Østeuropas illiberale demokratier viser vejen

Af Kasper Støvring 440

 

Ministerpræsident Viktor Orbáns parti Fidesz vandt en overlegen sejr ved det ungarske valg i går. Valget gav også pæne stemmer til det højreradikale Jobbik, imens venstrefløjen blev totalt marginaliseret.

 

Dermed er det endnu en gang bekræftet, at Ungarns såkaldt illiberale demokrati viser vejen mod en mere selvbevidst nationalkonservatisme og en politik, der vil genetablere grænserne, modvirke den ikke-vestlige indvandring, bevare kernefamilien, bygge på demokratisk flertalsstyre frem for domstolsstyre og fastholde kristendommen som en afgørende del af den vestlige kultur. Ungarn er måske det mest fremtrædende land blandt Visegrad-landene, der også tæller Polen, Tjekkiet og Slovakiet, der er kommet på kant med bl.a. Merkel, Macron og EU.

 

Der er overhovedet ingen grund til at anse Ungarn og de øvrige Visegrad-landes illiberale demokratier som forbilleder, hvis der med illiberal menes anti-demokratisk. I tilfældet med Ungarn er der bestemt problemer, bl.a. med korruption. Men hvis der med illiberal menes nationalkonservativ er sagen en helt anden.

 

Efter folkelige sejre for Brexit, Trump og Visegrad-landene anser mange, måske de fleste, vesteuropæiske politikere og kommentatorer Tysklands kansler Angela Merkel for at være den rette leder af Vesten og EU for at tvære det projekt, der skal redde Europa. Der findes vel næppe nogen større modpol til Orbán end netop Merkel og EU’s kommissionsformand Jean-Claude Junker.

 

Tre af verdens største og mest betydningsfulde magasiner og aviser har f.eks. kaldt Merkel for ”den uundværlige europæer” (The Economist) og udråbt hende til ”årets person” (Financial Times) og ”den frie verdens kansler” (Time). Merkel anses altså for at være Vestens leder; Trump og Orbán er nemlig autoritære, imens Merkel er demokrat, hedder det. Merkel inkarnerer den globale elites progressive værdier: Menneskerettigheder, universalisme, rationalisme og humanisme. Det er den slags værdier, der udstyrer mennesker med utopier om åben indvandring, opgør med nationalstater og multikulturel identitetspolitik.

 

Det er også den slags, der får EU’s kommissær for migration til at kapitulere: Migranterne skal forblive i Europa, lød det for nylig. Der er her ingen vilje til at lukke de ydre grænser eller hjemsende migranterne, må vi forstå. Alligevel hyldes EU som ”fredens projekt”. Ligesom Merkel hyldes som ”den frie verdens kansler”, imens velkomstkulturen har betydet en eksplosiv stigning i vold og overgreb på kvinder.

 

Verden vil bedrages, tænker man uvilkårligt. Det er som med den slags kirkegårde, der rummer så mange skønne planter, at man kan gå ad dens stier helt uden at bemærke gravene, helt uden at tænke på, at man befinder sig i de dødes have, og at få meter under jorden ligger de dødes knogler.

 

Revolutionen er allerede sket, så meget er forringet, så meget er ødelagt, dødt og begravet, og nu fremstilles rystelserne som den nye norm, som det etablerede; forsøg på at restaurere den gamle orden vil derfor blive udskammet som – revolutionært. Og som illiberalt. Men måske vil verden ikke længere bedrages, måske vil Østeuropa udgøre et reelt alternativ, og med tiden vil ikke kun vælgerne, men også politikerne i Vesteuropa kopiere dele af den ”illiberale” politik.

 

I de vestlige medier og blandt EU-eliten har man længe kritiseret Ungarn. Men der er grund til at være skeptisk, når man følger den ikke altid helt redelige fremstilling af Ungarns regime. John O’Sullivan skrev i The Spectator et interessant indlæg, hvor han pegede på den nye konservative alliance mellem Visegrad-landene og de Vesteuropæiske befolkninger og visse politikere og politiske partier. Det gælder AFD i Tyskland, men også Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer kan tælles med. Det gælder dog især Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz, der synes at etablere en alliance med Visegrad-landene. O’Sullivan skriver:

 

“With French and German support, Brussels has been threatening Poland and Hungary with penalties and censures for alleged backsliding from democracy. This is a grotesque exaggeration at best – both countries have lively political campaigns, street protests, contentious media, and fair electoral systems. They are undeniably democratic — far more so than the European Union itself.”

 

Her kan man tænke på det dybt udemokratiske EU-system og den juridiske aktivisme, der udgår fra EU-Domstolen. O’Sullivan omtaler reformerne af domstolene i Østeuropa med følgende ord:

 

“In their first 20 years these young democracies found that too many levers of power – the courts, the media – were in post-communist hands under rules, constitutions and bureaucracies shaped by the communists. They’re doing what democracies are supposed to do: reforming institutions to channel into government policy what their voters chose through elected politicians.”

 

Specifikt om Polen hedder det:

 

“After losing the election, it [dvs. den hidtidige regering] appointed five new justices to the court, which would have given it 14 of its 15 judges if the new government had not replaced them. As it is, the court today has nine judges appointed by the previous Civic Platform government, versus six Law and Justice appointees.”

 

Man kan være sikker på, at nationalkonservatismen er kommet for at blive, ikke blot i Østeuropa, men også i Vesteuropa. Ungarn har vist vejen. Spørgsmålet er så, hvor langt vi i Vesteuropa skal vandre ad denne vej.

 

440 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  JØRN STRAND NIELSEN

  Et bud på en ny-konservatisme kunne være

  – større vægt på det nationale islæt
  – socialt bevidst, men hvor der kun ydes hjælp til danske statsborgere (til nød EU-borgere i en kortere periode)
  – individet i højsædet, men med behørig hensyntagen til almenvellets berettigede behov
  – en stat kun med kerneydelser, herunder regulering af samfundsvigtige virksomheder
  – kun hjælp til udlændinge udenfor landets grænser, herunder ingen asylgivning i landet
  – stor vægt på direkte demokrati, uddannelse og forskning.

  Derimod skal der absolut ikke tillægges kollektivet større vægt – det trækker i retning af ensretning og det ved vi kun alt for godt, hvad fører til. Uanset politisk ståsted på skalaen.

  MARIA DUE

  Pat Cordell er en sand, europæisk patriot.

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Peter Lemche

  Der er ikke en eneste af mine ‘pinde’, der ikke passer på Donald Trump.

 3. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Maria Due – tak for dit svar.

  Men – vi må konstatere, at der er folk, der ikke har nuancer i livet, selv om de nyder godt af samme i vort samfund, endnu da.

  Netop dele af islam er en trussel, fordi det ’snerper’, såvel som det gør det andre steder i Europa, hvor det illiberale eksisterer i en el anden grad.

  Det glemmes, hvordan Rusland eller USSR, Sovjet tidligere behandlede deres indbyggere – og tildels stadig gør det, som nu Tyrkiet også – fængsler dem osv. – og så har vi Assad, der synes helt uden for både nummer og rækkevidde. – Og de der ikke kan frigøre sig fra det styre og nu kemiske vågen, de har jo selv udført lignende, så derfor er det farligt, hvis folk ikke har rent mel i posen og kan sige fra. Uanset hvem.

  Gøres noget én gang af uklædelig slags, så kan man roligt regne med, at det gøres igen og igen af såvel det enkelte menneske som en stats regime/diktatur. Det er også egne erfaringer, jeg taler ud fra – du kan tilgive; men det sker igen og igen!

  Sådan er vi mennesker, hvis vi først har et konkret mønster, vi ikke selv er obs på kan gælde os selv. Må læbe. Mvh 🙂

 4. Af Helge Nørager

  -

  House of Saud, havde deres nuværende chef prins i USA på charme offensiv.
  Riget fattes penge 2 krige er dyre at betale for, krigen i Yemen var ikke kun luftangreb og trækker ud, og det er dyrt når udgifter til Syrien ikke er inddæmmet for år siden.
  USA ville også for få uger siden ud af Syrien pippede POTUS på twitter,
  Men alt som får olie priser op, er Win Win, for USA, Rusland,Saudi Arabien, Venezuela osv
  Så lidt drama, og krig er godt og hvis Assad skulle falde, er alle glade, men det sikkert ikke løse nogen problemer.
  Men for 2 uger siden ville USA ud og House of Saud det modsatte de ville mere USA, for at kunne koncentrere sig om Yemen.
  Sikket kaos, for nu vil USA, have alle mere ind i krig.
  Er de forvirret check oliepris

 5. Af Niels Lemche

  -

  NIELS JUUL HANSEN: Om Trump: Det har du nok ret i

 6. Af Niels Lemche

  -

  FINN BJERREHAVE, du babler løs. Naturligvis vil amerikanerne og deres allierede smadre løs på Assad og hans beskidte back-up. Naturligvis, for ellers tager Iran over i Syrien, og så har du storkrigen dernede. For Israel er det utåleligt, og så får iranere og russere at se, hvad der sker, når de seriøse slås. De russiske Putin-tinsoldater kommer til at løbe så hurtigt, de kan. Men mafia-bossed derhjemme truer naturligvis med A-våben, som han godt ved, at han ikke kan benytte. Den største skændsel for ham ville jo være at få en israels bombe ned gennem sin skorsten.

  Vi venter på de vestallierede, for mens alle kigger på Trump, så er der mere alvorlige spillere på banen.

  Men tænk at Putin beskytter en sådan slyngel. Han har jo fuldstændig afskrevet sig enhver indflydelse i det internationale politiske spil. Banditten viste sine hænder, og de var tomme.

 7. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jens Hansen
  Jeg ved, at du ikke bryder dig om mine kommentarer, men her får du en alligevel. Vi kan godt blive enige om, at det var en stor fejl, at USA og de Allierede gik ind i Afganistan, Irak og Libyen. Derimod er du stokblind overfor Sovjet. I 1979 blev fysikeren Andrej Sakharov forvist til Gorkij/Nisjnij Novogorod, fordi han kritiserede Sovjet for invasionen i Afganistan. Den krig var amerikanerne så stupide at fortsætte sammen med de allierede og så videre. Så skal vi lige huske på, hvor mange østeuropæiske lande Sovjet indvaderede. Det var vist en del. Jeg kan heller ikke forstå facinationen af østeuropæisk nyfascisme, som i Ungarn og Polen. Begge lande er ved at bevæge sig væk fra det spirende demokrati, der var i landene. Disse to lande undgår helst muslimer. Polakkerne siger, vi kan ikke tage imod dem, fordi vi er katolikker. Lignende sker i Ungarn. Hvad har det egentligt med sagen at gøre, hvad de tror på. De måtte ju ikke være katolikker i Sovjettiden. De er ligeledes ekstremt pengegriske og underbyder med deres elendige håndværk (hvis de i det hele taget er håndværkere). De forstår ikke tegninger og ej heller hvad der står på dem. De vil ned i lommerne på EU. Smid dem og Ungarn ud, hvis de ikke yder økonomisk til flygtningeomkostninger i EU. EU er ikke nogen sparegris for spirende fascistiske stater, der ikke vil belemres med flygninge. Ungarene måtte selv flygte i midten af 1950erne og blev taget imod. Jeg har skam en polsk svigerinde og hun har en søn, heldigvis ikke min brors barn. Denne unge mand mener i fuld alvor, at man bare skal tage muslimer af dage. Han er ganske enkelt en regulær idiot. Danske møbelfirmaer flokkes til Polen for at få lavet elendigt arbejde og tager derved arbejde fra danske møbelsnedkere mm. For min skyld kan alle polske håndværkere rejse hjem. De laver generelt dårligt håndværk. De tabte både kultur og håndværkstradition under sovjettiden. Der findes sikkert masser a dygtige polakker, dem har jeg bare ikke mødt endnu.

 8. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Putin har da nået sit mål i Syrien: Flådebasen er sikret.

  Hvis så bare ikke Iran kommer i besiddelse af baser udover hvad Hizbollahbastarderne kan levere, så pyt. Dem har Israel hånd i hanke med.

 9. Af Niels Larsen

  -

  Ganske ærligt: Hvorfor ikke vende det døve øre og det blinde øje til, hvad der sker i Syrien?

  Hvad vedkommer det dog os?

  Luk grænserne hermetisk for det ros, der kommer sydfra og lad dem slås, alt hvad de orker. Not our problem. Trump og May: hold fingrene væk!

 10. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Niels Larsen. Tak for dit bud, men det er som jeg forstår dig nationalliberalt, og ikke konservativt. Konservatisme er uundgåeligt en større vægt på det social kollektiv og dets institutioner. De gentagne relativeringer til fascismen i dens italienske og tyske manifestation er ikke rimelig, fordi det var historisk, specifikke fænomener, og så komplekse, at det er irrationelt at bortkaste alle deres komponenter, fordi de som helhed fik fatale konsekvenser. Som det allerede har været nævnt her, var også Italiens og Tysklands finanspolitik i 1930’eren inspireret af Keynes, og giver jo ingen mening per definition at finde implementering af Keynes i f.eks. Italien af det onde, og TWA programmet i USA det modsatte. Jeg har også tidligere her på bloggen omtalte Det Økonomiske Råd som en komponent, som Danmark implementerede i 1964, men som faktisk først blev udviklet og implementeret i 1930’erens Italien. Det må være rimeligt nu at kunne forholde sig rationelt til både de historiske kommunisme- og fascisme fænomeners komponenter, uden at blive hængt ud for accept af disse samfund samlede fortrædeligheder. Går da stærkt ud fra, at Danmark i 1964 etablerede et Økonomisk Råd, fordi denne komponent i sig selv fandtes fornuftig, og ikke fordi nogen ad bagvejen ville indføre en fascistisk stat. Akademisk set synes jeg den evindelige højre-venstre diskussion bl.a. her på bloggen om snart sagt ethvert indlæg er ganske frugtløs for vores samfunds ve og vel fremover.

 11. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN, man kan ikke lukke øjnene, fordi Assad flytter grænserne for, hvad man kan. Han og hans slæng burde stilles for en international domstol og hænges på et torv i Damaskus, som det er sædvanen i Syrien..

  Det må også interessere os, fordi galningen, hvis han slipper godt fra det, vil prøve igen, og denne gang måske mod israelske stillinger i Golan. Så svarer Israel fuldstændig korrekt med en lille A-bombe over hans kompleks i Damaskus og en storkrig er igang, som også vi bliver ramt af — men du har måske glemt oliekrisen i 1973-4? I det hele taget virker din horisont ret begrænset.

 12. Af Niels Larsen

  -

  JØRN STRAND NIELSEN

  Som det turde fremgå af bl. a. nærværende debat, så er det stadig umuligt at behandle fascisme, nazisme og kommunisme på et rationelt grundlag for ganske mange mennesker.

  Vi og eksempelvis Maria Due kan nok distancere os fra den tid, men det fremgår jo tydeligt, at mennesker som bl. a. Niels Juul Hansen, Jørgen Villy Madsen og Jens Hansen har svært ved det.

  Men ikke alt, hvad Hitler og Mussolini foretog sig var til skade; Hitler fik folk i arbejde, byggede autostradaerne og fik Porsche igang med produktionen af folkevognen (Hitler havde jo godt nok visse bagtanker med alle 3 dele, men alligevel). Han fik også gang i arbejdernes ferier med ferieboliger og krydstogter. Mussolini fik jo togene til at køre til tiden. D’herrers skadevirkninger er velkendte.

  Hvad skabte Stalin af vedvarende gode udover sværindustrien: Kun Gulag, undertrykkelse, hungersnød og den røde elites overflod.

  Det økonomiske Råd er skam en glimrende opfindelse. Især hvis politikerne lyttede til rådene.

  Det er næppe nyliberalt (= Venstre-liberalt) med

  – vægt på det nationale
  – social bevidsthed
  – direkte demokrati

  Venstre – Danmarks liberale Parti (i egne øjne) – er da hverken nationalt sindet, socialt bevidst i større grad eller går ind for direkte demokrati. Partiet er EU-liderligt, skærer gerne ned på de sociale goder, sparker til de arbejdsløse og skærer i støtten til udlændingene (hvilket i mine øjne er ganske glimrende) og indskrænker demokratiet (Uffe Ellemann er eksempelvis modstander af folkeafstemninger; godt nok er han heldigvis fvh., men mon ikke strømningen er der i partiet?).

 13. Af Jacob Fiil

  -

  R.H. Kristiansen
  “Jeg kan heller ikke forstå facinationen af østeuropæisk nyfascisme, som i Ungarn og Polen. Begge lande er ved at bevæge sig væk fra det spirende demokrati, der var i landene. Disse to lande undgår helst muslimer. Polakkerne siger, vi kan ikke tage imod dem, fordi vi er katolikker. Lignende sker i Ungarn. Hvad har det egentligt med sagen at gøre, hvad de tror på.”

  Så nævn mig lige en perlerække af muslimsk dominerede lande med eksemplarisk demokrati! (Hvad det har med noget at gøre, det ved enhver, der har sat sig lidt ind i, hvad islam er – og det nytter ikke noget bare at lukke øjnene for det.)

  PS: Nato-alliancens angreb på Afghanistan efter 9/11 var den eneste mulige reaktion, med mindre du også mener, at Nato skal afskaffes (eller opgive artikel 5 – den såkaldte musketéred – hvad der kommer ud på det samme).

 14. Af Niels Larsen

  -

  JACOB FIIL

  Afghanistankrigen burde have indskrænket sig til luftbombardementer af terroristlejrene og evt. regeringsbygninger i Kabul.

  Den anden Golfkrig var en eklatant fejltagelse. Godt nok var Saddam Hussein en bastard, men han holdt folk i ave – og det er nu engang ikke den vestlige verdens opgave at befri folk fra diktatur – især ikke folk, som ikke vil befries. Og Irak er et langt værre sted i dag end under Saddam.

  Og det vil muslimerne ikke – rent bortset fra at Irak er et prima eksempel på, at i den del af verden er der kun én stat, som kan opbygge et demokratilignende samfund: Israel.

 15. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Niels Larsen, jeg er meget enig i dine sidste, tre idekomponenter, og når jeg ikke fandt dit første forsøg konservativt, var det fordi du anfægtede, at jeg fandt en større vægtning af kollektivet fremfor individet nødvendigt. Folkesolen er for mig ikke et individualiseret ta’selv’bord af læring, men nok så meget samfundets væsentligste socialiserende institution. Når S nylig har foreslået obligatorisk børnehave for indvandrere er det jo også med et socialiserende sigte, og ikke for at børnehaven skal tilbyde forskellige individualiserede pasningstilbud for Mohammed og Victor. De liberale har med deres ganske rigide individualisering de seneste årtier systematisk undergarvet en række samfundsinstitutioner, hvor “togene ikke længere kører til tiden”.

 16. Af Niels Larsen

  -

  NIELS LEMCHE: “man kan ikke lukke øjnene, fordi Assad flytter grænserne for, hvad man kan. Han og hans slæng burde stilles for en international domstol og hænges på et torv i Damaskus, som det er sædvanen i Syrien”.

  Jamen, naturligvis burde slynglen for en domstol. Det kommer han bare ikke – det kan man lige så godt se i øjnene.

  Og jeg tror, at han har så meget respekt for Israel, at han nok skal hold snuden derfra. Han har da ikke gengældt nogen af de nylige israelske angreb.

  Og jeg hylder nu engang Huntingtons teser om de forskellige civilisationer. Herunder: hold nallerne fra de andre civilisationer med mindre de udgør en direkte trussel mod vor civilisation. Det gør Syrien i den islamiske civilisation ikke på nogen måde i øjeblikket. Der kommer end ikke mange flygtninge derfra.

  Jeg er skam også tilhænger af en deling af Ukraine i en vestlig civilisationsdel og en orthodoks civilisationsdel samt at Rusland er velkommen til at beholde Krim. 🙂

 17. Af Niels Larsen

  -

  JØRN STRAND NIELSEN

  Med dit seneste indlæg in mente tror jeg faktisk ikke, vi står så langt fra hinanden. Der skal naturligvis lægges vægt på den indre, sociale sammenhængskraft, ligesom vi skal fastholde vores monokultur – også på bekostning af tilvandrernes kultur.

 18. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Tillad mig at citere lidt fra Huntington:

  “1. Akut økonomisk depression, 1a. faldende levestandard, 2. borgerkrige mellem de forskellige interesser og 3. faldende læse- og skrivefærdigheder. 4. Samfundet bliver svagere og svagere. 5. Nytteløse forsøg gøres på at stoppe nedbrydningen ved hjælp af lovgivning. Men forfaldet fortsætter. 6. De religiøse, intellektuelle, sociale og politiske lag i samfundet begynder af miste massernes tillid generelt. 7. Nye religiøse bevægelser fejer hen over samfundet. 8. Der er voksende modvilje mod at kæmpe for samfundet eller blot støtte det ved at betale skat.” (Punkterne er defineret af mig).

  Så vidt jeg kan se, er punkterne 1a, 3, 4, 5, 6, 7 og 8 til dels gældende i dagens EU(ropa)

  1a er gældende for de udsatte grupper og pensionister.
  3. gælder for stigende grupper grundet indvandrere og flygtninge.
  4. politiet mister i stigende omfang kontrollen.
  5. eksempelvis ghettopakken.
  6. tilliden til politikere og journalister/medier er i bund.
  7. Islams svøbe er over kontinentet.
  8. har vist været gældende i længere tid.

 19. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Ja Niels Larsen, for et andet eksempel er friskoleloven, der er liberalt hjertebarn, men med dens nuværende anvendelse både samfundsøkonomisk og social ud i hampen. Jeg tænker ikke kun på undvigelse af socialisering ved oprettelse af muslimske friskoler, men også de mange lilleskoler, som oprettes , hvor vores kommunalbestyrelser efter megen analyse og demokratiske processer har valgt at nedlægge en skole af hensyn til kommunens kollektive skolevæsen. Friskolerne er langt overvejende finansieret af samme kommune, som har nedlagt sin folkeskole, hvorfor friskolelovens favorisering af de individuelle forældre i Lille Ulstrup jo nødvendigvis fradrages skolebudgettet for kommunens resteredne skoler, og derfor de langt flere individuelle forældre, som kunne have nydt gavn af et lidt større budget i deres børns skole. Kommunen er netop til for at varetage områdets kollektive interesser, men selvstyret undergraves af den liberale friskolelov. Faktisk nu så markant, at friskoler i bl.a. Nyborg og Fåborg-Midtfyn dækker omkring 40% af kommunens samlede undervisningsbehov. Listen over en sådan liberal undergravning af ellers velfungerende institutioner er efterhånden meget lang, herunder bl.a. DSB, Post Danmark (undskyld Nord), SKAT. og nu senest DR, som nu på “liberalsk” skal udsættes på “en brændende platform” af et budget reduceret til 80% over fem år. DR har selv foreslået 12,5%, hvilket dog er en betydelig reduktion, men ingen liberale lyster at høre, hvordan DR selv ville indrette sig på et 97,5% budget. Eller om de programmer som nu “blot som eksempler” nævnes af de liberale som oplagte nedskæringsobjekter, måske netop er den som vi seere faktisk nyder og har udbytte af at se. “Bonderøven” er faktisk en væsentlig årsag til min kones og min totalt ændrede livsform siden 2012, og vi har suget megen viden og inspiration fra Frank. Men borte med blæsten er han vel så desværre snart.

 20. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jakob Fiil
  Det kan jeg ikke. Lemche har tidligere nævnt Indonesien. Nej jeg mener ikke, at Nato skal nedlægges. Idet det var saudiske mænd, der fløj ind i WTC i 9/11, burde USA have straffet det land de kom fra, Saudi-Arabien med handelsboycott. Det gjorde man ikke grundet olien og USA’s (Bush’s) aftaler med Saudi-Arabien. Bin Ladin var en rig saudisk mand, han skjulte sig i det bjergrige Afganistan til at begynde med og senere i mange år i Pakistan og blev endelig taget af dage i Pakistan af USA. Derfor behøvede man ikke at sønderbombe hele Afganistan og efterfølgende Irak, hvor der ikke var masseødelæggelsesvåben. Afganistan dyrker til gengæld en fandens meget opium. Det tjener de bedre penge på, end landbrugsvarer. Pakistan har atomvåben, så dem bombede man ikke. Bin Ladin havde boet i Pakistan i mange år. Vi havde ikke haft så mange indvandrere, hvis vi havde boycottet dem istedet for smide bomber på dem. Hvis jeg må have lov til at mene det.

 21. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jacob Fiil
  Jeg kender ikke demokratiske muslimsk lande, måske Indonesien. Og nej jeg synes ikke man skal nedlægge Nato.
  Man burde have boycottet de lande hvor piloterne kom fra, Saudi-Arabien. Bin Laden var også en rig saudisk mand, som flygtede til Afganistan men flyttede så til Pakistan. Der havde han boet mange år inden amerikanerne dræbte ham. Pakistan bombede man ikke de er en atommagt. Der var ingen grund til at bombe Afganistan sønder og sammen. Irak havde så ingen masseødelæggelsesvåben. Det var bare Bushes tåbeligheder. Nu har vi masser af flytninge på grund af den ubegavede Bush. Assad er i øvrigt ikke andet end en gemen krigsforbryder. Dette er min mening om krigen i de tre førnævnte lande. Og jeg kender en hel del til muslimer på grund af et frivilligt arbejde. De skal i arbejde både kvinder og mænd, de må lære at være solidariske med os andre. Vi skal ikke blive ved med at forsørge fuldfriske mennesker. Dette er nu min mening i vores ytringsfrie land.

 22. Af Maria Due

  -

  Journalist Michael Kuttner hører efter min mening hjemme i en topliga, hvad troværdighed angår. Den mand rider ikke samme dag, som han sadler, og man skal ikke forvente den sædvanlige dyrkelse af overdrevne og halvsande nyheder endsige det værre. I dag har han i JP en opløftende og givetvis gennemtænkt artikel om, hvordan den politiske korrekthed er på retur i Tyskland, og bl.a. citerer han den tyske radiovært Sigrid Brinkmann:

  “Spørgsmålet er, hvor vidt det er blevet mode at iscenesætte sig som offer for at presse særinteresser igennem”

  Ja, mon ikke, vil en masse danskere sukke, for der har vi længe været, men tyskerne er velkomne til at erkende de samme erfaringer.

  En anden af Kuttners nyheder handler om, at den hæderkronede avis Frankfurter Allgemeine mener, at vi bør vise forståelse for ungareres angst over for Vesten. Fornylig har vi også kunnet læse, at en tysk dommer har løsladt Carles Puigdemont mod kaution og opfordret til fredelig dialog om det catalanske spørgsmål. Det glæder jeg mig over, men disse nye toner gør næppe indtryk på nærværende nazi-hysterikere, som åbenbart heller ikke kender forskel på en nazist og en nynazist og ser dem alle vegne.

  https://jyllands-posten.dk/debat/international/ECE10505994/politisk-korrekthed-er-paa-retur-i-tyskland/

 23. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN , og så havde han brugt alle pengene på bankbogen og måtte ud at erobre andre lande for at fylde banken op igen. Han kørte hele tiden efter krigen som mål og middel. Men vi var da glade for motorvejene, da man havde fået bygget alle broerne op igen. Endnu i 1956 læ de stort set ned og turen gennem Tyskland var en stor Umleitung.

  Jeg fatter ikke, at nogen kan få sig selv til at finde noget som helst positivt ved den forbryderbande. Det siger mest om personen, der gør det.

  Og hvor har du fundet den med religion i Ukraine. De er stort set alle, ukrainere og russere, ortodokse, så hvad er det for en fiktiv skillelinje, du opererer med.

  R.H. KRISTIANSEN: Bush-familien og Bib Laden familien var begfge storaktionærere i det samme våbenfirma. Osama var kendt som familiens sorte får.

 24. Af JenS HanSen

  -

  AF R.H. KRISTI ANSEN – 12. APRIL 2018 14:53
  “Jens Hans en
  Jeg ved, at du ikke bryder dig om mine kommentarer, men her får du en alligevel. Vi kan godt blive enige om, at det var en stor fejl, at USA og de Allierede gik ind i Afganistan, Irak og Libyen. Derimod er du stokblind overfor Sovjet. I 1979 blev fysikeren Andrej Sa kharov forvist til Gorkij/Nisjnij Novogorod, fordi han kritiserede Sovjet for invasionen i Afganistan.”

  Jeg har faktisk ikke så meget imod uenighed.
  Hvis du læser mine indlæg, så har jeg det faktisk godt på Støvrings blog.
  Jeg kan tale med Niels Lars en, Lau og meget andre på et civiliseret niveau.
  Uden alt personfnidderet.
  Harald. Jeg har intet imod dine indlæg så længe du opfører dig ordentligt.
  Nogle af de ting som du skriver er jeg faktisk enig i.
  Prøv at opfør dig ordenligt også på andre blogs.
  Hvad angår de forfattere som du nævner, så står nogle af deres bøger i mit hus.
  Jeg har dog kun haft tid til at læse dem en gang.

 25. Af Niels Lemche

  -

  Niels Larsen:

  Til dine punkter:

  Prøv at applicere dem på Danmark, som jo er det eneste, du interesserer dig for, siger du.

  1) Sikke noget sludder. Danskerne har aldrig haft det bedre end nu. Landets økonomi er bomstærk, hvilket kan aflæses af kronens stilling f.eks. vis-à-vis den svenske.
  2) ??? I Danmark? Det er ren propaganda fra det yderste højre, og er for længst afsløret som sådan.
  3) Hvordan får du det ud af det? Det er et postulat. Men det er klart, at en stor indvandring af dårligt uddannede fra især Afrika trækker ned i statistikken. Men for hovedparten af befolkningen er det noget sludder.
  4) Hvor? I Danmark? Det er noget sludder. Igen i svenske byer er der store problemer, mest fordi politikerne har forsømt politiet i en sådan grad, at politifolk søger bort.
  5) Ghettoparken: Du aner ikke, om den virker eller ikke virker. Du påstår bare, at den ikke gør det.
  6) Det har man sagt siden Holbergs tid (læs Den Politiske Kandestøber).
  7) Det er bare den sædvanlige antiislamistiske propaganda. Man kan heller ikke kalde Islam for ”ny”, ikke engang i Europa.
  8) Det er der ikke noget, der tyder på blandt den danske ungdom. Derfor har vi også haft de kostbare indsatser i fjerne lande, især i Afghanistan med sine mere end fyrre faldne. Men journalister samt din fløj arbejdede ihærdig på at vende holdningen. I håber sikkert stadig.

  Alt i alt en forfærdelig gang tom snak. Drømmen hos dig og dine er bare, at alting skal forblive, som det var. Men det er der intet der gør. Al ting bevæger sig. Alting ændrer sig. Du kan ikke bade to gange i den samme flod.

 26. Af Maria Due

  -

  Niels Lemche:

  “Jeg fatter ikke, at nogen kan få sig selv til at finde noget som helst positivt ved den forbryderbande. Det siger mest om personen, der gør det.”

  Det fortæller, at mange millioner tyskere i starten fandt, at der med Hitler var sket en forandring til det bedre, og det må de jo have haft bedre forudsætninger for at bedømme, end vi andre har i dag. Jeg vil ikke kalde alle disse mennesker for hovedløse idioter. At de var på vej ud i et kviksand er i dag nemt at se, og det, vi kan få ud af den historie, er at det er farligt at trampe for hårdt på folk, som det skete med Versaillesfreden.. EU finder forhåbentlig ud af det samme og ligeledes Spanien ift. Catalonien, for man kan være sikker på, at de nationale strømninger blot vil næres af modgang. Det er med dem som med vand, man er nødt til at arbejde sammen med dem, at arbejde imod dem er udsigtsløst og derfor tåbeligt.

 27. Af Niels Larsen

  -

  NIELS LEMCHE

  Jeg skriver udtrykkeligt “for udsatte grupper og pensionister”. De har oplevet reallønsnedgang gennem flere år.

  Ghettopakken har regeringen vist problemer med at finde flertal for financieringen af.

  De øvrige punkter: du vælger bevidst at lukke øjnene for tegnene.

 28. Af Jan Petersen

  -

  Formentlig stort set ingen her interesserer sig for fakta. Men jeg prøver alligevel. Tidligere Secretary of State Hillary Clinton i en kort video:

  Hillary Clinton ADMITS The CIA Started & Funded Al Qaeda
  https://m.youtube.com/watch?v=PJLR1LhxiN0&t=6s

 29. Af Glenn Madsen

  -

  William Wordsworth har skrevet et hyldestdigt

  WIENS BELEJRING HÆVET AF JOHN SOBIESKI.
  Oh, at blive tændt af den rene flamme
  der engang under Italiens himmel
  tjente til et taknemmelighedens offer
  med ord som disse: „Stig op, sangens stemme!
  forkynd den hellige salighedsrus for Himlen:
  for se! den kejserlige by står frelst for
  den trældom, det kampberedte Østen truede med,
  og kristendommen ånder ud; forløst
  fra skyld og skam, frigjort for kummerlig frygt
  ved én dags dåd, én mægtig sejr.
  ? Syng befrierens pris i alle tunger!
  Korset skal brede sig, halvmånen er vokset mørk;
  han sejrede, som det synges i den jublende Himmel,
  HAN SEJREDE VED GUDS HJÆLP, OG GUD VED HANS.”*
  …………………………………………………………………………………………….Februar 1816

  *) Se Filicaias ode.” ? W. W.
  Den italienske digter Vincenzo da Filicaia (1642-1707) skrev 1683 seks canzoner om belejringen af Wien og dens befrielse.
  Den engelske titel er: Siege of Vienna raised by John Sobieski.
  Som kan googles.
  “halvmånen er vokset mørk” dvs. tiltaget i mørke.

 30. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Hos os er vi galde og tilfredse med at se DR’s kanaler, og ser faktisk ingen andre. Af og til er den en politisk skævert, men i det store og hele fungerer DR p.t. meget fint. Enhver virksomhed kan altid løbende effektiviseres, og selvfølgelig også DR. Men at reducere en virksomheds budget med 20% og oven i købet blande sig i reduktionens udmøntning ved at definere kanaler og program eksempler til nedlæggelse, er intet sædvanligt effektiviseringskrav men direkte ødelæggende for virksomheden. Så her for leden på DR-K Lars von Triers “Idioterne”, og især en scene fik mig til at tænke på Kulturministeren. Den scene hvor husets ejer er på besøg for at se om det er klar til salg. Sønnen, som varetager salget bekræfter, og da en af idioterne samtidig smider en sten igennem en rude, anfægter det ikke sønnen, som blot resigneret oplyser: Det er bare vores glasmester. Og som “idioterne” har kulturministeren en højere ide med at smide sten ind gennem ruden til et ellers velfungerede hus. For i den liberale verden er offentlig virksomhed per definition altid ringere end dens private alternativ, hvorfor det bare gælder om at kaste med sten, og så håbe det bedste. Eller for en sand liberal som Kulturministeren : Det værste. Ja, nogen spiller liberal og andre bare mere ydmygt: Idiot.

 31. Af Finn Bjerrehave

  -

  Niels Lemche, naturligvis babler jeg løs, men sidste Trump angreb med missiler ramte kun 30% og nu lover Putin at skyde alle ned, og hvem ydmyger hvem.
  At begynde at skyde flybaser i smadder er tosset, Trump skal love kun at smadre præsidentpalæet , samt andre af styrets bygninger, og ikke andet, nemlig kun sådant angreb vil give respekt, og det tøt Trump ikke, ligesom Obama.
  Syriens borgerkrig skal fortrinsvis klares af Syrene, og ikke andre, og Israel vil se frem til færre fjender nordfra.
  Hvis Rusland ikke havde forstyrret Tyrkiets hjælp til den frie Syriske arme, havde Europa ikke i 2016 fået 1,5 millioner Syriske flygtninge til EU, som kun har skabt uro, men Erdogan havde desværre ikke flere kort på hånden efter han indså han havde tabt krigen mod Assad.
  Borgerkrigens logik, hold jer væk. Finn Vig

 32. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos ødelæggelse af Syrien så går det tilbage til iscenesat fake terror stunt 9/11. Det har blot taget lidt længere tid end planlagt. Her en kort video om den sag:

  General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years
  https://m.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw&t=8s

 33. Af Helge Nørager

  -

  Jan, hvad som jeg mest har bidt mærke i, er de bortforklaringer vdr. støtte til udbredelse af Whabi og salafismens velsignelser prinsen har givet i interviews til pressen.
  Det var åbenbart en helt bevidst antikommunistisk strategi.
  Den har givet bagslag, hvis nogen er i tvivl.
  OG at Assad er en skurk er alle enige om, ganske som Saddam og Khadafi, men at bombe de lande har ikke gjort noget godt, eller givet mere fred.
  At panikbombe Syrien uden reel viden om hvad som er sket. er helt i tråd med tidligere begivenheder.
  At Danske politikere er kåde og krigsliderlige intet nyt der.
  Men løsninger på konflikt kommer ikke med flere bomber fra USA og deres venner.
  Det er vel helt tydeligt i Irak, og Libyen for selv de allermest krigslystne sofakrigere.
  Heldigvis har Merkel tydeligt sagt fra,
  Og et held vi hetzer mod flygtninge, tag deres smykker send dem hjem eller i en lejr i årevis, men bomb noget mere for Assad er en skurk, så bomb noget mere.
  Og lav love som gør livet i Danmark til et helvede husk det nu, for alt er de fremmeds skyld, og ned med den topskat, og bomb noget mere.,

 34. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Der må være et indlæg i filteret fra mit dd til Maria Due.

 35. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt apropos “Østeuropas illiberale demokratier viser vejen” versus Venstre (Danmarks liberale parti) – lidt fra en artikel på DR.dk:

  “Løkke: Danmark støtter angreb på Syrien
  Det er nødvendigt, at Vesten svarer igen mod Assad-styret i Syrien efter formodet giftangreb, mener statsministeren.. – Hvis verden skal fungere ordentligt, så er der nødt til at være noget ordentlighed i verden.”

  At der skal være ordentligt i verden, er jeg enig i, men skal denne “ordentligt” styres af “formodninger” og vilkårlige angreb – uden nogen form for beviser? Det ligner dansk udenrigspolitisk med begge hænder bundet på ryggen!

  Det ville klæde Løkke bedre at udtale – han evt støtter det iscenesatte svineri – som pendant til hele Danmark. Jeg støtter bestemt ikke iscenesatte krigsforbrydelser under nogen omstændigheder!

 36. Af R.H. Kristiansen

  -

  Jan Petersen
  Jeg har en hel del forstand på bygninger og højhuse. Der er ikke noget fake ved 11. september, som du hakker på hele tiden. Jeg har set bygningens konstruktioner og har set, at stålkonstruktionerne og aluminiumskonstruktionerne var meget dårligt brandisolerede og mange steder slet ikke. De mænd, der fløj ind i bygningen havde studeret konstruktionerne, en af dem var i hvert fald ingeniøruddannet i Tyskland. Jeg har mange billeder af konstruktionernes manglende brandisolering. Terroristerne fløj ind i bygningen akkurat således, at lasten ovenfra sammen med flyets brændstof satte bygningen i brand og fik bygningen til at falde sammen. Øverst i højhuse er der oftest et stort vandreservoir for at stabiliere højhuset i stærk vind og er somme tider en del af sprinklersystemet mm. Stål og aluminium bliver som blød spaghetti ved høje temperaturer og man må formode, at der var en del brændstof i maskinerne, som antændte bygningen, som før sagt. Konstruktionerne var delvist brandisolerede med asbest, det gjorde man dengang, derfor er der en del mennesker, der er blevet syge og er døde efterfølgende. Bygningerne var dårligt brandisolerede, det kan undre en, at ingen har drøftet ansvaret for det.

 37. Af Jacob Fiil

  -

  Niels Larsen
  Jeg tror ikke, at vi er voldsomt uenige (neocon = ikke-con, i min bog).

 38. Af Jorn D.

  -

  Ministerpræsident Viktor Orbán viser vejen til Fædrelandenes fredelige Europa
  men
  det splittede EU ænser ingenting

  i stedet for, at vise Europæisk solidaritet og “justere” konventionerne
  eller
  ansætte dommere, der ikke er antikristne

  så lader de USA, England og Frankrig sløre deres enorme problemer
  ja
  selv Anders “har I hørt en loppe gø” Samuelsen er med på krig
  for
  at lade krudtrøgen lægge slør over virklighedens sørgelige kendsgerninger
  for
  at skjule, at EU er i et “dødvande”, der kun kan “udtørres” med de helt store store bomber
  og
  alle taler hysterisk om, at straffe – uden beviser – det virker noget desperat
  og
  klassens klovn Boris Johnson sammenligner det kommende WM i fodbold i Rusland
  med
  Hitlers Olympiade i 1936 og foreslår
  at
  Royale og ledere og helst landsholdet ikke deltager ved WM i fodbold i Rusland
  men
  sammenligningen er ikke blot usmagelig og har ikke noget med fodbold, at gøre
  men
  Boris Johnson kender tilsyneladende ikke sin egen forhistorie
  idet
  alle både Royale og ledere og landsholdet ivrigt deltog hos Hitler
  alt
  imens Russerne ikke deltog

  det er blot “Gas og vand mester” Boris Johnson, der hælder “Brexit brakvand” ud af ørene

  ironi.mus

 39. Af Helge Nørager

  -

  ‘West wanted Riyadh to help counter Soviet Union’

  ‘Saudi Arabia will return to moderate, open Islam’

  “The Saudi-funded spread of Wahhabism began as a result of Western countries asking Riyadh to help counter the Soviet Union during the Cold War, Crown Prince Mohammed bin Salman told the Washington Post.

  Speaking to the paper, bin Salman said that Saudi Arabia’s Western allies urged the country to invest in mosques and madrassas overseas during the Cold War, in an effort to prevent encroachment in Muslim countries by the Soviet Union.

  The crown prince’s 75-minute interview with the Washington Post took place on March 22, the final day of his US tour.”

  “https://freepresskashmir.com/2018/03/29/saudi-funded-wahhabism-spread-at-request-of-west-during-cold-war-says-saudi-crown-prince/”

  Kampen mod kommunismen har mange ofre, og intet under at kommunister altid fejler, for åbenbart er intet middel helligt i kampen i mod dem.

  Man kan måske kalde det karma at et våben skabt for at hindre spredning af østblokkens politiske indflydelse, er det våben som sønderriver Europa.
  Men i USA skriger de af grin og skovler guld ind på kontoen for de sælger våben som aldrig før.

 40. Af Maria Due

  -

  Niels Peter Lemche.

  I modsætning til dine forældre har mine ikke lært mig at hade tyskere. Begge kendte dem gennem deres arbejde, og det havde intet med nazister at gøre. Min mor var meget musikalsk og spillede tit tysk musik. Min far var tæt på at miste livet under krigen, men det var pga. HIPO’er, der senere fik dødsstraf. At fremstille den tyske befolkning som en flok frådende galninge, der blot heilede sanseløst, fører ingen steder hen. Tyskerne blev forført og betalte prisen, men der var også tale om, at befolkningen i en periode oplevede en hårdt tiltrængt fremgang, der fremkaldte beundring rundt om i Europa.

  Stakkels Neville Chamberlain hørte til de forførte, der troede på fredelig sameksistens med Hitler, men hans retlinede og godhjertede tankegang var af en helt anden art end den elitære og arrogante tankegang, der har bragt EU’s magthavere i Bruxelles i miskredit. Du tror på, at de er så langt mere vidtskuende og intelligente end menigmand på gaden men det er der faktisk ikke meget, der tyder på, og når diverse statsmænd trække sig tilbage, virker det, som om de er blevet besat af at skovle penge ind. Blair, Fogh osv. og det uanset tidligere partifarve. Barroso slog sig op på at være maoist.

 41. Af Jan Petersen

  -

  @ R.H. KRISTIANSEN, der findes tonsvis af YouTube video om, hvordan man river højhuse ned – to own footprint – og det gøres ikke ved hjælp af fly. I øvrigt viste en nedrivning af en silo i Danmark for nylig, hvor svært det er for selv professionelle demolition experts. 😉

 42. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Mht. Ukraine er det ret sigende, at ud af ca. 150.000 flygtninge som følge af kampene i den østlige del er 100.000 flygtet til Rusland, mens ca. 54.000 er flygtet mod Vestukraine.

  Det giver et indtryk af, hvor splittet landet er mellem russisk og ukrainsk kultur.

  Ukraine er, hvad Huntington betegner som et splittet land – et land delt mellem 2 civilisationer.

 43. Af Niels Larsen

  -

  JAN PETERSEN

  At det gik galt med siloen skyldes så vidt jeg kunne se, at tosserne brændte alle ladninger af samtidigt fremfor en side ad gangen med en pause mellem sprængningerne, så siloen kunne nå at få den rette hældning.

  Som gammel minearbejder har jeg lidt indsigt i sprængninger.

  Mht. tårnene i NY, så foreligger der logiske årsager til at de brød sammen, som de gjorde. Det skyldes stålkonstruktionernes udformning.

 44. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det så undrer det mig ofte, hvorfor helt almindelige (røvrendte) borgere så ofte og hårdnakket forsvarer rådne magthavere, der konstant iscenesætter det ene false flag efter det andet incl 9/11. Google f.eks “known documented false flags”. Stort set alle krige, konflikter, såkaldt terror og andre vederstyggeligheder er iscenesatte events!

 45. Af Jan Petersen

  -

  Den virkelige virkelighed er en svær ubehagelig størrelse at beskæftige sig med. Muligvis derfor langt de fleste nøjes med daglig propaganda fra MSM fake news. Lidt nemmere at håndtere og så mener stort set alle det samme. Vel egentlig meget behageligt at være fri for selvstændig tankevirksomhed, selv om nyheder fra fake news unægtelig minder om et Walt Disney tegneserie show – (men de fortæller jo, det er sandt). 😉

 46. Af Jorn D.

  -

  Israel har taget mere end 55 % af Palæstina – No problem
  og
  kristne Kosovo er foræret til muslimerne – No problem
  men
  efter Sovjet unionenes fald, er Ukraine således ikke medlem heraf , så Rusland har
  ved demokratisk afstemning taget Sovjet foræringen til Ukraine tilbage
  men
  Ukraine’s genforening med Rusland – BIG problem
  ja
  det viser dobbelt moralen og hykleri i EU og Verden
  ja
  Jøder og muslimer må alt det, som kristne ikke må

  måske er Ungarns Viktor Orbán på rette vej !

  ironi.mus

 47. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Niels Peter Lemche.
  “Og hvor har du fundet den med religion i Ukraine. De er stort set alle, ukrainere og russere, ortodokse.

  I Ukraine er der 4 religioner plus det løse
  Orthodox 65.4%
  Ateister?16.3%
  Greek Catholicism 7.1%
  Protestantism 6.5%
  Islam 1.9%
  Roman Catholicism 1.1%
  Judaism 1.0%

  Det vestlige Ukraine var i mange år under polsk og habsburgsk herredømme, hvorfor deres katolske kirke havde indflydelse i området, men samtidigt var der dannet en ny kirke, den Unitariske (Græsk Katolske), som hører under Rom.
  Tatarerne er muslimer.
  Den græsk ortodokse og den unitariske kirke var vigtig i deres identitets dannelse, for var de storrussere eller lillerussere, men den polske og den germanske?indflydelse trak også i dem, hvilket vi ser i deres splittede forhold til EU og Rusland i dag.
  Problemet er dybt alvorligt, hvorfor der er mange som forventer en splitning af landet i 2 eller 3 dele hvis uenighederne ikke ophører.
  Vi ved at mange vestukrainere samarbejde med tyskerne under krigen og hjalp med at indfange jøder, og deres fascistiske organisationer er stadigvæk aktive.

  Ukraine hvilket betyder grænselandet, har haft en blandet historie som så mange andre lande i Østeuropa. De fleste har først opnået selvstændighed sent i forrige århundrede.
  Deres kamp for selvstændighed har været meget traumatisk for befolkningerne.
  Vi kender problemerne fra Slesvig, som stadigvæk kan få sindene i kog.
  Nordslesvig kaldes i dag Sønderjylland af den danske befolkning i området, hjemmetyskerne kalder det Nordsleswig.
  For nyligt kom jeg til at kalde Sønderjylland for Nordslesvig til en sønderjyde, hvilket han irettesatte mig for.

  ?

  ?

  ?

  ?

 48. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Alt ondskab føres med USA’s statspolitik under dække af at adressere Trump som den ansvarlige!

  Vesten (USA, Storbritannien, Frankrig osv.) forsøger endnu engang at starte en ny storkrig i Syrien på falske nyheder og vidneudsagn.

  Som præsident kan man ikke føre politik på twitter og erklære 3. verdenskrig ved at true russerne med amerikanske missiler, som skulle være på vej mod Syrien.

  Som et lands leder fører man altså ikke ‘twitter-diplomati’, for så er man enten sindsyg eller også er man stærkt på stoffer. Eller det tredje – man er blot en marionet af stærke kræfter, ikke sandt?

  Desuden er russerne klar og forberedte på at forsvare deres interesser i Syrien først og fremmest med de effektive S400 missiler og andet militært udstyr. Og hvis russerne skyder amerikanske missiler ned i det syriske luftrum, så vil det være enden på amerikansk våbensalg i verden. Dvs. det samme som at være til stor grin til hele verden igen!

  Trump har jo som forventet trukket sin kontroversielle twitter besked tilbage idag. Og stadigvæk kan vi konstatere, at vesten ingen plan har og tvivlen ulmer stærkt blandt de vestlige lande ift. den militære intervention i Syrien.

  Pentagon vedtager altid den endelige beslutning og ikke den amerikanske præsident. Og verden kan ikke narres til en endnu en kold krig mellem USA og Rusland igen. Det vil ingen gå med til. Det er fortid og vil blive ved med at være kun en fortid.

  Sidste år foretog Trump et kortvarigt populistisk angreb mod Assads regime i Syrien, hvor den amerikanske flåde affyrede 59 Tomahawk-missiler mod en syrisk luftbase efter et ‘kemisk angreb’ mod byen Khan Sheikhoun. Men intet blev løst og Assad monsteret er stadigvæk den såkaldte præsident i Syrien.

  Det bliver ikke andet en tom snak og trussel fra den amerikanske side. Og det ser ud som om vesten hjælper og støtter Assad til at forblive Syriens præsident, for vesten beskylder først Rusland for at stå bag ‘nervegift’ mordene på eks-russiske agenter. Derefter mødes tre ledere fra Rusland, Tyrkiet og Iran i Ankara i Tyrkiet. Og lige efter hører vi nyheder om endnu et angreb med giftgas i den syriske by Douma i lørdags. Her beskylder vesten igen russerne for at stå bag Assad monsteret.

  Kort sagt forsøger vesten at få en større kage i Mellemøsten og dermed i den nye verdensorden, som formentlig får den endelige form i år (2018).

  Lad Trump være alene med sine bluffer og tomme trusler. Ingen vil købe eller tage det seriøst. Aldrig nogensinde har amerikanerne været så alene og isolerede i den internationale verden.

 49. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Alt ondskab føres med USA’s statspolitik under dække af at adressere Trump som den ansvarlige!

  Vesten (USA, Storbritannien, Frankrig osv.) forsøger endnu engang at starte en ny storkrig i Syrien på falske nyheder og vidneudsagn.

  Som præsident kan man ikke føre politik på twitter og erklære 3. verdenskrig ved at true russerne med amerikanske missiler, som skulle være på vej mod Syrien.

  Som et lands leder fører man altså ikke ‘twitter-diplomati’, for så er man enten sindsyg eller også er man stærkt på stoffer. Eller det tredje – man er blot en marionet af stærke kræfter, ikke sandt?

  Desuden er russerne klar og forberedte på at forsvare deres interesser i Syrien først og fremmest med de effektive S400 missiler og andet militært udstyr. Og hvis russerne skyder amerikanske missiler ned i det syriske luftrum, så vil det være enden på amerikansk våbensalg i verden. Dvs. det samme som at være til stor grin til hele verden igen!

  Trump har jo som forventet trukket sin kontroversielle twitter besked tilbage idag. Og stadigvæk kan vi konstatere, at vesten ingen plan har og tvivlen ulmer stærkt blandt de vestlige lande ift. den militære intervention i Syrien.

  Pentagon vedtager altid den endelige beslutning og ikke den amerikanske præsident. Og verden kan ikke narres til en endnu en kold krig mellem USA og Rusland igen. Det vil ingen gå med til. Det er fortid og vil blive ved med at være kun en fortid.

  Sidste år foretog Trump et kortvarigt populistisk angreb mod Assads regime i Syrien, hvor den amerikanske flåde affyrede 59 Tomahawk-missiler mod en syrisk luftbase efter et ‘kemisk angreb’ mod byen Khan Sheikhoun. Men intet blev løst og Assad monsteret er stadigvæk den såkaldte præsident i Syrien.

  Det bliver ikke andet en tom snak og trussel fra den amerikanske side. Og det ser ud som om vesten hjælper og støtter Assad til at forblive Syriens præsident, for vesten beskylder først Rusland for at stå bag ‘nervegift’ mordene på eks-russiske agenter. Derefter mødes tre ledere fra Rusland, Tyrkiet og Iran i Ankara i Tyrkiet. Og lige efter hører vi nyheder om endnu et angreb med giftgas i den syriske by Douma i lørdags. Her beskylder vesten igen russerne for at stå bag Assad monsteret.

  Kort sagt forsøger vesten forgæves at få en større kage i Mellemøsten og dermed i den nye verdensorden, som formentlig får den endelige form i år (2018).

  Lad Trump være alene med sine bluffer og tomme trusler. Ingen vil købe eller tage det seriøst. Aldrig nogensinde har amerikanerne været så alene og isolerede i den internationale verden.

 50. Af Jorn D.

  -

  Er det Mehmet Sami Gür , der gir den som dobbeltagent fra Dublin – “it takes two”

  ironi.mus

Kommentarer er lukket.