Det er de rå børster, der skaber en fredelig verden

Af Kasper Støvring 306

 

 

Trump har trukket USA ud af atomaftalen med Iran. Det er en stor fejl. USA’s præsident synes at have omgivet sig med høge som sikkerhedsrådgiver John Bolton og udenrigsminister Mike Pompeo, der angiveligt ønsker at genopføre den unilaterale, aktivistiske udenrigspolitik, som allerede under Bush slog fejl. Irak- og Libyenkrigene som bedste – værste – eksempler.

 

Det kommer jeg tilbage til. Mit primære anliggende er dog det modsatte: At rose Trumps udenrigspolitik, eller i hvert fald et aspekt af det. Forleden blev Trump formelt nomineret til Nobels Fredspris for ”sit utrættelige arbejde for at skabe fred”, ikke mindst i forholdet mellem Nord- og Sydkorea. Sydkoreas præsident opfordrede også til, at Trump fik Fredsprisen, og i Deadline mente lektor Peter Viggo Jacobsen, at det, der sker på den koreanske halvø er 100 gange vigtigere end det, Obama i øvrigt uberettiget for prisen for, nemlig at virke for fred i Mellemøsten.

 

Måske vil historien bekræfte Søren Hviid Pedersens ord om Trump: ”Han er Guds gave til menneskeheden”. Sagt og ment spøgefuldt, selvfølgelig, men historien rummer en interessant pointe: Det er de rå børster, der skaber en stabil verdensorden. For kender man magtspillet og den realpolitiske pragmatisme på den store bane, storpolitikken, geopolitikken, ved man også: Det er de hårde drenge, der styrer spillet og får sejrene bragt i hus. Nixons og Kissingers tilnærmelse til Kina i 1972 er det gode eksempel i nyere tid.

 

Mao og Nixon

 

Pointen er ikke, at rå børster aldrig bringer ustabilitet og ufred ind i verden, men at det – generelt – er dem, der er bedst til at sikre stabilitet og fred, når det endelig sker. Jeg har ikke testet min tese empirisk, men baserer den på følgende: Det er lettere for dem at indgå aftaler og alliancer og spille magtbalance-spillet, fordi the bad guys ganske enkelt taler samme sprog. Verden uden for Vesten er ikke liberal, som jeg skrev i mit forrige indlæg.

 

Man kan også se omvendt på det: Når de liberale høge fører udenrigspolitik, så får du næsten endeløse krige. I hvert fald efter Murens fald. USA har været i krig 2/3 af årene siden den kold krigs afslutning, stort set forgæves, og det har gjort verden mere ustabil, ødelagt stater, skabt anarki, flygtningestrømme og anti-vestlige regimer har haft kronede dage. Vores universalisme er jo de andres imperialisme.

 

Dog har det nok lange udsigter med en egentlig Nobelpris. Mindre kan også gøre det. Fred, f.eks. Og så skal 90 pct. af medierne til at omstille sig i dækningen af Trump. De har jo været ret tavse omkring Trump som kandidat til Fredsprisen. Trumpdækningen er nu som før elendig, anført af Danmarks radio og flagskibet ”Jersild om Trump” på DR2, der paraderer den ene venstreorienterede Trumpkritiker efter den anden – fra Niels Bjerre-Poulsen til Jørn Brøndal – der kan sige noget grimt om Trump, igen-igen.

 

Men Trump er hadet. Mere end en håndfuld gange er min datter kommet hjem fra skole, bekymret, fordi hun har fået at vide, at Trump ville starte tredje verdenskrig. Børnene har hørt ting hjemmefra, og måske også fra lærerne. Men nu glimter freden altså, ligesom Nixon skabte tøbrud i forholdet til Kina og en tredje hård nitte, Reagan, var medvirkende til Sovjets fald.

 

Så langt, så godt. En rå børste er imidlertid ikke det samme som en høg. Problemet er, at Trump med opgivelsen af Iranaftalen synes at forlade den ikke-aktivistiske udenrigspolitik, han blev valgt på. I stedet for at føre en realistisk udenrigspolitik der besinder sig på, at Iran er en magt med betydelige nationale interesser – men som aldrig må blive en regional hegemon, hvilket da heller ikke vil ske.

 

Som bl.a. den amerikanske udenrigsanalytiker Stephen Walt har påpeget i en ny artikel i Foreign Policy, synes Trumps strategi mht. Iran at være, at Iran skal være en paria på den internationale scene. Derfor spøger ideen om et regimeskift i kulissen: De aktivistiske høge vil af med det nuværende iranske regime. Men så er det, man spiller et meget farligt spil.

 

Især to midler til regimeskift er oplagte. Det første er økonomiske sanktioner. Men de vil næppe virke, heller ikke i tilfældet med Iran. Det andet middel er knyttet til forhåbningen om, at Iran genoptager udviklingen af atomvåben, hvorefter USA og Israel vil få en anledning til et forebyggende militært angreb.

 

Hvis det mod forventningen fører til et regimeskift, vil man højst sandsynligt få endnu et anti-vestligt styre. Og det vil tilmed være ustabilt. Begge dele er dumt. Hvis man bomber Iran, vil man forsinke, men næppe forhindre fremstillingen af atomvåben. Og med sikkerhed vil man således skaffe sig en ny, mere aggressiv og mere anti-vestlig fjende. Og andre stater vil se sig endnu mere bekræftet i at anskaffe samme våben. For USA og Vesten kan man ikke stole på.

 

Husk blot, hvordan Vesten forsikrede Libyens diktator Gaddafi om, at hvis han opgav sit program for udvikling af masseødelæggelsesvåben, ville man lade ham være i fred. I dag er han som bekendt død og begravet efter vestlig intervention.

 

Det er især de rå børster, der har mulighed for at skabe fred eller i det mindste stabilitet – men selvfølgelig kun, hvis de fører den rigtige politik!

 

Mao og Kissinger

 

 

306 kommentarer RSS

 1. Af bent jensen

  -

  Hvis man bruger sine egne øjne i byer, gader, butikker, banker, biblioteker, rådhuse, hospitaler, cafeer osv. er man næppe i tvivl om at ca. hver femte er araber, afrikaner, sydamerikaner eller østeuropæer. Næsten alle har de større rettigheder end danskerne. Det bør ikke undre hvis op mod 20-22% af statsbudgettet går til migranter og udlændinge. Almindelig logik siger at de officielle tal er forkerte. Så jan p har noget at have det i, når han anslår udgifter på mindst 110 milliarder kr. Et tal som giver den logiske forklaring på at danskerne bombarderes med besparelser, lukninger og forringelser.

 2. Af bent nielsen

  -

  Det rigtige tal kan også være ca. 200 MILLIARDER KR pr år. En stor hensynsløshed fra Chrborg og godheds- og indvandringsindustrien. Udgiften er så stor at det bliver lettere at forstå at sundhedsvæsnet er raslet ned til en 24. plads fra en 1. eller 2. plads. Fordi voldsomme nedskæringer, lægemangel, udenlandske læger med tvivlsom uddannelse, falske læger, forældet nedslidt udstyr, manglende rengøring, nedlagte hospitaler og skadestuer, 4000 forsvundne sengepladser, IT-skandaler, afskaffet medicin og fyring af varme hænder osv., osv. har forringet kvaliteten.

  Læs historiske bøger om hvor ufatteligt lumske, grusomme, asociale og hensynsløse politikere og magthavere kan være. Så bliver det lettere at forstå hvad der sker for danskerne og Danmark i disse år. Se den korte og snaphanen. Se også “ældre kommentarer”.

 3. Af jeNs hanSEn

  -

  Nu har Kasper Støvring skrevet adskillige blogs om hans og den øvrige yderste højrefløjs fascination af stærke mænd. I denne blog kaldet rå børster.
  Vi har forstået, hvad vi har i vente.
  Nu er det vist på tide, at Kasper Støvring går en lang tur i skoven og filosofiserer over dette og hint.
  Og skriver en smuk blog om landskaber og digtning.

 4. Af Niels Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN, starte krigshandlinger i Mellemøsten, skriver du. Undskyld, hvornår er de hørt op, så man kan starte dem igen?

  Det er ragnarok dernede. Russerne sidder i Syrien og tror, at de bestemmer noget. Det har de slet ikke midler til. Amerikanerne vil sammen med saudierne og israelerne have Iran ned med nakken. Det er spillet lige nu. Problemet er måske, at Israel var for hurtigt ude og gav iranerne et par sådanne over fingrene, at de holder sig i ro så længe som muligt.

  Jeg tror ikke, at jeg tager på ferie dernede lige med det samme — hvis nogensinde merfe.

 5. Af Niels Lemche

  -

  Hvor mange ligegyldige og uvedkommende indlæg har Bent Jensen mon fyret af alene på denne blog?

  Han lyder som en vis Jesus Ananiasen, der i 70 eft. Kr. vandrede rundt i Jerusalems gader med en møllesten om halsen og råbte: Ve Jerusalem! Ve Jerusalem! Romerne lå uden for byen og beskød den. En dag røg en blidekugle lige hen over muren og ramte Jesus Ananiasen midt i sylten “Ve J…” og byen fik fred for ham.

 6. Af Niels Lemche

  -

  Hvor mange ligegyldige og uvedkommende indlæg har Bent Jensen mon fyret af alene på denne blog?

  Han lyder som en vis Jesus Ananiasen, der i 70 eft. Kr. vandrede rundt i Jerusalems gader med en møllesten om halsen og råbte: Ve Jerusalem! Ve Jerusalem! Romerne lå uden for byen og beskød den. En dag røg en blidekugle lige hen over muren og ramte Jesus Ananiasen midt i sylten “Ve J…” og byen fik fred for ham.

 7. Af jeNS hanSEN

  -

  AF NIELS LE MCHE – 15. MAJ 2018 8:09

  Jeg har lige været i Oman i en uge.
  Ingen problemer overhovedet.
  Et lille fredeligt land som bare ønsker at passe sig selv.
  Et af de sidste lande i Mellemøsten som USA og Vesten endnu ikke har fået ødelagt.
  Men det kommer vel.
  Landet er dog så heldigt, at det ikke har olie af betydning.

 8. Af Niels Lemche

  -

  JAN PETERSEN, Jep, Pax America! Hans problem er, at ikke alle dernede er lige begejstrede. Og ambassadestuntet — typisk slapstickkomedie fra Trumps side — skal nok hjælpe med til at skaffe fred.

  Han er en narcissistisk klovn, der bare vil være på forsiden hele tiden. Dødtrættende, og så har lige den der undersøgelsesdommer på nakken hjemme. Alt, hvad der afleder opmærksomheden, er godt. Bibi står i samme situation. Nu kommer der garanteret valg i Israel, og han vinder en periode til. Så slipper han også denne gang for at ryge i spjældet.

  Så Bibi og Trumpie de har meget at snakke om.

  Og så er det her ikke engang en konspirationsteori.

 9. Af Niels Larsen

  -

  NIELS LEMCHE

  Må man stilfærdigt minde om, at Trump blot har effektueret en Congress-beslutning fra 1995?

  Og lige så stilfærdigt minde om, at “freds”forhandlingerne har ligget underdrejede hvem husker, hvor længe?

  Samt minde om, at Hamas stadig ønsker jøderne drevet i havet og hele området udråbt som fantasistaten Palæstina?

  Og derpå barskt meddele, at pal-araberne én gang for alle har tabt det hele på gulvet. De kan gå ad Helvede til – who cares?

 10. Af Niels Lemche

  -

  JENS HANSEN , har Oman ikke også en engelsk uddannet emir?

 11. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN, det kan du jo godt komme til, hvis de brugte olievåbnet igen. Ikke så katastrofalt som i 1973, men det vil kunne mærkes, når du ikke kan få benzin på dytten. For fortæl mig ikke, at du ikke har bil, men cykler.

  Problemet med Jerusalem er ikke palæstinenserne, men resten af den muslimske verden, og så kommer dit “who cares” til at lyde meget hult.

  Og uanset beslutninger fra fortiden, så er det i nutiden Trump valgte at provokere, igen igen. Han spiller udenrigspolitik som om, det var poker. Men han får sendt nogle signaler til russerne, som de ikke kan lide: I er ligegyldige! I kan sidde på cafeerne i Damaskus og spiuse humus og drikke arak, men I er ligegyldige, og se så at få jeres lille blodhund til at gø ad iranerne.

  Men nu skal Trump jo videre til Singapore for at møde raketdrengen … altid nye eventyr, altid mere at gamble med.

 12. Af Leif Sindahl

  -

  NL

  Jo. Sultanen af Oman er uddannet i vesten og har gennemført store reformer (i modsætning til nabolandet Yemen som de facto var et sovjetisk protektorat – og se hvad det førte ti).

  Desværre interesserer sultanen sig ikke for kvinder, så arvefølgen er endnu ikke på plads.

  Oman kan meget vel blive det nærmeste man kommer et demokrati i Mellemøsten.

 13. Af Niels Larsen

  -

  Jeg kører så lidt, Lemche, at 2 tankfulde er nok pr. måned. Og dem skal jeg nok finde i påkommende tilfælde.

  Og jeg gentager gerne: who cares. Lad os da bare få klare linjer, så selv politikerne fatter, at vi ikke skal have flere herop.

  Trump er netop med til at få klare linjer. Han har sat araberne stolen for døren – og godt det samme!

 14. Af Henning Svendsen

  -

  Jesus Ananiasen??korrekt oversat betyder det at Jesus var søn af Ananias Yperstepræsten–Josefus skriver naturligvis om den rigtige Jesus-og dermed er Jesus ikke bare en sagnfigur og Jerusalem bør selvfølgelig også være for Kristne
  Så egentlig bør byen deles i tre og med en kristen Ambassade i midten mellem de to kamphaner og en Ambassade fra Guds eget land må vel være en salomonisk løsning

 15. Af R.H. Kristiansen

  -

  Det langvarige og brutale ottomanske styre i Mellemøsten mm, samt englændernes tåbelige styring og deling af Mellemøsten har skabt en uløselig situation i området. Tyrkere skal ikke lede arabere.

  Hvad angår Obama, så arvede han et samfund i ruiner efter Bush junior og finanskrisen. Trump arvede et samfund i økonomisk fremgang. Obama skabte ObamaCare som gav millioner af fattige amerikanere mulighed for sundhedssikring. Det vil Trump selvfølgelig nedbryde. Han er en konfrontatorisk provokatør og en meget selvoptaget person.

  Ben Jensen
  Hvis det er forbigået din opmærksomhed, så har vi i nær 8 år haft en blå venstreregering, bistået af LA, C og DF. De røde er ikke i regering, derfor har den blå regering ansvar for sundhedsområdet. Dette er bare en venlig påmindelse.

  Kvinder, der frarøver deres børn faderens nærvær i opvæksten, efter skilsmisser, og gør det kun af had til faderen, er tåbelige kvinder. Dem er der for mange af. Sådan er alle kvinder dog ikke.

 16. Af Niels Lemche

  -

  HENNING SVENDSEN , Jerusalem har normalt været del i fire kvarterer, et jødisk mid sydøst ned mod grædemuren, et muslimsk i nordøst, et kristen mod nordvest med gravkirken i midten, og et armensk — sådan set også kristent, men lukket inde bag en høj mur — i sydvest. I midten har man forretningskvarteret, suq’en.

  I nutiden forsøger israelerne at trænge muslimerne ud af den gamle by. Armenerne er der ingen der rører, og de kristne er delvist beskyttede.

  Aften før våbentilstanden i 1949 havde israelerne planlagt at erobre hele den gamle by og havde en stor raket til at sprænge muren om den i luften. Det var en fuser. Suleimans mur stod sig: Ikke en skramme — Gür ville have været overmåde stolt — tyrkisk bygningskunst. Men det betød, at den gamle by først kom under israelsk kontrol i 1967, og der havde meget ændret sig både mht. mentalitet blandt araberne og politisk.

 17. Af Niels Larsen

  -

  B. MORTENSEN – 15. MAJ 2018 0:12

  Nedskæringerne sker med ½-1½ mia. ad gangen, så 33 mia. ville række særdeles langt.

  Desuden er de 33 mia. kun de direkte omkostninger. Retssystemet, politiet, hærværk, sundhedsvæsen etc. etc. kommer derudover – og der belaster de uønskede stærkt systemerne.

 18. Af jeNs hanSen

  -

  AF NIELS LEM CHE – 15. MAJ 2018 8:46
  “JENS HA NSEN , har Oman ikke også en engelsk uddannet emir?”

  Jo?
  Men er det en garanti for, at et land ikke bliver overfaldet og ødelagt af USA og bl.a. Danmark?

 19. Af bent jensen

  -

  For le m che er det ligegyldigt og uvedkommende, hvad der sker med danskerne. Se kl. 8.13. Om fædrelandet, demokratiet og folkesundheden overlever, om den sociale
  velfærd er velfungerende eller ej, rager le m che en papand. Men det er jo sådan de radigale er. De er fulde af næstekærlighed til fjerne folkeslag, men når det gælder deres eget folk, er de iskolde og har stenhjerter. Dog ikke de fuldblods pladderhumanister som bare ingenting fatter, men kun kører på fantasi og følelser. Er le m che en rå børste, en bisse og debatbølle? Eller ser han på verden gennem tykke, rødradikale brilleglas Det lyder næsten sådan.

 20. Af Niels Larsen

  -

  NIELS LEMCHE: “I nutiden forsøger israelerne at trænge muslimerne ud af den gamle by.”

  Ja, hvem kan være interesseret i at have 5. kolonne stående i baghaven?

 21. Af Niels Lemche

  -

  BENT JENSEN, nej, jeg er ikke ligeglad, men irriteret ober dine mange indlæg, der intet har med emnet at gøre. Nu er jeg ikke psykolog, men din besættelse af dit evangelium er nærmestg psykotisk, således virker det i hvert fald.

  At det så generelt er noget ævl, du skriver, det er en anden sag, men det hører ikke hjemme her.

  Vel “Jesus Ananiasen”?

 22. Af Niels Larsen

  -

  Det er palæstinenserne, der bærer ansvaret for, at mindst 58 mistede livet og tusinder blev såret under kampe i Gazastriben mandag. Det mener den konservative Rasmus Jarlov: »Jeg kan ikke se, hvad israelerne ellers skulle gøre.«

  Sådan står der i Berlingeren dags dato. Det er svært at være uenig, så det er jeg ikke.

  Og som sagt: Hamas har lovet, at det bliver værre i dag, så der er inviteret til stor put-i-hul-fest de kommende dage i Gaza. Og det vil stadig udelukkende være pal-arabernes skyld.

  De kunne blive hjemme og bruge fredelige metoder i stedet, men civiliseret optræden ligger jo ikke til det folkefærd.

 23. Af bent jensen

  -

  Rå børster, bisser og bøller kan man finde en del steder hvor de slet ikke burde findes. Selv blandt teologer, læger, sygeplejersker og ministre kan de findes. Selvom de fleste er OK eller ligefrem beundringsværdige. Le m che bliver rå og knotten når der fremføres oplysninger der afslører indvandringsproblemerne, den faldende velfærd, den stigende kriminalitet osv. Så prøver han at nedgøre eller latterliggøre dem han er uenig med, selvom de blot fremlægger saglige og sandhedssøgende fakta. Det burde en teolog vel ikke nedværdige sig til? Slet ikke nu hvor det Danmark vi kender, er truet på sin eksistens.

 24. Af Glenn Madsen

  -

  NIELS LEMCHE – 14. MAJ 2018 22:53
  “om så alle djævle myldrer frem på jord …
  De myldrer i hvert fald frem her på bloggen”
  Snak om en ting!
  Sir Niels i kamp mod Hydraslangen. “Jeg skal døde dig du grumme Naziorm”, råber han. Tag nu ikke for hårdt fat Lemche, du er jo ikke helt ung længere, og vi vil nødig miste dig.
  Bortset fra det, har jeg næppe nogensinde oplevet et menneske, der er så forbenet i sine egne frelste meninger. Du er ham der står på gadehjørnet, fordybet i bøn til Gud. Det var farisæerne, lærte jeg i skolen.

 25. Af Maria Due

  -

  “Problemet med Jerusalem er ikke palæstinenserne, men resten af den muslimske verden,”

  Det er du uenig med JP’s udsendte Eva Plesner om, Lemche. Hun skriver i dagens JP “Ambassadeåbning druknede i blod”, at Hamas’ islamistiske leder Yahya Sinwar, enevældig i Gazastriben siden 2005, allerede i sidste uge udtalte, at flere end 100.000 kunne forventes at storme hegnet til Israel

  Ifølge Israel forsamlede flere end 40.000 sig i går langs hegnet, som måtte forsvares, fordi israelske landsbyer ellers ville blive løbet over ende ved dets nedbrud. Eva Plesner fortæller også, at ikke alle ”hegnsstormere” var Hamas’ tilhængere, at der også var mange, som simpelthen er trætte af at være indelukket i Gazastriben, og som hader Hamas Men det må de i så fald afgøre internt, så at deres ledere bliver villige til at indgå en fredsaftale i stedet for at fortsætte med det totale Hamas-krav om at jage israelerne i havet.

  Jeg føler lede ved alle disse forsøg på at pålægge andre skyld og skam, og ligesom Rasmus Jarlov fatter jeg ikke selvmordstrangen endsige fordømmer, at israelerne forsvarede hegnet. Hamas vidste naturligvis, at det ville gå, som det gik, de sendte bevidst de unge ud i en håbløs propagandamission, for sådan er det jo med Hamas, og det burde alle for længst have forstået. Nu har vi så igen de bloddryppende og forudsigelige avisoverskrifter .

  Men. Når det kommer til stykket, er ambassaden i Jerusalem kun symbolsk, en ganske lille udvidelse af det eksisterende konsulat og en kommende arbejdsplads for yderligere få, mens den amerikanske ambassade i Tel Aviv fortsætter som før. Ikke en forandring som det er værd at ofre sit liv for. Eller så meget journalistisk krudt i Hamas’ favør. Det er jo det, der kalkuleres med at opnå til gengæld for de unges liv.

 26. Af Niels Lemche

  -

  GLENN MADSEN, nej jeg står ikke på gadehjørnet, eller en sæbekasse, eller hvor du v il. Jeg er opdraget til at tro på anstændigheden som styrende begreb . I gamle dage ville nok kalde det en stoisk livsholdning: at være en nyttigt menneske. Men djævlene her har den fordel, at de må lyve og bedrage, det er deres prerogativ.

  I repræsenterer langt hen ad vejen alt det, som sådan en som jeg må tage afstand fra, den sygeste del af den euyropæiske kultur — du ved da godt hvad kultur betyder, eller gør du lige som en tyk tysker, der spændte hanen på sin pistol, når han hørte ordet kultur?.

 27. Af jeNS haNSen

  -

  AF NIELS LARS EN – 15. MAJ 2018 10:30

  Hvornår er tågehornet, populisten, demagogen og hadprædikanten Jarlov blevet et sandhedsvidne?
  Undtagen for højreekstremister og nazi ster.

 28. Af Maria Due

  -

  “I repræsenterer langt hen ad vejen alt det, som sådan en som jeg må tage afstand fra”

  Det er muligt, men du nøjes ikke med at tage afstand, du fordømmer, håner og udskammer, og det får du ikke noget ud af. Tværtimod skaber du mere modstand.

  I min optik er det ikke godhed indirekte at støtte Hamas’ umenneskelige krav. “Ambassaden” i Jerusalem er de facto kun et konsulat, som jeg skrev om i mit filtrerede indlæg. Heller ikke hvis de unges død er gået ud over dine rejseplaner.

 29. Af Niels Lemche

  -

  MARIA DUE, jeg har besøgt Gaza én gang. Det gentager man ikke, selv om det var for mange år siden.

  Og med hensyn til at fortælle folk, hvem de er, det har jeg intet imod, selv om de bliver fornærmede, for det er jo reelt reaktionen, du repræsenterer her. Det er så surt at nogen fortæller en, hvad man står for. Ja, den sorte pest over Europa fordømmer jeg i fortiden som i nutiden.

  Jeg har nu planlagt Sicilien i år.

 30. Af Glenn Madsen

  -

  Alt hvad der taler mod multikulturen, alle de negative ting der er forbundet med denne samfundsmodel, bliver tiet ihjel, eller det bliver, som du gør, kaldt det propaganda. Det er ikke løgn, eller propaganda. Du må leve i en anden verden.
  Det er de samme hjernedøde nazibeskyldninger, det samme tyskerævl. Du tror jo selv på det stupide nonsens.
  Jeg bliver nødt til at kommentere dine uforskammetheder: Gaaaaaaaaaaaaaab!

  Angående den sidste bemærkning: Denne vending stammer fra et skuespil fra 1933 (Hanns Johst: Schlageter), men tillægges ofte fejlagtigt enten Hermann Göring eller den tyske propagandaminister Goebbels i nazitidens Tyskland.
  Kilde Wikipedia.

 31. Af Maria Due

  -

  Niels Peter Lemche: “Jeg har nu planlagt Sicilien i år.”

  Det bliver sikkert dejligt, selv om det er bittert, at EU har givet mafiaen så gode betingelser for at udvide forretningerne i vist efterhånden hele Vesteuropa. Du skulle alligevel overveje et gensyn med Gaza. Ikke alene skulle der i dag være fine shoppingmuligheder for fruen i de kvarterer, som journalisterne undlader at besøge, det gode live leves også mange steder af de politiske ledere og deres venner og klienter, og det ses i landskabet.

  Hvad angår mine holdninger til “den sorte pest’, som du så smagfuldt udtrykker det, er jeg udmærket i stand til at selv at give udtryk for dem. Allerede som barn interesserede jeg mig for klassisk jazz og har opsøgt stjernernes koncerter, når det lod sig gøre. Også operastjerner med afrikansk baggrund, ligesom jeg fandt Colin Powell og Condoleezza Rice sympatiske og værd at høre på. Kort sagt faldt jeg ikke i svime over en præsident med en afrikansk far, det var hans handlinger og synspunkter, jeg interesserede mig for, og jeg tog afstand fra hans tilslutning til dødsstraf, som jeg ikke kan tilslutte mig.

 32. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Hvad godt er der kommet ud af Hamas’ stupiditeter de seneste 15 år?

  Hvad godt er der kommet ud af muslimernes invasion af Europa?

  Kan de evt. goder opveje skidtet og dårligdommene?

  Det klare svar – som også den mere vakse del af politikerne har indset – er NEJ!

  Gid de også ville indse, at vi intet har at gøre i Mellemøsten udover at handle olie. Resten af deres skidt kan de beholde dernede.

  Og som Maria Due er inde på, så er du en meget god efterligning af de amerikanske svovlprædikanter. Godt nok svovler du om nazister fremfor syndere – men det er vel 2 sider af samme sag i din bog.

 33. Af bent jensen

  -

  Man kan godt spekulere på om le m che og lignende radikale typer har mistet jordforbindelsen, og slingrer af sted åndelig talt, så al logik og fornuft er gået fløjten? F.eks. virker det ekstremt kortsynet, at være ligeglad med sundhedsvæsnets kvalitet, friheden og sikkerheden. Nårsomhelst kan man jo selv få brug for et hospital, og frihed og sikkerhed kan man vanskeligt undvære i længden. Alternativet er jo diktatur, tyranni og gangstervælde.

  Iøvrigt ser det ud til at regeringen og partierne satser hårdt på vælgernes dårlige hukommelse. Men det er de vel også nødt til. For de vælgere som husker de utallige politiske svigt og svinestreger gennem de sidste ti år, vil vel næppe stemme på partier som har snydt dem igen og igen.

 34. Af jan ulrik friis

  -

  Løsningen kunne være at vi lader Israel bevogte EUs ydre grænse, uden tvivel vil Israel tage en sådan opgaven fuldt ud seriøst, og uden slinger i valsen, Frontex viste sig nemlig at være i lommen på islam lakajer af godhedsindustrien, Frontex viste sig at være købt og betalt en effektiv islamiske døråbner til EU, midlet til den totale destruktionen af nationalstaten!

  Frontex er en del af denne islamiske magtovertagelse af EU, vores egne danske styrker viste sig også at være totalt værdiløse, direkte selvdestruktive og kontraproduktive, dansk militær og politi udviste passiv passivitet, og ellers glimrer ved deres fravær, eller ligefrem hjælpsomme da nationaltTV viste skræmmebillederne af islam islamisternes marchere op i Danmark og ind i Sverige, nu er problemet x 1000 og udgifterne gastronomiske, i modsætning til om islamisterne effektivt var stoppet og afvist ved grænsen, afvist ved den ydre grænse!

  Løsningen kunne derfor være at vi for fremtiden lader Israel bevogte EUs ydre grænse, jeg tror end ikke Israel vil tage sig betalt for en sådan service, men vil udføre opgaven af ren stolthed, og ikke tillade en eneste af Mellemøstens og Afrikas islamister at betræde EU.

 35. Af Glenn Madsen

  -

  NIELS LEMCHE – 15. MAJ 2018 11:03
  Jeg glemte adressen.
  Alt hvad der taler mod multikulturen, alle de negative ting der er forbundet med denne samfundsmodel, bliver tiet ihjel, eller det bliver, som du gør, kaldt propaganda. Det er ikke løgn og heller ikke propaganda. Du må leve i en anden verden.
  Ellers er det de samme hjernedøde nazibeskyldninger, det samme tyskerævl. Du tror jo selv på det stupide nonsens.
  Jeg bliver nødt til at kommentere dine uforskammetheder: Gaaaaaaab!

  Angående den sidste bemærkning: Denne vending stammer fra et skuespil fra 1933 (Hanns Johst: Schlageter), men tillægges ofte fejlagtigt enten Hermann Göring eller den tyske propagandaminister Goebbels i nazitidens Tyskland.
  Kilde: Wikipedia.

 36. Af Finn Bjerrehave

  -

  Tænk hvis Israel også ville optræde rådt, nemlig gøre mod dem som Muslimerne ville gøre mod Jøderne, hvis de havde kræfter, og Israel ville leve fredeligt til evig tid.
  Nu har Jøderne desværre et andet fundament som lyder, vi gør mod jer som vi ønsker i skal gøre mod os, altså fred og samarbejde, nemlig det modsatte af Palæstinænserne samt Iran som nu i 70 år har prøvet at erobre Israel, mens hele verden har gjort sine forhåbninger, og aldrig hjulpet Jøderne, og kun Gud som partner gør Israel u-overvindeligt.
  FN fordøm nu disse muslimer, samt aldrig en doller i støtte før freden er underskrevet.
  Drømme. Finn Vig

 37. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Problemet med rå børster er, at deres råhed skyldes manglende begavelse. Det er deres styrke. De fatter simpelthen ikke de farer, de påfører sig selv og andre. Trump er et skoleeksempel på råhedens privilegium. Heldigvis for ham er han beskyttet af verdens stærkeste og dummeste hær, der ikke betænker sig et sekund på at fyre atomsprænghovederne af, hvis han kommer i vanskeligheder. Og det ved vi godt.

  Andre eksempler på råhedens, dumhedens og primitivitetens sejrsgang møder vi igen og igen i disse spalter. Navne er unødvendige – vi kender dem til bevidstløshed – råhedens blomstrende ustoppelige talekor – Jan, Glenn, Bent, Niels – en kvalmende kvartet. Råheden er faren, der bør bekæmpes med alle midler. Lad os komme i gang.

 38. Af John Laursen

  -

  Så venter vi så bare på at den næste invasions-flodbølge skal ramme Europa. Er vi forberedt på den?
  Sygdommen, satan-en A. Merkel og Pierre Laval-klonen Makron med deres forstenede, antikverede tænkning og massive blokeringer og iskolde hjerteløshed, er ikke forberedt.
  Tyskerne og franskmændene greb ikke chancen da den bød sig til; det straffer sig og englænderne forsumpede på grund af mange, mange år uden lederskab.
  Dét vest-europæerne har brug for er intelligente, beslutsomme, handlekraftige, klartseende og klarttænkende ledere med hjertet på rette sted som Præsident Trump. Det har vi vest-europæerne ikke nu hvor vi står og har brug for dem.

 39. Af John Laursen

  -

  – 13.49 Rettelse : Det har vi vest-europæere ikke nu________

 40. Af Niels Larsen

  -

  JOHN LAURSEN

  Hvad vi har brug for, er politikere, som kan og vil sige klart nej til islam og al det skidt, der kommer fra den kant.

 41. Af John Laursen

  -

  NIELS LARSEN – 15. Maj 2018 14.01

  Ja, det har vi brug for.

 42. Af Maria Due

  -

  Så ryster vi lige posen og hopper kortvarigt tilbage til i lørdags og MGP, for vi kan kun se hjælpeløst til, mens Mellemøsten strides, som Mellemøsten har gjort i hele vores levetid.

  Jacob Rosenkrands havde i Deadline en ganske hyggelig og morsom rundbordssamtale om brugen af MGP som branding/propaganda for deltagerlandene, og det foregår åbenbart meget bevidst og forklarer de overensstemmelser, som jeg fandt mellem sangere og deres hjemlandes situationer. Selv historikeren og RUC-professoren Bernard Eric Jensen, som jeg ikke plejer at være enig med, lod sig rive med i samtalen om vores vikingebranding. Desuden fik vi at vide, at man var gået metodisk til værks med at finde en sanger, der kunne leve op til det vikingeimage, som de store tv-serier har skabt interesse for. Ifølge Wikipedia er den udvalgte cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi, underviser og er skuespiller. Birgit Hviid Lajer og jeg er ikke de eneste, der værdsatte valget, Harry Potters mor R. K. Rowling brød også ud i lovprisninger. Justin Bieber-typerne er gabende kedelige for os, og i det hele taget tør jeg godt spå, at bestemte og målbevidste voksne mænd har en fremtid for sig både indenfor underholdning og politik, for vi er så trætte så trætte af ”vejrhanerne”, der pisker rundt for at behage og ustandselig lader sig slå ud af kurs. Men derfra og til at udnævne Trump til den ideelle fyrste er der godt nok langt, skønt hans utraditionelle metoder end ikke blev affærdiget af Politikens kommentator i går i Deadline. Han talte også om at ryste posen for at skabe nye muligheder i en ellers fastlåst tilstand.

 43. Af Niels Larsen

  -

  MARIA DUE: “…for vi kan kun se hjælpeløst til, mens Mellemøsten strides, som Mellemøsten har gjort i hele vores levetid.”

  Og sandsynligvis også vil gøre i vore børns og børnebørns levetid.

  Måske vi skulle vænne os til at nøjes med at se det som en moderne videreførelse af romernes “brød og skuespil”?

  “…i det hele taget tør jeg godt spå, at bestemte og målbevidste voksne mænd har en fremtid for sig både indenfor underholdning og politik, for vi er så trætte så trætte af ”vejrhanerne”, der pisker rundt for at behage og ustandselig lader sig slå ud af kurs.”

  Hvis vi er heldige, så er den såkaldt bløde (jeg bruger nu hellere udtrykket “vattede”) mand på vej ud. Der er brug for Shubbernes “her er kvinden nede på alle 4” i overført betydning (færre, men skrappere høns på Borgen), ingen vimsede mænd og mandfolk for resten (dem er der sgutte mange af derinde).

  Jeg var også lidt forbavset over Jarmers afdæmpede holdning i aftes. Måske der er ved at dæmre et og andet på Rådhuspladsens redaktionskontorer – salig Seidenfaden må efterhånden være en falmet minde?

 44. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Råhed? -Der skal i alt fald en vis kynisme til, og Israel har nu i mange årtier skullet kæmpe og bekæmpe for selv at kunne være i landet? En utålelig situation ovenpå Holocaust, som de nu kan give videre til Gazastribens mennesker, hvilke Jordan og/eller Ægypten heller ikke kerer sig om – og slet ikke araberne i Saudi mm.

  Det er en ‘yndig’ situation, jøderne er blevet sat i efter WWII – og de har taget dette såkaldte hjem sted imod med mere end kyshånd. Sådan set ikke noget at sige til det, såvel som der altid har boet jøder på den jord.

  Men – jeg undrer mig over, at kristne og andre ikke har taget magt, som de havde agt, da de boede der i forvejen. Det er vist meget småt med det, så hvem siger, at det for os udenforstående at se ‘kun’ drejer sig om jøderne dig og dat. Deres land, deres hovedsta, deres i det hele taget. Det er det faktisk ikke.

  Men – kristne tåles, arabere med islam er uglesete mm.

  Det er faktisk Tyskland om igen – kun vore egne, ud med alle andre, selv om der vist er blødt op på den front overfor i hv f jøder, der ikke ses som fuldblods, altså har en mor som jøde – men i den sammenhæng ‘kun’ en far.

  Vi vil alle – også i Danmark – helst være sammen med nogle, vi er mest mulig ens med, hvis der skal dannes samfund. Vores, altså Danmark var her i forvejen og igedan landets nuværende befolkning i mange slægtled tilbage i tid – et homogent land og fred. “Vi vil fred her til lands .. ” som der synges i en af vore kendte sange – og så sandt, så sandt som det synges hvert år til Sct. Hans-bålene.

  Men – jeg ved ikke, om fx Jørgen Villy Madsen ville synes, at vi skulle tage hele Gaza-stribens befolkning til os. De ville nok ikke selv, de er af en anden trosretning og kultur – og vi ville slet ikke kunne, dvs holde sådant ud, da det ville være til evig byrde med en anden befolkning i så stor stil.

  Det kunne være andre igen fra en helt fremmed kultur og i antal — det ville aldrig gå, så det er den slags vi forsvarer os imod — og med islam, fordi der er så mange dårlige eksempler på ligefrem kriminel afærd.

  Vi har også kriminelle etniske danskere – men dem er vi nødsaget til selv at tage os, og det er så en anden sag. Vi behøver ikke at eksportere flere i en genre.

  Og – hvad israelere angår, så er vi ikke vilde med herrefolksmentalitet, hvor den måtte stikke sit syge hoved op.

  Og – jeg tror, at Madsen ganske glemmer helt andre folkeslag og deres rå børster – ser dem ikke som ejheller en Jens Hansen. De er i overtal i helt andre egne igen i verden – også denne lille Kung Un-bandit, der nu ser ud til at arte sig og måske ophører med at slagte selv sin egen familie for at have denne syge magt, han hidtil har udøvet. Jeg har haft den tanke, at søsteren hans har været en slags primus motor i affæren her og nu — så modigt af hende måske, hun risikerer jo knoppen og dermed liver, hvis ikke alt falsker sig i denne bandits favør.

 45. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Råhed? -Der skal i alt fald en vis kynisme til, og Israel har nu i mange årtier skullet kæmpe og bekæmpe for selv at kunne være i landet? En utålelig situation ovenpå Holocaust, som de nu kan give videre til Gazastribens mennesker, hvilke Jordan og/eller Ægypten heller ikke kerer sig om – og slet ikke araberne i Saudi mm.

  Det er en ‘yndig’ situation, jøderne er blevet sat i efter WWII – og de har taget dette såkaldte hjem sted imod med mere end kyshånd. Sådan set ikke noget at sige til det, såvel som der altid har boet jøder på den jord.

  Men – jeg undrer mig over, at kristne og andre ikke har taget magt, som de havde agt, da de boede der i forvejen. Det er vist meget småt med det, så hvem siger, at det for os udenforstående at se ‘kun’ drejer sig om jøderne dig og dat. Deres land, deres hovedsta, deres i det hele taget. Det er det faktisk ikke.

  Men – kristne tåles, arabere med islam er uglesete mm.

  Det er faktisk Tyskland om igen – kun vore egne, ud med alle andre, selv om der vist er blødt op på den front overfor i hv f jøder, der ikke ses som fuldblods, altså har en mor som jøde – men i den sammenhæng ‘kun’ en far.

  Vi vil alle – også i Danmark – helst være sammen med nogle, vi er mest mulig ens med, hvis der skal dannes samfund. Vores, altså Danmark var her i forvejen og igedan landets nuværende befolkning i mange slægtled tilbage i tid – et homogent land og fred. “Vi vil fred her til lands .. ” som der synges i en af vore kendte sange – og så sandt, så sandt som det synges hvert år til Sct. Hans-bålene.

  Men – jeg ved ikke, om fx Jørgen Villy Madsen ville synes, at vi skulle tage hele Gaza-stribens befolkning til os. De ville nok ikke selv, de er af en anden trosretning og kultur – og vi ville slet ikke kunne, dvs holde sådant ud, da det ville være til evig byrde med en anden befolkning i så stor stil.

  Det kunne være andre igen fra en helt fremmed kultur og i antal — det ville aldrig gå, så det er den slags vi forsvarer os imod — og med islam, fordi der er så mange dårlige eksempler på ligefrem kriminel afærd.

  Vi har også kriminelle etniske danskere – men dem er vi nødsaget til selv at tage os, og det er så en anden sag. Vi behøver ikke at eksportere flere i en genre.

  Og – hvad israelere angår, så er vi ikke vilde med herrefolksmentalitet, hvor den måtte stikke sit syge hoved op.

  Og – jeg tror, at Madsen ganske glemmer helt andre folkeslag og deres rå børster – ser dem ikke som ejheller en Jens Hansen. De er i overtal i helt andre egne igen i verden – også denne lille Kung Un-bandit, der nu ser ud til at arte sig og måske ophører med at slagte selv sin egen familie for at have denne syge magt, han hidtil har udøvet. Jeg har haft den tanke, at søsteren hans har været en slags primus motor i affæren her og nu — så modigt af hende måske, hun risikerer jo knoppen og dermed liver, hvis ikke alt flasker sig i denne bandits favør.

 46. Af bent jensen

  -

  Så har endnu en rå børste af en afrikaner slået til. En 14-årig dansk dreng blev stukket ned igår eller idag, da han fejrede sin konfirmation. Han blev indhentet af en flok eller bande. Hvor mange danske drenge og piger, mænd og kvinder, er blevet overfaldet indtil nu af asylsøgere, migranter og af udlændinge på tålt ophold? Det er faktisk mange! Chrborgs undergravning af vores tryghed ude omkring, i vores hjem, i skolerne og i sygehusene, har ikke været forgæves. Og angrebene på vi danskeres økonomi og velfærd bliver ved og ved. Et resultat af at uduelige samt mentalt og følelsesmæssigt forstyrrede politikere har magten. Se Berlin gske, den korte, 24nyt.dk, snaphanen og bogen “Danmark ved en korsvej”.

 47. Af Niels Larsen

  -

  Ingen-igen: Vorherre bevar os!

  https://jyllands-posten.dk/international/mideast/ECE10603643/tyskere-og-briter-foreslaar-undersoegelse-af-drab-i-gaza/

  OK, da:

  1. Pal-araberne blev opildnede af Hamas-bastarderne.
  2. Pal-araberne forurenede området med giftig gummirøg, slyngede sten efter sagesløse israerlere og stormede mod grænsehegnet.
  3. Israelerne svarede igen og forsvarede grænsen med de til rådighed stående midler.
  4. Pal-araberne fik selv- og velfortjente “tæsk”.
  5. Slut på undersøgelse!

 48. Af bent jensen

  -

  Flere af de kvindelige bloggere pludrer løs om emner som de ikke véd ret meget om, og emner som er uden betydning for om Danmark ender som Sverige, der er i nærmest frit fald ned i noget der ligner et bundløst hul. Så påstår Birgit at Israel ikke er israelernes, men uden at følge op med argumenter. Og hun beskylder israelerne for herrefolksmentalitet. Mener hun at det at forsvare sit lands grænser er en slags fascisme eller nazisme? Er det israelernes skyld at mange arabere er så hjernevaskede at de villigt sender deres børn i døden?

 49. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Det er snart slut med terror-staten Israel

  Det zionistiske Israel er med sine ugerninger, ligegyldigheder og ulovlige bosættelser dømt til selv- destruktion og udslettelse. Det er en selvfølge og den ganske almindelige naturlov. Ingen og intet kan fortsætte med en grænseløs uretfærdighed, umenneskelighed og ufred. Israel skal ikke regne med hjælp og støtte fra USA i al evighed. Denne kræftcelle og dette virus kan ikke fortsætte i uendelighed.
  Snart vil vi se den samme scene, som historien blev vidne til d. 4. juli 1187.
  Det har hele verden og menneskeheden hårdt og omgående brug for.

  For fredens, respektens, samvittighedens, medmenneskelighedens og kærlighedens skyld krydser jeg fingre for det.

 50. Af Flemming Lau

  -

  Jeg finder det også pudsigt når personer pudser den moralske glorie, samtidigt med at de udtrykker sig antisemittisk, plædere for censur og en afskaffelse af demokratiet.

  Men det skyldes nok deres totalitære sind. Se blot på Napoleon og Adolf’s fascination af muslimens fanatisme! “Hvis vi bare havde tropper med det sind…!” Og det gælder for så vidt også for den Marxist Leninistiske Kommunisme. Den hurtige tilpasning af Cross Overs mellem de 3 totalitære bevægelser, illustrere fint, hvor let påvirkelige nogle er overfor “mindcontrol!” Ja samme tilbøjelighed kan man spore hos mange ny religiøse bevægelser og subkulturerer! Det er specielt interessant når man tænker på venstrefløjens kritisk frigørende dogmer, der dog ikke måtte rettes imod deres egne grundsætninger, der var sakrosante!

  Den sunde fornuft, hvor man kunne kende træet på frugten, har i mange år ligget underdrejet, til de totalitæres store tilfredshed. Men i en tid hvor flere og flere får stiftet bekendtskab med den bitre frugt, begynder de dystre fremtidsudsigter, at tage form. Det er ikke blot et rent miljø der skal gå i arv, men det frie demokrati! Og det er truet.

Kommentarer er lukket.