Vi bør lukke os om os selv

Af Kasper Støvring 139

 

Utidssvarende tanker 1

 

I de kommende dage offentliggør jeg en håndfuld indlæg om tanker, der ikke svarer til tiden, men som tiden mangler. Mange taler om åbenhed, tolerance og ligeværd som selvfølgelige værdier. Men er de nu også det?

 

Nu er indvandrerbanderne så også begyndt at myrde uskyldige børn. Militæret er sat ind i gaderne på grund af den islamiske trussel. Og den britiske efterretningschef udtaler, at landet står over for den værste terrortrussel i hans 34 år i tjenesten. 20.000 er potentielle terrorister, man undersøger aktuelt omkring 3.000 personer i 500 åbne sager. Og det bliver værre: Islamisk Stat er faldet, så nu kan vi forvente, at hjemvendte islamister fører krigen videre i Europa. Det er en af grundene til, at højrefløjen er kommet til magten i Østrig. Og i de illiberale demokratier i Østeuropa ser man øjeblikkeligt en alliancepartner.

 

Godt nok siger politikerne i Vesteuropa, at man vil gøre noget, lukke Europa af for yderligere masseindvandring, herunder flygtninge- og migrantstrømmen. Men der er ikke handling bag ordene. F.eks. samles der i stor stil migranter op i Middelhavet. Ikke blot EU’s skibe, men især såkaldte nødhjælpsorganisationer sejler så tæt på Libyens farvand som muligt, for at hjælpe menneskesmuglerne med at transportere migranter til Europa. Og for det får de nu en pris af dagbladet Politiken.

 

Den utidssvarende tanke, til tiden: Vi skal lukke os om os selv. Ethvert levedygtigt folk må leve indenfor en begrænset horisont. Vores virkelighed er, og har altid været, partikulær. Som Huntington skrev: ”Vi ved kun, hvem vi er, når vi ved, hvem vi ikke er, og ofte kun når vi ved, hvem vi er imod.” Det strider imidlertid imod hævdvundne antagelser. Især Sverige bygger landet på idealer om åbenhed og tolerance, og det har ikke ført til noget godt. Mildest talt.

 

I stedet for at bevare og bekende sig til Europa kulturelle arv, sikre homogenitet i befolkningerne og værne om nationens selvbestemmelse, har den dominerende elite, herunder meningsdannerne – in casu den liberale, kulturradikale intelligentsia – praktiseret ”kritisk bevidsthed” og hyldet en åbenhed over for alt det fremmede, som dog forbliver noget rent eksotisk. Vi byder de fremmede velkommen, med Merkel i front, men velkomstkulturens slagord lyder så forcerede, at de minder om en eufemisering af frygten, som Botho Strauss har skrevet.

 

I et indlæg for nylig i Kristeligt Dagblad skrev jeg følgende, som jeg gerne vil gengive her: Det er godt at lukke sig om sig selv. Som menneske og som samfund. Vi har brug for at leve inden for en snæver horisont. For det eksistentielt betydningsfulde liv er et afgrænset liv. Det gælder mig selv, min familie, min venskabskreds, det lokale liv, nationen og den civilisation, jeg tilhører. Man lever inden for grænser med det konkrete ansvar, der strømmer af den emotionelle tilknytning til de nære betingelser. ”Menneskeheden”, derimod, blinker i det fjerne med et bedragerisk skin af nærhed. At være ”verdensborger” er at være belastet med dårlig, ”global samvittighed” over problemer, vi ikke har en kinamands chance for at løse. Vi bør derfor vriste os ud af globaliseringens klaustrofobiske rum og i stedet dyrke vores egen have, slå os ned ved den lokale andedam, kredse om vores navle, kort sagt: Genetablere sansen for stedet, vores eget sted i verden.

 

Hvordan lukker vi os mere om os selv? Der er flere muligheder, men en ting, vi kommer til at se på i fremtiden, er vores binding til internationale domstole og konventioner. Dem må vi, forekommer det mig, gøre os frie af. Det kommer jeg ind på i nogle af de følgende indlæg. Men her blot dette: Dybt forråede kriminelle bliver ikke udvist. Omtrent hvert tredje medlem af banderne har udenlandsk pas. At de ikke udvises, skyldes i høj grad domstolene, der bør stækkes. Det er et spørgsmål om politisk vilje. Politikerne kunne opsige konventionerne, omgå menneskerettighedsdomstolen eller vedtage love, der forpligter domstolene på at udvise forbrydere, der har begået særlig grov kriminalitet. F.eks. ved at indføre minimumsstraffe. Det er følsomme og komplicerede forhold, ja. Men man kunne begynde med at læse juraprofessor Mads Bryde Andersens kronik her i avisen, der handler om, hvordan man omgår domstolene uden at opsige konventionerne.

 

Der er i bund og grund ingen undskyldninger. Politikerne beslutter, om de vil gøre noget – eller ikke gøre noget. Men vælgerne beslutter også, hvem de vil stemme på.

139 kommentarer RSS

 1. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kasper Støvring

  Mit indlæg på Uffe Ellemanns blog er også et meget passende svar her.

  “Heldigvis er de mest yderliggående, nationalistiske højrefløjspartier ikke i nærheden af regeringsmagten, bortset fra Østrig, som føler sig tæt på Østeuropa, og som har en lang tradition for denne type politikere.

  Derimod har vi i USA set, hvad der sker, når en ekstrem nationalist bliver valgt til præsident. Hele det politiske system er et stort kaos (en ‘børnehave’ for voksne). Donald Trump bliver af mange sammenlignet med fascisten Mussolini – og alle hans nærmeste medarbejder bliver enten fyret eller flygter skrigende bort.

  Han er en narcissistisk sociopat og patologisk løgner, der ikke ejer skyggen af empati, og jeg føler mig overnevist om, at han ikke sidder i embedet tiden ud. Ingen præsident har været så upopulær som han, og republikanerne mister med stor sandsynlighed flertallet til næste år.

  Man skulle ikke tro, at nogen efter 2. verdenskrig ville gå tilbage til en ‘fuser’, som nationalismen er, men der er tilsyneladende nogen, der skal udsættes for Donald Trump for at se, hvor katastrofal denne egoistiske tankegang er.

  Ja til en patriotisk velfærdsstat. Nej til nationalistisk selvtilstrækkelighed”.

 2. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Desværre ser jeg nu, at jeg har haft ret, med mine advarsler gennem de sidste 30 år, mod muslimsk indvandring i Europa (Danmark)!

  Det eneste, der muligvis kan rette op på situationen er, total stop for muslimsk indvandring/asylmodtagning/muslimsk familiesammenføring, og konsekvent udvisning af kriminelle muslimer!
  Yderligere bør man nedlægge moskeer der financieres fra udlandet! ( Muligvis alle moskeer), og forbyde moskebyggeri, som i Schweitz!
  Man bør også stoppe enhver tendens til muslimsk kultur, da denne i sidste ende udspringer af sharia lovgivning!

  Så, kære medborgere det er bare, at komme igang!
  Mvh.

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det handler primært om, at stoppe kædeindvandringen, og det skal gøres ved, at begrænse retten til familiesammenføring – one way, or the other – samt ved at afvise og hjemsende alle asylsøgende “drenge”, der i virkeligheden ikke er mindreårige, men voksne mænd.

 4. Af Jesper Lund

  -

  Hvis nationalistisk selvtilstrækkelighed havde været fremherskende i slutningen af 80-erne, så ville FN’s Montreal-protokol, der handler om beskyttelse af ozonlaget, aldrig være blevet underskrevet af 191 nationer. Kun Andorra, Irak, San Marino, Østtimor og Vatikanstaten står udenfor.

  Denne aftale betegnes som en af de mest succesrige internationale aftale nogensinde. Den har redet ozonlaget, som beskytter alt levende mod Solens UV-stråling.

  Lad os håbe at man om 30 år ikke når frem til en omvendt konklusion vedr. klimaet pga. den svigtende opbakning (Læs: Trump) til den internationale klimaaftale.

 5. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jakob Schmidt-Rasmussen

  “one way, or the other”

  Skrotte konventionerne – i praksis melde os ud af dette forpligtende samarbejde? EU/FN?

 6. Af Allan Hansen

  -

  Man bør forholde sig til virkeligheden !

  https://clarionproject.org/sgasd/

 7. Af Jens HanSEN

  -

  Militæret er sat ind i gaderne på grund af den islamiske trussel. Og den britiske efterretningschef udtaler, at landet står over for den værste terrortrussel i hans 34 år i tjenesten.
  Skriver Kasper Støvring.

  Ja. Konsekvenserne af overfaldskrigene imod den muslimske verden begynder at vise sig.
  Højrefløjen mener så, at flere krige, flere flygtninge, flere ødelagte lande og mere had er vejen frem.
  Det har de jo altid ment.
  Og melde sig ud af konventioner.
  Skal vi så melde os ind igen, hvis Danmark kommer i problemer?

 8. Af Flemming Lau

  -

  Kasper Støvring.
  Det er påskønnelses værdigt at du stadig agerer som nationalstatens “anker” i Berlingske, som Jalving er det i JP! I beviser begge at et flag er smukkest i modvind!

  Er det nu også nødvendigt at være så provokerende, lyder det fra de hvislende tunger, det troede at nationalstaten var passe’ jf Mørchs sidste Danmarks historie. Til det må man bare sige at en nation der kræver fisketegn men ikke pas, er en nation der er ledet af nok sagter, og de er forhåbentligt absolut fortid efter næste folketingsvalg!

  Svenske ledere har ladet det land de er ansvarlige for, iføre sig “EU’s Burka,” Tonen har skiftet klang på det sidste, og valget i 2018 behøver vi vist ikke at spå om. Hvad er der egentlig tilbage af af de 27 lande i Europa der fanatisk ville indføre det ” Nye menneske” og den nye “Menneskelighed”. Jo, der er heldigvis kun et tamt Tyskland, med et sønderskudt CDU! Et Italien og et Spanien der er ved at krakelere i seperatisme, et Frankrig og et Belgien i undtagelsestilstand der spørger, hvor skal vi hen do..? Resten er efterhånden blevet overbevist om at det er klogest at kaste anker, og tage kampen imod den svenske syge! Det er ikke underligt at man ikke har fået vedtaget EU’s forfatning

 9. Af niels peter lemche

  -

  NIELS JUUL HANSEN , og det er her, filmen knækker, for hvem har brug for hvem: Har vi brug for verden omkring os, eller har verden omkring os brug for os?

  Ærlig talt, der er ikke ret mange andre end os selv, der synes, at danskerne er noget særligt.

 10. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Hr. Kasper Støvring citerer følgende:

  “Vi bør lukke os om os selv”.

  Det er desværre det samme som at skyde sig selv i foden, og derfor kan det ikke være løsningen.

  Hvad er I bange for? Hvad er jeres frygt? Islam og muslimerne?
  De er kommet for at blive.

  Vind jeres frygt, lær at leve med den (frygt) og lær at elske jeres frygt. Forvandl jeres frygt til jeres allieret og næstekærlighed. Væn jer til det.
  Det er umuligt at bekæmpe og udslette denne hurtigtvoksende ‘frygt’.
  Har jeg været klar og tydelig nok?
  Hvor svært kan det være at fatte det…?

 11. Af niels peter lemche

  -

  Ho ho, en gusten overvejelse: Hver gang Saudiarabien bygger en moske til sunnierne, inviterer vi Iran til at bygge en shiamoske lige ved siden af. Så får vi ikke mere vrøvl med dem.

  Men som sagt kun et gustent øjeblik i galgenhumorens tegn

 12. Af Flemming Lau

  -

  De fleste muslimer har været flygtninge, og når der er faldet relativt ro på vender de selvfølgeligt tilbage til Irak, Afghanistan, Somalia etc, således danskerne kan tage imod nye flygtninge der har hjælp behov for en periode. Et vedblivende ophold i DK er misbrug og foragt mod dem der står i kø i FN’s flygtninge lejre!

  Tyrkerne, Yoguslaverne og pakistanere er gæstearbejdere, og når vi siger at deres arbejdskraft ikke mere er efterspurgt, rejser de og deres afkom selvfølgeligt hjem igen. Det gør danskerne efter endt arbejde i udlandet og det gør gæstearbejderne naturligvis også! Man misbruger jo ikke et andet lands gæstfrihed, vel…?

 13. Af Jan Petersen

  -

  For mig er det ret utroligt, at den relativt lille femte kolonne virksomhed af muslimer får lov at skabe så meget furore. Hvis man blot sidestiller Islam med enhver anden form for bandevirksomhed, er der masser af gældende lovgivning – til at tage hånd om dét problem . . . . !

 14. Af P Christensen

  -

  “Skiltemaleren fra Svendborg” er vel det bedste (læs: værste) billede på den fordummelse
  og forringelse,som vort samfund har gennemgået det seneste halve århundrede.
  Takket være bred landspolitisk amatørisme hos blå og rød.

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-10-17-70-aarig-maler-frivilligt-svendborgs-slidte-gadeskilte-nu-siger-kommunen-stop

  For at imødegå tingenes forfald tager en borger sagen nu i egen hånd.
  Men noget skal de rekordhøje skatter jo også gå til…
  Thi de høje skatter (som betales af folk i arbejde) gives til folk, for ikke at arbejde.
  Fra at være et produktivt samfund er vi et samfund af kontraproduktive sociale klienter og bureaukrater.
  Derfor er alting i forfald omkring os. Veje, bygninger, undervisning, alle steder spares der.
  Vi har endog ladet hente sociale klienter ind udefra en masse, hvilket
  har skabt parallelsamfund af mentaliteter, der ligger os meget fjernt.
  De færreste har råd til at hyre en håndværker, og i givet fald skal det ske med
  tilskud fra skatteyderne – det har de såkaldt “liberale” resolveret.

 15. Af Bjarne Hansen

  -

  Mehmet Sami Gür taler med to tunger og har i dag på Steno’s blog skrevet med den anden:
  “Det er muligt, men Islam har ikke svaret rigtigt endnu. Dvs. det er ikke engang begyndelsen…
  Men Koranen giver en klokkeklar besked om den nære fremtid:
  “De ønsker at slukke Guds lys med deres mund, men Gud vil af hele sin vilje fuldkommengøre sit lys, selvom de vantro hader det.”
  Koranen 9/32”
  Så ved vi da i det mindste, hvad Mehmet Sami Gür i virkeligheden står for!

 16. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Flemming Lau

  “De fleste muslimer har været flygtninge….”.

  Jeg går ud fra, at det du mener er, at de fleste flygtninge har været muslimer.

 17. Af Jesper Lund

  -

  Dem, der går ind for nationalistisk selvtilstrækkelighed, antager pudsigt nok, at der ikke er knaphed på jordens ressourcer og at menneskelig aktivitet ikke påvirker vores klode. Det er nemlig på den måde, at de kan opretholde illusionen om at international samarbejde og aftaler er unødvendige.

  Ozonhulet for 30 år siden, viser hvor fejlagttig og katastrofal denne antagelse er.

 18. Af Gert Hansen

  -

  Jan Petersen:

  Problemet er, at man traditionelt har en overdreven, og helt urimelig, respekt for begrebet religion.

  Hvis nogen eksempelvis skærer i sagesløse børn, bliver man smidt i fængsel i flere år. Hvis man derimod gør det og påberåber sig religion som grund, er det straffrit.

  Når en religion også samtidig er en udemokratisk politisk ideologi, ser man også igennem fingre med det, også selv om dens mål er, at omstyrte det nuværende samfund.

  Man kunne måske sige, at et samfund der tillader dette, ikke har fortjent bedre.

 19. Af Jan Petersen

  -

  Gert Hansen, jeg er helt enig. Det er imponerende, hvad man kan acceptere af forbrydelser mod f.eks uskyldige børn, bare det har et religiøst motiv. Egentlig er Gud vel ikke drivkraften. Det er derimod Satan, Djævelen og Helvede – tilsat en god portion pædofili. Det sidst nævnte er i øvrigt alle religiøse bevægelser kendt for, men ikke så “pænt” at debattere!

 20. Af jeNS HaNSEN

  -

  AF GE RT HA NSE N – 18. OKTOBER 2017 19:31
  “Hvis nogen eksempelvis skærer i sagesløse børn, bliver man smidt i fængsel i flere år. Hvis man derimod gør det og påberåber sig religion som grund, er det straffrit.
  Når en religion også samtidig er en udemokratisk politisk ideologi, ser man også igennem fingre med det, også selv om dens mål er, at omstyrte det nuværende samfund.”

  Ja. Jøderne opfører sig uhyggeligt.

 21. Af Flemming Lau

  -

  Niels Juul Hansen.
  Ja det står noget knudret! Omformulering: De fleste muslimer her i landet, er flygtninge, og når…..

  Det plejer at være at være Tablettens skuld fx Nordkoreas mange fanger er, “indre missions forening! ” Istedet for, “er placeret i lejre! ” Efter at have læst korrektur og skal sende, er der kun 2-3 linier synlige. Resten af teksten kan Tabletten ændre når den rigtig er i hopla! Idag var det min egen skyld.

 22. Af bent jensen

  -

  Je s pe r lund har vel slugt klimafanatikernes pro pa gan da råt, siden han vil bruge ozon problematikken til et forsøg på at forsvare de stærkt forældede og vildledende/utopiske/katastrofale FN-konventioner som de radikale og andre fantaster elsker.

 23. Af Jens Hansen

  -

  Vi bør lukke os om os selv.
  Skriver Kasper St øvring.

  Jaså.
  Og når vi så har lukket os selv inde.
  Og meldt os ud af alt som det er muligt at melde os ud af.
  Hvad så hvis Danmark skulle få brug for hjælp.
  Kommer de organisationer, som vi så hånligt har meldt os ud af og tilbyder deres hjælp?
  Og hvis man læser engelske aviser. Så er Brexit vist ingen helt stor succes.

 24. Af bent jensen

  -

  Støvring har tidligere klarlagt at kriminaliteten er mangedoblet pga. “berigelsen”. Hertil kommer jo mange andre negative og forfærdelige konsekvenser.

 25. Af Ham Selv2

  -

  Man behøves faktisk ikke engang opsige endsige træde ud af flygtningekonventionen – man kan bare enes om at nyforhandle den såkaldte 1967 New York protokol ( https://en.wikipedia.org/wiki/Protocol_Relating_to_the_Status_of_Refugees )

 26. Af jørgen christensen

  -

  Selvfølgelig bør vi lukke os om os selv. Vi trænger i den grad til en revitalisering af vores selvopholdelsesdrift.

  Men fremtiden tegner alligevel dyster. Jeg tror dog ikke på europæisk underkastelse under islam, svarende til Michel Houllebecq’s dystopi. Den finder jeg noget urealistisk, da den islamiske kultur befinder sig på et lavere udviklingstrin end den europæiske. Muslimerne vil fortsat være afhængige af den europæiske kulturs overlegenhed når det drejer sig om at skabe økonomiske resultater og organisere et nogenlunde fungerende samfund. Vi vil snarere se vores samfund udvikle sig til et todelt samfund, med indhegnede enklaver bestående af en europæisk overklasse, omgivet af et hav af underpriviligerede af ikke-europæisk afstamning. Velfærdssamfundet vil da være en saga blot. Der ikke vil være hverken råd eller vilje til overførselsindkomster og gratis serviceydelser. Demokratiet vil være sat ud af kraft, da det vil være umuligt at drive et demokrati under disse forhold. For at undgå kaos, må samfundet styres med hård hånd, som i en politistat. En slags apartheitssamfund vil blive resultatet.

  Lyder dette dystopisk? Ja, men vi har kun os selv at takke for en sådan udvikling.

 27. Af Henrik Thor Christensen

  -

  Hvem er tilbage som opponent til den ubehagelige sandhed? Gylle-Mehmet!
  Mehmet, der er ingen der hører på dig, skrub tilbage til din store helt, Fascistogan. Du og dine med-islamister vil ikke lykkes med at få hentet jeres brødre i IS til Europa sådan at jeres krig kan fortsætte her…

 28. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Det lader til, at der så småt er ved, at gå et lys op for de fleste politikere angående islam og muslimsk indvandring; men stadigvæk tør de ikke se sandheden i øjnene, og agere derefter!

  Man bør begynde med en erkendelse af, at hele godheds industrien, hvor man giver sin bare røv væk, og desuden betaler for det, er topmålet af imbecilitet, og agere derefter!

  Man bør øjeblikkeligt sætte stop for muslimsk asylsøgning/indvandring/familiesammenføring, som er nøjagtigt hvad Polen, Ungarn, og Tchekien gør!

  Med hensyn til moske byggeri skal vi gøre som Schweitz, nemlig forbyde det! Når Schweitz kan forbyde det, kan vi også, da vi er underlagt samme konventioner!

  Og få så gang i hjemsendelse af alle muslimer der er kriminelle, og dem der ikke har ret til asyl!
  Mvh.

 29. Af Rikke Nielsen

  -

  Når du skriver, vi skal lukke os om os selv, ved jeg godt, du taler i din evige kontekst, der handler om islam og muslimer. Men der er andre emner i verden, der er meget mere væsentlige at forholde os til. Klimaet for eksempel. Prøv at læse dit eget indlæg i konteksten “klima”og det burde står klart, selv for dig, hvor forfejlet din tankegang er. Jeg vil sammenligne din tankegang med strudsen, der gennem hovedet i busken og tror faren driver over af sig selv.

 30. Af peter kocsis

  -

  “Det er en af grundene til, at højrefløjen er kommet til magten i Østrig.”
  at de nye nazister i Østrig igen er kommet til magten skyldes at Østrig aldrig har taget et opgør med landets frivillige og aktive neddykken i den katolsk nazistiske sump- man har hidtil fremstillet sig ynkværdigt som offer for nazismen, og de nye nazister har kun igen offerkortet at spille,denne gang er de ofre for demokratiet.

 31. Af peter kocsis kocsis

  -

  “Vi bør lukke os om os selv.”

  Den åndelige burka er værre end den rigtige.

 32. Af Ole Arne Sejersen

  -

  Støvring træder nok en gang i karakter som en stenreaktionær småborger. Bortset fra migrantspørgsmålet en moderne udgave af Harald Nielsen. Intet nyt her.

  Den faste stok af tilhængere vidner ligeledes med deres kommentarer om absolut tankemæssig stilstand. Hvor beroligende.

  I en række indlæg vil han fremsætte sine utidssvarende tanker, lover han. Forkert varebetegnelse, han leverer i høj grad tidssvarende tanker. Hvor beroligende.

 33. Af Jan Petersen

  -

  Her i øvrigt den korrekte varebetegnelse, alle kan forholde sig til. Muslimer ønske segregation – isolation fra fællesskabet i form af parallelsamfund og ghettoer. Alle andre kulturer ønsker inklusion i fællesskabet. Hvad er du selv tilhænger af?

 34. Af Andreas Sørensen

  -

  Vil dansken i verden fægte,
  men dølger åsyn og navn,
  jeg ved, hans ånd er ej ægte,
  jeg tager ham ej i favn.

 35. Af Andreas Sørensen

  -

  alle de riger og lande,
  hvorhen jeg i verden fo’r,
  jeg fægted med åben pande
  for, hvad jeg for alvor tror.

  En ørn var mit hjelmemærke,
  på brynjen stod korsets tegn,
  på skjold bar jeg løverne stærke
  i hjerternes milde hegn.

  Når mænd jeg kasted min handske,
  opslog jeg min ridderhjelm,
  de så, jeg var Holger Danske
  og ingen formummet skælm.

  Vil dansken i verden fægte,
  men dølger åsyn og navn,
  jeg ved, hans ånd er ej ægte,
  jeg tager ham ej i favn.

 36. Af Andreas Sørensen

  -


  jeg ved, hans ånd er ej ægte,
  jeg tager ham ej i favn.

 37. Af Henning Svendsen

  -

  Vi kunne starte med at hæve U landsstøtten til det dobbelte og det nye beløb skal selvfølgelig komme Miljøet til gode
  Dernæst kan vi doble antallet af kvote flygtninge og som modydelse opsiger vi nogle konventioner og får dem genforhandlet og derefter sendt til folkeafstemning
  Danmark vil naturligvis få opbakning fra EU det jo selv står for demokrati og menneskeret
  Så DF må tage Løkke i kravetøjet og i øjeblikket er situationen gunstig da flere lande slår sig i tøjret.

 38. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Konklusionen på Kaper Støvrings indlæg, og som han selv skriver, må være følgende:
  Det er godt at lukke sig om sig selv.
  Det er godt at være navlebeskuende.
  Det er godt at være egoistisk.

  Det er godt, at en nationalkonservativ klart tør udbasunere nogle af deres paroler.

 39. Af Kasper Støvring

  -

  Rikke Nielsen, klimaet optager mig meget, men også det begynder med det nationale.

 40. Af Kristoffer Hansen

  -

  Niqab påbud til alle “mandlige” islamister. Offentlig voldtægt og stening af alle møgsvinene der tror de er martyre. Fri os fra mullahens tynde mave, Føj for satan!

 41. Af Niels Larsen

  -

  Hjemvendende IS-krigere bør “forsvinde” allerede på grænsen.

  Og de internationale konventioner vedr. menneskerettigheder, stastsløse og flygtninge bør opsiges omgående, hvorefter vi indfører vore egne, hvor det udtrykkeligt fremgår at kriminelle udlændinge ikke kan påberåbe sig ret til at blive i landet, men SKAL udvises betingelsesløst og hvoraf det fremgår, at der KUN modtages europæiske flygtninge.

  Desuden bør islam forbydes som værende en terrorbevægelse.

 42. Af Kristoffer Hansen

  -

  Enig Islam er en terrorist organisation. Terror er ikke bomber og lastbiler, det er Islam.

 43. Af Flemming Lau

  -

  Nationalkonservative bliver beskyldt for at være egoistiske, fordi vi vil redde os selv, før vi redder andre! Men hvad får vi at vide i flyet, hvis ilt maskerne falder ned i tilfælde af en nødsituaion…?

  Som ansvarlig voksen påtages ilt masken først, og derefter sikre man sig, at ens børn får iltmasker på! Det er der ikke noget kontroversielt i, det er blot sund fornuft!

 44. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Flemming Lau

  “Nationalkonservative bliver beskyldt for at være egoistiske, fordi vi vil redde os selv, før vi redder andre! ”

  Hvis du betragter forholdene herhjemme med en katastrofal flyulykke, så forstår jeg bedre din angst for fremmede. Flyulykker sker heldigvis sjældent, men tænk at have denne holdning 24 timer i døgnet.

  Ligesom konservative mener, at hvis man blot lader det regne med penge og skattelettelser til de allerrigeste, så skal det nok også dryppe lidt på de fattigste.

 45. Af Glenn Madsen

  -

  Som vores tilsyneladende eneste muslimske kommentator så rigtigt gør opmærksom på, så har islam bragt en hidtil ukendt frygt ind i vort samfund.

 46. Af Jesper Lund

  -

  Kasper Støvring
  Du bør uddybe, hvad du mener med, at klimaet starter med det nationale.

 47. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Glenn Madsen

  “så har islam bragt en hidtil ukendt frygt ind i vort samfund.”

  Hidtil ukendt? Prøv at læse lidt op på jødefejden herhjemme, hvor danske nationalister angreb danske jøder med samme argumenter som nationalister i dag. Følg med i Niels Larsens indlæg her på berlingske blog. Han mener, at alle muslimer herhjemme skal deporteres her og nu. Han har dog ikke angivet en logistisk løsning. Om han vil bruge kreaturvogne som nationalister har gjort tidligere.

  Muslimsk kommentator?

  Jeg er og har altid været ateist.

  Donald Trump kan slippe afsted med fake news i USA. Det kan du ikke her på berlingske blog.

 48. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Jesper Lund og Kasper Støvring.

  Selvfølgelig må Støvring uddybe sit udsagn: Det starter med det nationale.
  Så vidt så godt.
  Men det har man jo gjort.
  Så hvad med internationale klimaaftaler.
  Skal de så også opsiges, ligesom Støvring mener, at internationale menneskerettighedskonventioner skal opsiges?

  Det er vel helt i orden at mene som Flemming Lau og Kasper Støvring, at det drejer sig om mig, mig, mig og mine nærmeste.

  Det primitive hulemenneske (manden) der beskytter sine nærmeste i hulen bagved.

  Tænk at vi ikke er kommet videre.

 49. Af Jens Hansen

  -

  Er det noget sådan Niels Larse n og hans ligesindede pønser på..
  Dog muslimer denne gang.

  https://www.dr.dk/historie/danmarkshistorien/dag-dag-danskernes-joedehad-broed-ud-i-lys-lue-i-danske-krystalnaetter

 50. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  “Prøv at læse lidt op på jødefejden herhjemme, hvor danske nationalister angreb danske jøder …”

  Det var dengang.

  Finn Rudaisky, der har været formand for Mosaisk Trossamfund, er DF’er, og det er ikke et tilfælde, for nu beskytter de danske nationalister rent faktisk jøderne.

  Nu er det som bekendt fanatiske islamister, der forfølger og myrder jøder, blot fordi de er jøder, og fordi der står i koranen, at muslimer skal dræve jøder “hvorend de er”.

  En talsmand for Hizb Ut-tahrir blev endda dømt efter racismeparagraffen, fordi han citerede den passage fra koranen, der opfordrer til drab på jøder, “hvorend de er” – men alligevel angriber de venstreradikale “antiracister” fra AFA, demonstranter, der proesterer mod dette antisemitiske, islamofascistiske parti.

  En ny, norsk undersøgelse, som Weeklendavisen skrev om for nogle uger siden, dokumenterer, at det ikke længere er højreradikale ekstremister, der begår flest antisemitiske overgreb.

  Ifølge den norske undersøgelse, så begår venstreradikale og islamister flere antisemitiske overgreb, end de højreradikale antisemitter gør.

  Det er altså stadig jøderne, der er “vor tids jøder”, mens de antisemitiske islamister, der både myrder jøder, blot fordi de er jøder, og bekæmper centrale menneskerettigheder med terror, og ovenikøbet er imod demokrati, nærmere er “vor tids nazister”.

  De fleste nationalister er ikke imod demokrati – og det er faktisk én af grundene til, at de tager afstand fra islamisterne – og forfølger ikke jøder.

Kommentarer er lukket.