Politikernes skrappe, men tomme retorik

Af Kasper Støvring 251

 

 

Hvem trykker på knapperne i Folketingssalen? Et godt spørgsmål, der alt for sjældent belyses. Medierne er ofte mere interesseret i retorik. I en god debat.

 

Der er stor forskel på, hvad politikerne siger, og hvad de gør. De fleste partier er retoriske strammere på udlændingepolitikken, som nu senest Socialdemokratiet. Men handlingen udebliver.

 

DF er en undtagelse, og som Martin Henriksen skriver: Med formandsskabet i Europarådet havde regeringen en rigtig god mulighed for – som lovet – at arbejde for at reformere menneskerettighedskonventionen. Men det blev kun til et forkølet forslag om at reformere domstolens praksis. Resultatet er bl.a., at kriminelle udlændinge bliver i Danmark i stort antal.

 

DF er ene om at ønske asylstop og permanent grænsekontrol, ligesom DF har stillet forslag om bl.a. forbud mod minareter; inddragelse af opholdstilladelse, hvis man er under offentlig forsørgelse; loft over tildeling af indfødsret; statsborgerskab som betingelse for at kunne stemme til kommunalvalg.

 

Men man kan så spørge, hvorfor DF støtter en regering, der svigter på så mange vigtige områder. Svaret er som bekendt det pragmatiske: DF får andre forslag vedtaget. Men det er klart, at med den indstilling ligger banen også åben for et parti som Nye Borgerlige, der er anderledes konfrontatorisk.

 

Nogle gange er politik anskuelsesundervisning. Som da justitsminister Søren Pape ikke ville arbejde på at udvise bandelederen fra LTF, der har begået dødsvold og orkestrerede skyderierne i Københavns gader. Ministeren siger ellers gerne, at man vil gøre alt.

 

Nye Borgerlige har fremsat forslag om udvisning af alle kriminelle udlændinge, men regeringen vil ikke for alvor gøre noget. Virkeligheden er, siger ministeren, at konventioner og domstole forhindrer det. ”Det bliver umuligt at sparke ham til Pakistan”, som justitsministeren udtalte.

 

Det passer naturligvis ikke. Juraprofessor Mads Bryde Andersen har foreslået måder at omgå menneskerettighedsdomstolen. Man kunne også opsige konventionerne, hvis man ville.

 

For tiden diskuteres sagen om den danske soldat i Islamisk Stat, der befinder sig i et tyrkisk fængsel. Men liberale politikere som Venstres Jan E. Jørgensen vil have ham tilbage til Danmark. Lad os håbe, at landsforræderen mister sit danske statsborgerskab og forbliver hele livet i et tyrkisk fængsel.

 

Det store tema, der vil dominere i fremtiden, er imidlertid spørgsmålet om hjemsendelser. Ikke blot om udvisning af kriminelle udlændinge, men altså om hjemsendelse – gerne med en million kroner i kufferten – af ikke-integrerede udlændinge, herunder danskere med dobbelt statsborgerskab. For selv om vi lukkede grænsen hermetisk, vil andelen af bl.a. muslimer stadig stige på grund af demografien.

 

Læren af alt dette? Der mangler vilje, som også Rune Selsing er inde på i dagens JP.

 

Politikernes største bedrag klæder sig ofte i disse to formuleringer:

 

Vi vil gøre alt.

Vi kan intet gøre.

 

Det første udsagn følges ofte øjeblikkelig af tilføjelsen: Vi vil ikke føre symbolpolitik. Det andet udsagn følges ofte af ord som: Vi kan ikke stramme udlændingeloven, for vi er bundet af konventionerne.

 

Når politikere siger, at de vil gøre alt, behøver man kun at se på, hvordan de stemmer i Folketingssalen. Der gøres i virkeligheden meget lidt.

 

Når de siger, at man intet kan gøre, skal man altid være mistænksom. For der findes intet bedre middel til at sløre sin ideologi end at sige, man er bundet af nødvendigheden. Siger man, at man intet kan gøre, afslører det i virkeligheden interessen: Man ønsker ikke at gøre noget.

 

Men i politik kan alt lade sig gøre, selv jura er underkastet politik, som Carl Schmitt skrev. Om man så skal gøre noget, er en anden sag.

 

Ville, kunne, ønske, skulle. Hvem stoler du på?

251 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Lau

  -

  Niels Lemche.
  Velkommen i klubben, hæ hæ. Et godt råd, hvis pegefingeren begynder at stritte, så er det på tide at tage en pause, evt lægge den i sæbevand.
  Jeg har flere gange oplevet, når vi har været ude at spise, at tjeneren hele tiden kommer føjtende og siger JA….!?

 2. Af J Frederiksen

  -

  Om Juul er den ekspert i Trump som han optræder som, er vist yderst tvivlsomt. Han lyder som et ekko af TV2. Om Maria Due forstår sagen med Robinson er vist også tvivlsomt. Hun anklager ham for at optræde taktisk uklogt. Men kunne han have handlet anderledes, hvis han ville protestere hørbart mod masseovergrebene mod værgeløse småpiger? Hvad ville Maria have gjort hvis det hun var i England og ville protestere effektivt mod de modbydelige forbrydelser mod uskyldige børn?

 3. Af Glenn Madsen

  -

  MARIA DUE – 2. JUNI 2018 16:34
  “Så siger vi, at jeg ikke har forstået, hvad sagen handler om. Håber du er tilfreds med det.”

  Hvad populisme er der ved at referere et interview med denne dommer? Mener du, at han har manipuleret med hendes kommentarer? Jeg gentager, at det er en oversættelse af de referater, der gives i artiklen af Heather Nortons udtalelser.
  Hvad med at kommenterer hendes udtalelser i stedet for.
  Bemærk forøvrigt hendes Medusablik!

 4. Af J Frederiksen

  -

  Om Juul er den ekspert i Trump som han optræder som, er vist yderst tvivlsomt. Han lyder som et ekko af DR og TV2. Om Maria Due forstår sagen med Robinson er vist også tvivlsomt. Hun anklager ham for at optræde taktisk uklogt. Men kunne han have handlet anderledes, hvis han ville protestere hørbart mod masseovergrebene mod værgeløse småpiger? Hvad ville Maria have gjort hvis det hun var i England og ville protestere effektivt mod de modbydelige forbrydelser mod uskyldige børn?

 5. Af J Frederiksen

  -

  Om Juul er den ekspert i Trump som han optræder som, er vist yderst tvivlsomt. Han lyder som et ekko af DR og TV2. Om Maria Due forstår sagen med Robinson er vist også tvivlsomt. Hun anklager ham for at optræde taktisk uklogt. Men kunne han have handlet anderledes, hvis han ville protestere hørbart mod masseovergrebene mod værgeløse småpiger? Hvad ville Maria have gjort hvis det hun var i England og ville protestere effektivt mod de modbydelige forbrydelser mod uskyldige børn? Ville hun da kunne undgå enhver risiko for konflikt med myndigheder som ikke tåler kritik?

 6. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Ja det er et glimrende interview med Lord Person. Common people, ordinary people..! Det var faktisk et af de klip der blev en øjenåbner for mig vedr det engelske klassesamfund. Der er ikke meget der er ændret. Der er ikke noget at sige til at Indien, stadig kæmper med deres kastesystem. Magthaverne er som os andre, vanedyr.

  Det nye er hvem der er samspiste idag..? Vi behøver ikke at tage længere væk end til vores egen andedam. Dansk flygtningehjælps 30 organisationer med alle “pingerne” fra dansk erhvervsliv, fagbevægelse og alle NGO’erne. Læg så dertil en rød prezze, og et politiserende og aktivistisk domstols system. Det er dæleme op ad bakke. Tilgengæld har de så sikret sig et alibi i det at være Gutmenschen.

  Det står ihvertfald klart at situationen omkring Danmarks besættelse var alt andet end ukompliceret. Og hvad angår sloganet “Aldrig mere en 9 April 1940” så står det ligeledes klart, at det har udviklet sig til kun at være en floskel, når der skal holdes skåltaler. Anna Libanon er inde på det med populismen kontra globalkamen i hendes nye bog “Forstå Populismen!”

 7. Af Jesper Lund

  -

  Flemming Lau
  Der er anti-globalistiske tendenser på den internationale politiske scene. Senest med Trumps told på stål og aluminium og EU’s modtræk. Og så valget i Italien.

  Spørgsmålet er denne tendens vil blive vedvarende og hermed ændrer de internationale økonomiske, politiske og sociale relationer, der er mellem verdens lande, så verdens lande eller verdensdele blive mere isolationistisk. Det bliver spændende at følge med i hvorledes globaliseringsindekset, som KOF Swiss Economic Institute laver, udvikler sig. Det indeks har jeg mere tillid til end Anna Libaks mavefornemmelser.

  Det vil i hvert fald være forkert at hævde at globalismen er død, hvis verden bliver stadig mere og mere globaliseret.

 8. Af Maria Due

  -

  Glenn Madsen – 2. juni 2018 17:06

  “Hvad populisme er der ved at referere et interview med denne dommer?”

  Det burde være fremgået. at jeg henviste til Hans Rustads artikel som helhed, for den er populistisk på den klamme pietistiske norske måde, som han ynder at bruge. Skulle du være i tvivl, består taktikken i at sovse helheden ind i pseudosociale påstande for at få det ubehagelige til at glide ned. Set mange gange før og kan hurtigt blive for meget for en dansker.

  Hvad jeg har forsøgt at gøre opmærksom på er, at en simpel cost benefit analyse ikke vægter et fængselsophold højt på en skala over det hensigtsmæssige, og at Tommy Robinson har udviklet sig til at være en god samtalepartner for de mennesker, han interviewer. Hans videoer når langt omkring. Man mærker tydeligt sympatien mellem ham og lord Pearson, skønt sidstnævnte ikke gør sig nogle illusioner om førstnævntes fortid. Eller sagt på en anden måde, ressourcerne er stadig knappe og skal bruges med omtanke. Endelig er der jo som tidligere nævnt Robinsons kone og tre børn, som vel også fortjener at blive taget hensyn til. Han kan i hvert fald godt regne med, at der vil blive lagt mærke til det, hvis de går for lud og koldt vand mens han kæmper for andres børn.

 9. Af Jens haNsen

  -

  AF SVEND JE NSEN – 2. JUNI 2018 14:47
  “Et kalifat er et islamistisk diktatur, ikke et neofascistisk sammenrend ligesom “antifa” sekten.”

  Ok.
  Der er forskel på kalifatet og SJ`s neofascis tiske sammenrend.
  Det ved SJ jo bedst.

 10. Af Jesper Lund

  -

  Flemming Lau
  Kasper Støvring har i et tidligere indlæg behandlet ferierejser som en side af globaliseringen. Danmarks Rejsebureau Forening vurderer 2018 til at blive et rekordår for antallet af danskernes ferierejser til udlandet. Så hvis der er nationalistiske og isolationistiske tendenser i Danmark, så giver de sig i hvert fald ikke udslag i vores valg af ferierejsemål. I ferien vil vi åbenbart godt ud og opleve fremmede kulturer.

  Danskernes stigende udenlandsrejseiver påvirker sikkert positivt det sociale globaliseringsindeks for Danmark.

 11. Af J Frederiksen

  -

  Da vi ikke kan stole på de politiske partiers udmeldinger, betyder det mindre og mindre hvad vælgerne mener og ønsker. Det er vel derfor at vi er kommet i den situation at samfundet og “systemet” bliver mere og mere mærkeligt, uforståeligt, ulogisk og irrationelt. Man mærker det når man ringer til et firma, rejser med DSB, sender/modtager et brev, tilkalder politi eller ambulance, får kontakt med et rådhus, en skole, et hospital, skattevæsnet eller retsvæsnet osv.

  Også familier rammes af forandringens vinde. Nu vil de konservative have fingre i børnene, så de kan blive tvangshentet til statsopdragelse fra 1-års alderen. Så tidligt som muligt skal de belæres om at STATEN altid har ret. Børnene skal indoktrineres
  med politiske sandheder, og de skal lære at tale. Pudsigt nok er samme stat i gang med at ødelægge det danske sprog. (Se Berlin g ske)

  Telefonbetjeningen er blevet utrolig ringe. “De er nu nr. 29 i køen”, “tast 1,2,3, 4 eller 5”. Før i tiden fik man en tlfdame i røret, som kunne svare på ?, eller straks stille om til rette person. Tror firmaerne at det er god kundekontakt at starte med at irritere kunden med lang og omstændelig robot-snak…? (en bekendt ville være medlem af FDM, men da han fik at vide at han var nr. 23 i køen opgav han. En anden bekendt blev udsat for spild af tid med maskin-snak da han ville have fat i politiet, i en fjern by. Fordi det lokale politi var nedlagt)

  Også postbesørgelsen er blevet en træls omgang. Det samme kan en rejse med DSB være. Måske er billetkontoret eller stationen sparet væk. Ang. skattevæsnet se artiklen: “Skræmmende hilsen fra SKATS digitale helvede”.

  Drejer det sig om en skole, en skadestue, et sygehus, et motorkontor, et turistbureau, et apotek, et posthus, en bankfilial, en bagerbutik, et busstoppested eller et rådhus, er der pæne chancer for at de lokale steder, butikker og institutioner er lukket og forsvundet.

 12. Af Flemming Lau

  -

  Jesper Lund.
  Hvad er problemet i at danskerne rejser meget. Det er da ikke et problem. Men hvis de blev på rejsemålet og krævede at blive forsørget resten af deres dage på værtslandets bekostning, samtidig med at de udviste foragt og desideret forsøgte at omstyrte det, kunne de jo nok imødese en skarp reaktion!

  Hvis trick tyve mødte op på din bopæl, og fandt på at tage permanent ophold, med dig som tjenende ånd, så er jeg overbevist om at du også ville reagere! Men du er måske en alien, fra en fjern planet…?

 13. Af J Frederiksen

  -

  MARIA DUE
  Hvad ville du selv have gjort? Se 17.11!

 14. Af Jesper Lund

  -

  Flemming Lau
  Jeg har da ikke skrevet, at det er et problem at danskere i stigende grad rejser på ferie i udlandet, tværimod. Hvis man skulle nævne et problem, så er det den CO2-belastning , som udlandsrejser giver, især med fly.

 15. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Er det Robinsons fortid som stifter af English Defence League, du tænker på…?

  Jeg tænker tit på Stazi spionen Lenz i Udenrigsministeriet, som senere fik en fin karriere i EU. Og på alle de mange påvirknings agenter, der opererede under den kolde krig og sammenholder det med det pro islamiske mediebillede, vi er vidne til idag.

  Hvad er det egentligt vi forventer af det menneske, der tør at stille op imod det etablerede…?

 16. Af svend jensen

  -

  @JENS HANSEN – 2. JUNI 2018 18:39
  “Et kalifat er et islamistisk diktatur, ikke et neofascistisk sammenrend ligesom “antifa” sekten.”
  Ok.
  Der er ikke synderlig forskel på kalifatet og JH`s neofascistiske sammenrend, “antifa” sekten.
  Det ved JH jo bedst.
  JH kunne jo forære skråremme til ‘antifa’ sektens freaks; spaderne har de gratis ved at se i et spejl.

 17. Af Maria Due

  -

  J. Frederiksen, jeg lader mig ikke kommandere med.

 18. Af Maria Due

  -

  Flemming Lau

  Man synes jo nok, at Lenz-sagen kunne være blevet fremskyndet så meget, at der kunne have fundet en domfældelse sted, efterson rigsadvokaten anså sagen for at være fuldt opklaret.

  Nej, jeg tænkte ikke på stiftelsen af EDL, jeg kender blot typen, de kan være meget charmerende og i besiddelse af store talegaver og overtalelsesevner. Ofte særdeles dygtige til at “læse” andre.

 19. Af Niels Larsen

  -

  MARIA DUE

  Lenz-sagen ville være for afslørende for en hel del specielt socialdemokratiske politikere ved jeg fra én, som var tæt på halløjet. Derfor trak man sagen ud indtil alle kunne drage et lettelsens suk og erklære sagen for forældet.

 20. Af Maria Due

  -

  Niels Larsen. det er interessant. Fode-familien kender jeg desværre fra andre sammenhænge lidt til.

 21. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Ja det er jo lige det…!
  Vi har set det, ikke mindst i de karismatiske bevægelser, indenfor Kristendommen.
  Vi ser det indenfor ledelse og management
  I det hele taget i det her forbrugersamfund,, hvor alt er til salg!
  Jeg har tit været overrasket over hvor tidligt, børn starter med skamløst at manipulere hvis der noget de vil opnå.
  Det værste eksempel var et par drenge omkring de 6 år der kom med blomster, da en af vores hunde var blevet aflivet pga sygdom. De boede 1 km væk og blomsterne var taget taget fra vores egen have. De blev pænt sendt hjem til deres mor med buketten.

  Jeg er normalt god til at fornemme mennesker, men må erkende at Tommy er svær. Jeg har oplevet aggressive stenbros drenge, være ok når man så bort fra deres facon.
  Men jeg kan bestemt ikke afvise at Tommy er psykopat, men må samtidig sige at de psykopater jeg er stødt på gennem livet, ikke har været så vedholdende som ham. De ville være stået af langt tidligere, når belønningen udeblev. Men uanset hvad, så bliver hele processen interessant at følge.

 22. Af Maria Due

  -

  Flemming Lau, belønningen er jo ikke udeblevet. Opmærksomheden er overvældende.

  Men hvordan det end forholder sig, sker det, at sådanne typer brænder ud og starter på et mere normalt liv. Så lad os nu se, hvad der sker, og jeg mener faktisk, hvad jeg skrev om videoerne. Hvis TR kan bruge sine særlige evner konstruktivt på den slags, ville det være en lykkelig udvikling.

 23. Af J Frederiksen

  -

  Hvad er det i grunden at Maria Due har imod Robinson, Fjordman og andre som oplyser og advarer om at indvandringen og islamiseringen har frygtelige konsekvenser?? Brug lidt tid på snap hanen og you tube ang. merkel, terror i Malmø og “Killing Europe”.

 24. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Stort set enig! Men opmærksomheden er samtidigt, et tveægget sværd. Han har ikke politibeskyttelse og han ved at han ligger i toppen af islamisterness dødsliste. Med hans likvidering, vil de Islamiske samfund stå utroligt stærkt. For hvem vil løbe videre med faklen, ingen! Slet ikke med de odds, stempling og en enorm politisk bevågenhed, der blot venter på en tilsyneladende fodfejl fra en ny talsmands side.

  Jeg ber for ham, men jeg tror desværre ikke at han bliver gammel.

 25. Af Jan Petersen

  -

  “Jeg tænker tit på Stazi spionen Lenz i Udenrigsministeriet, som senere fik en fin karriere i EU. Og på alle de mange påvirknings agenter, der opererede under den kolde krig og sammenholder det med det pro islamiske mediebillede, vi er vidne til idag.”

  Et godt forslag – Google f.eks – “angela merkel alias im erika”. IM står for “Stasi Inoffizieller Mitarbeiter”. Der findes tonsvis af artikler og Youtube materiale (tysksprogede) om, hvordan en “ukendt” tidligere DDR kommunist blev et forenet Tysklands forbundskansler. Nøgleordet er blackmail ! 😉

 26. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ingen burde være i tvivl om, at Danmark er et kapitalistisk samfund i fornemste klasse – også kaldet nationalkonservativt, liberalt eller lignende forskønnende betegnelser. Kendsgerningen er dog, at i et kapitalistisk samfund er folketingsmedlemmer betydningsløse. De levere skuespillet, som er ret underholdende, mens brødet kommer andetsteds fra, hvis det kommer.

  Det er helt naturligt i et kapitalistisk samfund, at kapitalen- eller rettere de 1O % der ejer 90 % af det, der kan ejes bestemmer, hvad der skal ske – og hvad der sker. Folketingsmedlemmer skal give systemet et skær af demokrati, som de fleste efterhånden har gennemskuet. Derfor er det underligt, at der stadig er mennesker, der skælder ud på politikerne, der jo er ansvarsfrie. Kapitalismen er problemet – aldrig politikerne – i det kapitalistiske demokrati.

 27. Af Jan Petersen

  -

  Ja det socialistiske / kommunistiske Nordkorea eller Cuba er vel langt at foretrække? ØH – i øvrigt er de landes økonomi også baseret på kapitalisme – nemlig statskapitalisme . . . . der beviseligt kun gavner ganske få medlemmer af kommunistpartiet! 🙁

  Prøv en gang mere kære JVM. 😉

 28. Af Flemming Lau

  -

  Jan Petersen.
  Ja jeg har tidligere været omkring Merkels rolle som IM’er og hendes rolle med Systemkritikeren, Robert Havemann. Han døde i husarrest før Murens fald. Det er ikke beroligende, slet ikke…!

 29. Af Jan Petersen

  -

  Ja, hele det “globale netværk” bag Stasi havde mange interessante “kandidater” i kikkerten – helt ind i Vatikanet. Her en meget interessant artikel fra Spiegel Online :

  “Stasi Had Thousands of Spies in West Germany
  New research has revealed that the notorious East German secret police, the Stasi, had a network of spies in West Germany that was much bigger than previously known. Thousands of people worked as informers and spied on their colleagues and friends — including a priest who filed reports on a young Joseph Ratzinger.”

  Lidt tekst fra artiklen : “Under the code name “Erich Neu,” the pastor is believed to have submitted 95 informant’s reports, including ones on a colleague who even at the time showed a great deal of potential: Joseph Ratzinger, better known today as Pope Benedict XVI.” – Læs selv hele artiklen her:
  http://www.spiegel.de/international/germany/shocking-new-research-stasi-had-thousands-of-spies-in-west-germany-a-799335.html

 30. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J. Frederiksen

  “Om Juul er den ekspert i Trump som han optræder som, er vist yderst tvivlsomt. Han lyder som et ekko af DR og TV2. ”

  Det er næppe sandsynligt, da jeg ikke kan tage TV2.

  Jeg følger derimod meget med både i britiske og amerikanske medier (TV og aviser). Det skyldes, at jeg har boet mange år i Storbritannien og har familie i USA. Jeg mener, at Trumps holdning til miljø, retssikkerhed, handelskrige, atomvåben (og neonazister) er af langt større vigtighed end få kvinders beklædning, fastende muslimer og registreringsafgifter på luksusbiler, som er det, der fylder i det politiske landskab i Danmark.

  Man behøver dog ikke være politisk ekspert for at factchecke alle Trumps mange løgnehistorier.

  Det kan du selv gøre, hvis du interesserer dig for sandheden.

  P.S. Selv Fox News som længe har været mikrofonholder og ‘brownnosers’ for Trump er begyndt at sende interviews af selv konservative juridiske eksperter, der er bekymrede med hensyn til Trumps angreb på USA’s retssystem.

 31. Af J Frederiksen

  -

  Undtagelsestilstand haves, og borgerkrig er på vej i Frankrig og Sverige, iflg. chefer for efterretningstjenesten og politiet. Frankrig opruster hæren og hjemmeværnet. Italiensk minister angriber EU og Merkel. Se you tube, black pigeon mv.

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J. Frederiksen

  Jeg var i Frankrig for 14 dage siden, og jeg bemærkede ingen undtagelsestilstand eller speciel grænsekontrol. Heller ikke på vej gennem Sverige til mit sommerhus på Bornholm for nylig så jeg noget, der tydede på undtagelsestilstand.

  Efter terroraktioner er der selvfølgelig et øget beredskab, men hvor du dine informationer fra?

 33. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt behøver man hverken tage til Frankrig eller Sverige – for at opleve “spændende ting og sager”. Det kan opleves helt lokalt i Danmark, 🙂 Et par overskrifter fra DR.dk:

  “Mange skud affyret i Rødovre – ingen meldes ramt
  Et stort antal skud er affyret i et boligområde i Rødovre vest for København. Det fortæller Vestegnens Politi”

  “Vidne til skudepisode i Rødovre: Vi gemte os bagved barnevognen
  Eftermiddagens skudepisode i Rødovre skete få meter fra legeplads.”

 34. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  “I øvrigt behøver man hverken tage til Frankrig eller Sverige – for at opleve “spændende ting og sager”. ”

  Nu ved jeg ikke, om det var J. Frederiksens eller mit indlæg, du her kommenterer.

  Min erfaring var, at der ikke var undtagelsestilstand – og jeg spurgte derfor høfligt, om der er dokumentation for undtagelsestilstand i disse lande – her og nu.

  Har den episode, du nævner givet anledning til undtagelsestilstand i Danmark? Jeg spørger, fordi du interesserer dig for ‘fake news’.

 35. Af Jan Petersen

  -

  Et høfligt svar – nej, der ikke undtagelsestilstand i Frankrig længere. Det er erstattet af helt generel vidtgående lovgivning, der rammer stort set ALLE. Et citat fra følgende DR.dk artikel – “Blandt andet bliver det nu hverdag, at politiet kan anbringe borgere i husarrest uden dommerkendelse, foretage husransagninger uden dommerkendelse og forbyde offentlige arrangementer uden dommerkendelse.”

  “Frankrig: Store stramninger af terrorlov erstatter undtagelsestilstand
  Det franske parlament har med stort flertal vedtaget en hård antiterrorlov, som pr. 1. november erstatter dén undtagelsestilstand, Frankrig har befundet sig i gennem to år.”
  https://www.dr.dk/nyheder/udland/frankrig-store-stramninger-af-terrorlov-erstatter-undtagelsestilstand

 36. Af J Frederiksen

  -

  Juul som sjovt nok altid har været alle de steder hvor der ikke er sket noget, burde nok bruge tid på at se film på you tube/black pigeon/national geographic/snaphanen…. film der dokumenterer voldsomme optøjer, sociale ulykker, kriminelles hærgen og diverse terror-aktioner med hundredvis/tusindvis af dræbte og lemlæstede…… i Paris, i Malmø, i Madrid, i London, i Afrika osv. Se også “Frankrig forbereder sig på borgerkrig”, “Sverige er fortabt”, “Europe is doomed”, “Merkels migrants”.

 37. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt at mixe diverse uintegrerbare kulturer og religiøse fantasier har vel en eller anden pris. Men den her omkostning synes umiddelbart lidt ude i hegnet for et – demokratisk “retssamfund” ! 🙁

  “Blandt andet bliver det nu hverdag, at politiet kan anbringe borgere i husarrest uden dommerkendelse, foretage husransagninger uden dommerkendelse og forbyde offentlige arrangementer uden dommerkendelse.”

 38. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ligner det hele “sjovt nok” til forveksling tidligere kommunistiske DDR, hvor i øvrigt nuværende tyske kansler Angela Merkel blev skolet hos ” Communist Free German Youth ” – en tro kopi af tidligere ” Hitler Youth ” . . . . gud ved, om de der falskspillere Merkel / Macron (og andre) egentlig bare er kransekagefigurer i et mega globalt politisk pyramidespil . . . . styret af en eller anden hemmelig loge – almuen ikke har den fjerneste idé om . . . . eksistensen af ! 😉

 39. Af Jens haNse

  -

  AF FLEMMING LAU – 2. JUNI 2018 22:52
  “Jeg ber for ham, men jeg tror desværre ikke at han bliver gammel.”

  I England plejer det at være Tommy Rob insons medløbere som myrder venstreorienterede.
  Men bed dog for hadprædikanten.
  Guddommelig støtte er vel aldrig af vejen.

 40. Af Jens haNsen

  -

  Empatiske mennesker som undertegnede kan ikke helt undgå at blive en smule bedrøvet, når man læser indlæggene, som den yderste højrefløj indsætter.
  Det er alrig rart at iagttage mennesker som er så frygtsomme, har så lidt tiltro til sig selv og fremtiden og som så tydeligt mangler selvtillid.
  Må undertegnede give et råd til disse frygtsomme mennesker. Lau har sikkert fået rådet utallige gange under sin militærtjeneste.

  “Keep your peckers up”

 41. Af J Frederiksen

  -

  Hvis man studerer kommunisterne, feministerne, de radikale, ligestillingsfanatikerne, klimaredderne, CO2-naivisterne, “anti-fascisterne”, globalisterne, de totalitære og de EU-begejstrede, har man en mulighed for at opdage hvor dunkle og fulde af SELVMODSIGELSER deres tænkning er. Som når radikale rødstrømper og kvindesagskvinder går ind for at de danske kvinder skal tildeles fordele, kvoter, privillegier, særbehandling, højere status og automatiske karrierer……SAMTIDIG med at de går ind for en masseindvandring og islamisering, som helt sikkert kan føre til grov kvindeundertrykkelse. Det er jo uden fornuft og logik. Se også hos “black pigeon” ang. hvorfor selvoptagede/kortsynede kvinder ødelægger familier, nationer og civilisationer. (destroy nations)

  Een ting er sikker: Politik-kvinder, feminister, feminiserede mænd og radikale “humanister” har svækket og undergravet Europas økonomi, sikkerhed og civilisation….. og de fører os ikke mod “berigelse” men mod familieopløsning, diktatur, kaos og barbari. Se “Sverige er fortabt”.

 42. Af Bjørn Sørensen

  -

  Den gamle verden er kørt træt, især lande med velfærdsstat, som ikke evner at forny sig fordi langt flertallet er afhængige af velfærdsstatens godgørenhed. Den overlever indtil videre ved finasielle manipulationer, som har begrænset levetid da systemet før eller siden vil gå bankerot.
  Når et lille land som DK har op mod 1 mill i den arbejsduelige alder uden for arbejdsmarkedet, siger det noget om skævvridningen, som systemet har skabt.
  Vi er politisk skak mat fordi flertallet lever af offentlig forsørgelse, men lignende problemer har alle vestens lande.
  Trump er den første statsleder som har indset problematikken og gør noget ved det, for han er i færd med gennemgribende reformer, som allerede har vist de ønskede resultater i form af faldende arbejdsløshed og en økonomisk vækst på 3%.

  I DK trænger vi også til gennemgribende reformer og en kraftig reduktion af den håbløst ineffektive offentlige sektor, men da flertallet af befolkningen lever af systemet er der ingen vilje til de nødvendige reformer. Så vi dalrer derud af på må og få i håbet om at skævvridningen ordner sig selv, hvilket der ingen tegn er på.

  Men populismen er voksende, fordi vores politikere for længst har opgivet at reformere systemet, fordi de lever også af det.

  USA er som sædvanligt avantgarden, så i løbet af nogle år bliver vi også tvunget til reformeringen, selv om den gamle garde stritter imod og nægter at søge lyset for enden af tunnelen.
  De reaktionære og forstenede stopklodser gør alt for stække løsningen af problematikken fordi de mangler visioner og intellektuel kapacitet til at løse noget som helst.
  Så dem der ville reformere samfundet for 50 år siden er nu havet i samme reaktionære fælde, og nægter at indse realiteterne.
  Sådan er livets gang og som Machiavelli konstaterede for 500 år siden indser man først problemerne når man ikke længere kan løse dem.
  Så derfor fortsætter stagnationen, så nu venter vi kun på at systemet kollapser, for man evner åbenbart ikke andet.

 43. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Helt ærligt JanP og JFrederiksen. Hvad forventer I at få ud af det eventyrlige nonsens I fylder spalterne med – udover at skade ytringsfriheden maksimalt?

 44. Af Flemming Lau

  -

  J. Hansen.
  Tommy Robinsons exit fra EDL kunne jo skyldes Neo Nazisternes infiltration af samme.
  Iøvrigt er han ikke den eneste jeg beder for. Alle på bloggen er omfattet.

 45. Af Niels Larsen

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN

  Her er vi helt enige. Gid de to nævnte ville holde en længere pause.

 46. Af Glenn Madsen

  -

  MARIA DUE – 2. JUNI 2018 18:33
  Ok! jeg har forstået, hvad du mener. Du forstod hensigten med mit indlæg og benyttede lejligheden til at oplyse mig om Hans Rustads upålidelighed. Havde det klart fremgået, så havde jeg ikke kaldt dig ‘Frue’.

 47. Af Jens haNSen

  -

  AF BJØRN SØRE NSEN – 3. JUNI 2018 8:31
  “Vi er politisk skak mat fordi flertallet lever af offentlig forsørgelse, men lignende problemer har alle vestens lande.”

  Nu skal vivel ikke gøre det værre end det er.
  BS`s idealsamfund er på vej.
  Vi får flere og flere fattige. i Danmark.
  Utallige er hjemløse.
  De rige rager til sig med arme og ben. De fattige betaler.
  Befolkningen overvåges dag og nat.
  Så det BS`s ideal samfund er på vej

 48. Af Bjørn Sørensen

  -

  Hvorfor har vi fået protestbevælser og aktivister som Tommy Robinson?

  Er der nogen der er i tvivl om at det er en konsekvens af globaliseringen og masseindvandringen?

  Indtil videre er Donald Trump den eneste statsleder som gør noget effektivt for at løse problematikken.

 49. Af J Frederiksen

  -

  BJØRN SØRENSEN

  Vi er enige langt hen ad vejen. Men politikernes og journalisternes rødradikale flertal har ikke bare givet op, de arbejder tværtimod aktivt på at bringe Danmark i fordærv. Se hvordan de bruger hundredvis af milliarder af kroner på vanvittige projekter, såsom indvandring, “integration”, tvangsdigitalisering, indkøb af defekte tog og fly, mere bureaukrati, sundheds”platforme”, luksusprojekter, selvforgyldning og meget mere. Og nu er der planer om broer til Fehmern og Malmø. Pris over 250 milliarder. Projekter som ikke gavner danskerne det mindste. Og stadig flere danskere havner i elendighed pga. amoralsk og ubegavet politik. De er febrilsk aktivistiske, selvom EU nu bestemmer det meste. Men når vælgerne støtter partier som alternativet, de radikale, SF, enhedslisten og K osv. kan det hele jo kun gå op i hat og briller.

  Nå, er Niels Larsen nu enig med kommunisten JVM. Det er da lidt skuffende. Bortset fra det er eb’s “nationen” nu lukket pga. for lille opbakning. Der er nok risiko for at det samme kan ske med netaviser, hvor visse blogholdere blokerer alt på forhånd. Det er ret upopulært.

 50. Af J Frederiksen

  -

  Rettelse: de rødradikale er febrilsk aktivistiske, selvom EU…….

Kommentarer er lukket.