Vi har brug for et ødelagt Sverige

Af Kasper Støvring 195

 

Hver dag bringer postbuddet nyt fra Sverige, sjældent godt nyt, må man medgive, så man bævrer, når manden med den røde frakke ringer på. Hvilken nyhed fra den seneste uge, skal vi se på i dag? Lad mig se… Jo, lad os begynde med denne:

 

43 mænd er dømt for at have deltaget i en gruppevoldtægt i Sverige i 2016 og 2017. De 42 af dem er født i udlandet eller har en eller to udenlandsk fødte forældre.

 

43, det er da mange, ikke? Og andelen er udlændinge er da ret høj, ikke? Oplysningen ledsages af teksten: ”Forbløffet svensk avislæser: Tænk at man vover at skrive det her.” Venstres Mads Fuglede skrev et meget læst indlæg om de samme dystre emner: Sverige er fortabt. Og man fristes til at give ham ret.

 

Lad os se på lidt flere oplysninger om Broderlandet. Først kriminalitet:

 

Antallet af anmeldt vold og især voldtægter er mange gange højere end i Danmark. Hvad mere er: Tallet er stigende de senere år, og voldtægterne er blevet mere brutale. Ikke blot overfaldsvoldtægt og gruppevoldtægt, men også torturvoldtægt ser nu dagens lys (eller nattens mørke).

 

Hvad har det så med indvandringen at gøre? Alt!, fristes man til at sige. Den svenske presse er så småt ved at løfte sløret, bl.a. efter at den forhenværende politibetjent Peter Springare åbnede op for posen med rædselsberetninger.

 

Over 95 procent af nogle af de groveste typer voldtægter, overfaldsvoldtægter, begås af personer med udlændingebaggrund. Det officielle Sverige registrerer ikke herkomst, så det har en borger ved navn Joakim P. Jonasson fundet ud af. Domsudskrifterne er nemlig tilgængelige.

 

Udlændinge står også bag 90 procent af alle skudløsninger. Det kunne avisen Dagens Nyheter berette i maj sidste år.

 

Dertil kommer, at politiet ikke engang har ressourcer til efterforske voldtægt mod børn. Det afdækkede den modige – og enlige – journalist Joakim Lamotte tilbage i september.

 

Kriminelle er også begyndt at angribe politiet direkte, bl.a. med angreb på politistationer. Selv en pæn, liberal avis som New York Times skriver nu om borgerkrigslignende tilstande i Sverige.

 

Læg dertil et årelang had mod jøder, der i december udmundede i et brandattentat mod unge jøder, der var forsamlede til fest i et lokale ved en synagoge i Malmø i december måned.

 

Det var kriminalitet. Lad os se på en håndfuld andre afgørende faktorer. Vi begynder med tillid. Tillid er en af de væsentligste indikatorer for sammenhængskraft, og sammenhængskraft hænger tæt sammen med oplevelsen af ikke bare tryghed, men også med tilfredshed, ja, endda lykke.

 

Tilliden har altid været og er stadig meget høj i Sverige. Men den er begyndt at falde, og den falder særligt i områder med etnisk og kulturel diversitet, bl.a. i Malmø. Det viser en tillidsbarometer-rapport fra 2014.

 

Hvad med demografien, altså befolkningssammensætningen? Eftersom assimilation af udlændinge, herunder især muslimer, heller ikke er lykkedes i Sverige, følger der af indvandring en voldsom ændring af et samfunds grundlæggende værdier. Væk fra frihed og sammenhængskraft, hen mod… tja, noget andet.

 

Der vil i Sverige ske mere end en fordobling af antallet af muslimer til 20-30 pct. inden 2050. Det viste en rapport fra den anerkendte analyseinstitution PEW i november 2017. Hvis man ikke synes, det er så galt, så se på Frankrig: Landet er i dag i noget nær permanent undtagelsestilstand på grund af faren for islamisme. I Frankrig er andelen af muslimer omkring 10 pct. Behøver vi at sige, at langt de fleste muslimer er lovlydige? Nej, men så længe bare en lille del er voldsparate, så har vi balladen, så at sige. Sidste år blev der forhindret over 700 islamiske terrorangreb (arrestationer) i Europa, viser tal fra Europol.

 

”Jamen, med tiden vil indvandrerne blive integreret. Sverige er ikke tabt.” Jo, det ER Sverige. Landet bliver aldrig det samme. Det forstår vi, når vi ser på antallet af parallelsamfund. Som den kurdiskfødte svenske politolog Tino Sanandaji har fundet ud af: Der var 3 tilfælde af parallelsamfund i 1990; antallet var vokset til 186 i 2012.

 

Endelig er der økonomien. Docent i økonomi, Jan Tullberg, har beregnet sig frem til en omkostning på 600 milliarder alene for asyltrykket i 2015. Tallet kan diskuteres, men en forsker med en docentgrad er altså ikke nogen amatør. Og tallet er næppe så lavt som det danske tal på 33 milliarder årligt.

 

Jeg deltog for nylig i en radioudsendelse om Sverige, hvor jeg igen mødte tre hyppige modargumenter: Der er problemer med indvandring, jo, jo, men de skyldes 1) sociale forhold som høj arbejdsløshed, 2) et nedsættende sprogbrug i omtalen af udlændinge og 3) manglende demokratisk uddannelse.

 

Alle argumenterne kan imidlertid afvises. Hvis vi ser på tal fra Danmarks Statistik, så korrigeres der for socio-økonomiske faktorer. Og så får vi følgende triste indsigt: Der er ikke blot meget stor forskel på vestlige og ikke-vestlige indvandrere, der er også store forskelle internt i gruppen med de ikke-vestlige. Personer med baggrund i Afrika, Mellemøsten og de muslimske lande generelt, klarer sig som regel meget dårligere end personer med baggrund i f.eks. Kina, Sri Lanka, Thailand og Chile.

 

Hvis ”tonen” i debatten var afgørende, var Sverige det land i Europa, der klarede sig bedst ift. integration – ikke værst, som det er tilfældet. I Sverige udskammes, skandaliseres og mistænkeliggøres man i langt højere grad end i stort set noget andet land, hvis man kritiserer indvandringen. Censuren og selvcensuren er meget effektiv. Alligevel går det ad helvede til i Sverige.

 

Demokratisk uddannelse hjælper ikke stort. I Danmark har Wilke-undersøgelsen fra 2015 vist, at omkring halvdelen af herboende muslimer ønsker sharia som en del af lovgivningen. Vi taler altså om mennesker, der bor i en liberaldemokratisk stat. Enten sker integrationen af sig selv, eller den sker slet ikke. Med ordene fra Dansk Muslimsk Ungdoms afvisning af assimilation: ”Vores efterliv ikke er noget, vi tør satse for en midlertidig anerkendelse i det verdslige liv.”

 

Det er så uendelig trist at være vidne til, at et velfungerende land som Sverige langsomt bliver ødelagt. Vi, der ser måbende på, kan kun blive ved med at advare om udviklingen. Måske vil der ske en ændring, der forhindrer de allerværste ødelæggelser, men Sverige vil på afgørende punkter vedblive at være forandret – til det værre.

 

Vi har naturligvis ikke brug for at ødelagt Sverige, som jeg skriver i overskriften til dette indlæg. Vi har derimod brug for det modsatte. Det eneste, det nuværende Sverige kan tjene som eksempel, nej, skræmmebillede på, er det, vi ikke må udvikle os til. Bliv ikke som Sverige!

 

Vi har brug for Sverige, så vi kan se, hvad vi ikke skal gøre, ikke skal ende som, og vi har brug for at kunne henvise til Sverige, når vi kalder på stop for yderligere indvandring, også asylansøgere, fra de lande, som vi har haft problemer med de sidste 40 år. Vi skal se på Sverige for at forstå, hvorfor vi skal have lukkede grænser, hvorfor vi skal påbegynde udvisninger af kriminelle udlændinge og hjemsendelser af udlændinge, der gerne må få store pengebeløb med i kufferterne.

 

Tilbage står at forklare gåden: Hvorfor har svenskerne valgt at gøre alt dette mod sig selv?

 

Vi må se, om posten når frem med løsninger på denne gåde i den nærmeste fremtid.

 

 

195 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  “Olaf, Jan Tullberg er tidligere nået frem til et tal på en kvart milliard om året.” Til eventuel interesserede så kan artikel læses her:

  Tullberg: Asylkaoset 2015 kostar Sverige 600 miljarder skattekronor
  http://www.friatider.se/tullberg-asylkaoset-2015-kostar-sverige-600-miljarder-skattekronor

 2. Af Maria Due

  -

  “NIELS LARSEN – 28. MARTS 2018 10:09
  JØRGEN VILLY MADSEN : “Gud bevare os.”

  Ja. Stalin er jo heldigvis forhindret. ?”

  Tak for en god latter. midt i alle tragedierne. 🙂

  Her er en svensk sang, som vi i Danmark har taget til os som vor egen,

  https://www.youtube.com/watch?v=jEgHT9V2V8Y

 3. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jeg kender en del til Sverige kva mit arbejde og har familie, der har boet der og har selv haft forretninger i Sverige i mange år. Yderligere har jeg undervist svenskere i Danmark. Sverige er et stort land med mange resurser og er et stolt kongerige som Danmark også er. Forskellen på de to lande er selvfølgelig størrelsen og at svenskerne bor i et meget stort land med mange naturlige resurser, så som jernmalm, træ og meget andet. Landet har i lang tid været et industriland med en stolt tradition/fremstilling af biler, fly, hvidvarer, elektriske varer, papirindustri, træindustri, metaller og for ikke at glemme en stor våbenproduktion, alt på grund af de store jernminer. Landet er splittet imellem jernmalm/ produktion af våben og det humanitære billede de ønsker at vise udadtil. De var neutrale under krigen og alligevel ikke. De sogte jern til Nazityskland og lod nazisterne komme i gennem Sverige. Derfor lever Sverige med et splittet sind. Det humane har givet dem respekt og industrien har givet den både penge og respekt. Våbnene giver masser af penge og står i stor kontrast til det humane. Af denne grund har de taget imod alle disse flytninge/tilflyttere. Problemet er bare, at mange tilflyttere ikke har de kompetencer som de har brug for, som alle andre steder. Det vil tage svenskerne 2 til 4 generationer at uddanne og tilpasse disse tilflyttere, før de drager nytte af dem. Det gælder de fleste krigsflygninge/migranter fra Syrien/andre lande samt afrikanere, derfor lander de på langtidsforsørgelse, i hvert fald i første omgang.

  Jeg tror de har forregnet sig med alle de indvandrere, som de har tilbudt asyl. Det er på den ene side yderst sympatisk og på den anden side meget naivt. De har i forvejen i stor og meget hård kriminalitet forbundet med det østlige Europa. Denne kriminalitet forbundet med nye mellemøstlige og afrikanske bander vil ikke gøre det nemmere. Sverige har et kombineret Jesus/fanden forhold med Raoul Wallenberg ( af rig familie) kontra våbenfremstilling, samt salg af jern til nazisterne, som før nævnt. På den ene side lod de tyskerne flytte jernmalm og lod dem komme i gennem og på den anden side de hvide busser mm. Der var mange nazister i Sverige under krigen og de har aldrig gjort op med den tid. De har Nobel med krudtet og de har Nobel med med Nobelprisen + fredsprisen i Norge. Hele tiden sort hvidt og desuden er de en meget tæmmet nation. Lad os se hvad der sker ved næste valg.

 4. Af Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD

  -

  De borgerlige/liberale partier i Danmark har et udtalt behov for en revitalisering.
  Der snakkes jo for meget og handles for lidt.
  Betragtes perioden fra fx folketingsvalget i 2001+ har der været Venstreledede regeringer med støtte af DF i 77% af tiden.
  Ikke desto mindre er bestanden af ikke-vestlige indvandrere vokset og vokset i takt med udgifterne og de negative konsekvenser i øvrigt. Og som Kasper Støvring anfører kan problemerne generelt henføres til personer fra oprindelseslande i Mellemøsten og Afrika.

  Alene fra 2015+ er der ankommet mere end 45.000 asylansøgere (inkl. familiesammenførte) for ikke at nævne de omkring 22.000 illegale indvandrere som Rockwool Fondens Forskningsenhed estimerede sidste år. Og de skal jo leve af et eller andet – fx kriminalitet.

  Og Lars Løkke Rasmussen proklamerede straksopbremsning, hvis Venstre kom i regering. Men hans motto er jo også – “går den – så går den”,
  VLAK+DF har skuffet fælt.
  Man må derfor håbe, at Nye Borgerlige bliver tungen på vægtskålen efter det kommende folketingsvalg.
  Ellers bliver det mere af det samme. Og det vil være ødelæggende for den danske samfundsmodel.

 5. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF NIELS LARSEN – 28. MARTS 2018 9:47:

  Tyrkiet har ifølge internationale aftaler og FN konventioner ret til at bekæmpe terroristerne på den anden side af grænsen i nabo landet / nabo landene (eks. Syrien, Irak osv.).

  Så, bemærk ordet ‘terroristerne’, fordi Tyrkiet bekæmper kun og kun terroristerne og ikke kurderne eller andre etniske grupper. Tyrkiet er meget varsom og påpasselig med de civile. Ikke et eneste civile tab har fundet sted indtil videre og folk i andre steder i Syrien og Irak kalder på tyrkernes hjælp og befrielse fra terroristerne.

  Tyrkiet har bevist hele verden om, at man sagtens kan fuldføre en militær-operation uden at få ram på de civile. Derfor adskiller Tyrkiet sig fra vesten, for vi så, hvordan vesten synderbombede lande i den muslimske verden uden at tage hensyn til de civile. Ved du hvor mange, der døde alene i Irak krigen siden den amerikanske invasion af landet i 2003?

  Hvis terroristerne skulle være så gode og demokratiske, hvorfor vil så folk ikke have dem? Folk vil heller ikke have USA eller andre vestlige landes tilstedeværelse i regionen, fordi folk udmærket godt ved, hvem der er de gode og de onde. Formålet med de tyrkiske operationer er at fjerne truslerne fra terroristerne og sende flygtningene tilbage til deres hjemlande. Så, Tyrkiets militær-operation er også til gavn for Europa, herunder Danmark, da flygtningene herhjemme får nemlig muligheden for at vende hjem til Syrien, Irak og m.m. takket være Tyrkiets militære operationer. Så, jeg forstår ikke jeres bekymringer.

  Terroristerne pumper hele tiden falske og propaganda-agtige nyheder, som intet har med sandheden at gøre.
  Tyrkiet giver håb, muligheder og rettigheder til folk i den muslimske verden, ligesom man giver håb, muligheder og rettigheder til folk i vesten.

  Husk, at hele verden forandrer sig og vesten er rasende for ikke at kunne kontrollere og herske over denne forandring. Derfor angriber hele vesten russerne med en falsk beskyldning om nervegift i håb om at komme af med konkurrenter som Rusland, Tyrkiet, Iran, Kina, Indien osv. i den nye verdensorden.

  Fra nu af og fremover kan / må vesten forberede sig til at se et ekspansionistisk Tyrkiet sammen med Rusland, Iran, Kina, Indien osv.

 6. Af jørgen thomsen

  -

  At kommunister, rødstrømper, kulturradikale, pladderhumanister og mands- og familiefjendske feminister er dødsensfarlige for vores vestlige civilisation, er vist klart for alle fornuftige og vidende mennesker. Forklædt som humanister står disse grupper for en propaganda og fascistisk politik der svækker og undergraver vores kultur, økonomi, velfærd, frihed, fred og sikkerhed. Og som tillige baner vej for vanvid, barbari, terror, gangstervælde, sygdom og sammenbrud af lov og orden. Bare se hvad der foregår i sverige, tyskland og frankrig osv.

 7. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Uddrag fra artiklen, ”National identitet i en globaliseringstid” af Peter Gundelach:

  ”Til trods for individualisering og globalisering tyder alt på at der i Danmark er en stærk national identitet. National identitet er noget der tages for givet. Folk opfatter verden som bestående af nationer og oplever at de tilhører en bestemt nation. Danskernes nationale stolthed er stigende og Danmark er et af Europas mest chauvinistiske lande. Forsøg på at skabe en regional identitet i EU har ikke haft nogen effekt på danskerne.”

  En komparativ undersøgelse af chauvinismens omfang i 5 udvalgte land, ”viser store nationale forskelle Danmark er det ene yderpunkt og Holland det andet mht. chauvinisme. I alle lande er det hyppigste svar at man hellere ville bo i (den pågældende nation) end i noget andet land, men i Holland, Norge og Sverige er andelen af befolkningen, der svarer ”meget vigtigt” på de øvrige spørgsmål, meget mindre end den er i Danmark og Østrig. Der er desuden en forskel i rangordenen af svarene i Danmark og Østrig. Også svaret ”Folk bør støtte deres eget land, selv når det gør noget forkert” er et almindeligt svar i Danmark.

  Det er således ingen tilfældighed, at Danmark og Østrig også politisk tilhører Vesteuropas ”strammergruppe”, og at Sverige “slappergruppen”. Den udbredte opfattelse af, at vores svenske broderfolk deler vores basale værdier er simpelthen ukorrekt, sandsynligvis fordi vi som en småstat med grænse direkte til det europæiske kontinentet har haft en helt anden, kollektiv historisk erfaring. Ikke mindst “1864” fænomenet har sandsynligvis haft en meget stor effekt på vores kollektive bevidsthed. Så forklaringen af, hvorfor svensk udlændingepolitik og offentlige debat om samme er så markant anderledes end den danske, skal snarere findes i Danmark end i Sverige.

 8. Af Glenn Madsen

  -

  “Tilbage står at forklare gåden: Hvorfor har svenskerne valgt at gøre alt dette mod sig selv?”

  Svenskere kunne erstattes med enhver vestlig nation, bortset fra de kloge østeuropæere.
  Den almindelige befolkning ønsker at være god, at hjælpe dem der har brug for hjælp. “Vi skal vel hjælpe?” Hvem kan svare nej til det spørgsmål? Vi må ikke stigmatisere de fremmede; i teorien må vi overhovedet ikke kritisere dem for noget, da det vil skabe fremmedhad. Det er rigtigt! Folk vil have det gode menneskesyn. At alle racer er lige osv., ikke at diskriminere, at vise tolerance. Det ønsker multietniseringsmodstanderne også (selvfølgelig), men de har bare indset, at det til sidst betyder undergangen af den verden, de elsker. Derfor må udviklingen standses.

 9. Af jeNS haNsen

  -

  Den store forskel på Danmark og Sverige er vel, at Danmark i de sidste flere hundrede år har tabt alle de krige, som Danmark har været med til at starte eller deltaget i.
  I Sverige forholder det sig omvendt.
  Har dette noget med danskernes mindreværdskomplekser at gøre?

 10. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Af min analyse følger så den begrundede hypotese, at “masseindvandringen i Sverige” for den svenske, kollektive bevidsthed fremover vil få samme betydning som “1864” for vi danskes, hvorfor Sverige uundgåeligt på længere sigt vil blive et land karakteriseret ved omfattende, sociale konflikter i alle landets større byer.

 11. Af otto barreth

  -

  Alle disse gode kommentarer, men der sker jo ikke en skid!

  Kan de muslimer som faar statsborgerskab i Sverige, senere flytte til Danmark, grundet EU?

 12. Af jeNS haNSen

  -

  AF OTTO BARRETH – 28. MARTS 2018 13:42
  “Kan de muslimer som faar statsborgerskab i Sverige, senere flytte til Danmark, grundet EU?”

  Naturligvis.
  Men hvorfor skulle de det?
  Ikke engang rumænerne og polakkerne gider at være her mere.
  De ender nok med, at danskerne på et tidspunkt selv kommer til at udføre det arbejde, som de ikke har gidet udføre i årevis.

 13. Af Helge Nørager

  -

  Ganske mange EU lande sælger statsborgerskaber til dem som har råd.
  Og i sagens natur følger der et tag selv bord i resten af EU med. Sådan virker det.
  Malta har givet statsborgerskab til ganske mange med penge fra Rusland og Mellemøsten, men en del lande gør det samme.
  For penge er altid velkomne.
  Uanset hvor tvivlsomme der er.

 14. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Kun en vellykket integration kan modvirke manifestationen af mit fremtids scenarie for Sverige. Men da al erfaring de seneste årtier taler imod, at en sådan overhovedet er mulig i en situation med en stor, fremmed befolkningsandel, som er bærere af en “traditionel kultur”, kan svenskerne nu blot vente på stormens komme, og vi danske, på den indvandrerbølge omfattende såvel fremmede som svenske, der næste gang ikke kommer fra syd, men over Sundet.

  For de, der ligesom jeg, er interesseret i sammenhængen og modsætningen imellem en “individualiseret ” og en “kollektivistisk” opfattelse af samfundet, er den refererede artikel af Peter Gundelach værd at læse. Den ligger on-line på nettet.

 15. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ JENS HANSEN
  “for at klare sig i de vestlige lande kræves en IQ på 90…BS har uden tvivl DF segmentet i tankerne.”

  Jeg ved ikke af at DF segmentet specielt er underfrankeret, eftersom partiet har og har haft en række politikere fra den intellektuelle elite, hvor imod det står temmelig sløjt til i andre main stream partier.
  Men eftersom vi har overgivet landets beslutninger til en udemokratisk bureaukratisk institution placeret i Brussel har vores politikere ikke meget at skulle have sagt, hvorfor de diskuterer de samme problemer i årtier uden at løse nogen.
  Asger Aamund blev spurgt om han ikke ville stille op til folketingsvalg, hvortil han svarede at der er for mange koldbøtter der, hvorfor det er nyttesløst at tro at man kan få gennemført noget fornuftigt.

  Vi har en offentlig sektor som er domineret af venstreorienteret ideologi, som har vist sig at mangle evnen til at løse landets selvskabte problemer, fordi de løsningsmodeller man har fremlagt og skabt ikke formår at løse problematikken men ofte skaber dem.
  Venstrefløjen har længe lidt under mangel på en intellektuel elite, hvorfor de ikke formår at fremkomme med løsninger på landet problemer men stædigt fastholder forældede ideer.
  EU er på samme måde drevet af en utopisk ideologi, som gør at udviklingen er stagneret.

  Den værste katastrofe som vores politikere har påført landet er en konsekvens af at vores uddannelsessystem gavner eliten og ikke evner at hæve niveauet for de svage elever.
  Lige så skadeligt har masseimmigrationen af ufaglærte og kulturfremmede fra lavintelligenslande været for samfundet, som vil være en alvorlig byrde for fremtidige generationer.

  Det er naturligtvist ikke politisk korrekt at påpege at der er forskel på folk, fordi den herskende elite har ignoreret problematikken. Men vi løser ikke vores problemer så længe man ikke vil indse realiteterne.

 16. Af jeNs hanSen

  -

  Bjørn Søren sen
  De fleste af Danmarks problemer, at Danmarks udenrigspolitik bestemmes i Washington.
  Alle nyudnævnte danske udenrigsministre iler skyndsomt til USA for at blive informeret om Danmarks udenrigspolitik.

  En i øvrigt udmærket blog i JP.
  Hvordan det så ellers er gået til.
  En dag vil Danmark bitterligt fortryde, at man underlagde sig USA. På samme måde som man underlagde sig nazityskl and.
  Kun et stærkt EU kan redde Danmark fra sig selv.

  https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE10464425/den-hjernedoede-aggression-over-for-rusland/

 17. Af Niels Larsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR – 28. MARTS 2018 12:04

  “Tyrkiet bekæmper kun og kun terroristerne og ikke kurderne eller andre etniske grupper.”

  Vås. Diktator Erdugal – dét er han – er hundeangst for kurderne og optræder som en god, gammeldaws ottoman: myrder udiskriminerende blandt anderledes tænkende og invaderer uden videre andre lande. Manden er magtgal, gennemsyret udemokratisk og blodtørstig.

  “Folk vil heller ikke have USA eller andre vestlige landes tilstedeværelse i regionen”

  Det har du ganske ret i. Det vil jeg heller ikke, for jeg ser ingen grund til at blande sig i det indbyrdes muslimske myrderi. Det er helt til vores fordel, hvis ikke det var fordi de kommer rendende herop hylende på asyl.

  Fupflygtningene vender ikke godvilligt tilbage. De skal have et velrettet spark og der skal lukkes for pengestrømmen før det sker. Forhåbentlig når vi frem til den politik inden så længe.

 18. Af Maria Due

  -

  Sverige førte i realiteten som Danmark en samarbejdspolitik med Nazityskland, og ligesom de danske aviser måtte gebærde sig under tyskernes argusøjne, var svenske aviser i realiteten underkastet censur. Der var mange svenskere, som var forbitrede over forholdene, og danskere og nordmænd på flugt blev taget vel imod, lad os dog ikke glemme det. I Norge har jeg mange, mange år efter krigen forbløffet mødt et sydende had til svenskerne pga. den tyske trafik gennem Sverige. Det glemte de generationer, der oplevede det, aldrig.

  Det var ikke alene jernmalmen og det nordlige Norge, der havde tyskernes bevågenhed. Min svigermor var fra den lille by Steinkjer ved Trondhjemsfjorden, som de bombede så voldsomt, at trefjerdedele af byen blevet totalskadet, og bagefter blev hendes gamle mor og en husholderske sat på gaden med ultrakort varsel, da tyske officerer opslog deres base i hjemmet. Tyskerne var klar over, at briterne kunne være interesseret i at skære det umådeligt langstrakte land midt over ved at erobre Trondhjem, og på den måde blev det midterste Norge også at stor strategisk betydning.

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg meget enig i Rune Toftegaard Selsing JP blog:
  “Den hjernedøde aggression over for Rusland
  Vi klovner rundt som kulturignorante idioter og fatter ikke, at vores velmente interventioner i andre landes forhold bliver opfattet som hård aggression.”

  Men, som alle andre analyser, mangler denne også at nævne hovedårsagen til verden vendt på hovedet i dette nye årtusinde. Nemlig iscenesatte fake terror stunt 9/11-2001. Hvis denne iscenesatte forbrydelse ikke indgår i øvrige storpolitiske analyser, falder samtlige analyser til jorden med et brag. 🙁

 20. Af John Laursen

  -

  En af grundene til at det er gået galt i Sverige og i Danmark og resten af Vesteuropa, skyldes EU` manglende vilje, realitetssans og evne til at stoppe de mellemøstlige og afrikanske invasions-horder ved Europa` ydre grænser. Invasionen af Europa, er antageligt, ledet, styret og planlagt af ayatolla`er, mulla`er, imam`er, ud fra en islamisk erobrings-strategi, finansieret af golf-penge. I den forbindelse ville det være interessant at se størrelsen af A. Merkels, m. fl., antageligt godt skjulte bankkonti og se hvor mange golfpenge de har fået i bestikkelse, fra saudi arabien og iran og fra George Soros` ” Open Society Foundations ”, Clinton-Foundation` ” Global Initiative ”

  Vesteuropæisk, politisk dumhed, parret med ond vilje og svaghed udnyttes fuldt ud og europæerne lider under det.

  Den svenske regering og Ellemann`isterne i Danmark tror stadigvæk på at Danmark har indflydelse på et udemokratisk, oligarkisk og korrupt EU med udpegede politiske kommisærer, der ikke er ansvarlige overfor Europas befolkninger og vælgere, fordi der er ingen vælgere der på demokratisk vis har stemt på dem. Danmark har heller ingen indflydelse på den politiske EU-domstol.
  Det kan da ikke være rigtigt at Europas folkevalgte regeringer skal spørge Vestager, Mogherini, A. Merkel, Juncker m.fl. og den politiske EU-domstol om lov til at foretage sig noget, i deres egne befolkningers interesse

  EU-oligarkiet har ingen løsninger på noget som helst, udover løsningen på hvordan europæernes livsbetingelser, livskvalitet og livsglæde kan blive dårligere. For EU-oligarkiet er i lommen på globalistiske kooperationer, store banker og virksomhedsejere uden anstændighed og god moral, der kun interesserer sig for billig arbejdskraft, Bilderberg`ere, Clinton- foundation` ” global initiative ”, George Soros` ” Open Society Foundations ” og andre lyssky og korrupte politiske aktører som arbejder i det skjulte.

  EU har ikke viljen og evnerne til at løse invasionsproblemet. EU kan ikke/ vil ikke, overholde sine egne aftaler og regler, f.eks. Schengen og Dublin – forordningen og EU tjener kun EU-bureaukraternes egen fordel.
  Europæerne misregeres sønder og sammen, af et oligarki af hjerte- og forstandsløse tyranner, såsom A. Merkel, Vestager, Mogherini, Juncker m.fl.

  Indtil videre er der penge og materialisme i EU-skidtet men på et senere tidspunkt vil EU-oligarkiet nok få dén, for dem overraskende oplevelse at penge og materialisme ikke er det vigtigste i livet for mennesket, men det at forblive i live.

 21. Af Maria Due

  -

  Intet tyder på, at Angela Merkel er korrupt. Man kan undre sig over hendes reaktioner og vride hænderne over den gigantiske “lapsus”, hun begik, da hun åbnede for sluserne i 2015. Den findes der ingen undskyldning for, og om den mest var styret af hovmod, utidig sentimentalitet eller noget tredje er ikke godt at vide. Men uhæderlig og korrupt, absolut nej.

 22. Af Paul Bischoff

  -

  Den helt store forskel på danskere og svenskere er den, at det er næsten umuligt at klemme et kontant “nej” ud af en svensker. Hvilket vel er den egentlige årsag til, at man i Sverige overvejer at ændre lovgivningen omkring voldtægt til samtykke-sex, dvs. det ikke længere er offeret der skal modsætte sig et sexuelt overgreb (sige “nej”), men at det skal bevises, at offeret har givet samtykke til sex (sige “ja”… eller hvad man nu siger når man samtykker). Så slipper man let og elefant udenom problemstillingen med ordet “nej” – og den deraf manglende konsensus.

  Og det er vel den egentlige forskel på opdragelsen i Danmark og Sverige. I Danmark lærer man at “sige fra” i børnehaven. Noget der senere udvikler sig til, at folk tror de har ytringspligt, dvs. de skal ytre sig, gerne negativt, om alt muligt mellem himmel og jord.
  Det lærer man ikke i Sverige. I en konsensus-kultur lærer man at undgå ordet “nej”, for det er ikke fordrende for konsensus. Samtidig lærer man, at stille spørgsmål således, at et “nej” undgås. Lige netop det har rigtig mange danskere svært ved at forstå når de forsøger sig med at kommunikere med svenskere (i Sverige).

 23. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt gentager jeg da gerne – Et par vise ord fra en gammel politisk “rotte” i faget – Franklin D Roosevelt – “In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.” Sådan lidt apropos til tidligere DDR kommunist Angela Merkels eventuelle “lapsus”. 😉

 24. Af Niels Lemche

  -

  MARIA DUE, en kollegas kone, der er norsk, har sagt nej til, at de flytter til Sverige. Hendes far bragte nordmænd over grænsen til Sverige under krigen: Bag sig havde han tyskerne, som jagtede ham og flygtningene, fran sig svenskerne.

  Der er mange grunde til modviljen, som mange normænd faktiosk føler til svenskerne.
  Men som krigen forløb, blev svenskerne naturligvis mere og mere venlige.

 25. Af svend jensen

  -

  @JENS HANSEN – 28. MARTS 2018 13:15
  “Den store forskel på Danmark og Sverige er vel, at Danmark i de sidste flere hundrede år har tabt alle de krige, som Danmark har været med til at starte eller deltaget i.”

  Med taberlandet Sverige forholder det sig som vist herunder::

  1700-21 Store Nordiske Krig – Sveriges baltiske og tyske provinser samt øst Karelen tabes.
  1741-43 Krig mellem Sverige og Rusland – vestlige Karelen går tabt til Rusland
  1757-62 Sverige deltager som det tynde øl i Syvårskrigen mod Preussen – tab ukendt.
  1788-88 Tyttebærkrigen mod Danmark-Norge – svensk nederlag til Danmark-Norge.
  1808-09 Krig mellem Sverige og Rusland – Finland bliver tabt til Rusland..
  1811-11 Bondeopstand i Skåne mod Sverige – Endte med massakren i Klågerup.
  1812-13 Sverige forråder Napoleon – Får Finland erstattet med Norge som forrædderløn.

 26. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Selvfølgelig er svenskerne i stand til at løse integrationen, og de er allerede kommet et godt stykke ad vejen. Det ville også være underligt, hvis et veluddannet folk som det svenske ikke kunne magte en så simpel opgave, der selvfølgeligt tager tid. Ingen var forberedt på omfanget. Det er vi nu.

  Svenskerne vil løse problemerne og gør det. Danskerne vil ikke og gør, hvad de kan for at hindre en løsning. Et enkelt parti føler, at de er sat i verden for at umuliggøre integration, og da der er masser af stemmer i fremmedhad i Danmark, er flere og flere andre partier hoppet med på vognen. Det er ligeså sørgeligt, som det lyder.

  Danskerne burde hjælpe og støtte de svenske initiativer, men håner dem og Sverige i stedet. Det kan ikke blive mere pinligt. Hvornår stopper vi klynkeriet og begynder at opføre os som voksne mennesker, eller er det et alt for stort krav at stille til en tilbagestående befolkning?

 27. Af Jan Petersen

  -

  Så er vi øvrigt tilbage til 1700 – 1813. Et par hundrede års analyse mere, så er vi næsten fremme ved nutiden anno 2018, der godt nok er lidt vanskeligere at forholde sig til. Ikke mindst takket være nutidig falsk historie fortælling. 🙁

 28. Af Maria Due

  -

  Niels Peter Lemche, jeg har vist tidligere fortalt, at da jeg flyttede til Lidingö skrev min svigermor til mig “Hvordan kan du gøre det imod os?” Men jeg forstod da, at et eller andet sted i hendes underbevidsthed bar hun altid rundt på det chok, hun fik,, da hun med en stor rygsæk og et ganske lille barn i hver hånd skiltes fra sin mand på en banegård og drog foran hæren mod nord. Hvor forfærdeligt må det ikke have været for de to, der jo ikke vidste, om de nogensinde så hinanden igen. Ja, forholdene mellem Norge og Sverige er ikke så enkle, som man skulle tro. Før unionen blev opløst, var det tæt på krig. Forholdet mellem Norge og Danmark har også sine komplicerede sider med rødder i “400 års natten”. Det ville være uhæderligt, hvis jeg ikke indrømmede, at der af og til gik landskamp i kommunikationen, mest fordi jeg blev opfattet som rigeligt åbenmundet på den danske måde, hvor man pludselig står i et spinatbed uden at ville det.

 29. Af Niels Lemche

  -

  MARIA DUE, Danmark har haft det helt at slippe af med sine kolonier, inden de blev et alvorligt problem. Undtagelsen var Island. Men specielt efter afleveringen af håndskrifterne er vel meget af bitterheden forsvundet deroppe.

  Og i 1905, jo den svaneske regering ville have krig. Jeg tror, at det var kongen, der sagde, at nu kunne det være nok. Så den lille norske miniserie om bestræbelserne på at få den danske prins til konge af Norge.

 30. Af Maria Due

  -

  Niels Peter Lemche: “Danmark har haft det helt at slippe af med sine kolonier, inden de blev et alvorligt problem.”

  Åh, jeg ved snart ikke. Allerede Fr. 3 forsøgte at prakke svenskerne Færøerne på, og islændingene nægtede jo at gå fra enevælden til den frie forfatning med repræsentation i Folketinget. Norge var “tvillingeriget” med egne love, egen hær og flåde, og når nordmænd mukker over vores kolonimentalitet, skal man bare spørge dem, hvorfor de dog ikke gjorde oprør? Deres udstrakte land ville vi aldrig have kunnet kontrollere. .

 31. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et par citater fra creatøren af modern day MSM fake news (gæt selv hvem):

  Think of the press as a great keyboard on which the government can play.
  The truth is the greatest enemy of the State.
  If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.
  Propaganda works best when those who are being manipulated are confident they are acting on their own free will.
  A lie told once remains a lie but a lie told a thousand times becomes the truth

  Ovennævnte er blot fem hovedpunkter i guidelines for samspillet mellem rådne magthavere og ditto MSM fake news. 😉

 32. Af Michael Jacobsen

  -

  De Svenske problemer er igen større for Danskerne end de er for Svenskerne.
  Underligt nok vælger over 40.000 Danskere som er fødte i Danmark at bo i Sverige, Ikke at Svenskerne er vilde med Danskerne eller deres bedre vidende, for det er de ikke. Næsten ingen Svenskere flytter i til Danmark. Så hvis i passer jeres butik…..

 33. Af Niels Lemche

  -

  MARIA DUE, da det var på det højeste gik det danske thalassokrati fra Narva til New Foundland. I hver fald var der danske og norske vikinger overalt i Nordatlanten.

  Men afviklingen af riget kom gradvist. Mht. Norge ville landet under alle omstændigheder være blevet selvstændigt, dvs- regeret fra Christiania, siden Oslo, efter Napoleonskrigene. Man ser det allerede in spe i den norske forening i København, som f.eks. Wessel tilhørte. B ruddet ville være kommet med nationalismen. I 1814 får du Eidsvoldforfatningen med dansk konge, og så kom svenskerne og smed danskerne ud, men beholdt dog forfatningen. Svenskerne kom foir sent til, at man accepetered, hvad der var sket, og norske intellektuelle som Ibsen holdt da også til en stor del af tiden i København.

  Der er selvfølgelig også andre ting, der spiller med, såsom, at der var fælles sprog (vi glemmer lige nynorsk i denne omgang). De kan ikke stave længere; men der er få vanskeligheder os imellem.

  Til forskel var der er del bitre følelser, da Island brød med Danmark i 1944.

  Og så var der lige afstemningen i 1992 om EU. Da svenskerne stemte ja, troede svenskerne, at også nordmændene ville stemme ja, fordi de havde stemt ja. Hvor dum har man lov at være (man skal vist være svensker for at opfylde det krav). Det var selvsagt en gevaldig opfordring til nordmændene om at stemme nej.

 34. Af R.H. Kristiansen

  -

  Gur vi drøfter Sverige ikke Tyrkiet, hvis det er forbigået din opmærksomhed. Men siden du nævner Afrin vil jeg også gøre det.
  Jeg har fuldstændig mistet respekten for Tyrkiet efter, at I invaderede Syrien og udplyndrede Afrin. Tyrkiske soldater stjal alt ikke naglfast og de stjal sågar også toiletpapir. Uciviliserede tyveknægte. Det kalder vi barbarer i mit hjemland. Vi havde besøg af jer fra det ottomanske rige engang, hvor I plyndrede, voldtog og dræbte flere hundrede mennesker.
  Men lad mig fortælle dig et par alvordsord M.S.Gur. Hvor er det flovt for jer, at vi skal læse om jeres udplyndring af Afrin i 2018. Tænk at stjæle fra fattige krigshærgede borgere, efter langvarige kampe. Ikke alene invaderer I Syrien, men stjæler alt, der ikke er naglet fast.
  Den lov, som tillader tyrkiske imamer i Danmark bliver snart ændret. Danmark tillod tyrkiske imamer i Danmark i henhold til en lov fra 60 erne og gav dem opholdstilladelse, uden at de havde arbejde. De blev betalt af Tyrkiet. De mennesker, kom her i 60erne er gamle og arbejder ikke mere. Ud med imamere. Vi bør ikke tillade tyrkiske eller udenlandske imamer, der modarbejder det danske samfund. Danmark bør gå forrest i kampen mod social kontrol og tvang fra imamerne, som forhindrer integrationen. De har hovedskylden for manglende integration. Danmark bør kræve, at imamer, der er i Danmark får en uddannelse på universiteterne, som der kræves af kristne præster og Danmark bør bestemme hvad der undervises i.

 35. Af Niels Lemche

  -

  Marie Due et svar til dig i filtret. Kommer nok, når Tom Jensen har spist sin aftensmad.

 36. Af R.H. Kristiansen

  -

  Rettelse
  De mennesker, der kom her i 60erne…

 37. Af Niels Lemche

  -

  R.H. KRISTIANSEN, hvis soldater stjæler toiletpapir, siger det nu mest om dem, der senderf dem af sted. Der er åbenbart noget helt galt med logistikken i den tyrkiske hær, og det er alvorligt. Men måske hatr skørbugen/dysenteriet ramt tyrkerne. Det var det, der slog israelerne ud sidste gang, de kørte på i Libanon.

 38. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Jens Hansen. “Danmarks udenrigspolitik bestemmes i Washington.” Og det vil den blive ved med så længe amerikanerne betaler gildet. Men nu har de fået en ny præsident som gør noget ved problemerne. Han vil have at europæerne lever op til forpligtelsen om at de skal anvende 2% af GDP til militæret.
  Din henvisning til Selsing, er et fremragende indlæg.
  Trump har lige udvist 60 russiske diplomater, efter at en dobbeltagent blev forgiftet. Det må da lige være noget for Jan Petersen, som konstant fabler om konspirationer. Han har måske ideer om at det var CIA som ved en tilfældighed kom til at sprede noget gift ud over spionens bil. Dette for at opvigle europæerne så de skynder sig at købe noget amerikansk militært isenkram. Ja hvem ved? For de russere er vist nogen værre nogen, som man ikke kan stole på, hvilket der også er lande, der kan sige det om USA.
  Svenskerne kan vi heller ikke stole på, hvorfor vi gemmer os i USAs skørter, fordi vores eksistens afgøres af stormagterne. Og fortidens magt og indflydelse er for længst forduftet, hvilket også gælder for Sverige, som af egen fri vilje og dumhed har påført sig selv et problem som der vil være efterdønninger af ind i næste århundrede.
  Men har vi ikke selv gjort i reden? I 35 år har vi diskuteret immigrationsproblemer uden nogen sinde at have løst dem. Ingen gang farven på toiletpapiret kan danskerne blive enige om. Asger Aamund har ret i at der er for mange kolbøtter i folketinget.

 39. Af Jan Petersen

  -

  “Marie Due et svar til dig i filtret. Kommer nok, når Tom Jensen har spist sin aftensmad.” Hvis nogen venter på Tom Jensen her, kan vedkommende formentlig vente forgæves. 😉

 40. Af Jesper Lund

  -

  Jørn Strand Nielsen
  European Values Study program laver mange statistikkerne om europæernes værdier. Det har blandt andet undersøgt hvor stolte borgere er over at være borger i det land, som de bor i (“How proud are you to be a … (country) citizen”). Denne statistik må vise graden af national identitet.

  Her er nogle tal for 2008.
  Land…………..Very proud…Quite proud…Not very proud,,,Not at all proud
  Danmark………49,2%………….41,2%………………..8,4%……………………….0,8%
  Sverige………….45,5%…………..41,9%……………….11,5%…………………….1,1%
  Østrig…………….47,7%…………..41,6%………………..6,9%………………………3,9%
  Schweiz………..44,7%…………..42,5%……………….11,3%…………………….1,5%
  Norge……………59,9%…………..31,4%………………….7,4%…………………….1,3%
  Tyskland……….20,4%…………..55,4%………………17,9%……………………..6,3%

  Stolthedsniveauet i Danmark, Sverige, Østrig og Schweiz er nogenlunde det samme. Nordmænd ser ud til at være meget stolte over at være nordmænd, modsat tyskere.

  Disse tal er i modstrid med Peter Gundelachs konklusion.

 41. Af Maria Due

  -

  Niels Lemche – 28. marts 2018 18:02

  Vores forhold til Grønland er efter min mening så kompliceret, at det nærmer sig det umulige, og det er umådelig trist, at grønlænderne ikke selv kan få gjort noget effektivt ved den skændsel, det er, at så mange børn misbruges. Islændingene har derimod altid været et folk, man kan respektere, synes jeg. F or deres selvhjulpne og fribårne facon og flid og dermed vilje til at bære ansvar; forholdene på Færøerne har været helt anderledes. Kritikerne i Danmark forstod det aldrig, men forfatteren William Heinesen var ofte inde på, at hans landsmænd skød de tunge ansvar videre til Danmark og altid havde gjort det. At håndskrifterne kom til Island, var som det skal være, og der passes jo godt på dem.

  Henrik Ibsen forlod i stort raseri sit hjemland i april 1864, da han mente, at Norge havde svigtet Danmark .Det er jeg nu ikke enig i, men han blev væk i 27 år, og nordmænd har tit fortalt mig, at Peer Gynt blev skrevet på dette raseri, hvor han griber fast i “folkesjælen”. Man kan jo også se sådan på det, at den norske befolkning på hans tid var meget lille, og at det for de intellektuelle var København, der trak, når de ønskede ny inspiration, som du også er inde på.. Det var i mange år et stort ønske fra norsk side at få sit eget universitet, men Fr. 6. syltede ideen, og faktum er jo, at det var universitetet i Kiel, der var det førende på hans tid. Tyttebærkrigen i 1788 nævnes ovenfor, og der kæmpede Danmark-Norge sammen mod svenskerne for at støtte Rusland. Den sidste store dansk-norske fælleskamp var slaget på Reden, som begge parter kunne være bekendt, og englænderne stadig skammer sig over. Med rette!

 42. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt afspejler opinion survey som oftest kun det svar, spørgeren ønsker at få bekræftet. Ændres spørgsmål blot en anelse, giver det formentlig stik modsatte svar!

 43. Af Karsten Aaen

  -

  Kaspar Støvring

  Ang. voldtægter i Sverige! Hvor mange skal vi som har forstand på det fortælle dig de her fakta – som er de her:

  1) Mange flere voldtægter anmeldes i Sverige, bl.a. fordi politiet, kommunen, og politikerne opfordrer til det. Og fordi politiet i Sverige faktisk tager det mere alvorligt end politiet i DK gør, når en kvinde, ung eller gammel, anmelder en voldtægt!
  2) I Sverige bliver alt det som i DK vil blive betegnet som seksuelle overgreb, større eller mindre, sex, hvor kvinde bliver tvunget til det under trusler om vold mm.. betegnet som voldtægt. Derfor ser det ud som om der er mange voldtægter i Sverige – men en meget stor del af de her voldtægter i Sverige vil i DK blive betegnet som seksuelle overgreb.

  Mht. Wilkes undersøgelse for 2½ år siden, i efteråret 2015, viser den aldeles ikke det som du skriver! Det rigtige er her: 10-11 procent (af de adspurgte cirka 900! muslimer) mener, at fundamentet for dansk lovgivning skal være, og kun skal være: Koranen. Cirka 25-26 procent mener, at fundamentet for dansk lov skal være en blanding af Koranen og Grundloven, mens hele 55-60% af de adspurgte 900 muslimer mener, at fundamentet for dansk lov udelukkende og kun skal være Koranen. Intet har det med det som du skriver her at gøre! Intet! Og ja, undersøgelsen i 2015 fra Wilke viste også,
  at cirka 65 procent af de adspurgte 900 muslimer mente, at Koranens ord skulle følges helt – men hvad det betød, spurgte Wilke jo ikke ok, vel? Betød det, at man skulle faste, eller man skulle bede fem gange om dagen eller?

 44. Af svend jensen

  -

  @NIELS LEMCHE – 28. MARTS 2018 16:31
  “… Så den lille norske miniserie om bestræbelserne på at få den danske prins til konge af Norge.”

  Den norske elite tilbød såmænd også den svenske kronprins den norske krone omkring selvstændigheden fra Sverige. Det var pragmatiske folk, som havde forstået at monarkiets æra var forbi. Det eneste de ønskede var en eller anden mandsperson af royal afstamning, som ville sikre fuld norsk uafhængighed fra Sveriges dominans; omend personalunionen mellem Norge og Sverige var indholdsløs og formel.

  Danmark-Norge dobbeltmonarkiet var en sært uspecificeret størrelse, hvor unionens faktisk reelle indhold ændrede sig på sære uforudsigelige måder – vistnok forårsaget af Norges lille og spredte befolkning.
  Norges konge Håkon 6. regerede fra 1355-1380.
  Margrethe 1. var gift med Håkon og derfor norsk dronning 1363-80.
  Svenskerne smed Håkon ud sammen med en svensk medkonge i 1364 og valgte i stedet en tysk hertug som svensk konge.
  Herefter blev Margrethe regent i Danmark fra 1375, da hendes fader Valdemar Atterdag døde dette år.
  Hendes søn Oluf med Håkon 6. blev dansk konge fra 1376 og norsk konge i 1380. Da Oluf døde i 1387 blev der ikke valgt en ny norsk konge, men Margrethe 1. blev valgt som “fuldmægtig frue og husbonde og Danmarks riges formynder”.
  Som man kan se, en total sæbeopera, der foreløbeligt endte med Kalmarunionen i 1397.

 45. Af Karsten Aaen

  -

  Kaspar Støvring

  Pew Research har aldeles ikke set på, hvor mange muslimer, der vil være i hverken Sverige, Finland, eller Portugal eller Ungarn i år 2050! De har udelukkende set på, hvor mange fra muslimske lande, der vil være i år 2050 – hvis og når det nuværende fødselstal fortsætter som det gør! Og det er er der altså aldeles ingen, der siger, at det gør, vel! Det lærte vi på mit bifag i samfundsfag i 1980’erne nemlig at sådan er det – man kan ikke tage fødselstallet for en bestemt årgang og så bare gange det op – heller ikke selvom Pew Reseach åbenbart også har et andet tal for det som kalder muslimer. (hvis fødselsraten ikke er så høj som først antaget). Og det kan man ikke, fordi 1) de her børn slet slet ikke er født endnu 2) deres forældre kan blive danskere eller svenskere og 3) fødselsraten, altså antallet af børn pr. kvinde (i gennemsnit) kan fald yderligere!

  Og en ting til, Kaspar Støvring: ikke alle fra muslimske lande, der er kommet til hverken DK eller Sverige er muslimer! Der er også yezedier, hazarer (fra Afghanistan),
  demokratiske muslimer, ateister, kristne, sekulære muslimer mm. i blandt de flygtninge som er kommet til DK fra Mellemøsten.

  Ang. kriminalitet og økonomi: Jeg har på mit bag i samfundsfag på universitetet netop lært at læse statistikker, tabeller, grafer mm. Og i Danmarks Statistisk udgivelse *indvandrere i DK 2017* er der en fin gennemgang af, hvad forældrenes økonomiske status betyder, hvad ens egen økonomiske status betyder mm. og mv. for ens evne til undgå kriminalitet og ens evne til at uddanne sig; ganske meget viser det sig! (eksemplet er netop hentet fra somaliske familier – og her kan man se, ikke overraskende, at får man arbejde og uddannelse daler ens kriminalitet ekstremt meget). Kort sagt: de fattige har altid været (mere) kriminelle end de rige – det var de også i 1950erne og 1960erne på Nørrebro og Vesterbro i DK. Hvorfor man har glemt dette, aner jeg ikke…!

 46. Af Karsten Aaen

  -

  Kaspar Støvring

  Ja, er det da ikke interessant at højtuddannede indvandrere fra Chile, Rusland, Indien, Kina mm,. klarer sig bedre i det danske skrift-samfund end analfabeter fra Eritrea, Syrien, Irak, Afghanistan mm. Eller den tyrkiske, eller pakistanske kvinde, der i 1970erne blev familiesammenført med deres mænd her i DK – og som aldrig blev tilbudt at lære dansk. Eller de somaliske kvinder, der som 20-25 årige kom til DK for 25 år siden, og som var analfabeter, fordi skolesystemet i Somalia var brudt sammen under borgerkrigen; og af den grund aldrig havde gået i skole, eller kun havde gået 4-6 år i skole – og det måske endda kun hveranden dag.

  ps: Prøv at kigge lidt på iranernes og bosniernes integration i DK – her vil du nemlig se, at den er ganske udemærket! Ganske enkelt fordi de iranere, der flygtede fra Iran i 1980erne kom fra overklassen og den øvre middelklasse, ligesom de bosniere, der kom til landet i 1990erne havde en uddannelse, og en arbejdserfaring, der svarede til hvad en typisk dansk industri-arbejder havde i 1960erne. Kort sagt: de var skolevante og uddannelsesvante – det er analfabeter fra Tyrkiet, Syrien, Irak og Afghanistan, og Somalia altså ikke. Dermed ikke sagt, at de ikke kan arbejde, for det kan de – pointen er bare, at det – alt andet lige – er meget sværere for dem at få et arbejde her i DK i år 2018 – fordi meget af det arbejde de skal lave er bundet op på skriftsprog. F.eks. skal man kunne læse og forstå en dansk instruktion på et middel til at gøre rent med, så man ikke bruger wc-rens til at vaske gulve med.

 47. Af Jan Petersen

  -

  “Jeg har på mit bag i samfundsfag på universitetet netop lært at læse statistikker, tabeller, grafer mm.” Muligvis er jeg lidt “uvidende”, men er det ikke et pensum i folkeskolen? 😉

 48. Af Maria Due

  -

  Karsten Aaen

  “Kort sagt: de fattige har altid været (mere) kriminelle end de rige – det var de også i 1950erne og 1960erne på Nørrebro og Vesterbro i DK. Hvorfor man har glemt dette, aner jeg ikke…!”

  Det er din påstand, at det er blevet glemt, og det skønt du bor i et socialiseret land, hvor det netop er et bærende og umådelig naivt politisk princip, at penge kan afhjælpe alt ondt på denne jord. Hvis man har været dybere nede i materien, vil man ofte moderere dette synspunkt. Det er jo ikke sådan, at vi alle er født gode og forbliver gode, hvis vi har tilstrækkeligt med penge.

  I flere danske byer findes kriminelle familiedynastier, der er som danaidernes kar, og her tænker jeg faktisk ikke på indvandrerfamilier. Byer som Randers og Horsens har i generationer haft sådanne problemer at slås med og har det måske stadig.

 49. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det, så er det unægtelig uendelig svært – at debattere med universitet studerende og andre, der stort set er blanke i almen viden. Hvad er egentlig de formelle krav for at score et 12-tal, nu om dage? 😉

 50. Af Jesper Lund

  -

  Karsten Aaen
  Betegner du et fald af kriminalitetsindeks for afgørelser i alt for 15-79-årige somaliske mandlige efterkommere fra 313 (korrigeret for alder) til 221 (korrigeret for alder+familiens indkomst) et ekstremt fald?

Kommentarer er lukket.