Den voldelige modreaktion

Af Kasper Støvring 366

For nylig arresterede fransk politi ti højreradikale under mistanke for at planlægge terrorangreb mod muslimske mål. Sidste efterår blev en højreradikal gruppe arresteret for planer om at begå terror mod toppolitikere. Når den franske sikkerhedschef har advaret om en kommende borgerkrig, skyldes det naturligvis, at der mobiliseres på flere fronter. Selv om der arresteres flere end 10 gange så mange islamister som højreradikale.

 

I kølvandet på arrestationen af den engelske islamkritiker Tommy Robinson demonstrerede tusindvis af tilhængere på gaderne i London. For nogle måneder siden var der voldelige anslag mod migranter og flygtninge i Italien i form af bombeangreb mod asylcentre og voldelige overfald. Også her lød der advarsler om kommende, lavintensive borgerkrige.

 

A hard rain’s gonna fall… fristes man til at istemme.

 

Vreden har grebet europæerne, og som jeg sagde i en radioudsendelse i denne uge, risikerer vi at nå en tilstand, hvor den omfattende, voldelige modreaktion udløses. Vi står jo ikke med et nyt menneske. De europæere, der i det tyvende århundrede stod bag brutale overgreb – massemyrderier, undertrykkelse, folkefordrivelser, borgerkrig – er ikke ”de andre”. Det er os selv.

 

Det er derfor, den ikke-vestlige indvandring er så farlig, og multikulturalismen så skadelig. Vi risikerer, at historien vender tilbage: det fortrængtes genkomst i destruktiv form. For historien er ikke slut og endt med harmoni og samdrægtighed.

 

En helt ny rapport advarer således om radikalismen i de islamiske miljøer i Sverige; efterretningstjenesten i Sverige råder folkevalgte til at slås for deres liv; selv New York Times har erkendt det: Sverige er blevet et voldhelvede pga. indvandringen; ifølge Berlins indenrigsminister er der en stærk stigning i had mod oprindelige tyskere i den tyske hovedstad. Når man læser den slags tænker man på den tyske forfatter Botho Strauss’ ord: “Først når tyskerne bliver et mindretal i deres eget land, vil de forstå betydningen af identitet.”

 

Og så er der alt det, vi stort ikke længere hører noget om i de etablerede medier, ikke kun i Sverige og Frankrig, men også herhjemme. De små sting af hverdagsterror: stenkast mod biler og tog, løsnede hjulbolte, ildspåsættelse af biler, gaderøverier, nu også mod 13-årige piger, der lufter hund.

 

Hvordan skal vi forstå modreaktionen? Det lyder måske sært, men motivationen bag det yderste højre er trangen til anerkendelse. Det er den selvsamme anerkendelse, Fukuyama mente førte til lighed og broderskab, til det sidste menneske for enden af historien, det menneske, der lever i fred og magelighed i det skønne europæiske hus, borgeren, der hverken mangler rettigheder eller velfærdsgoder.

 

Mennesker, der sætter deres vilje igennem, om det så er i ekstreme højre-, venstre- eller islamistiske grupperinger, er ikke tilfredse med det liberale demokratis anerkendelse. De ønsker kamp. For så kan de endelig demonstrere deres menneskeværd og hæve sig op over naturtilstandens blotte selvopholdelse.

 

Det gælder også de højrefløjsbevægelser, voldelige såvel som ikke-voldelige, der for alvor er begyndt at røre på sig. Selvforståelsen er denne: De har ikke tilpasset sig forfaldet, de vil kæmpe for det, der er deres, de er ikke tæmmet af materialisme eller bedøvet af velfærdsgoder og politisk korrekt palaver om kulturel mangfoldighed. Det er de mennesker, der deltager i massedemonstrationer mod indvandring, og det er dem, der i stigende antal melder sig ind i skytteforeninger og hjemmeværn. Borgerne i Europa bevæbner sig. Der skal som bekendt to parter til en borgerkrig.

 

Sikkerheds- og hærchefer er altså for længst begyndt at advare om borgerkrige i Europa. Først havde vi islamismen og de populistiske protestpartier. Nu er tiden kommet til de aktivistiske og radikale højrebevægelser. Jeg mener, der er en reel risiko for, at vi – europæerne – mobiliserer bag den borgerlige maske, så vi en dag som første mennesker trækker verden med os tilbage i historiens hastigt roterende hvirvler af blodige anerkendelseskampe.

 

Nu som før vil mennesker nemlig sætte livet på spil i kamp for deres livsform. Og netop derved vil de bevise, at de stadig er frie.

 

Den dag, maskerne falder, kommer vi til at huske, hvem vi er – og det er ikke det magelige sidste menneske for enden af historien.

 

Og det kan ske, før man aner det. For historien bevæger sig uforudsigeligt, i pludselige ryk. Små ting kan udløse katastrofer. Når der er gået hul i fundamentet, kan selv insekters puslen i cementen få hele huset til at styrte sammen.

 

366 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Lau

  -

  Niels Juul Hansen.
  Naturligvis har du ikke det! Vi befinder os i en verbal krigszone her på Berlingske. Der tales grimt om nationalsindede kristne danskere og der tales grimt om rettroende muslimer og venstreorienterede. Appellen for den anstændige tone kommer 50 år for sent. Vi har et betændt og forpestet debat klima og det fortsætter uhæmmet efter devisen “Kald på stodderen, så kommer han!” Politikken og Information kan kun præstere den ensidige bias, og dem der ønsker at blive bekræftet i de ekkokamre, vælger at lægge deres penge der.

  Og så nytter det iøvrigt ikke at efterspørge kendetegn på ånd, når ønsket netop er at det skal holdes privat. Vi lever i en falden verden, med så megen galskab og med et så begrænset og skrøbeligt menneskesind! Sådan er faconen i det Gudløse samfund. Og
  det ville være rent hykleri at ønske det anderledes, med mindre man oprigtigt længes efter den konstruktive dialog før ’68. Så lad denne tone være et pædagogisk eksempel på samfundets atomisering og manglende sammenhængskraft!

 2. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt ærgerligt dette glimrende indlæg blev begravet under gamle kommentarer (som ingen alligevel læser) – derfor en kopi af indlæg på ny side.

  I øvrigt tilsyneladende uanset hvor mange børn ikke-vestlige indvandrere avler, så er “herligheds afgiften” stadig den samme. En overskrift fra Finansministeriets egen hjemmeside:

  “Ikke-vestlig indvandring og efterkommere koster varigt 33 mia. kr. om året frem til år 2100”

  PS: Jeg ved godt, ovennævnte tal er “fikset” i nedadgående retning. Men betragt det da – som et absolut minimum (uden tvivl er tallet langt større) !

 3. Af kristian vestergaard

  -

  Nå, svaret til LEMCHE er nu på. Se kl. 18.18 i dag under “ældre kommentarer”. Jo, JUUL , den er meget længere. Dine tal holder slet ikke! Og hvis EU og Danmark ikke kommer ind på en anden kurs ved hjælp af nye politikere, nye partier og ændret valgsystem, vil det danske samfund bryde sammen, både hvad angår økonomi, velfærd, sundhed, fred og sikkerhed……. Vores kultur, vores familieværdier, lov og orden og mere til, vil gå i skred og forsvinde i et ragnarok af opløsning, forfald, kaos, konflikt og kriminalitet.

 4. Af R.H. Kristiansen

  -

  B. Mortensen, man peger ad nogen, ikke af nogen. Jeg har også kæmpet med præpositioner. De er noget af det sværeste i alle sprog og det første man kommer til at anvende forkert i eget sprog, når man har boet for længe i udlandet. Dit sprog lyder meget ungt.

  En anden fejl en udlænding kommer til at begå, er at bruge grove udtryk, uden at vide hvad ordene betyder. De grove ord på et sprog har mange udlændinge ikke lært IKKE at bruge. Nogle udtryk anvender man ganske enkelt ikke. Muslimer bruger f.eks. udtrykket luder om dansk kvinder. Spørgsmålet er, om man ikke fik tæsk, hvis man kaldte deres mor, eller søstre luder på arabisk eller tyrkisk.

  Nogle af dem, der skriver under navnene
  L i s b e t h, J. H a n s e n, G ü r, B. M o r t e n s e n, er ikke danske. Der er flere. Det viser sprogbrugen så tydeligt.

  B. Mortensen. Stalin var kommunist. USSR var en kommunistisk stat og Stalin var som du siger en skidt fyr.
  J. H. har en skidt måde at argumentere på.

  J. H a n s e n dyrker det man kalder whataboutism, princippet stammer faktisk fra USSR. Slå det op. Han anvender grimt sprog og kommer derved nedest i hierakiet hos alle. Han fatter det ikke. J. H a n s e n vil nu klage til Støvrig. Vent bare. J.H er ikke noget mandfolk.

 5. Af R.H. Kristiansen

  -

  Kristian Vestergaard du har vist fået huen lidt for lang ned over øjnene. At mene, at kvinder ikke bør have stemmeret, passer vist meget godt ind i denne testosteronramte blog. Flyt din grammofonnål en rille Bent Jensen etc. Din tekst er dog ikke til at holde ud at læse.

 6. Af R.H. Kristiansen

  -

  Rettelse
  Støvring.

  Flemmig Lau
  Information og Weekendavisen er Danmarks mest saglige aviser.

 7. Af B. Mortensen

  -

  ps. hvis du skulle have bemærket det, så er d og f tæt på hinanden 🙂 i forbi farten.
  Men tak for rettelsen.

 8. Af R.H. Kristiansen

  -

  Niels Juul Hansen
  Det viser sig nu, at muslimske kvinder får foretaget procentvis flere aborter end danske etniske kvinder.
  Så snart kvinder kommer i arbejde eller får en uddannelse, får de færre børn.
  Jeg kender mange indvandrere og heriblandt en herlig kvinde fra et afrikansk land. Hun arbejder 37 timer om ugen og har tre børn. Hun er vokset op i Danmark og hendes mand i Afrika. Hun vil ikke have flere børn, han vil. Han arbejder i øvrigt i udlandet og hun er alene med deres børn. Hun kender flere med samme bagrund, som faktisk tager prævention under huden for at snyde deres mænd, selv om det ikke er helt uden risiko. Hun kunne også tænke sig at uddanne sig videre. Det er mændene, der ofte holder kvinderne i det gamle lands tradition. Vi har også nogle her, der ikke mener, at kvinder bør have stemmeret. Samfundet bør hjælpe ikkevestlige kvinder i arbejde. Det er det eneste, der kan ændre og forbedre integrationen. Det er fra kvinderne det skal komme.

 9. Af kristian vestergaard

  -

  Politiserende kvinder bruger som regel en masse tid og energi på at kritisere og nedvurdere mænd. Der er nærmest ikke det der ikke er i vejen med mændene. De er bare så dumme, primitive, grove, plumbe og tarvelige. Nogen taknemmelighed overfor mændene fordi de fik kvinderne væk fra jordhulerne og stengrotterne, og siden hen forsynede dem med huse, lamper, radiatorer, vandhaner, vaskemaskiner, biler, mobiltelefoner, biografer, tv-er, fly, tog, computere, helbredende medicin, lækkert tøj og tusind andre ting. Men de politiserende kvinder har naturligvis grund til at konspirere mod mændene der jo ikke er nær så fine og ædle som politik-kvinderne. Så ned med dem, og op med nye arter af familier hvor mændene er retsløse eller helt væk. Og hurra for at flere og flere børn gøres faderløse.

  Men går kritikken den modsatte vej, hvor mænd vover at antyde at visse kvinder ikke altid er lige fine i kanten, så klager, hyler og flæber de ramte kvinder straks.

  Sandheden er jo at der er mange herlige, gode og agtværdige kvinder. Men kan man også respektere de radigale feminister og pladderhumanister som, med Merkel i spidsen, er ved at ødelægge Sverige, Tyskland og hele Europa? Og hvad med den feminisering af samfundene som har medført en svækkelse af familieværdierne, nationalstaterne og civilisationerne, så de måske ikke overlever ret meget længere? Har Rosa H. Kristiansen et svar på det? (Se “Why women destroy families, nations and civilizations) ( Eller læs om kriminalitet udøvet af kvinder)

  Men stadig, det her er ikke en anklage mod alle kvinder. Nogle af dem er jo ophøjede og næsten engleagtige væsner. Min kritik retter sig mod de mere forrykte eller hekseagtige politiske typer som synes fast besluttede på at foragte og angribe mændene og al kultur og civilisation.

 10. Af R.H. Kristiansen

  -

  B. Mortensen
  Din kommentar viser med al tydelighed, at du har problemer med dansk. Citat fra din kommentar kl. 1.00 09.07.2018.
  “Jeg kom til verden på fødeklinikken på stor mølle vej uden på amager.”

  Din dansklærer burde fyres.

 11. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt apropos MSM “fake news” – en artikel fra idag på DR.dk:

  “Kvinde død efter Novichok-forgiftning. En 44-årig kvinde, Dawn Sturgess, som i sidste uge blev syg efter at have været i kontakt med nervegassen Novichok, er her til aften død på hospitalet. Det oplyser britisk politi. En 45-årig mand, som blev syg ved samme lejlighed er fortsat indlagt på hospitalet. Hans tilstand er kritisk.”

  Breaking DR.dk news om samme to personer for et par dage siden:

  “Britisk par blev udsat for samme gift som eks-spion. De forgiftede er en mor til tre på 44 år og en mand på 45 år. De er begge stofmisbrugere, og derfor troede politiet først, at de havde taget en overdosis.”

  PS: Hele det iscenesatte media show går på, at Rusland (Putin) har taget livet af et par stofmisbrugere. Mit simple spørgsmål – hvorfor i himlens navn skulle Rusland / Putin gøre det? Svarer vel lidt til syriske præsident Assad, der “formentlig” gassede egen befolkning – for at gøre sig selv “utrolig populær” i verdensopinionen!

  Det er så FAKE, så det klodser. 🙁

 12. Af K V

  -

  KL. 1.27 er et svar til ROSA H. KRISTIANSEN

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er også denne blog kommentarspor fyldt med diverse navne fakes under diverse alias (i strid med Berlingske regler for debat). Mit beskedne forslag til Kasper Støvring – slet ALLE kommentarer der IKKE er afgivet af et læsbart navn (muligvis er det også fake). Men jeg kan stadig godt lide at læse rimelig korrekte navne ! 😉

 14. Af Maria Due

  -

  Flemming Lau – 8. juli 2018 23:55

  “Vi befinder os i en verbal krigszone her på Berlingske. Der tales grimt om nationalsindede kristne danskere og der tales grimt om rettroende muslimer og venstreorienterede.

  Du glemte “de libeale”. Ingen er mere hadede her på stedet. Hav en god dag .

 15. Af Maria Due

  -

  Vi liberale er al ondskabs moder. Hav en god dag.

 16. Af niels peter lemche

  -

  JAN PETERSEN, du bliver dog ved med at famle rundt i ukendt territorium. Hvad skrev jeg:

  “Skriftet er ikke mere mytisk (hvorfor du skriver “mystisk” ved jeg ikke, men det siger lidt af din forståelser af emnet) end så megen anden oldtidslitteratur”

  Læg mærke til: Jeg skrev ikke “Skriftet er ikke mytisk”, men “skriftet er ikke mere mytisk”.

  Hvorfor skulle jeg så tage afstand fra en artikel om mig, hvori der tales om, at jeg betragter GT som et mytisk skrift?

  Læs dog, hvad andre skriver og ikke, hvad du tror, de skriver, selv om det nok er en del af dit image som konspirationsteoretiker.

 17. Af niels peter lemche

  -

  Niels Juul Hansen, ja, du har nok ret mht. fertiliteten hos indvandrere. Det er det tydeligste tegn på en integration, der i det store hele egentlig går ganske godt. Mit indlæg var tænkt.

  Man har samme billede overalt, selv i Israel er fertiteten blandt den arabiske befolkning ved at være den samme som i den jødiske.

  At det har noget med integration at gøre, ja, det er jo fordi kvinderne io højere og højere grad bliver bevidste om de muligheder for dem, som vore samfund har at tilbyde dem, og uddanner sig derefter, mens alt for mange af mændene tosser rundt som var de stadig i Mellemøsten.

 18. Af niels peter lemche

  -

  B. MORTENSEN, “ad” og “af” er så tæt på hinanden, at det ikke er mærkeligt, at man blander dem sammen. Jeg kan forestille mig at ad før eller senere vil blive helt opædt af “af”. Jeg har ingen problemer med dig som dansker, selv om du skrev uden på amager …

  Men R.H. KRISTIANSEN har ret i, at præpositionerne er det vanskeligste at mestre på fremmede sprog.

 19. Af Carl-Erik. Pedersen

  -

  Det er efterhånden en meget mærkelig, afsporet diskussion der køres her på bloggen!
  For det første så ignoreres bloggens emne totalt, derefter bliver indlæggenes forfattere hængt ud som, for det meste som fascister, racister, når disse forfattere fremhæver deres synspunkter om Danmark som nationalstat vi skal passe på, og deres uforbeholdne støtte til etnisk danske borgere, samt deres afsky overfor islam, og muslimer, som de ikke ønsker i Danmark/Europa!
  Derfor er det højst sandsynligt, at modstanderne af etnisk danskere, og demokratiet højst sandsynligt er muslimer, der udnytter bloggen unde falsk identitet!
  Mvh.

 20. Af KRISTIAN VESTERGAARD

  -

  STATER KAN VÆRE SOM HEKSEN I PANDEKAGEHUSET
  Inden børnelitteraturen blev pædagogisk i rød forstand, og inden børnebøgerne blev gjort fjollede, sukkkersøde og politisk korrekte, var der æventyr som advarede børn om verdens ondskab. Som f.eks. historierne om “den lille rødhætte og ulven”…. og “heksen i pandekagehuset”. Den sidste handler om hvordan ondskaben lokker med pandekager, karameller, sukkergodt, chokolade og lakrids, mens den planlægger at myrde, stege og æde uskyldige. Husk at se snaphanen og “ældre kommentarer”.

 21. Af niels peter lemche

  -

  CARL-ERIK. PEDERSEN, det bliver jo ikke bedre af den type løse beskyldninger, du sender ud i æteren. Men selvfølgelig, for den rene er alt andet urent. For den nationalkonservative er enhver, der er uenig “muslim”, rødradikal, you name it.

  Så i aftes en drøftelse af begrebet “fake news”, som fandtes meget uheldigt, fordi alle råber det efter hinanden (også skyldig). Til sidst kan ingen skelne mellem fake og ikke fake news, hvorefter resultatet kunne være, at alle tror, at alle lyver. Rådet var: Gå til de officielle statistikker, i hvert fald sålænge, vi taler om demokratiske lande og ikke kleptokratier, og diktaturer (på begge sider). Så mht Danmark, gå til de officielle statistikker, når vi får slynget alle disse dommedagsprofetier om landet ud, eller til svenske, når man råber op om, hvor forfærdelig det er i Sverige.

  Men igen for mennesker med din holdning findes der kun en type rettroende: Jer selv. Resten er røde lejesvende eller sågar “muslimer”!

 22. Af Carl-Erik. Pedersen

  -

  Niels Peter Lemche.
  Du har fuldstændigt ret! For mig er Fædrelandskærlighed over for Danmark, og den etnisk Danske befolkning alfa og omega, der findes intet over eller ved siden af!
  Sådan var min opdragelse i 1940 erne, og 50 erne, og dette står jeg ved, trods alle forældede menskeretskonventioners helligheds forklaringer, som fejlagtig er sat i højsædet idag!
  Mvh.

 23. Af kristian vestergaard

  -

  At ondskaben er på march i Europa og Danmark kan enhver se, som ikke er blind. At politisk hykleri, løgn og forræderi fylder meget i Sverige, Tyskland, Frankrig og Danmark mv…….. er noget som kan bane vejen for en grum, voldelig og blodig fremtid. Derfor er oplægget til denne debat værd at diskutere, og bør ikke bruges på ret ligegyldig snak om forholdsord og lignende. Se også 18.18 igår, 01.27 ovenfor, den korte og jp-jalving samt Berl. oberst lars møller/black pigeon om Merkel.

 24. Af k vest

  -

  Så vil LEMCHE igen binde os noget på ærmet ang. officielle tal. Som man ikke længere kan stole på. (hvorfor kaldes radikale/radigale oftest for “naive”, selvom det nok nærmere er kynisme og kold beregning eller uvidenhed/dumhed det handler om)

 25. Af niels peter lemche

  -

  CARL-ERIK. PEDERSEN, men er du sikker på, at din holdning er den bedste for det land og den befolkning, du tilsiger din uforbeholdne støtte? Er stasis det bedste for et land og en befolkning, at alt skal forblive, som det er, og intet nyt er godt? Vi taler om et land, som har overlevet netop ved hele tiden at indoptage og bearbejde indtryk og mennesker, som kom udefra.

  Det er jeres største problem, manglen på evnen til at se fremad. BREXIT er det klareste eksempel på, hvad det handler om. Det er umuligt for den engelske regering at få EU til at makke ret, dvs. indordne sig efter det, englænderne vil. Så retter englænderne omsider ind til højre, og vupti, så forsvinder de ideologiske BREXIT-tilhængere, hvis holdninger vil føre til et samfund uden fremtid, siddende fast i en fortid — imperiet — som er borte for altid, og et samfund, der ikke har nogen fremtid, men før eller senere må krybe til Canossa for endnu engang at blive optaget. Det er måske endnu nogle, der husker den fortvivlede engelske kamp for at få lov til at komme ind i varmen i 1960erne, da landet var ved at gå til grunde i økonomisk uføre, men blev nægtet adgang af de Gaulle.

  Alt skal være, som det var. Problemet er bare, at intet er, som det var, at man ikke kan bade to gange i den samme flod, som den gamle græker sagde. Eller for at citere en russer i stedet for en græker: Historien dømmer dem, der kommer for sent.

  MVH

 26. Af k vest

  -

  Europaten LEMCHE fylder disse debatter med lange indlæg med radikale påstande der stritter i alle retninger, og som tit modsiges af virkeligheden. Og ihvertfald bør vi forstå… iflg. Lemche… at EU er vejen til lykke, glæde, fred og rigdom, ligesom indstrømningen af afrikanske og arabiske migranter er vejen til umådelig berigelse. Læs om hvordan løgnepropaganda førte til 2. verdenskrig.

 27. Af R.H. Kristiansen

  -

  J e n s H a n s e n har du selv haft alvorlige problemer med alkohol, siden du altid taler om sprut. Tørlagte alkoholikere og muslimer taler tit om, at andre drikker. Jeg drikker nemlig ikke og har aldrig gjort og jeg ryger heller ikke. Jeg drikker dog en hel masse kaffe. Derfor kan jeg ofte ikke falde i søvn om aften.

  B. Mortensen lyder som en dansk muslim. Han skriver “er du ædru?” Muslimer taler altid om alkohol. Måske har jeg ret, måske ikke?

  Foleden dag skrev to unge mennesker en meget relevant kommentar i Berlingske, for her har Mikkel Andersson skrevet en kedelig og moraliserende blog om unge. Han forarges over de unge, som var han mindst 90 år. Den ene repræsenterede gymnasieelever og den anden repræsenterede universitetsstuderende. Den unge man har en dansk mor og en indvandrerfar. Af navn lyder den unge danske kvindlige universitetsstuderende til at være af anden etnisk afstamning. Budskabet var godt og Andersson fik som fortjent. Taget i betragtning, at den unge kvinde var formand for de danske universitetsstuderende, burde hun skrive bedre dansk. Jeg har hørt hende i fjernsynet og hun lyder som en fornuftig repræsentant, men taler mildest talt fattigt dansk. Nu gør jeg mig skyldig i at være som Andersson, men hvor ærger det mig, at dansklærerne ikke leverer bedre danskundervisning og, at indvandrerforældrene ævler stadigvæk kun på deres eget sprog, for at klappe sig selv på hovedet. Hvad sker der, når IT overtager alt og vi ikke har brug for sprogundervisning. Vi kommer eventuelt til at nærme os analfabetisme. Vi er godt på vej. Nu er det ikke sådan, at jeg selv skriver perfekt dansk, men for pokker, hvis I andre er født i Danmark, så skriv dog bedre dansk og hav lidt respekt for jeres sprog.

 28. Af R.H. Kristiansen

  -

  Rettelse
  den unge mand

 29. Af niels peter lemche

  -

  R.H. KRISTIANSEN, læste begge indlæg, og Mikkel fik tørt på, enig. Men når du ægrer dig over hendes sprog, så husk, at hendes lærebøger næppe er skrevet på dansk, at måske meget af undervisningen foregår på engelsk, at der i omgangskredsen — inklusive den på nettet — tales engelsk. Fra politisk side har man været så forhippet på, at universiteterne talte “internationalt”, og at studenterne orientered sig internationalt, at man glemte, at det egentlig var universiteter, der lå i Danmark.

  Jeg kender lidt til det, selv om det er lidt for fortiden, fra en årrække i Københavns Universitetets forskningsudvalg. Vi drøftede ofte spørgsmålet, og rektor tog en bemærkning til sig: Nemlig at Kierkegaardstudier i høj grad foregår internationalt, dvs. på engelsk, mens Grundtvigstudier naturligt er på dansk.

  I øvrigt var det nyttigt i en årrække at være en del af projektet, der førte til den nye bibeloversættelse af 1992. Man skulle ubetinget skrive dansk. Fremmedord var forbudte, selv sådanne som egentlig ikke længere opfattes som fremmedord. Undtagelsen var det grimme “gravid” i Esajas 7,14 — det var ideologisk bestemt. Men man fik lært at skrive og tænke på dansk.

 30. Af niels peter lemche

  -

  KV, ja, den nazistiske, nationalistiske propaganda, og dens hetz mod fremmede, først og fremmest jøder, der blev beskrevet som rotter, der myldrede ind over grænsen og truede arierne i Tyskland på liv, job og velfærd.

  Selvmål!

 31. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Niels Peter Lemche.
  Med hensyn til, om min holdning til Danmark, og danskerne er den bedste for fremtiden, ved jeg ikke; men en forringelse af vore kulturelle standarter og vor demokrati, ser jeg ikke, som noget ønskværdigt, så derfor holder jeg fast i mine grundlæggende værdier; nemlig fædrelandskærlighed!
  Angående Brexit, så mener jeg At GB gjorde det rigtige, med udmeldelsen af EU!
  Hvorfor? Fordi en grundlæggende menneskerettighed er selv, at kunne bestemme hvem man lukker ind i sit hjem!
  Og dette kan man ikke som medlem i EU!
  Mvh.

 32. Af Flemming Lau

  -

  Smæderi eksempler mod Islam kritikkere!

  Rotter! Fhv statsminister Nyrup.
  Svinehunde! Fhv DA Hans Skov Christensen.
  KKK! Fhv Finansminister og leder TDC.
  KZ-lejr om Kærshovedgård. Flemming KD S.Grennov.

 33. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due.
  Vi er jo alle mere eller mindre klassisk liberale. Ulykken er at liberal bruges så bredt. I USA er liberale udtryk for venstrefløj. Men er det ikke mere præcist at kalde venstrefløjen for progressiv. Jeg ser klassisk liberalisme som modsætning til progressivitet.

  Når Uffe kalder sig kultur liberal, mener jeg at begrebet er trukket over det progressive til det radikale og forbinder det slet ikke med klassisk liberalisme. God dag til dig også!

 34. Af jeNs HaNsen

  -

  Ok Kasper Støvring.
  Jeg ser nu, at du tilsyneladende har slettet de vanvittige beskyldninger og injurier som “harald” indsatte i går.

 35. Af niels peter lemche

  -

  CARL-ERIK. PEDERSEN. Det er sådan set i orden, hvis man selv er villig til at betale prisen;men vil du ikke indrømme, at det måske kun er et lille flertal i England, som er villige hertil? Man kan sige om den minister, der sagde fra igår, fordi forhandlingsresultatet nærmest overflødiggjore BREXIT, at han i de mindste var tro mod de idealer, der har styret ham. Men reelt, hvor mange stemmer havde BREXIT fået, hvis befolkningen havde fået at vide, hvor dyrt det blev?

  Du skal altid dele en befolkning op i de varme, de lunkne og de kolde. Du kender det fra hver en organisation, du har været medlem af. De kører på et fåtal af ivrige mennesker, der går ind i det med liv og blod, de lunkne, der står lidt på sidelinjen og lader de andre gøre arbejdet, og så de kolde, der overhovedet ikke engagerer sig.

  Problemet for den første gruppe er, at de lunkne tenderer mod at blive kolde snarere end varme. Det er meget tydeligt i England for tiden.

  MVH

 36. Af Flemming Lau

  -

  Apropos voldelig modreaktion og borgerkrig under den Franske revolution jf Leth under Touren!
  http://deersted.com/article/krig-i-vende

 37. Af Helge Nørager

  -

  Har tænkt lidt over hvordan nogen kunne tro at store infrastruktur projekter indenfor fysik så som CERN var blevet bygget efter adgang til nærmeste forlystelses park for eliten.
  Samt beklager min tone i tidligere indlæg.

  Det skyldes sikkert den debat som firmaet Amazon, og deres Jeff Bezo, en af verdens 5 rigeste mennesker.
  En af dem som i sandhed aldrig kan få nok raget til sig.
  I forbindelse med placeringen af deres nye hovedkvarter i USA, har Jeff Bezo forsøgt at udspille kommende værtsbyer med diverse krav om skattefrihed, gratis grunde til firmaets bygninger, rentefri lån til at bygge for osv.

  Også fremført krav om underholdning til hans “elite” ansatte.
  Og her er der blevet talt om kunst i verdensklasse og symfoniorkestre osv.
  Men det er krav fremført af en pegegrisk mand.
  Samme tendens har kunnet ses ved Google og Facebook. og Starbucks.

  Det er en uskøn sammenblanding af pengeafpresning med dække af velgørenhed ved verdens rigeste mennesker overfor de byer som skal huse deres firmaer.
  Og at det er denne aktuelle debat i USA som kunne få nogen til at tro at f.eks CERN var placeret udfra underholdningsværdi af lokale.
  Det var storpolitik, under dække af geologisk stabilitet samt den lille kendsgerning at det ofte kræver den samlede energi produktion fra mere end 1 kraftværk at lege med CERN.
  Så de skal også være tæt på.
  Observatorier afgøres af kravet om mørke, samt højde og hvilken del af himmel som vil undersøges.
  Higgs partikel detektor, ligger så dybt begravet under et bjerg som det er menneskeligt muligt, osv.

  Men for en som Jeff Bezo hvor penge er alt kan kunst og underholdning for eliten i hans virksomhed bruges til at afpresse flere rabatter ud af en by / delstat som han vil beære med hans firma.
  For det øger hans rigdom.

  Og igen det er den økonomiske ustabilitet som får folk på flugt, da dette sikkert har skabt de konflikter de flygter fra.
  Og igen det nytter ikke at tale om løsninger, hvis ikke dette også indses.
  Og så fat dog at det nok er House of Saud og deres mange billioner brugt på spredning af Whabi de sidste 40-50 år der begynder at virke.
  Modsvaret vil være at bruge ligeså mange penge over de næste 30-50 år på at gendrive denne spredning af ondskab og had.
  Vi skal stå ved vores centrale værdier som f.eks at alle er lige for loven.
  Vi skal ikke kapitulere og kaste os i støvet ved at fornægte vores fredelige kultur, og troen på det gode i mennesket.
  For så har de i sandhed opnået hvad de ønskede, da de for ca 50 år siden, begyndte at betale for spredningen af denne voldelige variant af en religion.
  Men det nytte sikkert ikke.
  For vores regering er bedste bedste venner som kan købes for penge med House of Saud.
  Og kongehuset tager på besøg.
  Imedens de bomber løs i Yemen på 3 – 4 år.
  Verden er skør, og vi er venner med de bedste af vores fjender, for det er dem som har betalt de sidste 50 år for denne spredning af had og intolerance.
  Og som man høster sår man, og de høster meget had.

 38. Af niels peter lemche

  -

  B. MORTENSEN, var Axel Larsen ikke i 1958 smidt ud af partiet?

  Og mht Mogens Fog, jo det var min pointe, at han burde have penge nok. Trods alt boede han på Søllingsvej nr. 17 tror jeg, det var. Vi boede i nr. 9. Så, ja, det var bare, hvad vi så og lo lidt af. Folk på den vej hørte ikke til de fattigste i landet.

  Mht. almindelige arbejders lønninger i midten af 1950erne, ja, der har jeg ingen særlig information. Da jeg begyndte at studere i 1964, var en præst slutløn omkring 36.000 om året. Da jeg gik på pension var den vel en femten gange større.

  Men ærlig talt, hvad var din pointe?

 39. Af niels peter lemche

  -

  HELGE NØRAGER, jeg har aldrig sagt, at man valgte beliggenheden for kæmpeprojekterne fysisk en del af Lunds Universitet (ligei den østlige udkant af Lund) pga forlystelser oi København og Malmø, men — og det fremhævet, da man besluttede sig for beliggenheden — at det var en medvirkende faktor til, at man placerede b yggerierne her.

  Folk, der ansættes sådanne steder, bruger ikke aftenen foran kiúkkassen eller på den nærmeste bodega. Begavede mennesker, som vi her taler om, søget begavet underholdning. Teatre og operaer er ikke forlystelsesparker. Det kan godt være, at du ikke kan sætte dig ind i mentaliteten hos disse mennesker, det kan godt være, at du aldrig har været en del af deres discours.

  Og så husk, at konkurrencen om de bedste hjerner er knivskarp.

 40. Af Helge Nørager

  -

  Da jeg begyndte i 1976 på BB, electronic var time løn ca. 9 kroner og 20 øre.
  Ikke meget tilbage efter skat, A kasse og Fagforening, SID hed det dengang.
  Og en aftale om at blive fyret på 18 års fødselsdag, sådan gjorde man dengang.
  Surts show som 18 år gammel ledig at skulle leve af 90 % af dette.
  Var flyttet hjemmefra.
  For A-kasse beregnes jo som 90% af sidste indtægter.
  Jeg var rasende, men hjælp intet.
  Første gang “systemet” lærte mig at jeg var til grin.

  Og som lærling i 1981 var lønnen sørme steget til hele ca. 11 kroner og 40 øre

  Så synes nok du fik en god løn Niels.

 41. Af Helge Nørager

  -

  Der er heldigvis så meget jeg ikke forstår.

  Men Niels fakta er at det vist kun er et parameter ved humanister og nyrige.
  Det påstås at et mere vigtigt parameter for mange der “gæste” forsker i flere år.
  Er deres små podes opvæksts muligheder.

  Med som du beskriver hvad ved jeg, og at få indsigt i at det er “elitens” underholdnings behov som bestemmer deres valg af arbejdsplads, og opholdsland er da spændende men egentligt meget negativt.
  Her gik jeg op troede det var arbejdets vigtighed og grad af nyskabelse indenfor deres forsknings gren.
  Ak ja, jeg har i sandhed meget at lære om religionsforskeres motiver for opholdssted.

 42. Af niels peter lemche

  -

  HELGE NØRAGER, ja, det gjorde jeg, men da jeg var 18 fik jeg ikke en krone. men arbejdede i min første studietid på omkarteringen til en løn, der sikkert ikke var større end din. Uddannelsesstøtten var begrænset, men man kunne låne sig frem. Fruen arbejdede til gengæld, så vi hutlede os igennem indtil jeg var 27 og fik min første universitetsuddannelse.

  Men jeg var temmelig gammel, før jeg nåede op på en skattepligtig indkomst, som min far havde haft tredive år tidligere. Hvis man vil være rig, så skal man holde sig væk fra det offentlige.

  Og mht til den akademiske elite, så betyder det noget, at der er kolleger omkring en, som man kan diskutere med; men det betyder også, at der ikke er for langt til “staden”. Se på hvor man grundlagde universiteter igennem tiden. Enten lagde man dem midt i byen som i København eller Paris, eller man placerede dem i mindre samfund så nær på de store byer, at man ikke helt isolerede de lærde i deres elfenbenstårne, f.eks. i Cambridge eller Oxford.

  Hvis den akademiske elite vil more sig på kvalificeret måde uden for arbejdstiden, hænger det ikke så lidt med, at den underholdning, de søger, også er inspiration for dem.

 43. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ingen der hader ved, hvad kærlighed er. Fædrelandskærlighed, nationalisme og patriotisme er smukke ord, der legimiterer og dækker over svovlende hadefuld racisme – intet andet.

  Disse følelser udelukker almindelig menneskelighed og humanisme. Vi bør frygte – mere end noget andet – ondskaben og djævledyrkelsen, skabt af kristendommen og andre religioner.

  Mennesket er godt. Det er alene religionen, der fortæller os, at vi er onde. Tro ikke på ondskaben – det er for dumt. Det er manipulation.

 44. Af kristian vestergaard

  -

  Ja, debat om TRUSLERNE mod Danmark ønsker Lemche ikke. Han prøver at dominere tråden med anekdoter plus afledende og underholdende snak mv., men undgår med stor omhu at tage stilling til konsekvenserne af EU, de åbne grænser, AFRIKANISERINGEN OG ISLAMISERINGEN. Dem kan man ellers få meget at vide om hvis man studerer netaviserne og diverse bøger. Han er udpræget radikal, og de fleste af hans påstande kunne gendrives hvis der var tid og plads til det. Han kan godt få en til at tænke på “og sådan talte de ræve for de gæs”. Se også 18.18 igår og 01.27 idag. Og husk nye borgerliges hjemmeside osv.

 45. Af niels peter lemche

  -

  KV: Kilde, for “og sådan talte de ræve for de gæs” er da vist ikke et dansk ordsprog. Her hedder det “når ræven vogter gæs”.

  Er det russisk eller bare hjemmebryg?

 46. Af niels peter lemche

  -

  KRISTIAN VESTERGAARD, ja, jeg gider ikke lade mig dominere af jeres discours.

 47. Af Glenn Madsen

  -

  KRISTIAN VESTERGAARD – 9. juli 2018 11:30
  Enig. Problemet er at disse tilhængere undlader en konkret diskussion af de faktiske forhold. Alt bliver ganske enkelt ignoreret. De er snu, eller også er de slyngler.
  ——————————–
  Bortset fra det mener jeg, at Støvring artikel denne gang grænser til nonsense. Slaget står mellem to kulturer, de evindelige psykologiseringer fører ingen vegne.

 48. Af M. Christiansen

  -

  Vestergaard.
  Du skal regne med, at Lemche vil gerne fremstå som en lærd mand. Derfor fylder han sine indlæg med alskens pladder, som han henter på Google

 49. Af kristian vestergaard

  -

  Nå, nu er Villy så ude med et vældig sødt, men også super-naivt budskab om at ondskab slet ikke findes. Hvilken drømmeverden befinder Villy sig mon i? Tror at Villy burde læse om kommunismens, nazismens, fascismens og islamismens ufattelige forbrydelser mod millioner af uskyldige og harmløse mænd, kvinder og børn. Eller læs om sadistiske psykopater og afstumpede seriemordere som nød at pine deres ofre. Jo, ondskab findes. Også i Danmark. Det er bl.a. derfor at kriminaliteten stiger, at velfærden falder, at tusinder af patienter og pårørende lider under kynisk politik og faldende moral, at antallet af skandaler, massefyringer, skilsmisser og faderløse børn sætter rekorder, mens antallet af tabere og ulykkelige vokser og vokser.

 50. Af niels peter lemche

  -

  M. CHRISTIANSEN, du kan jo bare google mig. Der står en masse pladder om undertegnede.

Kommentarer er lukket.