Knud Lindholm Laus giftige grøftegravning

Af Kasper Støvring 317

 

 

Kommunikationsrådgiver for bl.a. Danmarks Radio, Knud Lindholm Lau, indlagde sig stor hæder, da han i 2010 udgav Victor Klemperers bog om nazisternes giftige sprog om jøderne, LTI – Det Tredje Riges sprog. ”Ord kan virke som bitte små doser arsenik,” skrev Klemperer.

 

I sin nye bog Bare fordi at skriver Lindholm Lau kritisk om islam- og indvandringskritikernes sprogbrug. Bogen vil gøre op med ”dem og os”-fronten og modvirke stigmatisering. Men Lindholm Lau lægger selv gift ud og skandaliserer sine modstandere. Metoden er konsekvent den, at der gives eksempler på grove udsagn, der berettiget fordømmes; men ned i den kasse kommer så al den legtime indvandringskritik. Altså: Skyldig gennem association. For det er formålet: At diffamere og stigmatisere den kritik, Lau er uenig i.

 

Det har bl.a. forlæggeren Bjarke Larsen skrevet om i sin anmeldelse af Lindholm Laus bog:

 

”De indvandringskritiske får med grovfilen, mens Knud Lindholm Lau og hans fløj bliver positioneret som ”de anstændige”, der holder den pæne tone. De humane med de rigtige værdier.

Men det er jo løgn og latin. De indvandringsvenlige er lige så grove i tonen […] Derudover er der meget andet dårligt at sige om bogen. Den indeholder side efter side med eksempler, der analyseres i en fordømmende tone, hvor alle udtalelser, der kan tolkes på flere måder, systematisk tolkes som udtryk for fremmedfjendskhed […]

 

Det er ikke debat, Lindholm Lau ønsker sig, skriver Bjarke Larsen, men bekræftelse. ”Bønnemøder i sekten.”

 

Lindholm Laus bog er fyldt med eksempler, men ikke mange egentlige analyser. Det ser grundigt ud, men er men er det ikke. Der er også henvisninger til en masse undersøgelser. Det ser lærd ud, men er det ikke, hvis man studerer kilderne nærmere. Og helt overordnet må man bare stilfærdigt sige, at hvis en bedre tone i debatten løser problemet med integration af udlændinge, ja, så ville Sverige være det store forbillede – ikke den nedadgående spiral af vold og kriminalitet, den tyranniske tavshed om indvandringen har udviklet sig til i Sverige.

 

Lindholm Laus bog handler hverken om nedsættende sprogbrug på venstrefløjen eller hos indvandrere og muslimer. Vi hører stort set intet om stigmatiseringen af Pia Kjærsgaard som en rotte, om Carsten Jensens ord om DF – den berømte skimlede sekt af klamme kældermennesker – eller om muslimers sprogbrug. De er jo ofre.

 

Men hvis giftige ord leder til radikalisering og i sidste ende drab, så lad os da se på de faktiske forhold i jernindustrien. Ifølge den seneste rapport fra Europol arresteres der over 700 islamister om året og dertil en mindre del venstreradikale, men kun meget få højreradikale (der arresteres 60 gange så mange islamister):

 

Europol 2017 Arrestationer

 

Og hvis man ser på den omfattende WZB-undersøgelse, har muslimer klart et mere, skal vi sige: anstrengt forhold til jøder og homoseksuelle end f.eks. kristne:

 

WZB

 

Både mht. omfang og konsekvenser er det altså langt mere oplagt at se andre steder hen end dér, hvor Lindholm stirrer sig blind. Lindholm Laus modvilje mod at sige noget som helst kritisk om minoriteter får nogle gange helt groteske udslag. Det skal jeg vende tilbage til.

 

Lindholm Lau bruger selv nogle meget ubehagelige tricks. Men helvede – det er jo som bekendt de andre. I det følgende vil jeg alene holde mig til noget af det, Lindholm Lau skriver om mig i sin bog. Andre må svare for sig selv, sådan som Morten Uhrskov allerede har gjort i sin påpegning af, at Lindholm Laus bog er et storladent forsøg på at indskrænke ytringsfriheden gennem moralsk udskamning.

 

Men først: Helt generelt at tale om andre personer eller grupper i dyre- eller sygdomsbilleder eller andre nedsættende betegnelser er helt utilstedeligt. Derfor gør jeg det heller ikke. Det ved Lindholm Lau nok godt. Alligevel udtaler han i sidste uges Weekendavisen, at jeg har et ”potentiale hos de bakterieangste.” På den måde er det jo umuligt at skrive kritisk om nogen som helst person eller gruppe. Det vil altid kunne misbruges.

 

Men igen: At virkeligheden er en anden, end den Lindholm Lau fremstiller, spiller ingen rolle, når hensigten er at skandalisere enhver form for kritik, Lau ikke er enig i.

 

Andet eksempel, nu fra bogen s. 106, citerer Lindholm Lau mig korrekt for at skrive, at andre Anders Breivikker med tiden kan opstå, som ”tager uskyldige med i døden”. Hvorefter Lindholm Lau så konkluderer: ”Altså ikke alene de skyldige – muslimske medborgere, må vi formode – men også de uskyldige.” Underforstået: Jeg mener, at Breivik-typer er berettigede i at slå muslimer ihjel. Lindholm Lau går i andre sammenhænge meget, meget langt for ikke at motivgranske. F.eks. vil han intet sige om Krudttønde-terroristens motiver (jf. de nedenstående udsagn fra WA-interviewet).

 

Men i andre sammenhænge, nemlig når det passer Lindholm Laus ideologiske projekt, tager han sig nogle friheder, må man sige!

 

Hvis Lindholm Lau læser, hvad jeg skriver – hvilket han måske gør, og det gør jo sagen endnu værre – ved han, at jeg gentagne gange har skrevet, at jeg anerkender islam som en af denne verdens store og på mange måder beundringsværdige civilisationer. Millioner af muslimer finder selvfølgelig stor mening i at dyrke islam. Men Lindholm Lau er blot én blandt mange, der slet ikke forstår, at man kan være modstander af bl.a. muslimsk indvandring og samtidig anerkende islam. Jeg er imidlertid konservativ, så selvfølgelig forstår jeg værdien af kultur, traditioner, religion osv. Også selv om jeg er uenig.

 

Sidste, tredje eksempel: På side 233 citerer Lindholm Lau mig for nogle udtalelser om politisk korrekthed, og det står klos op og ned af et citat af Andreas [sic!] Breivik. Got the point? Associationstricket virker – og det er jo ikke et helt fint trick. Nok snarere gift for debatten. Ingen forsøg på sondring, ingen kontekst, ingen analyse, kun et slet skjult forøg på at diffamere mig. Skal vi kalde det ihærdig grøftegravning?

 

I denne uges Weekendavisen svarer Lindholm Lau på et interview, hvor hans ideologiske projekt blev ufrivilligt udstillet af Lindholm Lau selv. Her er en bid af interviewet, man kan læse nærmere om i kommentarfeltet i gruppen Fri debat på FB og hos journalisten Leny Malacinskis FB-profil:

 

”En ny bog advarer om, at ord kan føre til handlinger. Ifølge forfatteren trækker det på gammel nazistisk retorik, når Lars Løkke siger, at ghettoernes ‘fangarme’ rækker ud på gaderne og ind i skolerne. Men angrebet i København i 2015, hvor Omar el-Hussein dræbte Dan Uzan og Finn Nørgaard, nævnes kun i en enkelt bisætning. Forfatteren kan ikke svare på, om drabet ved synagogen var en antisemitisk handling.

»Jeg ved ikke, om det er afdækket, om Husseins motiv var racistisk. Ved du det?«

– Hvorfor tror du, han går ned til synagogen og skyder en vagt?

»Jeg ved det ikke, og jeg tror ikke, at nogen ved det. Ved du det?«

– Du tror ikke, det var, fordi han ikke kunne lide jøder?

»Det er muligvis det, men jeg ved det ikke. Det rettede sig mod et ytringsfrihedsarrangement og en synagoge, men jeg ved ikke, hvad hans motiv var, for jeg har ikke set det afdækket. Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige til det. Andet end at jeg er stolt over, at jeg skal tale til Finn Nørgaard-foreningens panel på Folkemødet.«

– Hvorfor tror du så, han skød Finn Nørgaard?

»Jeg ved det vitterligt ikke, andet end at det er så forfærdeligt. Men ved du det?«”

 

Nogle gange er tilstrækkelig blot at citere en forfatter. Selvafsløring kan være mere effektiv end afslørende kritik. Således gjort. Men hvis jeg må hjælpe Lindholm Lau lidt på vej, da han åbenbart ikke kender noget til Krudttønde-terroristens motiver: Læs f.eks. denne artikel, frit tilgængelig på nettet:

 

”Omar El-Hussein var ifølge Radio24syvs oplysninger ved sin død i besiddelse af flere våben og en lille blå Koran med arabisk skrift. Han havde efterladt et bogmærke ved Koranens Sura 21, der bærer titlen: “Profeterne”. Versene i Sura 21 handler om kampen mellem de gode og de onde vantro.”

 

317 kommentarer RSS

 1. Af Glenn Madsen

  -

  Jeg er sikker på at neandertalerne, homo sapiens neanderthalensis (hvilket flot navn) var monokulturalister.

 2. Af R.H. Kristiansen

  -

  Nu når vi taler om Ramadanen, så dør muslimer som fluer i Calcutta i Indien i 47 graders varme. De dehydrerer, fordi de ikke må drikke vand. Jeg blander mig normalt ikke i menneskers tro. Det er dog et idioti. Meningen er ju, at muslimer skal identificere sig med fattige og gøre gode gerninger i Ramadanen. Gode gerninger laver ingen død.
  Kristne har tidligere fastet og det gør nogle endnu i katolske lande. Carneval betyder farvel til kødet. Det levede islændinge og nordmænd godt af, da de solgte klipfisk/bacalhau/bacalau til det katolske Spanien og Portugal.

 3. Af Niels Lemche

  -

  GLENN MADSEN, hvor ved du de fra. De var sådan set spredt ud over hele Europa. Og så kom jo homo sapiens sapiens (indrømmet, navnene er temmelig højstemte): Out of Afrika, uha, uha.

  R.H. KRISTIANSEN, det gør de vist stadig. Jeg husker i hvert fald stanken i et supermarked i Lissabon, hvor fiskene lå i stabler på disken.

  Men jeg har meget at takke klipfisken for. Vi fik stort set aldrig fisk hjemme. Det var min far. Hans far var hovedingeniør på havnen i Reykjavik. Han hed Niels Peter Kirk, så du kan se, hvor jeg har mit fornavn fra. I årene der stod der ingen mælk foran døren om morgenen; men der lå en klipfisk.

 4. Af Niels Lemche

  -

  SVEND JENSEN, nå det had afløstes jo nogle få år efter af englænderhadet efter 1807.

  Jeg ville ikke blande almuen ind her. Den var i hvert fald indtil stavnsbåndets ophævelse — og hvem stod bag det? anonym og stort set historieløs. Da den ikke har efterladt noget, kan vi jo ikke sige noget. Det er klart at skolereformen i 1814 rettede op på det sammen med fremkomsten af den selvstændige bonde, og Grundtvigs og Kolds folkehøjskole gjorde helt enormt.

  Så vi bygger vel egentlig ikke på den stavnsbundne bonde, men på den uddannede bonde/landmand, der kom ud af fornyelserne i uddannelsessystemet i løbet af 1800-tallet og som cementeredes med systemskiftet i 1901.

  Jeg er på den ene side en Kirk, dvs. af den jydske Kirk-familie, på den anden side af en familie med rødder i Gentofte, der går tilbage til Christian IV. Navnet Lemche er som alle efterhånden ved, tysk, fra hertugdømmerne. Jeg taler ikke ned om bønderne, men konstaterer bare hvordan det var før 1788.

 5. Af Glenn Madsen

  -

  NIELS LEMCHE
  Så prøver jeg engang til!
  Der er noget der hedder stammen, den er monokultur.

 6. Af Glenn Madsen

  -

  Igen glemte jeg istidskulturerne: aurignac – og cromagnon- kulturerne.

 7. Af Niels Lemche

  -

  GLENN MADSEN, jeg synes, at du skulle prøve at definere, hvad en stamme er. Det er noget, der kan give enhver antropolog grå hår i hovedet.

  Aurignac og cromagnon er begge homo sapiens sapiens grupper.

 8. Af svend jensen

  -

  @NIELS LEMCHE – 22. MAJ 2018 17:41
  Ligegyldigt hvad der sker, vil regningen altid blive betalt af almuen. De minimum 36 milliarder i årlige omkostninger til servicering af muslimpuklen betyder at danske børn og pensionister svigtes.
  De danske børn i kommuneskolerne, hvor de skal spilde tid og kræfter på at instruere de uvedkommende børn i at fatte dansk civiliseret kultur.
  Danske pensionister og især svagelige ældre, som nu må nøjes med sengevask og sjælden rengøring samt langt ringere personlig pleje.
  De sociale udgifter kan kun bruges én gang. De uansvarlige politikere har besluttet at overføre massive pengebeløb til uvedkommende udlændinge. Penge som rettelig burde komme danske børn og pensionister til gode, men som nu tyvstjæles fra dem.
  De indtrængende skal oven i købet frit foræres så meget, at de omgående kommer op på danskernes sociale niveau, selv om de intet godt har gjort for Danmark.

  Gæt hvilken befolkningsgruppe, som kommer til at betale for elitens godhedsorgie –
  ja, det bliver de anonyme og historieløse plebejere. For at føje spot til skade kommer den danske almue også til at afgive massevis af boliger og jobs til de uvedkommende indtrængende.
  Var det ikke Dalai Lama, som sagde at høflighed er gratis? Måske, men godhed er kun dejligt for dem, som kan tørre de dermed forbundne udgifter af på almuen!
  Privatisér masseindvandringen. Det er den mest effektive metode til at stoppe den.

 9. Af jeNs haNsen

  -

  AF SVEND JENSEN – 22. MAJ 2018 19:59
  “Ligegyldigt hvad der sker, vil regningen altid blive betalt af almuen.”

  Hvordan?
  Svend Jensen og resten af DF sammenrendet er på overførselsindkomst. Alle til hobe.
  De betaler da ikke noget af regningen.

 10. Af svend jensen

  -

  @JENS HANSEN – 22. MAJ 2018 20:06
  Således!
  Selv DF’ernes overførselsindkomst bliver reduceret kraftigt; men naturligvis skjult for ofret.
  Der betales også skat af overførselsindkomster.
  Staten siger nemlig ikke til hver enkelt skatteborger, at nu overfører vi 10.000 kr. af netop din skattebetaling til én bestemt mellemøstlig dovenlars med 8 børn.
  Tyveriet er helt bevidst anonymiseret, ellers ville der blive åbent oprør, hvis det fulde detaljerede regnskab over røveriet offentliggøres.

 11. Af Niels Lemche

  -

  SVEND JENSEN, jeg tror faktisk ikke, at jeg gider svare dig. Jeg har sagt, hvad jeg mener om holdn inger som din. Du er virkelig en af mørkets sønner. Fantastisk, at I kan leve med det. I 1945 fandt du ikke en tysker med dine holdninger. De skammede sig over, hvad de havde haft del i, og landet blev grebet af kollektiv amnesia. Ja ja, gad vide hvem du havde holdtmed i 1940?

 12. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er ovennævnte 36 mia kr et “fikset” NETTOtal. Tilsvarende BRUTTOtal er 85 mia kr. Når man trækker betalte skatter og afgifter fra de 85 mia, når man til 36 mia kr. Bortset fra det så er de 36 mia kr et gammelt tal fra 2015. Lidt almen hovedregning siger, at tilsvarende tal anno 2018 er minimum ca . . . . . BRUTTO 110 mia kr – NETTO ca 47 mia kr. 😉 :(.

 13. Af svend jensen

  -

  @NIELS LEMCHE – 22. MAJ 2018 20:58
  Man forstår at NL nødigt tager reel stilling til substansen i andres argumenter. En trist afmægtighed fylder hans godtænkende sjæl i stedet. Over at den demokratisk nødvendige uenighed findes. De i realiteten udemokratisk indstillede debattører henfalder derfor let til sort/hvide betragtninger, som nu i den velbyrdige NL’s tilfælde.
  Er du uenig med ridderen uden frugt og dadler, er du en søn af mørket med en latent nazisme dybt nede i din sorte sjæl:-)

 14. Af Niels Lemche

  -

  SVEND JENSEN: Til det sidste: Ja! du kommer tæt på. Og til det første hvilken substans? Du skriver jo ikke noget, jeg ikke har kommenteret snesevis af gange.

  Over and out!

 15. Af Niels Larsen

  -

  GLENN MADSEN

  Neanderthalerne gik ikke ubetinget ind for monokultur, så meget kan fastslås med 7-tommer søm… eller rettere genprøver.

  Vi Homo Saphiens har ca. 3% neanderthal-gener i os.

 16. Af Niels Larsen

  -

  NIELS LEMCHE – 22. MAJ 2018 20:58

  Mon ikke Svend Jensen i 1940 ville have forholdt sig neutral som de fleste andre danskere?

  Og mon ikke han i løbet af nogen tid ville holde med de allierede som de fleste andre danskere?

  Dit evindelige nazitraume er ved at være lidt ensformigt og kedeligt.

 17. Af jan ulrik friis

  -

  Jeg syntes ikke at Danmark skal overgiver sig helt betingelsesløst til islam, først skal vi kikke dybt i Glistrups alle arkiver, filmklip, taler fra folketingsstolen, og efterladte skrifter efter alle tænkelige og utænkelige gode råd at øjeblikkeligt få kastet muhamedanerne på porten!

  Glistrup fik jo ret, ikke til 99 % men til 100%, fjenden disse islamiske horder står nemlig allerede i landet, hærger Danmark i vold, anarki, terror, systematiske voldtægter af danske kvinder, DANSKE KVINDER!!! Det er derfor blevet tid at ryddet op i svineriet efter denne islamiske 5 kolonne virksomhed på dansk jord, nok er nok, tid at rydde Danmark for islamiske horder!

  Selv Merkel indrømmer at islamisterne fortrænger folket, og forvandler landet i no-go zoner!!!

  Kasper har fremlagt en fremragende analyse, nævner Pia Kjærsgård og DF men de er kun en let fortyndet version af Glistrup, vi må huske hvor dette klientel kommer fra, i virkeligheden må vi tilbage til originalproduktet, og ikke hovedårsagen til mange års fejlslagne politik på indvandringsområdet, vi danske har savnet en konkret handlig i 3-4 årtier, løsningen findes endnu ufortyndet i Glistrups alle arkiver og efterladte skrifter, Kasper nævner nu også et alternativ en anden udmærket løsning på sin anden blog: Søren Krarup, Søren Krarup har også en effektiv løsningsmodel for alt den hedenskab og jævelskab der følger i islams spor, for ingen af os er vel slapsvanse?
  Nu gælder det om øjeblikkeligt at få kastet muhamedanerne på porten, Glistrup havde ret, fjenden disse endeløse islamiske horder ville komme og hærger Danmark og til ukendelighed, tid at få ryddet op i svineriet, et endeligt opgør med denne islamiske 5 kolonne virksomhed på dansk jord, nok er nok, ryd Danmark for alle de islamiske horder, inden den totale selvdestruktion!

Kommentarer er lukket.