Den voldelige modreaktion

Af Kasper Støvring 366

For nylig arresterede fransk politi ti højreradikale under mistanke for at planlægge terrorangreb mod muslimske mål. Sidste efterår blev en højreradikal gruppe arresteret for planer om at begå terror mod toppolitikere. Når den franske sikkerhedschef har advaret om en kommende borgerkrig, skyldes det naturligvis, at der mobiliseres på flere fronter. Selv om der arresteres flere end 10 gange så mange islamister som højreradikale.

 

I kølvandet på arrestationen af den engelske islamkritiker Tommy Robinson demonstrerede tusindvis af tilhængere på gaderne i London. For nogle måneder siden var der voldelige anslag mod migranter og flygtninge i Italien i form af bombeangreb mod asylcentre og voldelige overfald. Også her lød der advarsler om kommende, lavintensive borgerkrige.

 

A hard rain’s gonna fall… fristes man til at istemme.

 

Vreden har grebet europæerne, og som jeg sagde i en radioudsendelse i denne uge, risikerer vi at nå en tilstand, hvor den omfattende, voldelige modreaktion udløses. Vi står jo ikke med et nyt menneske. De europæere, der i det tyvende århundrede stod bag brutale overgreb – massemyrderier, undertrykkelse, folkefordrivelser, borgerkrig – er ikke ”de andre”. Det er os selv.

 

Det er derfor, den ikke-vestlige indvandring er så farlig, og multikulturalismen så skadelig. Vi risikerer, at historien vender tilbage: det fortrængtes genkomst i destruktiv form. For historien er ikke slut og endt med harmoni og samdrægtighed.

 

En helt ny rapport advarer således om radikalismen i de islamiske miljøer i Sverige; efterretningstjenesten i Sverige råder folkevalgte til at slås for deres liv; selv New York Times har erkendt det: Sverige er blevet et voldhelvede pga. indvandringen; ifølge Berlins indenrigsminister er der en stærk stigning i had mod oprindelige tyskere i den tyske hovedstad. Når man læser den slags tænker man på den tyske forfatter Botho Strauss’ ord: “Først når tyskerne bliver et mindretal i deres eget land, vil de forstå betydningen af identitet.”

 

Og så er der alt det, vi stort ikke længere hører noget om i de etablerede medier, ikke kun i Sverige og Frankrig, men også herhjemme. De små sting af hverdagsterror: stenkast mod biler og tog, løsnede hjulbolte, ildspåsættelse af biler, gaderøverier, nu også mod 13-årige piger, der lufter hund.

 

Hvordan skal vi forstå modreaktionen? Det lyder måske sært, men motivationen bag det yderste højre er trangen til anerkendelse. Det er den selvsamme anerkendelse, Fukuyama mente førte til lighed og broderskab, til det sidste menneske for enden af historien, det menneske, der lever i fred og magelighed i det skønne europæiske hus, borgeren, der hverken mangler rettigheder eller velfærdsgoder.

 

Mennesker, der sætter deres vilje igennem, om det så er i ekstreme højre-, venstre- eller islamistiske grupperinger, er ikke tilfredse med det liberale demokratis anerkendelse. De ønsker kamp. For så kan de endelig demonstrere deres menneskeværd og hæve sig op over naturtilstandens blotte selvopholdelse.

 

Det gælder også de højrefløjsbevægelser, voldelige såvel som ikke-voldelige, der for alvor er begyndt at røre på sig. Selvforståelsen er denne: De har ikke tilpasset sig forfaldet, de vil kæmpe for det, der er deres, de er ikke tæmmet af materialisme eller bedøvet af velfærdsgoder og politisk korrekt palaver om kulturel mangfoldighed. Det er de mennesker, der deltager i massedemonstrationer mod indvandring, og det er dem, der i stigende antal melder sig ind i skytteforeninger og hjemmeværn. Borgerne i Europa bevæbner sig. Der skal som bekendt to parter til en borgerkrig.

 

Sikkerheds- og hærchefer er altså for længst begyndt at advare om borgerkrige i Europa. Først havde vi islamismen og de populistiske protestpartier. Nu er tiden kommet til de aktivistiske og radikale højrebevægelser. Jeg mener, der er en reel risiko for, at vi – europæerne – mobiliserer bag den borgerlige maske, så vi en dag som første mennesker trækker verden med os tilbage i historiens hastigt roterende hvirvler af blodige anerkendelseskampe.

 

Nu som før vil mennesker nemlig sætte livet på spil i kamp for deres livsform. Og netop derved vil de bevise, at de stadig er frie.

 

Den dag, maskerne falder, kommer vi til at huske, hvem vi er – og det er ikke det magelige sidste menneske for enden af historien.

 

Og det kan ske, før man aner det. For historien bevæger sig uforudsigeligt, i pludselige ryk. Små ting kan udløse katastrofer. Når der er gået hul i fundamentet, kan selv insekters puslen i cementen få hele huset til at styrte sammen.

 

366 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Lau

  -

  Den Gudsløse kommunisme er blot kontrolleret skizofreni!

 2. Af kristian vestergaard

  -

  Ja, kommunisten Villy er det svært at tage alvorligt. Hvordan kan han dog mene at ondskab slet ikke findes??? Allerede den diskrimination/negative særbehandling af europæerne og danskerne som de politiske “eliter” har indført, og den udskiftning/fordrivelse af befolkningerne som de er i gang med, er vel en form for ondskab. Ihvertfald er det en politik som snart kan få katastrofale konsekvenser for millioner af europæere og skandinaver. Hertil kommer at mange magthavere og politikere udviser en betydelig foragt for stemme- og malkekvæget.

  (Er det godt eller teknisk nødvendigt at inddele indlæg i “ældre”- og “nyere kommentarer”? Det besværliggør læsningen)

 3. Af Maria Due

  -

  Flemming Lau

  Verden er altid i bevægelse, sommetider mod noget godt og ofte det modsatte. Det kræver for et lille land som vort, at vi magter at indordne os på en fornuftig måde efter denne uundgåelige “konkurrenceparameter” og helst også selv bidrager progressivt i ordnet.dk’s betydning “fremskridtsvenlig; som tænker på en ny, original og fremadrettet måde.”

  Dette har Danmark magtet men desværre været så gæstfri, at vi nu hænger på resultatet af, at andre lande i tidernes morgen gik mere eller mindre i stå. Med de nye kommunikationsmuligheder kan globaliseringen ikke forhindres, men man behøver ikke at dyrke den som her, hvor en fast flok sidder bænket det meste af døgnet ved skærmen for at uddele hån, skyld og skam og beskrive alt dansk som noget, der på bondsk vis er efterlignet slavisk, mens alt udenlandsk beskrives som interessant og fint.

  Ja, de fleste folkefærd har fundet ud af at hakke kød i små stykker og stege det til små boller, men de smager meget forskelligt. Forskellige folk sætter forskellige præg. Jeg deler ikke den store snobbethed for det udenlandske, som Holberg var så god til at spidde På denne blog demonstreres denne dumhed med et uhyggeligt had og en uhyggelig intensitet, hvad enten det sker med nazibeskyldninger eller som slimet, selvglad kritik af alt og alle. Mon ikke en af de muslimske præstinder står for sidstnævnte. Har man boet i uddlandet, ved man, at vi tidigere har haft noget specielt dansk at bidrage med, som andre værdsatte ganske højt.

  Nu er uddannelsessystemet meget ødelagt, og jeg må sige, at jeg synes, at Mikkel Anderssons sidste blogindlæg rammer meget præcist. Kan de unge mennesker ikke forstå det, skulle der være gode muligheder for, at de bliver en globaliseret sekundavare. Sekunda, fordi de i modsætning til unge i mange andre lande, er overforkælede og overbeskyttede og enormt selvoptagede. Det sidste deler de med unge i andre vetlige lande, men for et lille lands befolkning er det mere farligt end for et stort.

  I øvrigt ser jeg med væmmelse på, hvad der foregår her på bloggen, der nu anført af en tidligere dansk offentligt ansat er ved at udarte til ren muslimsk destruktion på en komisk umoden og barnlig måde fra stavekontrol til nazibeskyldninger og dagens “Preben” og beskyldninger om mord på milliarder af uskyldige, For udemokratiske kræfter vil det altid være nemt at ødelægge en blog, og der sker så det, at debatten flytter, og at sabtørerne ikke får mulighed for at flytte med. Jeg er selv på livstid “bannet” som det så barnligt kaldes, fra Snaphanen.

  Til sidst en bemærkning om min kommentar forleden morgen. Hvis Simone Aaberg Kærn virkelig er uddannet på kunstakademiet, er hun endnu et eksempel, der underbygger de mangårige påstande om, at landets talentmasse ikke er stå stor, som udbuddet af uddannelse foregøgler. Hvad Anders Fogh Rasmussen angår., tilbød jeg allerede for en halv snes år siden at bidrage til en skamstøtte. men det er ikke ensbetydende med, at jeg synes det er smart, at han anbefales en kunstner, hvis produkt er uhyggeligt dårligt, for det blev jo mest af alt en skamplet på den danske kunstverden, som nu hænger på Christiansborg. Helle Thornings billede er heller ikke noget at prale af, men det skulle jo partout males af en kvinde og udstråle styrke, hvad det ikke gør. Det postulerer noget uægte om en stærk leder, som aldrig fandtes.

  Pga. de fysiske muligheder er det vanskeligt for mig at være på nettet, og hvis der er mange slåfejl, skyldes det disse forhold, jeg kan dårligt se teksten.

 4. Af kristian vestergaard

  -

  PS: Der er ingen smalle steder når det gælder migranter. Hundredvis af milliarder af kroner bruges på positiv særbehandling af migranter. Samtidig skæres der ned på den sociale velfærd, så syge, arbejdsløse, voldsramte og hjemløse danskere ofte får en kold skulder af systemet. Og danske folkepensionister har ikke fået en forhøjelse af deres pension de sidste 15-20 år, så mange af dem må hutle sig igennem. Og man kan finde på at afkræve dem bøder og gebyrer og nye afgifter, så der nærmest intet er tilbage. Vel også en slags politisk ondskab?

 5. Af M. Christiansen

  -

  Ja. Det skal jeg love for.

 6. Af Maria Due

  -

  Niels Peter Lemche.

  Skulle du ikke selv tale med din familie eller en psykiater om dit behov for at skrive på Berlingskes efterhånden eneste blog fra tidlig morgen til sen aften, hvor du omtaler de fleste deltagere som “I” dvs en ensartet masse, som du har ret til at behandle nedladende.. Herregud, når man tager et kik på teologer, bliver man hurtigt klar over, at det ikke er nogen vanskelig eksamen at bestå, og at mange af dem lige så godt kunne havde valgt at blive skuespillere eller et andet fag, hvor de er meget “på”.

  Din enorme interesse for krig nærmer sig stærkt det liderlige, som du selv udlægger som humanisme, og du fremstår i det hele taget som en meget utiltalende person af den type, som min generation blev advaret imod, og er også den eneste, der skriver om gentest og raceopblanding. Det går du til gengæld vældig højt op i.

  Det er velkendt, at mænd har det med at blive aggressive, når de er deprimerede, og at det kan udarte fælt. Prøv at få nogen til at hjælpe dig med din manglende evne til at få noget godt ud af dit otium. Der er næppe andre end Niels Juul Hansen, der betragter dig som en elitær kapacitet, idet han overser det ellers iøjnefaldende faktum, at den slags ikke bruger det meste af døgnet til at hævde sig på andres bekostning. Den slags har de ikke brug for, de skriver i stedet artikler og kronikker, hvis de har et budskab, som de ønsker at videregive.

  Jeg er sikker på, at der som altid er psykologer og psykiatere, der ofte kommer forbi, og i dig har de virkelig en case, der vil noget og overgår deres vildeste forhåbninger.

 7. Af niels peter lemche

  -

  MARIA DUE, må jeg gentage mit råd: Tag noget beroligende.

  Jo, hvis du kan græsk, hebraisk og latin, så skulle en teologisk eksamen være inden for rækkevidde. Men kan du det?

 8. Af Maria Due

  -

  Hvordan kan Niels Peter Lemche svare på mit seneste indlæg, inden jeg selv har kunnte se det på skærmen? Det virker, som om han kan følge med, mens man skriver., for der gik kun få sekunder. Og han taler om at styre sig!

  Bevar mig vel, sikken ormegaard.

 9. Af niels peter lemche

  -

  Maria Due, det hedder fiber. Fik det forbundet i aftes. Og så følger jeg med i redningsaktionen i Thailand, som får en til at klæbe til skærmen. Og tænker på Sam i NCIS LA: This is what we do!

 10. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Jeg er meget enig vedr vores uddannelses standard, og ser også risikoen for global sekunda vare. Og jeg ser ubalancen mellem humaniora og eksakt videnskab som en katastrofe. Men det værste er dog den betydning de politiske og sociale videnskaber har haft for for vore poders kulturelle og historiske forankring, eller mangel på samme.

  Simon Aaberg Kærns billede …? Tja…måske lidt for stift, ikke meget liv. Der er ikke noget at sige at Von Kluge er så eftertragtet. Det ærlige billede ville have portrætteret statsmanden under ansvarets tunge åg i beslutningsproccesen.

  Og begrebet progressiv. Som jeg ser det er det misbrugt på samme plan som liberal.
  Som kristen ved man at stilstand er tilbagegang, for troens forankring kræver stadig fordybelse ned i evangeliets substans. Det er så også en form for progressivitet, omend andre ville kalde beton. Fandt iøvrigt begrebet i rød kontekst…!

  http://www.kommunister.dk/nyheder/tale-om-danskhed

 11. Af Flemming Lau

  -

  Hæ hæ Lemche, forstår din glæde! Hvorfor f….. kan vi ikke få det her i udkanten. TDC skulle aldrig have været privatiseret. Og lad os så samle poterne i bøn, så vi kan få de sidste ud af grotten…!

 12. Af jan ulrik friis

  -

  https://thetrueeurope.eu/paris-erklaeringen-2/

  Påminder at i ældre kommetarer denne henvisning til Paris Erklæringen som egentlig enhver dansk burde kende og udenad.
  Udrag:
  “……………..De ignorerer, ja forkaster Europas kristne rødder. På samme tid er de meget omhyggelige med ikke at fornærme muslimer, som de forestiller sig med glæde vil tilegne sig deres sækulariseret, multikulturelle syn. Hensunket i fordomme, overtro og uvidenhed, og forblindet af forfængelige, selvgode visioner om en utopisk fremtid…………..”

  Paris Erklæringen som egentlig enhver dansk burde kende og kunne udenad, Paris Erklæringen burde indgå som en fast del af dansk undervisning fra dag 1, at ingen længere snigløbes af pladderhumanisme og islamisk ondskab!

  2 Peter 2:17
  “Disse er vandløse Kilder og Tågeskyer, som drives af Stormvind; for dem er Mørkets Mulm bevaret.”

  Bent Jensen gjorde også engang opmærksom på og med rette, at vi ikke vinder kampen imod islamisk terror og imod Merkels multi-kulti etniske fordrivelsesplan af folket, uden at vi allierer os ligesom vi danske altid var allierede med den sande den kristne Gud, for i sandhed Gud er bestemt ingen pladderhumanist men retfærdig, Gud vil være med os alle dage, “er Gud med os, hvem kan da være imod os?”
  Rom. 8:31

 13. Af J Nielsen

  -

  “Og lad os så samle poterne i bøn, så vi kan få de sidste ud af grotten…!”

  Hvorfor er der ingen der har tænkt på det. Hvis det virkelig hjælper kan man spare en del dykkerarbejde. Det er dyrt, og det er risikabelt. Den foreslåede metode er gratis og risikofri.

  Valget er let. Hvad er der at betænke sig på?

 14. Af Flemming Lau

  -

  Redningsaktionen har vist at være langt fra uden risiko. Nogle beder, andre tænder lys og så der dem der bare er ligeglade. Mennesker der lever risikofyldt, er nok mere åbne, end dem der hele livet har levet i en kuvøse, ironimus!

 15. Af Maria Due

  -

  Det kunne ikke lade sig gøre både at læse mit indlæg og svare på det i løbet af de få sekunder.

 16. Af kristian vestergaard

  -

  Underligt som folk fortaber sig i fjerne begivenheder som de ikke har og ikke kan få mindste indflydelse på. Hvad med at tænke mere på hvad der sker i vores eget land. Hvor “nitten døde drenge”, “en pige der ikke ville dø” og hundredvis af unødige dødsfald er grufulde eksempler på hvad der foregår i sundhedsvæsnet. Og igår blev en ung dansker skudt og dræbt på Kalundborg-egnen af tre revolvermænd. Se iøvrigt Berl.s og BTs oplysende artikler om groft overfald på en tog-station i Kbhvn, om skrupskørt bureaukrati omkring et kaninbur og om et muligt jordskredsvalg i Sverige.

Kommentarer er lukket.