Vi har brug for et ødelagt Sverige

Af Kasper Støvring 195

 

Hver dag bringer postbuddet nyt fra Sverige, sjældent godt nyt, må man medgive, så man bævrer, når manden med den røde frakke ringer på. Hvilken nyhed fra den seneste uge, skal vi se på i dag? Lad mig se… Jo, lad os begynde med denne:

 

43 mænd er dømt for at have deltaget i en gruppevoldtægt i Sverige i 2016 og 2017. De 42 af dem er født i udlandet eller har en eller to udenlandsk fødte forældre.

 

43, det er da mange, ikke? Og andelen er udlændinge er da ret høj, ikke? Oplysningen ledsages af teksten: ”Forbløffet svensk avislæser: Tænk at man vover at skrive det her.” Venstres Mads Fuglede skrev et meget læst indlæg om de samme dystre emner: Sverige er fortabt. Og man fristes til at give ham ret.

 

Lad os se på lidt flere oplysninger om Broderlandet. Først kriminalitet:

 

Antallet af anmeldt vold og især voldtægter er mange gange højere end i Danmark. Hvad mere er: Tallet er stigende de senere år, og voldtægterne er blevet mere brutale. Ikke blot overfaldsvoldtægt og gruppevoldtægt, men også torturvoldtægt ser nu dagens lys (eller nattens mørke).

 

Hvad har det så med indvandringen at gøre? Alt!, fristes man til at sige. Den svenske presse er så småt ved at løfte sløret, bl.a. efter at den forhenværende politibetjent Peter Springare åbnede op for posen med rædselsberetninger.

 

Over 95 procent af nogle af de groveste typer voldtægter, overfaldsvoldtægter, begås af personer med udlændingebaggrund. Det officielle Sverige registrerer ikke herkomst, så det har en borger ved navn Joakim P. Jonasson fundet ud af. Domsudskrifterne er nemlig tilgængelige.

 

Udlændinge står også bag 90 procent af alle skudløsninger. Det kunne avisen Dagens Nyheter berette i maj sidste år.

 

Dertil kommer, at politiet ikke engang har ressourcer til efterforske voldtægt mod børn. Det afdækkede den modige – og enlige – journalist Joakim Lamotte tilbage i september.

 

Kriminelle er også begyndt at angribe politiet direkte, bl.a. med angreb på politistationer. Selv en pæn, liberal avis som New York Times skriver nu om borgerkrigslignende tilstande i Sverige.

 

Læg dertil et årelang had mod jøder, der i december udmundede i et brandattentat mod unge jøder, der var forsamlede til fest i et lokale ved en synagoge i Malmø i december måned.

 

Det var kriminalitet. Lad os se på en håndfuld andre afgørende faktorer. Vi begynder med tillid. Tillid er en af de væsentligste indikatorer for sammenhængskraft, og sammenhængskraft hænger tæt sammen med oplevelsen af ikke bare tryghed, men også med tilfredshed, ja, endda lykke.

 

Tilliden har altid været og er stadig meget høj i Sverige. Men den er begyndt at falde, og den falder særligt i områder med etnisk og kulturel diversitet, bl.a. i Malmø. Det viser en tillidsbarometer-rapport fra 2014.

 

Hvad med demografien, altså befolkningssammensætningen? Eftersom assimilation af udlændinge, herunder især muslimer, heller ikke er lykkedes i Sverige, følger der af indvandring en voldsom ændring af et samfunds grundlæggende værdier. Væk fra frihed og sammenhængskraft, hen mod… tja, noget andet.

 

Der vil i Sverige ske mere end en fordobling af antallet af muslimer til 20-30 pct. inden 2050. Det viste en rapport fra den anerkendte analyseinstitution PEW i november 2017. Hvis man ikke synes, det er så galt, så se på Frankrig: Landet er i dag i noget nær permanent undtagelsestilstand på grund af faren for islamisme. I Frankrig er andelen af muslimer omkring 10 pct. Behøver vi at sige, at langt de fleste muslimer er lovlydige? Nej, men så længe bare en lille del er voldsparate, så har vi balladen, så at sige. Sidste år blev der forhindret over 700 islamiske terrorangreb (arrestationer) i Europa, viser tal fra Europol.

 

”Jamen, med tiden vil indvandrerne blive integreret. Sverige er ikke tabt.” Jo, det ER Sverige. Landet bliver aldrig det samme. Det forstår vi, når vi ser på antallet af parallelsamfund. Som den kurdiskfødte svenske politolog Tino Sanandaji har fundet ud af: Der var 3 tilfælde af parallelsamfund i 1990; antallet var vokset til 186 i 2012.

 

Endelig er der økonomien. Docent i økonomi, Jan Tullberg, har beregnet sig frem til en omkostning på 600 milliarder alene for asyltrykket i 2015. Tallet kan diskuteres, men en forsker med en docentgrad er altså ikke nogen amatør. Og tallet er næppe så lavt som det danske tal på 33 milliarder årligt.

 

Jeg deltog for nylig i en radioudsendelse om Sverige, hvor jeg igen mødte tre hyppige modargumenter: Der er problemer med indvandring, jo, jo, men de skyldes 1) sociale forhold som høj arbejdsløshed, 2) et nedsættende sprogbrug i omtalen af udlændinge og 3) manglende demokratisk uddannelse.

 

Alle argumenterne kan imidlertid afvises. Hvis vi ser på tal fra Danmarks Statistik, så korrigeres der for socio-økonomiske faktorer. Og så får vi følgende triste indsigt: Der er ikke blot meget stor forskel på vestlige og ikke-vestlige indvandrere, der er også store forskelle internt i gruppen med de ikke-vestlige. Personer med baggrund i Afrika, Mellemøsten og de muslimske lande generelt, klarer sig som regel meget dårligere end personer med baggrund i f.eks. Kina, Sri Lanka, Thailand og Chile.

 

Hvis ”tonen” i debatten var afgørende, var Sverige det land i Europa, der klarede sig bedst ift. integration – ikke værst, som det er tilfældet. I Sverige udskammes, skandaliseres og mistænkeliggøres man i langt højere grad end i stort set noget andet land, hvis man kritiserer indvandringen. Censuren og selvcensuren er meget effektiv. Alligevel går det ad helvede til i Sverige.

 

Demokratisk uddannelse hjælper ikke stort. I Danmark har Wilke-undersøgelsen fra 2015 vist, at omkring halvdelen af herboende muslimer ønsker sharia som en del af lovgivningen. Vi taler altså om mennesker, der bor i en liberaldemokratisk stat. Enten sker integrationen af sig selv, eller den sker slet ikke. Med ordene fra Dansk Muslimsk Ungdoms afvisning af assimilation: ”Vores efterliv ikke er noget, vi tør satse for en midlertidig anerkendelse i det verdslige liv.”

 

Det er så uendelig trist at være vidne til, at et velfungerende land som Sverige langsomt bliver ødelagt. Vi, der ser måbende på, kan kun blive ved med at advare om udviklingen. Måske vil der ske en ændring, der forhindrer de allerværste ødelæggelser, men Sverige vil på afgørende punkter vedblive at være forandret – til det værre.

 

Vi har naturligvis ikke brug for at ødelagt Sverige, som jeg skriver i overskriften til dette indlæg. Vi har derimod brug for det modsatte. Det eneste, det nuværende Sverige kan tjene som eksempel, nej, skræmmebillede på, er det, vi ikke må udvikle os til. Bliv ikke som Sverige!

 

Vi har brug for Sverige, så vi kan se, hvad vi ikke skal gøre, ikke skal ende som, og vi har brug for at kunne henvise til Sverige, når vi kalder på stop for yderligere indvandring, også asylansøgere, fra de lande, som vi har haft problemer med de sidste 40 år. Vi skal se på Sverige for at forstå, hvorfor vi skal have lukkede grænser, hvorfor vi skal påbegynde udvisninger af kriminelle udlændinge og hjemsendelser af udlændinge, der gerne må få store pengebeløb med i kufferterne.

 

Tilbage står at forklare gåden: Hvorfor har svenskerne valgt at gøre alt dette mod sig selv?

 

Vi må se, om posten når frem med løsninger på denne gåde i den nærmeste fremtid.

 

 

195 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Lau

  -

  Det er en gåde at de røde, ikke kan fatte den mindste empati for de voldtager kvinder, men i stedet fortsætter med at gøre det til et spørgsmål om social politik. Det handler om kultur, civiliseret kultur eller mangel på samme. Det tæller ikke for de røde. I deres rædselsregime tæller individet ikke, kun staten. Dem der er uenige er folkefjender og de skal udryddes. Det er kommunismens menneskesyn. Inden det mål er nået søger de med deres had, splittelse af det bestående civiliserede samfund. Der kan muslimerne bruges!

 2. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Jesper Lund, nu kan svenskerne jo være lige så stolte af at leve i et mere åbent, multi-kulturelt samfund, som vi af at leve i et mere lukket, mono-kulturelt samfund. Det som er interessant i de undersøgelser, som jeg referer til er, at de relativerer “stolthed” i forhold til andre nationer. D.v.s. både svenske og danske er lige stolte over deres respektive lande, men da denne stolthed er forårsaget af divergerende værdier, ville vi være langt mindre stolte over at være nødsaget til at bo i hinandens lande. Og her skiller vi os ud fra Norge og Sverige, som værdimæssigt føler sig langt mere tilknyttet til hinanden, end til os danske. Og “chauvinisme” undersøgelserne er også relativeret, idet de undersøger, hvor meget vi føler vores egne nationale værdier bedre end andres, og især i disse undersøgelser er der meget markant forskel på Danmark og Sverige.

 3. Af M. Christiansen

  -

  En halvstuderet røver med det forpligtende efternavn AAen har et udtalt behov for at på “ægte svensk” at forplumre facts m.h.t. muslimsk kriminalitet i Sverige.
  Må denne Erasmus Montanus, som er faret vild, finde tilbage til sine platforme i Politiken og Information.

 4. Af Maria Due

  -

  “Og her skiller vi os ud fra Norge og Sverige, som værdimæssigt føler sig langt mere tilknyttet til hinanden, end til os danske”

  Du ved tydeligt nok ikke noget om det emne.

 5. Af R.H. Kristiansen

  -

  Karsten Aaen
  Er der en fej i din tekst om procenter? Du skriver
  1. 10-11% af 900 muslimer mener, at fundamentet for dansk lovgivning kun skal være bygget på Koranen.
  2. 25-26% af 900 muslimer mener, at fundamentet bør være en blanding af Koranen og Grundloven.
  3. 55-60% af 900 muslimer mener, fundamentet for dansk lovgivning kun og alene skal være bygget på Koranen.

  Hvilken forskel er der på de 10-11% og de 55-60%. Vil det sige, at af 900 muslimer var der 65/66-75/76%, som kun ville have sharialov i Danmark. Skal det forstås sådan?

  Var der ingen af 900 muslimer, der mente at Grundloven alene skulle danne grundlaget for lovgivning mm?

 6. Af j nielsen

  -

  “Nordmænd ser ud til at være meget stolte over at være nordmænd”

  Det minder mig om dengang hvert land blev bedt om at skrive en bog om elefanter.

  Den britiske: “Elephants I shot.”
  Den tyske: “Eine ausführliche Klassifikation von der Elefant; -Biologie, Arten, Ursprung und Zukunft.”
  Den franske: “L’elephante et son amour”
  Den amerikanske: “Elephants – bigger and better!”
  Den danske: “Vor ven elefanten.”
  Og den norske: “Norge og nordmændene.”

  De havde misforstået emnet …

 7. Af Maria Due

  -

  Nej, det tror jeg såmænd ikke, Nielsen. De store norske aviser efterlader ofte det samme indtryk. Man bor bare lidt langt væk, 🙂

 8. Af Erik Jakobsen

  -

  Løsningen på gåden er at det er en gåde at det er så svært at indrømme at den muslimske
  indvandring er en syg fejl.

 9. Af Jesper Lund

  -

  Jørn Strand Nielsen
  European Values Study har også en statistik om frygten for at EU skal resultere i tab af national identitet/kultur. Statistikkerne for Danmark og Sverige ligner hinanden med omkring 33% i det høje niveau af frygt. Det samme for Tyskland. For det store EU-land Frankrig er tallet 44%!
  Niveauet af frygten tab af national identitet/kultur må indirekte fortælle hvor meget borgerne værdsætter deres national identitet/kultur.

 10. Af Jesper Lund

  -

  Sidste sommer på vores sejlferie langs den svenske vestkyst mødte jeg en nordmand, der pludselig sagde, at han var glad for, at han ikke er svensker. Han havde en kæmpe speedbåd.

 11. Af R. H. Kristiansen

  -

  Jan Petersen
  Alle mennesker er gode til noget. Du er for eksempel rigtig dygtig til at stave.

 12. Af jenS haNsen

  -

  Nordmænd er stolte af at være nordmænd.
  Er der nogle som skriver.
  Fint nok.
  Men nu da debatten er kommet til at omhandle misbrug af børn. Og nordmændenes stolthed.
  Så kunne man måske nævne Tysfjord i Norge som et uhyggeligt eksempel.
  Og Tysfjord er kun toppen af isbjerget.

 13. Af jeNs haNSen

  -

  Og hvad angår Tysfjord i Norge.
  Der bor vist ikke så mange muslimske mørkemænd i området.

 14. Af R.H. Kristiansen

  -

  Lemche du skriver om bitterhed vedrørende Island og 1944. Dette svar er meget lidt fyldesgørende dog et svar. I 1944 udløb der en aftale, der skulle underskrives samme år. På grund af krigen lod det sig ikke gøre at forny aftalen. Englænderne havde okkuperet Island i krigens begyndelse og amerikanerne kom efterfølgende. Amerikanerne anlagde så basen i Keflavík. Jeg har aldrig brudt mig særlig meget om amerikanere, jeg kommer også fra provinsen. Jeg kan godt se hvad de kan, men bryder mig ikke om deres imperialisme. Amerikanernes tilstedeværelse ændrede Island meget voldsomt. Folk fra landet flokkedes til de store byer for at tjene “kanapenge”. Reykjaviks klondykeagtige byplanlægning skyldes en uhæmmet udbygning af hovedstaden på alt for kort tid og der var et ekstremt behov for nye boliger. Allerede i 1900 hundrede tallet var der fra mange selvstændighedsønskende islændinge et ønske om at frigøre sig fra Danmark. Island ligger knapt 3000 km væk fra Danmark. Det var en denne afstand rent logistisk, der gjorde samkvem med Danmark svært. Enevælden skabte had til den danske konge. Under en af de vulkanske udbrud døde en stor del af befolkningen. Man kunne ikke høste hø til dyrene. Islændinge måtte ikke fiske fisken i havet. Fisken var den danske konges ejendom. Men fisken var også det befolkningen kunne leve af, sammen med dyrehold, bær og en del andet, så senere kartofler, som kunne dyrkes. Det var for koldt til at dyrke datidens korntyper. Hvede kan stadigvæk ikke dyrkes. For eksempel måtte al mel og mange varer transporteres denne lange vej. Ofte var der for eksempel ikke ordentligt mel til brød, fordi der var gået saltvand i melen, den blev alligevel solgt. Island fik selvstyre i 1901. Jón Sigurðsson samt mange andre islandske kulturpersonlighedet arbejdede stødt på selvstændigheden. Jeg tror, at I skal være glade for at I kom af med Island. Men islændinge føler trods alt noget særligt for Danmark. Håndskrfterne blev indsamlet i Island af den islandske filolog Árni Magnússon og bragt til Danmark. Desværre brændte en stor del af dem under en af de københavnske brande. De mest værdifulde blev reddet ud af branden af AM og nogle studerende. Islændinge vil altid være glade for at håndskrifterne kom tilbage. Der blev bygget helt ny bygning for skrifterne. Nogle islændinge føler sig selvfølgelig knyttet til USA, flest føler dog Nordens befolkninger som deres broderfolk. Mange emigerede til USA og Candada omkring 1900 og efter og jeg har en stor familie i Canada. Der er altid en udlængsel fra en ø så langt væk fra alfartsvej. Dem der havde stort samkvem med amerikanerne og kunne tjene på “kanerne” holdt selvfølgelig af den forbindelse. I mine øjne er amerikanerne en ung og kuturfattigt nation. Derfor valgte de en kulturløs præsident. Yankidollar er deres kultur. Trump og Putin er et fedt, kulturløse mennesker.

 15. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Vi har brug for at samarbejde med Sverige og andre lande for at kunne håndtere integrationen på et humanistisk og menneskeværdigt grundlag.

  Vi har ikke brug for et isoleret, etnisk renset Danmark omgivet af meterhøje grænsespærringer med svært bevæbnede politikadetter i vagttårne med korte mellemrum.

  Men det er det, vi får med det folketing, vi har nu. Lad os skifte det ud. Det er vores demokratiske pligt som vælgere – og det haster.

 16. Af Henning Svendsen

  -

  Der er lys i den røde lanterne og nu stævner han ud mod det fjerne!-ja Jesper Lund er heldig?han bor i Danmark ,her kan man være humanist uden selv at komme til lommerne
  Og vores Statsminister går endda i spisen,han er stadig fører for en organisation der har Postbox i Sydkorea og uddeler Tomatfrø til fattige bønder Organisationen fik 90millioner af de Radikale så også her bliver hele Danmark tvangsindlagt når humanister udfolder sig
  Og når Jesper anløber Skærgåden ,så holder holder Proffessoren måske med sit firspand inde på kajen for også i Sverige er man humanist på.andres regning .
  Og hvem betaler. for al denne humanisme?ja regningen bliver i sidste ende sendt videre til miljøet hvor forfalskede rapporter tegner et glansbillede-så de lalleglade humanister kan trygt bruge løs af resurserne -de er jo Ateister og tror ikke på Syndfloder

 17. Af Flemming Lau

  -

  Kommunister er ikke humanister og de aner iøvrigt ikke hvad et menneske værdigt samfund er…!

 18. Af Martin Jørgensen

  -

  Behov for stærkere reaktioner mod Rusland – Vi har brug for et ødelagt Sverige eller Verden er aldrig så simpel som utopister vil gøre den til -jeg tror mest på det sidste.

 19. Af Glenn Madsen

  -

  Jeg har fundet en gammel artikel fra 2013, som jeg må citere fra:

  “I Sverige oplever man lige nu en bestand af ulve, bjørne, los og jærv, der er på samme niveau som i 1850. De store rovdyr var for 30 år siden truet af udslettelse.
  Måske er det på tide at lære svenske børn, hvordan man skal håndtere mødet med en angrebslysten bjørn: Læg dig ned på ryggen og spil død!”

 20. Af Niels Larsen

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN

  Hvad vi ikke har brug for er muslimske og afrikanske tilvandrere. De er gennemsnitligt store økonomiske, sociale og ofte kriminelle belastninger for danskerne.

 21. Af jørgen thomsen

  -

  Det er imponerende som de røde “humanister” forstår at lukke øjnene, iføre sig skyklapper og sætte kikkerten for det blinde øje. De forstår at leve fuldt ud i deres ideologiske fantasibobler. Virkeligheden, sandheden og utallige kendsgerninger fornægtes. De uhyrlige omkostninger og de skrækkelige tilstande i store dele af Sverige osv. er slet ikke dokumenteret godt nok, iflg. disse ignoranter, dagdrømmere og fantaster.

 22. Af jørgen thomsen

  -

  Så er der også de blå skabsradikale, som længe har virket for at fratage det danske folk alt med demokrati, velfærd, frihed, privatliv, sikkerhed og værdighed. En totalitær og fascistisk udvikling der drives frem med løg ne- og hetzkampagner, ensretning af elever og tv-seere osv. En udvikling der blev advaret imod i bøger som “1984”, “fagre nye verden”, “kammerat Napoleon” og “kommunismens sorte bog” osv.

 23. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Marie Due, jeg referer blot til den tidligere omtalte artikel af Peter Gundelach, så jo ikke et spørgsmål om, hvad jeg personligt ved noget om. Gundelach beskriver endda de indbyrdes holdninger mellem danske og svenske som asymmetriske, fordi svenskere forholder sig langt mindre positive til Danmark, end vi til Sverige. Svenskere forholder sig mere positivt til Norge og Finland. Gundelachs beskrivelse er baseret på ensartede, sociologiske undersøgelser i en række lande. Betvivler du – trods min ellers udmærkede scient. pol. uddannelse – mine evner til at referere ham korrekt, ja så kan jeg så blot henvise dig til selv at læse ham. No offense.

 24. Af svend jensen

  -

  @JØRGEN VILLY MADSEN – 29. MARTS 2018 11:14
  “Vi har brug for at samarbejde med Sverige og andre lande for at kunne håndtere integrationen på et humanistisk og menneskeværdigt grundlag.”

  Migranterne skal snarest integreres i deres egne hjemlande på et humanistisk og menneskeværdigt grundlag.

  “Vi har ikke brug for et isoleret, etnisk renset Danmark omgivet af meterhøje grænsespærringer med svært bevæbnede politikadetter i vagttårne med korte mellemrum.”

  Vi har brug for et islamfrit Danmark med én meterhøj grænsespærring på grænsen til SydSlesvig, med veltrænede politihundekadetter i vagttårne med korte mellemrum.

  “Men det er det, vi får med det folketing, vi har nu. Lad os skifte det ud. Det er vores demokratiske pligt som vælgere – og det haster.”

  Skift folketinget ud før folketinget skifter danskerne ud. Det er vores pligt som vælgere, der gerne vil overleve – og det haster.

 25. Af Jacob Schønberg

  -

  Når 3. generation indvandrere stadig får børn der klarer sig dårligt i skolen, så har vi ikke stillet de rigtige krav til de mennesker der kommer her og lever af vores penge. Når udlændinge begår kriminalitet så skal de udvises , men vi har udlændige i Danmark der trods 3 udvisninger stadig opholder sig i Danmark. Når retsvæsnet svigter vil borgerne begynde på selvtægt! Når Danmark hjælper flygtninge her i Danmark så afskærer vi os fra at hjælpe flygtningene i nærområderne – Og det gør Sverige også! Bådflygtninge hober sig op i Italien og Spanien . De skal sendes retur igen. EU skal lave en samlet indsats i Afrika og sikre sig at Afrika løser sine problemer i Afrika. Det haster for om blot 32 år vil befolkningen være fordoblet til 2,4 milliarder mennesker

 26. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Flere har bidraget med personlige erfaringer med omgang med svenskere, som bidrag til forståelse af, hvorfor de forholder sig så markant anderledes end vi danske i udlændingespørgsmålet. Mine egen erfaring med den svenske kultur begrænser sig til mit tidligere arbejde med dansk planstyring samt bistandsprogrammer i udviklingslande. I sen 1970’erne var Sverige således et forbillede for udvikling af sektorplanstyring i Danmark, eller Udbygningsplanlægning, som det kom til at hedde på dansk. For som Svante så korrekt dengang udtrykte det “kan de meget i Sverige, som vi ikke kan”. Men dansk kultur egner sig simpelthen ikke til planstyring, så planer udarbejdes kun for processens skyld, men søges fra start omgået i praksis, enten de facto eller ved dispensationer. I Sverige forbindes planstyring derimod med konsekvens. Samme konsekvens har jeg oplevet på store bistandsprogrammer, hvor de svenske – som man også nylig har kunnet se i “Liberty” – straks stopper programmet, når de erfarer korruption. Vi danske betragter mere pragmatisk korruption i mindre målestok som en uundgåelig transaktionsomkostning – hvad det også er – mens det for svenske er et principielt spørgsmål. Samme erfaring har jeg med arbejde som økonomisk rådgiver for en række, internationale ingeniørfirmaer, hvor svenske ligesom tyske firmaer er de foretrukne arbejdsgivere, fordi de arbejder meget stringent. Ingen politiserende slinger i valsen. Så når Sverige allerede for årtier tilbage har lanceret sig som en human supermagt, ja så følges denne politik op med stor stringens, og opstår der uhensigtsmæssige konsekvenser undervejs, ja så er det ikke politikken som anfægtes, men blot implementeringen, som skal justeres lidt. Når Sverige derfor ad åre må erkende, at politikken overstiger landets økonomiske og sociale evner, da vil en ny politik blive defineret og implementeret med stor stringens, og “de fremmede” vil givet komme til at ønske, at de i stedet havde slået sig ned i Danmark, hvor de modsat alle forlydender faktisk behandles særdeles godt..

 27. Af Niels Lemche

  -

  JØRN STRAND NIELSEN , husk, at svenskerne stadig lider under efterveerne af bankerotten i 1992, da den svenske krone over en weekend tabte 1/3 af sin værdi. De var vant til at være dem, der satte dagsordenen. Det var de så ikke længere. Komplekserne i den forbindelse forklarer mange af de mystiske beslutninger, de har taget siden.

 28. Af Niels Lemche

  -

  JØRN STRAND NIELSEN , husk, at svenskerne stadig lider under efterveerne af bankerotten i 1992, da den svenske krone over en weekend tabte 1/3 af sin værdi. De var vant til at være dem, der satte dagsordenen. Det var de så ikke længere. Komplekserne i den forbindelse forklarer mange af de mystiske beslutninger, de har taget siden.

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos bankerot og andre iscenesatte events, så har alle lande i f.eks Sydøstasien overlevet iscenesat valuta spekulation tilbage omkring 1996-1998. Tiger økonomierne kører bare for fuld skrue, men befriet for Mellemøstlig- og Afrikansk analfabetisk kultur”berigelse”. 🙂

 30. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Niels Lemche, den nuværende svenske udlændingepolitik trækker spor meget længere tilbage end Fredrik Reinfeldt og finanskrisen. I alt fald tilbage til Oluf Palme i 1980’erne, og sandsynligvis helt tilbage WW2. Oluf Palme lancerede således Sverige som en aktivistisk, human stormagt imellem de da to reelle supermagter, og med sine supporters i den tredje verdens transitionslande, herunder især Sydamerika og Indien Bortset fra sin husning af især jøder under WW2 efterlod krigen Sverige med et internationalt blakket ry, ligesom heller ingen interne konflikter blev bilagt gennem et retsopgør som i Danmark. Vietnam-krigen kom derfor som en appelsin i Palmes turban, da den muliggjorde et relativt moralsk løft af Sverige, da USA moralske status var under markant, internationalt pres. Og USA’s intervention i Chile blev endnu en appelsin til den svenske samling, da Oluf Palme aktivistisk kunne åbne Sverige som målet for den chilenske flygtningestrøm. Det var let for Plame internt i Sverige at sælge myten om et Sverige med en høj, international moral til en befolkning, som hellere så en kollektiv oprejsning udadtil, end et internt efterkrigsopgør. Desuden skabte Palmes politik en intern legitimering af sit våbensalg, idet den skabte adgang til våbenmarkeder i den tredje verden, hvor svenske SAAB-fly og BOFORS-kanoner kunne afsættes til påståede “rent fredelige formål”. I Danmark har vi som sagt haft et retsopgør, samt også med Foghs “aldrig mere et 9. april” tale et politisk opgør med samarbejdspolitikken under WW2, men i Sverige holdes skidtet under tæppet ved at videreføre den del af Palmes politik, som omfatter en åben adgang for flygtninge. Myten blev så nærmest glorificeret, da Palme blev myrdet. Mordet er aldrig (officielt) opklaret, og det passer fortsat bedst ind i den svenske selvforståelse, at se mordet som fremmede magters (Jugoslavien, Kurdistan, Sydafrika) opgør med Palme, end at det var en eller flere svenskere, som af interne årsager gjorde op med Palme. Og var det et internt opgør, søger svenskerne kun suspekte på den højreradikale front, mens den tanke, at det var et “aldrig mere et 9. april” motiveret opgør begået af modstanderne af samarbejdspolitikken og derved også en protest imod Palmes afstandstagen fra WW”’s sejrherre, USA, passer dårligt ind i svensk selvforståelse.

 31. Af jeNs haNSen

  -

  AF JØRN STRAND NIELSEN – 30. MARTS 2018 13:31
  “I Danmark har vi som sagt haft et retsopgør”

  Nej. I Danmark har vi aldrig haft et retsopgør.
  Nogle få medløbere blev straffet
  De store slyngler blandt politikere og værnemagere blev aldrig straffet.
  De forbrydere som løj Danmark ind i Iraq krigen vil heller aldrig blive straffet.

 32. Af svend jensen

  -

  Citat:
  “Tilbage står at forklare gåden: Hvorfor har svenskerne valgt at gøre alt dette mod sig selv?”

  Måske svenskerne har pådraget sig overdreven selvtillid (hybris) og søger nye udfordringer.
  Hvis svenskerne frivilligt udleverer hele deres land til Kalifatet, burde de også kunne overgive Skånelandende til et socialt og kulturelt nærtstående naboland.
  Så har svenskerne et venligt sted at flygte til, hvis deres demografiske eksperiment slår helt fejl.

 33. Af Flemming Lau

  -

  Og vi fik heller ikke noget retsopgør med kommunisterne efter den kolde krig i ’89! Så nu er bundskrabet fra kommunismen, nazismen gået sammen med islamismen og er blevet kulsorte. Mon retsopgøret efter tiden med denne 3 delte totalitære hybrid, vil gå ligeså smertefrit som tidligere….?

 34. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Jens Hansen, min pointe er, at retsopgøret som proces lagde risikoen for selvjustits i de første efterkrigsår død, og den havde næppe set fra magthaverne noget som helst andet formål.

  Hvad angår den svenske selvforståelse i forhold til mordet på Palme, vil jeg også tilføje, at der sandsynligvis af samme grund i opklaringsarbejdet – eller i alt fald den del som er offentligheden bekendt – slet ikke har været fokus på motiver afledt af Palmes “mørke sider”, det være sig som afpresningsobjekt og derved stor statslig risiko, eller som offer for opgør i hans personlige, nære netværk. Palme var offentligt kendt for at have en meget fri sexualmoral, og medvirkede bl.a. i sin tid som undervisningsminister i to pornofilm. Senere antydede et skuespil, at han havde forgrebet sig på en 14-årig, og altså havde pædofile tendenser. I sidstnævnte tilfælde anlagde hans kone straks sag imod de ansvarlige for skuespillet, men hun trak den tilbage igen, og alene med sagsomkostningerne som begrundelse, hvorfor påstanden om en pædofil Palme faktisk stadig er uanfægtet. De fleste mord begås erfaringsvis af en person indenfor ofrets bekendtskabskreds, og der var meget sandsynlig motiver i denne kreds. I Danmark ville “en dansk Palme” under den kolde krig sandsynligvis via indgreb fra FE og PET være blevet erklæret en statslig risiko (som i den langt mindre rokkersag fra Køge) , og derfor frataget sin ministerpost og sendt tilbage til bageste sæde i Folketinget. Men så pragmatisk fungerer det svenske system ikke, og det er på bundlinjen Sveriges problem.

 35. Af Niels Lemche

  -

  AF JENS HANSEN – 30. MARTS 2018 14:42
  AF JØRN STRAND NIELSEN – 30. MARTS 2018 13:31
  “I Danmark har vi som sagt haft et retsopgør”

  Nej. I Danmark har vi aldrig haft et retsopgør.
  Nogle få medløbere blev straffet
  De store slyngler blandt politikere og værnemagere blev aldrig straffet.
  De forbrydere som løj Danmark ind i Iraq krigen vil heller aldrig blive straffet.

  JH: Tomme tønder buldrer mest, og du er i særklasse den tommeste tænde her. Læs Ditlev Tamms disputats, og så kan du komme tilbage og udtale dig.

 36. Af John Laursen

  -

  Maria Due – 28.Marts 2018 20.51

  Fremragende indlæg. Så sandt, så sandt.

 37. Af jeNS haNSen

  -

  AF NIELS LEM CHE – 30. MARTS 2018 18:48

  I modsætning til dig så ser jeg ingen grund til at benægte kendsgerningerne fra Anden Verdenskrig.
  Jeg har ingen aktier i det.
  Jeg ønsker kun sandheden frem.
  Så kan typer som dig hyle så meget de vil.

 38. Af Niels Lemche

  -

  JH: Du er så uvidende om det, du skriver om, at du ikke aner, hvad der er kendsgerninger, og hvad der er løgnehistorier.

  Du kan bare læse den bog, jeg anbefalede. Så kunne du måske udtale dig med en hvis vægt.

  Du er jo desværre nak faktaresistent.

 39. Af Jens Hansen

  -

  Lemche.
  Du ønsker ikke at se sandheden i øjnene.
  Du tilhører den højrefløj som i årtierne efter Anden Verdenskrig var med til at forfalske, hvad der foregik i Anden Verdenskrig.
  Utroligt at du i 2018 fortsætter i samme spor.
  Hvilket formål du har med din historieforfalskning, det kan man jo gøre sig sine tanker om.

 40. Af Henning Svendsen

  -

  Langt de fleste muslimer er lovlydige-?men det gælder jo kun hvis det er deres egne love der skal følges-en rundspørge på gaden i London viser at samtlige kun har en hånlatter tilovers for det land de bor i
  Det gælder selvfølgelig også Danmark de er det nye herrefolk der kommer og kræver deres ret og de sparker åbne døre ind overalt
  For ti år siden hørte vi Bertel Hårder ,han sad i TV og efterlyste 200millioner nye ansigter til kompensation for Europæernes lave fødsels tal og importen af fremmede foregår da også på fuld speed nu er det bare mere diskret !-Røde Kors biler med tonede ruder så grænsevagterne tror det er Statsmænd og vinker dem ikke ind til siden. I Rødbyhavn holder en Limousine parat og i Lufthavnen venter en Taxa
  Ja Europas lande kæmper ligefrem mod hinanden -se bare de to fra Italien de fik statsborgerskab så let som at klø sig i nakken.
  Den kristne befolkning er helt til grin vi skulle have holdt os til Odin og Thor.

 41. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos Ditlev Tamm så er han – mig bekendt – den eneste, der har haft adgang til arkiverne om retsopgøret efter Anden verdenskrig. Det kan man vel så tillade sig at stille et par undrende seriøse spørgsmål til!

 42. Af j nielsen

  -

  “Den kristne befolkning er helt til grin vi skulle have holdt os til Odin og Thor.”

  Sidste gang stod kampen om statsministerposten mellem Thor og Loke.

 43. Af Glenn Madsen

  -

  Anders Bøgh. dr.phil. lektor emeritus, Lektor emeritus. Debatindlæg 7. JAN. 2016 i POLITIKEN.(Jeg formoder, at det er den Anders Bøgh.)
  “Danmark er ikke væltet, gør det næppe heller, hvis vi i samarbejde med de øvrige EU-lande formår at styre de nuværende udfordringer uden at sætte resterne af vore egne værdier over styr. Al historisk erfaring viser, at indvandrere gradvis integreres i flertalskulturen i løbet af et par generationer, hvis ikke de på grund af forfølgelse tvinges til at fastholde en alternativ identitet. Indvandring er i sig selv bestemt ikke noget onde. Uden indvandring uddør danskerne pga. vor lave fødselsrate, og mange af de nuværende første- og især anden- og tredjegenerationsindvandrere spiller allerede en væsentlig rolle for at afhjælpe den førhen så voldsomt diskuterede ældrebyrde. Hvis bare vi holder hovedet koldt og hjertet varmt, som vi for nylig har hørt, at vi skal, er der udsigt til gevinst.”

  For blot at pille et enkelt citat ud:
  “Uden indvandring uddør danskerne pga. vor lave fødselsrate.”
  Skriver Anders Bøgh. Mon?
  Samfundet er ikke en maskine der skal fodres. Lad den naturlige befolkningsudvikling bestemme samfundets udformning.

 44. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Jens Hansen, som Ditlev Tamm redegør for i “Retsopgøret efter besættelsen”, så var problemet retligt set, at hele det lovmæssige grundlag under besættelsen for, hvad der var ulovligt var upræcist og skiftende, ligesom endda lovgivning med tilbagevirkende kraft forelå. Så opgøret måtte jo nødvendigvis indskrænke sig til de tilfælde, hvor ulovligheder var ganske åbentlyse også forhold til lov og praksis før besættelsen. D.v.s. f.eks. likvideringer og handlinger, som bragte andre borgeres liv i fare. Hvor retsopgøret retligt set svigtede selv på disse præmisser var, at modstandsbevægelsens handlinger som helhed blev undtaget, endskønt modstandsbevægelsen iblandt også likviderede ganske sagesløse medborgere. Her var argumentet blot, at i krig rammes uundgåeligt også sagesløse, men dette argument blev kun anvendt til at legitimere den sejrende parts drab, så en ren standretfrikendelse.

  Men der blev i efterkrigsårene kun begået få mord, som måske var selvjustits, og flere af disse tilfælde blev endda aldrig endelig afklaret som sådan (f.eks. Mordene af et ægtepar på Peter Bangsvej). Så retsopgøret var efter sit formål en stor succes.

  Og Jens Hansen, de sager, som du sikkert har i tankerne, kan jo kun dømmes på et efterrationaliserende, moralsk grundlag. Besættelsestiden var moralsk og retligt en grå periode for næsten alle danske – virksomhedsejere som lønmodtagere -, og det giver ingen mening i “eftertidens klare lys”, at skille fårene fra bukkene. Som Kirkegaard jo fornuftigvis ville hævde, så havde alle jo et moralsk valg – fabrikanten af cement til bunkersbyggeri – såvel som de arbejdere, der deltog i produktionen af denne cement og i i byggeriet af bunkerne. Så hvis du ville have ønsket et opgør også på blot et moralsk grundlag, så ville næsten hele den voksne, danske befolkning jo være blevet sat på anklagebænken. Samarbejdspolitikken indebar jo, at alle som fortsatte deres virksomhed og lønarbejde i et eller andet omfang også støttede besættelsesmagten.

  Men jeg bragte kun retsopgøret ind i tråden, fordi jeg finder den typisk, pragmatisk, dansk, og fordi en sådan værdi/holdning jo medfører, at vi i Danmark heldigvis ikke i nyere tid, som I Sverige, ser eksempler på attentater på ministre og andre øvrighedspersoner. Selv ikke i efterkrigsårene, hvor der jo eller nok var nogle danske, som kunne have haft et forståeligt personligt motiv til at forsøge et sådant. Når man i Sverige og Tyskland med moralsk begrundelse udelukker Sveriges Demokraterne og Alternative für Deutschland, er netop et eksempel på den manglende “folkelige ventil” som heldigvis er en basal komponent i det danske værdisæt,

  . .

 45. Af Niels Lemche

  -

  JØRN STRAND NIELSEN , sverigedemokraterne er et overordentlig wake-up signal til det etablerede Sverige. Pga. af deres “moral” (kendere kalder det dobbeltmoral) har det svenska folket været temmelig uforberedte på, hvad der kom. Nu er det der, og man ser derfor en markant mere tydelig kløft mellem den officielle nyhedsformidling i Sverige og den alternative, der ikke er bundet af selvcensuren.

  Og så må man hele tiden erindre, at det der gælder for Stockholm, ikke har så megen betydning i de skånske bygder.

  I øvrigt tak for svaret til JF — ikke at han vil forsøge at forstå det. Det store problem var faktisk indførelsen af dødsstraf for forbrydelser begået, mens den ikke eksisterede. Det er klart, at man gjorde det, for at undgå de lange knives nat. Vi er i samme situation idag, hvor dødsstraffen er helt afskaffet — også i krig — pga. de radikales glorværedige indsats. Skulle ulykken ske igen, så vil man være nødt til at indføre den nok en gang med tilbagevirkende kraft.

  Der var iøvrigt en del spekulationer, om Højbjergmordetg også havde relationer til krigen. Jeg spurgte aldrig de gamle i mit århusianske hjemmeværnskompagni. Det gjorde man simpelthen ikke; men de vidste nok, hvad der var sket, da flere af dem havde hjemme netop i Højbjerg.

Kommentarer er lukket.