. Af Allan Hansen

  -

  Litteraturens glæder.

  En bondekultur, der blev til en kultur af analfabeter!
  Da jeg var dreng (i starten af 50’erne), fandtes der en stor
  kærlighed for litteratur – folk læste bøger – dengang!
  Når man besøgte venner, familie og legekammerater
  fandt man bogreoler spækket med bøger fra top til tå!
  ( min bedstefar havde et imponerende bibliotek, med over 3.500
  bøger, det var mange dengang – han vidste hvor alle bøger stod og hvad
  de handlede om – har røg store cigarer, drak rødvin og spillede violin – når ja, så
  kunne han også lave mad – med det ville ikke overraske mig hvis han også
  havde læst hele lortet ).
  Når jeg ser live udsendelser fra danske hjem i dag, så er det
  svært, at få øje på én eneste bog! Folk læser ikke bøger i dag, og
  da slet ikke fagbøger. Man kan måske stave sig igennem “Harry Potter,, 100 sider; og
  den slags, men fagbøger – fy for satan!
  Jeg ser folk smide bøger ud, som havner på lossepladsen
  (selv vigtige bøger, som aldrig kommer igen – en ren skandale!).

  Resultatet er klart og tydeligt – et Folketing af “ordblinde analfabeter,,
  der hverken kan læse eller skrive! – vi er tilbage til en bondekultur
  af fladfisk, haletudser og klyder!
  Når jeg ser Uffe Elbæk og hans mental retarderet patienter, kommer
  jeg til at tænke på en gammel kinesisk historie, om den syge kylling
  – men den hopper vi over,,,,,

  P.S: I dag har jeg kun et beskedent bibliotek på cirka 4.000 bøger
  – fortrinsvis fagbøger – og yes jeg har læst hele lortet!

 13. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Sådan set enig i at partiet i virkeligheden er endnu en blå radikal gøgeunge i rød blok, der i virkeligheden hører hjemme i blå blok..Man vi har endnu ikke set dem i regering, så som DF kan de vil ride langt på denne..Enhedslisten og SF repræsentere venstrefløjen, S den højre del..A ligger uden tvivl allerbedst ved siden af S, men jeg tror i virkeligheden til højre for S. Og R er jo mere blå end selv Venstre ved vi, så det må hedde Alternativet, V og R i blå liberalisthed.

  Hvad især er bekymrende er deres nye udmeldinger om borgerløn. Man lugter en rotte mht. alternativets ageren her, og formanden kunne ikke forklare om det betyder at der bliver mindre velfærd eller mere, eller det samme. Det er et forslag de må gennemtænke lidt mere, så de kan udmelde præcis hvad deres planer er herom.

 14. Af Lisbeth Sørensen

  -

  P.S: I dag har jeg kun et beskedent bibliotek på cirka 4.000 bøger
  – fortrinsvis fagbøger – og yes jeg har læst hele lortet!

  Det eneste man kan være sikker med, når folk siger de har læst 4ooo bøger er at det har de ikke, især ikke når de siger “de har læst hele lortet”..Den er sikker…Min far læste dog titusindvis af bøger..De bedste har jeg nede i kælderen, halvdelen er solgt og måske en dag..Selv Danske klassikere fra det 17 og attende århundrede i første edition. Værd et par tusinde hver. 🙂 Men foretrækker at læse på Engelsk.

  Det er som når Alternativet forsøger at stjæle stemmer fra både R, Ø og S og er succesfuld med en agenda om vindmøller kun, mens de andre partier allerede har den agenda. Partiet minder på flere måder om DF..Siger hvad som helst for en stemme, men gør intet af det. Det ved vi ihvertfald mht. DF. Alternativet har jo ikke været ved magten endnu, så stadig en smule håb at det ikke blot er populisme det hele og selvberigelse som i DF, og de andre blå partier…

 15. Af Allan Hansen

  -

  Sproglige problemer?

  Nej da! Nu vil man tvinge franske skolebørn til, at
  lære arabisk – det skal være sundt “som man siger,,.
  Hidtil, er der ingen, som kan forklare det, der med det “sunde?

  Kilde: France 24

  I Holland, tvinger man hollandske skolebørn til, at kravle rundt
  på alle fire – nede på bedetæppet hele dagen!

  Kilde: Den korte avis.

  Kort sagt: vi er alle dømt til det levende helvede ,,,,,,,,,,

 16. Af jens andersen

  -

  Al lan han sen har ret, i ethvert hjem burde der være mange bøger. Ikke romaner og underholdning, men netop oplysende bøger. Men det er jo så nemt at tænde for fjernsynet. Det oplyser ikke, men fordummer, manipulerer, forvrænger, fortier og vildleder. Men det mærker man jo ikke, og hvis man ikke læser bøger, opdager man det måske aldrig. Derimod bliver man underholdt, og tilsyneladende modtager man en masse oplysninger. Problemet er bare at de består af halve og kvarte sandheder, eller noget endnu værre.

  Et folk der ikke læser bøger om historien, om samfundet, om rød/sort/brun/ totalitær politik og meget andet, er et folk som forstår alt for lidt, og som dømmer sig selv til at ryge ud på historiens losseplads.

 17. Af J. Hanse n

  -

  Casper Støvring er nok mere til DF`s grisefester på skatteydernes regning.
  Det er der ikke noget idealistisk over.
  Hans Scherfig var langt dygtigere til satire end Casper Støvring Søren Jacobsen Damm.
  Af en eller anden grund så kan højrefløjen ikke det der med ironi og satire.
  Det ender altid patetisk.

 18. Af Svend Jensen

  -

  I USA har de Tea Party bevægelsen.
  I Danmark T-shirt bevægelsen, aka Alternativet.
  De består af Totalt Tåkrummende Tovlige Tonedøve Tinsoldater.

 19. Af Helge Nørager

  -

  Te tørsige teoretikere tyder tidens trend, tamme tumper tøver tydeligvis, tyraner tester tålmodigt tiltag til Tyranniets tid.

 20. Af Henning Svendsen

  -

  167000-så har der været tomt hos boghandler over hele landet på den valgdag.
  Og dette Alternativ:er tydeligvis inspireret af Hinduismen og Frank Jensen på Rådhuset får nu konkurrence
  Og LA der vil spare kan nu rolig lukke Sankt Hans
  Og selvfølgelig er der brug for ulighed ellers går Uret jo i stå – det er en en naturlov som LA bør følge op på alle området! Råd-Udvalg -kommissioner. -styrelser -tænketanke her skal indholdet tømmes ud på arbejdsmarkedet således at uligheden kan blive endnu større til gavn for samfundet

 21. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Og LA der vil spare kan nu rolig lukke Sankt Hans”

  At fratage kuglefrastøderen og de andre i det parti deres fremtidig bolig, finder jeg dybt usympatisk og usolidarisk. Også disse skal have en bolig og tag over hovedet, mad og ugentlige bade når de røde endelige kommer til fadet..

  Dog kan hele samfundet glæde sig over at rød blok nu fører pænt over blå blok. Den nye liberalist konstellation kommer til at betyde at endnu flere vil flygte over i Rød blok hvor de har repræsentation….LLR har været en total fiasko for Danmark, aldrig har vi haft en regering der har været større tyveknægte, skabt mere ulighed, frygt. På Nær den regering før Thorning, også med fadbamsen. Desværre fik vi ikke det valg Danskerne ønsket sig, og fadbamsen indgik en ny alliance der aldrig forlader fadet før den sidste krone er stjålet, eller de bliver smidt ud af folket.

 22. Af Jens Andersen

  -

  DET ER VIGTIGT AT LÆSE BØGER… UDEN BØGER INGEN CIVILISATION.

  Kunne nævne mange bøger som det er vigtigt at få læst, fra “Parkinsons lov” og “Nordisk kriminal Reportage” (politiets årbog) til “Det tredje Rige” og “Coldings Verdenshistorie”. Især er det vigtigt at læse bøger om hvordan kommunistpartiernes topfolk forklædt som humanister, som arbejdernes venner, som de fattiges værnere, som solidariske menneskevenner, som sociale forkæmpere for ligestilling og retfærdighed….. har bedraget millioner af mennesker, og har udplyndret, tyranniseret og myrdet millioner af uskyldige bønder, byfolk, embedsmænd, ingeniører, læger, sygeplejersker, håndværkere, forfattere og millioner af helt tilfældige og sagesløse mennesker. Læs “Kommunismens sorte bog”, “EU = Europas Undergang” og “Gulag ø-havet” om rædslerne i Sovjet-unionens fængsler og slavelejre. Læs om hvordan mongoler, asiater og islamister i over 1000 år har angrebet Europa igen og igen. Med sørøverskibe og store landstyrker. Læs om hvordan heltemodige riddere og soldater vandt slagene rundt om, slag der kastede angriberne tilbage og frelste Europa. Og læs om nutidens terror-aktioner mv. i Tyskland, Frankrig og England mv.

 23. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Erik Larsen

  “Unge mennesker er totalt og jeg mener totalt indoktrinerede af DR og medierne, professorer, såkaldte skolelærere m.m.”

  Niels Juuls ‘Faktacheck’:

  Valget 2015: “De unge vælgere brugte hele paletten af partier ved gårsdagens folketingsvalg og kastede deres stemmer bredt ud”.
  .

 24. Af P Christensen

  -

  Partiet er fejlbogstaveret med et par t’er for meget
  De burde staves de Alternaive.

  Iøvrigt interessant at en læser mener at “højreorienterede”
  ikke kan det der med ironi og satire.
  Det har han jo nok ret i.
  Idag medfører satire jo dødsdomme fra venstrefløjens importerede dødskult.

 25. Af Allan Hansen

  -

  Jeg en racist (?).

  Nu vil jeg sgu også være racist ( noget skal man jo få tiden
  til, at gå med,,,,,
  Problemet er bare, at jeg ikke ved hvad en “racist, er
  – jeg ved ikke hvordan man “gør,,?

  ” racisme findes ikke – det der findes, er dumme mennesker!,,
  og det bliver sgu svært, at slippe af med!,
  Det er så min påstand – men jeg kunne måske tage fejl?
  Det må vi undersøge nærmer,,,,,

  1). Hvis en sort mand hader en anden sort mand
  – hvem af dem er så racist?
  2). Hvis en hvid mand hader en anden hvid mand
  – hvem af dem er så racist?
  3).Men hvis en sort mand hader den hvide mand
  så må, – mindst én af dem være “racist,,
  Men hvem?
  Yes, der findes sorte, som hader hvide, og omvendt!
  Ingen tvivl om det – altså dumme mennesker!!!!!

  På det seneste har, der været stor ballade i USA, fordi nogle
  hvide politifolk har dræbt nogle sorte forbryder ( nogle af dem
  under kritiske betingelser – som var unødvendige, ingen tvivl om det!
  Men man må ikke overser, det faktum: at sorte politifolk også dræber hvide
  forbryder – men det “snakker, man ikke så meget om!
  Lad os kort se på noget statistik, og nogle undersøgelser.

  1). De fleste sorte bliver myrdet af andre sorte!
  2). De sorte myrder flere hvide end omvendt.
  3). De hvide myrder “naturligvis,, også hinanden – sådan er dét!
  ( har selv levet i USA)

  På den anden side har vi islam, som ligamenter: had,vold,voldtægt, drab,
  blod, og terror, slaveri og pædofili!
  Men den slags kalder man “naturligvis,, ikke racisme
  – man kalder det for en slags “religion,,
  Det er sgu blevet svært, at være “racist, nu om dage.

  Se dette klip,som måske overrasker dine “racismen begreber
  og find ud af hvilket slags ” racist,, du du selv er (?)
  Bemærk, at 6 ud af de første 10, er islamiske stater!

  https://youtu.be/HEYVCNgYA6s
  https://youtu.be/HEYVCNgYA6s
  Mvh. en forvirrede “racist,,,,,,,

 26. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Allan Hansen

  Du er godt nok vildt optaget af racisme!

 27. Af Lisbeth Sørensen

  -

  ” racisme findes ikke”

  Et højreradikalt argument, som er skudt i sænk for længe siden! Følg med tiden!

 28. Af Allan Hansen

  -

  Niels ” Huul,, normalt har jeg ikke tid til
  den slags drengestreger – men nu er det jo jul.
  I går så jeg to “racistiske,, fisk – de åd hinanden.
  Jeg så også to slanger, der åd hinanden – om de
  var racistiske skal jeg ikke kunne sige? ( måske var de bare sulten ?), men det
  ser ud som om, at alle æder alle ( se: Tao, Platon og Buddha etc. )
  Jeg har dog stadig ikke helt forstået, det, der med racisme ,,,,,,,,,,
  Har du et forsigtigt bud på den sag?
  Hvilken race er du?
  Du behøver ikke at overdrive!

 29. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Allan Hansen

  http://www.antiracisme.dk/hvad%20er%20racisme.htm

 30. Af Jesper Lund

  -

  Når jeg ser Alternativets video med kyllingedansen, vækker den minder.

  Jeg har haft et langt arbejdsliv i private IT-firmaer. I den periode har jeg deltaget i mange teambuilding-kurser, hvor deltagere skulle udføre alle mulige underlige øvelser. Jeg husker en kursusleder, der en kursusmorgen beordrede os til at stå os selv på siden af hovedskallen med hænderne for at forbedre blodcirkulationen til hovedet. Et besynderligt syn at se omkring 40 kursusdeltagere slå sig selv på siden af hovedet. Der var også et kursus, hvor vi skulle lære et røre ved den person, som man fører en samtale med, for bedre at få et budskab igennem.

  Kasper Støvring, du er selv idealist. Den homogene nationalstat, hvor alle borgere slutter op om nationalstatens kulturarv, er det eneste, der i følge dig, fungerer. Og mon du selv ikke foretaget et græshoppespring over til de Nye Borgerlige?

 31. Af Niels Juul Hansen

  -

  Helt rigtigt, Jesper Lund,

  Efter over 45 års arbejde i store skandinaviske virksomheder kan jeg bekræfte, at det som Alternativet praktiserer, har været brugt i mange store danske virksomheder i over 30 år.

  Intet nyt under solen.

 32. Af Svend Jensen

  -

  Kyllingedans må være den foretrukne danseform for folk med kyllingehjerner.
  Alternativets ledelse har formodentlig været ansat som ‘anden aktør’ undervisere i statens ‘afdeling for kontrol og afretning af ledige’, også kaldet jobcentrene.
  Det har tidligere været udmalet i de fleste medier, hvor idiotisk og absurd man kan få de ledige til at skabe sig, under trussel om sult og fattigdom overfor de genstridige.
  Man skulle pippe som sin yndlingsfugl, bygge tårne med makaroni, hoppe rundt på gulvet som en frø eller lignende dødssyge aktiviteter. Eksemplerne var legio.
  Alternativets medlemmer er måske de stakler, som pådrog sig varige hjerneskader under ‘de andre aktører’s psykopatiske excesser? Noget kunne tyde på det.

 33. Af j nielsen

  -

  “Der var også et kursus, hvor vi skulle lære et røre ved den person, som man fører en samtale med, for bedre at få et budskab igennem. ”

  Eller for at få personen til at samtykke i en fart, for så meget desto hurtigere at kunne slippe væk.

 34. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Eller for at få personen til at samtykke i en fart, for så meget desto hurtigere at kunne slippe væk.”

  Erindre et “latterkursus” på en arbejdsplads engang som alle skulle deltage i. Skulle åbenbart få frustrationer til at glide nemmere i hverdagen..Men er yderst svært at få borgerlige til at grine, eller være morsomme..
  Se blot på debatten her?

Kommentarer er lukket.