Hadet til vantro, til jøder, til homoseksuelle, til…

Af Kasper Støvring 378

 

Terror udføres kun af få, radikaliserede islamister, men de har tilsyneladende rigtig mange sympatisører, og modviljen mod både kristne, jøder og homoseksuelle er udbredt blandt muslimer, viser undersøgelser. Alligevel er medierne mere optagede af nogle få fortalelser blandt kristne, ligesom danske skattekroner sponsorerer jødehadet i Mellemøsten. Den bedste løsning er et stop for muslimsk indvandring.

 

En imam opfordrer til drab på jøder i en moske i Danmark. Et rabalder af hadsk tale styrter ud af struben på imamen, lyt selv. Sådan er luften blevet, fyldt med hadske klange, der fødes som høje advarsler, men efterhånden, som vi vænner os til dem, toner de ud som udslidte bølger i en atmosfære, der er som udhungret. Jøder, ikke muslimer, er vor tids jøder, og det giver selvfølgelig, men på en sælsom, gruopvækkende vis, mindelser om nazisternes forfølgelser for ikke så mange år siden.

 

Jo, der er rigtig godt gang i hadproduktionen blandt islamisterne. Også blandt vores fjender, der bor i midt iblandt os, her i Vesteuropa. Had, terror og drab. Nu er de så begyndt at gå målrettet efter at myrde vores børn. Det er så bestialsk, at man af og til kan have det, som styrtede vi ned i den sugende tomhed, vi kan læse om hos ondskabens muse, Baudelaire påkalder i sine digte.

 

Hvad gør vi, dvs. vores myndigheder? Man stiller betonklodser – de såkaldte koranklodser – op i vores byer, hvor de henstår tavse og mætte af trusler, frygt, ondskab og barbari. Som varsler om store ulykker, der venter her. Betonklodser? Det forslår selvfølgelig ikke. Hvis vores såkaldte ledere ikke træder i karakter nu, vil de komme alt for sent til kampen. Deres forsikringer om at gøre dit og dat vil være forspildte. De vil møde op til spillebordet og se på kortene, der ligger tilbage på bordet med forsiden opad, som efter et for længst afgjort og afsluttet parti. Resten af verden vil være et andet sted.

 

Nu kan man så læse (og her), at franske soldater gør alt, hvad de kan, for i det skjulte at slå så mange af de omkring 1700 franskmænd ihjel, der kæmper for Islamisk Stat, inden de vender tilbage til Frankrig. Måske fornuftigt, inden panikken slår ind over hovedet på vores politikere, og de gør ting, man for alvor skal frygte.

 

Små og store undersøgelser

 

Lad os se lidt på diverse undersøgelser. En ud af syv blandt yngre britiske borgere sympatiserer med Islamisk Stat. Bemærk, at det ikke kun er en ud af syv muslimer, men af den samlede befolkning. Hårrejsende, ja! Som altid, når den islamiske terror rammer, skal man også se på potentielle terrorister samt deres sympatisører.

 

Hadet til vantro, men det gælder jo også det gamle had, jødehadet. Danske skattekroner går til radikale palæstinensiske organisationer, og som Radio24syv har påvist, endda til organisationer, der bifalder terrorisme, herunder drab på børn. Og som med terror, skal man vide, at hadet og modviljen ikke kun gælder en lille del af det muslimske miljø, selv om langt fra alle myrder eller forfølger jøder, altså ikke er radikale. Og man skal også huske, at der er muslimer, der fordømmer alt dette had. Men modviljen mod jøder og homoseksuelle er langt større i muslimske end i kristne miljøer (ikke kun hos rabiate imamer), bare for at få sat det på plads.

 

Her grafik fra WZB’s meget omfattende undersøgelse:

 

 

Er vi ikke selv leveringsdygtige i had mod homoseksuelle? Venstrefløjen fik blot på tanden, da Søren Krarup om Macron udtalte, at han lignede en ”bøssedreng”. Og så gik medierne ellers i gang. Der var næsten dobbelt så mange artikler om Søren Krarup og “bøssedreng”-udtalelsen end om imamen, der opfordrer til drab på jøder. Det viste en søgning i landsdækkende dagblade, jeg lavede via Infomedia i dagene efter de to hændelser.

 

Med andre ord: En fortalelse, der beklages med det samme, optager medierne mere end et bevidst kalkuleret udtryk for jødehad. Det sker i en tid, hvor vi herhjemme og i udlandet har set drab på jøder begået af islamister, og hvor tusindvis af jøder har forladt Europa.

 

Den liberale tavshed

 

Den liberale debattør Dennis Nørmark skrev efter terrorangrebet i Manchester, at han havde noteret en vis tavshed omkring terroren, og det var godt, mente han, for kun på den måde kan man komme terroren til livs. Terrorister skal ties ihjel.

 

Men jeg kan finde mindst tre andre grunde til tavsheden, som alle er lige dårlige:

 

1) Når man føler, at det liberale og multikulturelle verdensbillede mangler forklaringskraft, har man selvfølgelig svært ved at finde ord. Men når den højreradikale modreaktion sætter ind, så skal man bare se løjer. Så vil det vælte ud med opslag, artikler, seminarer, medieindslag, osv. Selvkritikken, for ikke at sige selvhadet, er nemlig en ikke-ubetydelig motivation både for tavshed og det modsatte.

 

2) Mennesket er enormt tilpasningsdueligt. Vi lærer at leve med forringede livsbetingelser, og som Londons – muslimske – borgmester siger, er terror jo en del af pakken, når man lever i storbyer (Vesteuropæiske storbyer, bør man tilføje).

 

3) Afmagt. For hvad nytter det at skrive om terror, når vi ikke kan gøre noget ved det?

 

Jeg kan kun finde én god grund til at tie om terroren, nemlig den, Nørmark selv nævner: At vi ikke skal profilere terroristernes gerninger. Men denne grund kan ikke stå alene; det er kun en god grund, hvis politikerne faktisk håndterer terror- og islamiseringsproblemet på en overbevisende måde. Og det gør de efter min mening ikke.

 

Derfor er i hvert fald mine egne skriverier også bestemt af ønsket om at råbe politikerne op – samt borgerne, så de afgiver deres stemmer på bedste vis.

 

Hvad gør vi?

 

Hvad skal de og vi så gøre? At jøder forlader Europa i tusindtal er så utrolig trist, især er det trist, fordi man jo ikke kan gøre noget ved det islamiske verdenssyn. Hvis integrationen – eller assimilationen – ikke har kunnet lykkes i de sidste 30-40 år, så vil det nok heller ikke ske nu og i fremtiden, hvor der jo er langt flere imamer, muslimer, moskeer, islamiske netværk osv., og hvor muslimerne er blevet mere fundamentalistiske (end første generationsindvandrerne), læs bl.a. Wilkes undersøgelse. Men man kan forhindre, at problemerne bliver større. Og her er antallet afgørende. Udvisninger og stop for yderligere muslimsk indvandring er påkrævet. Øjeblikkeligt indført. Rammer det uskyldige? Ja, det gør det, desværre.

 

Jo flere, der kommer – som i udgangspunktet ikke er islamiserede – jo flere vil blive islamiserede. Sådan har det været, og sådan vil det højst sandsynligt blive. Jeg har intetsteds set noget, der virker, med det udgangspunkt, vi står i her i Vesteuropa. Vi bliver nødt til at fokusere på fremtiden: Vil vi bidrage til, at det bliver langt, langt værre – for det kan det sagtens – eller ej? Det er slut med den optimistiske tidsalders sociale ingeniørkunst. Men det er virkelig svært for folk at erkende, herunder vores politikere med Merkel i front, for det har jo virket i vores egen kultur. “Det finder vi ud af”, som Thorkild Simonsen plejede at sige.

 

Man skal selvfølgelig fortsætte med de behjertede projekter, der har en dokumenteret virkning, inddragelse af civilsamfundet, indgiftning (uden konvertering) osv., men det er småting i forhold til at standse indvandringen fra muslimske lande. En anden mulig effektiv politik er udvisning efter første straffelovsovertrædelse. Men altså, alt dette er velkendte argumenter, hovedsagen er, at der sker noget, og det forudsætter nok et bredt mentalitetsskred, især hos vores beslutningstagere og meningsdannere.

 

378 kommentarer RSS

 1. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Udlændingeloven af 1983 .”

  Har aldrig i Berlingskes historie hørt sådan en gang sludder og fakenews Niels B.. Borgerlige ønsket skam billig arbejdskraft. Dit indlæg er så falskt at man grummer tæer over din vidensløse bundløse uhistoriehed

  De kom ikke hertil i videre nr før jeres Schlüter kom til. Denne mænd var starten på Danmarks deroute ned af anstændigheden anseelse internationalt. Danmark blev siden den eminente anker aldrig sig selv. Har selv drukket en bajer med anker for få år siden . 4 vist . Han drak te forresten da. 🙂 Han plejede at tages toget til en lille cafe i mit nærområde fra plejehjemmet. .

  Et fyrtårn i danskhed og anstændighed var han. Savnes..

 2. Af - Niller

  -

  Udlændingeloven af 1983 vedtaget under en borgerlig ledet regering gav mulighed for familiesammenføring af en størrelsesorden der gjorde at man betegnede den som den mest liberale lov på udlændingeområdet i Europa .
  Så det var Schlüters firkløverregering der udover de Konservative bestod af Vensre – Centrum-Demokraterne og Kristelig Folkeparti der virkelig lukkede op for tilstrømningen af udlændinge
  Det er for sølle alene at give Anker Jørgensen skylden for problemerne på udlændingeområdet.

 3. Af Flemming Lau

  -

  Det er ikke engang løgn! Anker ville ikke have massiv indvandring.Han var dybt bekymret. Men han stod overfor en stadig stærkere 4 bande og stadig mere liberal fagbevægelse. Ingen politiske partier har ret meget at lade de andre høre. Tesfayes ” velkommen Mustafa!” er et rimeligt vidnesbyrd!

 4. Af J. Hans en

  -

  AF R. HARALD KRISTIANS EN – 5. JUNI 2017 17:02
  “Kender I gruppen SITE INTELLIGENCE GROUP.
  De overvåger jihadister på nettet? Der har været en artikel om dem i avisen.
  SIG siges at være meget dygtige. De finder bl.a. folk på brugen af bestemte formuleringer. Igen afslører sproget.”

  Jeg kender ikke denne gruppe.
  Der huserer så meget mærkeligt på nettet.
  Er de efter dig RHK?
  Eller er du bare paranoid.
  Og hysterisk.
  Du behøver ikke at skrive, at du ikke er hysterisk.
  Alle kvinder er hysteriske (hvis du ellers er en kvinde).
  Den eneste forskel er, hvor langt der går imellem anfaldene.
  Nogle af højrefløjens skræmte, frygtsomme og feminime mænd lider af det samme.
  Rigtige mænd og kvinder finder man kun på venstrefløjen.

 5. Af Maria Due

  -

  Kasper Støvring.

  Journalist Jette Elbæk Maressa har i mange år hørt til de overbeviste EU-tilhængere, men d.d. er hun hæderlig nok til i sin klumme “Unge tvivler på, om demokrati er den bedste styreform” at offentliggøre resultater fra en undersøgelse, der lige må være vand på din mølle. Du finder den ved siden af JP’s leder. Fandt ikke noget link i farten.

  Undersøgelsen besvarer på sin vis også det store spørgsmål, som min generation tumlede med i mange år, fordi vi ikke kunne begribe, hvordan tyskerne kunne bakke op bag H i t ler. Når nøden er tilstrækkelig stor, ryger det demokratiske kompas sig en tur. Den viser desuden, at det nationale har første prioritet som identitetsgivende, og at EU betragtes som et økonomisk fællesskab og ikke mere. Det er unge i Grækenland, Italien, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Polen, 6000 i alt, der har medvirket i undersøgelsen. Det er ikke så mange, men dog en strømpil, vi kan nikke genkendende til her i Danmark.

  Vi vil også gerne det økonomiske samarbejde, men de fleste af os vil ikke godvilligt slippe vor nationale identitet for at lade os forme af nogle grå utopister i Bruxelles, der er tåbelige nok til at behandle os som robotter. Hvad end man synes om det eller ej, er man nødt til at erkende, at nationalitet og kultur er umådelig stærke kræfter, der ikke uden videre lader sig udrydde. Og at det forholder sig sådan, handler overhovedet ikke om at se ned på andre nationaliteter, men om at have sit eget og forsvare det. Det synes jeg, at Jesper Langballe fik sagt ganske udmærket. Jeg holder meget af alle de lande, jeg har boet i og kan sagtens få øje på både fordele og ulemper ved at være dansk. Foretrækker englændernes høflighed og teaterliv og med måde tyskernes grundighed, er begejstret for italienernes elegance, tøj, mad og TASKER, er parfume-freak om en hals og næsten ikke til at drive ud af et fransk parfumeri, synes Skotland er verdens smukkeste land, beundrer amerikanernes handlekraft men ikke deres overfladiskhed, elsker belgisk Godiva chokolade, foretrækker godt dansk vand fra vandhanen, dyr bourgogne og udsøgte rhinskvine, kan nemt blive euforisk i Irland og vil gerne samarbejde til de fleste sider. Har det lidt svært med men accepterer, at Georg Jensen sølv m.m. nu er arabisk ejet, og at det kongelige porcelæn males i Asien. Men det ændrer alt sammen ikke en tøddel ved, at jeg foretrækker et nationalstaternes Europa og synes, at EU er gået alt for langt i sine krav om ensretning. Dermed er danskerne som flest sikkert helt på linje med undersøgelsens unge mennesker.

 6. Af jan ulrik friis

  -

  I 1983 fik de Radikale gennemført en udlændingelov, der voldsomt udvidede konventioners rettigheder. Palæstinenserne og Somaliere fik endda en særlov (regeringen Nyrup), der automatisk gav dem opholdstilladelse. De få blev hurtig til de mange pga. voldsomt højere fertilitet og systematisk familiesammenføring.
  Danskerne vil blive en minoritet, forsvinder med en 1/4 del for hver generation. Samtidig vokser antallet fra det muslimske Mellemøsten og Afrika med accelererede fart. De formere sig 3-4 gange mere end danskerne.
  De fertile indvandre fra Mellemøsten og Afrika vil snart blive i overtal, gælder ikke bare Skandinavien, men hele Europa. Det hyppigste drengenavn i mange Europæiske hovedsteder er allerede Muhamed.
  http://www.holgerdanske-nu.dk/
  Danskere, som kæmpede imod nazismen, underkaster sig nu en anden og mere totalitær ideologi, Islam. islamisme er en ideologi ligesom Nazisme, hensynsløse muslimer under dække af være en religion, 95% er jihad (krig mod de vantro). Nazisme & Fascisme forherligede overmennesket. Det samme gør muslimerne; de er rene og retfærdige, hævet over de urene, vantro, dyriske undermennesker.
  Det handler ikke om integration, men det katastrofale, den demografiske forskydning. De kolde tal viser, at det fertile mindretal vil vokser eksponentielt, samtidig med at det etniske flertal uvægerligt vil sygne hen. Danmark bliver i kynisme systematisk erobret af muslimske barnevogne.
  http://www.holgerdanske-nu.dk/

  Minder lige om at V ictor O rban ønskede folk fra vest, såsom danske på flugt fra et undertrykkende Danmark velkomne at bosætte sig i Ungarn, for nu er det lige op over at vi danske hverisær må finde vores egen plan-b, inden vi blive kastes ud i den rene overlevelses kamp !

 7. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Sjovt – der findes egtl ikke større racister end de, der forfølger andre, i en tro på egen godgørenhed – bare det handler om islam. De ser ikke deres eget had, så udskift fx Støvrings overskrift med helt andre gloser.. så vil det stemme.

 8. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Juf

  Bundløs uvidenhed…

  “Udlændingeloven af 1983 blev vedtaget af Folketinget den 3. juni 1983. 155 medlemmer stemte for, mens kun Fremskridtspartiets 12 medlemmer stemte imod lovens vedtagelse. Nødvendigheden af, at opholds-, arbejds- og udvisningssager skulle underlægges mere detaljerede retningslinjer, var allerede fremført i en betænkning i 1979 under den forrige socialdemokratiske regering, blandt andet efter en række omdiskuterede udvisningssager.” http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/udlaendingelove-1983-2002/

 9. Af jan ulrik friis

  -

  Lis beth …..suk, ja det siger vist nærmest alt:

  .”……..kun Fremskridtspartiets 12 medlemmer stemte imod lovens vedtagelse………”

  Sådanne rigtige helte vi Danmark idag så desperat står og mangler, sådanne som heltekvad er udspundet af!


  Kæmp for alt, hvad du har kært;
  dø, om så det gælder,
  da er livet ej så svært,
  døden ikke heller.

  Altid frejdig, når du går
  veje, Gud tør kende,
  selv om du til målet når
  først ved verdens ende.

  Aldrig ræd for mørkets magt!
  stjernerne vil lyse;
  med et fadervor i pagt
  skal du aldrig gyse.

  Kæmp for alt, hvad du har kært;
  dø, om så det gælder,
  da er livet ej så svært,
  døden ikke heller. ”

  Chr. Richardt,

 10. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “At jøder forlader Europa i tusindtal er så utrolig trist, især er det trist, fordi man jo ikke kan gøre noget ved det islamiske verdenssyn”

  Vi kan hellere ikke gøre noget ved det jødiske og kristne synspunkt, andet end at uddanne disse til at være ateister i næste generation i folkeskolen,. Forbyde religiøs indoktrinering før det 18 år, omskæringer mv.

  Mht indvandring kunne DK passende forbyde alt religiøs indvandring.
  90% er jo ateister og vi skal have sammenhængskraft?

  Og ikke fair kun at forbyde muslimer adgang til statsborgerskabet. Næh alle under en paraply tak.

 11. Af Niels Larsen

  -

  LISBETH SØRENSEN

  Hvorfor skulle det ikke være fair kun at forbyde muslimer at indvandre?

  Det er i og fra den muslimske befolkningsgruppe meget af den grove vold, stort set hele terrortruslen og mange af gruppevoldtægterne udgår.

  Stop adgangen for muslimer, så falder antallet af overstående.

 12. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN , det er jo ikke tit vi er enig, men lad i dette tilfælde hæve snapseglasset med dansk akvavit og sige skål.

 13. Af Maria Due

  -

  Må jeg være med? Niels Larsen, selv om det sikkert var lidt koldt og blæsende, havde I de flottest tænkelige kulisser til jeres grundlovsdag. For mig er den 6. juni også en festdag, men desværre nåede jeg heller ikke til Normandiet i år.

 14. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Skåler gerne med.

  Maria Due

  Vi valgte med omhu steder, som er knyttet til Danmarks Historie.

  Jeg har desværre ikke været i Normandiet, men ville gerne se invasionsstrandene. Jeg har bare en stærk aversion mod franskmænd – og især deres sprog. 🙂

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  MARIA DUE, jeg burde også være der — har aldrig set strandene. Min morbroder gik i land på Omaha Beach den 7 JUN 44 (han var i Pattons hær, der ikke kom i land før dagen efter).

  Jeg fik mit franske ødelagt af min fransklærer i gymnasiet — og var ikkeden eneste, det skete for.

  Desværre.

 16. Af Maria Due

  -

  Larsen og Lemche. Vi må jo også have set Bayeux tapetet. Fransk er forresten det eneste sprog, jeg har vist lidt evner for udover spansk. I sjette klasse ankom jeg til en ny skole med fine karakterer og startede med at få g i engelsk. Det lo min mor meget over, da jeg betuttet fremviste karakterbogen, ikke noget med stress og dårlige undskyldninger. Hvad hun derimod ikke fik at vide var, at min engelsklærer aldrig kaldte mig andet end miss pigeon med alt, hvad der kan ligge i det. Og når jeg ikke kunne svare på noget, afsang han omkvædet fra Cole Porters tvetydige revyvise “Miss Otis regrets”, som wikipedia har et længere afsnit om. Den handlede oprindeligt om en cowgirl, der slog en cowboy ihjel, fordi han havde forført hende, og Cole Porter ændrede teksten til engelsk society. Jeg var 12 år og endnu ikke nået til blomsterne og bierne. Havde det været i dag, havde min engelsklærer sikkert stået til bortvisning pga. sexchikane, for han sang videre i fire år. Jeg lærte at tackle det, og egentlig kunne vi vel til sidst godt lide at lave sjov med hinanden, man er jo nødt til at blive hærdet, hvis man skal klare sig i denne verden. På et tidspunkt var der en dreng, der slog denne lærer oven i hovedet med en mælkeflaske, så at han fik et alvorligt kraniebrud og var sygemeldt i flere måneder, og derefter blev han mere neddæmpet. I gymnasiet fik jeg en engelsklærer, der råbte “videre med ligvognen”, når nogen gik i stå, og det skete hele tiden i en matematikerklasse, hvor ingen gad sprogundervisningen. Først nævntes kone underviste i fransk og ødelagde meget for flere af mine bedste venner, der havde flotte karakterer i naturfagene og efter studentereksamen måtte tage et helt ekstra år på sprogkursus for at blive hhv. elektroingeniører og dyrlæge. Til dyrlægen sagde dette skrækkelige kvindemenneske i den første undervisningstime “dig kan jeg ikke lære fransk”, hvorefter hun aldrig siden henvendte sig til hende, skønt undervisningen pågik i tre år. Stod det til mig, skulle man lege sprogene ind i børnene lige fra børnehaven.

 17. Af Michael Kristiansen

  -

  Ikke vestlige indvandrere får procentvis flere udviklingshæmmede børn end vestlige indvandrere og danskere. På en institution hvor en af mine venner er ansat, er der omkring 80 udviklingshæmmede mennesker. Heraf er der 14 udviklingshæmmede mennesker af ikke vestlig oprindelse. Ikke alle er muslimer, men 13 er. Muslimer gifter sig i stor stil med fættre og kusiner, hvilket kan resultere i fælles genetiske fejl. Det kan være de store folkesygdomme hjerteproblemer, sukkersyge etc.
  Der er også større sandsynlighed for at blive mindre begavet eller udviklingshæmmet.

  Danske politikere burde ændre lov om hvor tæt familiemedlemmer kan giftes. Fættre og kusiner bør ikke giftes.

  Problemet er selvfølgelig det samme blandt danskere, hvis de bliver gift med fættre og kusiner. Det et blot ikke så stort et problem, fordi danskere og vesterlændinge er bedre oplyste om faren ved at gifte sig med en fætter, eller kusine. Alle forældre til disse nævnte ikke vestlige udviklingshæmmede er enten uuddannede eller dårligt uddannede personer.

 18. Af Maria Due

  -

  Filteret holder på mit indlæg om mobning i den sorte skole, hvor en senere professor sang tvetydige sange, og jeg tænkte: pyt. Det var før end det blev interessant at være mobbeoffer.

 19. Af Niels Larsen

  -

  Man kan sige meget om den sorte skole.

  Men vi kom ikke ud hængende i forældrenes skørter som curlingungerne ofte gør. Vi var hærdede!

 20. Af Maria Due

  -

  Ja. Selv en yderst velopdragen og blid unge som mig fik lussinger og eftersidninger. Mest fordi jeg var idealistisk opdraget og tog andre i forsvar, skrev d i gjort og er kejthåndet. 🙂

 21. Af Maria Due

  -

  Nu jeg tænker over det, Kvinfo ville være gået i koma over al den sexchikane, jeg blev udsat for fra læreres side. Fx præsten, der i kirkehistorie satte sig på hjørnet af min pult, røg cigar og dinglede med benene, mens han udbad sig en beskrivelse af Regine Olsens forhold til Søren Kierkegaard, og drengene næsten hulkede af grin. Læreren i oldævl, der satte mig til at spille Medea, og den unge biologilærer, der bar mig fra en bygning til en anden, da jeg besvimede over hans indkøb på slagtehuset af mange liter blod. Rygtet gik, at en kollega spurgte: “Hvordan fik du hende til det?”

 22. Af Niels Larsen

  -

  MARIA DUE

  Det kejthåndede har vi til fælles. 🙂

  Var det sexchikane når vi knægte rykkede tøserne i håret og løftede op i nederdelene? 🙂 Eller var det studier i marken?

 23. Af Maria Due

  -

  Niels Larsen, at blive rykket i håret var en kompliment, som drengene dyrkede fra første klasse. . 🙂 Det var man da klar over, selv om ens far var fredelig, og ens mor mente, at den slags måtte man selv finde ud af. Et af min nabobørn har flere nostalgiske blogge på nettet, hvor han bl.a har undret sig over, at vi børn altid løb rundt i skoven uden opsyn og blot skulle overholde spisetiderne, hvilket kunne være svært nok uden ur, og hvis man var ude at bade ved Moesgaard ca. ti kilometer fra centrum. Det tog også tid at bære vores oldgamle cykler fra stranden og op ad skrænterne ved Ørnereden. Men godt, at man ikke blev curlet og kørt, og hvad har vi ikke mistet ved at lade den generelle tryghed forsvinde og sikkert for altid.

  Undskyld disse sidespring, Støvring, men det kan være svært at forstå, at nutidens mimoser, der samtidig bryder alle de uskrevne love, som selv små børn tidligere fik lært af andre børn og gennemgående overholdt. De gamle børnebøger fortæller om et langt mere robust og selvhjulpent børneunivers, som siden er blevet invaderet og ødelagt af politiske voksne.

 24. Af Maria Due

  -

  Rettelse. “det kan være svært at forstå nutidens mimoser”

 25. Af Niels Larsen

  -

  Korrekt, Maria Due.

  Man rykkede gerne den pige i håret, som man var lun på i den uge. 🙂

  Selv badede jeg gerne ved Djævlekløften – der var for langt til fra Skåde til Moesgaard på hverdage, når også lektierne skulle nås og eftermiddagsavisen deles rundt. Men i week-end’en var det Moesgaard; der var jo iskiosk.

  Og hvor mange mødre tør i dag lade deres 8-10-årige piger og drenge løbe rundt i skovene omkring Århus (stadig med Å!) for at lege? Vi legede også trygt i de gamle mergelgrave og på teglværkerne i Skåde dengang i 1950erne.

 26. Af Christian Berg

  -

  Leder i Weekendavisen af Martin Krasnik: http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/0

 27. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Christian Berg – 10. juni – 9:03

  Krasniks konklusion er rigtig – man helbreder ikke med den ‘medicin’, der har ødelagt det for mennesker. Så – langt mindre religion, selv om vi må have institutioner til at foretage det ene og det andet fra fødsel til død. Langt mindre religion og dogmer samt tvang.

 28. Af jan ulrik friis

  -

  Muslimerne vil gøre de vantro til anden rangs borgere, det er allerede sket i Danmark, efterhånden blive Danmark under verdens højeste skattetryk, forarmet og ustabilt, de sociale udgifter vil eksplodere, den arbejdende indfødte befolkning vil blive for lille til at opretholde et fungerende, demokratisk velfærdssamfundet, kun et spørgsmål om kort tid til det økonomiske sammenbrud, den sekulære danske demokratiske retsstat er ved at forsvinde i en islamisk ideologi!

  Islams hensynsløse undertrykkelse under dække af være en religion, men tåler at sammenlignes med både Nazisme & Fascisme.

  Nazismen forlod Danmark i 1945, vi ønsker ikke disse onde år om igen, og slet ikke iform af islam!

Kommentarer er lukket.