Østeuropas illiberale demokratier viser vejen

Af Kasper Støvring 440

 

Ministerpræsident Viktor Orbáns parti Fidesz vandt en overlegen sejr ved det ungarske valg i går. Valget gav også pæne stemmer til det højreradikale Jobbik, imens venstrefløjen blev totalt marginaliseret.

 

Dermed er det endnu en gang bekræftet, at Ungarns såkaldt illiberale demokrati viser vejen mod en mere selvbevidst nationalkonservatisme og en politik, der vil genetablere grænserne, modvirke den ikke-vestlige indvandring, bevare kernefamilien, bygge på demokratisk flertalsstyre frem for domstolsstyre og fastholde kristendommen som en afgørende del af den vestlige kultur. Ungarn er måske det mest fremtrædende land blandt Visegrad-landene, der også tæller Polen, Tjekkiet og Slovakiet, der er kommet på kant med bl.a. Merkel, Macron og EU.

 

Der er overhovedet ingen grund til at anse Ungarn og de øvrige Visegrad-landes illiberale demokratier som forbilleder, hvis der med illiberal menes anti-demokratisk. I tilfældet med Ungarn er der bestemt problemer, bl.a. med korruption. Men hvis der med illiberal menes nationalkonservativ er sagen en helt anden.

 

Efter folkelige sejre for Brexit, Trump og Visegrad-landene anser mange, måske de fleste, vesteuropæiske politikere og kommentatorer Tysklands kansler Angela Merkel for at være den rette leder af Vesten og EU for at tvære det projekt, der skal redde Europa. Der findes vel næppe nogen større modpol til Orbán end netop Merkel og EU’s kommissionsformand Jean-Claude Junker.

 

Tre af verdens største og mest betydningsfulde magasiner og aviser har f.eks. kaldt Merkel for ”den uundværlige europæer” (The Economist) og udråbt hende til ”årets person” (Financial Times) og ”den frie verdens kansler” (Time). Merkel anses altså for at være Vestens leder; Trump og Orbán er nemlig autoritære, imens Merkel er demokrat, hedder det. Merkel inkarnerer den globale elites progressive værdier: Menneskerettigheder, universalisme, rationalisme og humanisme. Det er den slags værdier, der udstyrer mennesker med utopier om åben indvandring, opgør med nationalstater og multikulturel identitetspolitik.

 

Det er også den slags, der får EU’s kommissær for migration til at kapitulere: Migranterne skal forblive i Europa, lød det for nylig. Der er her ingen vilje til at lukke de ydre grænser eller hjemsende migranterne, må vi forstå. Alligevel hyldes EU som ”fredens projekt”. Ligesom Merkel hyldes som ”den frie verdens kansler”, imens velkomstkulturen har betydet en eksplosiv stigning i vold og overgreb på kvinder.

 

Verden vil bedrages, tænker man uvilkårligt. Det er som med den slags kirkegårde, der rummer så mange skønne planter, at man kan gå ad dens stier helt uden at bemærke gravene, helt uden at tænke på, at man befinder sig i de dødes have, og at få meter under jorden ligger de dødes knogler.

 

Revolutionen er allerede sket, så meget er forringet, så meget er ødelagt, dødt og begravet, og nu fremstilles rystelserne som den nye norm, som det etablerede; forsøg på at restaurere den gamle orden vil derfor blive udskammet som – revolutionært. Og som illiberalt. Men måske vil verden ikke længere bedrages, måske vil Østeuropa udgøre et reelt alternativ, og med tiden vil ikke kun vælgerne, men også politikerne i Vesteuropa kopiere dele af den ”illiberale” politik.

 

I de vestlige medier og blandt EU-eliten har man længe kritiseret Ungarn. Men der er grund til at være skeptisk, når man følger den ikke altid helt redelige fremstilling af Ungarns regime. John O’Sullivan skrev i The Spectator et interessant indlæg, hvor han pegede på den nye konservative alliance mellem Visegrad-landene og de Vesteuropæiske befolkninger og visse politikere og politiske partier. Det gælder AFD i Tyskland, men også Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer kan tælles med. Det gælder dog især Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz, der synes at etablere en alliance med Visegrad-landene. O’Sullivan skriver:

 

“With French and German support, Brussels has been threatening Poland and Hungary with penalties and censures for alleged backsliding from democracy. This is a grotesque exaggeration at best – both countries have lively political campaigns, street protests, contentious media, and fair electoral systems. They are undeniably democratic — far more so than the European Union itself.”

 

Her kan man tænke på det dybt udemokratiske EU-system og den juridiske aktivisme, der udgår fra EU-Domstolen. O’Sullivan omtaler reformerne af domstolene i Østeuropa med følgende ord:

 

“In their first 20 years these young democracies found that too many levers of power – the courts, the media – were in post-communist hands under rules, constitutions and bureaucracies shaped by the communists. They’re doing what democracies are supposed to do: reforming institutions to channel into government policy what their voters chose through elected politicians.”

 

Specifikt om Polen hedder det:

 

“After losing the election, it [dvs. den hidtidige regering] appointed five new justices to the court, which would have given it 14 of its 15 judges if the new government had not replaced them. As it is, the court today has nine judges appointed by the previous Civic Platform government, versus six Law and Justice appointees.”

 

Man kan være sikker på, at nationalkonservatismen er kommet for at blive, ikke blot i Østeuropa, men også i Vesteuropa. Ungarn har vist vejen. Spørgsmålet er så, hvor langt vi i Vesteuropa skal vandre ad denne vej.

 

440 kommentarer RSS

 1. Af Finn Bjerrehave

  -

  R H Kristiansen, selvfølgelig er du velorienteret om konstruktionen af de 2 tårne 9-11, men forstå venligst: Flyenes brændstoftanke sidder i vingerne , og det første vi ser er de antændes i et stort flammehav, altså udenfor bygningerne og bagefter hører vi personerne inden i tårnene det er varmt, men vi klarer den.

  Bygning 7 ca 300m væk gik også i brand, og kollapsede på samme måde som de 2 tårne, og hvad antændte denne betonklods?.
  Vi fodres med fake i en politiks interesse, og selv giftforsøget i England,, hvis konspirationen skal fortsætte, gavnede kun Theresa May, som er 90% upoppulær i sit Konservative parti, og ikke i Putins interesse.
  Hvem der har størst interesse i gasangreb i Syrien, det er igen vores udfordring, , hvis det er Assad, skal hans Palads jævnes med jorden og ikke en tom flyveplads, men hele verden sukker efter beviser, som desværre aldrig kommer.
  Borgerkrig /politik med alle midler. Finn Vig

 2. Af Jorn D.

  -

  Troede, at den danske model var en ung blond pige
  men
  er den danske model virkelig – ved, at gå i sig selv
  for
  på hospitaler er der nødberedskab, fordi fagforeninger påstår, at de ikke
  er ligeglade med liv og død, men de vil liv og død have:
  “gratis frokost pause, flere hænder, højere løn og kortere arbejdstid”
  men
  Danske slagterier risikerer, at blive hårdt ramt, da fagbevægelsen har varslet strejke
  for store dele af fødevarekontrollen.
  og
  Uden kontrol lukker slagterierne de facto, da man ikke kan slagte uden at kontrollere,
  om dyrene bærer rundt på sygdomme.
  ja
  det viser tydeligt, at både offentlige og private fagforeninger er komplet ligeglade
  med Danmarks økonomi og det private erhvervsliv, der betaler deres løn
  og
  de vil aldrig nogensinde nøjes med, at få løn, som fortjent

  alting er for dem fryd og gammen, når de altid røde og de snart døde svin holder sammen
  ja
  folk, der ikke engang kan styre en pølsevogn
  men
  måske en blomsterbutik – de roser skal de da ha’
  Ok
  for “Kurt”, hvis de serverer nød rationer med ungarsk gullasch med surt

  ironi.mus

 3. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det så styres Mellemøstens iscenesatte false flags formentlig stadig af CIA / Mossad i skøn forening med andre fordækte hemmelige efterretningstjenester incl britiske MI5 og MI6. Intet nyt under gas-gift-terror-solen og øvrige MSM fake news! 🙁

 4. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Alt ondskab føres med USA’s statspolitik under dække af at adressere Trump som den ansvarlige!

  Vesten (USA, Storbritannien, Frankrig osv.) forsøger endnu engang at starte en ny storkrig i Syrien på falske nyheder og vidneudsagn.

  Som præsident kan man ikke føre politik på twitter og erklære 3. verdenskrig ved at true russerne med amerikanske missiler, som skulle være på vej mod Syrien.

  Som et lands leder fører man altså ikke ‘twitter-diplomati’, for så er man enten sindsyg eller også er man stærkt på stoffer. Eller det tredje – man er blot en marionet af stærke kræfter, ikke sandt?

  Det er også fuldstændig tåbeligt set fra et militært perspektiv, at USA’s præsident annoncerer angrebet på forhånd. Det virker fuldstændigt håbløst at annoncere det på forhånd. Han virker følelsesladet og som en leder, der har brug for at udvise handlekraft.

  Desuden er russerne klar og forberedte på at forsvare deres interesser i Syrien først og fremmest med de effektive S400 missiler og andet militært udstyr. Og hvis russerne skyder amerikanske missiler ned i det syriske luftrum, så vil det være enden på amerikansk våbensalg i verden. Dvs. det samme som at være til stor grin til hele verden igen!

  Trump har jo som forventet trukket sin kontroversielle twitter besked tilbage idag. Og stadigvæk kan vi konstatere, at vesten ingen plan har og tvivlen ulmer stærkt blandt de vestlige lande ift. den militære intervention i Syrien.

  Pentagon vedtager altid den endelige beslutning og ikke den amerikanske præsident. Og verden kan ikke narres til en endnu en kold krig mellem USA og Rusland igen. Det vil ingen gå med til. Det er fortid og vil blive ved med at være kun en fortid.

  Sidste år foretog Trump et kortvarigt populistisk angreb mod Assads regime i Syrien, hvor den amerikanske flåde affyrede 59 Tomahawk-missiler mod en syrisk luftbase efter et ‘kemisk angreb’ mod byen Khan Sheikhoun. Men intet blev løst og Assad monsteret er stadigvæk den såkaldte præsident i Syrien.

  Det bliver ikke andet en tom snak og trussel fra den amerikanske side. Og det ser ud som om vesten hjælper og støtter Assad til at forblive Syriens præsident, for vesten beskylder først Rusland for at stå bag ‘nervegift’ mordene på eks-russiske agenter. Derefter mødes tre ledere fra Rusland, Tyrkiet og Iran i Ankara i Tyrkiet. Og lige efter hører vi nyheder om endnu et angreb med giftgas i den syriske by Douma i lørdags. Her beskylder vesten igen russerne for at stå bag Assad monsteret.

  Kort sagt forsøger vesten forgæves at få en større kage i Mellemøsten og dermed i den nye verdensorden, som formentlig får den endelige form i år (2018).

  Lad Trump være alene med sine bluffer og tomme trusler. Ingen vil købe eller tage det seriøst. Aldrig nogensinde har amerikanerne været så alene og isolerede i den internationale verden.

 5. Af Jorn D.

  -

  Da jeg var ung læste jeg Jan bøger
  men
  idag læser jeg med glæde Jan Petersen
  der
  tilsyneladende har øje for rigtige Hollywood “CIA gas eventyr”

  TAK herfra – og ikke ironisk ment !

  ironi.mus

 6. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det fysisk umuligt for et aluminium bygget fly at forsvinde ind i en stålkonstruktion. Det forekommer kun i Tom & Jerry tegneserie show. Der – og i MSM fake news rapportering er til gengæld alt muligt. 😉

 7. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Jan Petersen har ret!

  Det her er også propagandaernes og psykologiens store krig.

  Det er en kamp om, hvem der er bedst til at benytte og kontrollere medierne med masser af grænseløse fake news til formål at miskreditere og få ram på fjenden / fjenderne.

  Så, overvej lige om at gøre brug af den sunde og faktuelle fornuft, kritik, observation, reflektion og analyse af mediernes udlægning af nyhederne.

 8. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jan Petersen
  For min skyld må du gerne tro på, at ingen fløj ind i Twin Towers. Nu er jeg ikke enig med dig og bliver det heller ikke. En af mine venner flyver en Boing 747-8, en lignende dem, der fløj ind i tårnene. Maskinen han flyver vejer ca. 447 ton med passagerer. Det vil sige der fløj 300-447 tons ind i hver bygning med noget brændstof i en fart på omkring 900-1000 kilometer i timen og smadrede konstruktionerne i trediedelspunkterne, så vidt jeg husker. Således faldt al den bygningslast plus ballast fra oven ned på 2/3 delen og derved kollapser konstruktionen som et sakseprincip, oveni kommer brand og deformerede konstruktioner og knapt 447 tons flyvemaskine.
  Det, der derimod kan undre mig er, hvorfor vi ikke har hørt om nogen, der har lagt sag an mod dem, der ejede bygningerne. Brandsikkerheden og flugtvejene var under al kritik, uagtet terrorangrebet, samt asbestforurening.

 9. Af Jorn D.

  -

  Uffe Ellemann fik åbenbart et chock og holder vejret – vist ikke længe nok !
  ja
  “Jeg ville holde vejret og krydse mine fingre,” lyder det fra Uffe Ellemann-Jensen
  og
  tæller til ti
  men
  denne Trump hadende Ellemannn-jensen kan da ellers kun lide Trump, når han laver krig

  ironi.mus

 10. Af Jan Petersen

  -

  AF MEHMET SAMI GÜR – 13. APRIL 2018 0:33, i øvrigt er den professionelle term PSYOPS, uanset om det bruges politisk eller militært. Her et link:

  “Psykologiske Operationer i internationale operationer: propaganda eller kampstøtte?”
  https://www.krigsvidenskab.dk/psykologiske-operationer-i-internationale-operationer-propaganda-eller-kampstøtte

 11. Af Ole Frank

  -

  Det er ganske morsomt at betragte folk som niels larsen, jan petersen, marie due, flemming lau, jan petersen forsøge at kloge sig rundt i ideologierne og skræddersy dem til deres egne overbevisninger

 12. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt som jeg lige skrev, forekommer diverse fly stunt kun i tegnefilm a la Tom & Jerry. I den virkelige verden kan en Boing 747-8 ikke flyve med 900-1000 kilometer i timen i et par hundrede meters højde. Google venligst fakta. 😉

 13. Af Jan Petersen

  -

  AF OLE FRANK – 13. APRIL 2018 1:02, i øvrigt forholder jeg mig udelukkende til fakta – ofte med links, hvis ønsket. Jeg er ret upolitisk, men fakta søgende. 🙂

 14. Af Bojan S.

  -

  Farvel Danmark og mange TAK.

  Jeg (som serber) kom Til Danmark i 1994 som flygtning, og jeg forlod Danmark sidste år.

  Det jeg har oplevet og set, med muslimer i Danmark blev til sidst bare for meget.
  Det er ude , af kontrol for jer. Et land der henter hele verden til sig, og alle kriminelle kan bo og gå rundt. Stjæle frit. Islamister overalt . Ja kbh. mere 25% ikke Dansk.
  Jeg ved min familie og mig, kan leve vores fremtid her i Serbia. Her er kun Serbere . Vi er Serb.
  I Danmark kan jeg se , hvad min far fortalte mig og advarede mod (han døde sidste år, og stemte på de danske folkeparti).
  Det er Ikke godt det tyskland og andre lande har gang i , det ender ikke godt.

  Jeg er hjemme i mit land nu og vil kun advare Danskere om, ja muslimerne.
  Hvor mange har i fået på få år , hvor mange bliver de til.

  Men STORT tak til Danmark skal lyde herfra, vi har haft det godt.
  Men det er bare ikke muligt , at leve i Danmark længere.

  DANMARK pas på jeres land , TAK for alt. I er I mit hjerte altid.
  fra
  Bojan

 15. Af R.H. Kristiansen

  -

  Mehmet Sami Gür
  Læs du en artikel om Erdogan og aviserne i Tyrkiet. Den er skrevet af Lasse Ellegaard og handler om hvordan Erdogan lader vennerne og købe medierne op, således møder han ingen kritik akkurat som Putin, Orban,Trump og Xi. Det er en rystende artikel. Tyrkerne har en god tradition for madlavning, men I laver ikke godt brød.
  Nu læser man, at en dansk bager, som har åbnet et supergodt bageri på Nørrebro, har får smadret sin vinduer 8 gange på en måned. Enten er det beskyttelsespenge, der skal betales til indvandrerbander eller bare de ikkevestlige konkurrenter, der ikke bryder sig om danskere på Nørrebro. Det samme er ved at blive et problem flere steder i KBH. Politikerne er begyndt at overveje kvoter for at skabe balance i restaurationsbranchen mm. Handlende ikkevestlige indvandrere har svært ved at følg de satte regler. Nogle gange kan de ikke læse dansk og nogle gange vil de ikke læse, det der er påkrævet og så truer de oven i købet. Jeg har en veninde i kommunen i denne branche. Hun kan godt nok være træt af det ind i mellem. Jeg handlede tit i Bazaren på ydre Nørrebro. Nu gider jeg ikke mere, der er så beskidt. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke gør rent, således ville der komme flere kunder og det ville give større omsætning. Bazaren kunne ansætte rengøringshjælp for alle de bøder den får og dermed sætte indvandrere i arbejde.

 16. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jan Petersen
  Ligegyldigt om farten er mindre en 900 km i timen er maskinens tyngde og fart med til at rive konstruktionerne over. Har du aldrig haft fysik i skolen?
  Jeg vil anbefale dig en artikel om Silicon Valley’s 0.1% gigaríge personager. Der iblandt er en af Googles stiftere. Den er i Infirmation i dag eller i går. Det er noget for dig. Du er ju en Googledreng.

 17. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Var det ikke Trump, der for et par dage siden sagde, at han og USA ville overlade Syrien til de andre?

  Hvorfor laver han lige pludselig om på sin mening lige nu?

  Seks faktorer kan være årsagen til hans pludselige skift af mening om situationen i Syrien:

  1) Han (Trump) vil være fri for beskyldninger om forbindelser til Rusland og Putin (f.eks. beskyldninger om den russiske indblanding i præsidentvalget i USA).

  2) Israel, Ægypten, Saudiarabien og UAE er utilfredse med USA´s beslutning om tilbagetrækning fra Syrien.

  3) Lederne til vestens store verdenskonkurrenter, Rusland, Tyrkiet og Iran mødtes i Ankara i Tyrkiet for at drøfte situationen i Syrien og her blev der lavet en del vigtige aftaler; som rystede hele vesten.

  4) USA og dermed hele vesten bløder ikke kun i Mellemøsten, men også i andre dele af verden.

  5) USA vil bremse Ruslands, Tyrkiets, Irans og Kinas fremmarch i den muslimske verden, især i det østlige middelhavsområde med masser af energi ressourcer samt det nye `silkevejsprojekt`. Tyrkiet er et NATO land, men modarbejder et andet NATO land ved at bekæmpe PKK, YPG, PYD og SDG terroristerne i Syrien og Irak.

  6) Trump har problemer inde i selve USA, især ift. Pentagon, som han fuldstændig er omringet af. I det hvide hus er det også Pentagon, der bestemmer lige nu! Trump har måske ødelagt Pentagons største plan / projekt ved senest at afsløre `noget` via hans kontroversielle twitter-besked. Så, Trump er FAKTISK midt i en postmoderne borgerkrig i USA.

 18. Af R. H. Kristiansen

  -

  Jan Petersen
  I et højhus som Twin Tovers er yderfacaderne lette. Elevatorene inde i midten er med til at bære dækkene, som bliver så fastgjort til facaderne. Yderfacadern på disse bygninger var det man kalder lette facader og ikke beton. Amerikanerne har en tradition for at bygge i stål og aluminium. Uanset om farten havde været mindre end 900 km i timen er farten og tyngden med til at rive facaderne over. Når maskinen rammer bygningen løber der brændstof over facaderne og brændstoffet antændes og ved brand bliver metal deformt og bøjer og har derved ikke længere nogen trykstyrke. Facaderne var ikke godt brandisoleret. Det har jeg sågar billeder af. Derefter falder bygningen sammen, som du har set. I Europa skal trappetårne og elevatorområder være i brandsikre konstruktioner og i trapper og elevatorer er der overtryk, som holder røg ude. Ved trapper skal der også være sluser inden man kommer til selve trappen. Elevatorer lukker til ved brand og de skal være brandisolerede, fordi ild kan brede sig op igennem elevatorskakten. Ilden har så spredt sig opad i bygningen og benzinen er løbet nedad facaderne.

 19. Af Maria Due

  -

  https://www.stern.de/panorama/gesellschaft/ditib–tuerkische-moschee-laesst-kleine-kinder-in-militaeruniform-auftreten-7938482.html

  I en tyrkisk moske i Tyskland fejrer tyrkisktalende børnehavebørn iført militæruniformer og anført af hættemåger sejren ved Gallipoli.

  Tusind tak. Dummere bliver det næppe.

 20. Af Flemming Lau

  -

  Der er ikke noget morsomt at spore hos totalitære kommunister som Ole Frank typen, der som åndelige arvtagere af de røde i 30’erne, absolut intet har til overs for sig gamle fædreland. Det internationale trumfer nemlig det nationale. Den gamle garde elskede brunskjorter, skrårem og strækmarcher. Men da det gjaldt 9 april 1940 og de næste, næsten 2 år, var der ingen kritik at høre mod nazismen, for man var jo solidarisk med sin totalitære fætter. Da Sovjet besatte Bornholm den 7 maj ’45, imod al international ret, var der også larmende tavshed fra rød side. Man var utilfreds med at britterne nåede at befri Danmark den 4 maj!

  Idag kan man så lægge øre til at 1 års Sovjettisk besættelse, med et utal af gruppevoldtægter af bornholmske kvinder, var billigt sluppet. Ingen empati. Beskæmmende! Og hvad der overgik de danske politifolk i KZ-lejren Buchenwald, og de 80 kollegaer der gik tabt, så var det også heldigt at nazisterne nåede at sende dem afsted inden kommunisterne nåede at få fat i dem. Forskellen på menneskesynet er tydeligt, for den jævne dansker fandt ingen grund til skadefryd over at 22 kommunister gik til grunde i KZ-lejren Stutthof! Gensidighed…?

  Der er er heller ingen empati at spore hos det røde segment idag, når den jævne dansker tyranniseres af de modbydelige rettroende muslimer, fordi denne er jo kommunismens anden totalitære fætter. Ofrene får besked på at knytte sylten, for kulturrevolutionens proces skal være smertelig. Her er der ingen plads til sentimentalitet, men derimod udsøgt kynisme. Man ignorere at man i princippet diskvalificerer sig som dansker, for hvad betyder det når man er en hadefuld og hævntørstig international kommunist…?

 21. Af r. vangkilde

  -

  EN SCHMEICHELS, – politik eller forretning, “er penge en konkurrence sport” Peter er
  alene i sin overbevisning, og modsat demokrati og følelser, hvor der skal mindst tre
  personer til et flertal. HVORFOR BLANDER DANMARK SIG I ALT, krig, sport, sanktioner,
  eller er der gået face book, tweet i det hele. Trump er også en forretningens mand.

 22. Af Henning Svendsen

  -

  En førheværende Udenrigsminnister holder vejret-!han frygter at Trump vil tire den Rusiske Bjørn ?så når den førheværende sidder på sin Blog og får Putin tværet ud så er det da bare for sjov-det giver et kick når man kan sidde og sende chokbølger gennem hele verden.
  Og der er godt nyt til zionister deres drøm går snart i opfyldelse-!ham der Muhamed kunne jo ikke læse og han fulgte de forkerte vejskilte?? han skulle havde drejet fra før han nåede Lemches alle-.for der hvor han bygger et kæmpe bedehus -ja det er i virkeligheden ovenpå en svinestal indenfor Kong Herodes slotsmure –den store helt der blev ophøjet til Gud han falder snart ned på jorden som en kludedukke og Jyllansposten får oprejsning

 23. Af R.H. Kristiansen

  -

  Finn Vig
  Finn Vig jeg ved at brædstofbeholdere sidder i vingerne. I må gerne tro på Bjørnebanden for min skyld. Men det er ikke mærkeligt, at bygningerne faldt samme. Når man ser filmene fra stedet så sank bygningerne nærmest sammen i slow motion ovenfra og ned. Huset havde stået i mange år. Fastgørelser ved facade og dæk kunne godt have været rustne på grund af kondens ved kuldebroer og derved svækkede. Havde der været bomber ved fundamentet var tårnene væltet. Vi ved ikke om der behændigt har været placeret mindre bomber flere steder i bygningen, som så har været sat i gang med forskudte intervaller. Men tyngden er nok til at rive dækkene fra facaderne og derved falde ned et efter et. Prøv at se hvor nogle af facadedelene står tibage uden at være væltet ved bygningens sokkel, men dækkene er faldet ned. Til sidst går det stærkt for så er lasten enorm.
  Jeg var på stedet i 95 med min mand. Nogle år forinden blev bygning syv forsøgt bombet ned, det lykkedes ikke. Her havde man placeret bomber i kælderetagen. Bygning 7 lå meget tæt på tårnene. Længere ind mod landet.

 24. Af Niels Lemche

  -

  MARIA DUE, jeg ved ikke hvor du har det fra med,aat jeg skulle hade tyskerne … jeg har bl.a. været professor dernede, på vej mellem Aarhus og København, og selv efter at jeg var fast installeret i København, var der forsøg på at få mig derned igen. Jeg læser og taler sproget og har mange tyske venner, nogle af de bedste sønner af teologer fra modstanden mod Hitler.

  Det betyder ikke, at jeg er imponeret af deres holdninger før og under krigen, og for den sags skyld ikke i holdningen: “Ich bin kein Nazi!” Men skyldfølelsen blev så stor, at den blev umulig at bære. Unge tyskere er stadig præget af den.

 25. Af Niels Lemche

  -

  R.H. KRISTIANSEN, du er næsten for sød ved de gale konspirationsteorister. Af alle sindsyge teorier er den med tårnene den værste og en direkte fornærmelse mod dem, der døde der.

  I øvrigt var flyene nærmest fuldtlastede med brændstof. De var startet fra Logan (Bositon), og det er kun en kort flyvetur til Boston. Flyene er jo beregnet til at kunne flyve den halve vej rundt om jorden.

  Egentlig tror jeg, at jeg vil klassificere galningene i samme gruppe som holocaustfornægterne.

 26. Af R.H. Kristiansen

  -

  Flemming Lau
  Man behøver ikke at være kommunist bare fordi man er glad for det velfærdsystem, gode uddannelsesmuligheder og det sundhedssystem vi har her i landet. Den sociale sikkerhed giver ro i samfundet. Jeg er til gengæld bekymret for den manglende pressefrihed, der er ved at opstå i mange lande. Det er desværre ofte tegn på magtfuldkommenhed og spirende fascistoide tendenser. I en artikel i Information er der en, der skriver om tech giganterne i USA, her nævnes en af Googlestifterne og en der stiftede Pay Pal og nu medejer i Facebook. Den ene drømmer om at få bygget øer hvor store rige firmaer skal placeres, hvor der ikke betales skat og der ikke er nogle regler. Det leder os til et samfund hvor 0.1%, ikke længere1%, af jordens beboere bestemmer over resten. De store firmaer er styret uden om demokratiet. Vi kender ikke deres strukturer, men de tjener på naive brugere. Det viser sig, at Facebook også har oplysninger om mennesker, der ikke er på Facebook, bare fordi du liker noget og du går ind på internettet hvor brugeren er på Facebook. Nogle her på bloggen drømmer om et samfund, hvor man ikke har et personligt ansvar, ikke betaler skat og ikke skal betale til de fattige og de gamle og de få rige råder over resten. Tech giganterne er blevet enerådige og mener at alt er blevet til på grund af deres egen og kun egen genialitet. Facebookstifteren Zuckerberg stjal ideen om Facebook fra sine venner. Hvis vi alle lukkede Facebook så var han og medejerne færdige. Det er nok usandsynligt at 2.2 miliarder går af. Det er tankevækkende, at til 2.2 milliard kontier drømmer han om at have 25.000 tusind mennesker til at våge over færdsel på mediet. Der er langt færre i dag.

 27. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Flemming Lau

  “Der er ikke noget morsomt at spore hos totalitære kommunister som Ole Frank typen, der som åndelige arvtagere af de røde i 30’erne, absolut intet har til overs for sig gamle fædreland. ”

  Hvad i alverden er det for en form for perfid bodegadebat og personfnidder?

  “Da Sovjet besatte Bornholm den 7 maj ’45, imod al international ret, var der også larmende tavshed fra rød side. ”

  Der var en larmende tavshed fra alle politiske partier – og kongehuset – bare for at få det på plads.

  “Og hvad der overgik de danske politifolk i KZ-lejren Buchenwald, og de 80 kollegaer der gik tabt, så var det også heldigt at nazisterne nåede at sende dem afsted inden kommunisterne nåede at få fat i dem. ”

  Min onkel var politibetjent og blev sendt til Buchenwald. Han mener ikke at han og hans kolleger var heldige.

  Hvad i alverden foregår der oppe i hovedet på dig?

 28. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ R.H. Kristiansen
  “Det er desværre ofte tegn på magtfuldkommenhed og spirende fascistoide tendenser.”

  Du elsker ordet fascistoid.
  Kalder du også socialdemokraterne og andre venstreorienterede partier for fascistoide, fordi de har mange elementer til fælles med fascisterne. Fx statskontrol, korporatisme og had til religion, for bare at nævne nogle få.

 29. Af Finn Bjerrehave

  -

  9-11 og vi bliver aldrig færdige,men kun Populær Mekanik forlaget var de eneste som bagefter afprøvede katastrofen, og ingen undersøgelsesdomstole fik denne opgave, nemlig tårnene siges var konstrueret til at et fly kunne flyve ind i et Tårn uden det skulle kollapse.
  Hvorfor er ingen interesseret om det var en Arkitektkatastrofe og om andre Tårne havde samme forkerte konstruktion, men tavshed siden denne ulykkelige hændelse har præget eftertiden.
  Den største katastrofe efter Tårnenes kollaps, var og blev Asbest som fordelte lungeskader over hele Manhattan , og senere brandmændene som senere fik nægtet erstatning efter lungesygdomme.
  Bygning 7 som indeholdt et forældet elanlæg til Manhattan , kollapsede og blev senere opført i rekordfart med et nyt og større Elværk, og Manhattan fik sin strøm.
  Jeg tror alle i hele verden ønsker at det vi så var sandt, men tvivlen er desværre for stor, og tak for at Tårnene ikke væltede men sank sammen til en hvis det var en kontrolleret sprængning ville et 6 tal være ok, og ikke som i Vordingborg til minus 6.
  USA first. Finn Vig

 30. Af J Nielsen

  -

  “Idag kan man så lægge øre til at 1 års Sovjettisk besættelse, med et utal af gruppevoldtægter af bornholmske kvinder, var billigt sluppet.”

  Andre steder varede besættelsen i over fyrre år, international ret eller ej. Så kan man jo selv afgøre hvad man synes der er værst. Ét år eller fyrre.

  Mens man diskuterer hvilket tal der er størst, kan man tage i betragtning at det i en stor del at krigen mildest talt var uklart, hvilken side Danmark egentlig stod på. Der er ingen grund til at gøre landet mere uskyldigt, end det er.

  Og ikke for at forklejne noget, men hvad dækker “utal” over. Jeg går ud fra at det er mere end fx “et par hundrede”, men hvor meget mere? Femhundrede? Ottehundrede? Tusind? Totusind?

  “Ingen empati.”

  Det er altså for dumt. Empati er ikke relevant, når man skal afgøre om 1 år er en langvarig besættelse, sammenlignet med hvad der ellers foregik i kølvandet på krigshandlingerne. Man kan ikke derfra konkludere, at den ikke findes.

  “Der er er heller ingen empati at spore hos det røde segment idag, når den jævne dansker tyranniseres af de modbydelige rettroende muslimer, fordi denne er jo kommunismens anden totalitære fætter.”

  Tyranniseres? Enten lever manden i sin egen fantasiverden, og så er det nærmest synd for ham. Eller også taler han mod bedre vidende. Og så er det ham selv, der er modbydelig.

  “Ofrene får besked på at knytte sylten, for kulturrevolutionens proces skal være smertelig. Her er der ingen plads til sentimentalitet, men derimod udsøgt kynisme. Man ignorere at man i princippet diskvalificerer sig som dansker, for hvad betyder det når man er en hadefuld og hævntørstig international kommunist…?”

  ?? Hvad er det for en gang vrøvl. Det er så afkoblet fra virkeligheden at det knap nok giver mening at kommentere.

  Der er ingen ofre. Der er ingen besked. Der er ingen sylte. Der er ingen kulturrevolution. Der er en passende blanding af sentimentalitet og kynisme. Der er ingen der skal diskvalificeres. Der er ingen der er hadefulde, ud over dig selv. Der er ingen hævntørst.

  Det hele findes i skribentens fantasi.

  Det bliver mere og mere klart, at man selv i dagens Danmark kan gejle sig selv op til det mest spruttende raseri. Måtte det tjene til advarsel.

 31. Af R.H. Kristiansen

  -

  N.P. Lemche
  Jeg tror på oplysning og udvikling, ikke bare på den akademiske men også håndværket og teknisk og medicinsk snilde, dog med tilsyn og indsigt i disse div. disipliner, derfor svarer jeg. For det enkelte menneske kan ikke administrere magten. Tak for oplysningen om brændstofmængden. Jeg kunne ikke huske hvor langt de havde fløjet. Det er selvfølgelig mere spændende at lytte til ammestuehistorier en ræson. Det har nok noget at gøre med den tradition at vi fortalte historier omkring bålet i sin tid. Som barn kan jeg huske min mormors søsters historier om hvad som helst. Hun røg som skorsten var meget høj og ekstemt tynd. Hun fortalte om en islandsk biskop, der blev brædt, da han døde. Det var lidt ualmindeligt dengang og er det stadigvæk på landet. Biskoppens kone gemte ham så på en hylde i stuen i en urne. Jeg husker, da jeg skulle sove så løb jeg op ad tappen op igennem loftet og ind på mit dejlige soverværelse med udsigt over fjorden. Jeg kiggede en ekstra gang under sengen efter noget fremmed. Oven på madassen i min seng havde mormor lagt 3 edderdunsdyner. Det var godt nok behagligt. Men spøgelserne de lurede nu alligevel på loftet.

 32. Af Osman Gear

  -

  @Mehmet Sami Gür – 13. april 2018 2:02
  “3) Lederne til vestens store verdenskonkurrenter, Rusland, Tyrkiet og Iran mødtes i Ankara i Tyrkiet for at drøfte situationen i Syrien og her blev der lavet en del vigtige aftaler; som rystede hele vesten.”

  Den vigtigste aftale var, at Tyrkiet blev erklæret for verdens førende stat. Erdogan blev enstemmigt udråbt til verdens enevældige kejser, som tak for hans overvægtige tanker; tanker som har slået verden med undren med deres vedholdende simplicitet og vægtfylde.
  Islam vil fra 31. april i år blive hele verdens eneste lovlige religion, da den er så fuld af kærlighed, medmenneskelighed, barmhjertighed og nåde for selv de enfoldigste kristne. Som følge heraf skal shariapatruljer erstatte politiet og dommere erstattes med imamser.
  Når det hele er implementeret den 31. april i år, skal der rejses en gigantisk statue af guld i verdens hovedstad Ankara af den politiske enegænger Erdogan til evig ihukommelse.
  Verden blev rystet.

 33. Af Niels Larsen

  -

  MARIA DUE – 13. APRIL 2018 4:55

  Tjah… hvad andet har de egentlig at fejre, kommende fra det sumpede hjørne af verden og med den karrikatur af en leder?

  NIELS LEMCHE – 13. APRIL 2018 8:37

  De unge tyskere trænger til at se lyset gennem andre briller. Der er næppe mere end en håndfuld tilbage, som havde med krigen at gøre.

  De trænger til – og er heldigvis i stigende grad ved det – at vågne op og se, at kvindemennesket i Berlin er en forræder, som er ved at ødelægge Europa. At nazitidens synder er sonede og at europæerne ikke vil affinde sig med tysk overherredømme. Heller ikke i form af EU.

  J NIELSEN – 13. APRIL 2018 10:16

  Det var bestemt ikke politikernes fortjeneste, at Danmark endte med at blive accepteret som hørende til på den rigtige side under krigen. Og det var på et hængende hår.

 34. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Emnet er eller var, om Ungarns nationalstatsideologi er vejen frem for Europa. Svaret burde være et rungende nej. Det har vi prøvet i et par hundrede år, og resultaterne har været skræmmende. Europas fortid demonstrerer tydeligt, at nationalstaten er absolut uegnet som samfundsmodel.

  Dens vigtigste mål var og er ved hjælp af kæft, trit og ensretning at lære borgerne at gøre honnør for fanen, guden, kongen, fædrelandet og allervigtigst den ejendomsbesiddende elite. Det er formålet med den danske grundlov, der hindrede demokratiet i at brede sig sydfra til Danmark. De ejendomsbesiddende grundlovsfædre vidste nok, hvad de gjorde. De var dygtige og snød alle andre.

  I stedet for demokrati fik vi et såkaldt folkestyre, der ikke betyder, at folket styrer, hvad nogen formodentlig har troet, men at folket styres i den gode gamle enevældes ånd. Det er bedst for danerne. Det kender de. Vi var ikke modne til demokrati, så for en sikkerheds skyld fjernede man ordet fra grundloven. Vi er stadigvæk ikke modne. Ifølge grundloven må demokrati må ingensinde indføres – det gælder for altid.

  Men så længe Europa består af 50 små nationalstater i evig strid indbyrdes er vi forsvarsløse overfor ydre fjender, der nu agerer uhindret på europæisk territorium. Den amerikanske militarisme, den asiatiske ekspansionisme, den islamiske fundamentalisme og den afrikanske hungermigration er ustoppelige som forholdene er nu.

  Der bør ikke være grænser mellem europæere. De interne grænser skal rives ned og rejses ved Europas ydre grænser. Hverken amerikanske baser, asiatiske mastodonter, islamiske moskeer eller afrikanske flygtningelejre har rettigheder på europæisk territorium. De skal ud. Sker det ikke er Europa dødsdømt, og hvis nationalstatsprincippet fastholdes, er det også velfortjent.

  Hvis europæerne ikke kan samles om at værne europæisk ånd, kultur, civilisation og det ægte demokrati er vi fortabte.

 35. Af R.H. Kristiansen

  -

  Bjørn Sørensen
  Jeg er ikke politisk engageret og ikke socialdemokrat. Det parti jeg måske kunne lide findes ikke. Ja jeg synes, der lurer enevældige og spirende fascistoide tanker i tiden, det skræmmer mig, fordi jeg har 20 årige børn. Jeg synes der er en hel del her er på bloggen, der ikke ser ud til at sætte pris å frihed og demokrati. Må du have en god dag. Jeg skal arbejde, har noget kedeligt, som jeg skal kigge på. Mvh R.H.

 36. Af Flemming Lau

  -

  Niels Juul Hansen.
  Læs hvad jeg skriver. Det er tilkendegivelser fra det røde segment som tidligere har været skrevet om dansk politi! Længere er den ikke!

 37. Af Flemming Lau

  -

  Nej der er absolut ingen ofte i Danmark mener den sanseløse hykler. Hverken fra den muslimske “Gangsta” , fra “Cross overs” eller for den sags skyld fra den rettroende muslims side. Dagens tekst. 50% af krisecentrene er belagt med muslimske kvinder. Kom igen med “Fred og ingen fare!”

 38. Af Helge Nørager

  -

  Da AFR og hans 89 andre, lad os kalde dem “Djævleyngel fra helvede”, åbnede Pandoras box med krigen mod Irak, var der vist ingen røde som jublede,
  Lau dit had mod “røde” er sygeligt og gør mildt sagt at du ikke kan se skoven for bare træer.

 39. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ R.H. Kristiansen
  “Jeg er til gengæld bekymret for den manglende pressefrihed, der er ved at opstå i mange lande.”

  Hvad med vores folkeskole og universiteter som er blevet socialist indoktrinerings steder.
  De studerende demonstrerer og får aflyst taler og debatmøder med folk som har andre meninger end de hjernevaskede studenter.
  Det er hvad der foregår i Vesten.
  På universiteterne blokerer man for forskning der ikke lever op til politisk korrekthed.

  Så den kære Orban er ikke værre end det polisk korrekte menings “politi” ,som hersker her i landet, og smagsdommere har vi også rigeligt af.

 40. Af Glenn Madsen

  -

  AF BOJAN S. – 13. APRIL 2018 1:18
  Tak for indlægget!
  ———————–
  Og ja hvor mange muslimer skal der være i Danmark?
  Hvornår skal indvandringen stoppes?
  Bøhhhh!

Kommentarer er lukket.