Kritikere af indvandringen censureres på nettet

Af Kasper Støvring 376

 

 

Den indvandringskritiske gruppe Generation Identitær har fået lukket deres sider på Facebook. Det gælder ikke kun i Danmark, men over alt i Europa. GI er en ikke-voldelig og ikke-racistisk organisation. I modsætning til den voldelige venstrekstreme Antifa, der frit kan bruge Facebook. I denne uges Weekendavisen kunne man læse, at den voldelige tyrkiske organisation De Grå Ulve også undgår censur.

 

Med andre ord: Der tages flere og mere drastiske midler i brug for at hæmme kritikken af indvandringen og i videre forstand hæmme udbredelsen af konservative synspunkter. Censuren anvendes af de fleste af de store techgiganter – ikke kun Facebook, men også Google, YouTube og Twitter – hvad enten det sker af egen tilskyndelse eller på foranledning af EU og politikere som Angela Merkel.

 

Den skotske historiker Niall Ferguson har netop udgivet en bog om netværksdannelse, The Square and the Tower, og han taler i denne meget interessante udsendelse om Facebook og de andre mastodonter, som han kalder internettets svar på campus-radikalismen; lige så venstreorienteret, lige så politisk korrekte, lige så bange for ”mikro-aggressioner”. Disse organisationer arbejder målrettet på, at 2016 – valget af en kandidat som Donald Trump – aldrig vil finde sted igen: Konservative politikere og meningsdannere får det for alvor svært.

 

Det handler om bortcensurering af selv mainstream-konservatisme og indvandringskritik i en tid, hvor 80 procent af befolkningerne i Vesten får deres viden fra Facebook og Google. Modsvaret ifølge Ferguson: Statslig regulering. Men, som Ferguson siger, når han foreslår det for konservative (= borgerlige), er det som at smide et bundt hvidløg foran et publikum af vampyrer.

 

Et eksempel, der tales om: Når Facebook konsulterer “eksperter” om, hvem der skal nægtes adgang, bruger de bl.a. Southern Povertys hate list, hvor der figurerer en masse islamkritikere, bl.a. Fergusons kone Hirsi Ali, men ingen islamister.

 

Eksemplerne på censur er talrige. I Sverige har regeringen stillet sig positiv over for forbud mod at skrive om kriminelle indvandrere, Facebook censurerer indlæg om voldtægt og skyderi, som bl.a. Suzanne Bjerrehuus har oplevet, og en Twitter-ansat har afsløret, hvordan Twitter fjerner nationalt sindede organisationer på nettet.

 

Den nye censur er mere effektiv, mere omfattende, mere uigennemskuelig og vanskeligere at bekæmpe. Denne type censur kræver stor opmærksomhed. Problemet er nemlig, at man ikke altid ved, at man er blevet censureret. Det er den såkaldte strategi med ”shadow-ban” på nettet.

 

Censur kan skyldes algoritmerne eller anonyme personers beslutninger. Det medfører, at de opslag, man laver, ikke vises hos FB-vennerne. Ofte ved man det ikke, andre gange kan man have en mistanke, og sjældent bliver det bekræftet. Eller censur forekommer, når f.eks. konservative websites først vises på side 10 i en Google-søgning.

 

Hvad kan der gøres? Hvis vi alene holder os til tech-giganterne er et politisk indgreb, som Ferguson foreslår, værd at overveje.

 

Facebook er blevet kaldt et forsamlingshus. Men det er ikke en velvalgt metafor. For Facebook, og det, vi har brug for, er ikke decentrale mødesteder, men et samlet forum, hvor alle typer holdninger brydes. Ægte politisk-demokratisk pluralisme.

 

Facebook er leverandør af infrastruktur og en særlig type sådan. Problemet med Facebook hænger dermed sammen med bredere politiske ideer om ytringsfrihed, viden og information; omkring 80 procent i Vesten, i hvert fald blandt de yngre, får som sagt deres viden fra Google og Facebook. De udgør dermed en politisk magtbase, tillige monopoliseret.

 

Andre taler om kreativ destruktion som vejen frem: Der vil naturligt opstå nye muligheder, hvis Facebook går for vidt i deres censur, hedder det. Men Facebook er en gigant med over to milliarder brugere og en evne til at opkøbe alle konkurrenter. Det vil sikkert også ske med MeWe og andre alternative platforme. Så Facebook forsvinder næppe.

 

Men et andet og vigtigere spørgsmål er det, der må stilles forud for disse gisninger: Er vi overhovedet interesseret i, at Facebook destrueres?

 

Nej, faktisk ikke. Jeg er selv ikke interesseret i at være på et medie, der har karakter af et ekkokammer. Man bliver både klogere af pluralisme, det er også sjovere og intellektuelt mere interessant med pluralisme og diskussion med dem, man er uenige med. Ikke altid, men det er da en gevinst, man skal have med.

 

Man kan jo forestille sig, at der ikke kun opstår ét alternativ, men måske 15 platforme, der ikke kommunikerer med hinanden, altså en støjende kakofoni, og så er der risikoen for, at de lukkes ned og opkøbes, hvorefter man har mistet hele sit netværk med ét slag.

 

Så er der straks fordele ved Facebook som et ”naturligt monopol” i stedet for 15 forskellige platforme. Man kan fint have 15 forskellige banker, men ikke f.eks. 15 forskellige telefontjenester, hvor man kun kan tale med dem, der abonnerer på samme tjeneste. Dét er en af de korrekte analogier her og også grunden til, at AT&T i USA fik naturligt monopolstatus i sin tid.

 

En mulig løsning er at anerkende Facebook som et naturligt monopol med de privilegier, men også krav og begrænsninger, der følger med.

 

Vi ser allerede nu, at politikere – katastrofekansleren sydpå som det mest markante eksempel – udliciterer en demokratisk opgave til Facebook, nemlig at censurere bestemte typer indlæg (konservative, højreorienterede, islam- og indvandringskritiske etc.) og dermed begrænse ytringsfriheden. Altså: Et firma, der ikke er folkevalgt, der ikke er politisk legitimt og altså ikke har noget demokratisk mandat, begynder at agere, som om det havde det.

 

Som filosoffen Frederik Stjernfelt har skrevet i Weekendavisen:

 

”Den censur, som techgiganterne bedriver, foregår automatisk, uden lov, ret, sag eller dom. Den foregår uden offentlighed, for så vidt som der ikke er åben adgang til firmaernes algoritmer – og afgørelserne kan ikke appelleres. Reelt et kæmpe tilbageskridt for ytringsfriheden. En kerne i alle disse problemer er, at techgiganterne for længst er monopolvirksomheder. Facebook har omkring 70 procent af social-medie-trafikken, Google 90 procent af søgetrafikken, Amazon er verdens største detailhandel. Det betyder, at man ikke længere er konkurrerende »medier« – man er reelt leverandør af infrastruktur.”

 

Jeg tror, at piben får en anden lyd hos borgerlige, når de finder ud af, hvor begrænset deres politiske magt bliver, så snart techgiganterne, der ikke bare er venstreorienterede, men radikalt venstreorienterede, får magt, som de har agt. For det vil, uden regulering, sandsynligvis ske.

 

 

376 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  JAN PETERSEN

  Fake News er skam dækket ind – det er en integreret del af “Politikere, Godhedsindustrialister, apologeter” 🙂 (Det er dem, medierne citerer flittigst).

  Ellers kan hele farcen beskrives som her:

  https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE10723796/eus-afmagt/ + diverse kommentarer.

 2. Af Jan Petersen

  -

  Jeg gentager i øvrigt gerne et tidligere indlæg:

  AF JAN PETERSEN – 1. JULI 2018 0:44
  I øvrigt en meget sigende overskrift på en JP.dk leder:

  “LEDER 30.06.2018 KL. 21:00
  EU’s afmagt
  EU’s asylforlig – varm luft og gode viljer.”

  Jeg er meget enig i “varm luft” men knap så enig i “gode viljer”. Jeg tror simpelthen ikke på de “gode viljer”, men hælder mere til en kendt udtalelse fra tidligere USA præsident Roosevelt:

  “In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.” ?

 3. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Niels Juul Hansen – 1:00
  Niels Peter Lemche – 9:54

  Det jeg mente, med det, der citeres af mit, er:

  Vi er under pres fra en indvandring, der uden blusel vil kunne sætte en kultur, vores el andre vestliges, tilbage, hvis de får implementeret dele af deres, hvor den er tilbagestående. Jeg mener ikke, at vi skal give los for opførelse af moskéer heller. Er det i Schweiz, de har en moské med minareter, der kan hyle 5 gange om dagen – eller var det i nærheden af Köln. Vi kunne så imøde se, at vores afslappede forhold til beklædning ville blive underdrejet, såvel som jeg kunne se for mig, at selv en lille havfrue ville være anstødelig.

  Jeg gider rent ud sagt ikke udsætter for disse sortklædte kvinder, fra top til tå, når jeg vil bade ved en strand. Eller i en svømmehal for den sags skyld. Det er signaler for mig, at der er noget, der ikke er i orden – altså hvis de bader med alt tøjet på, ikke at de deltager ved at opholde sig ellers på en strand.

  Det kan komme på anden vis yderligere, da vi helst skal have mundkurv på, hvis koranen er under kritik, hvor vi af dem opfattet som vantro på mange måder er så ganske forkerte trods det, at vi har 200-300 år på bagen i opgør med meget tilbagestående og hindrende for menneskers frihed og fri følelser.

  Jeg er stået af, har fået nok af tegn på, at vi ikke kan smelte sammen som én kultur.

  Vi modtager og har modtaget fremmede toner, vi selv har valgt at implementere i vor kultur, og det er fint – det lige fra madvarer med det franske køkken til forskellige varianter af mode-trends, der dog varierer hos os, og hvor vi selv kan sige til eller fra.

  Jo flere indvandrere med især muslimsk baggrund, jo værre vil vi kunne imødese fremtiden for også vore børn og børnebørn, fordi de vil få deres sag for fremover, hvor de tidligt lærer at skulle sluge hvad som helst for at kunne lide og acceptere indvandrere, er bare kan lade stå til, fordi når de er mange nok i også resten af Europa, så …

  Ja, jeg er forhindret i at tage naturligt til Helsingborg med færgen fra Helsingør, og s sent som natten til søndag nu, så var der 3 skyderier i Centrum dér. Der er steder vi ikke kommer frivilligt i København og andre steder, fordi der er ballade med vold og kriminalitet, og hvor ordens-myndigheder ikke kan færdes, og ligedan blev et sygehus for nogle år siden bestormet her i Danmark af en flok indvandrer-drenge.

  Og – jeg kan love dig, at flere kendte tidligere intellektuelle, der har bidraget til verden og nutidige vil få det vanskeligt. Rejser sådanne til de islamiske lande, så får de knoppen af, hvis de ikke holder mund – hvis de altså overhovedet ville kunne komme ind i disse lande. Den slags sorteres der i.

  Og til LEMCHE – fessoren er rigtig i sit belærende hjørne i denne sommervarme – ner ikke, hvorfor han tager sådan på vej – og jeg kan berolige med, at jeg da lige har et pr bør stående i den retning, han her docerer. 🙂

  Jeg sad faktisk udenfor med 2 opslagsbøger inden for det filosofiske – den ene dog en mere letlæselig en af slagsen.

  Fessoren skal gå sig en dejlig lang tur i den svenske skov, det vil gøre underværker og klare begreberne lidt.

  God Søndag!

 4. Af Flex ming Lau

  -

  Niels Juul Hansen.
  Man må sige at dine underdrivelser er sjovere end dine overdrivelser, selvom begge kan være udtryk for fordomme. Og jeg kan forsikre dig for at det i min metie aldrig har været nødvendigt at lede med lys og lygte efter, hår i suppen, hvad angår muslimers kriminelle overrepræsentation.

  Det nye er at medierne de sidste 2 år, er blevet bedre til at lade være med at fortie dette faktum, og i stedet for formidle virkeligheden som den vitterligt er.

  Min anke er at du trods egne erfaringer, ikke finder muslimers kriminalitet særligt alarmerende, men tværtimod har en slet skjult bias mod de danskere du er uenige med. Generalisering er urimeligt påstår du, men når 75% går indfor sharia loven er det ikke urimeligt! De holder ikke selvjustits, deres organisationer tager ikke afstand fra terror, foranstalter ingen Fatwaer imod den. De er slet og ret en national sikkerhedstrussel og den kendsgerning må ikke udvikle sig til en norm. Max 7% af tyskerne var hardcore nazister i 30’erne og vi så hvilke forbrydelser de kunne anrette.

  Majoriteten af muslimerne hverken kan eller vil lade sig kulturelt integrere og dermed har de selv bevist at de er gået forkert! De kan ikke selv finde ud af at tage konsekvensen og tage hjem. Det må vi så hjælpe dem med. Det er en naturlig løsning til alles bedste….! Og mon ikke du i dit private regi ville reagere på samme måde, hvis du blev konfronteret med uindbudte “gæster” …? Hånden på hjertet altså….?

 5. Af R.H. Kristiansen

  -

  K Vest
  Mens jeg husker det. Du skriver om børn med langt skæg.
  Rifbjerg skrev engang en novelle om Stauning. Den er skæg. I den blev Stauning faktisk født med et langt skæg. Må I have en fortsat god dag, vi skal nemlig på Kronborg for at vise min 12 årige islandske niece Kronborg og Holger Danske i kælderen, samt kassamatterne. N. P. Lemche tak for dit digt af Ingeman og tak for din kommentar F. Lau og K Vest. Min datter har sunget i et pigekor siden 3. klasse og sang i en kirke i KBH hver søndag i mange år, derfor kender jeg mange danske salmer. Vi har også nogle af de samme salmer i Island, godt nok med oversat tekst. Mange er meget smukke og pigerne i koreret sang så smukt. Nu er hun desværre stoppet, har travlt med andet. Koret er er et meget dygtigt kor og eksisterer stadig. Mvh. R.H.

 6. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en video der altid er værd at se:

  Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS
  https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

 7. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg kunne jo tilføje i relation til Kasper Støvrings overskrift på sin artikel her til debat:

  At foreløbig er den slags ‘kun’ på nettet- censuren

  Folk, der tænker anderledes end med islam, vil få knoppen af – se blot til de lande, hvor indvandrere kommer fra. Derfor er så mange fordrevet el ‘frivilligt’ flygtet – uden at de ses at være bleveg klogere.

  Det handler om identitet, og det vil sige det, den enkelte er vokset op med: sprog, land, folk, kultur i korte og lange strøg — hele Nordens historie alene … så jeg er stået af med alskens forståelse, hvis folk ikke selv gør en indsats og bare lader stå til og sk…. på os, rent ud sagt. Fordi det er ofte også tilfældet, som vi betaler milliarder for – og stadig skal kunne imødese at skulle!

  Den danske kultur er, hvad vi igennem tiderne frivilligt har taget til os også udefra samt det af det gamle, der stadig duer.

  Jeg gider i øvrigt heller ikke fortælle, hvad der er dansk for dovne sjæle, der ikke går ud i samfundet og undersøger kulturen i bred forstand, vi er omgivet af den danske kultur en masse mennesker repræsenterer på fornem vis vores kultur, så gå ud, så findes der bedst ud af det. Let rø… og hiv op i de lange gevandter og studér det og folk i almindelighed.

  Nå – men God Søndag!

 8. Af Niels Larsen

  -

  BIRGIT HVIID LAJER

  Og dem, der våser om, at “vi skal komme hinanden i møde”, tager grusomt fejl.

  Vi skal IKKE komme de fremmede i møde; DE skal møde os, hvor vi er. Mentalt, kulturelt og på enhver anden tænkelig vis, for på disse breddegrader er vores måde at leve på, vores kultur og vores samfundssystem langt bedre end hvad de kommer med.

  Vi skal IKKE give køb på vor måde at leve på, vor kultur eller vor levevis.

 9. Af jan ulrik friis

  -

  I virkeligheden en rigtig god ide at hjemsende til lejrer i Afrika, der er overhovedet intet ondt i at islamisterne kommer hjem til deres islamistiske hjemlande, hvorfor var det ikke en af os her d.dk der kom på denne geniale løsning, så enkel så genial, de enkle de billige løsninger somregel de allerbedste, det glæder mig på vegne det danske folk det europæiske folk, vi har lidt tilstrækkeligt under ond islamisk ideologie deres systematiske vold og tyrani, at vidunderligt nu det endeligt er slut!

  Bedst for alle parter og til 100% øjeblikkelig og direkte islamisk hjemsendelse, men erfaringerne viser at vores folkevalgte har så vanskeligt at holde hvad de lover, vanskeligt ved at hjemsende grædende langskæggede flygtningebørn, så denne ugens hensigtserklæring er som stjernestøv der smuldrer imellem fingrene for de der endnu hænger fast i Merkels onde islamiske multi-kulti planer og EUs plan at fjerne nationalstaten, for i virkeligheden borgerkrigen den etniske udrejsning af det europæiske folk var planeret og forudsigelig!

  Godt om endnu en vilje at ændre historiens gang at ikke afgive mere magt til hverken EU eller Merkels onde godhedsindustri, stoppe denne islamisk indvandring og hurtigst muligt få islamisk ideologie det samtlige kalifat kastet ud af landet!

  Og lad os så få de rigtige tal helt ucensureret det fulde beløb på bordet hvad kostede dette vanvid? Denne rædsel disse års islamisk hærgen af vold, død og lemlæstelse, uden tvivel en regulær udplyndring af Danmark af EU landene, lad danskerne lad EU borgerne se det fulde beløb de fulde omkostninger de ødelagte liv!

  Sæt dags dato beløbet til 0 og 0 tolerance overfor islam og godhedsindustri på dansk jord, nu må vanvidet være slut, det er vel hensigten med hensigterklæringen!

 10. Af R.H. Kristiansen

  -

  Birgit Hviid Lejer
  Jeg er enig med dig vedr. kvindernes beklædning. Problemet er muligvis ikke disse kvinder selv, men det der forventes af dem og den sociale kontrol. Det bør DK gøre noget ved, derfor skal kvinderne i arbejde væk fra mændernes og sladderkælligernes åg. Jeg kender så tilstrækkeligt til ikke velfungerende muslimske indvandrere, at jeg ved, at hvis vi skubber dem endnu længere væk, er deres vej til moskeen meget kort. Det er deres eneste vej. Danmark bør ikke tillade lægprædikanter, men stille krav til at Imamer bliver universitetsuddannede og man bør smide alle Erdogans mm. hadefulde ikke dansktalende imamer hjem. Financering af moskeer fra andre lande skal i det hele taget forbydes.

  En anden ting, som jeg har tænkt meget på. Dobbelte statsborgere bør kun kunne stemme I DK, så vil en som Erdogan ikke have magt i DK. Der er sikkert andre, der er uenige. Jeg stemmer kun i DK. Hvorfor skulle jeg bestemme over mine landsmænd, når jeg ikke bor i det respektive land. Det er usympatisk, at tyrkere i Danmark kan være med til at fjerne demokratiet i Tyrkiet. Ca. 60% af tyrkerne i Danmark stemte på Erdogan. De bor ikke under hans åg. Danske tyrker bor i et demokrati med fri presse. Erdogan fremskyndte valget med et år, fordi han stille og roligt bliver mindre populær. Det tør dog ingen sige. Problemet er nu, de sekulære og politiske modstandre overvejer at flytte fra landet, fordi de bliver fængslet for deres politiske overbevisning.

 11. Af jan ulrik friis

  -

  I fremtiden behøves der ikke længere censur eller hemlighedskræmmeri, for når islamisterne er hjemsendt til lejre i Afrika og til Mellemøsten er der ikke længere noget at holde skjult for befolkningen om godhedsindustriens og islamisternes overforbrug, udnyttelse og udplyndring, vold, voldtægter, drab og lemlæstelse af folk!

 12. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Den del af den danske kultur, dvs. de 90 % der er en del af europæisk kultur, er værd at bevare. Naturligvis. Alt det øvrige udenomseuropæiske er ikke. Hverken folkedragterne, folkedanserne, brun sovs eller dansk folkeparti og deres hadkampagner.

  Meningen med at melde sig ind i unionsfællesskabet var at slippe for den særprægede danskhed, der hylder smålighed, navlepilleri og selvgodhed. Danskerne burde være glade og stolte over at være del af en langt større og mere sofistikeret kultur – den europæiske.

  Nostalgi og fordomme er en kolossal hindring ved vi, men vi ved også, at vi er på rette vej – takket være indvandringen.

 13. Af kristian vestergaard

  -

  For visse teoretikere er det uhyre vigtigt at definere “kultur”. Det kan være en vanskelig øvelse. Men tag vores danske kultur, og så f.eks. de oprindelige australiers. Der er jo en kæmpeforskel som springer i øjnene, hvad enten man kan definere eller ej. Eller tag dem som lever i Borneos, Sumatras og Congos jungler osv. De kan være udmærkede mennesker, men ville bestemt ikke passe ind i vores danske kultur. Men det VIL eller KAN typer som Lemche, Jelved, Stine Bosse og So fie Carsten osv. ikke forstå.

  Hvis kulturfremmede fra Afrika og Arabien bliver ved med at strømme ind i Danmark, ender det med frygtelige tider for danskerne. Bare se hvad der foregår i Sverige, hvor kommunisterne og feministerne kræver at svenskerne underkaster sig og lader sig overfalde, mishandle og fordrive. Et folkemord eller kollektivt folkeselvmord kan blive en “endlösung” for Sverige og hele Europa hvis Merkel og hendes medløbende utopiske fantaster får held til at fremture. (se snaphanen og indlæg i går)

 14. Af k vg

  -

  Det om børn med langt skæg, var blot eet eksempel ud af mange, på hvordan DR, Pollertiken og godheds-/indvandrings-industrien søger at holde os for nar.

 15. Af k vg

  -

  Det om børn med langt skæg, var blot eet eksempel ud af mange, på hvordan DR, Pollertiken og godheds-/indvandrings-industrien søger at holde os for nar. Når man kalder voksne på 20-28 år for “uledsagede børn” så er man jo ovre i noget med bluff og humbug.

 16. Af Niels Poulsen

  -

  Det har været en oplysende debat:

  EU-tilhængerne er imod gamle mennesker, dansk kultur, folkedans og brun sovs.

  Med den attitude skal det falske Europa nok blive en succes hos danskerne.

 17. Af Niels Larsen

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN

  Om ganske få år er indvandringens tidsalder slut.

  Det sørger de europæiske befolkningsflertal for via stemmesedlen.

  Og det koster gammelpolitikerne deres politiske liv, men det burde de have tænkt over i tide!

 18. Af Flemming Lau

  -

  Niels Juul Hansen.
  Martin Ågerup er en chancerytter, der er så forblændet af politisk korrekthed, at han glemmer begrebet “Gensidig tillid”! Flertallet af muslimerne ser sig ikke som individer men som del af massen i Ummahen. (Islam er eetl).

  Du har ikke tolerance og respekt for tyskerne i 30’erne, selv om nazisterne kun talte ca 7%! Hvorfor…? Fordi 7% var nok til at forårsage rædsler, ikke…?

  Men du er tolerant og og respektfuld overfor de 75% af muslimerne der går indfor Sharialoven. 75% er en kendsgerning og dermed en berettiget generalisering!

  Derimod har du en slet skjult bias imod kritiske danskere, underligt…!

 19. Af Niels Larsen

  -

  FLEMMING LAU

  Og muslimerne er stærkt på vej mod de 7% her i landet – og guderne skal vide, at vi allerede har langt mere end rigeligt med problemer med det segment.

  Der skal langt hårdere sanktioner til end den blødsødenhed, der i øjeblikket udvises overfor dem, der skejer ud.

 20. Af R.H. Kristiansen

  -

  Hvad er der nu i vejen med folkedragter og brun sovs, med lidt fløde. Jørgen Villy Madsen jeg har en gymnsiekammerat, der læste russisk i Moskva. Hun var ikke politisk aktiv, ville bare læse russisk og litteratur. Jeg mødte hende på vej til Island i flyvemaskinen for mange år siden. Hun glædede sig ustyrligt til at få frisk fisk og noget andet end saltet fedt russisk kød og kartofler. Jeg er ikke særlig nationalistisk, men har arvet en folkedragt fin og sølvbelagt. Den har været min farmors. Den er flot og den skal min datter arve. Der er ikke noget i vejen med traditioner, hvis de ikke overdrives til hæmmende nationalisme.

 21. Af Flemming Lau

  -

  Niels Larsen.
  Nærmere 10% desværre! 2014: 276 000 voksne 128 000 efterkommere=404 000.
  De sidste 4 år er der kommet ca 50 000 plus familie sammenføringer >50 000.
  Vi er ca 5.6 mio i Danmark.

  Jf Kasper Støvrings skala fra Dec 2017: 5+% særrettigheder Halal, ingen høflige håndtryk med vantro, etc! 10% forøget lovløshed og dominans vold. 20% Optøjer sporadiske drab, afbrændning af kirker.

  Når ikke man vil kulturel integreres er det udtryk for kolonialisering. Bare vent til at den jævne dansker får syn for det, så bliver det nuværende krav om totalt stop for indvandring, til et krav om øjeblikkelig deportation!

 22. Af niels peter lemche

  -

  NIELS LARSEN, du var nu heller ikke så slemt ment. Jeg har fire voksne sønner, og ikke én af dem har nogensinde interesseret sig for fodbold. En af dem gik hjem, første gang han var til træning, fordi træneren havde sagt noget hårdt til den lille sjæl. Så blev han ked af det, og det var den gang fodbold. Den øldste skulle skarpe straffespark i skolen. Purken to et ordentlig tilløg og sparkede til kuglen alt, hvad han kunne, og den begav sog på sin lange rejse mod målet, og klarede det næsten, men ca. 10 cm fra målstregen gav den op og lagde sig til hvile. Slut også på den karriere.

  Nå men for at vende tilbage til spørgsmålet om kultur, så er Carsten Jensen nok den sidste, jeg gider læse. Derr findes hundrede definitioner på begrebet, og ingen af dem har nogensinde fanget, hvad det egentlig er, fordi det måske i virkeligheden er umuligt.

  Men det, der præger jeres dialoger, handler om forskelle. Danskere kan sagtens se forskellene til svenskerne, men folk ude i verden kan det ikke. Vi kan se forskellene mellem de forskellige landsdele. Prøv bare at spørge en bornholmer om, hvad han mener om emnet, men han skal svare på bornholmsk, og så fatter vi andre ingenting.

  Derfor er kultur er væsen med uhyre mange hoveder, som de nationalkonservative i nutiden forsøger at presse ind i en bestemt skabelon, nemlig deres forestilling om, hvad der er dansk, og hvad der ikke er det. Og passer andre ikke ind i skabelonen, er de ikke danskere.

  Spm man sagde i Hamburg, da jeg var på UNI der_ Balkan begynder syd for Elben!

 23. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Flemming Lau

  “Du har ikke tolerance og respekt for tyskerne i 30’erne, selv om nazisterne kun talte ca 7%! Hvorfor…? Fordi 7% var nok til at forårsage rædsler, ikke…?”.

  Jeg mener nu, at det var 43% af tyskerne, der bragte ham til magten.

  Lau, du kan ikke undskylde dig med at sige “jeg er ikke nazist, jeg stemte bare på dem – og så stiltiende til deres rædsler”.

 24. Af kristian vestergaard

  -

  Mange danskere husker kun en brøkdel af hvad Chrborg og “systemet” har påført befolkningen af skandaler og uhyrligheder i de senere årtier. Man kan få sin hukommelse genopfrisket ved at læse satire-årbøger, hvem-hvad-hvor årbøger, og ved at læse kritiske bøger som “Der VAR et yndigt land”, Krarups “I min levetid” og bøger af lektor Steen Steensen, Anthony Beevor, Parkinson, Paul Johnson og prof. Bent Jensen.

  Og man kan studere den korte, snaphanen og black pigeon ang. Merkel, og derved få meget at vide om nutidens galskab. Læs også om “Pigen der ikke ville dø”, “Mordet på psykiatrien”, “Nitten døde drenge”, IT-skandaler der koster liv, “Sundhedsvæsnets storhed og fald”, “Hvorfor skulle mor dø?”, “Svigt ud over alle grænser i sv”, “Sundhedsstyrelsen svigtede ti år i træk”, Styrelsen for patientsikkerhed er en syltekrukke”, unødvendig død og lidelse hærger patienter og pårørende, osv., osv.

 25. Af jan ulrik friis

  -

  I virkeligheden en rigtig god ide at hjemsende til lejrer i Afrika, der er overhovedet intet ondt i at islamisterne kommer hjem til deres islamistiske hjemlande, hvorfor var det ikke en af os her d.dk der kom på denne geniale løsning, så enkelt så genial, de enkle de billige løsninger somregel de allerbedste, det glæder mig på vegne det danske folk det europæiske folk, vi har lidt tilstrækkeligt under ond islamisk ideologie deres systematiske vold og tyrani, at vidunderligt nu det endeligt er slut!

  Bedst for alle parter og til 100% øjeblikkelig og direkte islamisk hjemsendelse, men erfaringerne viser at vores folkevalgte har så vanskeligt at holde hvad de lover, vanskeligt ved at hjemsende grædende langskæggede flygtningebørn, så denne ugens hensigtserklæring er som stjernestøv der smuldrer imellem fingrene for de der endnu hænger fast i Merkels onde islamiske multi-kulti planer og EUs plan at fjerne nationalstaten, for i virkeligheden borgerkrigen den etniske udrejsning af det europæiske folk var planeret og forudsigelig!

  Godt om endnu en vilje at ændre historiens gang at ikke afgive mere magt til hverken EU eller Merkels onde godhedsindustri, stoppe denne islamisk indvandring og hurtigst muligt få islamisk ideologie det samtlige kalifat kastet ud af landet!

  Og lad os så få de rigtige tal helt ucensureret det fulde beløb på bordet hvad kostede dette vanvid? Denne rædsel disse års islamisk hærgen af vold, død og lemlæstelse, uden tvivel en regulær udplyndring af Danmark af EU landene, lad danskerne lad EU borgerne se det fulde beløb de fulde omkostninger de ødelagte liv!

  Sæt dags dato beløbet til 0 og 0 tolerance overfor islam og godhedsindustri på dansk jord, nu må vanvidet være slut, det er vel hensigten med hensigterklæringen!

 26. Af niels peter lemche

  -

  NIELS POULSEN , det med brun sovs er nok rigtigt, for dem over halvfems eller hundrede. Jeg tror aldrig, at jeg fik det på regulær basis. Fruen afskyer det, men hun voksede også op på en højskole, hvor det hørte med til den daglige kost.

  Bravo: Dansk kultur er brun sovs. Det dækker vist egentlig meget godt jeres opfattelse af dansk kultur.

  Dummede du dig?

  Som sagt, overvej lidt den med forskellene. Ser vi ingen forskelle, står vi måske over for den samme kultur. Men inden for Danmarks grænser er der uhyre forskelle mellem landsdelene, og det kan gælde menuen, det kan gælde melodierne til salmerne i kirken, og de sproglige forskelle er påtrængende, f.eks. betydningen af stødgrænsen. Nede ved grænsen taler de løjerlige sprog, som en københavner ikke kan forstå. Så de kulturelle forskelle inden for kongeriget er betragtelige. Der er ting, der er specielt danske, men måske ikke altid dem, du, Niels Larsen, tænker på som Dannebrog, der jo er johannitternes fane. I den gamle by i Jerusalem plejede “Dannebrog” at vejre over Muristan, det gamle johannitiske kvarter. Ved siden af var der en Danish bar, så dummere er araberne heller ikke.

  Nej kultur er noget vanskeligt noget, og måske er det hverken mere eller mindre end den måde vi lever på, og den ændrer sigh hele tiden der, hvor du kommer hen, og den ændrer sig hele tiden gennem tiden.

Kommentarer er lukket.