Selvfølgelighedernes tid er forbi

Af Kasper Støvring 105

 

 

Posten skal ud, ja, den skal! Nej, den skal ikke, det er for farligt. Postnord indstiller derfor al uddeling af post i Vollsmose. Det har fået en Venstrepolitiker i Odense byråd til at kræve indsættelse af forsvaret.

 

Altså, først inviterer politikerne mennesker ind, der ikke vil integreres, dernæst påkalder de militæret for at smide dem ud. Først lader politikerne mennesker vandre frit over grænsen, politiet ser passivt til, men når problemerne kommer, kan politiet intet gøre. Godt, at vi endnu har et forsvar, selv om også det er noget udsultet.

 

Vi har i øvrigt for længst bemærket, at politikerne intet reelt foretager sig, når vi rammes af terrorangreb. De gør intet og siger de samme ting, dvs. ingenting, fordobler altså deres minespil med slappe, opgivende fysiognomier. Vi skal ”stå sammen” og bekæmpe ”mørket”. Andre går til kamp med afsyngelse af Lennons pacifistiske ”Imagine”, med stearinlys og bamser, og advarer imod vreden – men der er også borgere, der er besjælede af netop vreden og hoster kontinenter af lede ud af sig, lede over politikernes svigt.

 

Når man tænker over det, er det underligt, at mange i Europa er så vrede, men stadig modstår fristelsen til at gribe til voldelige modreaktioner. Men det er godt og vidner om et usædvanligt civiliseret sind. For man skal tænke sig om, være klog, præcis og konsekvent i sin kritik og sin fordømmelse. I tider som den, vi lever i, er det afgørende, at man er tændt af en kold ild.

 

Noget af det bedste kommer fra dem, der er opflammet af en brændende begavelse, som bl.a. Douglas Murray, hvis nye bog The Strange Death of Europe forekommer mig at være en af de mest gennemgribende analyser af den kulturelle omkalfatring af Europa. Og det siger ikke så lidt.

 

Men lad os prøve at formulere en tidskritik og gøre det under overskriften ”Selvfølgelighedernes tid er forbi”. Vi lever i verdens måske mest fredelige og tillidsfulde samfund, og vi nyder en meget høj grad af frihed.

 

Men alt er ikke, som det plejer. Det, vi engang slet ikke tænkte over, fordi det var selvfølgeligt, kan vi i dag ikke længere tage for givet.

 

Der er dannet ord, som burde vinde prisen for årets sproglige nydannelser. De to er ”hverdagsterror” og ”koranklodser”.

 

Hverdagsterror. Stenkast fra motorvejsbroer, de mange bilbrande, og nu også fænomenet, hvor gerningsmænd skruer hjulboltene af biler, så bilisterne vil forulykke og måske slå sig ihjel. Signalet? Det er i midt i vores almindelige hverdag, vi skal føle os utrygge. Vi kan rammes når som helst, uden at vi på forhånd ved det. Vi kender ikke gerningsmændene, ligesom de ikke kender os. Vi skal nemlig rammes, alene fordi vi er dem, vi er. Ikke fordi vi har forvoldt gerningsmændene noget ondt. Hverdagsterroren skal gøre livet svært, dét er beskeden, vi hører i denne underjordiske, dybe skurren af ondskab og rædsel, af hverdagsterror.

 

Til disse fænomener hører koranklodserne. Altså de betonklodser, myndighederne opstiller på åbne pladser, for at sikre os mod dræbende lastbiler (!). For fjenden er midt iblandt os og animeres af lysten til at påføre os en knusende sjælenød.

 

Ja, selvfølgelighedernes tid er forbi. Danmark og Europa er ikke sig selv. Undersøgelser viser, at rigtig mange kvinder ikke længere tør gå på gaden. Antallet af sager om chikane og voldtægt er eksploderet. Vi ser det herhjemme i byer med mange asylansøgere, som Haderslev, hvor unge ikke længere tør gå i byen af frygt for overfald.

 

Ingen tør praktisere ytringsfrihed, medierne bringer ikke Muhammedtegninger. På skoler og gymnasier laver man nu øvelser i tilfælde af terror, skoleskyderi og radikalisering. Der eksisterer no-go zoner, hvor nødhjælpen, journalister og taxa – og nu posten – tøver med at komme uden beskyttelse. Seksuelle mindretal som homoseksuelle overfaldes, og religiøse mindretal, som jøder forlader i tusindvis Europa.

 

Jeg er nok ikke den eneste, der har fået omfattende indbrudsalarmer sat op i mit hjem. Der er sket en eksplosiv stigning i antal indbrud, over 80 pct. af de personer, der fremstilles i dommervagten i København, har udlændingebaggrund.

 

2003: Ambulancer stenes ud af indvandrerghettoer. Konsekvensen: Ingen hjælper, før politiet ankommer. 2017: En mand overfaldes, da han vil hjælpe tre indvandrerkvinder i et trafikuheld. Konsekvensen? Ingen vil hjælpe, før politiet ankommer.

 

Således er de skred, vi oplever i disse år.

 

Forleden kom det frem, at især syriske flygtninge har meget lav uddannelse. Vi er fortrolige med forløbet. Det betyder højere milliardomkostninger, mere kriminalitet, flere islamister. Selvfølgelig er flygtninge og ikke-vestlige indvandrere meget dårligt uddannede. Også her har der været masser af advarsler, der blev afvist af politikere, erhvervsfolk og forskere, bl.a. Manu Sareen, Stine Bosse og RUC-eksperten Shahamak Rezaei.

 

Men det er næsten utænkeligt, at de ikke vidste bedre.

 

Politikere og deres støtter blandt vælgerne ved, den er gal. Alligevel udvikler det sig ikke til en egentlig erkendelse, der kan forandre tingene. Det er som regn, der har samlet sig i vandpytter, men endnu ikke er sivet ned i de dybere jordlag. Regnen er jo en velsignelse, men kun hvis den gør jorden frugtbar.

 

105 kommentarer RSS

 1. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Ja JH der skulle have stået protestanter. Der manglede et r. Det kunne du nok have tænkt dig til. Du er desværre ikke værd at diskutere med. Du fører alt ned på et lavt plan. Du er som en båndsløfe. Du er en, der hverken har dannelse, eller uddannelse. Må du hygge dig hvor du rakker rundt. Du snakker om tidsforskel i forbindelse med tidspunket af dine og Lisbeths blogindlæg. Sludder. Du arbejder ikke JH, det er humlen. Det gør Lisbeth heller ikke.

 2. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Lisbeth. Dit had til islændinge begrundes i din manglende indsats på Arkitektskolen. Jeg har islandske, danske og finske rødder mm. Jeg er stolt af mine rødder. Det fortalte jeg dig dengang. Dine lærere kunne ikke gøre for, at du ikke havde flair for arkitektfaget og din egen dovenskab må du selv tage på dig. Du hævede SU og vi måtte erklære dig ikke studieaktiv, fordi du ikke lavede noget. Lisbeth du sidder som du selv har redt. Jeg er ked af det på dine vegne, men du er selv ansvarlig for din dovenskab.

  Jeg modtog ikke SU, men arbejdede mig igennem mine studier. Du må gå ind i politik, Lisbeth, hvis du vil lave om på de internordiske aftaler om skoler og få islændinge ekskluderet fra den aftale. Det er pinligt at læse dine skidne kommentarer om islændinge. Stop det for din egen skyld, ikke for min skyld, jeg er ligeglad.

  Vi kan alle læse os til din mening om, at alle udlændinge skal ud. Ved du hvad, det vil Nye Borgerlige også. Du er en af Nye Borgerlige. Jeg kan også huske formanden fra skolen. Man ser meget ofte nationalismen blomstre blandt udenlandsdanskere og samme hos andre nationer.

  Formandenen for NB taler meget om, at udlændinge, der ikke bidrager skal ud efter 2 år. Jeg kunne godt tænke mig at hun lagde sit skatteregnskab frem. Hvor meget har hun bidraget med sit lille firma? Har hun bidraget mere end en jeg for eksempel. Nu ved jeg det tilfældigvis. Jeg har bidraget mange mange gange mere end formanden, fordi jeg også har givet arbejde til mange danskere. Så meget for hendes indsats. Når der kommer valg bør hun fremlægge sine statteregnskaber. De er ikke så glorværdige. Utallige indvandrere har skaffet meget mere.

  Og til sidst Lisbeth. Hvis du har rakket rundt i udlandet så har du ikke bidraget til dansk økonomi, men har du nu rakket rundt?

  Man er ikke nødvendigvis dansk, kun fordi man var født i Danmark og man kan godt være dansker, selv om man har flere nordiske aner. Det kommer an på viljen til at bidrage i det land man er kommet til og viljen til at blive del af landets kulturbillede. Ikke fordi jeg mener, at indvandrere skal kaste alle skikke væk.

  Men det parallelle samfund er ikke godt for de unge indvandrere. Jeg kender mange dårlige eksempler. Jeg er selv internordisk indvandrer og er vokset op i flere lande.

  Parallellsamfundets forældre præges af angst for det fremmede, det danske, akkurat som danskerne præges af angst for det fremmede.

  Forældrene skal give børnene lov til at blive danske, andet bliver kun ulykkeligt.
  Dette bliver min sidste disskussion med dig.
  Jeg stemte Ø sidste gang Lisbeth. Jeg stemmer blankt næste gang. Der findes ikke et parti, der repræsenterer mit syn på livet.
  “By by blackbird”.

 3. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Ligger som du har redt, er vist mere korrekt.

 4. Af J. Hans en

  -

  AF R. HARALD KRISTIANS EN – 18. JUNI 2017 7:57
  “Du arbejder ikke JH, det er humlen. Det gør Lisbeth heller ikke.”

  Tror Harald, at alle er bistandsklienter som ham?
  Harald er en voldsom belastning for det danske samfund.
  Han må hurtigst muligt afskibes tilbage til Island.
  Her kan han nok bruges som gedehyrde.
  Og harald.
  Hvad jeg laver og ikke laver.
  Det ved du intet om. Og kommer heller ikke til det.
  Jeg har det princip, at jeg ikke bruger tid på at forsvare mig overfor køtere.

 5. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Ved du hvad, det vil Nye Borgerlige også”

  Vrøvl det vil nye borgerlige så absolut ikke. Det er et nyt liberalistisk parti som LA som nu er i frit fald, der skal forsøge at stjæle DF stemmer som nu går over i rød blok, Ikke andet. Det vil aldrig være imod mere løn og velfærds dumpning..Sig mig er du fra Island?

  Resten af dit hyster her kan vi virkelig ikke bruge til noget. Dette indlæg handler om indvandring, dens omkostninger mv. Og dig her, og dine her, er et dyrt bekendtskab for Landet. Indtil vi får lavet reglerne om er det helt legitimt at påpege dette. Island skal betale for at Danmark uddanner gratis halvdelen af dens befolkning. Derfor går det godt i island, når de bruger Danske hospitaler og skoler som lyst, men ingen af os gør det..Hvor mange er det igen der bor her? 75.000? Hvor mange af os bor der, 3oo?

  Nej, du må retur til gederne i Island.

Kommentarer er lukket.