Rent mel i posen?

Af Kasper Støvring 224

 

 

Alis bageri blev smadret, angiveligt fordi han nægtede at lade sig afpresse, hvorefter en konservativ politiker indsamlede næsten en halv million kroner fra almindelige danskere til støtte for den unge indvandrer, der kom fra Iran til Danmark for to år siden.

 

Nu viser det sig, at Ali vist ikke ligefrem har rent mel i posen, hvis man må sige det sådan. Beskyldninger og anklager imod ham rækker fra møgbeskidte lokaler i bageriet til svindel og brandstiftelse, og Ali risikerer at blive udvist fra Danmark.

 

Sagen overrasker mig ikke. Det er langt fra første gang, at en såkaldt rollemodel for indvandrere afsløres i at være omtrent lige det modsatte. Men det ændrer ikke ved, at støtten var legitim og udtryk for noget godt: Mennesker, der forsøger at skabe et hæderligt levebrød, men udsættes for afpresning, bør vi støtte. Også når det er indvandrere, der er ofrene. Danskerne er netop ikke racister. Så langt fra. Det viser også denne sag.

 

Jeg donerede selv et mindre beløb, hvilket jeg som regel gør, når enkeltpersoner samler ind til støtte for borgere, der på en eller anden måde er kommet i klemme. Det er jeg stolt af, ikke på egne vegne, men på fællesskabets: At vi lever i en nation, et stærkt civilt samfund, hvor den slags kan lade sig gøre, ja, endda er ret almindeligt. Danskerne er et tillidsfuldt folk, der hjælper og støtter hinanden, også, og måske især, personer med udlændingebaggrund, der prøver at begå sig i vores samfund.

 

Men! De utallige danskere, der hvert år udsættes for vold og trusler om vold begået af udlændinge, bør vi også støtte. I langt højere grad. Det er, som om indvandrere udgør særligt følsomme ofre, der er ekstra værdige til vores omsorg og støtte. Hvorfor igangsætter politikere sjældent støtte til danske ofre?

 

Endnu vigtigere: Politikerne vil gerne yde symbolsk støtte, men gør ikke det ene fornødne. De bør én gang for alle gøre op med indvandrerkriminaliteten, herunder de bander, der angiveligt står for en omfattende afpresnings- og voldkriminalitet. Og det vil sige udvisning fra Danmark efter første straffelovsovertrædelse, en massiv indsats mod banderne især i ghettoområderne og et stop for indvandring fra de lande, som vi har rigtig dårlige erfaringer med. Men politikere, herunder Mette Abildgaard, vælger den lette løsning, der ikke hjælper stort. Politikerne har svigtet.

 

Politikere og såmænd også rigtig mange danskere er naive. Den selvsamme samhørighed og tillid, der gør den gensidige støtte mulig, gør os også sårbare. Vi tror umiddelbart på det gode i de fleste mennesker. Omkostningen ved at leve i et højtillidssamfund som det danske er en sårbarhed over for dem, der vil snyde os. Det forklarer den ualmindeligt ringe, naive og skødesløse tilgang til den ikke-vestlige indvandring. Vi tror, de er eller vil blive som os: Tillidsfulde, pålidelige og ærlige. Det er de som hovedregel ikke og bliver det heller ikke i tilstrækkelig omfang.

 

Ikke-vestlige indvandrere, især fra muslimske lande, kommer som regel fra lavtillidssamfund uden stærke normer for ærlighed, pålidelighed og gensidighed ift. fremmede. Her er det loyaliteten over for klanen eller det religiøse fællesskab, der bestemmer. Det skaber mistillid over for fremmede. Man mangler den nationale loyalitet som man ser i de fleste vestlige lande. f.eks. Danmark. Derfor vil man også sikre sig selv og ofte bedrage andre og staten, når man kan komme til det. Udnyt de andre, inden de udnytter dig!

 

Hvad sker der, når mennesker, der kommer hertil, bedrager os? Så risikerer tilliden at falde, i hvert fald til disse personer. Det er faktisk også tilfældet, selv om mistænksomheden ikke i tilstrækkelig høj grad har påvirket vores udlændingepolitik. Men der er jo som bekendt en kløft mellem folk og magthavere på dette punkt.

 

En Cepos-undersøgelse fra 2009 om tillid viser, at etniske danskere har særdeles stor tillid til hinanden (90 %), imens tilliden falder markant ift. muslimer (55 %).

 

 

Interessant er også, at indvandrere og efterkommere har mere tillid til etniske danskere end til deres egen gruppe (hovedsageligt muslimer), men også, at deres tillid til andre stiger markant, når de indvandrer til et højtillidssamfund som det danske. F.eks. er det kun omkring 10 % tyrkere i Tyrkiet, der har tillid til andre, ifølge data fra de internationale værdiundersøgelser.

 

Ydermere giver Cepos-undersøgelsen også en forklaring på det fænomen, at tilliden i Danmark generelt er stigende i alle de år, vi har haft indvandring. En velkendt forklaring er, at stigningen er sket på trods af indvandringen (indvandringen er stadig så lille, at dens negative effekt på tillid ikke giver udslag på målinger, helt generelt). Men undersøgelsen fra Cepos viser også, at tilliden til muslimer er meget højere, end man tror (det gælder i øvrigt også omvendt: Muslimer har meget højere tillid til etniske danskere, end man tror).

 

Manglende tillid leder til adskillelse og omvendt: adskillelse leder til manglende tillid. Efterhånden kender vi rigtig mange vidnesbyrd om, at hele boligområder er ødelagt af indvandringen. Her er et eksempel fra Sønderborg.

 

Naiviteten består. Vi vil så gerne finde frem til succeshistorierne om indvandrere. Det gælder ikke blot politikere, men også medierne og virksomhederne, der gerne vil have billig arbejdskraft fra udlandet, men lader resten af samfundet undgælde for de negative konsekvenser af den ikke-vestlige indvandring.

 

En anden aktuel historie handlede om et syrisk flygtningepar, der tjente 800.000 om året på at slagte svin (ja, netop svin). Og det er jo fint, men det er undtagelsen. Afhængigheden af offentlig forsørgelse er massiv, især blandt syrere. Mange mener, at man kommer længst med at fortælle positive historier. Eller konstruktive nyheder, som det hedder med et afslørende, terapeutisk nysprog. Men det passer ikke. For der er rigtig megen benægtelse, fortielse, forstillelse, uvidenhed, naivitet og positivt spin. Og historien om bagermester Ali vidner nok engang om, at man også skal huske at tjekke hovedpersonens baggrund, inden man samler ind og nok også lige tænke sig om, inden man yder støtte. Det er også en huskekage fra virkelighedens bageri til mig selv.

 

Det gode ved historien om det syriske par er, at den viser de forskelle på grupper, der bør danne basis for vores flygtningepolitik, dvs. kvoteordninger, der gør det muligt for syriske kristne, som parret her (sandsynligvis), og yazidipiger, f.eks., at komme hertil, ikke enlige unge muslimske og afrikanske mænd, der er 15 gange så kriminelle som værtsbefolkningen, ifølge tyske tal, der i øvrigt også viser, at migrationen fra 2015-2016, der i runde tal har betydet en forøgelse af den tyske befolkning på 1 procent, har medført 10 procent mere alvorlig kriminalitet.

 

Indvandringen handler også om elementær statistik, både økonomisk og strafferetlig. Derfor giver det god mening, som bl.a. Dansk Samling har foreslået, at tilbyde hver enkelt udlænding (fra visse grupper) en million kroner for at rejse ud af landet. Det er et vanvittigt højt beløb, men stadig en god forretning, så at sige.

 

 

 

 

 

224 kommentarer RSS

 1. Af A. Bierce

  -

  @NIELS JUUL HANSEN – 29. JANUAR 2018 12:15
  “Når en person lyver så meget som Donald Trump, så er det berettiget at kalde ham en patologisk løgner.”
  Hvis han var den eneste løgner i politik, forstår man NJH’s forargelse, men desværre er løgnen en klassisk disciplin i politik – læs Machiavelli og klog dig. Trump er hverken bedre eller værre end andre.

  “Når en person konstant har et behov for at fremhæve sig selv (“I know words!”) og selv tager æren for en hvilken som helst positiv udvikling, så er man per definition narcissist.”

  NJH og mange andre bløde humanister har ikke forstået, at Trump er “businessman” og som sådan skal man være assertiv, især i et konkurrencesamfund som USA. Længere er den ikke.

  “Når en person mener, at man kan tage enhver kvinde i skridt, hvis bare man er rig og kendt nok, så er man sexist (eller ‘a sick fart’ som de kalder ham i USA).”

  Prøv at følge med i “MeToo” halløjet og opdag at de riges verden beherskes af “dominerende hanner” i bedste Darwinistiske stil.
  Darwin er sandsynligvis den eneste tilbageværende ægte guddom på denne syndige klode. Darwinisterne regner med, at “bavianen med den rødeste røv” er den mest populære hos hunnerne (gælder ikke for venstresløjferne).

  Kun et par procents genetisk arvemasse adskiller mennesket fra bavianerne; husk det.

 2. Af Niels Larsen

  -

  Når man tænker på de stærkt alarmerende meldinger, der nærmest vælter ud fra Sverige, må man antage, at vore egne politikere er decideret uansvarlige og ligeglade, når de ikke aldeles omgående standser AL tilflytning fra muslimske og afrikanske lande.

  Det er jo almindeligt kendt, at det er præcis de to grupper, som medfører de voldsomme problemer i Sverige i kraft af deres store antal.

  Og det må derfor nærmest betragtes som en 100% given ting, at nøjagtig samme scenarie vil ske her i landet, hvis antallet af disse uønskede mennesker fortsætter med at stige.

 3. Af Flemming Lau

  -

  Hvis man interesserer sig for demokratiet og demografien i et samfund med muslimske minioriteter, kunne man kigge på nedenstående beskrivelse fra Indien.

  http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2014/04/indiens-valg-er-muslimer-ved-at.html

  I Pakistan er andelen af Hinduer fra 1951 til 2017 faldet fra 12.9% til 1.6%.
  I Indien er andelen af muslimer fra 1947 til 2017 steget fra ca 6% til 13.4%.

  I beskrivelsen står det klart at moskeens imam er en central skikkelse i dette politiske spil.

 4. Af Flemming Lau

  -

  PS. Vogt jer mod at skrive et W, et omvendt M eller tegne et par bølger, ellers får vi Allahs vrede at føle!

  https://ekstrabladet.dk/nationen/muslimer-klager-over-vodka-flaske-fornaermer-profeten-muhammed/7016822

 5. Af Flemming Lau

  -

  Dobbelt PS! Nu er H&M og LEGO også på Islams sigte tavle for samme!

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/hm-fjerner-boernestroemper-lego-motiv-beskyldt-for-at-ligne-allah/7015121

  Ovennævnte er bare fra igår til idag.

 6. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ang. Flemming Lau – 16;58 og 17:08

  Det er mere end fjollet, så vi burde jo slette W i alfabetet.

  Og – hvad med navne, hvor folk også forkortet et W. i deres navn?

  Eller dronning Margrethes logo ?

  Ang. H & M – så har de jo en stor kundegruppe i indvandrergrupperne – så de skulle, muslimerne, da være glade og så købe strømperne til deres unger.

  Vi og andre i Vesten kan ikke tage højde for muslimers dit og dat, vi har vore tegn og forskellige sprog, så er hensigten, som H & M skriver, så er det sådan, og derfor bør de ikke trække noget tilbage.

  Heller ikke den søde sorte dreng med en sweatshirt i grønt – det er da humor, som netop tager brodden ud af dette, at nogen kan finde på at kalde negre/de sorte for aber.

  Det er mere end tide, at der er nogen, der gør op med dette i forh til indvandrerne i den muslimske gruppe/r! – AT det går op for dem, at de bor i lande i Vesten og derfor ikke bestemmer i sådanne retninger i noget land.

  Direkte fornærmelser skal naturligvis ikke forekomme fra nogen – men de burde feje for egen dør først.

 7. Af jENS hANSen

  -

  Det er tydeligvis en fuldtids beskæftigelse for højrefløjen at have muslime på hjernen.
  Nå.
  Så laver de vel ikke andre unoder imens.

 8. Af Flemming Lau

  -

  J.Hansen.
  Ja, min bedre halvdel, mener at jeg er mere blid, efter at jeg har sendt mine “pædagogiske” oplysninger afsted. Det er lidt “sølle” ikke! Nåh, men jeg har lige endnu een der sammenfatter dagens kontrast.

 9. Af Flemming Lau

  -

  Birgit Hviid Lajer.
  “I frokost rummet blandt andre kommunale medarbejdere, sidder der en muslim der har set sig sur på dit saftevands krus hvor Peter Plys og Grisling er afbilledet. Muslimen krænkes og klager til byrådet i Dudley Midlands England. Manden med kruset får af sin fortsatte, besked på enten at fjerne kruset eller blive fyret!”

  I Sverige kunne en ældre ikke få indkøbt sin leverpostej, fordi hjemmeplejen ikke ville røre ved noget der havde med svin at gøre. Hjemmehjælperen blev senere bakket op af det lokale byråd!

  https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE3927881/Bank-fjerner-sparegris-af-hensyn-til-muslimer/

 10. Af jeNS haNsen

  -

  F. Lau

  Ja, det som er skidt på en måde, det er så godt for noget andet.

 11. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Rettelse
  Efterkommere skulle der stå. Ef står for efterkommere. Så kan du fjerne det føl du fik på tværs J Nielsen.

  I de første 10 måneder af 2017 snød 66 studerende med SU. 50 af disse unge mennesker var indvandrere af ikke vestlig afstamning. 16 var danskere. De unge flytte deres adresse fra forældrene og til en ven, eller anden familie, derved hæver de det laveste beløb, der er på ca. 965 kr. til ca. 5000-6000 kr. Det er yderst dårlig moral og manglende solidaritet at snyde fællesskabet. Måske synes disse unge svindlere, at det er i orden at snyde fællesskabet? Måske har de den manglende solidaritetsfølelse med hjemmefra?

 12. Af Flemming Lau

  -

  J.Hansen.
  Den lærte jeg af svigermekanikken i det midtjyske.” Alt er ikke skidt uden det er godt for noget” Der gik mange år før den fes ind. Med rendegraveren manglede jeg lige en knold jord som jeg prøvede at nå med med helt udstrakt arm. Sådan en er bare ikke stabil i sådan en position. Et lille kun tv og skovlen røg igennem glasstue døren. Kvinden min, sad bare med glas over fødderne og sagde; “Jeg her altid ønsket at få energi glas i den dør!” Det er jysk sindighed,

 13. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Flemming Lau- 20:09

  Utroligt, hvordan folk kan hjernevaskes – mon ikke ‘Bonderøven’ på tv snart forbydes, når han viser svin igen. Eller den økologiske landmand.

  De burde gå i terapi for den slags – vi er i Norden og ikke i sydlige himmelstrøg for mere end 2-3 årtusinder siden, hvor den slags opstod – vel via jødedom. Det og meget andet fjernstyrer mennesker i uhyggelig grad, og det mener jeg ikke, at vi skal acceptere, så må folk finde sig et andet job.

  Derfor er vi heldigvis mere sekulære og pragmatiske i forhold til protestantismen, hvor den ikke går over i fanatisme.

 14. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg tror nu, at det er visse muslimer, der har fået deres islam på hjernen i en sådan grad, at de ikke kan se, hvad de burde beskætige sige med i et nyt land:

  Få et bedre liv, fremfor at boycutte os og dermed sig selv i meget høj grad endda.

  Vi andre, både hele det politiske spektrum igennem og andre, er nødt til at tage os af den børnehave, der indmellem opstår for at skade ‘de vantro’.

 15. Af Flemming Lau

  -

  Birgit Hviid Lajer.
  Dansk humor har altid været mod fanatisme, bare tænk på Grisehandler Olsen i Matador og hans billede af der Fører på toilettet. Den holdt bare ikke længere end til 2006 og tegningerne. Selv John Cleese med Life of Brian er blevet tam. I England skelnede man mellem “hatespeech og hatecrime”. Den sondring er slut nu i 2018. Idag er “hatespeech lig med hatecrime” For at anskueliggøre situationen, så blev Overhuset i det britiske parlament fornyelig spurgt om bare det at fortælle at man var kristen, ville være en hatecrime…? Overhuset undlod at svare!

  Jeg tror desværre ikke at de sekulære kræfter vil være stærke nok i det lange løb, til at modstå, udviklingen. Blot et kort blik på de 30 organisationer i dansk flygtninge hjælp, viser bla Arla, DI, DA, Danmarks lærerforening Slagterierne etc. Vi så Arla’s knæfald og det tror jeg vil kommer til at se mere af. Vi kan allerede se demokratiske forskydninger ved lokalvalgene idag.

  https://newspeek.info/den-britiske-regering-vil-ikke-benaegte-at-det-kan-vaere-en-hadforbrydelse-at-fortaelle-om-sin-kristne-tro/

 16. Af J Nielsen

  -

  “Utroligt, hvordan folk kan hjernevaskes – mon ikke ‘Bonderøven’ på tv snart forbydes, når han viser svin igen.”

  Næh – det er dog for galt! Se hvad man for eksempel kan forestille sig.

  Ikke fordi det er sket, har været ved at ske, eller overhovedet har været på tale – men *skulle* det ske så er det godt at have været forulempet på forskud.

  Som modtræk mod denne fantasi stiller jeg hermed forslag om en daglig fire timers tv-transmission ude fra grissestalden. Bare for at vise at vi ikke lader og hundse med. Om det skal være frivilligt at se programmet er noget vi må se nærmere på. Måske for danskere.

 17. Af Jens Hansen.

  -

  Danmark har yderst stolte traditioner, hvad angår svin.
  Under Anden Verdenskrig forsynede Venstre bønderne nazityskland med fed flæsk.
  De dummeste af bønder karlene endte i Frikorps Danmark.
  Sammen med mange af de konservatives middelmådige sønner.

  Kaj Munk skrev om bønderne i 1941:
  Du siger, dit Fædreland findes der,
  hvor Prisen for Flæsk er fin.
  Forstaar sig! Hvad er vel mere værd
  paa Jorden end Flæsk for Svin?

  Ikke meget har ændret sig i Danmark.

 18. Af Flemming Lau

  -

  I Sverige kan kvindelige voldtægts ofre ikke have tillid til deres feministiske medsøstre. Det syntes at de ikke have rent mel i posen, for hensynet til gerningsmanden tjener tilsyneladende et større formål. Man må spørge; hvor er de svenske mænd….?

  http://snaphanen.dk/2018/01/29/tjekkisk-afstemning-om-eu-medlemskab/

 19. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvorfor er bloggen ikke lukket?

 20. Af Kasper Støvring

  -

  Den lukkes automatisk efter 4 dage.

 21. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  I mit frivillige arbejde med børn, unge laver vi mad med jævne mellemrum. Her kommer mennesker af alle mulige nationaliteter. Hver gang vi laver mad, vælger en enkelt hvad vi skal spise. Vi spiser meget sjældent svindekød, af respekt for muslimers traditioner. Vi har ingen jøder med på holdet. En gang gjorde vi en undtagelse, fordi en af deltagerne havde fødselsdag. Han ønskede sig en glaceret hamburgerryg. Det lavede vi så og lavede så kylling til muslimerne. Efterfølgende skyllede jeg alt af og satte i vaskemaskine. Gryderne vaskede jeg af med sæbe, men havde ikke tørret den med hamburgeryggen af. En muslimsk pige hjalp pænt med og tørrede den rene gryde. Lidt senere ringede pigens mor til mig og skældte mig ud for at hun havde tørret den helt rene gryde. Så er det, at man spørger sig selv, hvorfor kommer muslimer til Danmark hvor der er langt flere svin end mennesker. Lige præcis denne kvinde laver socialt bedrag. Har to lejligheder, hvoraf den ene lejes ud og har aldrig arbejdet i de 30 år hun har boet i Danmark. Flot stor bil har de, helt ny. De rejser jævnligt på ferie i flere måneder til det land de kommer fra, hvor der er ufred. Manden har fuldtidsjob ved siden af indvalidepensionen. Jeg burde aldrig have meldt mig til dette frivillige arbejde, jeg har mistet al tillid til muslimske borgere uden arbejde. Nu taler vi ikke om flygtninge. Det er ikke godt, når tillid mennesker imellem forsvinder. Jeg har det i øvrigt på samme måde med Lars Seier Christensen.

  Kommentar 7.09 30.01.2018.
  Bøndekarle hedder det. Nogle mennesker har svært ved sammensatte ord.
  Venstrebønderne er også ét ord.
  Nazityskland/ Nazi-Tyskland
  staves med stort.
  Det ville nok være pænere, at skrive komma efter …Danmark, sammen med….. Tænk at tilegne sig så meget om 2.Verdenskrig, dog lidt selektiv viden, for så at vide så lidt om danskerne. Du må gør som jeg, øve dig i det danske.

 22. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Kaj Munk startede med at imponeres over det nye parti i Tyskland i 30 Erne, men ændrede hurtigt sin holdning til dette parti. Mange var facinerede af Mussolini, Stalin og Hitler, dengang. Beundrerne blev også klogere. Kloge og intelligente mennesker, så som Kaj Munk, kan ændre sit syn på tilværelsen. Det er værre med dem der ikke kan.

  Er svinene i digtet danskere, eller tyskere, eller begge dele?

 23. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  J Nielsen – 29.1.18 – 23:55

  Nøh, nøh – det misforstår du – men jeg påpeger med fx ‘Bonderøven’, at intet ka blive for småt for nogle muslimer at ymte sig over.

  Vi er et landbrugsland, der (også) eksporterer svin i stride strømme til den store verden, så vi kunne ønske os andre fremmede, som ikke vandrer Europa tyndt for at nå hertil, hvor de ofte ikke passer ind og vil møblere hele molevitten i DK om.

  Familierne i DK og andre slæber gerne deres børn med til forskellige bondegårde, så de kan indånde den dejlige natur, vi har, samt lærer dyrene at kende på tt hold.

  Det går ikke – så vi er nødt til at se til detaljen, deri ligger kernen i et problem ofte.

  Så – take it or leave it! Hvis vi skal udsættes for bagstræb og lignende tilbagestående attituder. Eller følg med udviklingen, hvor den er sund og progressiv for os.

 24. Af Jens Hansen

  -

  30. JANUAR 2018 10:37

  En person som ikke kan læse, forstå eller skrive dansk leger dansklærer.

Kommentarer er lukket.