Maskinen

Af Kasper Støvring 135

En allegori

 

Der findes en kæmpestor maskine et sted. Alle kender den, men få har set den. Utilnærmelig står den med blanke facader og kværner løs. Lyden er som vindens susen i store, tomme siloer på nedlagte fabrikker. Ingen ved helt, hvad maskinen producerer, og endnu færre kan bruge dens produkter. Nye manualer er blevet udarbejdet, men de er aldrig nået frem. Tusindvis af teknikere er ansatte til at vedligeholde maskinen, og topdiplomater og politikere roser i høje vendinger dens ydeevne. Men maskinen er forhadt af egnens beboere, for udledning af giftigt spildevand fra dens indre har forurenet åer og vandløb og bragt lokalsamfundenes økosystemer ud af balance. Maskinen kværner dog uanfægtet videre, for skønt den ikke producerer ret meget af værdi, rummer den som et stort kar herskernes drømme. Sådan fortsætter det indtil den skønne dag, hvor maskinen bryder sammen under sin egen vægt og efterlader et rygende krater i jorden.

135 kommentarer RSS

 1. Af lars jensen

  -

  Er det “systemet” der hentydes til? Det politiske, bureaukratiske, journalistiske og juridiske system som kværner løs året rundt, og som nu sender vanvid, uretfærdighed, elendighed og død ind i stadig flere danske hjem?

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  Et fantastisk flot billede, Kasper, på hvad der er sket efter Trump kom til magten i USA.

  Han har ikke forstået en dyt.

  Hans hjerne opholder sig i en kælder sort som kul.

 3. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Kasper,

  Vi er sjældent enige, men jeg respekterer, at du giver plads til alle holdninger – også holdninger, du ikke deler. Det samme gælder også Mikkel Andersson.

  Kan I ikke prøve at forklare Anne Sophia Hermansen og andre blogejere, at deres censur er ødelæggende for en demokratisk debat.

 4. Af Niels Peter Lemche

  -

  Herlig gætteleg, men jeg er ovebevist om, at Kasper har EU maskineriet i tankerne.

 5. Af - Niller

  -

  Det må siges ! Et godt indlæg fra Støvring slip bare fantasien løs-

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Peter Lemche

  Det er muligt, ar han tænker på EU, men det med den voldsomme forurening tyder mere på USA eller Rusland.

 7. Af lars jensen

  -

  EU-maskineriet plus vores hjemlige system dirigeres mest af verdensfjerne (og for dr uk ne?) typer der er mest optaget af ideologiske, utopiske, korrupte og totalitære projekter der gavner dem selv og som skader borgerne. Af moral og fornuft er der ikke meget tilbage. De lokale/nationale demokratier er i krise. Og hele Europa og Skandinavien er ved at blive forvandlet til en pære væl ling af konflikter og modstridende kulturer.

 8. Af Niels Larsen

  -

  NIELS JUUL HANSEN: “Det er muligt, at han tænker på EU, men det med den voldsomme forurening tyder mere på USA eller Rusland.”

  Det kunne også være den omsiggribende “forurening” med muslimer, der tænkes på.

  Forurening som i kulturforringelse, sikkerhedsforringelse og religionsforpestning af samfundet.

 9. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Larsen

  Så langt ville Kasper Støvring aldrig synke.

 10. Af lis beth sø rensen

  -

  ja ja, støv har lige slettet mit indlæg, der fortalte mig at indlægget handlet om det højrerad ikale terro r angreb i nat i Lond on.. Naturligvis ønsker han ikke opmærksomhed om dette, da dette er fra hans egne støttere her. Og indlægget handler om dette, og er fjernelse af opmærksomhed om dette.

  I ved den selektive brug af ytringsfrihed og materiale han altid bruger? støvmaskinen.

 11. Af Kasper Støvring

  -

  “Lis beth” jeg tillader ikke brugen af falske profiler og sletter dem, så godt som jeg kan følge med. Det gælder bl.a. dig. Men nu får du så lov at skrive denne.

 12. Af Maskinen

  -

  […] Maskinen […]

 13. Af peter kocsis

  -

  Billedet passer 100% på DF’s stalinistiske partiorganisation.

 14. Af M v Jensen

  -

  Jeg tror at du glemmer at den producerer store værdier – vel en slags forgyldning – til sin administrative ledelse, som udgør dens direktion og samtidigt mærkværdigvist også er det fundament som den er bygget på, og at den ikke bare kræver at bliver fodret med guld i et hæsblæsende tempo, men ledelsens forgyldning må også forøges i et voksende tempo så afstivningen af konstruktionen hele tiden kan forstærkes.
  At de har valgt at fundere med guld skyldes muligvis en fejl i designet, – måske er det hele startet som et lille men sjovt forsøg som så pludselig har grebet om sig, – men nu er det tilsyneladende for sent at starte forfra med et bedre egnet materiale.

 15. Af k.S jensen

  -

  Lisbe.t,

  Helt enig! Bloggen er et forsøg på det højres bortforklaringer mht. højredrejetterror, som set I England i dag. Maskinen, er den der tillader indvandring, fourening er muslimer, herskerne er de borgerlige der har åbnet op for indvandrerstrømmmen, og det rygende krater bortforklaringer af det skete i London, som om at det er normalt derefter..

 16. Af Svend Jensen

  -

  Antageligvis har blogholder for nylig læst en bog af Franz Kafka – ikke uden et vist talent for genren. Vi ser måske snart en dansk pendant til ‘Processen’. Det kunne være spændende om K.S. søger nyt job i forsikringsbranchen i Prag.

  Her er et forslag til indledning:
  “Nogen måtte have bagtalt Kaper S., thi uden at han vidste af at have gjort noget ondt, blev han en morgen udnævnt til maskinmester.”

 17. Af Thomas Nielsen

  -

  Jeg gætter på, at det er Danmarks Radio, som Støvring har i tankerne.

 18. Af J. Hans en

  -

  Kaspar Støvring har uden tvivl Vestens forbryderiske krige i tankerne.
  Krige som medfører millioner af dræbte, millioner af flygtninge, ødelagte lande og terror.
  Og krige som vil føre til Vestens undergang.

 19. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kasper, utroligt, hvordan trollene myldrer frem med det samme. Sjovt indlæg og sjov gåde. Afslører du løsningen på et tidspunkt?

 20. Af jørgen jensen

  -

  Måske der er uhyggelige maskinerier igang både udenfor og indenfor Danmarks grænser. Antallet af knuste menneskeskæbner vokser uafbrudt, og det er som om vanviddet og ondskaben accelererer. Det går fra højhusbranden i London til terroraktionerne i mange lande til nedbrydningen af vor egen kultur, økonomi, infrastruktur, velfærd og sundhed. Er de politiske “eliter” opslugt af egoisme, selvtilfredshed og ideologisk blindhed/galskab??

 21. Af hans andersen

  -

  Det lyder som EU.

 22. Af Niels Larsen

  -

  NIELS JUUL HANSEN – 19. JUNI 2017 11:21

  Du har nok ret. Han ville nøjes med at tænke det.

 23. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS JUUL HANS EN – 19. JUNI 2017 10:07

  Niels Juul.
  På nogle blogs er det fine gamle danske navn Hans en et fy-ord.
  Som ikke slipper igennem censuren.

 24. Af igor levinsky

  -

  Man skal naturligvis ikke forvente en direkte undskyldning mht. det skete i denne blog….Selvom der er stor skyld i denne blog, og ligesindet blogge.

  “Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet, frygter imidlertid ikke, at nattens angreb er et forvarsel om en voldsom eskalering af ekstremistiske angreb. Hverken fra tilhængere af terrororganisationen IS, der den seneste tid har taget skylden for flere terrorangreb i Storbritannien, eller fra ekstremister på den modsatte fløj.

  »Jeg har svært ved at se, hvordan det her kan veksles til noget, Islamisk Stat for alvor kan bruge til noget. Hvis man nu havde den slags lyster, har vi nu slagtet muslimer på samlebånd i Irak og Syrien i flere år. Amerikanerne har smadre-bombet Islamisk Stat siden august-september 2014. Så hvad er det lige, det her nye angreb tilfører? Hvis man i forvejen tror på IS-propaganda og føler sig draget til at lave ulykker, så har man haft tonsvis af muligheder for at lade sig overbevise om, at det er det rigtige at gøre,« siger han.”

  “. Sjovt indlæg og sjov gåde.”

  Forskellige typer af mennesker, har naturligvis forskellig indgang til terror, og opbakning eller ej til sådant.

 25. Af Kim P Olsen

  -

  Så hedder Lisbeth pludselig Igor?

 26. Af J. Hans en

  -

  AF KIM P OLS EN – 19. JUNI 2017 17:53
  “Så hedder Lisbeth pludselig Igor?”

  Nogle gange hedder Kim P Ols en rosa.

 27. Af J Nielsen

  -

  “Jeg gætter på, at det er Danmarks Radio, som Støvring har i tankerne.”

  Jeg troede egentlig det var ægtefællen, kort før skilsmissen, men nu kommer jeg i tvivl.

 28. Af happybrexit heimlich

  -

  So now the war is escalating due to stupid, greedy politicians, who saw their chance importing muslims, at the same time pleasing Merkel and hoping to get cheap labor: Denmark never had more stupid governements than during our tragic EU-periode. Not even the absolute monarchs, who lost the Danish parts of nowaday Sweden and Sønderjylland were as stupid as Krag, Hartling, Uffe E-J, the Radicals (my Good), etcetera. Now we are in the claws of Germany and islamization has realy had a take off. Soon the Danish people will raise against you!

 29. Af Abraham mansini

  -

  “Nogle gange hedder Kim P Ols en rosa.”

  Eller Guud nyligt…..Utalige at tage fra her..

  “Jeg troede egentlig det var ægtefællen, kort før skilsmissen, men nu kommer jeg i tvivl.”

  Tvivl er sundt, og kommer dig til ære her i mening.

 30. Af Jan Petersen

  -

  “Der findes en kæmpestor maskine et sted. Alle kender den, men få har set den. Utilnærmelig står den med blanke facader og kværner løs.” – lyder umiddelbart som en beskrivelse på . . . . fake news mainstream media . . . . . eller forkortet MSM 🙁

  Har jeg gættet rigtig? 🙂

 31. Af Kasper Støvring

  -

  Lemche, allegorier er åbne for fortolkning, og selv om jeg skulle give min mening til kende om, hvad jeg har tænkt på, gør det ikke det store: Enhver kan tolke ind i allegorien, hvad der ligger én på sinde, så længe, altså, at der er sammenhæng. Jeg vil nøjes med at sige, at maskinen er et sindbillede på vores tid. Den passer på flere fænomener, selv om jeg personligt synes, at den især minder om én bestemt ting. Jeg siger ikke hvad!

 32. Af Kasper Støvring

  -

  Svend, den var go’! Jeg er stor beundrer af Kafka, især foreningen af det absurde og det uhyggelige. Jeg tænkte dog ikke umiddelbart på Kafka, da jeg skrev stykket.

 33. Af Svend Jensen

  -

  @KASPER STØVRING – 20. JUNI 2017 9:15
  Franz Kafka er sublim – man bliver aldrig færdig med ‘Processen’.
  Lige ved siden af Karlsbroen i Prag findes et lille udmærket flersproget Kafka museum, hvis Vltava altså ikke har oversvømmet det.

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  KASPER STØVRING, fornemt! Og jeg er taknemmelig for allegorien. Det er en kunstart, der nærmest gik tabt i moderniteten. Jeg møder det hele tiden i læsningen af Det Gamle Testamente, en uendelig samling af skjulte meninger og hensigter. Tænk, at vi i kølvandet på Kant efterhånden kun ville læse tekster og se billeder på den tidligere lavst rangerede måde, den bogstavelige.

  Så jeg har det vældig fint med mangetydigheden i dit billede. Jeg selv kom umiddelbart til at tænke på Castel del Monte i Apulia, denne ensomt liggende, men dominerende struktur. Apulien kan anbefales.

 35. Af Kim P Olsen

  -

  Støvring
  Nu har samme blogger skrevet i tre forskellige navne her på bloggen. Den særegne afart af dansk afslører ham.

  Kan du ikke komme det uvæsen til livs?

 36. Af Alexandra Hansen

  -

  “, selv om jeg personligt synes, at den især minder om én bestemt ting. Jeg siger ikke hvad!”

  Ville også være for meget for selv en avis som Berlingske at tillade, Den er trods alt offentlig tilgængeligt? Og kan sagsøges for terroropbakning mv. da?

  Hvem er denne Fru Kim Rosa? Kan denne ulidelige hen der aldrig emne relatere da ikke fjerenes fra avisen! Som sagt skriver han i utallige navne herinde, Det kan avisen da ikke være tjent med?

 37. Af John Laursen

  -

  Maskinen har flere navne f.eks. EU, FN, George Soros, Bilderberg, terror-krigsførelse, islamisering.

  En del ” danskere ” stemmer på politiske partier og personer hvis politik islamiserer Danmark, hvilket ultimativt vil gøre det til et islamisk kalifat. Hvorfor gør de sig den ulejlighed at stemme, når de bare kan iklæde sig gevanter og sække, så de rigtig kan føle sig ” trygge ” ?
  De ser nok frem til fede tider. For det er jo hip og underholdende at gå til reality-shows med offentlige henrettelser – fedt manner.
  Den slags ” danskere ” har ikke fortjent at leve i et demokrati med frihed og personligt ansvar. De er uværdige til det.

  Vi andre danskere kan så søge til sikre områder som flygtninge, på grund af dem der aldrig forstod at demokrati med frihedsrettigheder, personligt ansvar og pligter, ikke er en selvfølgelighed, ikke et gratis gode men noget der skal kæmpes for, med alle midler.

 38. Af Jesper Lund

  -

  Et spøjst kort indlæg. Når man kender Kasper Støvrings holdninger fra andre af hans indlæg, kan man selvfølgelig prøve at gætte sig til, hvad Kasper Støvrings allegori drejer sig om.

  Kasper Støvrings indlæg viser måske en svaghed ved allegorier, nemlig at de kan dække over hvad som helst, og derfor ikke indeholder noget konkret budskab.

 39. Af J. Hanse n

  -

  AF JESPER LUND – 20. JUNI 2017 15:10

  Eftersom 99 procent af Støvrings blogs omhandler muslimsk indvandring.
  Og de kolosale problemer som denne angivelige indvandring medfører.
  Så kunne man måske formode, at Støvring har haft dette i tankerne, da han skrev denne allegori.

 40. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Peter Lemche

  Nej, Lemche, det kan umuligt være EU, Støvring refererer til.

  Han skriver bl.a.:

  “Men maskinen er forhadt af egnens beboere, for udledning af giftigt spildevand fra dens indre har forurenet åer og vandløb og bragt lokalsamfundenes økosystemer ud af balance. ”

  Der er det jo omvendt i virkelighedens verden.

  Her ville en lokal, dansk forening, Bæredygtigt Landbrug, sammen med regeringspartiet og Liberal Alliance ved flid, fedt og snyd forsøge at forurene mere. Det fik de ikke lov til af EU, og fupnummeret kostede en ministertaburet.

 41. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J. Hansen

  Det var også min første tanke, da Kasper Støvrings raison d’être er antimuslimsk agitation.

  Jeg læste indlægget to gange, og efter min mening skal man have hjernen skruet sammen på en utrolig besynderlig måde, hvis man skal få det til at handle om muslimer.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS JUUL HANSEN, læs igen KASPER STØVRING – 20. JUNI 2017 9:12. Han vil ikke afsløre, hvad han specifikt tænkte på, for det ligger netop i allegoriens natur, at den er åben for fortolkning. Derfor er alle de her præsenterede tolkninger — også min — mulige og umulige på samme tid. For den sags skyld kunne det være hele jordkloden, der farer meningsløst rundt i universet. Men det er, og det er det, Støvring siger, ikke nogen gætteleg.

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS JUUL HANSEN, læs igen KASPER STØVRING – 20. JUNI 2017 9:12. Han vil ikke afsløre, hvad han specifikt tænkte på, for det ligger netop i allegoriens natur, at den er åben for fortolkning. Derfor er alle de her præsenterede tolkninger — også min — mulige og umulige på samme tid. For den sags skyld kunne det være hele jordkloden, der farer meningsløst rundt i universet. Men det er, og det er det, Støvring siger, ikke nogen gætteleg.

 44. Af J. Hans en

  -

  AF NIELS JUUL HANSE N – 20. JUNI 2017 17:48

  Måske er Støvring bare løbet tør for topics ligesom de andre bloggere i Berlingske.
  De arbejder vel på accord.

 45. Af Ole Arne Sejersen

  -

  Har aldrig tillagt Støvring nogen form for humoristisk sans. Hans sproglige udgave af en Rorschach-test får mig imidlertid til at moderere min opfattelse. Den er faktisk grinagtig.

  Respondenternes udlægninger virker på mange måder indlysende, når man kender lidt til deres sædvanlige reaktioner som fast kommentariat her på bloggen.

  Peter Kocsis’ 100 % negative respons tyder som forventelig på en lav IQ.

  Elisabeth Sørensen og hendes mange aliaser kan diagnosticeres som fremskreden personlighedsspaltning.

  Blogholderens uventede deltagelse i testen med en begejstret respons på Svend Jensens beundrende sammenligning med Kafka peger entydigt på diagnosen megalomani.

 46. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Maskinen er racismen klædt ud som konservatisme, patriotisme og nationalisme sammen med kapitalisme og liberalisme.

  Ingen har set den. Ingen kan se den og beskrive den. Prøver man på det, beskriver og udleverer man sig selv og sit eget snæversyn.

  Det rystende er, at maskinen er mennesket..

 47. Af Ole Arne Sejersen

  -

  Har aldrig tillagt Kasper Støvring nogen form for humoristisk sans. Efter denne sproglige udgave af en Rorschach-test må jeg nok moderere min opfattelse.

  Når man gennemlæser den udlægning af den allegoriske text, som bloggens faste kommentariat kommer med, får man konfirmeret mange af sine hidtidige opfattelser.

  Peter Kocsis’ 100 % negative respons tyder som forventelig på en lav IQ.

  Elisabeth Sørensen og hendes mange aliaser med deres ubehjælpsomme og forvirrede sprog kan diagnosticeres som en spaltet personlighed belastet med flere psykiske lidelser.

  Blogholderens egen deltagelse i testen med en begejstret positiv respons på Svend Jensens admirerende sammenligning med Kafka peger entydigt på diagnosen megalomani.

  Tak for god underholdning allesammen.

 48. Af Jesper Lund

  -

  Niels Peter Lemche
  Det er da en gætteleg. Kasper Støvring skriver jo “Den passer på flere fænomener, selv om jeg personligt synes, at den især minder om én bestemt ting. Jeg siger ikke hvad!”. Opgaven er at gætte hvad Kasper Støvring ikke vil røbe. Jeg formoder at det er ham selv, som har formuleret allegorien som en allegori over det, som han ikke vil røbe.

 49. Af Michelle Sachar

  -

  “Jeg læste indlægget to gange, og efter min mening skal man have hjernen skruet sammen på en utrolig besynderlig måde, hvis man skal få det til at handle om muslimer.”

  Mit bud er at man blot skal være umådelig dum for ikke at se grunden.
  Han skriver aldrig om andet. Det skete på dagen for et højreradikaltterrorangreb i London med en død og flere såret.. Dette ønsker han naturligvis ikke at nævne sin direkte mening om, da dette kunne medføre nedlæggelsen af hans blog for manglende empati og støtte til sådant noget..Digtet er en bortforklaring af det skete terrorangreb fra højrefløjen..

  ” Sådan fortsætter det indtil den skønne dag, hvor maskinen bryder sammen under sin egen vægt og efterlader et rygende krater i jorden.”

  En undskyldning for det skete i London..Som han har skrevet om mange gange i sine blogge bliver dette facit hvis den muslimske indvandring fortsætter ufortrødent.

  Man skal være ikke læsende for ikke at forstå budskabet her. Og det er der vist en del der er kan jeg læse?

  Og ja, hans næste indlæg kommer formentlig til at handle en smule om det, men naturligvis ikke på selve dagen for hans støttereres angreb.

 50. Af Henning Svendsen

  -

  Maskinen er naturligvis en :totakter:der støjer og sviner og brænder sit lys i begge ender
  Indsugningen har ikke noget filter -motoren banker faretruende? De påfylder kun med ren Benzin og gør det endda med en smøg i kæften
  Maskinen efterlader et stort krater???ja her må vi nok tro at Forfatteren underdriver!jeg gætter på at dette :krater:stammer fra den næste Atombombe. Og hvor den bliver smidt tør jeg godt gætte på
  Det store spørgsmål er bare hvem afsenderen bliver
  Men inden det er forsent så burde vi måske lytte til Maskinmester.Jens.Hansen.han har et par gode råd.

Kommentarer er lukket.